Tamko Topics 35 / 2019

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.
Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students’ Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta
1. Tamkon Alkumetri 4.9.
2. Tamkon Tursajaiset 11.9.
3. Tamkon syyskampanja – voita 100€ S-ryhmän lahjakortti!
4. Solu pop upit Proakatemialla ja Mediapoliksella

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä
5. Kela: Korkeakouluopiskelija, suorititko tarpeeksi opintopisteitä?
6. Opiskelijahelppari aloittaa toimintansa 27.8!
7. Tolun Vakiovuoro 3.9.
8. SportUnin avoimet ovet 2. – 8.9.
9. TIRO ry:n haalarimyynti Solulla 26 – 28.8.
10. Tolu? Mikä Tolu?
11. Tolumppialaiset 4.9.
12. Kelan pop up TAMKin pääkampuksella 4.9.
13. Pivon Kotipizza-kampanja 21. – 28.8.2019
14. Tule mukaan tekemään NääsPeksiä 2019!
15. Mielikahvila etsii vapaaehtoisia

English Summary
16. Alkumetri 4 September
17. Tamko Tursajaiset 11 September
18. Tamko’s autumn campaign- win a 100€ S-group gift card!
19. Tamko office pop ups at Mediapolis and Proakatemia
20. SportUni’s open house week 2 – 8 September
21. Opiskelijahelppari starts operating 27.8!
22. Tolu’s weekly sports shift 3 September
23. TIRO ry’s overall sale at Solu 26 – 28 August
24. Tolu? What’s that?
25. Tolumppialaiset 2019
26. Techstars Startup Weekend
27. Join NääsPeksi!

******************************************************************************************
OPISKELIJAKUNTA
******************************************************************************************

1. Tamkon Alkumetri 4.9.

Ei syksyn aloitusta ilman Tamkon Alkumetriä! Tämä jo hyvään ikään päässyt klassikkotapahtuma järjestetään tänä vuonna 4.9.2019 Social Clubissa. Tämän vuoden bileiden teemana Cyber Reality Tursaspassin teeman mukaisesti.

Ennakkoliput osoitteesta Kideapp.fi (sis. palvelumaksu), Tamkon toimistolla sekä ständeillä. Tamkon jäsenille hinta 3,00€, muille 5,00€ ja ovelta 5,00€. Ovet avoinna kello 22 alkaen, ennakkolipulla jonon ohitus kello 24.00 asti.

550 ensimmäistä ennakkolipulla sisääntullutta saa tapahtuman haalarimerkin ravintolan ovelta. Ensimmäisen vuoden opiskelijat saavat ovelta myös leiman Tursaspassiinsa. Leimoja ei voi pyytää tapahtuman jälkeen, joten muista napata Tursaspassisi mukaasi Alkumetriin!

Alkumetrin virallisina etkoina toimii hauska ja urheilullinen rastitapahtuma Tolumppialaiset. Nappaa siis kaverit tai uudet tuttavuudet matkaasi ja suuntaa Sorsapuistoon kello 17! Kombolipun Alkumetriin ja Tolumppialaisiin löydät Solulta huokeaan 5€ hintaan.  

2. Tamkon Tursajaiset 11.9.

On taas se aika vuodesta, kun Tampere on pullollaan päättömästi vaeltelevia Tursaita. Tursaspaimenet joutuvat töihin, kun nämä vielä hieman eksyksissä olevat opiskelijan alut haalitaan kasaan. On siis aika seitsemänsienkymmenienseitsemänsien (KYLLÄ OIKEESTI) Tamkon Tursajaisten!

Tursajaiset 2019 alkavat perinteisesti pääkampuksen Taivaallisen rauhan aukiolta jättikulkueella kohti Keskustoria klo 12. Ennen tätä on järkevää tankata ruokaa, sillä päivä on pitkä. Tursaiden juhlapäivän kunniaksi, tursasruokkimo Campusravita tarjoaa lounasjuomaksi myös vaihtoehtoisesti olutta tai siideriä. Kun torilla tavataan, Tursaat laitetaan valan alle. Paluuta ei luonnollisesti tämän jälkeen ole. Valan jälkeen Tursaskulkue suuntaa kohti lopullista kohdetta, iloista Tursasmaata. Tursasmaassa heistä koulitaan pois loputkin epäopiskelijan rippeet.

Tapahtumapäivä on pitkä, joten oma juomapullo on suotava ottaa mukaan, mutta ethän tuo lasisia juoma-astioita mukanasi. Tursasmaassa on tarjolla myös ruoka- ja anniskeluasiota, joten käteinen rahe on best.

Jotta bileet ei lopu kesken, jatkoille hamuavat voivat suunnata illalla kohti Venue FL. Jatkolippu kustantaa ennakkoon Tamkon jäsenille 5 €, ei-jäsenille 7 € ja ovelta kaikille 7 €. Lippuja myydään Tamkon Solulla, Kideapp.fi’ssä sekä ständeillä. Lipunmyynnistä tiedotetaan FB-tapahtumassa. Päivätapahtuma on Tursaille ilmainen.
Haalarimerkki vain ennakkolipun ostaneille ja 1000 ensimmäiselle.

Opiskelijakunta Tamkon kaikki tapahtumat ovat täysin häirintävapaita eikä minkäänlaista häirintää tai syrjintää hyväksytä. Myös Tursajaisissa on mukana koulutetut häirintäyhdyshenkilöt ja tavoitat heidät sähköpostiosoitteesta hairintayhdyshenkilot(at)tamko.fi.

Lisätietoja Facebook-tapahtumassa.

3. Tamkon syyskampanja – voita 100€ S-ryhmän lahjakortti!

Tamkolla on jälleen käynnissä perinteinen syyskampanja, jonka palkintona on S-ryhmän 100€ lahjakortteja! Palkintoja arvotaan uusien ja kaikkien jäsenten kesken.

Kesäkuussa 2019 tai sen jälkeen sähköisellä jäsenlomakkeella liittyneiden, ja monivuotisen jäsenmaksun maksaneiden, jäsenten kesken arvotaan 3 kpl S-ryhmän sadan euron (100,00€) lahjakortteja. Lisäksi arvomme 2 kpl (100,00€) lahjakortteja kaikkien jäsenten kesken, joiden jäsenyys on voimassa 1.10.2019. Nyt siis kannattaa liittyä Tamkon jäseneksi tai hoitaa jäsenyysasiat kuntoon syksylle!

4. Solu pop upit Proakatemialla ja Mediapoliksella

Tamko järjestää Solu pop upit Mediapoliksella 17.9., 22.10. ja 19.11. sekä Proakatemialla 24.9., 29.10. ja 26.11. Olemme paikalla kello 9 – 13. Tuomme mukanamme opiskelijakorttien tarrat, haalarimerkit ja ajankohtaiset tapahtumaliput. Jos tahdot hakea opiskelijakorttisi pop up -päivystyksestä, niin ilmoitathan meille siitä hyvissä ajoin (vähintään kaksi päivää) etukäteen sähköpostilla: toimisto(at)tamko.fi. Tervetuloa juttelemaan, nauttimaan kahvia ja tietysti löhöilemään Solun sohville!

******************************************************************************************
AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ
******************************************************************************************

5. Kela: Korkeakouluopiskelija, suorititko tarpeeksi opintopisteitä?

Korkeakouluopiskelijan on syytä tarkistaa viime lukuvuonna suoritettujen opintopisteiden määrä. Opintotukea voi palauttaa elokuun loppuun asti.

Opintotukea saavan korkeakouluopiskelijan pitää suorittaa vähintään 5 opintopistettä tukikuukautta kohti ja vähintään 20 opintopistettä lukuvuodessa. Tukikuukausi on kuukausi, jolta opiskelija on saanut opintorahaa, opintotuen asumislisää tai molempia. Edistymisen seuranta ei koske yleistä asumistukea. Jos korkeakouluopiskelija on nostanut opintotukea 9 kuukaudelta, opintopisteitä pitää olla vähintään 45.

Lue lisää Kelan tiedotteesta.

6. Opiskelijahelppari aloittaa toimintansa 27.8!

Maksuton Opiskelijahelppari auttaa, kun arki tuntuu haastavalta ja oma jaksaminen mietityttää. Jos paha olo vaivaa ja ahdistaa, älä jää yksin – Opiskelijahelppari on Hervannassa sinua varten! Tule rohkeasti juttelemaan kanssamme, niin etsitään yhdessä keinoja jaksamisen tueksi.

Opiskelijahelppariin voit mennä ilman ajanvarausta pop-up käynnille tiistaisin ja torstaisin klo. 15-18. Toimisto sijaitsee osoitteessa Vaajakatu 5 A 22. Helppariin ovat tervetulleita kaikki tamperelaiset korkeakouluopiskelijat. Lisätietoa opiskelijahelpparin nettisivuilta tai lähettämällä sähköpostia opiskelijahelppari(at)treili.fi

7. Tolun Vakiovuoro 3.9.

Tolun vakiovuorot urheiluhöntsäilyn ystäville alkavat jälleen pyörimään 3.9. Joka tiistai Tolu järjestää vaihtuvalla lajilla olevan 2 tuntisen vauhtipläjäyksen klo 17-19 TAMKin liikuntasalissa. Et tarvitse mitään urheilutaustaa tullaksesi vakiovuorolle vaan pidämme hauskaa urheilun merkeissä sekä tietysti reilun pelin hengessä. Vakiovuoro on myös helppo tapa tutustua uusiin ihmisiin. Ensimmäinen syksyn laji on futsal, 3.9 tiistaina klo 17-19. Nähdään siellä!

 

8. SportUnin avoimet ovet 2. – 8.9.

Tervetuloa tutustumaan SportUnin liikuntapalveluihin avointen ovien viikolla 2. – 8.9., jolloin kaikki SportUnin palvelut ovat maksuttomia ja voit kokeilla eri lajeja. Uusi ryhmäliikuntakausi alkaa myös 2. syyskuuta: tarjolla on lähes 100 ryhmäliikuntatuntia kolmessa eri liikuntakeskuksessa. Avointen ovien viikolla luvassa yllätyksiä. Tule mukaan!

9. TIRO ry:n haalarimyynti Solulla 26 – 28.8.

Pääsitkö opiskelemaan insinööritieteitä Suomen parhaimmistoon kuuluvaan Tampereen ammattikorkeakouluun? Hienoa, tämä koskee juuri Sinua!

Oletko ihmetellyt pitkin kaupunkia välillä jopa ojiakin kulkevia otuksia, joilla on jostain syystä HAALARIT jalassa? Olet tavannut harvinaislaatuisen lajin nimeltään DISCIPULUS SAPIENS, jota kutsutaan yleisemmin myös opiskelijaksi.

Opiskelijatapahtumiin lähtiessään opiskelija vetää haalarit jalkaansa sen takia, että ihmiset kaduilla eivät tuomitse, vaikka sattuisikin vetämään nelinkontin pitkin Hämeenkadun ratikkatyömaita. Opiskelijanhan kuuluu nimittäin myös rentoutua opiskelujen ohessa. Eri opiskelijatapahtumissa ja illanvietoissa kiertämällä voi vastaanottaa erilaisia haalarimerkkejä, joilla haalarinsa voi katu-uskottavasti koristella aiheuttaen samalla kunnioitusta kanssaopiskelijoissa.

Tampereen Insinööriopiskelijat TIRO ry myy näitä näkymättömyysviittanakin toimivia opiskelijahaalareita Solun alakerrassa (L-rakennus) 26-28.8. klo 10 – 14 välisenä aikana.
Kun samalla liityt Insinööriliiton jäseneksi, saat haalarit 30 euron hintaan. Mikään pakko jäseneksi ei ole liittyä, mutta alennuksen lisäksi vastaanotat useita rahanarvoisia etuja kuten matka- ja tapaturmavakuutuksen, työsuhdeneuvontaa ja monia muita. Jos et halua hyödyntää Insinööriliiton tarjoamaa tukea ja turvaa, saat kuitenkin hankittua haalarit itsellesi 50 euron hintaan.

Lisäinfoa haalareista, niiden käyttötarkoituksesta ja hankkimisen välttämättömyydestä saatte omilta Tuutoreiltanne!

10. Tolu? Mikä Tolu?

Syksy lähestyy, joten myös kerhot ja ainejärjestöt heräävät kesän jäljiltä. Ensimmäiseksi kuitenkin haluaisimme kertoa varsinkin uusille, mutta myös vanhoille opiskelijoille kertauksena, mikä Tolu on. Tolu on TAMKin korkeakoululiikunnan harrastekerho. Me ajamme liikuntaa eteenpäin TAMKissa, jotta opiskelijat ja opettajat voisivat liikkua mahdollisimman paljon. Järjestämme viikoittain vakiovuoron, jossa pelaamme vaihtuvia lajeja ja mihin kaikki opiskelijat sekä opettajat ovat tervetulleita. Lisäksi joka syksy ja kevät järjestämme excursion jonnekin, esimerkiksi viime keväänä kävimme pelaamassa paintballia Nokialla. Suurin Tolun tapahtuma on kuitenkin Tolumppialaiset, jotka järjestetään 4.9 2019! Lue niistä lisää alempana!

11. Tolumppialaiset 4.9.

Tolun perinteikäs urheilurastikisa Tolumppialaiset on taas täällä! Tolumppialaiset on urheilumielinen kilpailu, jossa kisataan 4-6 hengen joukkueissa tehden erinäisiä liikunnallisia rasteja. Kerää siis tutut ja tuntemattomat kasaan, ja lähde liikkumaan! Osallistuminen kustantaa 3€ per henkilö, ja lippuja saa joko FB-tapahtuman Holvi-linkistä tai Solulta.

Tolumppialaiset järjestetään 4.9 eli samana päivänä kuin Tamkon Alkumetri, joten niitä voi myös pitää Alkumetrien liikunnallisena etkoiluna (saatavilla yhteislippu = 5€). Koska kaikki Tolun tapahtumat ovat alkoholittomia, tämä onkin siis oiva mahdollisuus polttaa kalorit pois jo etukäteen. Tolumppialaisista saa parhaiten lisätietoja Tolun Facebookissa ja Instagramissa, mihin myös päivittyvät kaikki Tolun tapahtumat!

Lue lisää Tolumppialaisten FB-tapahtumasta.

12. Kelan pop up TAMKin pääkampuksella 4.9.

Tervetuloa esittämään kysymyksiä Kelan pop up -pisteelle 4.9. klo 9.30 – 12 TAMKin pääkampuksen Teiskontien puoleiseen aulaan (Campusravitaa vastapäätä olevan lämpiön edusta). Luvassa myös Kelan esitys etuuksista ja asioimisesta luokkatilassa B4-22 klo 10 – 11.

13. Pivon Kotipizza-kampanja 21. – 28.8.2019

Pivon ja Kotipizzan yhteiskampanjan aikana saat 5€ alennusta pizzastasi tilatessasi sen Pivo-sovelluksen Kotipizza-palvelusta tai Kotipizzan verkkokaupasta Pivo-maksutapaa käyttäen. Kampanja on voimassa niin kauan kuin etuja riittää 21. – 28.8. aikavälillä. Nopeat syövät, hitaat…eivät!

14. Tule mukaan tekemään NääsPeksiä 2019!

Interaktiivisen musiikkinäytelmän yhdistys NääsPeksi ry tuottaa vuosittain musikaalispektaakkelin eli rainan, jonka tekemiseen yli sata tamperelaista opiskelijaa osallistuu. Etsimme nyt tekijöitä syksylle 2019 – tee vuoden paras päätös ja tule mukaan!

Speksistä löytyy tekemistä kaikille, joten tykkäsit sitten luoda eeppisiä asuja tai pelottavia aseita, maalata seiniä tai ihmisten naamoja, suunnitella vetäviä somekampanjoita tai ruokkia nälkäisiä speksaajia – meillä on paikka juuri sinulle. Lähes kaikkiin osa-alueisiin koulutetaan, joten valmiiksi ei välttämättä tarvitse osata juuri mitään, into ja oikea asenne vievät pitkälle!

Mukaan pääset täyttämällä tämän hakulomakkeen perjantaihin 6.9. mennessä. Ilmoittautuminen ei ole sitova. Osa-alueesi pomo on sinuun yhteydessä ilmoittautumisajan päätyttyä. Osa-alueista ja niiden tehtävistä voit kysellä lisää tuottajilta (tuottajat(at)naaspeksi.fi) tai lukea täältä.

ERILLISHAUT:

– Bändi on valittu ja aloittanut toimintansa jo kesällä. Seuraa NääsPeksin nettisivuja ja somea ensi vuoden hakuajoista.
– Sanoittajaksi hakeminen tapahtuu lähettämällä ennakkotehtävä sanoituspomo Jenni Arposelle jjennysi.arponen(at)gmail.com 29.8. mennessä. Ennakkotehtävä ja lisäinfoa.
– Ääni- ja valotekniikkaan halutessasi lähetä mailia äänitekniikan pomolle Janne Pihlajaniemelle janne.pih(at)gmail.com 9.9. mennessä. Hakuohjeet ja lisäinfoa.

PÄÄSYKOKEET:
– Tanssijat ja koreografit valitaan pääsykokeella sunnuntaina 8.9. klo 13.00 alkaen Tamppi Areenan ryhmäliikuntasalissa Hervannassa. Ilmoittaudu pääsykokeisiin ilmoittautumislomakkeella. Lisätietoja löydät täältä.

– Näyttelijäksi voi pyrkiä maanantaina 9.9. klo 18.00 NääsPeksin kerhohuoneella Sähkötalon kellarissa Hervannan kampuksella pidettävässä pääsykokeessa. Ilmoittaudu pääsykokeisiin ilmoittautumislomakkeella. Lisätietoja pääsykokeista on tulossa piakkoin.

Fiiliksiä viime vuoden produktiosta ja backstagelta voit katsoa NääsPeksin Instagramista.
Lämpimästi tervetuloa tekemään vuoden hauskinta NääsPeksiä!

 

15. Mielikahvila etsii vapaaehtoisia

Hei, sinua tarvitaan! Haluatko tehdä vapaaehtoistyötä? Kaipaatko merkityksellistä tekemistä ja ympärillesi kannustavan yhteisön?

Mielikahvila on kaikille avoin kohtaamispaikka ja monimuotoisen vapaaehtoistyön keskus. Toiminnan tavoitteena vahvistaa osallisuutta, tukea mielen hyvinvointia ja ehkäistä ongelmia.
Toiminta lähtee vapaaehtoisen omista kiinnostuksen kohteista. Erityistaitoja tai -osaamista ei vaadita. Mielikahvilan vapaaehtoisena voit toimia keikkaluonteisesti tai sitoutua pidemmäksi aikaa. Mielikahvila on Tampereen mielenterveysseura ry:n, EHYT ry:n ja Sopimusvuori ry:n yhdessä toteuttama kohtaamispaikka –ja vapaaehtoistoiminnan kehittämishanke  

Mielikahvila-hankkeessa voit toimia vapaaehtoisena kohtaamispaikassa tai sen ulkopuolella esimerkiksi:

-Ohjaamalla keskustelu- tai vertaisryhmiä, keittämällä kahvia, kokkaamalla tai järjestämällä luovaa toimintaa

-Järjestämällä retkiä, toimia kauppakaverina asiointiapuna tai mielikaverina mukana harrastuksessa  

Mielikahvila sijaitsee Tampereen keskustassa, osoitteessa Sorinkatu 4 C (sisäpiha). Kohtaamispaikka on avoinna tiistai- ja torstai-iltaisin klo 17-21. Katso lisää Facebookista sivulta Mielikahvila.

Jos kiinnostuit, tule käymään tai ota yhteyttä vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Jussi Huuskoseen, p. 044 762 4307, jussi.huuskonen(at)mielikahvila.fi.

******************************************************************************************
ENGLISH SUMMARY
******************************************************************************************

16. Alkumetri 4 September

Alkumetri is one of the four annual parties organized by the Students’ Union Tamko. The event is THE way to start your academic year, so be ready, be fast, and prepare yourself so you won’t miss the tickets! Our theme this year is Cyber Reality.

Pre sale tickets available from Tamko’s office (Solu) and mobile application Kideapp.fi (with service fee). We’ll inform you of the exact sales date in the FB-event! Ticket prices are 3€ for Tamko members, and 5€ for non member students. Doors will open at 10 PM and you can cut the line with the pre sale ticket before midnight! Overall patches (first 550) will be given at the event so be fast to get your own! You also get a mark in your Tursaspassi so remember to take it with you.

Official pre-event for the Alkumetri is Tolumppialaiset: sporty and hilarious non-alcoholic checkpoint competition! The event starts at 5PM and continues until 9PM in Sorsapuisto. Tolumppialaiset is organized by TAMK’s sports club Tolu. Ticket options: Alkumetri and Tolumppialaiset combo ticket 5€, single ticket just for Tolumppialaiset 3€.

17. Tamko Tursajaiset 11 September

Tursajaiset is an annual initiation rite, where your status as a student in TAMK get’s it’s rightful measures.

We begin our journey at 12 o’clock as a big parade from Kuntokatu 3 main square (Main Campus) and together we head to Keskustori, where you’ll have your rite of passage. From Keskustori the parade heads to the Golden Kingdom of Tursas, where you, recently assigned Tursa’s, have the opportunity to participate in a checkpoint competition in teams. (Pick a witty costume theme for your team as there’s also going to be a costume competition!)

The daytime event is free for all the new students, but the pre-sale tickets for the after party in Venue FL costs 5€ (7€ for non-members) or 7€ from door. If you happen to bring a ”juice” bottle of your own, please make it plastic or aluminum one, Thank you!

All Tamko’s events are strictly free of harassment. We have trained contacts also at Tursajaiset, so if you face any kind of harassment during the event, please do contact hairintayhdyshenkilot(at)tamko.fi

 

18. Tamko’s autumn campaign- win a 100€ S-group gift card!

Tamko has launched its traditional autumn campaign. This year we’re raffling off 5 pcs of 100€ S-group gift cards among Tamko members.

Two gift cards are raffled among new Tamko members who have applied with an electronic application form and paid for multi year membership and the other three gift cards among all members of Tamko whose membership is valid on 1st of October 2019. So now is a great time to become a Tamko member or get your membership payment done for this autumn!

19. Tamko office pop ups at Mediapolis and Proakatemia

Tamko organizes Tamko office pop ups at Mediapolis on 17 September, 22 October and 19 November and Proakatemia on 24 September, 29 October, 26 November. Pop up is open from 9AM – 1PM.

We’ll bring with us the study year stickers, overall patches and event tickets. If you want that we bring your student card to the pop up, please inform us about the matter well before (at least 2 days before!) via email: office(at)tamko.fi. Welcome to chat, have some coffee or tea and of course to rest on Solu’s sofas!

20. SportUni’s open house week 2 – 8 September

SportUni has an open house week in their sport centres in the beginning of September, 2 – 8 September. During open house week you can enter free to SportUni centres and you can try out different sports. Also new group exercise class season starts at 2nd of September. In order to enter at open house week, please show your student card in the reception.

21. Opiskelijahelppari starts operating 27.8!

Opiskelijahelppari (Student helper) is a free service, that helps you when your everyday life feels challenging. If you feel distressed, don’t stay alone with your problems – opiskelijahelppari is here for you! Come and talk to us, and we’ll find ways to support you. You can come to the Opiskelijahelppari without an appointment on Tuesdays and Thursdays at  15-18. The office is in vaajakatu 5 A 22. All university students in Tampere are welcome!

For more information contact opiskelijahelppari(at)treili.fi

22. Tolu’s weekly sports shift 3 September

Tolu is back from our summer break, and ready to get moving again. Every Tuesday from 5PM – 7PM, we organize a 2-hour drop-in sports shift, where we play a different sport each week. All TAMK students and staff are welcome to join us, and there is no skill requirements. We just want to get you moving. Our first shift is on September 3rd, and we will be playing futsal. We provide all the gear except for your sports attire and indoor playing shoes.

23. TIRO ry’s overall sale at Solu 26 – 28 August

Did you get accepted to study engineering as a degree student at TAMK, one of the finest schools in Finland? Fantastic, then this message concerns especially you!

Have you wondered about the strange creatures, who have chosen to wear overalls of all things possible, wandering around Tampere? You have met the rare and exquisite species known as a student (Discipulus sapiens).

When on it’s way to a student gathering or a party the student puts on it’s overalls so it can evade the judgementful looks from people while crawling on all fours through the tramline worksites on Hämeenkatu. Afterall, a student is meant to relax sometimes during tiring studies. Going to student gatherings and parties the student also acquires patches that can be sewn to the overalls as badges of honor.

Engineering Students of Tampere TIRO sells these invisibility cloaks, more commonly known as student overalls, on the ground floor of Solu (L-building of the Kauppi campus) from 26th to the 28th of August from 10 am – 2 pm each day. When you join the Union of Professional Engineers in Finland you can get the overalls for a discounted price of 30 €. Joining is not mandatory, but the membership has added benefits such as insurances, advisement on employment and much more. Non-members can buy the overalls for the price fo 50 €.

More information about the overalls, their uses and other benefits can be gotten from your very own tutors.

24. Tolu? What’s that?

As fall approaches, the various student clubs are waking up from their summer slumber. Tolu is no different. If you’re new and have never heard of us (or aren’t but weren’t paying attention before), Tolu stands for Tampereen orastavat lihakset urheiluseura. Is that any clearer? Probably not. Loosely translated, it means the Burgeoning Muscles of Tampere Sports Club.

Our goal is to provide various athletic opportunities for the students of TAMK. We have a weekly sports shift on Tuesdays from 17:00 – 19:00 (5PM – 7PM for the ‘murcans) where we try a different team sport each week. People of all skill levels are welcome, just bring some indoor sports shoes. We also organize things like bowling nights, and the great kick-off to the year: Tolumppialaiset (Tolumpics). You can read more about that below. So if you’re interested in getting yourself moving and meeting new people, find us on Facebook or Instagram, or even just ask about us at the student union office.

25. Tolumppialaiset 2019

Tolumppialaiset (The Tolumpics) is a yearly event in which people get together in teams and compete to win prizes by going to checkpoints and participating in athletic challenges. If you’re new to the school and/or the country, this is a fun way to get together and get to know your fellow students. You don’t have to be good at sports, you just have to show up and give it a try!

Tickets for the Tolumpics cost 3€ per person, or 5€ if you want to buy a joint ticket that gets you into Tamko’s Alkumetri party as well. To be clear, all of Tolu’s events are alcohol free, but the Tamko afterparty is unlikely to be. So if you think you’ll feel guilty for going to Alkumetri, come join us and pre-burn off some of those calories. Tickets are available through our online store in the Facebook event, or at the student union office.

For more info check our Facebook event.

26. Techstars Startup Weekend

Passionate about design, innovation, and sustainable development? Got an idea you want to pursue or a problem you want to solve but not sure where to start? Join Techstars Startup Weekend event on September, 20-22nd at Tribe Tampere.

The aim of the event is to bring together designers, developers, sustainability experts, startup enthusiasts and business people, where budding entrepreneurs are mentored by seasoned professionals to actualize a startup idea centered around the theme of sustainability”

Get your ticket here.
 

27. Join NääsPeksi!

Interactive musical theater association NääsPeksi is looking for people to be part of NääsPeksi’s 2019 theater production – join us now!

Speksi is a form of improv & musical theatre popular among the universities in Finland and Sweden. NääsPeksi has over 100 students annually working towards a common goal – an epic musical theatre spectacle!

We have many specialised teams to complete all the tasks required and currently we are looking for people for these teams:

• Hyvinvointi- ja viihtyvyys – Wellbeing & Social Events

• Käsikirjoitus – Script (fluent Finnish required)

• Lavastus – Set design

• Logistiikka – Logistics

• Lipunmyynti – Ticket sales

• Mainosmyynti – Sponsors

• Markkinointi – Marketing

• Näyttelijät – Actors (fluent Finnish required)

• Puvustus – Costume design

• Ruokatiimi – Catering

• Sanoitus – Lyrics (fluent Finnish required)

• Taikatiimi – Make up and/or hair

• Taltiointi – Photography

• Tanssi ja koreografia – Dance and choreography (auditions on September 8th at 1pm at Tamppi-areena in Hervanta)

• Tarpeisto – Props

• Velhot – ICT

• Visualistit – Visualization

You can register (non-binding) by using this link. The registration closes on September 6th.
If you need help or have questions, the producers will gladly help you, just send mail to tuottajat(at)naaspeksi.fi.

******************************************************************************************
How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics