Tamko Topics 42 / 2019

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.
Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students’ Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta
1. Kansainvälisyystuutoreiden haku on alkanut!
2. Tamkon haalarimerkkikisa
3. Kopokonferenssi 4.11.
4. Hyvinvointiviikko 28.10. – 1.11.
5. Tamkon jäsenetuna 6 viikon Aamulehdet

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä
6. Campusravitan poikkeusaukioloajat itsenäisen opiskelun viikolla
7. Kela: 13 200 korkeakouluopiskelijaa on saanut selvityspyynnön opintojen edistymisestä
8. SOPU saunoo ja ui 30.10.
9. Campusravita: Opiskelijakortilla maksaminen jälleen käytössä
10. Esteettömyystukea vaihto-opiskeluun
11. Hallitus ehdottaa opintorahaan, huoltajakorotukseen sekä oppimateriaalilisään korotuksia
12. Konekerho ja SOPU: Kaljamölkkyturnaus 24.10.
13. Yle FutureZone Event: HOPS!@ ikä kaikki – Oman elämäsi opetussuunnitelma 22.10.
14. Bubiklubin Bubivisa 24.10.
15. Tampereen Pyrintö: Opiskelijalipulla kaksi yhden hinnalla!
16. SalesDay – Tekoäly ja myynnin tulevaisuus 1.11.
17. Northern Sounds – Tampereen Yliopiston Laulajien konsertti 22.10.2019
18. Lähde talvilomalla surfleirille Balille!
19. Tarjolla freelance-käännöstöitä
20. Game on Kolmiot 24.10.
21. Liikuntaviikot 27.9. – 24.10.

English Summary
22. Enroll now for international tutoring!
23. Tamko’s overall patch competition
24. Wellness week 28 October – 1 November
25. SOPU goes to sauna and swimming 30 October
26. Sport weeks 27 September – 24 October

******************************************************************************************
OPISKELIJAKUNTA
******************************************************************************************

1. Kansainvälisyystuutoreiden haku on alkanut!

Haku kansainvälisyystuutoriksi on avoinna 7.10. – 3.11.2019. Kansainvälisyystuutorit pitävät huolta, että vaihto-opiskelijat sopeutuvat TAMKiin, Tampereelle ja Suomeen. Voit hakea mukaan täältä. https://lomake.tamk.fi/lomakkeet/29187/lomake.html
Kansainvälisyystuutoreiden koulutukset pidetään 20.11. ja 28.11. klo 17 alkaen auditoriossa G00-10. Koulutuksissa on tarjolla kahvia ja voileipiä!

Kansainvälisyystuutorointi on oiva tapa saada kavereita ja luoda verkostoja ympäri maailmaa. Eikä englannin kielen taitoakaan kannata jännittää, onhan rallienglannillakin voitettu miljoonia! Saat kv-tuutoroinnista lisäpisteen, mikäli lähdet itse vaihtoon. Tiesithän, että voit toimia kv-tuutorina, vaikka olisit tuutoroinut jo aikaisemmin. Myös ensimmäisen vuoden opiskelijat ovat tervetulleita hakemaan kansainvälisyystuutoreiksi!

Vertais- ja degree-tuutorihaku alkavat viikolla 43, joten pidäthän silmällä tiedotustamme!

2. Tamkon haalarimerkkikisa

Tamkon haalarimerkkivarastot ovat tyhjenemässä, eli on aika täydennykselle! Minkälaista haalarimerkkiä sinä kantaisit ylpeänä haalareissasi? Lähetä meille ehdotuksesi, ja tule avoimeen kokoukseen seuraamaan, minkälaisia merkkejä on tulossa. Hallitus päättää avoimessa kokouksessaan 5.11. ehdotusten pohjalta 1-3 haalarimerkkiä tilattavaksi. Parhaimman haalarimerkin ehdottaja lahjotaan pienellä palkinnolla sekä mahtavalla maineella ja kunnialla.

Haalarimerkkiehdotukset 31.10. kello 16 mennessä osoitteeseen tiedottaja(at)tamko.fi

3. Kopokonferenssi 4.11.

Kopokonffa tulee taas! Tänä syksynä legendaarinen kopokonffa järjestetään ma 4.11. Tampereen yliopiston keskustakampuksella klo 13-17 ja jatkot Solun saunalla klo 18 eteenpäin. Tule kuulemaan puheenvuoroja kasvutarinoista sekä paneelikeskustelua koulutuspolitiikan polttavista puheenaiheista: budjettiriihestä, hallitusohjelmasta sekä miltä korkeakoulujen tulevaisuus näyttää?

Tapahtumassa voi osallistua myös workshoppeihin, joissa on erilaisia aiheita uusien kopojen houkuttelusta koulutusuudistukseen! Varmista paikkasi ja ennakkoilmoittaudu tapahtumaan jo nyt tästä linkistä. Tapahtuman löydät Facebookista nimellä Kopokonffa. Kaikki kiinnostuneet tervetuloa!

4. Hyvinvointiviikko 28.10. – 1.11.

Tervetuloa Tamkon ja TREYn (Tampereen yliopiston ylioppilaskunta) yhteiselle hyvinvointiviikolle loka-marraskuun vaihteessa 28.10.-1.11.! Hyvinvointiviikon aikana maanantaista perjantaihin kaikilla korkakoulujen kampuksilla on mukavaa ohjelmaa opiskelijoiden hyvinvoinnin tueksi!

Hyvinvointiviikon tapahtumia:

Maanantaina 28.10. klo 9 – 16 Kurpitsajuhla Solun saunalla

Tervetuloa virittäytymään Halloweeniin kurpitsan kaivertamisen parissa! Tapahtumassa pääset näyttämään kykysi kurpitsan kaivertamisessa ja taikomaan herkkuja kurpitsasta. Tapahtuma on maksuton.

Maanantaina 28.10. klo 9 – 15 Tarina ry:n Päikkärihuone Mediapoliksella

Media-alan ainejärjestö Tarina ry järjestää Mediapoliksen kampuksella hiljaisen päikkärihuoneen, jonne voit mennä peittojen keskelle ottamaan torkut.

Tiistai 29.10. klo 10 – 15.30 OPxPankkiholvi-ratkaisuhuone Solulla

Riittääkö laskupää? Selviätkö superpikavippilaskusta ilman maksuhäiriömerkintää? Tule ja testaa arjen talousmatikkasi tiistaina 29.10. Solulla! Ilmoittaudu täältä mukaan sinulle sopivaan OPxPankkiholvi-ratkaisuhuoneeseen sunnuntaihin 27.10. mennessä! Ratkaisuhuoneeseen pääsee kerralla viiden hengen porukka, ja se pyörähtää päivän aikana käyntiin puolen tunnin välein klo 10-15.30. Menestys ja nopeus on kiinni porukan matikkapäästä ja kekseliäisyydestä, mutta puolisen tuntia tulee tähän varata. Kaikki osallistujat palkitaan Kismetillä!

Tiistaina 29.10. klo. 10-14 on yhteiset hyvinvointimessut TAMKin pääkampuksella

Paikalla erilaisia hyvinvointiin keskittyneitä toimijoita ja järjestöjä, jotka antavat tietoa oman hyvinvoinnin tukemiseksi opiskeluaikana, opiskelun jälkeen ja työelämässä. Hyvinvointiviikon tapahtumaan osallistumisesta saat myös leiman Tursaspassiin!

 

Keskiviikkona 30.10. klo 17 alkaen SOPU ry saunoo ja ui

Lähde hyvinvointiviikolla SOPUn kanssa Rauhaniemeen, missä pääsee saunomaan sekä pulahtamaan Näsijärveen! Rauhaniemessä on miesten ja naisten pukuhuoneet, mutta kaksi saunatilaa ovat tarkoitettu kaikille sukupuolille, ja niissä ollaan uimapuku päällä. Saunan grillillä voi grillata omia ruokia. Pääsymaksu saunaan on 7€.

Perjantai 1.11. klo 9 – 15 Tarina ry:n Välipalapäivä Mediapoliksella

Tarina ry tarjoaa Mediapoliksen kampuksella terveellistä välipalaa koulupäivän helpottamiseksi.  

 

5. Tamkon jäsenetuna 6 viikon Aamulehdet

Tamko tarjoaa nyt jäsenetuna Aamulehden kuudeksi viikoksi täysin veloituksetta. Lahjatilaukseen sisältyy Aamulehti digi ja halutessasi myös painettu lehti. Tilaamalla osallistut myös 1 000 euron arvontaan. Lisäksi voit voittaa Finnkinon elokuvalippupaketin, Spotifyn tai Netflixin lahjakortin.

Toimi siis pian ja hyödynnä jäsenetusi! Tilaa lahjalehtesi  sähköpostiisi saapuneesta Tamko Topics -viestistä. Katso tarkemmat ehdot tilaussivustolta. Tilaus on tehtävä viimeistään 3.11.2019.

******************************************************************************************
AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ
******************************************************************************************

6. Campusravitan poikkeusaukioloajat itsenäisen opiskelun viikolla

Campusravita on avoinna itsenäisen opiskelun viikolla (14. – 18.10.) seuraavasti:

– Deli kahvilinja avoinna ma – pe klo 8 – 15

Ravintolan B-linjastoissa
– aamupala klo 8 – 9.15
– lounas klo 10.30 – 14

Campusravitan muut linjastot sekä Campus Shop ovat suljettuna koko viikon.

 

7. Kela: 13 200 korkeakouluopiskelijaa on saanut selvityspyynnön opintojen edistymisestä

Jos opintosuorituksia ei ole kertynyt tarpeeksi, opiskelijalle on lähetetty selvityspyyntö. Selvityspyyntöön pitää vastata viimeistään 25.10.2019.

Opintojen edistyminen on ollut riittävää, jos korkeakouluopiskelija on suorittanut edellisen lukuvuoden aikana vähintään 20 opintopistettä ja jokaista tukikuukautta kohti keskimäärin vähintään 5 opintopistettä. Vaatimus 20 opintopisteestä ei koske lukuvuotta, jonka aikana opiskelija on suorittanut korkeakoulututkinnon tai jonka kevätlukukaudella opiskelija on aloittanut korkeakouluopintonsa.

Jos opiskelija ei vastaa selvityspyyntöön tai hänen esittämäänsä syytä ei hyväksytä, opintotuki lakkautetaan 1.1.2020 alkaen. Helpoiten selvityspyyntöön voi vastata Kelan verkkoasiointipalvelussa.

Lisää aiheesta Kelan tiedotteessa.

8. SOPU saunoo ja ui 30.10.

Mistä saisi energiaa pimeneviin ja kylmeneviin iltoihin? No järvestä ja saunasta tietenkin! Lähde hyvinvointiviikon keskiviikkona SOPUn kanssa Rauhaniemeen, missä pääsee pulahtamaan aina yhtä virkistävään Näsijärveen.

Rauhaniemessä on kaksi saunaa, jotka ovat molemmat kaikille sukupuolille tarkoitettuja ja niissä ollaan uimapuku päällä. Pukuhuoneet on erotettu naisten ja miesten kesken. Jos uiminen kylmillä keleillä ei innosta, voi mukaan silti lähteä ja vilvoitella ulkosalla saunomisen välissä. Saunalla on grilli, johon voi tuoda grillattavaksi omia makkaroita ja nakkeja, jottei saunomispuhti pääse loppumaan ennen aikojaan.

Tapaamme lipunmyyntikopin vieressä klo 17, mutta myöhemminkin voi toki liittyä seuraan. Pääsymaksu saunaan on 7€. Mukaan ovat tervetulleita niin TAMKin, TTY:n kuin TaY:nkin opiskelijat.

9. Campusravita: Opiskelijakortilla maksaminen jälleen käytössä

Campusravitan kassauudistus on tullut päätökseensä, ja sen myötä opiskelijakortilla maksaminen onnistuu jälleen. Opiskelijakortin maksuominaisuus on ladattavissa ja käytössä kaikilla ravintolan kassapisteillä sekä CampusShopissa. Muutoksena aikaisempaan, opiskelijakorteille voi nyt ladata 10, 20, 40 ja 60€ summia. Opiskelijakortilla maksettu opiskelijalounas on hinnaltaan 2,50€.

10. Esteettömyystukea vaihto-opiskeluun

Esteettömyystukea on mahdollista hakea Erasmus+ -, FIRST+ -, north2north-, Aasia- ja Nordplus -ohjelmissa. Esteettömyystuki on tarkoitettu vamman, sairauden tai muun erityistarpeen perusteella lisätukea tarvitsevalle vaihtoon lähtijälle. Yksilöllisten järjestelyratkaisujen tavoitteena on tukea vaihtoon lähtijää ja mahdollistaa sujuvampi opiskelu ja arki kohdemaassa.

Esteettömyystuki maksetaan normaalin vaihto- tai harjoitteluapurahan lisäksi. Tukea voidaan myöntää esimerkiksi esteettömään asumiseen, liikkumiseen tai opiskeluun liittyviin erityisjärjestelyihin, kuten oppimateriaaleihin. Hakuaika on jatkuva ja hakuprosessi on täysin luottamuksellinen. Opiskelija täyttää oman osuutensa lomakkeesta ja korkeakoulu oman osuutensa. Korkeakoulu toimittaa hakemuksen Opetushallitukseen.

Katso videot Sannan vaihdosta Dublinissa ja Katjan vaihtovuodesta Alicantessa YouTubesta ja lue lisää vaihdoista täältä.

11. Hallitus ehdottaa opintorahaan, huoltajakorotukseen sekä oppimateriaalilisään korotuksia

Suomen hallitus ehdottaa opiskelijoille maksettavan opintorahan sitomista kansaneläkeindeksiin, jolloin sen ostovoima seuraisi jatkossa yleistä hintakehitystä. Opintorahan huoltajakorotukseen ehdotetaan lisäksi 25 euron tasokorotusta. Muutokset sisältyvät valtion talousarvioesityksen yhteydessä annettuun hallituksen esitykseen, jossa ehdotetaan muutoksia opintotukilakiin.

Opintorahat nousisivat arviolta noin prosentin, kun opintorahan määrä sidottaisiin elinkustannuksia seuraavaan kansaneläkeindeksiin 1.8.2020 lukien. Jatkossa indeksitarkistus tehtäisiin vuosittain syyslukukauden alussa. Indeksitarkistus tehtäisiin opintorahaan, opintorahan huoltajakorotukseen sekä oppimateriaalilisään.

Opintorahan enimmäismäärä nousisi 250,28 eurosta arviolta 252,76 euroon kuukaudessa. Pienituloisten perheiden opiskelijoille maksettava oppimateriaalilisä nousisi 46,80 eurosta arviolta 47,26 euroon kuukaudessa. Lasta huoltavien opiskelijoiden toimeentulon parantamiseksi opintorahan huoltajakorotusta ehdotetaan indeksin lisäksi korotettavaksi 25 eurolla kuukaudessa. Huoltajakorostuksen sisältävä opintoraha olisi vuoden 2020 alusta lukien yhteensä 350,28 euroa kuukaudessa ja indeksikorotuksen jälkeen arviolta 353,75 euroa kuukaudessa.

Lue lisää Valtionneuvoston artikkelista.

12. Konekerho ja SOPU: Kaljamölkkyturnaus 24.10.

Ahmitko opintopisteitä yhtä vauhdikkaasti kuin 0,33 l juomia? Ihan sama mitä vastasit, sillä SOPUlla ja Konekerholla on mielessä juuri sinulle sopiva joukkuelaji: Kaljamölkky! Kyseessä on Mölkyn kaltainen peli, josta on pitkän kehitystyön tuloksena tehty opiskelijoille sopiva joukkuelaji!

Osallistuaksesi turnaukseen kerää itsellesi 5 hengen joukkue, riittävästi 0,33 l juomia ja suuntaa Hakametsän hiekkakentälle torstaina 24.10, kello 18 alkaen. Tapahtuma on Konekerhon ja Sopun jäsenille ilmainen, muille tapahtuma kustantaa 2e/ hlö.

Huom tursaat! Tämä on tursaspassi tapahtuma, joten ota Tursaspassisi matkaan. Tapahtuman epävirallisina jatkoina toimii kolmiot, jonne liput täytyy hommata itse. Lisätietoa tapahtumasta Facebookissa.

13. Yle FutureZone Event: HOPS!@ ikä kaikki – Oman elämäsi opetussuunnitelma 22.10.

Elinikäinen oppiminen on selviytymispakkaus, ja tätä eliksiiriä tulet takuulla tarvitsemaan! Ylen tapahtumassa saat uusia ajatuksia, miten kääntää uusiutuminen supervoimaksi ja miten pitää huolta tärkeimmästä oppimisen työvälineestäsi. Tapahtuma kuvataan 22.10. klo 12 – 16.30 Mediapoliksella.
 
Oppaina matkalla ovat innovaatiojohtaja Taru Pilvi, tohtori Karoliina Nisula sekä aivotutkija Kiti Müller. Myös oppimisen kokemusasiantuntijat Petteri Rajanti ja Pekka Hyysalo jakavat ajatuksia ja avaavat tarinansa. Ilmoittautuminen tämän linkin kautta viimeistään 18.10.

 
14. Bubiklubin Bubivisa 24.10.

Kaijakassa mittelöidään jälleen Bubivisan parissa kello 19.30 alkaen. Kerää kasaan 2 – 5 hengen joukkue ja osallistu! Luvassa opiskelijaystävälliset hinnat sekä mahtavat palkinnot.

Muistithan, että saat Bubivisaan osallistumisesta leiman Tursaspassiisi. Bubivisa toimii myös loistavana etkoilumahdollisuutena kello 22 alkaville Kolmioille.

15. Tampereen Pyrintö: Opiskelijalipulla kaksi yhden hinnalla!

Hoi koripallon ystävät! Tampereen Pyrintö päräyttää pöytään aivan mielettömän tarjouksen: keskiviikon otteluun (16.10.) kaksi opiskelijaa yhden hinnalla! Nyt kannattaa siis napata kaveri matkaan ja lähteä seuraamaan tiivistunnelmaista Pyrintö vs. Lahti Basketball -ottelua klo 18.30. alkaen. Saat tarjouksen käyttöösi ostamalla liput ovelta Tamkon opiskelijakorttia vilauttamalla. Etua ei valitettavasti voi hyödyntää ennakkomyynnissä.

Ennen ottelua etkoillaan klo 16.30 alkaen tietovisailun parissa Pyynikintorilla sijaitsevassa ravintola Tuopissa. Ravintolasta on noin 5 minuutin kävelymatka palloiluhallille. Ottelun jälkeen Tuopissa on myös jälkipelit, jossa on paikalla Pyrinnön pelaaja/valmentaja. Jälkipelissä luvassa tarjouksia Tuopin tuotteista ottelulippua näyttämällä.   

16. SalesDay – Tekoäly ja myynnin tulevaisuus 1.11.

SalesDay on kaikille avoin maksuton seminaari TAMKin pääkampuksella 1.11. kello 8.30 – 15.30, jossa myynnin huippuammattilaiset ja alan opiskelijat kohtaavat. Tänä syksynä tapahtuma on vahvasti kytköksissä Tampereen korkeakouluyhteisön ROBINS-tutkimushankkeeseen.

Päivän aloittaa keynote-puhuja: filosofi, tietokirjailija, VTT Maija-Riitta Ollila. Tämän jälkeen paneelikeskustelussa pohditaan tekoälyn ja robotiikan mahdollisuuksia B2B-myynnissä. Iltapäivällä ääneen pääsevät tekoälyä ja myyntiä toiminnassaan jo yhdistävät yritykset.

Lisätietoa tapahtuman kotisivuilta. Ilmoittautuminen (viimeistään 29.10.).

Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset (MMA) tarjoaa lounaan sadalle ensimmäiselle tapahtumaan ilmoittautuneelle!

17. Northern Sounds – Tampereen Yliopiston Laulajien konsertti 22.10.2019

Tampereen Yliopiston Laulajat konsertoi tänä syksynä Tampereen yliopiston juhlasalissa tiistaina 22.10. klo 19. Kuoroa johtaa musiikin maisteri ja kuoron taiteellinen johtaja Päivi Liimola.

Konsertissa Tampereen Yliopiston Laulajat (TYL) esittää kansanperinteeseen nojaavaa ja sen inspiroimaa kuoromusiikkia läheltä ja kaukaa. Illan aikana kuullaan monipuolisesti niin rauhallisen kuulaita melodioita kuin reippaan rytmikkäitä ja mukaansatempaavia lauluja laajalti ympäri Pohjoismaita ja Baltiaa. Oman värikkään ja energisen lisämausteensa konsertin pohjoiseurooppalaiseen kuoro-ohjelmistoon tuovat kappaleet muilta mantereilta. Kuoron taiteellinen johtaja Päivi Liimola kertookin, että ohjelmiston innoittajana on ollut Tampereella saman viikon lopulla järjestettävä maailmanmusiikkitapahtuma Womex.

Northern Sounds -konsertissa lavalle astuu Tampereen Yliopiston Laulajien lisäksi viulisti Arvid Lundénin trio. Vuoden 2017 Nuoreksi Pelimanniksi valittu Lundén yhtyeineen soittaa konsertissa suomalaista ja pohjoisamerikkalaista musiikkia.

Liput konserttiin hintaan 15/12 euroa voi ostaa ennakkoon kuorolaisilta ja sähköpostitse tyl-pj(at)uta.fi. Lippuja voi ostaa myös ovelta ennen konserttia. Konserttipaikan osoite on Tampereen yliopiston juhlasali, Kalevantie 4. Tilaan on esteetön pääsy salin alaovesta.
 

18. Lähde talvilomalla surfleirille Balille!

Asenne Surf tarjoaa yhteistyössä Kima Surf Balin kanssa helposti varattavia, valmiita surf-leiripaketteja opiskelija-alennuksella 17.2. – 10.3.2020 tehdyille varauksille! Tarjouksena -10% dormeista ja -15% kaikista huonemajoituksista. Hinnat ovat yhden henkilön hinta jaetuissa huoneissa. Reissuun voi lähteä joko yksin tai porukassa!   

Leiri soveltuu niin vasta-alkajalle, kuin jo kokeneemmallekin surffarille. Voitte valita juuri teille parhaiten soveltuvan ajanjakson talvilomaviikkojen ajalta. Lentojen hinnat ovat tälle ajankohdalle tällä hetkellä esimerkiksi 560 euroa ja lentoaika 18 tuntia, eli vain neljä tuntia pidempi matka aikataulullisesti, kuin esimerkiksi bussimatka Leville! Kima Surfin tämänhetkinen normaali hinta talviloman aikana on  6/hlö dormissa 10pv ajaksi 520€/hlö, teidän hintanne on 368,10€!

Leirin hintaan kuuluu lentoja lukuunottamatta lähes kaikki, mitä leirillä voi tarvita mm:

 • majoituksen
 • lentokenttäkuljetukset
 • runsaan aamiaisen
 • surffia 2krt/ päivässä, 7pv/ viikossa, kuuden eri taitotason mukaan!
 • joogan kerran päivässä 6krt/ viikossa, ma-la
 • iltaohjelmaa; perjantaisia grilli-iltoja, sunset chill out- tiistaisin
 • kuljetukset surf-spoteille ja polkupyörän käyttöön.

Lisämaksusta leirillä saat surffilaudan vuokralle 10 euroa/ päivä. Surffilaudalle vakuutuksen, luksus aamupalan sekä muita terveellisiä ja proteiinipitoisia ruokailuvaihtoehtoja tai vaikkapa matkan tulivuorelle! Leirin varaaminen onnistuu suoraan sähköpostilla info(at)kimasurf.com. Lisätkää aihe kenttään ASESTU10/15, joka toimii myös teidän erikoisalennus koodina. Kertokaa, keitä olette, ajanjakso, milloin haluatte olla campillä sekä koulunne.

Miksi Balille? Bali on monipuolinen matkakohde ja saari tarjoaa upeita elämyksiä; yli 100 eritasoista surffaukseen soveltuvaa spottia, trooppisia sademetsiä sekä kiehtovan kulttuurin ystävällisten paikallisten kera! Balin hintataso on alhaisempi, kuin esimerkiksi Portugalissa ja illallisen voi saada vain yhdellä eurolla! Balilla on myös aina lämmin sää, märkäpukua ei täällä tarvita, joten miksipä ei viettäisi talvilomaansa auringossa? Canggun Surf Camp on kävelymatkan päässä Batu Bolongin rannasta sekä Canggun parhaista illanviettopaikoista ja ravintoloista!

19. Tarjolla freelance-käännöstöitä

Do you have some spare time? Are you looking for a job you can do from home? Do you have good listening skills? If you’re a native speaker of Danish, Swedish, Norwegian, Finnish or Dutch, we want to hear from you!

This is what we need:

 •     Native speakers of one of the languages mentioned above.
 •     Good level of English.
 •     A high-speed internet connection.
 •     Ability to listen to audios and get a perfect transcription. This includes inserting tags (i.e. marking additional voices or background noise) and following some simple rules. Don’t worry! We provide thorough instructions and will be here to support you!
 •     Attention to detail.
 •     Ability to meet deadlines.

And this is what you get:

 •     Ability to work from home. There’s no need for you to get dressed or get out of bed if you don’t feel like it. You can also work from the beach if you’re on holiday but could do with the extra cash!
 •     Flexible schedule: we expect you to work 10-15 hours per week, but it’s up to you how you plan your time. Payment is $150 per audio hour, and it takes approximately 5-10 working hours to complete 1 audio hour.
 •     Work with a great company. We have jobs like this all the time and will take you into account for all upcoming projects.
 •     Payment per hour. You get what you work for!
 •     More autonomy over your working day: you meet your deadlines and we don’t ask questions.

Yes, it’s as good as it sounds and as easy as it gets. And don’t worry, we offer training and full support. More info and applications

20. Game on Kolmiot 24.10.

Suomen suurimpia kuukausittaisia opiskelijabileitä juhlitaan lokakuussa Ravintolamaailma Rannassa & Porossa teemalla Game on Kolmiot! Pukeudu siis oman suosikkipelisi mukaan, oli se sitten Super Mario tai Beer Bong, ja suuntaa torstaina 24.10. klo 22 Tampereen yliopiston ainejärjestöjen Indecsin, Luupin ja Staabin isännöimille Game on Kolmioille!

Ennakkolipunmyynti alkaa 14.10.2019 kello 10.00 Kide.appissa sekä yliopiston Hervannan ja Keskustan kampuksilla. Ennakkolippu 3,30€ Kide.appista, lippu ovelta 5€. Narikkarahaa kannattaa varata 3€ käteisenä ja jätäthän reppusi kotiin!

21.  Liikuntaviikot 27.9. – 24.10.

Tänä syksynä on ensimmäistä kertaa tarjolla koko lokakuuksi liikunnallista tekemistä jokaiselle Tampereen korkeakouluopiskelijalle! Me Tampereen yliopiston Mahdin hallituksessa ollaan tehty kesän ajan töitä, jotta voitaisiin julkistaa nyt ensimmäistä kertaa järjestettävät Liikuntaviikot huikean halvoilla opiskelijahinnoilla! Lajeja on tarjolla kymmenen, joista jokaisessa pääset treenaamaan yhdessä ystävän kanssa.

Facebookista löydät nyt Liikuntaviikkojen Facebook tapahtuman, jonne on koottu lajit ja aikataulut listaan, jonka kautta pääset tutustumaan jokaiseen lajiin tarkemmin sen omasta tapahtumasta.

Tällä viikolla luvassa:

 • Ma 14.10. klo 20.30-21.30 Crossfit
 • Ti 15.10. klo 20.30-21.30 Crossfit
 • Ke 16.10. klo 20.30-21.30 Crossfit
 • Pe 18.10 klo 18-19 TRIB3

Ilmoittautuminen tapahtumiin on auennut Mahdin verkkokaupassa. Muista seurata tilannetta lajien omista Facebook-tapahtumista, mahdollisten paikkojen vapautumisesta!

******************************************************************************************
ENGLISH SUMMARY
******************************************************************************************

22. Enroll now for international tutoring!

You can now enroll for international tutoring on 7 October – 3 November 2019. International tutors are helping out new exchange students of TAMK. You can enroll here.
International tutor trainings will be held on 20 November and 28 November at 5pm at auditorium G00-10. Coffee and sandwiches will be served in the trainings!

International tutoring is a great way to network and get new friends from around the world. You’ll get an extra point from international tutoring if you’re going to study abroad as an exchange student yourself. First year students are also warmly welcomed to enroll!

Ps. Enrolling for degree tutoring will open later in October, so keep an eye on our messages!

23. Tamko’s overall patch competition

Tamko’s overall patch supply is running out, so it’s time to order some more! What kind of overall patch would you wear with pride? Send us your suggestion! The board will make the decision on the best overall patch suggestion at Board’s open meeting on 5th November. The sender of the best overall patch suggestion will be rewarded with a small prize and great reputation and honor.

Send your suggestion to tiedottaja(at)tamko.fi by 31st of October at 4pm.  

24. Wellness week 28 October – 1 November

Welcome to Tamko and TREY’s mutual Wellness week from 28th Oct to 1st Nov 2019. From Monday to Friday there are various events to support one’s wellness and health in all university campuses.

On Tuesday 29th Oct there is a Wellness fair at TAMK main campus. Organizations that are focused on wellness are represented in the fair. You can get information on how to support your wellness during and after your studies. You will receive a stamp to your Tursaspassi Passport by organizing or participating in an event during Wellness week.

25. SOPU goes to sauna and swimming 30 October

Wondering how to regain energy as evenings are getting darker and colder? Sauna and lake are the cure! Join SOPU for sauna in Rauhaniemi public sauna, where you have the opportunity to swim in refreshing waters of Näsijärvi lake.

There are two saunas in Rauhaniemi, which both are open to all genders. Dressing rooms are separated between women and men. You wear a bathing suit to the sauna. If swimming in cold water is not your cup of tea, you can just cool off outside. There is a grill at the sauna so you can bring your own sausages if you wish.

We will meet outside the ticket booth at 5pm, but you can also join us later. The entry fee is 7€. Students from TAMK, UTA, and TUT are welcome.

26. Sport weeks 27 September – 24 October

This fall, for the first time ever, there will be sports activities for every Tampere Universities’ student in October! We at the board of Mahti have been working hard over the summer to announce the first-ever Sport Weeks at amazingly low student prices! There are ten sports to choose from, each of where you can train together with friends.

On Facebook, you will now find the Sport Weeks event, which has a list of sports and schedules that will give you an overview of each sport from its own event.

During this week:

 • Mon 14.10. klo 20.30-21.30 Crossfit
 • Tue 15.10. klo 20.30-21.30 Crossfit
 • Wed 16.10. klo 20.30-21.30 Crossfit
 • Fri 18.10 klo 18-19 TRIB3

Registration for events has opened in the Mahti online store. Remember to follow the sports own Facebook events, to get updated information about free places etc.!

******************************************************************************************
How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics