YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

Tamko Topics 6 / 2020

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta

1. Haemme uusia häirintäyhdyshenkilöitä opiskelijakunnalle!

2. Verenluovutus 12.2.

3. TR3fest! 18.2.

4. Tamkon illanvietto 19.2.

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä

5. Opiskelija, haaveiletko omasta kodista?

6. Tolun vakiovuoro 4.2.

7. Jääkiekkokerho ATIK etsii pelaajia ja maalivahteja!

8. TAMKin kirjasto palvelee normaalisti hiihtolomaviikolla

9. HAPPO ry - Talvirieha 6.2.

10. Aamulehti TAMKissa 3.2. – pisteellä kävijöille Kismet! (rajoitettu erä)

11. SportUni: Tuo kaveri mukaan liikkumaan ystävänpäivänä!

12. TTO & TIRO Ski Trip 2020 18.2.

13. Tampere film festival 4. - 8.3.

14. Mahdin Talviliikuntaviikko 10.-16.2.2020

15. Helmikuun poikkitieteelliset Haalaribileet - Friendship never ends 6.2.

English Summary

16. We are seeking new Harassment Contact Persons for the Student Union!

17. Blood donation at TAMK 12 February

18. Tamko's evening 19 February

19. Tolu's weekly sports shift 4 February

20. HAPPO ry's Talvirieha 6 February

21. TTO & TIRO Ski Trip 2020 18 February

22. Mahti Winter Sports Week 10.-16.2.2020******************************************************************************************

OPISKELIJAKUNTA

******************************************************************************************

1. Haemme uusia häirintäyhdyshenkilöitä opiskelijakunnalle!

 

Tamkolla on useamman vuoden ollut nimettynä mies- ja naisoletetut häirintäyhdyshenkilöt, jotka ovat TAMKin opiskelijoita. Nämä häirintäyhdyshenkilöt tukevat ja neuvovat häirintää kohdanneita luottamuksellisesti ja vaitiolovelvollisuussopimuksen alaisuudessa. Kiusaamiseen, syrjivään tai loukkaavaan sekä epätasa-arvoiseen käytökseen suhtaudutaan Tampereen ammattikorkeakoulussa vakavasti ja häirintäyhdyshenkilöt ovat tukena tällaisissa tilanteissa.

Valitut opiskelijat koulutetaan tehtävään, joten haemme empaattisia, kuuntelevaisia ja luotettavia opiskelijoita eri koulutuksista. Toivomme hakijoilta myös välttävää englannin kielen taitoa, sillä opiskelijayhteydenottoja saattaa tulla myös englanniksi. Valittuja häirintäyhdyshenkilöitä työssään tukee Tamkon sosiaalipoliittinen vastaava ja Tamkon työntekijä.  

 

Mikäli kiinnostuit, lähetä vapaamuotoinen hakemus tehtävään osoitteeseen edunvalvonta(at)tamko.fi tiistaihin 4.2.2020 mennessä. Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille. Lue lisää tai tutustu häirintäyhdyshenkilötoimintaan Tamkon nettisivuilla.  2. Verenluovutus 12.2.

Jälleen olisi aika luovuttaa verta, kun SPR:n Veripalvelu saapuu TAMKiin. Suuntaa siis askeleesi Pääkampuksen B-aulan lämpiöön keskiviikkona 12.2. kello 11-15 ja ojenna auttava kätesi! Tapahtuma on esteetön, sillä paikalle pääsee hyvin myös hissiä käyttäen.

Sopivuutesi luovuttajaksi voit testata etukäteen ja tämänhetkisen veren tarpeen löydät Veripalvelun nettisivuilta. Muista ottaa mukaan henkilöllisyystodistus, sillä pelkkä opiskelijakortti ei riitä. Tarvitset myös suomalaisen sosiaaliturvatunnuksen, jotta voit luovuttaa verta (löytyy esim. Kela-kortista). Tapahtumasta saa myös Tursaspassi-leiman!3. TR3fest! 18.2.

TR3fest kokoaa yhteen kaikki Tampereen korkeakouluopiskelijat tapahtumarikkaille festareille Kuivaamoon tiistaina 18. helmikuuta! Tämä urbaani kaupunkifestari pitää sisällään rentoa meininkiä, musiikkia, toimintapisteitä ja ruokakojuja! Tapahtuman liput ovat myynnissä nyt kide.appissa bit.ly/tr3fest-liput hintaan 5 euroa! Pääesiintyjinä nähdään elektronista suomipoppia soittava Retropop sekä pitkään suomirock-uralla ollut Uniklubi!

TR3festin järjestävät Tampereen ylioppilaskunta, Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta ja Tampereen ylioppilaskunnan tapahtumajaosto Kollektiivi yhdessä Poliisiammattikorkeakoulun opiskelijoiden kanssa. Tapahtumasta saa leiman myös Tursaspassin Bonus2-kohtaan.4. Tamkon illanvietto 19.2.

Tervetuloa Tamkon illanviettoon  tutustumaan uusiin ihmisiin, pelailemaan lautapelejä, ompelemaan haalarimerkkejä tai muuten vain viettämään hauskaa iltaa. Kaikenlaista muutakin tekemistä saa ehdottaa/ tuoda mukanaan. Tamko tarjoaa osallistuville iltapalaa! : )

Saat illanvietosta leiman Tursaspassiin. Huomaathan, että illanvietto on alkoholiton. Tervetuloa Solulle!******************************************************************************************

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

******************************************************************************************

5. Opiskelija, haaveiletko omasta kodista?

Tervetuloa ensiasunnon ostajan tilaisuuteemme, jossa OP Tampereen asiantuntijat kertovat, miten omistusasuntoa varten kannattaa etukäteen säästää, mitä asuntolaina vaatii ja mitä sinun tulee tietää asuntoa ostaessasi. Olipa oma koti ajankohtainen juuri nyt tai vasta tulevaisuudessa, on tämä oiva tilaisuus kysyä ja oppia uutta.

Tarjolla kahvit ja pientä purtavaa. Tapahtuma on ilmainen Tamkon jäsenille ja mukaan mahtuu 100 ensin ilmoittautunutta. Ilmoittautuminen Kide.appin kautta 7.2 mennessä! Tilaisuus on OP Tampereen tiloissa (henkilöstöravintola Juvenes Holvi) osoitteessa Pellavatehtaankatu 21 C, 5. kerros.6. Tolun vakiovuoro 4.2.

Tervetuloa Tolun vakiovuorolle tiistaina 4.2. klo 17 - 19 pelaamaan futsalia TAMKin liikuntasaliin! TAMKin suosittu urheiluseura Tolu järjestää joka tiistai vakiovuoron vaihtuvine lajeineen urheiluhöntsäilyn ystäville. Et tarvitse mitään urheilutaustaa tullaksesi vakiovuorolle. Pidämme hauskaa urheilun sekä reilun pelin hengessä. Vuorolle ei tarvitse olla maksettuna SportUnin jäsenmaksua (sanot vain asiakaspalvelutiskillä tulevasi Tolun vakiovuorolle), ja kaikki TAMKin opiskelijat ja henkilökunta ovat tervetulleita.7. Jääkiekkokerho ATIK etsii pelaajia ja maalivahteja!

Jääkiekkokerho ATIK etsii innokkaita pelaajia ja maalivahteja. Jäävuorot ovat maanantaisin ja omat varusteet on oltava. Vuoroilla pelataan harrastekiekon säännöillä (ei taklauksia tai lämäreitä), joten kaikki ovat tervetulleita. Jos kiinnostuit ja haluat lähteä mukaan niin ota yhteytta atik(at)tamko.fi.8. TAMKin kirjasto palvelee normaalisti hiihtolomaviikolla

Kirjaston isoimmat toimipisteet Linna, TAMK pääkampus, Hervanta ja Arvo palvelevat normaalisti 24.2.-1.3.2020 (viikko 9, ns. koulujen hiihtolomaviikko). Vain Mediapoliksen ja Musiikkiakatemian toimipisteiden palveluissa on muutoksia.

Musiikkiakatemian kirjasto on avoinna 24.2. - 1.3. ma - pe klo 10 - 15. Rakennuksen ollessa suljettuna ota yhteyttä kirjastoon, puh. 050 311 9695. TAMK Mediapoliksen kirjasto avoinna kulkukortilla 24/7, mutta asiakaspalvelua ei ole saatavilla tuolloin.9. HAPPO ry - Talvirieha 6.2.

HAPPO ry:n järjestämä vauhdikas talvirieha on taas täällä! Nyt on aika päästää sisäinen lapsi valloilleen ja rynnätä pulkkamäkeen. Luvassa myös mölkkyä, kyykkää, petankia ja makkaraa pikkuhintaan.

Ja vaikka lämmikkeelle tuskin on tarvetta, niin onhan minttukaakao muutenkin hyvää! Saavu siis Sorsapuistoon klo 18 alkaen. Rieha päättyy klo 21, josta menoa jatketaan helmikuun Haalaribileille Ilonaan. Tursaat muistakaa ottaa Tursaspassi mukaan, sillä paikalla on leimoja jaossa.

Mahdolliset lisätiedot Facebook-tapahtumassa.10. Aamulehti TAMKissa 3.2. – pisteellä kävijöille Kismet! (rajoitettu erä)

Tervetuloa Aamulehden pisteelle maanantaina 3.2. klo 9-13. Tarjoamme Aamulehden tilauksen 18-29-vuotiaalle -40% tilaushinnasta! Tilauksen päivien aikana tehneille leffalippu kaupan päälle. Halutessasi saat mukaasi myös päivän lehden.

Aamulehden pisteen löydät ruokalaan menevien portaiden alapuolelta paikalta (B0-17a).11. SportUni: Tuo kaveri mukaan liikkumaan ystävänpäivänä!

Perjantaina 14. helmikuuta SportUni järjestää Ystävänpäivä-tempauksen. Tuo ystäväsi mukaan liikkumaan, niin saatte SportUnin haalarimerkit!

Haalarimerkkejä jaetaan kaikille liikkujille, jotka ovat maksaneet SportUnin liikuntamaksun tai liittyvät SportUniin Ystävänpäivänä. Haalarimerkkejä jaossa rajoitettu määrä kaikissa keskuksissamme.Tervetuloa liikkumaan kaverin kanssa: yhdessä on hauskempaa!12. TTO & TIRO Ski Trip 2020 18.2.

Tekisikö mieli lasketella edulliseen hintaan? – Nyt siihen on oiva mahdollisuus. TTO ja Tiro järjestävät yhdessä päivän mittaisen laskettelureissun Suomen Alpeille eli Himoksen rinteille tiistaina 18.2. Reissu sisältää edestakaiset bussimatkat TAMK-Himos-TAMK, hissilipun sekä välinevuokran. Voit ottaa mukaasi myös omat varusteet. Lasketteluaikaa on sopivasti 4 tuntia, jonka aikana ehtii vetreyttään lihakset tai juoda itsensä mukavaksi. Palaamme takaisin TAMKille ennen klo 22.00.

Lipunmyynti alkoi Kide.Appissä keskiviikkona 29.1. klo 12

Hinnat jäsenille:

 • Bussi 11 €
 • Bussi+Hissilippu 23 €
 • Bussi+Hissilippu+Välineet 34 €

Hinnat ei-jäsenille:

 • Bussi 16€
 • Bussi+Hissilippu 28€
 • Bussi+Hissilippu+Välineet 39€

Jos on kysymyksiä, niin otathan yhteyttä: TTO - kuva(at)ttory.fi ja TIRO - kuva(at)tiro.fi. Paikkoja on rajoitettu määrä ja hinta on älyttömän halpa, joten lunasta oma reissusi mahdollisimman pian!

 

13. Tampere film festival 4. - 8.3.

Tampereen elokuvajuhlat järjestetään 50. kerran 4.—8. maaliskuuta 2020. Elokuvajuhlat on yksi maailman johtavia lyhytelokuvafestivaaleja, jonka näytökset ja tapahtumat houkuttelevat yli 30 000 kävijää ja satoja ulkomaalaisia vieraita vuosittain. Festivaalin sydämen muodostavat kilpailusarjat, teemoitetut erikoisohjelmistot sekä erilaiset tapahtumat, joita on suunnattu sekä alan ammattilaisille että yleisölle.

“Me juhlimme, mutta maailma ei juhli” – Globaalit kriisit puhuttavat Tampereen elokuvajuhlien 50-vuotisohjelmistossa. Voit tutustua ohjelmistoon ja festivaaliin tarkemmin heidän nettisivuillaan.

Filkkarit hakee myös talkoolaisia! Tutustu tarkemmin monipuolisiin tehtäviin sekä mahtaviin etuihin täällä. Ilmoittautuminen on avoinna 10.2. saakka.14. Mahdin Talviliikuntaviikko 10.-16.2.2020

Mahdin Talviliikuntaviikko on täällä taas! Tampereen Akateeminen Mahti järjestää jo perinteeksi muodostuneen Talviliikuntaviikon 10.-16.2.2020. Tarjolla on sekä talvisia lajeja että suosittuja sisäaktiviteetteja. Kaikki Tampereen korkeakouluyhteisön ovat tervetulleita – osallistuminen ei vaadi Mahdin jäsenyyttä! Sisäaktiviteetit järjestetään Sportunin tiloissa, joten huolehdithan, että Sportuni-jäsenyytesi on kunnossa, mikäli osallistut esimerkiksi supersuosittuun sukkafutikseen. Ilmoittautuminen alkaa 2.2. klo 20:00 Mahdin verkkokaupassa.

Maanantai

· Korisjaoston koriskoulu 18:00-19:00 Atalpa

· Sisäseikkailupuisto 19:00-21:00 Kauppi Sports Center (10€)

· Kiipeily 19:30-20:30 Kauppi Sports Center (5€)

· Tramppa 20:00-21:00 Kauppi Sports Center (5€)

Tiistai

· Archery tag 17:30-19:00 TAMK (2€)

· Futsaljaoston sukkafutis 20:30-22:00 Atalpa

Keskiviikko

· Retkiluistelu 16:30-17:30 Tohloppi (täysi varustesetti 10-15€, vapaaehtoinen)

· Saunajooga ja avanto 18:00-20:00 Tohloppi (2€)

· Jefujaoston hankijefu 17:00-18:30 Sorsapuisto

Torstai

· Laskettelureissu 12:30-18:30 Sappee (kuljetus + 3h hissilippu yht. 20€, lauta/sukset 18€, kypärä 5€)

Perjantai

· Maastohiihdon opastustunti 14:00-15:30 Kauppi

Sunnuntai

· Ratsastusjaoston maastotunti 12-14 Luomajärven Hevoskievari (50€; lähtö Tampereelta klo 11, paluu n. klo 15 / departure from Tampere 11:00, return around 15)

Nähdään Talviliikuntaviikolla!15. Helmikuun poikkitieteelliset Haalaribileet - Friendship never ends 6.2.

Helmikuu on ystävyyden ja rakkauden kuukausi, joten nyt on mitä parhain mahdollisuus kerätä oma ystäväporukkasi yhteen 6.2. kello 21 alkaen, ja tulla juhlistamaan ystävänpäivää hieman etukäteen helmikuun Poikkitieteellisiin Haalaribileisiin Ilonaan!

Pistäkää tiimiasut päälle, vaihtakaa ystävyysrannekkeita, tehkää ikuisen ystävyyden pikkurillivalat ja tulkaa nauttimaan opiskelijaystävällisistä hinnoista, teemadrinkeistä, parhaasta mahdollisesta seurasta sekä tietenkin hyvästä musiikista ja tanssimisen ilosta huikean DJ:n johdattamana! Viidellesadalle ensimmäiselle luvassa legendaarinen haalarimerkki.

Liput ennakkoon Kide.appista 3,30€, ovelta 5€.******************************************************************************************

ENGLISH SUMMARY

******************************************************************************************

16. We are seeking new Harassment Contact Persons for the Student Union!

Tamko has had assumed male and female Harassment Contacts for years, who are students at TAMK. These Harassment Contacts provide help and guidance for students who have experienced disturbance in any form. We do not document these cases and the contact people have full confidentiality.  Bullying, inappropriate or discriminating behaviour are taken seriously in TAMK and Harassment Contact Persons are supporting students in these kinds of situations.

The chosen persons for the position will be trained for the part, so we are searching for emphatic, listening and reliable students of different Degree Programmes. We also hope for good written and spoken Finnish skills. Tamko´s board member and employee are supporting these Harassment Contact Persons.

If you are interested, send a free-formed application to edunvalvonta(at)tamko.fi. Application period is open until Tuesday 4th of February 2020. All applicants will be noted after this time. Read more about the activity from Tamko's website.17. Blood donation at TAMK 12 February

Once again it's the time to give up some blood when FRC Blood Service comes to TAMK. On Wednesday, 12 February between 11:00 AM and 3:00 PM, come to the main campus (building B next to the dining area) and reach your helping hand! This event is accessible, so you can get to the place with the elevator.

If you're unsure about your eligibility to donate, you can take an online test here (choose "In English" in the top left corner) and the momentarily blood need you can check here. Bring your ID card with you, because a student card isn't enough. You'll also need a Finnish social security number so that you can donate!

You can also get a stamp on your Tursaspassi from the event!18. Tamko's evening 19 February

Welcome to play board games, sew overall patches' and meet new people on 19 February at 5pm! You can bring some games, activities etc. with you. :) Tamko offers evening snack! You will get a stamp on your Tursaspassi from this event. Please note that the happening is non-alcoholic. Welcome to the Solu!19. Tolu's weekly sports shift 4 February

Tolu organizes a 2-hour drop-in sports shift every Tuesday from 5PM - 7PM at TAMK's sports hall. We'll play a different sport each week and on next time it's going to be beanie futsal!

All TAMK students and staff are welcome to join, and there is no skill requirements. We just want to get you moving. We provide all the gear except for your sports attire and indoor playing shoes. You don't need a SportUni membership in order to attend, just say to customer service desk that you're coming to Tolu's sport shift.20. HAPPO ry's Talvirieha 6 February

Christmas holiday is over and we are getting back to school routine. We have a nice little jump out of the school stress as Happo ry arranges their yearly Talvirieha (Crazy winter outdoor event).

So gather up your pals, dress warmly and get to Sorsapuisto on the 6th of February starting at 18:00. The happening will go on until 21:00, as long as there are plenty of energized people on the move! From Sorsapuisto we can continue our journey towards Ilona, where the Haalaribileet is held.

At HAPPO ry's Talvirieha you can activate yourself in many traditional Finnish outdoor activities such as mölkky, kyykkä, petanque and etc. There's also hot sausages available in reasonable price.21. TTO & TIRO Ski Trip 2020 18 February

Wanna go skiing? Well now there's an amazing opportunity to do it - for affordable price of course. TTO and TIRO are arranging a one day skitrip to the Finnish Alps aka Himos on 18.2. It includes bus transportations back and forth, ski pass and skiing equipment rental. You may also bring your own equipment. There's 4 hours time for skiing and we'll be back at TAMK before 22.00.

Tickets are available at Kide.App on Wed 29.1. at 12.00.

Price for members:

 • Bus 11 €
 • Bus+Ski pass 23 €
 • Bus+Ski pass+Equipment 34 €

Price for non-members:

 • Bus 16 €
 • Bus+Ski pass 28 €
 • Bus+Ski pass+Equipment 39 €

If you have any questions, please contact us: TTO - kuva(at)ttory.fi or TIRO - kuva(at)tiro.fi

There's only a limited amount of spots and it's freaking cheap, so be quick and make sure you'll get yours!22. Mahti Winter Sports Week 10.-16.2.2020

The Winter Sports Week of Mahti is here again! Tampereen Akateeminen Mahti is organizing its annual Winter Sports Week in 10.-16.2.2020. The week will provide both winter sports and popular indoor activities. The events are open to all the university students of Tampere - whether you are a member of Mahti or not! The indoor activities will be organized on the premises of Sportuni so be sure that your membership in Sportuni is paid if you wish to join, for example, the super-popular sock futsal. Signing up for the events starts at Mahti's webstore on 2nd of February at 8pm.

Monday 10.2.

Basketball school 18:00-19:00 Atalpa

Indoor adventure park 19:00-21:00 Kauppi Sports Center (10€)

Climbing 19:30-20:30 Kauppi Sports Center (5€)

Trampoline 20:00-21:00 Kauppi Sports Center (5€)

Tuesday 11.2.

Archery tag 17:30-19:00 TAMK (2€)

Sock futsal 20:30-22:00 Atalpa

Wednesday 12.2.

Tour skating 16:30-17:30 Tohloppi (täysi varustesetti 10-15€, vapaaehtoinen / full equipment set 10-15€, voluntary)

Sauna yoga and glade 18:00-20:00 Tohloppi (2€)

American football in snow 17:00-18:30 Sorsapuisto

Thursday 13.2.

Downhill skiing trip 12:30-18:30 Sappee (kuljetus + 3h hissilippu yht. 20€, lauta/sukset 18€, kypärä 5€ / transportation + 3h lift ticket totally 20€, board/skis 18€, helmet 5€)

Friday 14.2.

Cross-country skiing tutorial 14:00-15:30 Kauppi

Sunday 16.2.

Trail riding lesson 12-14 Luomajärven Hevoskievari (50€; departure from Tampere 11:00, return around 15)

See you in the Winter Sports Week!

******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics