YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

Tamko Topics 11 / 2020

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta

1. Haku kansainvälisyystuutoriksi 2.3. - 27.3.2020

2. Tamkon Velehositsit 25.3.

3. Vertaiskoutsauksen hakuaika 9.3 - 22.3.

4. Tamko hakee opiskelijaedustajia koulutusten neuvottelukuntiin

5. Portti työelämään -palautekysely opiskelijoille

6. Tamkon illanvietto 18.3.

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä

7. Ajankohtaista koronaviruksesta TAMKilaisille - TAMKin ohjeistus

8. Ilmoittaudu läsnäolevaksi lukuvuodelle 2020 - 2021

9. Tolun vakiovuoro 10.3.

10. Tampio & Tiro: Pimpla 21.3.

11. Kesäopintotori 10.3.

12. Tolun säbäturnaus 13. – 15.3.2020

13. Sparris-pajat

14. Anturan Vuosijuhla 28.3

15. PISTOT Meemit 19.3.

16. Ku**iralli 26.3.

17. TiTeLAN 2020 kevät 27.3.

18. Yrittäjyys- ja työelämätekemistä sekä -kokemusta Y-portfolion avulla!

19. Nyytin chat: Jaksaminen ja uupumus 12.3.

20. Arjen kestävät ruokavalinnat-paneelikeskustelu 9.3.

21. After Ski Kolmiot 12.3.

English Summary

22. Enroll for international tutoring 2 - 27 March

23. Tamko's evening 18 March

24. Corona virus - news update for TAMK

25. Tolu's weekly sports shift 10 March

26. TAMK summer studies fair 10 March

27. Enrollment for academic year

28. Tolu's traditional floorball tournament 13. – 15.3.2020

29. Y-portfolio course

30. Antura's annual celebration

31. Tampio & Tiro: Pimpla 21 March

32. PISTOT Memes 19 March

******************************************************************************************

OPISKELIJAKUNTA

******************************************************************************************

1. Haku kansainvälisyystuutoriksi 2.3. - 27.3.2020

Ensi syksynä TAMKiin saapuu taas iso joukko vaihto-opiskelijoita. Miltä tuntuisi olla mukana vastaanottamassa heitä? Hae mukaan kansainvälisyystuutoriksi Tamkon iloiseen ja isoon tuutoriperheeseen! Kansainvälisyystuutorit ovat vaihto-opiskelijoiden tuki ja turva vaihdon ajan. He pitävät huolta, että vaihto-opiskelijat sopeutuvat TAMKissa opiskeluun ja suomalaiseen opiskelijaelämään. KV-tuutorointi antaa elämyksiä ja kartuttaa kielitaitoa. Älä huoli, mikäli jännität englannin puhumista, se parantuu automaattisesti tuutoroidessa!

Opiskelijakunta kouluttaa TAMKin kansainvälisyystuutorit. Koulutus on kaksi-iltainen ja koulutuspäivät ovat ke 15.4. ja ti 21.4. Koulutuksissa on tarjolla kahvia ja sämpylää. Monen kivan kokemuksen ja uuden tuttavuuden lisäksi kv-tuutoroinnista saa myös opintopisteitä ja opintojakson suoritettuasi saat lisäpisteen, mikäli olet hakemassa vaihtoon. Lisäksi saat Tursaspassiisi leiman, kun haet tuutoriksi!

Ilmoittautumislomake löytyy täältä.2. Tamkon Velehositsit 25.3.

Näistä sitseistä ei taikaa puutu! Tamkon perinteiset kevään sitsit saapuvat jälleen 25.3. klo 18 alkaen, tällä kertaa taianomaisempina kuin koskaan!

Ookkonää veleho? Odotatko yhä Tylypahkan kirjettäsi tai toivoisit korttitemppusi edes joskus onnistuvan? Nyt on aika tuoda esiin sisäinen Gandalfisi tai osoittaa tietämystäsi kuin Hermione Granger konsanaan. Teemanmukainen pukeutuminen on suotavaa. Parhaasta velehon tai noidan puvusta on luvassa uskomattoman kova palkinto, joten pukuun kannattaa panostaa!

 

Sitsit järjestetään Klubi 57 tiloissa. Ovet avataan klo 17.30 ja sitsit alkavat tasan klo 18. Sitsilippu kustantaa Tamkon jäsenelle 18€, ja ei-jäsenelle 27€. Liput tulevat myyntiin Kide.appiin maanantaina (eli tänään!) 9.3. klo 14 alkaen. Lippu sisältää pari mietoa, pari kaatoa kirkasta sekä jatkot Social Clubilla (narikka 3€). Jatkoille ovat tervetulleita kaikki!

Huomio, Tursaspassileimojen kerääjät! Saat Tamkon sitseistä leiman passiisi. Leimat jaetaan ovella.

Kaikki Tamkon tapahtumat ovat häirintävapaita. Tamkon häirintäyhdyshenkilönä toimii Ella, joka auttaa ja tukee mielellään, mikäli kohtaat tai näet häirintää. Otathan yhteyttä: hairinta.ella(at)tamko.fi.

Lisätietoja sitseistä Facebook-tapahtumassa.3. Vertaiskoutsauksen hakuaika 9.3 - 22.3.

Oletko kiinnostunut tuutoroinnista Tamkossa? Haluaisitko kehittää TAMKin henkeä vielä yhteisöllisemmäksi? Haluatko lisää opintopisteitä? Lanseeramme TAMKiin uuden tuutorointimuodon; vertaiskoutsauksen!

Vertaiskoutsauksen avulla pyrimme tavoittamaan (akateemisesti) vanhempia opiskelijoita, jotka hyötyisivät vertaisohjauksesta. Vertaiskoutsin tarkoituksena on ohjata ja tukea siirto-opiskelijoita, opintoihin palaavia, opintojen taitekohdassa olevia ja sparrausta kaipaavia opiskelijoita. Vertaiskoutsaus sopii erityisen hyvin sinulle, jos sinulla on aiempaa kokemusta tuutoritoiminnasta Tamkossa tai opiskelet sosiaalialalla. Aiempi kokemus tuutoroinnista ei kuitenkaan ole edellytys vaan innostunut ja positiivinen asenne riittää!

Tamko kouluttaa kaikki vertaiskoutsit ja koulutuksessa on mahdollisuus myös kehittää tulevaa toimintaa. Koulutukset ovat 8.4.2020 klo 17-20 ja 6.5.2020 klo 17-19 (toukokuun päivämäärä alustava). Itse koutsaaminen tapahtuu syyslukukaudella. Tämän lisäksi koutseilta vaaditaan loppuraporttia kahden opintopisteiden saamiseksi.

Ilmoittautuminen tämän lomakkeen kautta.4. Tamko hakee opiskelijaedustajia koulutusten neuvottelukuntiin

Jokaisella TAMKin koulutuksella on neuvottelukunta, jossa koulutus ja työelämä kohtaavat. Neuvottelukunnissa keskustellaan mm. mahdollisuuksista projekteihin sekä opetuksen suhteesta työelämän tarpeeseen. Tapaamisia järjestetään vuodessa 2-4, joten ajallisesti neuvottelukunta ei työllistä kovin paljon.

Toivomme innokkaita ja positiivisia kehittäjiä! Parhaimmillaan työryhmäsuhteilla on jopa työllistytty! Neuvottelukuntien toimikaudet ovat kaksivuotisia (2019-2020), joten nyt haussa oleviin neuvottelukuntiin osallistuvilta toivotaan sitoutumista vähintään vuoden 2020 ajaksi. Tamko järjestää toimikauden alussa perehdytyksen opiskelijaedustajille.

Tällä hetkellä hetaan opiskelijaedustajia seuraaviin neuvottelukuntiin:

  • Ammatillisen opettajankoulutuksen neuvottelukunta
  • Talotekniikka-alan neuvottelukunta (LVI ja STATE)

Mikäli kiinnostuit, ilmaise kiinnostuksesi opiskelijaedustajalomakkeen kautta pikimmiten tai kysy lisää sähköpostilla: opiskelijaedustajat(at)tamko.fi.5. Portti työelämään -palautekysely opiskelijoille

Portti työelämään -rekrytointitapahtuma järjestettiin 21.1. - 23.1.2020 TAMKin pääkampuksella. Tapahtumassa oli mukana yli 80 eri alojen yritystä. Haluaisimme saada palautetta tapahtumasta sen kohderyhmältä, eli teiltä rakkaat TAMKin opiskelijat. Mikä tapahtumassa oli hyvää ja mikä taas kaipaisi kehittämistä? Vastaathan kyselyyn 20.3. mennessä.

Portti työelämään on Tamkon vuosittain järjestämä ilmainen opiskelijarekrytointitapahtuma TAMKin opiskelijoille. Tapahtuman tarkoituksena on luoda matalankynnyksen kohtaamispaikka yrityksille ja opiskelijoille. Yhteistyössä Tamkon kanssa tapahtumaa on järjestämässä joukko ainejärjestöjä- ja kerhoja sekä TAMKin Työelämäpalvelut.   6. Tamkon illanvietto 18.3.

Tervetuloa Tamkon illanviettoon 18.3. kello 17 alkaen tutustumaan uusiin ihmisiin, pelailemaan lautapelejä, ompelemaan haalarimerkkejä tai muuten vain viettämään hauskaa iltaa. Kaikenlaista muutakin tekemistä saa ehdottaa/ tuoda mukanaan. Tamko tarjoaa osallistuville iltapalaa! Saat illanvietosta leiman Tursaspassiin. Huomaathan, että illanvietto on alkoholiton. Tervetuloa Solulle!******************************************************************************************

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

******************************************************************************************

7. Ajankohtaista koronaviruksesta TAMKilaisille - TAMKin ohjeistus

Joulukuussa 2019 Kiinassa käynnistyi uuden koronaviruksen aiheuttama tartuntatautiepidemia. Tampereen ammattikorkeakoulu seuraa tilannetta ja siihen liittyviä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeita sekä laadittua toimintasuunnitelmaa. Tämä ohjeistus koskee sekä opiskelijoita että henkilöstöä.

Sairastuneiden oireet ovat olleet lähinnä kuume ja hengenahdistus. Pääosin oireet ovat olleet lieviä. Paras tapa suojautua miltä tahansa hengitystieinfektiolta on noudattaa hyvää käsihygieniaa.

Pese käsiä vedellä ja saippualla ainakin 20 sekunnin ajan. Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi. Suojaa suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla, kun yskit tai aivastat.

Virus tarttuu ihmisestä toiseen nykytiedon mukaan pääasiallisesti pisaratartuntana lähikontaktissa. Itämisaika, eli aika altistumisesta ensioireiden alkuun, on arvion mukaan n. 2-12 päivää, keskimäärin n. 5 päivää. Epidemia-alueille matkaa suunnittelevien, siellä matkustavien ja sieltä palaavien kannattaa seurata tilannetta aktiivisesti.

Lisätietoa opiskelijoille: kirsi.jokipakka(at)tuni.fi tai tarja.kalliomaki-linnas(at)tuni.fi

Toimintaohjeita

1. Seuraa sivua Ajankohtaista koronaviruksesta COVID-19, jolle THL päivittää tuoreimmat tiedot.

2. Jos suunnittelet matkaa epidemia-alueelle, ota hyvissä ajoin yhteyttä matkatiimiin (TAMKin matkatiimi: matkat.tamk@tuni.fi).

3. Seuraa ulkoministeriön matkustustiedotteita ja Tee matkustusilmoitus ulkoministeriölle.

4. Seuraa paikallisten viranomaisten tiedotuksia, ohjeita ja toimenpiteitä.

5. Seuraa muun muassa WHO:n ja THL:n verkkosivujen kautta ohjeistuksia siitä, miten kannattaa toimia viruksen välttämiseksi.

6. Jos epäilet sairastumista, pysyttele kotona ja ota yhteyttä terveydenhuoltoon puhelimitse. Noudata terveydenhuollon antamia ohjeita.

TAMKista ei matkusteta tällä hetkellä Kiinaan, Etelä-Koreaan tai Italiaan. Muiden maiden osalta on harkittava matkalle lähtemistä ottaen huomioon THL:n ohjeet. Opiskelijoiden ja henkilöstön on hyvä harkita myös vaihtoehtoisia tapoja, esim. matkan siirtämistä tai asioiden hoitamista etäyhteyksillä. Opiskelijoita tai henkilöstön jäseniä, jotka harkitsevat työ- tai vapaa-ajan matkan jälkeen jäävänsä työskentelemään etänä kotiin, pyydetään ottamaan yhteyttä edellä mainittuihin kontaktihenkilöihin.8. Ilmoittaudu läsnäolevaksi lukuvuodelle 2020 - 2021

Säilyttääksesi opiskeluoikeutesi, sinun on lukuvuosittain ilmoittauduttava läsnä- tai poissaolevaksi. Voit tehdä ilmoittautumisen seuraavalle lukuvuodelle PAKKI-työpöydällä 1.3. - 31.5. välisenä aikana. Mikäli läsnäoloilmoittautumista ei ole tehty 31.5. mennessä, menetät opiskeluoikeutesi 31.7.2020. Opiskeluoikeuden palautusta on anottava erikseen. Opiskeluoikeuden palautushakemuksen käsittelymaksu on 50€. Jos sinulle on myönnetty opiskeluoikeusajan jatko, läsnäolotietosi viedään järjestelmään automaattisesti.

Jos olet poissaoleva opiskelija, sinulla on käytössäsi verkkotunnukset ja opiskelijasähköposti, mutta ei opintojen suoritusoikeutta. Poissaolevana sinulla ei myöskään ole oikeutta opinto- tai ateriatukeen, matka-alennuksiin eikä Tamkon jäsenyyteen liittyviin etuihin.

Voit hakea läsnäoloilmoitukseesi muutosta kesken lukukauden perustellusta syystä. Läsnäolon muuttaminen poissaolevaksi vaatii koulutuksesta vastaavan johtajan päätöksen (Tutkintosääntö 11§). Hakemus toimitetaan oman koulutuksen opintoasiainkoordinaattorille.

Pakissa läsnäoloilmoittautuminen löytyy kohdasta Opinnot > Läsnäoloilmoittautuminen > Ilmoittaudu. Löydät läsnäoloilmoittautumisohjeen myös Intrasta. Ilmoittautumisongelmissa ota yhteyttä osoitteeseen it-helpdesk(at)tuni.fi.9. Tolun vakiovuoro 10.3. (polttopallo)

Tervetuloa Tolun vakiovuorolle tiistaina 10.3. klo 17:00 – 19:00 pelaamaan polttopalloa TAMKin liikuntasaliin! Et tarvitse mitään urheilutaustaa tullaksesi vakiovuorolle. Pidämme hauskaa urheilun sekä reilun pelin hengessä. Vuorolle ei tarvitse olla maksettuna SportUnin jäsenmaksua (sanot vain asiakaspalvelutiskillä tulevasi Tolun vakiovuorolle), ja kaikki TAMKin opiskelijat ja henkilökunta ovat tervetulleita.10. Tampio & Tiro: Pimpla 21.3.

Oletko sinäkin kokenut pilkkijä? Siirrä harrastuksesi baarista ja luennoilta järvelle ja tule kokeilemaan, josko tällä kertaa koukkuusi jäisi muutakin kuin rullakebab tai tenttistressi. On siis jälleen aika kaivaa pilkkivavat ja kairat naftaliinista ja suunnata Hervannan Suolijärvelle, kun TIRO ja TAMPIO järjestävät jo perinteeksi muodostuneen pilkkitapahtuman! Ei haittaa, vaikka et omistaisikaan omia pilkkitarvikkeita, sillä paikan päällä on myös mahdollista lainata varusteita rajoitettu määrä.

Tapahtuma järjestetään lauantaina 21.3. Suolijärven rannassa (säävarauksella). Tapahtuma alkaa tuttuun tapaan klo 13.00 ja päättyy klo 19.00. Pilkkikisan ohella tarjolla pientä purtavaa ja kuumaa juotavaa. Saunomismahdollisuus avautuu n. klo 16.00 halukkaille. Jotta kilpailuhenkisillekin olisi jotain jännitystä, niin myös tänä vuonna on pilkkikisa, jossa jaossa mahtavat palkinnot!

Kerää siis tarvittavat varusteet ja tule kokeilemaan, suosiiko kalaonni sinua. Raahaa mukaasi myös pilkkitaidoton kaveri, sillä ohjelmassa on myös muuta aktiviteettia, kuten avantouintia, saunomista,

mölkkyä ja kyykkää, jossa voit esimerkiksi parannella heikkoa MM-kyykän tulosta. Liput Kide.apista 4€. Pilkkitoukat tarjoamme osallistujille ilmaiseksi.

Huomio Tursaspassileimojen kerääjät! Saat tapahtumasta myös leiman Tursaspassiisi.11. Kesäopintotori 10.3.

Kesäopinnot mielessä? Tule tutustumaan TAMKin tarjoamiin mahdollisuuksiin kesäopintotorilla 10.3.2020 kello 10 - 13 C-siiven kahvilan ja juhalasalin väliseen aulaan!

TAMKin kaikille opiskelijoille on tarjolla useita mahdollisuuksia kesäksi. Tampere Summer Schoolista ja TAMKin omasta kesäopintotarjonnasta löytyy monta erilaista kurssia, jotka ovat erinomaisia lisiä tutkintoon ja omaan osaamiseen.

CampusOnline taas puolestaan mahdollistaa ympärivuotisia ja maksuttomia verkko-opintoja ammattikorkeakoulujen tarjoamana, jotka voit myös liittää osaksi tutkintoasi. TAMKin työelämäpalvelut ovat paikalla kertomassa kesäharjoittelun mahdollisuuksista, ja Learning Lab sekä Y-kampuksen Innovaatiohaasteet tarjoavat kesällä käytännönläheisiä projekti-opintoja.

Kesäiseen opiskelijaelämään liittyy toki muutakin; myös TOAS, POAS ja Kela päivystävät kesäopintotorilla ja omalta osaltaan neuvovat mieltä askarruttavissa tilanteissa. Kelan pöydältä voit tulla kyselemään neuvoa muihinkin, kuin kesäisiin asioihin. Poikkea juttelemassa kesästä ja löydä itsellesi sopiva kesä-kurssi tai projekti!

Lisätietoja: Johannes Paavola, johannes.paavola(at)tuni.fi12. Tolun säbäturnaus 13. - 15.3.

Tolun perinteinen säbäturnaus tulee jälleen! Turnaus pelataan 13. - 15.3. L-rakennuksen liikuntasalissa. Joukkueen osallistumismaksu on 10 euroa. Turnauksessa parhaiten menestyneille joukkueille luvassa erinomaiset palkinnot!

Osallistujilta edellytetään SportUnin jäsenyyttä, mutta vaikka sinulla ei olisi jäsenyyttä, niin ei hätää! Ei-jäsenille on tarjolla koko turnauksen ajaksi edullinen 6 euron pääsymaksu. Joukkuepaikat ovat myynnissä Solun tiskillä. Viimeinen ilmoittautumispäivä keskiviikkona 11.3.! Lisätietoja tapahtumasta Tolun Facebook-sivulla.

 

13. Sparris-pajat

Sparris-pajat on tarkoitettu sinulle, joka etsit ratkaisuja erilaisiin oppimisen ja opintojen edistymisen haasteisiin. Vetäjinä toimivat TAMKin erityisopettajat. Tule rohkeasti mukaan kaikille avoimiin pajoihin, ennakkoilmoittautumista ei tarvita! Pajat ovat kello 16 - 17.30 ja tapaamispaikkana on tiistaisin B3-07 ja torstaisin B3-08 (Kuntokatu 3).

Tulevat pajat:

tiistaina 10.3. Vinkkejä ja apuvälineitä kielten opiskeluun

torstaina 12.3. Tukea opinnäytetyöhön

tiistaina 17.3. Tukea oppimisen taitoihin

tiistaina 24.3. Vinkkejä ja apuvälineitä kielten opiskeluun

torstaina 2.4. Tukea opinnäytetyöhön

 

14. Anturan Vuosijuhla 28.3

Tampereen ammattikorkeakoulun rakennusalan kerho Antura juhlii kymmenettä toiminta vuottaan. Juhlaa vietetään 28.3.2020 Nokian Kerholalla (Souranderintie 13, 37100 Nokia). Juhliin järjestetään yhteiskyyditys ja Nokialta yhteiskyydityksen jatkoille.

Ilmoittautuminen on auki Kide.appissa. Illalliskortin hinta on 46€ Anturan jäsenelle ja muille 56€ sisältäen iltajuhlan, jatkot sekä silliksen.

Pukukoodina vuosijuhlissamme on tumma puku.

Lisätietoja vuosijuhlistamme saa Anturan hallitukselta (antura@tamko.fi) tai tapahtuman Facebook-sivuilta.15. PISTOT Meemit 19.3.

Pidätkö meemeistä tai oletko kenties oman elämäsi meemi? :DD Samaistutko paahtoleivän muotoiseen ja sateenkaaren väriseen kissaan? Omistatko harvinaisimman pepen? Näissä bileissä voit pukeutua lemppari meemiksesi, oli se sitten doge tai vaikka taisteluhelikopteri. Nyt kannattaa jättää se netissä trollailu hetkeksi sivuun ja suunnata PISTOT Meemit karkeloihin torstaina 19.3!

Toukokuussa PISTOT suuntaa taas perinteisesti Malagan lämpöön ja mikäli sinäkin haluat lähteä tälle kuuluisalle bilereissulle kannattaa tulla paikalle torstaina! Silloin muutamat onnekkaat pääsevät kilpailemaan paikasta auringon alla. Joten ei hätää vaikka bilepassia ei löydy, yhdellä on silti mahdollisuus päästä matkalle mukaan kisojen voittajana!

Ovet aukeavat jo kello 21.00 ja pysyvät auki aina kello 05.00 saakka.16. Ku**iralli 26.3.

yllästyttääkö jo sitsit? Pyyntöönne on nyt vastattu. TaRe ry järjestää  ylpeänä 5. kerran legendaarisen Ku**irallin!

Tänäkään vuonna tapahtuma ei jätä ketään kylmäksi ja luvassa on entistä parempia tehtäviä ja märkä palkinto.  26.3. seikkaillaan  Tampereella Amazing Race tyylisesti ja suoritetaan erilaisia hauskoja tehtäviä. Kerää neljä hulluinta kaveriasi kasaan ja tulkaa seikkailemaan Tampereen sykkeeseen. Saavu siis kavereineen ajoissa paikalle Bar Berteliin.

Liput ei paljoa lompakkoa kevennä ja rahaa jää myös nautintoaineisiin (niin halutessaan). Liput myynnissä Kide.apissa ja Teiskontien aulan ständillä 25.3. Toisesta ständistä informoimme teitä myöhemmin (lisätietoja Facebook-tapahtumassa). Liput TaRe Ry jäsenille 3€ ja ei-jäsenille 4€. Liput sisältävät jatkopaikan Dorikseen. Huom. Kide.app perii myös pienen palvelumaksun.  

Haalarimerkkejä jaetaan sadalle ensimmäisille suorituspassin palauttaneelle. Jatkot ovat Doriksessa alkaen klo 23. Ilmainen sisäänpääsy ja edullisia hintoja luvassa. Haluamme muistuttaa, että tapahtumaan voi osallistua myös päihteettömästi.17. TiTeLAN 2020 kevät 27.3.

Vuoden odotetuimmat lanit ovat täällä jälleen! TiTeLAN avaa ovensa perjantaina 27. maaliskuuta klo 18 ja ovet pysyvät auki sunnuntaihin klo 12 saakka. Viikonlopun aikana luvassa on useita turnauksia, pc-, konsoli- ja lautapelejä sekä tietysti rentoa hengailua.

TiTeLAN on perinteinen Tamkilla järjestettävä verkkopelitapahtuma. Järjestämisestä vastaavat tieto- ja viestintätekniikan ainekerho Source ry, tietojenkäsittelijöiden ainekerho Syntaksi ry ja tänä vuonna uutena myös tietojenkäsittelytieteiden, matematiikan ja tilastotieteen ainejärjestö Luuppi ry.

Tänä vuonna tarjolla on kaksi lipputyyppiä:

Konepaikka 10€:

-Konepaikkaan sisältyy 75 cm pöytätilaa sekä tarvittavat puitteet pelailuun. Oma kone, nettikaapeli (5-10m) ja jatkojohto on syytä ottaa mukaan. Lipulla pääset myös osallistumaan kaikkiin turnauksiin ja muihin aktiviteetteihin.

Sisäänpääsy 5€

-Jos et jaksa raahata omaa konetta paikan päälle niin ei hätää! Halutessasi voit tulla pelailemaan lautapelejä ja rentoutumaan sohvalle pelaamaan konsolipelejä! Tämä lippu kattaa kaiken muun paitsi merkityn konepaikan.

Lipunmyynti alkaa torstaina 12.3. kello 12. Sourcen ja Syntaksin lipunmyynti aukeaa Holvi-verkkokaupassa.

Huom! Luupin jäsenet voivat ostaa lipun Luupin toimiston päivystäjältä päivystysaikoina. Lisätietoja Sourcen sivuilla sekä Facebook-tapahtumassa.18. Yrittäjyys- ja työelämätekemistä sekä -kokemusta Y-portfolion avulla!

Tiesitkö, että Y-kampuksella voit ansaita 1-10 opintopistettä yrittäjyys- ja työelämätaitojasi kehittämällä? 4. periodilla Y-portfolio-kurssille pääset hyppäämään mukaan ilmoittautumalla toteutukselle ja tulemalla mukaan aloitustapaamiseen 12.3. klo 14-16.

Y-portfolioon voit koota esim. oman yrityksen liiketoiminnan aloittamista, olemassaolevan liiketoiminnan kehittämistä, erilaisten kokeilujen toteuttamista tai muuta yhteiskunnallista kehittämis- tai muutostyötä. Lue lisää täältä.

Y-portfolioon sopii myös Y-kampuksen ja Talentchainin Tulevaisuuden työelämätaidot -kurssi (2 op), jolla voit tutustua opiskelijan urapolkuun työelämätaitojen näkökulmasta ja tuottaa julkaisuja Talentchain-verkoston kanaviin. Lue lisää täältä.19. Nyytin chat: Jaksaminen ja uupumus 12.3.

Uupujat uupuu, jaksajat jaksaa. Onko asia näin? Tule keskustelemaan siitä, mistä muodostuvat uupumus tai jaksaminen. Entä miten voisi vahvistaa omaa jaksamista?

Chatin löydät Nyytin nettisivujen chat-osiosta, kuten myös kevätkauden muiden chattien ajankohdat ja aiheet. Ryhmächatit ovat avoimia kaikille opiskelijoille eikä mukaan tarvitse erikseen ilmoitttautua tai rekisteröityä. Keskustelu tapahtuu nimimerkillä. Tervetuloa chattailemaan!20. Arjen kestävät ruokavalinnat-paneelikeskustelu 9.3.

Arjen ruokailuvalintoihin mahtuu monta ilmastovalintaa: Millainen on vastuullinen pakkaus? Millainen on kestävä ja ravitseva ruokavalio? Millaisia ilmastovaikutuksia liittyy maitoon? Vaikuttaako ostopäätöksiin fiilikset vai faktat?Tule mukaan kuulemaan ja keskustelemaan arjen ruokavalintojen ilmastovaikutuksista 9.3.2020 klo 14-15.30, Tampereen yliopiston keskusta -kampukselle Pinni B-rakennukseen, Saliin B1100. Tilaisuus on kaikille avoin.

Paneelissa mukana:

Hannele Mäkelä yliopistonlehtori, laskentatoimi, Tampereen yliopisto​

Ville Pesola opiskelija, Vastuullisen liiketoiminnan maisteriohjelma, Tampereen yliopisto

Tuula Tuure vastaava tutkija, ravitsemus, Valio​

Juha Nousiainen hiilineutraalin maitoketjun johtaja, Valio​

Aleksi Astaptsev tutkija, hiilineutraali maitoketju, Valio​

Paneelin juontavat:

Anna Heikkinen Vastuullisen liiketoiminnan maisteriohjelman vastuuopettaja, Tampereen yliopisto, ja Ann-Mari Hämäläinen viestintäjohtaja, Valio21. After Ski Kolmiot 12.3.

Maaliskuu on hyvä aika lähteä rinteeseen kohti pohjoista. Mutta miksi lähteä sinne asti, kun After Ski löytyy paljon lähempää? Vedä siis lasketteluvarusteet päällesi ja suuntaa suksesi kohti Staabin, Luupin ja Indecsin järkkäämiä After Ski Kolmioita Rantaan & Poroon!

Bileiden ikäraja on K18. Kolmiolipun hinta on näillä kolmioilla poikkeuksellisesti 6€ sisältäen narikan hinnan (3€). Narikkaa ei siis tarvitse enää Kolmioilla maksaa, mikä toivon mukaan nopeuttaa jonotusprosessia. Kuuden euron ennakkolipulla varmistat pääsysi näille huikeille Afrer Ski Kolmioille! Ennakkolippuja saa myös Kide.app -sovelluksesta hintaan 6,30€. Ovelta ostettuna lippu maksaa 8€. Jätäthän reppusi kotiin, jotta vältytään turhilta jonoilta.

Opiskelijaystävälliset hinnat ovat perinteiseen tapaan voimassa koko yön! Muista myös paluukuljetukset Hervantaan klo 2.30 ja 3.30 hintaan 2 euroa. Bussit lähtevät Suvantokadulta ja reittinä on Messukylä - Lukonmäki - Hervantakeskus.

Seuraathan Kolmiota sosiaalisessa mediassa saadaksesi tiedon ensimmäisenä uusista päivityksistä, eduista ja tapahtumista.

******************************************************************************************

ENGLISH SUMMARY

******************************************************************************************

22. Enroll for international tutoring 2 - 27 March

Next autumn there will be a lot of new exchange students coming to TAMK. Would you like to be here welcoming them? Now it's time to register for the international tutor trainings and be a part of Tamko's big happy tutoring family.

International tutors are helping our incoming exchange students. They take care that exchange students adapt to TAMK and Finnish student life. International tutoring will give you a bunch of nice experiences and improve your language skills.

Student's Union Tamko will train new international tutors on Wednesday 15th of April and Tuesday 21st of April. There will be coffee and sandwiches served in the trainings. International tutoring also adds up your ECTS credits. When the course is done, you'll also get an extra point when applying to exchange studies. You'll also get a mark to your Tursaspassi Passport when enrolling for the trainings.

You can register here.23. Tamko's evening 18 March

Welcome to play board games, sew overall patches' and meet new people to Tamko's evening on 18 March at 5pm! You can bring some games, activities etc. with you. Tamko offers evening snack! You will get a stamp on your Tursaspassi from this event. Please note that the happening is non-alcoholic. Welcome to the Solu!24. Corona virus - news update for TAMK

The virus that caused an outbreak of pneumonia in China last December has been identified as a novel coronavirus 2019-nCoV. Tampere University of Applied Sciences follows the situation and the instructions provided by the Finnish Institute of Health and Welfare as well as specific action plan.

The main symptoms of a coronavirus infection are fever and shortness of breath. The symptoms have typically been mild. The best way to protect yourself from any respiratory infection is to wash your hands carefully. Please wash your hands carefully with water and soap, at least for 20 seconds. Avoid touching your eyes, nose or mouth, unless you have previously washed your hands. Please cover your mounth and nose with a disposable handkerchief when you cough or sneeze.

Based on the current information, the virus is contracting via droplet infection in close contact. The incubation period is estimated to be approximately 2 - 12 days, 5 days in average. Students and personnel who are planning to travel to epidemic-area, are currently travelling there or are returning from a trip to epidemic-area are advised to follow the latest news on the outbreak.

Further information for students: kirsi.jokipakka(at)tuni.fi or tarja.kalliomaki-linnas(at)tuni.fi

Guidelines

1. Visit the website Coronavirus: latest updates maintained by the Finnish Institute for Health and Welfare for the latest news on the situation.

2. If you are planning a trip to epidemic area, contact the Travel Team well in advance (Travel Team at TAMK: matkat.tamk@tuni.fi).

3. Check the Ministry for Foreign Affairs website for the latest travel advisories (in Finnish). Coronavirus advice for travellers. Submit a travel notification to the Ministry for Foreign Affairs.

4. Follow the updates and instructions provided by local authorities.

5. Instructions for protecting yourself against the virus while travelling are available, for example, on the websites of WHO and the Finnish Institute for Health and Welfare. Most importantly, you need to wash your hands carefully.

6. If you suspect you have contracted the coronavirus, contact a health care provider by phone and follow the instructions given to you. Latest information on coronavirus situation : Intranet news

Currently there is no travelling from TAMK to China, Korea or Italy. Travelling to other countries must be considered taking into account the instructions of the Ministry of Foreign Affairs ja Finnish Institute for Health and Welfare. The students and personnel are wise to consider e.g. postponing the trip or participating via skype if possible. Students or staff members who consider working remotely from home after free time travels, should contact the above mentioned contact persons.25. Tolu's weekly sports shift 10th of March (dodgeball)

Welcome to Tolu's weekly 2-hour drop-in sports shift on Tuesday the 10th of March from 17:00 to 19:00 at TAMK's sports hall. We'll play a different sport each week and next time it's going to be dodgeball! All TAMK students and staff are welcome to join, and there is no skill requirement. We just want to have fun and get you moving. You don't need SportUni membership in order to attend, just say that you're coming to Tolu's weekly sport shift at the customer service desk.26. TAMK summer studies fair 10 March

Thinking about summer studies? Come explore the possibilities offered by TAMK at the summer studies fair on 10.3.2020 between 10am - 1pm at the lobby between the C-wing café ad the Festival Hall!

There are many options available to all TAMK students. You can find a range of different courses from Tampere Summer School and TAMK's own summer study offerings which are excellent additions to your degree and professional skills and capabilities.

CampusOnline allows students to choose from courses offered by many universities of applied sciences and study them throughout the year, free of charge. Courses taken at CampusOnline can also be included in your degree. TAMK's career services will be at the fair to talk about summer traineeship/internship possibilities, and the Living Lab and Y-kampus Innovation challenges are offering hands-on project studies during the summer.

Of course, there are other things related to a student's summer; TOAS, POAS and Kela will be present at the fair to give advice on their particular areas. You can ask the Kela representative about most Kela-related business that you might need help with, aside from summer-related topics.

Come have a chat about your summer and find the right summer study course or project for yourself! More information: Johannes Paavola, johannes.paavola(at)tuni.fi27. Enrollment for academic year

In order to preserve your study right, you have to register for attendance or non-attendance each academic year. All students (including Master's Degree and TAOK-students) register themselves as Present of Absent. Note that if your study right ends on 31 July 2020, you cannot register as present or absent for the autumn semester 2020. Please register for the following academic year in PAKKI on 1 March -  31 May. You can change your registration for the spring semester by 30 November by contacting the study affairs coordinator. If you are on extension time, registration for attendance will be made automatically for you.

The deadline for enrollment is 31.5.2020. If the registration as Present or Absent has not been done in time, you will lose your study right on 31.7.2020. The study right can be restored via an application. Application processing cost is 50 euros.

Tuition fee paying students can not register through PAKKI. When enrolling, you must pay the 1st installment (50 %) of your tuition fee. Enrollment and payment links are here. If you face any technical problems with the enrollment, please contact it-helpdesk(at)tuni.fi.28. Tolu's traditional floorball tournament 13. - 15.3.2020

Tolu's traditional floorball tournament is here again! The tournament is played 13. – 15.3. in the sporting hall of the L building. Participation fee is 10 euros per each team. The best teams will be showered with great prizes!

Attendees are required to have the SportUni membership, but have no fear if you don't have it! Non-members can attend to the tournament throughout the weekend with a single 6 € entrance fee. Team spots are sold at Solu's counter. Last date to sign up is Wednesday 11.3.! More info can be found from Tolu's Facebook-page.

 

29. Y-portfolio course

Bring your practical experience about entrepreneurship and working life skills to part of your curriculum! Did you know that you can earn 1-10 credits by developing your entrepreneurship and working life skills? Jump in to Y-portfolio course in the 4th period by enrolling the course and taking part to the Kick-start on the 12th of March at 2-4 pm.

In your Y-portfolio you can collect practical experiences such as volunteering in an entrepreneurial association, training programs related to entrepreneurship (accelerator etc.), starting your own business, developing your business etc. Read more here.30. Antura's annual celebration

Antura celebrates its 10 yearlong journey. The celebration will be held on 28th of March 2020 in Nokian Kerhola (Souranderintie 13, 37100 Nokia).

Registration is open at Kide.app. The dinner card costs 46€ for members of Antura and 56€ for others. The dinner card includes the celebration dinner with drinks, after-party and herring breakfast on the next day.

The dress code for the evening is black suit. For more information about our anniversary, please contact the board of Antura (antura@tamko.fi) or visit our Facebook page.31. Tampio & Tiro: Pimpla 21 March

Welcome to the annual ice fishing event, hosted by TIRO & TAMPIO! The event will take place in Suolijärvi beach, Hervanta Friday, 21st of March. The event begins 13.00 and ends 19.00. The sauna will be ready circa 16.00. Snacks and hot drinks will be served for free.

There are magnificent prices in the ice fishing competition! It doesn’t matter, if you don’t have your own equipment, because it’s possible to lend some. Baits are sponsored by organizers. If you don’t like ice fishing, you can try different winter activities like mölkky, kyykkä and ice swimming. Tickets (4€) will be available in the Kide.app.32. PISTOT Memes 19 March

Do you like memes or are you perhaps the meme of your own life? Do you relate to a toast shaped and rainbow coloured cat? Do you own the rarest pepe? Now you can dress up as your favourite meme, whether it is Doggo or the attack helicopter.

Now you also have a chance to win a spot in the legendary PISTOT party trip to Malaga!! Few lucky ones will get to participate the competition and the winner gets to participate the PISTOT party trip. Social Club opens at 21:00 and the party doesn’t stop until 5 am. Tickets in advance 6€ from Kide.app and from the door 8€ Including the Cloakroom fee (With the party pass you have free entry and a separate queue).******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics