Tamko Topics 48 / 2019

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.
Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students’ Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta
1. Tamkon järjestäytymiskokous 25.11.
2. Tamkon pikkujoulut 19.12.
3. Lähde tekemään avointa perhekerhoa!
4. Portti työelämään 21. – 23.1.2020
5. Mihin sinä matkustaisit Pivon opiskelijakortilla?

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä
6. SportUni etsii hallivalvojia!
7. Jatko-opintoinfo 25.11.
8. Tolun ilmajooga 27.11.
9. Opiskelijoiden palauteviikot – vastaa ja vaikuta koulutukseesi!
10. Tolun syyskokous 25.11.
11. Kela: Yhä useampi opiskelija nostaa lainaa
12. Vastaa Campusravitan asiakaskyselyyn
13. Tolun vakiovuoro 26.11.
14. SOPU <3 Kone – Pikkujoulusitsit 12.12.
15. Puhallinorkesteri akateeminen henkäys esittää – Päänavaus 28.11.
16. Retro Christmas Kolmiot 28.11.

English Summary
17. Tamko’s Christmas Party 19 December
18. Portti työelämään – Gateway to Work-life 21 – 23 January 2020
19. Tolu’s weekly sports shift 26 November
20. Retro Christmas Kolmio party 28 November
21. Campusravita restaurant survey
22. Tolu’s aerial yoga 27 November

******************************************************************************************
OPISKELIJAKUNTA
******************************************************************************************

1. Tamkon järjestäytymiskokous 25.11.

Tamkon vuoden 2020 edustajisto järjestäytyy 25.11. kello 17 alkaen pääkampuksen E1-06 auditoriossa. Mikäli olet kiinnostunut hakemaan Tamkon hallitukseen tai seuraamaan muuten vain edustajiston kokousta, tervetuloa mukaan!

Kokouksessa edustajisto valitsee keskuudestaan edustajiston puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Lisäksi kokouksessa valitaan opiskelijakunnalle hallitus sekä keskusvaalilautakunta vuodelle 2020. Tämän lisäksi valitaan muutama työryhmäedustaja ja TOASin valtuuskuntaan edustajat. Näistä kaikista lisää Tamkon Facebook-tapahtumassa!

Ehdolle Tamkon hallitukseen voi asettua kuka tahansa Tamkon jäsen. Kokoukseen ovat tervetulleita kaikki Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan jäsenet.

2. Tamkon pikkujoulut 19.12.

Glögit kattiloihin ja kynttilät ikkunoihin – Tamkon Pikkujoulut 2019 juhlitaan aivan joulun kynnyksellä torstaina 19.12. ravintola Bricksissä! Livemusiikista vastaamassa sekä pikkujoulufiilistä mukana nostattamassa ihana Costee!

Liput tulevat myyntiin 4.12. Kideapp.fi (3 €/jäsen, 5€/ei-jäsen). Bricksissä on paikkoja rajallisesti joten lunasta lippusi ajoissa! Haalarimerkit nopeimmille ennakkolippua vastaan tapahtuman ovelta! Saavuitpa sitten pikkumustassa, tonttupuvussa tai haalareissa paikalle, kaikki ovat sallittuja!

3. Lähde tekemään avointa perhekerhoa!

Tamko, Tampereen sosionomiopiskelijat SOPU ry ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Tampereen osasto etsivät käytännön tekijöitä keväällä 2020 toteutettavaan opiskelijaperheille suunnattuun avoimeen perhekerhoon. Toivomme mukaan useampaa opiskelijaa, joiden vastuulla on toiminnan suunnittelu ja käytännön toteutus. Perhekerhon kokoontumispaikka on Laivapuiston perhetalo, muut yksityiskohdat on sovittavissa. Toiminnan hyväksilukemisesta tai opinnollistamisesta kannattaa kysyä lisää omalta koulutuspäälliköltä! Ilmoittaudu mukaan yksin tai yhdessä 12.12.2019 mennessä! Lisäkysymykset ja ilmoittautumiset osoitteeseen sopo(at)tamko.fi.

4. Portti työelämään 21. – 23.1.2020

Portti työelämään -rekrytointimessut tulevat jälleen! Tapahtuma järjestetään TAMKin pääkampuksella 21. – 23.1.2020 kello 10 – 14. Paikalla on lähes 80 organisaatiota: Tule nappaamaan itsellesi työ-, harjoittelu- tai opparipaikka!

Tapahtuma on opiskelijoille ilmainen, ja sen tarkoituksena on luoda matalankynnyksen kohtaamispaikka TAMKin opiskelijoille ja eri organisaatioiden edustajille. Tapahtumapäiviä on jaoteltu eri alojen mukaisesti, mutta kannattaa vilkuilla esillelaittajien tarjontaa kokonaisuudessaan, ja saapua paikalle sinua kiinnostavien yritysten ständipäivinä.

Löydät listauksen osallistuvista yrityksistä Portti työelämään Facebook-tapahtumasta, Portti työelämään -nettisivuilta sekä joulukuussa julkaistavasta messukatalogista. Tsekkaa sinua kiinnostavat yritykset ja nappaa CV:si messiin!

Eikö CV ole vielä reilassa? Ei hätää, voit tulla hiomaan sen kuntoon työnhakua varten TAMKin työelämäpalveluiden CV-pisteelle Campusravitaa vastapäätä olevaan lämpiöön. Paikalla on lisäksi ammattivalokuvaaja, jonka luona voit käydä otattamassa edustavan valokuvan itsestäsi CV:hen. Tule samalla myös tutustumaan TAMKin alumnitoimintaan.

5. Mihin sinä matkustaisit Pivon opiskelijakortilla?

Kiinnostaisiko lähteä pakoon Suomen pimeää ja kylmää talvea? Vai oletko sittenkin talvi-ihminen ja kaipaat Levin kirkkaille hangille? Kumpikin on nyt mahdollista, sillä Pivolla on käynnissä kampanja, jossa sinulla on mahdollisuus voittaa 1000 euron matkalahjakortti! (joko Aurinkomatkojen tai Interrail Global Pass-lahjakortti). Kampanjan arvontaan osallistuminen on helppoa: käytät vain Pivon opiskelijakorttia 18.11. – 1.12. välisenä aikana.

Toimi näin:
1. Ota opiskelijakortti käyttöön Pivossa
2. Käytä sitä ahkerasti (vinkki: Slicen edut löytyvät kortilta)
3. Voit voittaa matkan tai jonkin muista mahtavista palkinnoista!

Jaossa on myös 10 pienempää palkintoa: SuperLahjakortti, Yogaian jooga-lahjakortti, Bookbeatin lahjakortti, Finnkinon leffalippupaketti, Kotipizzan lahjakortti ja ärräkahveja. Huom! Muu Pivon käyttäminen, esim. kaverimaksu, ei riitä kampanjaan osallistumiseen.

Lue lisää kampanjasta Pivon verkkosivuilta.

******************************************************************************************
AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ
******************************************************************************************

6. SportUni etsii hallivalvojia!

TAMK Kaupin kampuksen liikuntakeskukseen palkataan kevääksi 2020 ilta- ja viikonlopputyöhön osa-aikaiseen työsuhteeseen hallivalvojia. Työ on suunniteltu alkavaksi pääosin 1.1.2020, mutta osa vuoroista saattaa alkaa jo aikaisemmin. Työsopimus tehdään 31.5. 2020 asti.

Valittavan henkilön pitää olla TAMKin läsnäoleva opiskelija koko työsuhteen ajan. Palkkaus ja työehdot määräytyvät Tampereen ammattikorkeakoulussa käytössä olevan AVAINTESin mukaan.

Hallivalvojan tehtävänä on:

Toimia hallin vastuuhenkilönä työvuorossa ollessaan ja

• vastata liikuntahallin asiakaspalvelusta (tarvittaessa myös englannin kielellä)

• vastata liikuntarakennuksen yleisestä valvonnasta ja järjestyksestä

• opastaa tarvittaessa liikuntahallin käyttäjiä tilojen ja välineiden käytössä

• valvoa liikuntahallin käyttäjien käyttöoikeuksia ja kulkukortin leimausta

• huolehtia liikuntahallin varusteista ja välineistä ja raportoida mahdollisista väärinkäytöksistä, välinerikoista, välineiden katoamisesta ja välineiden hankintatarpeesta liikuntakoordinaattorille ja/tai liikuntapäällikölle

• ottaa vastaan maksuja ja vastata asiakaspalvelun kassakirjanpidosta työvuoronsa aikana

• tehdä työvuoron aikana yleissiivous, mm. välineiden järjestely ja puhdistus, pukuhuoneiden siistiminen

Kiinnostuitko? Kerro itsestäsi ja siitä, miksi juuri Sinä olisit hyvä valinta ko. tehtävään lähettämällä sähköpostia viimeistään 1.12.2019: esko.tirkkonen(at)tuni.fi tai lotta.leijo(at)tuni.fi

 

7. Jatko-opintoinfo 25.11.

Tervetuloa jako-opintoinfoon 25.11. kello 15 – 18 TAMKin pääkampuksen juhlasaliin (D1-04).

Ohjelma

klo 15.00 TAMKin YAMK-tutkinnot; juhlasali D1-04
– Yleinen info YAMK-tutkinnoista
– Kansainvälisen myynnin ja myyntijohtamisen YAMK
– Risk Management and Circular Economy
– Alumnipuheenvuoro

klo 16.15 Siirtyminen haluttuun infotilaisuuteen

klo 16.30 – 18.00 Tradenomista kauppatieteen maisteriksi, D1-04

klo 16.30 – 18.00 Insinööristä diplomi-insinööriksi, D1-02

8. Tolun ilmajooga 27.11.

Tolun syksyn lajikokeilut jatkuvat! Tällä kertaa vuorossa on rentouttava ilmajooga Om Yoga -koululla keskiviikkona 27.11. kello 19.30 – 20.30. Lippuja saatavilla rajoitettu määrä, joten ole nopea ja osta omasi verkkokauppa Holvista. Liput 10€/kpl.

Om Yoga -koulu sijaitsee osoitteessa Varastokatu 3 B, johon käynti tapahtuu sisäpihan kautta. Tiloihin pääsee klo 19.15. Tunnille kannattaa pukeutua joustaviin ja ihonmyötäisiin vaatteisiin. Paidan olisi hyvä olla vähintään kainalot ja housujen vähintään polvitaipeet peittävät. Jooga tehdään aina paljain jaloin. Pieni hikipyyhe ja täytetty vesipullo ovat hyvä olla mukana myös. Joogaan tulisi tulla myös meikittömin kasvoin ja puhtain jaloin, jotta liinat säilyvät puhtaina. Lähdetään rentoutumaan syksyn uurastuksen keskellä! Pääset ostamaan lippusi Holvi-verkkokaupasta.

9. Opiskelijoiden palauteviikot – vastaa ja vaikuta koulutukseesi!

Nyt on aika antaa palautetta! Marraskuussa vietetään opiskelijoiden palauteviikkoja, jolloin opiskelijat vastaavat vuosittaiseen kyselyyn.

Vastaukset käsitellään ehdottoman luottamuksellisesti, ja tulosten raportointi tapahtuu tilastollisesti siten, ettei yksittäistä vastaajaa voida tunnistaa. Palautetilaisuudet pidetään keväällä, ja niissä käsitellään palautekyselyiden tulokset. Mikäli et ole vielä ehtinyt antaa palautetta, niin voit antaa sen alla olevien linkkien kautta. Uusien opiskelijoiden palaute on tarkoitettu ekavuotisille ja vuosipalaute toista tai myöhempää opiskeluvuotta opiskeleville.

Uuden opiskelijan palaute:
Suomeksi
Englanniksi
    
Vuosipalaute:
Suomeksi
Englanniksi

10. Tolun syyskokous 25.11.

Tampereen orastavat lihakset urheiluseura (Tolu) pitää syyskokouksensa maanantaina 25.11. klo 17.00, TAMKin auditoriossa A3-27.

Jos kerho- ja ainejärjestötoiminta kiinnostaa, tai haluat vain tietää Tolusta enemmän, tämä on todella matalan kynnyksen tilaisuus ottaa asioista selvää. Käymme kokouksessa läpi toimintasuunnitelman ensi vuodelle, ja äänestämme ensi vuoden hallituksen jäsenistä. Kaikki tamkin opiskelijat ovat tervetulleita tähän kokoukseen. Jos et yksin uskalla, tuo kaveri mukaan.

11. Kela: Yhä useampi opiskelija nostaa lainaa

Lukuvuoden 2018–2019 aikana lähes 156 300 opiskelijaa nosti valtion takaamaa opintolainaa. Lainaa nostaneiden määrä kasvoi edellisestä lukuvuodesta 3,4 %. Lukuvuoden lopussa opintovelallisia oli kaikkiaan 434 900, ja heillä oli opintolainaa keskimäärin 8 540 euroa. Lukuvuoden aikana opintolainaa nostaneiden määrä kaksinkertaistui 10 vuodessa.

Kela maksoi viime vuonna opintoetuuksia yhteensä 473 miljoonaa euroa. Määrä väheni edellisvuodesta 25 %. Eniten pienenivät asumislisän menot. Sitä maksettiin 94 % vähemmän kuin vuonna 2017, koska pääosa opiskelijoista siirtyi yleisen asumistuen piiriin syksyllä 2017. Opintorahan menot laskivat 12 %, ja Kela maksoi sitä yhteensä 408 miljoonaa euroa.

Menojen pieneneminen johtuu lakimuutoksesta, joka tuli voimaan elokuussa 2017. Valtaosa opiskelijoista saa nyt asumislisän sijaan yleistä asumistukea. Lisäksi korkeakouluopiskelijoiden opintorahan määrä pieneni, kun taas opintolainan valtiontakauksen määrät suurenivat kaikilla, sanoo vastaava suunnittelija Ilpo Lahtinen Kelasta.

12. Vastaa Campusravitan asiakaskyselyyn

Haluatko voittaa lahjakortin Campusravitalle? Osallistu kyselyyn ja voit voittaa 20€ lahjakortin! Kyselyn tarkoituksena on tutkia Campusravitan asiakkaiden kokemuksia Campusravitan ravintoloiden ja kahviloiden viestinnän löydettävyydestä.
Kiitos avusta!

 

13. Tolun vakiovuoro 26.11.

Tervetuloa Tolun vakiovuorolle tiistaina 26.11. klo 17 – 19 pelaamaan sulkapalloa TAMKin liikuntasaliin! TAMKin suosittu urheiluseura Tolu järjestää joka tiistai vakiovuoron vaihtuvine lajeineen urheiluhöntsäilyn ystäville. Et tarvitse mitään urheilutaustaa tullaksesi vakiovuorolle. Pidämme hauskaa urheilun sekä reilun pelin hengessä. Vuorolle ei tarvitse olla maksettuna SportUnin jäsenmaksua (sanot vain asiakaspalvelutiskillä tulevasi Tolun vakiovuorolle), ja kaikki TAMKin opiskelijat ja henkilökunta ovat tervetulleita.

14. SOPU <3 Kone – Pikkujoulusitsit 12.12.

Ho ho ho! Tiedättekö mitä tapahtuu kun SOPU ry ja Tampereen Konekerho ry yhdistävät voimansa? No sitsit tietenkin! Joulukuussa 2019 vietetään ensimmäisiä SOPU ry:n ja Tampereen Konekerho ry:n yhteisiä sitsejä pikkujouluteemalla.

Sitsit järjestetään 12.12.2019 Heidi’s Bier Barissa ja ne kustantavat jäsenille 15€ (ei-jäsenille 18€). Ilmoittautuminen tapahtuu kide.appissa. Teemana sitseillä on luonnollisesti pikkujoulut, joten kaivappa tonttulakki esiin haalareiden lisäksi! Jatkoina sitseille toimii Heidi’s Bier Barin järjestämä Bier Pong torstai.

15. Puhallinorkesteri akateeminen henkäys esittää – Päänavaus 28.11.

Syksyllä 2019 perustettu PAH! esiintyy nyt ensimmäistä kertaa julkisesti – tule siis todistamaan tätä historiallista tapahtumaa! Luvassa on lyhyt mutta sitäkin vaikuttavampi konsertti, jonka ohjelmisto pitää sisällään mm. elokuvamusiikkia sekä uutta puhallinmusiikkia. Konsertin johtaa Asseri Väisänen.

Puhallinorkesteri Akateeminen Henkäys konsertoi Tampereen ammattikorkeakoulun liikuntasalissa torstaina 28.11.2019 klo 19. Liput ovelta 15/10€. Tervetuloa!

Lisätietoja Facebook-tapahtumassa.

16. Retro Christmas Kolmiot 28.11.

Haluaisitko kaivaa jo esille vanhan jouluneuleesi, vaikka joulukuuta ei vielä vietetäkään? Onko Wham!in Last Christmas mielestäsi aliarvostettu biisi? Vai haluaisitko vain päästä joululoman viettoon? Ei hätää, sillä näihin kysymyksiin vastaukset löytyvät 28.11. kello 22 alkaen vuoden viimeisistä Kolmiobileistä, joita vietetään teemalla Retro Christmas!

Lippuja saatavilla Kide.appista 3,30€ hintaan sekä yliopiston ständeiltä. Ovelta ostettuna lippu maksaa 5€. Narikkarahaa (3€) kannattaa varata mukaan käteisenä ja jätäthän reppusi kotiin, jotta vältytään turhilta jonoilta. Tarkemmat tiedot Facebook-tapahtumassa.

******************************************************************************************
ENGLISH SUMMARY
******************************************************************************************

17. Tamko’s Christmas Party 19 December

Tamko’s Christmas party 2019 will be held on Thursday, 19th of December in Bricks. Pikkujoulut (little Christmas in Finnish) is an annual non-formal pre-Christmas party.

Get your ticket from Kideapp.fi (3€/member, 5€/non-member). Sale begins 4.12. With pre-sale ticket you will also get a Tamkos little christmas overall patch. Tamko’s little elves will give a Christmas present to one lucky participant who arrives before midnight with a pre-sale ticket! You can trade your pre-ticket for overall patch at Bricks (NB! limited amount of overall patches). There is no dress code so overalls are acceptable!

18. Portti työelämään – Gateway to Work-life 21 – 23 January 2020

Portti työelämään recruiting event comes again! The event is held at TAMK main campus lobby area on 21 – 23 January 2020 at 10am – 2pm. Welcome to fetch a work, trainee or thesis place!

The event is free for TAMK students and aims to create a low-threshold meeting place for students and representatives of different organizations. Event days are themed according to different fields of study but you should keep an eye on all event days and find the organizations which are the most interesting to you.

There’s a wide range of organizations attending to Portti työelämään and you can find the full listing of them from Portti työelämään website, Facebook event and later from the event catalogue.
Check out the most interesting organizations from the listing and bring your CV with you.

In need of a CV prepping? No worries, you can get your CV checked at TAMK working life services’ CV stand in the event. There’s also an opportunity to have your photo taken by a professional photographer in a CV photo booth.

19. Tolu’s weekly sports shift 26 November

Tolu organizes a 2-hour drop-in sports shift every Tuesday from 5PM – 7PM at TAMK’s sports hall. We’ll play a different sport each week and on next time it’s going to be badminton!

All TAMK students and staff are welcome to join, and there is no skill requirements. We just want to get you moving. We provide all the gear except for your sports attire and indoor playing shoes. You don’t need a SportUni membership in order to attend, just say to customer service desk that you’re coming to Tolu’s sport shift.

20. Retro Christmas Kolmio party 28 November

Would you like to start wearing your favourite Christmas sweater again even though December is not here yet? Do you think Last Christmas by Wham! is an underrated song? Or do you just want to start your winter holiday? No matter what the answer is always the same! At the last time this year, Kolmio party will be celebrated on 28th November, starting at 10pm with a theme called Retro Christmas!

Pre-sale tickets available on Kide.app (3,30€) and on Tampere University stands. Tickets from the door are 5€. Also remember to take 3€ in cash for the cloakroom. Please leave your backpack home if possible, to make sure the entrance line moves smoothly.

21. Campusravita restaurant survey

Would you like to win a gift card for Campusravita? Take part in a survey and you might win a 20€ gift card! Meaning of the survey is to examine the customers experiences of Campusravita’s communication. You can enter to the survey here.
Thank you for your help!

22. Tolu’s aerial yoga 27 November

Tolu is collaborating with Om Yoga school on 27 November at 7.30pm – 8.30pm to give students an opportunity to try another kind of exercise! Aerial Yoga is a type of yoga that’s done on silks hanging from the ceiling. Intrigued? You can get your ticket (10€) online from our Holvi-link.

Om Yoga is located in Varastokatu 3 B and you can find the right door from the courtyard. The door is open at 7.15pm. Please wear elastic clothes. The shirt should be at least under the armpits and the pants should cover your knees. Yoga is practiced with bare and clean feet. You should also bring a small towel and water bottle with you. Please don’t use any makeup so that the silks stay clean. Lets relax a bit in the middle of all hard work and book stacks!

******************************************************************************************
How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics