YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

Tamko Topics 8 / 2020

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta

1. TR3fest! 18.2.

2. Tamkon illanvietto 19.2.

3. Tamko hakee opiskelijaedustajia koulutusten neuvottelukuntiin

4. Solu pop upit Mediapoliksella ja Proakatemialla  

5. Tamkon toimisto avoinna lyhennetyllä aukioloajalla hiihtolomaviikolla

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä

6. Kela on lähettänyt lähes 43 310 päätösehdotusta opintotuen takaisinperinnästä

7. Vuoden 2019 opiskelijapalautteiden tulokset ovat saatavilla!

8. Tolun vakiovuoro 18.2. (sulkapallo)

9. SalesUp-myyntitapahtuma 5.3.

10. Tolun kuukausittainen keilailta 17.2.

11. PISTOThub 20.2.

12. Tikot goes Save File pt.3 4.3.

13. SoTaKone-sitsit vol.0110 12.3.

14. Innovoi itsellesi 5 op!

15. Sparris-pajat

16. Konekerhon Spring Break 5. - 6.4.

17. TAMKin kirjasto palvelee normaalisti hiihtolomaviikolla

18. Perheelliset opiskelijat huomio! - Perheleiri 10.4. - 12.4.

19. Opiskelijahelppari

20. Särkän Märkä 28.4. - tietoa lipunmyynneistä

21. NääsPeksin käsikirjoituskurssi on täällä taas!

English Summary

22. TR3fest 18 February

23. Tamko's evening 19 February

24. Solu pop ups in Mediapolis and Proakatemia

25. Tamko office opening hours during winter holidays

26. Tolu's weekly sports shift 18 February (badminton)

27. PISTOThub 20 February

28. Tolu’s monthly bowling night 17 February

******************************************************************************************

OPISKELIJAKUNTA

******************************************************************************************

1. TR3fest! 18.2.

TR3fest kokoaa yhteen kaikki Tampereen korkeakouluopiskelijat tapahtumarikkaille festareille Kuivaamoon tiistaina 18. helmikuuta! Tämä urbaani kaupunkifestari pitää sisällään rentoa meininkiä, musiikkia, toimintapisteitä ja ruokakojuja! Tapahtuman liput ovat myynnissä nyt Kide.appissa hintaan 5 euroa! Lippu sisältää pääsyn tapahtumaan, bussikuljetukset Kuivaamolle ja takaisin sekä sisäänpääsyn jatkoille Social Clubiin. Pääesiintyjinä nähdään elektronista suomipoppia soittava Retropop sekä pitkään suomirock-uralla ollut Uniklubi! Lisäksi lavalle kapuavat aivan mahtavat opiskelijabändit SHARKY ja Somehow Jo.

TR3festin järjestävät Tampereen ylioppilaskunta, Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta ja Tampereen ylioppilaskunnan tapahtumajaosto Kollektiivi yhdessä Poliisiammattikorkeakoulun opiskelijoiden kanssa. Tapahtumasta saa leiman myös Tursaspassin Bonus2-kohtaan.2. Tamkon illanvietto 19.2.

Tervetuloa Tamkon illanviettoon  tutustumaan uusiin ihmisiin, pelailemaan lautapelejä, ompelemaan haalarimerkkejä tai muuten vain viettämään hauskaa iltaa 19.2. klo 17 alkaen. Kaikenlaista muutakin tekemistä saa ehdottaa/ tuoda mukanaan. Tamko tarjoaa osallistuville iltapalaa! Saat illanvietosta leiman Tursaspassiin. Huomaathan, että illanvietto on alkoholiton. Tervetuloa Solulle!3. Tamko hakee opiskelijaedustajia koulutusten neuvottelukuntiin

Jokaisella TAMKin koulutuksella on neuvottelukunta, jossa koulutus ja työelämä kohtaavat. Neuvottelukunnissa keskustellaan mm. mahdollisuuksista projekteihin sekä opetuksen suhteesta työelämän tarpeeseen. Tapaamisia järjestetään vuodessa 2-4, joten ajallisesti neuvottelukunta ei työllistä kovin paljon.

Toivomme innokkaita ja positiivisia kehittäjiä! Parhaimmillaan työryhmäsuhteilla on jopa työllistytty! Neuvottelukuntien toimikaudet ovat kaksivuotisia (2019-2020), joten nyt haussa oleviin neuvottelukuntiin osallistuvilta toivotaan sitoutumista vähintään vuoden 2020 ajaksi. Tamko järjestää toimikauden alussa perehdytyksen opiskelijaedustajille.

Tällä hetkellä hetaan opiskelijaedustajia seuraaviin neuvottelukuntiin:

  • Ammatillisen opettajankoulutuksen neuvottelukunta
  • Talotekniikka-alan neuvottelukunta (LVI ja STATE)
  • Terveydenhoitajakoulutuksen neuvottelukunta
  • Terveysalan ylempien amk-tutkintojen neuvottelukunta

Mikäli kiinnostuit, ilmaise kiinnostuksesi opiskelijaedustajalomakkeen kautta pikimmiten tai kysy lisää sähköpostilla: opiskelijaedustajat(at)tamko.fi.4. Solu pop upit Mediapoliksella ja Proakatemialla  

Tamko järjestää Solu pop upit Mediapoliksella 10.3. ja 14.4. sekä Proakatemialla 18.2., 17.3. ja 21.4. Olemme paikalla kello 9 - 13. Tuomme mukanamme opiskelijakorttien tarrat, haalarimerkit ja ajankohtaiset tapahtumaliput. Jos tahdot hakea opiskelijakorttisi pop up -päivystyksestä, niin ilmoitathan meille siitä hyvissä ajoin (vähintään kaksi päivää) etukäteen sähköpostilla: toimisto(at)tamko.fi. Tervetuloa juttelemaan, nauttimaan kahvia ja tietysti löhöilemään Solun sohville!5. Tamkon toimisto avoinna lyhennetyllä aukioloajalla hiihtolomaviikolla

Tamkon toimisto Solu on avoinna hiihtolomaviikolla (24. - 28.2.) maanantaista perjantaihin kello 10.00 - 14.00. Tervetuloa!

Tiesithän, että voit käydä päivittämässä tietojasi ("Päivitä jäsentietosi / Tarkista tietosi jäsenrekisteristä" -lomake) ja maksamassa kauden jäsenmaksun ("Jäsenmaksu/ Jatka jäsenyyttäsi" -lomake) myös nettisivuillamme? Mikäli maksat jäsenmaksun lomakkeen kautta, se päivittyy automaattisesti jäsenrekisteriimme ja sitä kautta myös Pivoon. Tämä on kätevää, jos huomaat esimerkiksi viikonloppuna ennen junaan menoa, ettet ollut muistanut maksaa Tamkon kevätkauden jäsenmaksua ja Pivo ei sen takia toimi.******************************************************************************************

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

******************************************************************************************

6. Kela on lähettänyt lähes 43 310 päätösehdotusta opintotuen takaisinperinnästä

Opintotukea sai vuonna 2018 noin 308 380 opiskelijaa. 43 308:lla tulot olivat opintotukilain mukaista vuositulorajaa suuremmat. Kela on lähettänyt näille opiskelijoille takaisinperinnästä päätösehdotuksen. Keskimäärin yhden opiskelijan pitää maksaa opintotukea takaisin 860 euroa.

Opintotuen vuosituloraja määräytyy sen mukaan, kuinka monelta kuukaudelta opiskelija on nostanut opintotukea. Jos opiskelija nosti vuonna 2018 tukea 9 kuukaudelta, hänellä sai olla vuoden 2018 aikana muita tuloja enintään 11 973 euroa. Tulorajoja korotettiin 4,5 %:lla vuoden 2020 alusta. Nyt vuosituloraja on 12 498 euroa, jos opiskelija saa opintotukea 9 kuukaudelta.

Jatkossa Kela hyödyntää kansallista tulorekisteriä opintotuen tulovalvonnassa. Kela voi tarkistaa tulorekisteristä, johtuiko vuositulorajan ylitys muuna kuin opiskeluaikana saaduista tuloista. Opiskelijan ei enää tämän jälkeen tarvitse selvittää Kelalle, milloin tulot on saatu. Kela hyödyntää tulorekisteriä ensimmäisen kerran vuotta 2019 koskevassa tulovalvonnassa, joka tehdään vuonna 2021. Vuoden 2018 tulojen valvonnassa rekisteriä ei voitu hyödyntää, koska tulorekisteriin on kertynyt tietoja vasta vuoden 2019 alusta alkaen.

Päätösehdotuksen saanut opiskelija voi tehdä Kelalle uudelleenkäsittelypyynnön, jossa hän selvittää opintonsa ja sen, milloin tulot on saatu. Uudelleenkäsittelypyyntö pitää tehdä viimeistään 19.3.2020. Selvitys on tarpeen, jos opiskelija on vuoden 2018 aikana aloittanut opintonsa, valmistunut tai käyttänyt enimmäistukiaikansa loppuun. Edellisinä vuosina noin neljäsosa takaisinperintäehdotuksen saaneista on ollut opintonsa aloittaneita tai valmistuneita. Päätösehdotuksessa on ohjeet siitä, miten opiskelija voi tehdä uudelleenkäsittelypyynnön tai sopia maksujärjestelyistä.

Vuoden 2019 opintotuen vapaaehtoiset palautukset on maksettava huhtikuun 2020 loppuun mennessä. Palautusten määräaika on aikaistunut yhdellä kuukaudella. Jos opiskelija ei peru tai palauta opintotukea, liikaa maksettu tuki peritään takaisin korotettuna 7,5 %:lla. Kyseessä on kertaluonteinen korotus, ei korko.

Lue lisää Kelan tiedotteesta.7. Vuoden 2019 opiskelijapalautteiden tulokset ovat saatavilla!

Opiskelijapalautetta kerättiin viime vuonna huhti- ja marraskuun palauteviikoilla uuden opiskelijan ja vuosikyselyn muodossa. Opiskelijapalautteet ovat nyt nähtävillä Valvomossa. Kevään aikana tutkinto-ohjelmissa järjestetään opiskelijoiden ja henkilöstön palautetilaisuudet, joissa keskustellaan vuoden 2019 palautteista ja sovitaan mahdollisista kehittämistoimenpiteistä. Seuraa oman tutkintoohjelmasi tiedotusta ja osallistu palautetilaisuuteen

Lisätietoja ja linkit opiskelijapalautteisiin löytyvät Intrasta.

8. Tolun vakiovuoro 18.2. (sulkapallo)

Tervetuloa Tolun vakiovuorolle tiistaina 18.2. klo 17:00 – 19:00 pelaamaan sulkapalloa TAMKin liikuntasaliin! TAMKin suosittu urheiluseura Tolu järjestää joka tiistai vakiovuoron vaihtuvine lajeineen urheiluhöntsäilyn ystäville. Et tarvitse mitään urheilutaustaa tullaksesi vakiovuorolle. Pidämme hauskaa urheilun sekä reilun pelin hengessä. Vuorolle ei tarvitse olla maksettuna SportUnin jäsenmaksua (sanot vain asiakaspalvelutiskillä tulevasi Tolun vakiovuorolle), ja kaikki TAMKin opiskelijat ja henkilökunta ovat tervetulleita.

 

9. SalesUp-myyntitapahtuma 5.3.

TAMK:in liiketalouden ja international business -linjan opiskelijat järjestävät SalesUp -myyntitapahtuman 5.3.2020 TAMK:in pääkampuksen aulassa klo 9.45-13. Myyntitapahtumaan tulee Tampereen liiketalouden ja international business -linjojen lisäksi osallistujia myös Raumalta SAMK:ista ja Tsekeistä Brnosta. Tilaisuuden tarkoituksena on tuoda oppiyrityksiä ihmisten tietouteen.

Tapahtuma on kaikille avoin ja kauppaa voi käydä virtuaalirahalla, jonka käyttöön saa ohjeet tapahtuman infopisteeltä. Lisäksi tapahtumassa voi osallistua peleihin ja arvontoihin, joista on mahdollista voittaa huikeita palkintoja. Tapahtuman Instagram -tili löytyy käyttäjänimellä @salesup202010. Tolun kuukausittainen keilailta 17.2.

Taas on perinteisten Tolun keilailtojen aika! Paikkana toimii tuttu Space Bowling & Billiards ja ajankohtana maanantai 17.2. klo 18:00 – 19:00. Tulethan paikalle kuitenkin viimeistään 17:50, jotta saadaan pelit käyntiin jo tasalta. Tunnin keilaukselle hintaa kertyy vaivaiset 5 euroa sisältäen kenkävuokran. Keilaamaan ovat tervetulleita kaikki TAMKin opiskelijat! Voit lunastaa paikkasi Tolun Holvi-verkkokaupasta.11. PISTOThub 20.2.

UUHH PISTOT käy nyt kuumana! 20.2. PISTOThub bileissä meillä on teille luvassa jotain spessua.. Illan aikana pääsette nimittäin nauttimaan sykähdyttävistä STRIPTEASE esityksistä! Aivan oikein - nyt teillä on tilaisuus toteuttaa fantasianne ja olla oman elämänne Magic Mike tai vaikka Playboy-pupu ja näyttää vähän paljasta pintaa. Vedä siis esiin kaikki pitsi, nahka ynnä muut hepeneet ja vuoden kosteimmat bileet on taattu!

Liput ennakkoon Kide.appista 6€, ovelta 8€ (narikka sisältyy hintaan). Ovet aukeavat jo kello 21.00 ja pysyvät auki aina kello 05.00 saakka. Ennakkolipulla jonon ohi klo 23.00 asti. Bilepassilla ilmaiseksi oman jonon kautta koko illan. PISTOT järjestää Tampereen ammattikorkeakoulun ainejärjestöt TTO ry, TIRO ry ja PIRATE ry.12. Tikot goes Save File pt.3 4.3.

Maaliskuun alussa on taas tikojen aika vallata Tampereen keskustan pelaajan olohuone - Tikot goes Save File pt.3! Napatkaa siis kaverit mukaan ja tulkaa nauttimaan hyvistä videopeleistä huurteisten juomien kanssa 4.3. kello 18 alkaen Save Fileen. Hinnat ovat tietysti opiskelijaystävällisiä ja pelitarjonnasta lötyyy taatusti viihdykettä jokaiselle.

Lisätiedot Facebook-tapahtumassa. 

13. SoTaKOne-sitsit vol.0110 12.3.

Juuri tulleen tiedon mukaan Kansainvälinen Olympiakomitea on antanut seuraavat Olympialaiset SoTaKoneen järjestettäväksi! Kisojen avajaisseremonia käydään Hatanpään Soutupaviljongilla 12.3.2020. Saavu siis paikalle ottamaan henkilöstä mittaa, oli lajisi sitten kiekonheitto (ei hallitsemattomasti sisätiloissa, kiitos), painiminen tai sitsaaminen.

Näihin Olympialaisiin pääset osallistumaan lunastamalla kisapaikkasi Solulta hintaan 15€. Kisapaikkaan kuuluu urheilujuomaa, klassista urheilijaravintoa sekä kilpakumppanien seuraa. Kisapaikat tulevat myyntiin 18.2. Kannattaa olla nopea, sillä kisapaikkojen luovutuksessa tehdään ennätyksiä!

Lisätietoja Facebook-tapahtumassa.14. Innovoi itsellesi 5 op!

11.3. käynnistyy 7 viikon kestoinen erilainen opintojakso, joka on avoin kaikkien alojen opiskelijoille tuni-yhteisössä.  Innovaatiohaasteita eli käytännön projekteja ratkotaan monialaisissa tiimeissä luottaen erilaisten näkökulmien ja ideoiden voimaan. Vahvista omaa asiantuntijuuttasi, heitä luovuutesi peliin, aseta tavoitteita ja saavuta ne yhdessä tiimin kanssa.

Innostaako sinua nuoren aikuisen parempi arki, voimaannuttava oppimistyökalu, pelielektroniikan kierrättäminen, sosiaalisen tekoälyn mahdollisuudet, kestävän kehityksen oppiminen yritysyhteistyössä vai onko mielessäsi oma haaste, jota haluat kehittää eteenpäin opintojaksolla? Haastematkasta sekä tuloksista iloitaan yhdessä haasteen antaneen organisaation kanssa. 89 % kurssin käyneistä suosittelisi Innovaatiohaasteita kavereilleen!

Lue lisää haasteista Y-kampuksen nettisivuilta ja hae mukaan opintojaksolle oppimaan sinua kiinnostavan haasteen parissa! Kaikissa kysymyksissä ja pohdinnoissa jeesaa valmentaja sini.jokiniemi@tuni.fi / Y-kampus15. Sparris-pajat

Sparris-pajat on tarkoitettu sinulle, joka etsit ratkaisuja erilaisiin oppimisen ja opintojen edistymisen haasteisiin. Vetäjinä toimivat TAMKin erityisopettajat. Tule rohkeasti mukaan kaikille avoimiin pajoihin, ennakkoilmoittautumista ei tarvita! Pajat ovat kello 16 - 17.30 ja tapaamispaikkana toimii Floworks-tila (B3-08, Kuntokatu 3).

Tulevat pajat:

tiistaina 18.2. Ajankäyttö hallintaan

torstaina 20.2. Tukea opinnäytetyöhön

tiistaina 3.3. Tukea oppimisen taitoihin

torstaina 5.3. Lukustrategioita ja vinkkejä kirjoittamiseen16. Konekerhon Spring Break 5. - 6.4.

Hei janoinen ystävä! Onko juomavarastosi hupenemassa ja tarvitset täydennystä vapun rientoihin? Ei huolta. Tampereen Konekerho ry:n perinteinen viinanhakuristeily Spring break on täällä taas! Nyt on siis erinomainen mahdollisuus lähteä täydentämään varastoasi opiskelijabudjetilla aina niin ihanaan Tallinnaan.

Mukaan mahtuu 60 janoista matkaajaa ja hytit ovat 4 hengen B-hyttejä. Koko lysti kustantaa 22€ konekerhon jäsenille ja 25€ muille. Bussikuljetus lähtee Tampereelta sunnuntaina 5.4. klo 14 ja palaa takaisin maanantaina 6.4. noin klo 19:30. Lipunmyynti Kideapissa! Tänä vuonna Springbreak toimii myös epävirallisena jatkoristeilynä IOP RIXU 2020 -tapahtumalle. Kyytiin voit siis hypätä myös Riihimäeltä.

 

17. TAMKin kirjasto palvelee normaalisti hiihtolomaviikolla

Kirjaston isoimmat toimipisteet Linna, TAMK pääkampus, Hervanta ja Arvo palvelevat normaalisti 24.2.-1.3.2020 (viikko 9, ns. koulujen hiihtolomaviikko). Vain Mediapoliksen ja Musiikkiakatemian toimipisteiden palveluissa on muutoksia.

Musiikkiakatemian kirjasto on avoinna 24.2. - 1.3. ma - pe klo 10 - 15. Rakennuksen ollessa suljettuna ota yhteyttä kirjastoon, puh. 050 311 9695. TAMK Mediapoliksen kirjasto avoinna kulkukortilla 24/7, mutta asiakaspalvelua ei ole saatavilla tuolloin.

 

18. Perheelliset opiskelijat huomio! - Perheleiri 10.4. - 12.4.

Oppilaitostyön perheleiri pidetään jälleen pääsiäisenä 10. - 12.4. Ilkossa, Kangasalla. Vetäjinä toimivat oppilaitospastori Marita Hakala ja oppilaitosdiakoni Hanna Koivisto. Mukana myös lastenohjaajia ja isosia. Ilmoittautuminen 13.3. mennessä.  

Ohjelmassa luvassa lapsille sekä aikuisille paljon mukavaa yhdessäoloa, pientä ohjelmaa, pieni perhemessu, ulkoilua, saunomista ja uimista sekä hyvää ruokaa ja jotain yllätyskivaa! Leiri alkaa pitkäperjantaina 10.4. klo 15 (päivällinen klo 16.30) ja päättyy pääsiäissunnuntaina 12.4. klo 12 tarjoiltavaan lounaaseen.

Hinta: aikuiset 40€, kouluikäiset 20€ ja 2-7v. 10€ (tarvittaessa ole yhteydessä talousasioissa Hannaan). Mukaan tarvitset sisätossut, ulkoiluvaatteet, vaihtovaatteet, sauna- ja uimatarvikkeet, lakanat ja innostuneen leirimielen!

Ilmoittaudu 13.3. mennessä s-postilla tai puhelimitse: oppilaitospastori Marita Hakala, 0504333693, oppilaitosdiakoni Hanna Koivisto, 0408048270. Sähköpostit: etunimi.sukunimi(at)evl.fi.19. Opiskelijahelppari

Maksuton Opiskelijahelppari auttaa, kun arki tuntuu haastavalta ja oma jaksaminen mietityttää. Tule rohkeasti juttelemaan kanssamme, niin etsitään yhdessä keinoja jaksamisen tueksi. Olemme apuna kaikille Tampereen ammattikorkeakoulun ja yliopiston opiskelijoille ilman lähetettä.

Miten opiskelijahelppari sitten toimii? Ensin otat yhteyttä joko nettilomakkeella, soittamalla, Whatsappissa tai pistäytymällä toimistolla. Ekalla käynnillä tarkastellaan yhdessä tilannettasi, jutellan ja mietitään, miten voisimme parhaiten tukea sinua arjessa. Usein jo ensimmäinen keskustelu auttaa pahimpaan olotilaan. Tapaamisen jälkeen käyt yksilövalmennuksessa 5 - 10 kertaa. Valmennusjaksolla etsitään työkaluja oman mielen hyvinvointiin ja jaksamiseen. Lopuksi teemme tilannearvion ja sovimme mahdollisista jatkotoimista. Lopulta tavoitteena on, että arkesi helpottuu ja löydät keinoja mielialasi parantamiseksi, jotta voit hyvin ja opiskelusi etenevät. Olemme sinuun yhteydessä myös valmennuksen jälkeen ja ohjaamme tarvittaessa eteenpäin.

Olemme tavoitettavissa joko puhelimitse tai whatsappissa: 0505762447, toimistolla (Vaajakatu 5 A 22, 33720 TRE) meidät tavoittaa arkisin kello 9 - 15.  20. Särkän Märkä 28.4. - tietoa lipunmyynneistä

Opiskelijavapun kohokohta Särkän Märkä palaa hurjempana kuin koskaan, kun tuhannet opiskelijat ympäri Suomea saapuvat Tampereelle nauttimaan kevään kruunavasta tapahtumasta! Jo kuudetta kertaa järjestettävässä vappuspektaakkelissa on opiskelijoille tarjolla huvipuistolaitteiden pyöritystä, mahtavia kilpailuja ja esityksiä sekä älytön määrä muuta oheisohjelmaa - opiskelijahintaisia ruokia ja juomia unohtamatta! Koko Särkänniemi on tapahtuman ajan anniskelualuetta ja ikimuistoisen illan kruunaa neljät huikeat jatkot, kun lavalle nousevat Suomen eturivin artistit.  

 

Lippu sisältää pääsyn Särkänniemen alueelle, huvittelun kaikissa avoinna olevissa huvipuistolaitteissa, bussikuljetukset Tampereen keskustaan, kevään hurjimmat jatkot Suomen ykkösartistien tahdittamana sekä tietenkin haalarimerkin.

Lipunmyynti alkaa seuraavasti:

Kide.app:

Ryhmälipunmyynti - 16.3.

Yksittäislipunmyynti - 30.3.

Kampuslipunmyynnit:

Keskusta - 23.3.

Hervanta - 24.3.

TAMK - 25.3.

Lisätiedot Facebook-tapahtumassa.21. NääsPeksin käsikirjoituskurssi on täällä taas!

Onko mielessäsi tarina, mutta et tiedä mistä aloittaisit? Miten mielenkiintoisia hahmoja luodaan? Kiinnostaako ryhmässä kirjoittaminen? Haluatko nähdä oman vitsin speksin näyttämöllä?

Tervetuloa NääsPeksin käsiskurssille! Kurssilla opitaan kolmen kokoontumiskerran aikana käsikirjoittamisen salat. Kurssi on osallistujille ilmainen ja halutessaan kurssilaiset voivat jatkaa NääsPeksin käsistiimiin. Tiimi kokoontuu noin kerran viikossa maaliskuusta heinäkuuhun saakka ja kirjoittaa yhdessä ensi syksyn esityksen käsikirjoituksen. Olipa vahvuutesi sitten nokkelissa sanankäänteissä tai tarinan syvällisessä merkityksessä, ovat kaikki vasta-alkajista konkareihin tervetulleita käsistiimiin!

Käsikirjoituskurssille pääset ilmoittautumaan tällä lomakkeella. Ilmoittautuminen on auki perjantaihin 28.2. klo 23.59 saakka. Kurssille mahtuu 20 ensimmäistä ilmoittautunutta, joten älä jää jahkailemaan, vaan ilmoittaudu mukaan heti!

Kolmesta opetuskerrasta koostuva paketti tarjoaa täyslaidallisen ahaa-elämyksiä. Opetuskerrat ovat Hervannan kampuksen sähkötalossa luokassa SJ212A ja pidetään seuraavasti:

  • ma 2.3. klo 18-21
  • ke 4.3. klo 18-21
  • ti 10.3. klo 18-21
  • to 12.3. Klo 18-21

Kurssi on ilmainen ja suunnattu NääsPeksi ry:n jäsenille. Jos et ole vielä jäsen, voit maksaa 1€ suuruisen jäsenmaksun joko ennen kurssia täällä tai ensimmäisellä kurssikerralla. Käsistiiminen ensimmäinen kokoontuminen järjestetään torstaina 13.3. klo 18 alkaen Kultaisessa Apinassa Hervannassa (Insinöörinkatu 30). Tapaamisessa aloitetaan tulevan speksin aiheen ideointi.

HUOM! Mikäli et pääse käsikirjoituskurssille, mutta haluat mukaan käsistiimiin ja sinulla on ennestään vankka kokemus näytelmien tai speksien kirjoittamisesta, voit korvata kurssin tekemällä ennakkotehtävän ja osallistumalla suoraan 13.3. järjestettävään tapaamiseen. Ennakkotehtävänsaat sähköpostiisi.

Mahdolliset kysymykset voit laittaa osoitteeseen tuottajat(at)naaspeksi.fi. Tervetuloa mukaan!

 

******************************************************************************************

ENGLISH SUMMARY

******************************************************************************************

22. TR3fest 18 February

TR3fest is a city festival that brings together all higher education students of Tampere to Kuivaamo on Tuesday 18 February! This urban city festival offers casual merriment, live music, activity points and food booths! The event tickets are on sale in kide.app bit.ly/tr3fest-liput right now at the price of 5 euros! The tickets include the festival, bus rides and the after party.

The main performers are Retropop, who plays electronic Finnish pop, and Uniklubi, who has had a long career in Finnish rock! In addition, a DJ and students’ own bands will be performing. The event is organised by the Student Union of Tampere University, The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences and TREY's event section Kollektiivi in cooperation with the students of Police University College.23. Tamko's evening 19 February

Welcome to play board games, sew overall patches' and meet new people on 19 February at 5pm! You can bring some games, activities etc. with you. Tamko offers evening snack! You will get a stamp on your Tursaspassi from this event. Please note that the happening is non-alcoholic. Welcome to the Solu!24. Solu pop ups in Mediapolis and Proakatemia

Tamko is having service desk pop ups at Mediapolis (10th March and 14th April) and Proakatemia (18th February, 17th March and 21 April) campuses. We're bringing study year stickers, overall patches and event tickets with us. You can also make the SportUni membership at our pop up. If you want to pick up your student card from our service desk pop ups, please notice us well beforehand (at least two days prior) via email: office(at)tamko.fi. Welcome to chat, enjoy coffee and of course lay on Solu couches!25. Tamko office opening hours during winter holidays

Tamko's office Solu is open with shortened opening hours during the students' winter holiday 24th - 28th February. We will be open from Monday to Friday at 10am - 2pm during the time. Welcome!

Did you know that you can update or check your membership information with "Updating your membership information" -form on our website? You're also welcome to check your info on our member service desk during the office opening times. See you at Solu!26. Tolu's weekly sports shift 18 February (badminton)

Welcome to Tolu’s weekly 2-hour drop-in sports shift on Tuesday the 18th of February from 17:00 to 19:00 at TAMK's sports hall. We'll play a different sport each week and on next time it's going to be badminton! All TAMK students and staff are welcome to join, and there is no skill requirements. We just want to have fun and get you moving. We’ll provide all the gear except for your sports attire and indoor playing shoes. You don't need SportUni membership in order to attend, just say that you're coming to Tolu's weekly sport shift at the customer service desk.27. PISTOThub 20 February

UUHH PISTOT is on fire! On 20th of February we have something special for you at PISTOThub party... You will get to enjoy a rousing STRIPTEASE show! On the stage there will be Milla and Mr Jason entertaining you! Dress up for the theme - this is your chance to fulfill your fantasies and come as Magic Mike or a Playboy bunny for example and show a little skin. So pull out all the lace and leather you got and join us to the hottest party of the year!

Tickets are available from Kide.app 6€ and from the door 8€ (including the cloakroom fee). Social Club's door will open at 9pm. and the party goes on 'till 5am. PISTOT is organized by TAMK's student associations TTO ry, TIRO ry and PIRATE ry.28. Tolu’s monthly bowling night 17 February

Tolu’s monthly bowling night is here again! The TAMK students sporting association Tolu is organizing their next bowling night on the 17th of February from 18:00 to 19:00 at Space Bowling & Billiards. For 5 €, including shoe rental, you can come bowl for one hour, so get your friends together and join us for some leisurely fun. Tickets can be purchased at Tolu’s web-store Holvi. Please arrive by 17:50 so that we can start right at 18:00.******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics

Viestin osoitelähde: Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan jäsenrekisterissä olevat Tamkon jäsenet. Sähköpostiosoite noudetaan TAMKin järjestelmästä (eli jos olet tehnyt TAMKin sähköpostijärjestelmästä siirron toiseen sähköpostiisi, myös Tamko Topics siirtyy).

Viestin tarkoitus: Yhdistyslain mukainen jäsenyyssuhteen ylläpito ja hoito.

Lisätietoja: tiedottaja(ät)tamko.fi.