YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

Tamko Topics 12 / 2020

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta

1. Koronavirus aiheuttaa muutoksia Tamkon toimintaan

2. Haku kansainvälisyystuutoriksi 2.3. - 27.3.2020

3. Vertaiskoutsauksen hakuaika 9.3. - 22.3.

4. Tamko hakee opiskelijaedustajia koulutusten neuvottelukuntiin

5. Portti työelämään -palautekysely opiskelijoille

6. Kuntavaalit ovat kulman takana – nyt on aika vaikuttaa!

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä

7. Ajankohtaista koronaviruksesta

8. SportUni suljettu toistaiseksi

9. Kevään palautetilaisuudet

10. Sparris-pajat

11. Tolun vakiovuoro 17.3. on peruttu

12. Bubiklubin Bubivisa 19.3.

13. Ku**iralli 26.3.

14. Töitä tarjolla: B2B-myyntineuvottelijaksi Opiskelijan Tampereelle!

15. Särkän Märkä 28.4. - peruttu

16. Mieli ry: Huolestuttaako koronavirus? - Huolta voi lievittää!

English Summary

17. Changes in Tamko operations due to Coronavirus

18. Enroll for international tutoring 2 - 27 March

19. Municipal elections are just around the corner – now is your time to speak up!

20. Latest updates on the coronavirus

21. SportUni closed until further notice

22. Tolu's weekly sports shift 17th of March is CANCELLED******************************************************************************************

OPISKELIJAKUNTA

******************************************************************************************

1. Koronavirus aiheuttaa muutoksia Tamkon toimintaan

Kunnioitamme valtioneuvoston suositusta välttää fyysistä kanssakäymistä. Tästä johtuen Tamkon toimisto on väliaikaisesti suljettu 29.3.2020 asti toimenpiteenä COVID-19 -viruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Tämän jälkeisestä ajasta teemme päätöksiä myöhemmin ja tiedotamme niistä erikseen. Voit kuitenkin sopia opiskelijakorttisi haun tai muun palvelutarpeen ilmaantuessa toimistolla käymisestä sähköpostitse (toimisto(at)tamko.fi) tai puhelimitse (+358 44 382 6561), sillä osa Tamkon työntekijöistä on paikalla vaikka ovi ei ole avoinna.

Tamkon hallitus, edustajisto ja työntekijät työskentelevät normaalisti, joko etäyhteydellä tai toimistolla. Mikäli sinulle herää kysyttävää, saat meihin nopeiten yhteyden nettisivujemme chat-ominaisuuden kautta, sosiaalisen median kanavissamme, sähköpostitse tai puhelimitse arkisin kello 9 - 16 välisenä aikana.

Suomen hallitus ja Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos (THL) ovat antaneet suosituksen perua suuret sekä pienemmät joukkotapahtumat toukokuun lopppuun saakka. Tästä johtuen olemme päättäneet perua kaikki loppukevään tapahtumamme, kuten Tamkon Loppumetrin, Tamkon Velehositsit, Edunvalvontaviikon, Illanvietot, omat vapun tapahtumamme sekä vertaistuutorikoulutuksen (Kopteri). Tuutorikoulutukset järjestetään alustavien tietojen mukaan etänä myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Seuraathan tiedotustamme.2. Haku kansainvälisyystuutoriksi 2.3. - 27.3.2020

Ensi syksynä TAMKiin saapuu taas iso joukko vaihto-opiskelijoita. Miltä tuntuisi olla mukana vastaanottamassa heitä? Hae mukaan kansainvälisyystuutoriksi Tamkon iloiseen ja isoon tuutoriperheeseen! Kansainvälisyystuutorit ovat vaihto-opiskelijoiden tuki ja turva vaihdon ajan. He pitävät huolta, että vaihto-opiskelijat sopeutuvat TAMKissa opiskeluun ja suomalaiseen opiskelijaelämään. KV-tuutorointi antaa elämyksiä ja kartuttaa kielitaitoa. Älä huoli, mikäli jännität englannin puhumista, se parantuu automaattisesti tuutoroidessa!

Opiskelijakunta kouluttaa TAMKin kansainvälisyystuutorit. Koulutukset järjestetään alustavien tietojen mukaan etänä. Koulutuspäivät ovat ke 15.4. ja ti 21.4. Pidäthän silmällä tiedotustamme mahdollisista muutoksista.

Monen kivan kokemuksen ja uuden tuttavuuden lisäksi kv-tuutoroinnista saa myös opintopisteitä ja opintojakson suoritettuasi saat lisäpisteen, mikäli olet hakemassa vaihtoon. Lisäksi saat Tursaspassiisi leiman, kun haet tuutoriksi!

Ilmoittautumislomake löytyy täältä.3. Vertaiskoutsauksen hakuaika 9.3. - 22.3.

Oletko kiinnostunut tuutoroinnista Tamkossa? Haluaisitko kehittää TAMKin henkeä vielä yhteisöllisemmäksi? Haluatko lisää opintopisteitä? Lanseeramme TAMKiin uuden tuutorointimuodon; vertaiskoutsauksen!

Vertaiskoutsauksen avulla pyrimme tavoittamaan (akateemisesti) vanhempia opiskelijoita, jotka hyötyisivät vertaisohjauksesta. Vertaiskoutsin tarkoituksena on ohjata ja tukea siirto-opiskelijoita, opintoihin palaavia, opintojen taitekohdassa olevia ja sparrausta kaipaavia opiskelijoita. Vertaiskoutsaus sopii erityisen hyvin sinulle, jos sinulla on aiempaa kokemusta tuutoritoiminnasta Tamkossa tai opiskelet sosiaalialalla. Aiempi kokemus tuutoroinnista ei kuitenkaan ole edellytys vaan innostunut ja positiivinen asenne riittää!

Tamko kouluttaa kaikki vertaiskoutsit ja koulutuksessa on mahdollisuus myös kehittää tulevaa toimintaa. Koulutukset ovat 8.4.2020 klo 17-20 ja 6.5.2020 klo 17-19 (toukokuun päivämäärä alustava). Itse koutsaaminen tapahtuu syyslukukaudella. Tämän lisäksi koutseilta vaaditaan loppuraporttia kahden opintopisteiden saamiseksi.

Ilmoittautuminen tämän linkin kautta.4. Tamko hakee opiskelijaedustajia koulutusten neuvottelukuntiin

Jokaisella TAMKin koulutuksella on neuvottelukunta, jossa koulutus ja työelämä kohtaavat. Neuvottelukunnissa keskustellaan mm. mahdollisuuksista projekteihin sekä opetuksen suhteesta työelämän tarpeeseen. Tapaamisia järjestetään vuodessa 2-4, joten ajallisesti neuvottelukunta ei työllistä kovin paljon.

Toivomme innokkaita ja positiivisia kehittäjiä! Parhaimmillaan työryhmäsuhteilla on jopa työllistytty! Neuvottelukuntien toimikaudet ovat kaksivuotisia (2019-2020), joten nyt haussa oleviin neuvottelukuntiin osallistuvilta toivotaan sitoutumista vähintään vuoden 2020 ajaksi. Tamko järjestää toimikauden alussa perehdytyksen opiskelijaedustajille.

Tällä hetkellä hetaan opiskelijaedustajia seuraaviin neuvottelukuntiin:

  • Ammatillisen opettajankoulutuksen neuvottelukunta
  • Talotekniikka-alan neuvottelukunta (LVI ja STATE)

Mikäli kiinnostuit, ilmaise kiinnostuksesi opiskelijaedustajalomakkeen kautta pikimmiten tai kysy lisää sähköpostilla: opiskelijaedustajat(at)tamko.fi.5. Portti työelämään -palautekysely opiskelijoille

Portti työelämään -rekrytointitapahtuma järjestettiin 21.1. - 23.1.2020 TAMKin pääkampuksella. Tapahtumassa oli mukana yli 80 eri alojen yritystä. Haluaisimme saada palautetta tapahtumasta sen kohderyhmältä, eli teiltä rakkaat TAMKin opiskelijat. Mikä tapahtumassa oli hyvää ja mikä taas kaipaisi kehittämistä? Vastaathan kyselyyn 20.3. mennessä.

Portti työelämään on Tamkon vuosittain järjestämä ilmainen opiskelijarekrytointitapahtuma TAMKin opiskelijoille. Tapahtuman tarkoituksena on luoda matalankynnyksen kohtaamispaikka yrityksille ja opiskelijoille. Yhteistyössä Tamkon kanssa tapahtumaa on järjestämässä joukko ainejärjestöjä- ja kerhoja sekä TAMKin Työelämäpalvelut.  6. Kuntavaalit ovat kulman takana – nyt on aika vaikuttaa!

Tamkon ja TREYn yhteistä kuntavaikuttamista varten perustettu Ryhmä 35 000 on jälleen aloittanut toimintansa ja ryhtynyt suunnittelemaan kuntavaaliohjelmaa vuodelle 2021.

Jotta ohjelma on aidosti tamperelaisten opiskelijoiden näköinen, on kaikilla Tampereen yliopiston ja Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijoilla mahdollisuus vaikuttaa heti alusta asti siihen, millaisia teemoja tuleva kuntavaaliohjelma pitää sisällään. Kuntavaaliohjelmaan vaikuttaminen on helppoa! Löydät tämän linkin kautta tiesi verkkoaivoriiheen, jossa voit kertoa, mitä juuri sinä pidät tärkeänä.

Ohje verkkoaivoriihen käyttöön: Tykkää mielestäsi keskeisimmistä tavoitteista, joita Tamkon ja TREYn tulisi tulevaisuudessa ajaa tai kirjaa täysin uusia mieleisiäsi tavoitteita. Ryhmä 35 000 työstää ehdotuksia hyödyntäen ohjelmaluonnoksen ja lopullinen ohjelma tulee TREYn ja Tamkon edustajistojen hyväksyttäväksi syksyllä. Pidetään yhdessä huolta siitä, että Tampere on jatkossakin Suomen paras opiskelijakaupunki!******************************************************************************************

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

******************************************************************************************

HUOM! Uutiskooste on kirjoitettu puhtaaksi maanantaina 16.3. klo 9. Yhteiskunnallisen poikkeustilan vuoksi uutiset saattavat vanhentua tavallista nopeammin, eikä esim. jotain tapahtumaa järjestetäkään. Pidäthän siis silmällä uutisoivan tahon omaa tiedotusta.7. Ajankohtaista koronaviruksesta

Tampereen ammattikorkeakoulu ja Tampereen yliopisto seuraavat koronavirustilannetta aktiivisesti yhdessä ja tiedottavat tilanteesta säännöllisesti. Löydät TUNI-intrasta TAMKia sekä koko korkeakouluyhteisöä koskevat ajankohtaiset tiedot, ohjeet ja suositukset. Pidäthän silmällä intraa ja tämän tiedotteen päivityksiä.

Uusimman (13.3.) päivityksen mukaan opetusta järjestetään TAMKissa maanantaista 16.3. alkaen vaihtoehtoisilla tavoilla, muun muassa digitaalisia oppimisympäristöjä ja verkkoyhteyksiä hyödyntäen. Kullakin koulutusalalla on suunnitelma opintojen toteuttamiseen, ja siitä tiedotetaan kyseisen alan opiskelijoita sähköpostitse ja ensimmäisenä herätteenä TAMKin tekstiviestillä. Opetusta, jota on vaikea järjestää etänä, mutta on opintojen etenemisen kannalta välttämätöntä, voidaan järjestää pienryhminä kampuksilla.8. SportUni suljettu toistaiseksi

SportUnin liikuntatoiminta on keskeytetty lauantaista 14.3. lähtien. Kaikki kolme liikuntakeskusta (Atalpa, Tamppi-areena, TAMKin liikuntakeskus) on suljettu kokonaan. Tilat suljettiin ja toiminta keskeytettiin koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Kaikki liikuntavuorot, ryhmäliikunta ja kurssit ovat siis tauolla toistaiseksi. Ilmoitamme tarkemmin jatkosta eri kanavissamme. Lisätietoja saat sähköpostiosoitteesta sportuni(st)tuni.fi. Tampereen korkeakouluyhteisön Korona-tiedotus korona(at)tuni.fi. Tampereen korkeakouluyhteisön uusimmat tiedotteet opiskelijoille ja henkilökunnalle löydät intra.tuni.fi –osoitteesta.9. Kevään palautetilaisuudet

Opiskelijapalautetta kerättiin viime vuonna huhti- ja marraskuun palauteviikoilla uuden opiskelijan ja vuosikyselyn muodossa. Opiskelijapalautteet sekä yhteenveto palautteista ovat nyt nähtävillä Valvomossa (http://valvomo.tamk.fi/palautteet/). Kevään aikana tutkinto-ohjelmissa järjestetään opiskelijoiden ja henkilöstön palautetilaisuudet, joissa keskustellaan vuoden 2019 palautteista ja sovitaan mahdollisista kehittämistoimenpiteistä. Seuraa oman tutkinto-ohjelmasi tiedotusta palautetilaisuuden järjestelyistä ja osallistumisesta.

Lisätietoja ja linkit opiskelijapalautteisiin löytyvät Intrasta ja opiskelijapalautteiden yhteenvedon löydät täältä.10. Sparris-pajat

Sparris-pajat on tarkoitettu sinulle, joka etsit ratkaisuja erilaisiin oppimisen ja opintojen edistymisen haasteisiin. Vetäjinä toimivat TAMKin erityisopettajat. Tule rohkeasti mukaan kaikille avoimiin pajoihin, ennakkoilmoittautumista ei tarvita! Pajat ovat kello 16 - 17.30 ja tapaamispaikkana on tiistaisin B3-07 ja torstaisin B3-08 (Kuntokatu 3).

Tulevat pajat:

tiistaina 17.3. Tukea oppimisen taitoihin

tiistaina 24.3. Vinkkejä ja apuvälineitä kielten opiskeluun

torstaina 2.4. Tukea opinnäytetyöhön11. Tolun vakiovuoro 17.3. on peruttu

Vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi Tolun vakiovuoro tiistaina 17.3. on PERUTTU.12. Bubiklubin Bubivisa 19.3.

Kaijakassa kisataan jälleen Bubivisan parissa 19.3. kello 19.30 - 22.00. Luvassa kimuranttia visaa, opiskelijaystävälliset hinnat ja mahtavat palkinnot! Kerää siis kasaan 2-5 hengen joukkue ja suuntaa kohti Laukontoria. Bubivisa toimii myös mainiona etkoiluna Pistoille. Lisätietoja Facebookissa.13. Ku**iralli 26.3.

Kyllästyttääkö jo sitsit? Pyyntöönne on nyt vastattu. TaRe ry järjestää  ylpeänä 5. kerran legendaarisen Ku**irallin!

Tänäkään vuonna tapahtuma ei jätä ketään kylmäksi ja luvassa on entistä parempia tehtäviä ja märkä palkinto.  26.3. seikkaillaan  Tampereella Amazing Race tyylisesti ja suoritetaan erilaisia hauskoja tehtäviä. Kerää neljä hulluinta kaveriasi kasaan ja tulkaa seikkailemaan Tampereen sykkeeseen. Saavu siis kavereineen ajoissa paikalle Bar Berteliin.

Liput ei paljoa lompakkoa kevennä ja rahaa jää myös nautintoaineisiin (niin halutessaan). Liput myynnissä Kide.apissa ja Teiskontien aulan ständillä 25.3. Toisesta ständistä informoimme teitä myöhemmin (lisätietoja Facebook-tapahtumassa). Liput TaRe Ry jäsenille 3€ ja ei-jäsenille 4€. Liput sisältävät jatkopaikan Dorikseen. Huom. Kide.app perii myös pienen palvelumaksun.  

Haalarimerkkejä jaetaan sadalle ensimmäisille suorituspassin palauttaneelle. Jatkot ovat Doriksessa alkaen klo 23. Ilmainen sisäänpääsy ja edullisia hintoja luvassa. Haluamme muistuttaa, että tapahtumaan voi osallistua myös päihteettömästi.14. Töitä tarjolla: B2B-myyntineuvottelijaksi Opiskelijan Tampereelle!

Opiskelijan Tampere ry on Pirkanmaan suurin opiskelijamarkkinointia ja -palveluita tuottava organisaatio, joka tarjoaa palveluitaan 35.000 pirkanmaalaiselle korkeakouluopiskelijalle, tamperelaisille korkeakouluille ja Tampereen kaupungille. Opiskelijan Tampere markkinoi Tamperetta Suomen opiskelijaystävällisimpinä kaupunkina yhteistyössä Tampereen kaupungin, tamperelaisten korkeakoulujen, ylioppilas- ja opiskelijakuntien sekä paikallisten yritysten kanssa. Etsimme nyt joukkoomme myyntineuvottelijaa!

Myyntineuvottelijana toteutat Opiskelijan Tampereen jäsenetumyyntiä ja kehität myyntityötä yhdessä muiden myynnistä vastaavien työntekijöiden kanssa. Myyntineuvottelijana vastaat myös omien asiakkuuksiesi hallinnasta. Toivomme sinulta myyntihenkisyyttä ja oma-aloitteellisuutta. Eduksi hakijalle katsomme myynnin kokemuksen sekä opinnot myynnin tai asiakkuuksien hallinnan puolelta. Tehtävä sopii hyvin esimerkiksi opintojen ohelle.

Emme tarjoa vain perinteistä puhelinmyyntiä, vaan mielekkään myyntineuvottelijan tehtävän, jossa pääset neuvottelemaan B2B-asiakkaiden kanssa heille sopivinta ratkaisua. Myyntiin liittyy myös sähköpostiyhteydenottoja ja asiakastapaamisia.

Jos edellä mainittu kuvaa sinua, hae meille töihin! Tarjoamme kannustavat tehtävät ja loistavan työyhteisön. Kuukausiansiot koostuvat sekä kiinteästä palkasta 350,00 € että myynnistä tulevasta provisiopalkasta. Viikkotyöaika on 15 h. Sopimus on toistaiseksi voimassa oleva. Mahdollisuus myös lisätöihin. Kerro meille osaamisestasi ja miksi olisit täydellinen tähän tehtävään. Lähetä hakemuksesi ja CV:si viimeistään 29.3.2020 sähköpostiosoitteeseen tj(at)opiskelijantampere.fi otsikolla ”Myyntineuvottelija REKRY”. Haastattelut pidetään viikolla 14 ja työt alkavat sopimuksen mukaisesti, kuitenkin viimeistään 4.5.202015. Särkän Märkä 28.4. - peruttu

Suomen hallituksen uudesta linjauksesta johtuen kaikki yli 500 hengen tilaisuudet perutaan toukokuun loppuun asti. Tästä syystä myös Särkän Märkä perutaan tältä keväältä.

Tapahtuman eteen oli tehty hyvin paljon töitä jo tähän mennessä, mutta nyt tilanne on valitettavasti tämä. Yhdestä asiasta voitte kuitenki olla varmoja: Särkän Märkä tulee vielä palaamaan hurjempana kuin koskaan!

Lisätietoja Facebook-tapahtumassa.16. Mieli ry: Huolestuttaako koronavirus? - Huolta voi lievittää!

Koronaviruksen leviäminen voi tuntua pelottavalta ja ahdistavalta. Tällä voi olla vaikutuksia ihmisten mielenterveyteen. Omaa tai läheisten pelkoa ja huolta voi lievittää käytännönläheisin keinoin. Tutustu Suomen Mielenterveys ry:n käytännönläheisiin vinkkeihin.

Mieli ry:n kriisipuhelin sekä Sekaisin-chat -palvelevat normaalisti. Kriisipuhelimeen voi soittaa nimettömänä ja luottamuksellisesti. Puhelimessa vastaavat kriisityön ammattilaiset sekä koulutetut vapaaehtoiset ympäri Suomea. Chatissa taas on mahdollista keskustella mistä tahansa mieltä painavasta asiasta. Lue lisää Kriisipuhelimesta sekä Sekaisin-chatista.

 

******************************************************************************************

ENGLISH SUMMARY

******************************************************************************************

17. Changes in Tamko operations due to Coronavirus

We respect the Finnish Government's recommendation to avoid physical contact. Therefore our office is temporarily closed until 29th March as a measure to prevent the spread of COVID-19. We are providing more information about the office closure later. However, if you need to fetch your student card, to return your Survival Kit or if there's some other service needs, you can visit our office by contacting us beforehand via phone (+358 44 382 6561) or email (office(at)tamko.fi).

Tamko's Board, Council and employees are working normally, either remotely or at the office. If you have any questions please don't hesitate to contact us via our website chat, social media channels, email or phone during weekdays from 9am to 4pm.

Finnish Government and the National Institute for Health and Welfare (THL, in Finnish) have given a recommendation to cancel all large and small gatherings and events until the end of May. Due to this, we've decided to cancel all our upcoming events for this spring like Tamko Loppumetri, Tamko's evening, the Week of Promoting Students' Interests and our first of May events. Tutor trainings are organized remotely. Please stay tuned for further information.18. Enroll for international tutoring 2 - 27 March

Next autumn there will be a lot of new exchange students coming to TAMK. Would you like to be here welcoming them? Now it's time to register for the international tutor trainings and be a part of Tamko's big happy tutoring family.

International tutors are helping our incoming exchange students. They take care that exchange students adapt to TAMK and Finnish student life. International tutoring will give you a bunch of nice experiences and improve your language skills.

Student's Union Tamko will train new international tutors remotely on Wednesday 15th of April and Tuesday 21st of April. Please stay tuned for possible changes. International tutoring also adds up your ECTS credits. When the course is done, you'll also get an extra point when applying to exchange studies. You'll also get a mark to your Tursaspassi Passport when enrolling for the trainings.

You can register here.19. Municipal elections are just around the corner – now is your time to speak up!

Tamko and TREY's joint group for urban advocacy, Group 35 000, has kicked off again and started to plan the municipal election platform for 2021.

For the platform to genuinely represent students in Tampere, all students of Tampere University and Tampere University of Applied Sciences have a chance from the get-go to influence the themes that the platform contains.

It’s easy to influence the municipal election platform! Instructions for the platform use: Like the objectives that you find central or propose new ones. Group 35 000 will prepare a platform draft with the help of the proposals, and the final platform will be moved to the Tamko and TREY's councils in the autumn. Let’s make sure that Tampere remains Finland’s most student-friendly city!20. Latest updates on the coronavirus

Tampere Universities are actively monitoring the coronavirus situation and will provide updates on a regular basis. You'll find all the current information, instructions and recommendations from TUNI intranet. Please keep an eye on intranet and updates on this bulletin.

The most recent information is that teaching at TAMK will be arranged using alternative means such as digital learning environments and online media, starting from Monday 16 March. Each study field has its own action plan and will inform students directly via email. Teaching that is not suitable for distance-learning and is vital considering the progress of the studies can be arranged in smaller groups at campus facilities.21. SportUni closed until further notice

SportUni services are closed until further notice. All our three Sport Centres (City Centre, Hervanta and Kauppi) are closed from 14 Mar 2020 so far. This is the precaution to prevent the spread of coronavirus. We will announce further information later. Questions: sportuni(at)tuni.fi. Questions about the coronavirus situation: korona(at)tuni.fi.22. Tolu's weekly sports shift 17th of March is CANCELLED

Due to the ongoing situation with coronavirus, Tolu's drop-in sports shift on Tuesday 17th is CANCELLED.

 

******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics

Viestin osoitelähde: Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan jäsenrekisterissä olevat Tamkon jäsenet. Sähköpostiosoite noudetaan TAMKin järjestelmästä (eli jos olet tehnyt TAMKin sähköpostijärjestelmästä siirron toiseen sähköpostiisi, myös Tamko Topics siirtyy).

Viestin tarkoitus: Yhdistyslain mukainen jäsenyyssuhteen ylläpito ja hoito.

Lisätietoja: tiedottaja(ät)tamko.fi.