Tamko Topics 10 / 2020

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.
Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students’ Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta
1. Haku kansainvälisyystuutoriksi 2.3. – 27.3.2020
2. Edustajiston kokous 3.3.
3. Tamkon Velehositsit 25.3.
4. Vertaiskoutsiksi?
5. Tamko hakee opiskelijaedustajia koulutusten neuvottelukuntiin
6. Portti työelämään -palautekysely opiskelijoille

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä
7. Tolun vakiovuoro 3.3. (koripallo)
8. Onko jatkuva oppiminen ratkaisu suomalaista työelämää riepoviin haasteisiin?
9. Vuoden 2019 opiskelijapalautteiden tulokset ovat saatavilla!
10. Ku**iralli 26.3.
11. Sparris-pajat
12. Kesäopintotori 10.3.
13. Tolun säbäturnaus 13. – 15.3.2020
14. SportUni: Kevään toinen kurssi-ilmoittautuminen 2. – 11.3.
15. Happoa Kolpakossa -sitsit: Episode II 2.4.
16. Bubiklubin Bubivisa 5.3.
17. Koju film company hakee harjoittelijaa Tampereelle!
18. Hae mukaan Demolan projektiin!
19. Haalaribileet – Out of This World 5.3.

English Summary
20. Tamko Council meeting 3 March
21. SportUni: Course enrollment period 2 – 11 March
22. TAMK summer studies fair 10 March
23. Tolu’s weekly sports shift 3 March
24. Tolu’s traditional floorball tournament 13. – 15.3.2020
25. Apply now to Demola!
26. Overall Party 5 March

******************************************************************************************
OPISKELIJAKUNTA
******************************************************************************************

1. Haku kansainvälisyystuutoriksi 2.3. – 27.3.2020

Ensi syksynä TAMKiin saapuu taas iso joukko vaihto-opiskelijoita. Miltä tuntuisi olla mukana vastaanottamassa heitä? Hae mukaan kansainvälisyystuutoriksi Tamkon iloiseen ja isoon tuutoriperheeseen! Kansainvälisyystuutorit ovat vaihto-opiskelijoiden tuki ja turva vaihdon ajan. He pitävät huolta, että vaihto-opiskelijat sopeutuvat TAMKissa opiskeluun ja suomalaiseen opiskelijaelämään. KV-tuutorointi antaa elämyksiä ja kartuttaa kielitaitoa. Älä huoli, mikäli jännität englannin puhumista, se parantuu automaattisesti tuutoroidessa!

Opiskelijakunta kouluttaa TAMKin kansainvälisyystuutorit. Koulutus on kaksi-iltainen ja koulutuspäivät ovat ke 15.4. ja ti 21.4. Koulutuksissa on tarjolla kahvia ja sämpylää. Monen kivan kokemuksen ja uuden tuttavuuden lisäksi kv-tuutoroinnista saa myös opintopisteitä ja opintojakson suoritettuasi saat lisäpisteen, mikäli olet hakemassa vaihtoon. Lisäksi saat Tursaspassiisi leiman, kun haet tuutoriksi!

Ilmoittautumislomake löytyy täältä.

2. Edustajiston kokous 3.3.

Tervetuloa edustajiston kokoukseen tiistaina 3.3.2020 E1-06 auditorioon klo 17 alkaen. Kokoukseen ovat tervetulleita kaikki Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) jäsenet.
Edustajisto kokoustaa noin kuukauden välein ympäri vuoden ja päättää kaikki Tamkon tärkeimmät asiat, kuten esimerkiksi talousarvion ja säännöt.

Edustajisto koostuu 21 opiskelijasta, jotka opiskelevat eri aloja TAMKissa. Edustajiston jäseneksi voi hakea syksyn edustajistovaaleissa.

3. Tamkon Velehositsit 25.3.

Näistä sitseistä ei taikaa puutu! Tamkon perinteiset kevään sitsit saapuvat jälleen 25.3. klo 18 alkaen, tällä kertaa taianomaisempina kuin koskaan!

Ookkonää veleho? Odotatko yhä Tylypahkan kirjettäsi tai toivoisit korttitemppusi edes joskus onnistuvan? Nyt on aika tuoda esiin sisäinen Gandalfisi tai osoittaa tietämystäsi kuin Hermione Granger konsanaan. Teemanmukainen pukeutuminen on suotavaa. Parhaasta velehon tai noidan puvusta on luvassa uskomattoman kova palkinto, joten pukuun kannattaa panostaa!
 
Sitsit järjestetään Klubi 57 tiloissa. Ovet avataan klo 17.30 ja sitsit alkavat tasan klo 18. Sitsilippu kustantaa Tamkon jäsenelle 18€, ja ei-jäsenelle 27€. Liput tulevat myyntiin Kide.appiin 9.3. klo 14 alkaen. Lippu sisältää pari mietoa, pari kaatoa kirkasta sekä jatkot Social Clubilla (narikka 3€). Jatkoille ovat tervetulleita kaikki!

Huomio, Tursaspassileimojen kerääjät! Saat Tamkon sitseistä leiman passiisi.

Kaikki Tamkon tapahtumat ovat häirintävapaita. Tamkon häirintäyhdyshenkilönä toimii Ella, joka auttaa ja tukee mielellään, mikäli kohtaat tai näet häirintää. Otathan yhteyttä: hairinta.ella(at)tamko.fi.

Lisätietoja sitseistä Facebook-tapahtumassa.

4. Vertaiskoutsiksi?

Oletko kiinnostunut tuutoroinnista Tamkossa? Haluaisitko kehittää TAMKin henkeä vielä yhteisöllisemmäksi? Haluatko lisää noppia tuutoroinnista? Lanseeramme TAMKiin uuden tuutorointimuodon; vertaiskoutsauksen!

Vertaiskoutsauksen avulla pyrimme tavoittamaan (akateemisesti) vanhempia opiskelijoita, jotka hyötyisivät vertaisohjauksesta. Vertaiskoutsin tarkoituksena on ohjata ja tukea siirto-opiskelijoita, opintoihin palaavia, opintojen taitekohdassa olevia ja sparrausta kaipaavia opiskelijoita.

Tervetuloa vertaiskoutsauksen aloitustapahtumaan maanantaina 9.3.2020 klo 16:30 – 18:00 Y-kampuksen Backstagelle. Ilmottauduthan tapahtumaan tästä linkistä viimeistään 3.3., jotta osaamme mitoitaa tarjoilut oikein.

Tapahtuma ei itsessään velvoita sinua vielä mihinkään. Vertaiskoutsaus sopii erityisen hyvin sinulle, jos sinulla on aiempaa kokemusta tuutoritoiminnasta Tamkossa tai opiskelet sosiaalialalla. Aiempi kokemus tuutoroinnista ei kuitenkaan ole edellytys vaan innostunut ja positiivinen asenne riittää! Lisätietoja Tamkon hallituksen tuutorivastaavalta Ainolta (tuutori(at)tamko.fi) tai Tamkon tuutoroinnin asiantuntijalta Elliltä (elli(at)tamko.fi).

5. Tamko hakee opiskelijaedustajia koulutusten neuvottelukuntiin

Jokaisella TAMKin koulutuksella on neuvottelukunta, jossa koulutus ja työelämä kohtaavat. Neuvottelukunnissa keskustellaan mm. mahdollisuuksista projekteihin sekä opetuksen suhteesta työelämän tarpeeseen. Tapaamisia järjestetään vuodessa 2-4, joten ajallisesti neuvottelukunta ei työllistä kovin paljon.

Toivomme innokkaita ja positiivisia kehittäjiä! Parhaimmillaan työryhmäsuhteilla on jopa työllistytty! Neuvottelukuntien toimikaudet ovat kaksivuotisia (2019-2020), joten nyt haussa oleviin neuvottelukuntiin osallistuvilta toivotaan sitoutumista vähintään vuoden 2020 ajaksi. Tamko järjestää toimikauden alussa perehdytyksen opiskelijaedustajille.

Tällä hetkellä hetaan opiskelijaedustajia seuraaviin neuvottelukuntiin:

 • Ammatillisen opettajankoulutuksen neuvottelukunta
 • Talotekniikka-alan neuvottelukunta (LVI ja STATE)
 • Terveydenhoitajakoulutuksen neuvottelukunta
 • Terveysalan ylempien amk-tutkintojen neuvottelukunta

Mikäli kiinnostuit, ilmaise kiinnostuksesi opiskelijaedustajalomakkeen kautta pikimmiten tai kysy lisää sähköpostilla: opiskelijaedustajat(at)tamko.fi.

6. Portti työelämään -palautekysely opiskelijoille

Portti työelämään -rekrytointitapahtuma järjestettiin 21.1. – 23.1.2020 TAMKin pääkampuksella. Tapahtumassa oli mukana yli 80 eri alojen yritystä. Haluaisimme saada palautetta tapahtumasta sen kohderyhmältä, eli teiltä rakkaat TAMKin opiskelijat. Mikä tapahtumassa oli hyvää ja mikä taas kaipaisi kehittämistä? Vastaathan kyselyyn 20.3. mennessä.

Portti työelämään on Tamkon vuosittain järjestämä ilmainen opiskelijarekrytointitapahtuma TAMKin opiskelijoille. Tapahtuman tarkoituksena on luoda matalankynnyksen kohtaamispaikka yrityksille ja opiskelijoille. Yhteistyössä Tamkon kanssa tapahtumaa on järjestämässä joukko ainejärjestöjä- ja kerhoja sekä TAMKin Työelämäpalvelut.   

******************************************************************************************
AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ
******************************************************************************************

7. Tolun vakiovuoro 3.3. (koripallo)

Tervetuloa Tolun vakiovuorolle tiistaina 3.3. klo 17:00 – 19:00 pelaamaan koripalloa TAMKin liikuntasaliin! Et tarvitse mitään urheilutaustaa tullaksesi vakiovuorolle. Pidämme hauskaa urheilun sekä reilun pelin hengessä. Vuorolle ei tarvitse olla maksettuna SportUnin jäsenmaksua (sanot vain asiakaspalvelutiskillä tulevasi Tolun vakiovuorolle), ja kaikki TAMKin opiskelijat ja henkilökunta ovat tervetulleita.

8. Onko jatkuva oppiminen ratkaisu suomalaista työelämää riepoviin haasteisiin?

Tervetuloa osallistumaan ajankohtaiseen keskusteluun Tampereen korkeakouluyhteisön järjestämässä Jatkuvan oppimisen seminaarissa (tiistai 10.3. klo 9.30–11.30, Tampereen yliopiston Päätalo, Café & Aula Toivo).

Tilaisuuden asiantuntijapaneeliin kuuluvat kirjailija ja futuristi Perttu Pölönen, korkeakoulupedagogiikan professori Mari Murtonen, Tampereen Kauppakamarin johtaja Peer Haataja, SYL:n hallituksen jäsen Jenni Tuomainen sekä työ- ja elinkeinoministeriön erityisasiantuntija Minna Nieminen. Yleisöä osallistavan keskustelun ohjaa Jukka Relander.

Tilaisuus on avoin yleisölle. Aamukahvia tarjolla klo 9 alkaen. Ilmoittaudu mukaan tilaisuuteen viimeistään 5.3. tästä linkistä.

9. Vuoden 2019 opiskelijapalautteiden tulokset ovat saatavilla!

Opiskelijapalautetta kerättiin viime vuonna huhti- ja marraskuun palauteviikoilla uuden opiskelijan ja vuosikyselyn muodossa. Opiskelijapalautteet ovat nyt nähtävillä Valvomossa. Kevään aikana tutkinto-ohjelmissa järjestetään opiskelijoiden ja henkilöstön palautetilaisuudet, joissa keskustellaan vuoden 2019 palautteista ja sovitaan mahdollisista kehittämistoimenpiteistä. Seuraa oman tutkintoohjelmasi tiedotusta ja osallistu palautetilaisuuteen

Lisätietoja ja linkit opiskelijapalautteisiin löytyvät Intrasta.

10. Ku**iralli 26.3.

yllästyttääkö jo sitsit? Pyyntöönne on nyt vastattu. TaRe ry järjestää  ylpeänä 5. kerran legendaarisen Ku**irallin!

Tänäkään vuonna tapahtuma ei jätä ketään kylmäksi ja luvassa on entistä parempia tehtäviä ja märkä palkinto.  26.3. seikkaillaan  Tampereella Amazing Race tyylisesti ja suoritetaan erilaisia hauskoja tehtäviä. Kerää neljä hulluinta kaveriasi kasaan ja tulkaa seikkailemaan Tampereen sykkeeseen. Saavu siis kavereineen ajoissa paikalle Bar Berteliin.

Liput ei paljoa lompakkoa kevennä ja rahaa jää myös nautintoaineisiin (niin halutessaan). Liput myynnissä Kide.apissa ja Teiskontien aulan ständillä 25.3. Toisesta ständistä informoimme teitä myöhemmin (lisätietoja Facebook-tapahtumassa). Liput TaRe Ry jäsenille 3€ ja ei-jäsenille 4€. Liput sisältävät jatkopaikan Dorikseen. Huom. Kide.app perii myös pienen palvelumaksun.  

Haalarimerkkejä jaetaan sadalle ensimmäisille suorituspassin palauttaneelle. Jatkot ovat Doriksessa alkaen klo 23. Ilmainen sisäänpääsy ja edullisia hintoja luvassa. Haluamme muistuttaa, että tapahtumaan voi osallistua myös päihteettömästi.

11. Sparris-pajat

Sparris-pajat on tarkoitettu sinulle, joka etsit ratkaisuja erilaisiin oppimisen ja opintojen edistymisen haasteisiin. Vetäjinä toimivat TAMKin erityisopettajat. Tule rohkeasti mukaan kaikille avoimiin pajoihin, ennakkoilmoittautumista ei tarvita! Pajat ovat kello 16 – 17.30 ja tapaamispaikkana toimii Floworks-tila (B3-08, Kuntokatu 3).

Tulevat pajat:
tiistaina 3.3. Tukea oppimisen taitoihin
torstaina 5.3. Lukustrategioita ja vinkkejä kirjoittamiseen
tiistaina 10.3. Vinkkejä ja apuvälineitä kielten opiskeluun
torstaina 12.3. Tukea opinnäytetyöhön
tiistaina 17.3. Tukea oppimisen taitoihin
tiistaina 24.3. Vinkkejä ja apuvälineitä kielten opiskeluun
torstaina 2.4. Tukea opinnäytetyöhön

12. Kesäopintotori 10.3.

Kesäopinnot mielessä? Tule tutustumaan TAMKin tarjoamiin mahdollisuuksiin kesäopintotorilla 10.3.2020 kello 10 – 13 C-siiven kahvilan ja juhalasalin väliseen aulaan!

TAMKin kaikille opiskelijoille on tarjolla useita mahdollisuuksia kesäksi. Tampere Summer Schoolista ja TAMKin omasta kesäopintotarjonnasta löytyy monta erilaista kurssia, jotka ovat erinomaisia lisiä tutkintoon ja omaan osaamiseen.

CampusOnline taas puolestaan mahdollistaa ympärivuotisia ja maksuttomia verkko-opintoja ammattikorkeakoulujen tarjoamana, jotka voit myös liittää osaksi tutkintoasi. TAMKin työelämäpalvelut ovat paikalla kertomassa kesäharjoittelun mahdollisuuksista, ja Learning Lab sekä Y-kampuksen Innovaatiohaasteet tarjoavat kesällä käytännönläheisiä projekti-opintoja.

Kesäiseen opiskelijaelämään liittyy toki muutakin; myös TOAS, POAS ja Kela päivystävät kesäopintotorilla ja omalta osaltaan neuvovat mieltä askarruttavissa tilanteissa. Kelan pöydältä voit tulla kyselemään neuvoa muihinkin, kuin kesäisiin asioihin. Poikkea juttelemassa kesästä ja löydä itsellesi sopiva kesä-kurssi tai projekti!

Lisätietoja: Johannes Paavola, johannes.paavola(at)tuni.fi

13. Tolun säbäturnaus 13. – 15.3.2020

Tolun perinteinen säbäturnaus tulee jälleen! Turnaus pelataan 13. – 15.3. L-rakennuksen liikuntasalissa. Joukkueen osallistumismaksu on 10 euroa. Turnauksessa parhaiten menestyneille joukkueille luvassa erinomaiset palkinnot!

Osallistujilta edellytetään SportUnin jäsenyyttä, mutta vaikka sinulla ei olisi jäsenyyttä, niin ei hätää! Ei-jäsenille on tarjolla koko turnauksen ajaksi edullinen 6 euron pääsymaksu. Joukkuepaikat ovat myynnissä Solun tiskillä. Viimeinen ilmoittautumispäivä perjantaina 6.3.! Lisätietoja tapahtumasta Tolun Facebook-sivulla.

14. SportUni: Kevään toinen kurssi-ilmoittautuminen 2. – 11.3.

SportUnin toinen kurssi-ilmoittautumisjakso alkaa maanantaina 2.3. kello 9 aamulla ja päättyy keskiviikkona 11.3. kello 23.59. Tutustu kurssilistaukseen nettisivuilla ja löydä itsellesi sopivimmat kurssit. Jos haluat lajitella kurssilistaustaulukkoa niin, että näet vain tässä ilmoittautumisjaksossa olevat kurssit, klikkaa ilmoittautumisaika-sarakkeen otsikkoa.

Huomaathan, että sekä SportUnin liikuntamaksu että mahdollinen erillinen kurssikohtainen maksu on oltava maksettuna ennen kurssin alkua. Varmistathan kurssimaksusuorituksen ennen eräpäivää, jotta vahvistat paikkasi kurssilla. Ilmoittautuminen on sitova! Maksamatta jättäminen ei peruuta maksuvelvoitetta. Voit peruuttaa ilmoittautumisen VAIN kurssien ilmoittautumisaikana. Kurssimaksu on maksettava, mikäli peruminen tapahtuu ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen.

Luethan kurssiehdot ennen ilmoittautumista. Kysy tarvittaessa lisää sähköpostitse sportuni(at)tuni.fi. Tervetuloa kursseille!

15. Happoa Kolpakossa -sitsit: Episode II 2.4.

Valmistaudu elämäsi seikkailuun, kun Happo ja Kolpakko yhdistävät jälleen voimansa ja järjestävät jo toiset Happoa Kolpakossa -sitsit!

Nyt on aika kaivaa kaapista avaruusmatkailijan arvolle soveltuva varustus tai riisua ihmispuku yltäsi ja paljastaa todellinen luontosi. Olipa kotiplaneettasi sitten Maa tai jokin muu taivaankappale jossain päin kosmosta, ovat tänne tervetulleita niin ihmiset, avaruusoliot, astronautit, ajan herrat ja foliohattuilijat kuin myös muut universumin asukkaat.

Ketään syrjimättä lippu kustantaa 15,60€ Kide.apista, vaikka lempiharrastuksesi olisikin alienien mäiskiminen. Hintaan sisältyy sitsiruoka, alkoholilliset tai holittomat juomatarjoilut sekä ainutlaatuinen haalarimerkki. Liput ovat myynnissä kide.appissa aina 27.3.2020 asti. Jos avaruusmatkailu yksin ei houkuta, on lipun oston yhteydessä mahdollista esittää kaveritoive. Pyrimme toteuttamaan kaikki toiveet parhaamme mukaan.

Suuntaa siis askeleesi Tampereen Pursiseuraksi naamioitua avaruusalustamme kohti 2.4. klo 18 alkaen, ja lähde hulppealle avaruusmatkalle galaksien halki! Iltaa voi jatkaa kohti mustaa aukkoa ja/tai huhtikuun Poikkitieteellisiä Haalaribileitä.

16. Bubiklubin Bubivisa 5.3.

Kaijakassa kisataan jälleen Bubivisan parissa 5.3. kello 19.30 – 22.00. Luvassa kimuranttia visaa, opiskelijaystävälliset hinnat ja mahtavat palkinnot! Kerää siis kasaan 2-5 hengen joukkue ja suuntaa kohti Laukontoria. Bubivisa toimii myös mainiona etkoiluna Haalaribileille.

17. Koju film company hakee harjoittelijaa Tampereelle!

Ensisijaisesti haussa on reipas ja luotettava tyyppi tuotantoharjoittelijaksi, jolla on intohimoa alaa kohtaan ja joka ei pelkää haasteita. Tuotantoharjoittelijana pääset työskentelemään ja oppimaan monipuolisesti erikokoisten mainostuotantojen työtehtävissä sekä esituotannon että kuvauspäivien saralla. Harjoittelussa sinulla on mahdollisuus myös kokeilla siipiäsi tuotantojen muillakin osa-alueilla, jos käsissäsi pysyy esim. kamera, edittihiiri tai omaat jonkin muun maagisen taidon!

Toivomme, että olet media-alan korkeakouluopiskelija tai sinulla on jo media-alan koulutus, omistat ajokortin ja pystyt tarvittaessa toimimaan myös itsenäisesti. Ennenkaikkea olet hyvä tyyppi ja valmis oppimaan. Tarjotaan rento ja mukava työilmapiiri, välineistö, sekä loputtomat kahvit/teet ja popparit on the house. Palkkaa me maksetaan myös.

Mikäli tunnistit itsesi ja olisit halukas tulemaan remmiin mukaan, laita vapaamuotoinen hakemus otsikolla “HARJOITTELIJA” osoitteeseen rekry(at)kojufilm.com. Harjoittelijan paikka täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä. Vastaamme kuitenkin kaikille hakijoille maaliskuun aikana.

18. Hae mukaan Demolan projektiin!

Työelämä- ja ongelmanratkaisutaitojesi kehittämistä luvassa Demolassa. Tulevat projektit tehdään yhteistyössä M-Filesin kanssa, ja niiden keskiössä on ihminen. Hae mukaan: www.demola.net/apply/mfiles

Miksi hakisit mukaan?

 • Merkityksellistä työelämäkokemusta ja arvokasta sisältöä CV:hesi
 • Konkreettinen tapa näyttää ja soveltaa osaamistasi opintojen aikana
 • Yhteyksiä yrityksiin
 • 5–10 opintopistettä

Miten homma toimii? Demola on kahdeksan viikon mittainen prosessi, jossa pääset soveltamaan taitojasi ja oppimaasi yrityksille tärkeissä projekteissa. Luvassa opintopisteiden lisäksi nykyaikaisten työelämätaitojen kartuttamista, yritysyhteistyötä sekä kokemusta kansainvälisessä ja monitieteellisessä tiimissä työskentelystä. Tsekkaa tarkemmat projektikuvaukset ja jätä hakemuksesi osoitteessa: www.demola.net/apply/mfiles. Haku projekteihin päättyy viim. 13.3.2020 tai kun sopivat tekijät ovat löytyneet.

Lisätietoja Demolasta antaa Heini-Marja Rintaniemi, Yhteiskehittämisen asiantuntija / Demola Global
heikku(at)demola.net
Löydät meidät somesta @DemolaInFinland

19. Haalaribileet – Out of This World 5.3.

Maaliskuussa otetaan kunnon irtiotto arjesta ja lähdetään seikkailulle kohti kaukaisia galakseja. Olitpa sitten vieraileva tähti vieraalta planeetalta, astronautti, kosmonautti tai revontulien katselija, olet lämpimästi tervetullut juhlistamaan maaliskuun Poikkitieteellisiä Haalaribileitä Viihdemaailma Ilonaan 5.3. kello 21 alkaen!

Aseta siis oma kuurakettisi lähtövalmiuteen ja saavu nauttimaan opiskelijaystävällisistä hinnoista, teemadrinkeistä, huikeasta seurasta sekä tietenkin hyvästä musiikista ja tanssimisen ilosta huikean DJ:n johdattamana. Puoliltaöin lavalle nousee upea UniDance! Viidellesadalle ensimmäiselle luvassa legendaarinen haalarimerkki. Liput ennakkoon Kide.apista 3,30€ ja ovelta 5€.

Lisätietoja Facebook-tapahtumassa.

******************************************************************************************
ENGLISH SUMMARY
******************************************************************************************

20. Tamko Council meeting 3 March

Tamko’s Council meeting takes place on Tuesday 3rd of March at 5pm on E1-06 auditorium. All Tamko members are warmly welcomed to the meeting! The Council is meeting approximately once a month throughout a year and it decides about all important Tamko issues like budget and rules. Council’s working language is Finnish.

Council is formed by 21 students who are studying varying subjects here at TAMK. All Tamko members can stand as a candidate in Council elections every autumn.

21. SportUni: Course enrollment period 2 – 11 March

The second enrollment period for the SportUni sports courses begins on Monday 2 March at 9 AM and ends on Wednesday 11 March at 11.59 PM. Please, check the course list online and find the most interesting courses for you. If you wish to see only the courses that belong in this enrollment period, you can sort the table by clicking the enrollment period header in the course listing table.

Please note that both the SportUni fee and a possible separate course fee need to be paid before the course begins. Make sure you pay the course fee before the due date in order to secure your spot on the course. The enrollment is binding! You can cancel the enrollment free of charge ONLY during the enrollment period after which you need to pay the course fee even if you could not make it on the course.

Read the course terms carefully before signing up. Ask more from sportuni(at)tuni.fi.

22. TAMK summer studies fair 10 March

Thinking about summer studies? Come explore the possibilities offered by TAMK at the summer studies fair on 10.3.2020 between 10am – 1pm at the lobby between the C-wing café ad the Festival Hall!

There are many options available to all TAMK students. You can find a range of different courses from Tampere Summer School and TAMK’s own summer study offerings which are excellent additions to your degree and professional skills and capabilities.

CampusOnline allows students to choose from courses offered by many universities of applied sciences and study them throughout the year, free of charge. Courses taken at CampusOnline can also be included in your degree. TAMK’s career services will be at the fair to talk about summer traineeship/internship possibilities, and the Living Lab and Y-kampus Innovation challenges are offering hands-on project studies during the summer.

Of course, there are other things related to a student’s summer; TOAS, POAS and Kela will be present at the fair to give advice on their particular areas. You can ask the Kela representative about most Kela-related business that you might need help with, aside from summer-related topics.

Come have a chat about your summer and find the right summer study course or project for yourself! More information: Johannes Paavola, johannes.paavola(at)tuni.fi

23. Tolu’s weekly sports shift 3 March (basketball)

Welcome to Tolu’s weekly 2-hour drop-in sports shift on Tuesday the 3rd March from 17:00 to 19:00 at TAMK’s sports hall. We’ll play a different sport each week and next time it’s going to be basketball! All TAMK students and staff are welcome to join, and there is no skill requirement. We just want to have fun and get you moving. You don’t need SportUni membership in order to attend, just say that you’re coming to Tolu’s weekly sport shift at the customer service desk.

24. Tolu’s traditional floorball tournament 13. – 15.3.2020

Tolu’s traditional floorball tournament is here again! The tournament is played 13. – 15.3. in the sporting hall of the L building. Participation fee is 10 euros per each team. The best teams will be showered with great prizes!

Attendees are required to have the SportUni membership, but have no fear if you don’t have it! Non-members can attend to the tournament throughout the weekend with a single 6 € entrance fee. Team spots are sold at Solu’s counter. Last date to sign up is Friday 6.3.! More info can be found from Tolu’s Facebook-page.

25. Apply now to Demola!

Develop your working life skills & problem solving skills in Demola, and apply to our human-centered projects done in collaboration with M-Files: www.demola.net/apply/mfiles

Why would you apply?

 • Relevant working life experience and valuable content to your CV
 • Concrete way to show and apply your know-how and skills during your studies
 • Contacts with companies
 • 5-10 ECTS credits

How does it work? Demola is an eight-week process where you can apply and develop your know-how in projects that are meaningful to companies. With Demola, you will develop your modern working life skills, gain experience in business cooperation, work in an international and multidisciplinary team and receive ECTS credits. Check out the topics and leave your application here. Application is open until March 13, 2020, or when suitable applicants have been discovered.

Want to know more? Contact: Heini-Marja Rintaniemi, Co-Creation Expert / Demola Global
heikku(at)demola.net
Demola in social media: @DemolaInFinland

26. Overall Party 5 March

On the 5th of March in Poikkitieteelliset Haalaribileet we will leave all the stress and worries behind and take a magical trip to Space! Planets, black holes, asteroids and supernovas… That mystical, infinite space has always fascinated mankind, driving humans to solve its secrets and mysteries.  

Come and join the party in the most sparkling and glamorous night club of the city, Viihdemaailma Ilona (Verkatehtaankatu 3) on 5 March at 9pm! Tickets available from Kide.app with a price of 3,30€, and from the door 5€. We wish that the cloakroom would only be used for coats, not for backpacks or bags.

******************************************************************************************
How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics