YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

Tamko Topics 7 / 2020

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta

1. Verenluovutus 12.2.

2. TR3fest! 18.2.

3. Tamkon illanvietto 19.2.

4. Tamko hakee opiskelijaedustajia koulutusten neuvottelukuntiin

5. Solu pop upit Mediapoliksella ja Proakatemialla

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä

6. Helmikuun Sparris-pajat

7. Tolun vakiovuoro peruttu tällä viikolla - tiistaina Archery-tagia TAMKin liikuntahallissa

8. SportUni: Tuo kaveri mukaan liikkumaan ystävänpäivänä!

9. Hyvinvoiva opiskelija -kurssi

10. Bubivisa 13.2.

11. Henkilökohtaista uravalmennusta TAMKin Työelämäpalveluilta

12. Perheelliset opiskelijat huomio! - Perheleiri 10.4. - 12.4.

13. Opiskelija, tule mukaan C-Lab-kehittämissprinttiin työelämän kumppanien kanssa - Tarjolla 5 op!

14. Uupuuko projektipisteitä? Kiinnostaako somemarkkinointi?

15. Nyytin chat: Kun opiskelu ei motivoi 13.2.

16. Suunnittele OP:lle haalarimerkki – aikaa helmikuun verran!

17. Sweet Love Kolmiot 13.2.

18. NääsPeksin pomorekry on auki!

English Summary

19. Blood donation at TAMK 12 February

20. TR3fest 18 February

21. Tamko's evening 19 February

22. Tolu’s weekly sports shift is cancelled on Tuesday, Feb 11 - Come try Archery-tag instead!

23. Student, join C-Lab and learn how to make an impact, a profit, or both - 5 ECTS available!

24. CLINT spring 2020 - Stockholm and St. Petersburg

******************************************************************************************

OPISKELIJAKUNTA

******************************************************************************************

1. Verenluovutus 12.2.

Jälleen olisi aika luovuttaa verta, kun SPR:n Veripalvelu saapuu TAMKiin. Suuntaa siis askeleesi Pääkampuksen B-aulan lämpiöön keskiviikkona 12.2. kello 11-15 ja ojenna auttava kätesi! Tapahtuma on esteetön, sillä paikalle pääsee hyvin myös hissiä käyttäen.

Sopivuutesi luovuttajaksi voit testata etukäteen täällä ja tämänhetkisen veren tarpeen löydät Veripalvelun nettisivuilta. Muista ottaa mukaan henkilöllisyystodistus, sillä pelkkä opiskelijakortti ei riitä. Tarvitset myös suomalaisen sosiaaliturvatunnuksen, jotta voit luovuttaa verta (löytyy esim. Kela-kortista). Tapahtumasta saa myös Tursaspassi-leiman!2. TR3fest! 18.2.

TR3fest kokoaa yhteen kaikki Tampereen korkeakouluopiskelijat tapahtumarikkaille festareille Kuivaamoon tiistaina 18. helmikuuta! Tämä urbaani kaupunkifestari pitää sisällään rentoa meininkiä, musiikkia, toimintapisteitä ja ruokakojuja! Tapahtuman liput ovat myynnissä nyt kide.appissa hintaan 5 euroa. Lippu sisältää tapahtuman sisäänpääsyn, bussikyydit ja jatkot. Pääesiintyjinä nähdään elektronista suomipoppia soittava Retropop sekä pitkään suomirock-uralla ollut Uniklubi!

TR3festin järjestävät Tampereen ylioppilaskunta, Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta ja Tampereen ylioppilaskunnan tapahtumajaosto Kollektiivi yhdessä Poliisiammattikorkeakoulun opiskelijoiden kanssa. Tapahtumasta saa leiman myös Tursaspassin Bonus2-kohtaan.3. Tamkon illanvietto 19.2.

Tervetuloa Tamkon illanviettoon  tutustumaan uusiin ihmisiin, pelailemaan lautapelejä, ompelemaan haalarimerkkejä tai muuten vain viettämään hauskaa iltaa 19.2. klo 17 alkaen. Kaikenlaista muutakin tekemistä saa ehdottaa/ tuoda mukanaan. Tamko tarjoaa osallistuville iltapalaa! : )

Saat illanvietosta leiman Tursaspassiin. Huomaathan, että illanvietto on alkoholiton. Tervetuloa Solulle!

 

4. Tamko hakee opiskelijaedustajia koulutusten neuvottelukuntiin

Jokaisella TAMKin koulutuksella on neuvottelukunta, jossa koulutus ja työelämä kohtaavat. Neuvottelukunnissa keskustellaan mm. mahdollisuuksista projekteihin sekä opetuksen suhteesta työelämän tarpeeseen. Tapaamisia järjestetään vuodessa 2-4, joten ajallisesti neuvottelukunta ei työllistä kovin paljon.

Toivomme innokkaita ja positiivisia kehittäjiä! Parhaimmillaan työryhmäsuhteilla on jopa työllistytty! Neuvottelukuntien toimikaudet ovat kaksivuotisia (2019-2020), joten nyt haussa oleviin neuvottelukuntiin osallistuvilta toivotaan sitoutumista vähintään vuoden 2020 ajaksi. Tamko järjestää toimikauden alussa perehdytyksen opiskelijaedustajille.

Tällä hetkellä hetaan opiskelijaedustajia seuraaviin neuvottelukuntiin:

 • Ammatillisen opettajankoulutuksen neuvottelukunta
 • Talotekniikka-alan neuvottelukunta (LVI ja STATE)
 • Terveydenhoitajakoulutuksen neuvottelukunta
 • Terveysalan ylempien amk-tutkintojen neuvottelukunta

Mikäli kiinnostuit, ilmaise kiinnostuksesi opiskelijaedustajalomakkeen kautta pikimmiten tai kysy lisää sähköpostilla: opiskelijaedustajat(at)tamko.fi.

 

5. Solu pop upit Mediapoliksella ja Proakatemialla  

Tamko järjestää Solu pop upit Mediapoliksella 11.2., 10.3. ja 14.4. sekä Proakatemialla 18.2., 17.3. ja 21.4. Olemme paikalla kello 9 - 13. Tuomme mukanamme opiskelijakorttien tarrat, haalarimerkit ja ajankohtaiset tapahtumaliput. Jos tahdot hakea opiskelijakorttisi pop up -päivystyksestä, niin ilmoitathan meille siitä hyvissä ajoin (vähintään kaksi päivää) etukäteen sähköpostilla: toimisto(at)tamko.fi. Tervetuloa juttelemaan, nauttimaan kahvia ja tietysti löhöilemään Solun sohville!******************************************************************************************

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

******************************************************************************************

6. Helmikuun Sparris-pajat

Sparris-pajat on tarkoitettu sinulle, joka etsit ratkaisuja erilaisiin oppimisen ja opintojen edistymisen haasteisiin. Vetäjinä toimivat TAMKin erityisopettajat. Tule rohkeasti mukaan kaikille avoimiin pajoihin, ennakkoilmoittautumista ei tarvita! Pajat ovat kello 16 - 17.30 ja tapaamispaikkana toimii Floworks-tila (B3-08, Kuntokatu 3).

Helmikuun pajat:

tiistaina 11.2. Tukea opinnäytetyöhön

torstaina 13.2. Lukustrategioita ja vinkkejä kirjoittamiseen

tiistaina 18.2. Ajankäyttö hallintaan

torstaina 20.2. Tukea opinnäytetyöhön

 

7. Tolun vakiovuoro peruttu tällä viikolla - tiistaina Archery-tagia TAMKin liikuntahallissa

Tolun vakiovuorolla 11.2. ei pelata koripalloa. Sen sijaan osana Akateemisen Mahdin Talviliikuntaviikkoa siellä voi kokeilla Grr8tsportsin Archery tagia alhaiseen 2€ hintaan. Archery tag on vähän kuin paintballin ja jousiammunnan yhdistelmä, jossa joukkueet yrittävät osua toisiinsa pehmustetuilla nuolilla.8. SportUni: Tuo kaveri mukaan liikkumaan ystävänpäivänä!

Perjantaina 14. helmikuuta SportUni järjestää Ystävänpäivä-tempauksen. Tuo ystäväsi mukaan liikkumaan, niin saatte SportUnin haalarimerkit!

Haalarimerkkejä jaetaan kaikille liikkujille, jotka ovat maksaneet SportUnin liikuntamaksun tai liittyvät SportUniin Ystävänpäivänä. Haalarimerkkejä jaossa rajoitettu määrä kaikissa keskuksissamme.Tervetuloa liikkumaan kaverin kanssa: yhdessä on hauskempaa!9. Hyvinvoiva opiskelija -kurssi

Viekö kiireinen arki voimasi? Haluatko etsiä uusia keinoja lisätä hyvinvointiasi? Onko sinun vaikea löytää mielekästä tapaa olla liikkeellä? Tule mukaan Hyvinvoiva opiskelija -kurssille!

Kurssilla löydät itsellesi mieleisiä ja sopivia tapoja olla liikkeessä, edistää hyvinvointiasi ja elvyttää voimavarojasi opintoja puurtaessa. Kurssitapamiset ovat viikoilla 10 - 17 torstaisin alkaen kello 13 Kuntokadun kampuksella. Ensimmäinen tapaamiskerta on torstaina 5.3. kello 13 - 16.

Kurssin toteutussuunnitelman löydät kurssikoodilla NN00DP73-3002. Lisätietoja kurssista saat sosionomikoulutuksen lehtorilta Hanna-Kaisa Korpikoskelta tai fysioterapiakoulutuksen opettajalta Laura Hildéniltä. Voit osallistua kurssille kaikista koulutusohjelmista. Kurssi kuuluu vapaasti valittaviin opintoihin (3op). Opintojakso on syntynyt Mikä saa mut liikkumaan -hankkeen myötä. Tervetuloa kurssille!

Lisätiedot: hanna-kaisa.korpikoski(at)tuni.fi ja laura.h.hilden(at)tuni.fi.10. Bubivisa 13.2.

Kaijakassa visaillaan jälleen 13.2. kello 19.30 alkaen. Visoihin osallistuvan joukkueen kilpailijamäärä on 2-5hlö/joukkue ja tästä asiasta ollaan tälläkin kaudella erittäin tarkkoja! Kerää siis porukka ja tule visailemaan.

Torstai on opiskelijan lauantai, joten visoista on oiva mahdollisuus jatkaa sitten eteenpäin opiskelijakarkeloihin, ja tästä syystä myös haalareissa Bubivisoihin tuleminen on edelleenkin sallittua! 13.2. jatkoina toimivat Kolmiot.11. Henkilökohtaista uravalmennusta TAMKin Työelämäpalveluilta

TAMKin Työelämäpalvelut tarjoaa ryhmämuotoisten valmennusten ja työpajojen lisäksi henkilökohtaista uraohjausta TAMKin opiskelijoille. Uraohjauksessa opiskelija saa apua siihen, mikä auttaa juuri häntä urapolullaan eteenpäin: esim. CV:n ja hakemuksen muokkaaminen, LinkedIn-profiilin viilaus, osaamisen ja vahvuuksien tunnistaminen ja kiinnostava kuvailu, piilotyöpaikkojen etsiminen, ammatillinen brändääminen ja urapolkujen tutkiminen. Uraohjausajat ovat noin 1 tunnin aikoja. Tarvittaessa opiskelija voi varata useampia aikoja. Opiskelija voi nyt varata uraohjauksen itselleen sopivana ajankohtana Bookings-varaussivulta.

TAMKin Työelämäpalvelut palvelee pääkampuksen Palvelukadulla, huoneessa B1-59. Valmennamme opiskelijaryhmiä työnhaun ja urasuunnittelun teemoista, olemme mukana opiskelijoiden työnhakuun liittyvissä tapahtumissa ja ohjaamme opiskelijoita henkilökohtaisissa uraohjauksissa. Lisäksi mm. ylläpidämme TAMKin työelämäalustaa www.y-makers.fi, josta löytyy nyt yli 260 avointa harjoittelu-, kesätyö- ja työpaikkaa TAMKin opiskelijoille ja valmistuville.

Kysyttävää tai ideoita? Ollaan yhteyksissä: tyoelamapalvelut.tamk(at)tuni.fi.12. Perheelliset opiskelijat huomio! - Perheleiri 10.4. - 12.4.

Oppilaitostyön perheleiri pidetään jälleen pääsiäisenä 10. - 12.4. Ilkossa, Kangasalla. Vetäjinä toimivat oppilaitospastori Marita Hakala ja oppilaitosdiakoni Hanna Koivisto. Mukana myös lastenohjaajia ja isosia. Ilmoittautuminen 13.3. mennessä.  

Ohjelmassa luvassa lapsille sekä aikuisille paljon mukavaa yhdessäoloa, pientä ohjelmaa, pieni perhemessu, ulkoilua, saunomista ja uimista sekä hyvää ruokaa ja jotain yllätyskivaa! Leiri alkaa pitkäperjantaina 10.4. klo 15 (päivällinen klo 16.30) ja päättyy pääsiäissunnuntaina 12.4. klo 12 tarjoiltavaan lounaaseen.

Hinta: aikuiset 40€, kouluikäiset 20€ ja 2-7v. 10€ (tarvittaessa ole yhteydessä talousasioissa Hannaan). Mukaan tarvitset sisätossut, ulkoiluvaatteet, vaihtovaatteet, sauna- ja uimatarvikkeet, lakanat ja innostuneen leirimielen!

Ilmoittaudu 13.3. mennessä s-postilla tai puhelimitse: oppilaitospastori Marita Hakala, 0504333693, oppilaitosdiakoni Hanna Koivisto, 0408048270. Sähköpostit: etunimi.sukunimi(at)evl.fi.13. Opiskelija, tule mukaan C-Lab-kehittämissprinttiin työelämän kumppanien kanssa - Tarjolla 5 op!

C-Lab on 8 viikon kehittämissprintti, jossa opit palvelun tai tuotteen kaupallistamisprosessin. Yhdessä monialaisen tiimin kanssa lyöttäydyt yhteen paikallisen startupin tai tutkimustiimin kanssa ja kehität oikean, toteutuskelpoisen kaupallistamissuunnitelman. Hae mukaan 23.2.2020 mennessä!

Jos et tiedä, mitä sana kaupallistaminen tarkoittaa tai se kuulostaa sinusta pelottavalta, ei huolta! Kaupallistaminen on yksinkertaisesti prosessi, jolla uudet tuotteet tai palvelut viedään markkinoille. C-Lab on mahdollisuus juuri tähän! Valitse jokin näistä startupien ja tutkimustiimien antamista haasteista ja lähde luomaan suunnitelmaa, miten heidän tuotteensa ja palvelunsa löytävät markkinansa.

Kuka voi hakea mukaan? C-Lab on avoin kaikille Tampereen korkeakouluyhteisön opiskelijoille. Jos olet kiinnostunut oppimaan, miten tuote tai palvelu viedään markkinoille ja toteuttamaan sitä käytännössä, haluamme, että haet mukaan!

C-Labissa sitoudut seuraavaan aikatauluun:

Viikko 1. Kick off, maanantai 9.3. klo 12-15

Viikko 2. maanantai 16.3. klo 12-15

Viikko 3. maanantai 23.3. klo 12-15

Viikko 4. maanantai 30.3. klo 12-15

Viikko 5. maanantai 6.4. klo 12-15

Viikko 6. maanantai 20.4. klo 12-15

Viikko 7. maanantai 27.4. klo 12-15

Viikko 8. Final Presentation Day, maanantai 18.5. klo 12-15

C-Labissa työskentelet monialaisessa tiimissä. Edellämainittujen lähikertojen lisäksi tapaat tiimiäsi ja kumppaniorganisaation edustajaa viikoittain. Viikoittainen työmäärä on noin 10-15 h/viikko, mikä vastaa 5 opintopistettä. Työkielenä on englanti ja paikkana toimii Y-kampus TAMK, Backstage, (Teiskontie 33, C1-siipi), paitsi viimeinen lähikerta 18.5. Crazy Town Tampereen tiloissa (Rautatienkatu 21 B, 5th floor).

Hae mukaan 23.2.2020 mennessä! Hakulomakkeen löydät täältä.

Saat tiedon valinnoista 28.2.2020 mennessä. Kurssi-ilmoittautumisohjeet saat, kun sinut on hyväksytty ohjelmaan. Lisätiedot: maria.ruokonen(a)tuni.fi. Lisätiedot.14. Uupuuko projektipisteitä? Kiinnostaako somemarkkinointi?

Lähde tekemään Aglille somemarkkinointia vaikka heti ja nappaa uupuvat projektipisteet talteen. Agli on kahden TAMKin Proakatemialla opiskelevan kesällä 2019 launchaama vaatebrändi, joka kaipaa apua somemarkkinointiin. Aglin myymät sukat ovat kotimaisia ja laadukkaita, sekä hieman härskejä.

Aikataulu sekä toteutus on melko vapaata, toivoisimme kuitenkin säännöllisiä postauksia, jotka sopivat Aglin brändiin. Tekstien kanssa autamme mielellämme, mutta kuvaaminen ja kevyt muokkaus olisi tärkeimmät osa-alueet, joihin kaipaamme apua.

Voit meidän puolestamme toteuttaa Aglille haluamasi määrän projektipisteitä. Palkkioksi voidaan sopia tietenkin myös päheitä sukkia!

Aglin Instagramista/Facebookista löydät hieman millaista markkinointia olemme tehneet @agli_finland ja www.agli.fi. Ammattilaisia emme mekään ole, joten mikäli kamera pysyy kädessä ja kehittyminen markkinoinnin saralla kiinnostaa, ota yhteyttä ja kysy lisää. Jesse Pihkanen, jesse.pihkanen(at)tuni.fi15. Nyytin chat: Kun opiskelu ei motivoi 13.2.

Onko opiskelumotivaatiosi hukassa? Mietitkö, oletko valinnut väärän alan vai viekö jokin muu motivaation? Tervetuloa chattin juttelemaan opiskelumotivaatiosta ja miten sitä voisi kohentaa.

Nyytin chat on paikka yhteiselle ajatusten ja kokemusten vaihdolle. Ryhmämuotoisessa chatissa jutellaan erilaisista opiskelijan arkea ja elämää koskettavista aihepiireistä. Chatin löydät nettisivujemme chat-osiosta, kuten myös kevätkauden muiden chattien ajankohdat ja aiheet. Ryhmächatit ovat avoimia kaikille opiskelijoille eikä mukaan tarvitse erikseen ilmoittautua tai rekisteröityä. Keskustelu tapahtuu nimimerkillä. Tervetuloa chattailemaan!16. Suunnittele OP:lle haalarimerkki – aikaa helmikuun verran!

OP Tampere etsi oivaltavia ja hauskoja haalarimerkkejä ja palkitsee toteutettavien merkkien suunnittelijat 200 euron K-lahjakorteilla. Parhaat ideat syntyvät tietenkin meiltä opiskelijoilta! Haalarimerkin toivotaan liittyvän OP-mobiiliin, omistaja-asiakkuuteen, opintolainaan tai luottokorttiin, ja OP:n liikemerkin pitää mahtua mukaan. Piirrä, photoshoppaa tai taita – tyyli on vapaa, mutta toimita tuotoksesi helmikuun loppuun mennessä osoitteeseen markkinointi.tampere(at)op.fi. Lisätiedot OP:n sivuilla.17. Sweet Love Kolmiot 13.2.

Pian on ystävänpäivä ja Kolmiobileet haluavat juhlistaa tätä ystävyyden ja rakkauden päivää. Näillä Kolmoilla jaossa myös haalarimerkkejä!

Liput ennakkoon Kide.app 3,30€, ovelta 5€. Narikkaan kannattaa varata rahaa 3€. Pue siis päällesi söpöin vaaleanpunainen paitasi & ota kaikki ihanat ystäväsi mukaan ja saavu Tampereen yliopiston ainejärjestöjen Staabin, Luupin ja Indecsin järkkäämille Sweet Love Kolmioille Rantaan & Poroon! Lisätietoja Facebook-tapahtumassa.18. NääsPeksin pomorekry on auki!

Ensi syksyn rainan suunnittelu on polkaistu käyntiin ja nyt tarvitsemme juuri sinua ideoimaan sen toteutusta ja ilmettä! Oletko hyvä organisoimaan omaa ja muiden tekemistä? Pitäisikö jotakin tehdä uudella tavalla? Haluatko olla mukana tekemässä ja pöhisemässä jo ennen syksyä? Hae siis pomoksi!

NääsPeksin pomona vastaat oman osa-alueesi toiminnan organisoinnista ja aikatauluttamisesta, sekä pääset vaikuttamaan siihen, millainen speksi vuonna 2020 nähdään. Lisää pomopesteistä kuulet pomorekrysaunalla 12.2. klo 18 alkaen Konetalon saunalle tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen tuottajat(at)naaspeksi.fi. Pomoksi voit hakea tämän lomakkeen kautta.

sunnuntaihin 29.2. klo 23.59 saakka. Kuvaukset osa-alueista löydät nettisivuiltamme.

Pomoja haemme seuraaviin osa-alueisiin:

 • Bändi (2 pomoa)
 • Hyvinvointi- ja viihtyvyys
 • Lavastus
 • Logistiikka
 • Lipunmyynti
 • Mainosmyynti
 • Markkinointi (2 pomoa: yksi markkinointipomo, yksi mainosvideopomo)
 • Mainosvideo
 • Maskeeraus (Taikatiimi)
 • Puvustus
 • Ruokatiimi
 • Sanoitus
 • Taltiointi
 • Tanssi ja koreografia (2 pomoa)
 • Tarpeisto
 • Tukka (Taikatiimi)
 • Valotekniikka
 • Velhot
 • Visualismi
 • Äänitekniikka

Haemme myös yksittäisiä vastuuhenkilöitä seuraaviin tehtäviin (näihin haetaan saman lomakkeen kautta):

 • Näyttämömestari
 • Laulunopettaja
 • Äänenkäytönopettaja

Lisätiedot: tuottajat(at)naaspeksi.fi******************************************************************************************

ENGLISH SUMMARY

******************************************************************************************

19. Blood donation at TAMK 12 February

Once again it's the time to give up some blood when FRC Blood Service comes to TAMK. On Wednesday, 12 February between 11:00 AM and 3:00 PM, come to the main campus (building B next to the dining area) and reach your helping hand! This event is accessible, so you can get to the place with the elevator.

If you're unsure about your eligibility to donate, you can take an online test here (choose "In English" in the top left corner) and the momentarily blood need you can check here. Bring your ID card with you, because a student card isn't enough. You'll also need a Finnish social security number so that you can donate!

You can also get a stamp on your Tursaspassi from the event!20. TR3fest 18 February

TR3fest is a city festival that brings together all higher education students of Tampere to Kuivaamo on Tuesday 18 February! This urban city festival offers casual merriment, live music, activity points and food booths! The event tickets are on sale in kide.app bit.ly/tr3fest-liput right now at the price of 5 euros! The tickets include the festival, bus rides and the after party.

The main performers are Retropop, who plays electronic Finnish pop, and Uniklubi, who has had a long career in Finnish rock! In addition, a DJ and students’ own bands will be performing.

The event is organised by the Student Union of Tampere University, The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences and TREY's event section Kollektiivi in cooperation with the students of Police University College.21. Tamko's evening 19 February

Welcome to play board games, sew overall patches' and meet new people on 19 February at 5pm! You can bring some games, activities etc. with you. :) Tamko offers evening snack!

You will get a stamp on your Tursaspassi from this event. Please note that the happening is non-alcoholic. Welcome to the Solu!22. Tolu’s weekly sports shift is cancelled on Tuesday, Feb 11 - Come try Archery-tag instead!

Tolu’s weekly sports shift has been cancelled this week. Instead, as part of Akateeminen Mahti’s talviliikuntaviikko (winter sports week), there will be a chance to try Archery-tag for the low price of 2€. Archery-tag is like a mixture between paintball and dodgeball, where you try to tag opponents with soft tipped arrows.23. Student, join C-Lab and learn how to make an impact, a profit, or both - 5 ECTS available!

C-Lab is an 8-week sprint in which you'll learn how to get a service or a product ready to launch. You and your diverse team will partner with a local startup or research team to develop a real, implementable commercialization plan. Apply by 23 February!

If you don’t know what the word commercialization means or it sounds scary or corporate, worry not! Commercialization is simply the process of bringing new products or services to market. And C-Lab is an opportunity to do exactly that! Check out the partners and cases here and partner with one of the awesome startups and research teams to create a plan to bring their products and services to their market!

Who can apply? Any Student. Any area of study. Any year. If you are interested in learning + doing commercialization and you are driven to succeed, we want you to apply!

Commit to this schedule:

Week 1. Kick off Monday 9 March at 12-15

Week 2. session Monday 16 March at 12-15

Week 3. session Monday 23 March at 12-15

Week 4. session Monday 30 March at 12-15

Week 5. session Monday 6 April at 12-15

Week 6. session Monday 20 April at 12-15

Week 7. session Monday 27 April at 12-15

Week 8. Final Presentation Day Monday 18 May at 12-15

In C-Lab, you will work as part of a multidisciplinary team and in addition to Monday sessions, you’ll have weekly team meetings with your team and partner. The whole workload will be around 10-15 hours/week that equals 5 ECTS.

Language: English. Location: Y-kampus TAMK, Backstage, (Teiskontie 33, building C1) except the Final Presentation Day 18 May at Crazy Town Tampere (Rautatienkatu 21 B, 5th floor)

Limited spots are available. Application form can be found here. You will receive news of your acceptance to the course by 28 February.

Please NOTE: After you are accepted to the course, you will receive instructions to officially register in the university system. Additional information: maria.ruokonen(a)tuni.fi. More info.24. CLINT spring 2020 - Stockholm and St. Petersburg

- CLINT's Stockholm cruise 18.3.

The CLINT Stockholm Cruise is here again, so get ready to set sail and cross the Baltic Sea! Join us for a visit to our Western Neighbour, see its gorgeous capital, and experience the Finnish cruise culture.

The trip duration is 3 days, with departure on Wednesday the 18th and arrival on Friday the 20th. The ticket includes two nights in a four-person cabin as well as the transportation from Tampere to Helsinki and back. Price for the trip is 55€ for Tamko members and 65€ for non-members. The price includes also 2 x buffet breakfast 19th (Friday) and 20th (Thursday). Sales are open until 17.2.2020 and reservations is binding after this.

Get your tickets from Kide.app.- CLINT's Visa Free Cruise to St.Petersburg 9.4.

Join us for an unforgettable trip to the Eastern Neighbour's most beautiful city! Dubbed "The Venice of the North" by some, this city's sure to offer you memories you won't make anywhere else. Travel back in time with us and experience the Russian history and culture!

Starting price for the trip 255€ includes:

-Roundtrip transportation from your booked departure point to St.Petersburg*

-Accommodation in a centrally located hostel in a dorm room

-St. Petersburg guided city sight-seeing tour by bus in English

-Guided tour of the State Hermitage Museum (FREE FOR STUDENTS ONLY)

-Guided tour of the St. Peter and Paul fortress

-Services of a tour leader in St Petersburg

-All mandatory fees (port fee, fuel surcharge, passport registration)

-Tourist map and information package of St Petersburg

-Transportation sea terminal-accommodation-sea terminal in St Petersburg

-Accommodation in 4-person economy-class cabin on the ferry to/from St.Petersburg**

Please note that the trip is Visa free for everyone but you will need a passport (ID is not enough) that is valid for at least 6 months after the trip. Get your tickets here.

More info in Facebook event.

******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics