Tamko Topics 34 / 2019

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.
Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students’ Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta
1. Tamkon Alkumetri 4.9.
2. Tamkon syyskampanja – voita 100€ S-ryhmän lahjakortti!
3. Solu pop upit Proakatemialla ja Mediapoliksella
4. Tamko <3 Tier – alekoodi Tamkon jäsenille

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä
5. Terveysalan opiskelijoiden rokotukset
6. Sähköisiin palveluihin kirjautuminen
7. SportUnin liikuntakurssit
8. PIRATEn Savirieha 28.8. klo 17
9. Pi**uralli 18.9.
10. Bubirundi 29.8.
11. TIRO ry:n haalarimyynti Solulla 25 – 27.8.
12. Opiskelijan Tampereen Syysfest Särkänniemessä 3.9.
13. CampusOnline.fi – Opiskele siellä missä sinulle parhaiten sopii!
14. Demolassa syksyllä mm. YIT, M-Files ja Pirkanmaan jätehuolto – hae mukaan!
15. Teatteri Ääriraja rekrytoi uusia jäseniä!

English Summary
16. Alkumetri 4 September
17. Tamko’s autumn campaign- win a 100€ S-group gift card!
18. Tamko office pop ups at Mediapolis and Proakatemia
19. Vaccinations of the students in the health care sector
20. Logging in to electronic services
21. PIRATE’s Savirieha 28.8. Wednesday 5pm
22. TIRO ry’s overall sale at Solu 25 – 27 August
23. Pi**uralli 18 September
24. CampusOnline.fi – Study wherever best suits you!
25. This fall in Demola: YIT, M-Files, Tampere Regional Solid Waste Management and more. Apply now!
26. Theatre Ääriraja is recruiting new members!

******************************************************************************************
OPISKELIJAKUNTA
******************************************************************************************

1. Tamkon Alkumetri 4.9.

Ei syksyn aloitusta ilman Tamkon Alkumetriä! Tämä jo hyvään ikään päässyt klassikkotapahtuma järjestetään tänä vuonna 4.9.2019 Social Clubissa. Tämän vuoden bileiden teemana Cyber Reality Tursaspassin teeman mukaisesti.

Ennakkoliput osoitteesta Kideapp.fi (sis. palvelumaksu), Tamkon toimistolla sekä ständeillä. Tamkon jäsenille hinta 3,00€, muille 5,00€ ja ovelta 5,00€. Ovet avoinna kello 22 alkaen, ennakkolipulla jonon ohitus kelo 24.00 asti.

550 ensimmäistä ennakkolipulla sisääntullutta saa tapahtuman haalarimerkin ravintolan ovelta. Ensimmäisen vuoden opiskelijat saavat ovelta myös leiman Tursaspassiinsa. Leimoja ei voi pyytää tapahtuman jälkeen, joten muista napata Tursaspassisi mukaasi Alkumetriin!

2. Tamkon syyskampanja – voita 100€ S-ryhmän lahjakortti!

Tamkolla on jälleen käynnissä perinteinen syyskampanja, jonka palkintona on S-ryhmän 100€ lahjakortteja! Palkintoja arvotaan uusien ja kaikkien jäsenten kesken.

Kesäkuussa 2019 tai sen jälkeen sähköisellä jäsenlomakkeella liittyneiden, ja monivuotisen jäsenmaksun maksaneiden, jäsenten kesken arvotaan 3 kpl S-ryhmän sadan euron (100,00€) lahjakortteja. Lisäksi arvomme 2 kpl (100,00€) lahjakortteja kaikkien jäsenten kesken, joiden jäsenyys on voimassa 1.10.2019. Nyt siis kannattaa liittyä Tamkon jäseneksi tai hoitaa jäsenyysasiat kuntoon syksylle!

3. Solu pop upit Proakatemialla ja Mediapoliksella

Tamko järjestää Solu pop upit Mediapoliksella 17.9., 22.10. ja 19.11. sekä Proakatemialla 24.9., 29.10. ja 26.11. Olemme paikalla kello 9 – 13. Tuomme mukanamme opiskelijakorttien tarrat, haalarimerkit ja ajankohtaiset tapahtumaliput. Jos tahdot hakea opiskelijakorttisi pop up -päivystyksestä, niin ilmoitathan meille siitä hyvissä ajoin (vähintään kaksi päivää) etukäteen sähköpostilla: toimisto(at)tamko.fi. Tervetuloa juttelemaan, nauttimaan kahvia ja tietysti löhöilemään Solun sohville!

4. Tamko <3 Tier – alekoodi Tamkon jäsenille

Tier tarjoaa Tamkon jäsenille 1 ilmaisen kyydin koodilla ”TAMKO”. Koodi on voimassa 31.12.2019 saakka. Huom! Tarjouskoodi toimii vain Tierin ensikäyttäjille.

******************************************************************************************
AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ
******************************************************************************************

5. Terveysalan opiskelijoiden rokotukset

Sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköiden työharjoitteluun osallistuvalla opiskelijalla on oltava joko rokotuksen tai sairastetun taudin antama suoja tuhkarokkoa ja vesirokkoa vastaan, sekä imeväisikäisiä hoitavilla rokotuksen antama suoja hinkuyskää vastaan. Lisäksi edellytetään vuosittaisia influenssarokotuksia. (Tartuntatautilaki 1227/2016 48§) Vaadittavat rokotukset ovat maksuttomia sosiaali- ja terveydenhuoltoalan opiskelijoille.

Lisäksi työharjoittelussa hepatiitti B -tartunnalle altistuvat opiskelijat saavat rokotteen maksutta. Kaikkia edellä mainittuja rokotteita on mahdollista saada opiskeluterveydenhuollosta alla olevina rokotusajankohtina.

Rokotuspaikka ja -ajat

Rokotuspaikka on Tullinkulman opiskeluterveydenhuolto, Hammareninkatu 7, 4krs. Ei ajanvarausta, hoitajat pyytävät rokotukselle tulijat aulasta tulojärjestyksessä – aulassa ohjeistusta lisää.

Syksyn 2019 rokotusajankohdat:

 • tiistai 20.8 klo 12 – 15
 • tiistai 24.9 klo 12 – 15
 • tiistai 29.10 klo 12 – 15
 • tiistai 10.12 klo 12 – 15

Rokotukset jatkuvat jälleen kevätkaudella 2020, jolloin on mahdollista täydentää kevään aikana vajaaksi jääneet rokotusohjelmat. Samalla aloitetaan uusien aloittavien rokotukset. Syksyn rokotusajankohdista tiedotetaan syyslukukauden lopulla.

6. Sähköisiin palveluihin kirjautuminen

TAMK ja Tampereen yliopisto muodostavat Tampereen korkeakouluyhteisön (TUNI). Sinulla on käytössäsi kaksi käyttäjätunnusta, joilla käytät sähköisiä palveluita:

– TAMKin käyttäjätunnus eli TAMK-tunnus
– Korkeakouluyhteisön käyttäjätunnus eli TUNI-tunnus

Tunnukset ovat yleensä samanmuotoiset ja niillä on sama salasana.

Kirjautuminen yleisimpiin palveluihin

 • PAKKI –  Kirjaudu TAMK-tunnuksella
 • Peppi –  Kirjaudu TAMK-tunnuksella
 • Tabula (Moodle) – Kirjaudu TAMK-tunnuksella
 • Sähköposti – Kirjaudu TUNI-sähköpostiosoitteella  
 • Intranet – Kirjaudu TUNI-tunnuksella
 • Exam – Kirjaudu TAMK-tunnuksella

Täydellinen lista kirjautumistavoista löytyy intran IT-ohjeista. Lisätietoa sähköisiin palveluihin kirjautumisesta saat IT-ohjeista.

Lisätiedot: it-helpdesk(at)tuni.fi

7. SportUnin liikuntakurssit

SportUni tarjoaa laajan kattauksen erilaisia liikuntakursseja tälle syksylle! Ensimmäinen kurssi-ilmoittautumisjakso on 9. – 18.9.2019 ja toinen 21. – 30.10.2019.

Liikuntakurssit ovat avoimia kaikille Tampereen korkeakoulujen opiskelijoille ja henkilökunnalle. Kursseille ilmoittaudutaan SportUnin nettisivujen kautta. Ilmoittautuminen on sitova ja varaukset ovat henkilökohtaisia, eli niitä ei voi siirtää toiselle henkilölle. SportUnin liikuntamaksun lisäksi osasta kursseista peritään osallistumismaksu kattamaan kurssista aiheutuneita kustannuksia.

Vilkaise jo nyt julkaistut kurssit sekä lisätietoja SportUnin nettisivuilta.

8. PIRATEn Savirieha 28.8. klo 17

Heippatirallaa! Syksy on täällä taas! On aika toivottaa lämpimästi tervetulleeksi TAMK:n uudet terveysalan opiskelijat PIRATEn perinteisellä rastikierroksella, Saviriehalla!

Savirieha on alkoholiton tapahtuma, jossa 5-10 hengen joukkue pukeutuu yhtenäiseen tiimiasuun ja kiertää erilaisia rasteja. Rasteilla kerätään pisteitä ja joukkueet kisaavat tapahtuman voitosta. Eniten pisteitä keränneet joukkueet, sekä parhaiten pukeutuneet palkitaan ruhtinaallisesti.

Savirieha järjestetään TAMK:n tiloissa Kuntokatu 4 puolella ja sään salliessa ulkona koulun alueella. Tarkoituksena on luoda yhteishenkeä ja pitää hauskaa! Samalla uudet opiskelijat pääsevät tutustumaan TAMK:n ainejärjestöihin ja kerhoihin, jotka toimivat rastinvetäjinä. Myös Tehy ja Sairaanhoitajaliitto ovat menossa mukana!

Ota uudet koulukamut kainaloon ja tuu aloittaa lukuvuosi parhaalla mahdollisella tavalla! Tarjolla myös pientä purtavaa ja suunkostuketta. TERVETULOA!

 

9. Pi**uralli 18.9.

TaRe ry:n, Sopu ry:n ja Konekerhon järjestämä Pi**uralli on täällä taas! Kokoa 4 hengen tiimi ja lähde kurvailemaan Laikunlavalta rastikierrokselle kohti Tampereen sykkivää yöelämää 18.9. Toimi nopeasti, sillä lippuja on vain rajallinen määrä!

10. Bubirundi 29.8.

Taas on tuo opiskelijan työleiri eli kesäloma saatu lusittua, maksa on hieman jo palautunut viime lukukaudesta ja pankista soitellaan miksi ihmeessä käyttötilin saldo on positiivinen. Tästä syystä lukukausi on hyvä aloittaa rytinällä legendaarisen Bubiklubin Bubirundin merkeissä! Kerää siis kaikki uudet ja vanhat tutut kasaan niin lähetään kiertään Tampereen kuppiloita, jotta taas vuoden aikana tiedät mihin mennä kun raporttien deadlinet ja tentit painavat päälle!

Liput myynnissä  ständeillä Kuntokatu 3:n puolella seuraavasti:

Tulevat ständit:

 • 22.8.  klo. 11-14
 • 28.8.  klo. 11-14

…tai niin pitkään kuin lippuja riittää! Seuraa lipputilannetta tällä tapahtumasivulla.

Rundipassin hinta on jämpti tasaraha, eli 5€ kipale. Passeja on rajoitettu määrä, joten ole nopea ja hanki omasi ennenko loppuvat! Varaamalla tasarahan mukaasi helpotat hirveästi meidän kassahommia ja samalla nopeutat jonoja! Rundipassi toimii myös pääsylippunasi jatkoille viihdemaailma Ilonaan, jossa passin omistajille on oma, priorisoitu jono. Pääsylippuja jatkoille myydään myös ovelta hintaan 5€/kpl.

Lisätietoja Facebook-tapahtumassa.

11. TIRO ry:n haalarimyynti Solulla 25 – 27.8.

Pääsitkö opiskelemaan insinööritieteitä Suomen parhaimmistoon kuuluvaan Tampereen ammattikorkeakouluun? Hienoa, tämä koskee juuri Sinua!

Oletko ihmetellyt pitkin kaupunkia välillä jopa ojiakin kulkevia otuksia, joilla on jostain syystä HAALARIT jalassa? Olet tavannut harvinaislaatuisen lajin nimeltään DISCIPULUS SAPIENS, jota kutsutaan yleisemmin myös opiskelijaksi.

Opiskelijatapahtumiin lähtiessään opiskelija vetää haalarit jalkaansa sen takia, että ihmiset kaduilla eivät tuomitse, vaikka sattuisikin vetämään nelinkontin pitkin Hämeenkadun ratikkatyömaita. Opiskelijanhan kuuluu nimittäin myös rentoutua opiskelujen ohessa. Eri opiskelijatapahtumissa ja illanvietoissa kiertämällä voi vastaanottaa erilaisia haalarimerkkejä, joilla haalarinsa voi katu-uskottavasti koristella aiheuttaen samalla kunnioitusta kanssaopiskelijoissa.

Tampereen Insinööriopiskelijat TIRO ry myy näitä näkymättömyysviittanakin toimivia opiskelijahaalareita Solun alakerrassa (L-rakennus) 25-27.8. klo 10 – 14 välisenä aikana.
Kun samalla liityt Insinööriliiton jäseneksi, saat haalarit 30 euron hintaan. Mikään pakko jäseneksi ei ole liittyä, mutta alennuksen lisäksi vastaanotat useita rahanarvoisia etuja kuten matka- ja tapaturmavakuutuksen, työsuhdeneuvontaa ja monia muita. Jos et halua hyödyntää Insinööriliiton tarjoamaa tukea ja turvaa, saat kuitenkin hankittua haalarit itsellesi 50 euron hintaan.

Lisäinfoa haalareista, niiden käyttötarkoituksesta ja hankkimisen välttämättömyydestä saatte omilta Tuutoreiltanne!

12. Opiskelijan Tampereen Syysfest Särkänniemessä 3.9.

Opiskelijan Tampereen ja Särkänniemen SyysFest tulee jälleen! Jo toista kertaa järjestettävä opiskelijafestivaali iskee Särkänniemeen 3. syyskuuta. Kaikki huvipuiston hurjimmat laitteet ovat avoinna, joten tekemistä riittää koko illaksi. Lipun hinta on 10€, ja lipunmyynti on jo käynnissä Kide.appissa! Lipun lisäksi tarvitset voimassa olevan opiskelijakortin. Seuraa Opiskelijan Tampereen somekanavia nähdäksesi, mitä kaikkea hauskaa Särkänniemi tarjoaa.

13. CampusOnline.fi – Opiskele siellä missä sinulle parhaiten sopii!

Uupuuko opintopisteitä? Kiire valmistua? Kiinnostavatko opintojaksot, joita omassa ammattikorkeakoulussasi ei juuri nyt ole tarjolla? CampusOnline.fi kokoaa yhteen yli 20 ammattikorkeakoulun verkko-opintojaksot ympäri vuoden – myös syksyllä.

Syksyn 2019 opintojaksot julkaistaan 12.8. ja Ilmoittautumiset starttaavat 26.8. klo 8.00 alkaen. Huom! Ilmoittautumisen päivämäärät ovat opintojaksokohtaisia. Katso tarkat ilmoittautumisajankohdat opintojaksojen tiedoista CampusOnlinesta. Kannattaa olla valmiina, sillä suosituimmat opintojaksot täyttyvät nopeasti.

CampusOnlinessa voit valita maksuttomasti opintoja toisesta ammattikorkeakoulusta ja sisällyttää ne omaan tutkintoosi. Opintojaksot ovat 100-prosenttisesti verkossa suoritettavia: ilmoittaudu minkä tahansa ammattikorkeakoulun opintojaksoille ja opiskele ajasta ja paikasta riippumatta.

Opintojaksot ovat maksuttomia ammattikorkeakoulujen tutkinto-opiskelijoille (AMK/YAMK) ja vaihto-opiskelijoille sekä avoimen AMK:n polkuopiskelijoille. Muille avoimen AMK:n opiskelijoille opinnot ovat maksullisia opinnon tarjoavan ammattikorkeakoulun normaalin käytännön mukaisesti. Opintoja voivat valita myös ammatillisten opettajakorkeakoulujen opiskelijat.

Lue lisää: campusonline.fi

14. Demolassa syksyllä mm. YIT, M-Files ja Pirkanmaan jätehuolto – hae mukaan!

Uusi lukukausi on nurkan takana, nyt on tarjolla mahdollisuus oppia uudella tavalla. Demolaan osallistumalla pääset työskentelemään yhdessä yritysten kanssa ja saat opintopisteitä!

Mikä ihmeen Demola? Demolassa korkeakouluopiskelijat ja huippuyritysten asiantuntijat työskentelevät yhdessä monitieteisissä ryhmissä ja ratkovat tulevaisuuden haasteita kahdeksassa viikossa. Demolassa on ollut opiskelijoita niin medianomeista kauppatieteilijöihin ja kieltenlukijoista insinööreihin, joten tutustu rohkeasti syksyn haasteisiimme. Innovaatiohaasteisiin voi hakea mukaan joko täällä Tampereella tai missä tahansa Demolan toimipaikoista ympäri maailman. Ja mikä parasta, Demola on aina osa opintojasi!

Miksi hakea mukaan?

– Kerryttää merkityksellistä työkokemusta ja arvokasta sisältöä CV:hen
– Konkreettisin tapa näyttää osaaminen opintojen aikana
– Yhteyksiä kansainvälisiin yrityksiin – moni opiskelija on palkattu yritykseen töihin Demola-projektin jälkeen
– 5–10 opintopistettä
 
Mitä yrityksiä on syksyllä mukana? Nyt on julkaistu tukku kiehtovia innovaatiohaasteita, joissa kumppaneina ovat mm. YIT, M-Files ja Pirkanmaan jätehuolto. Viimeinen hakupäivä on 7.9. ja kurssi käynnistyy 16.9.

Muuta opintojesi suunta ja hae mukaan nyt täältä.

15. Teatteri Ääriraja rekrytoi uusia jäseniä!

Teatteri Ääriraja hakee joukkoihinsa teatterin tekemisestä kiinnostuneita henkilöitä, niin lavalle kuin kulisseihinkin, kokemuksesta riippumatta. Ensimmäiset harjoitukset ovat keskiviikkona 4.9. tilassa D1-04 klo 18! Kaikki ovat tervetulleita! Löydät meidät myös Facebookista ja instagramista @teatteriaariraja

******************************************************************************************
ENGLISH SUMMARY
******************************************************************************************

16. Alkumetri 4 September

Alkumetri is one of the four annual parties organized by the Students’ Union Tamko. The event is THE way to start your academic year, so be ready, be fast, and prepare yourself so you won’t miss the tickets! Our theme this year is Cyber Reality.

Pre sale tickets available from Tamko’s office (Solu) and mobile application Kideapp.fi (with service fee). We’ll inform you of the exact sales date in the FB-event! Ticket prices are 3€ for Tamko members, and 5€ for non member students. Doors will open at 10 PM and you can cut the line with the pre sale ticket before midnight!

Overall patches (first 550) will be given at the event so be fast to get your own! You also get a mark in your Tursaspassi so remember to take it with you.

17. Tamko’s autumn campaign- win a 100€ S-group gift card!

Tamko has launched its traditional autumn campaign. This year we’re raffling off 5 pcs of 100€ S-group gift cards among Tamko members.

Two gift cards are raffled among new Tamko members who have applied with an electronic application form and paid for multi year membership and the other three gift cards among all members of Tamko whose membership is valid on 1st of October 2019. So now is a great time to become a Tamko member or get your membership payment done for this autumn!

18. Tamko office pop ups at Mediapolis and Proakatemia

Tamko organizes Tamko office pop ups at Mediapolis on 17 September, 22 October and 19 November and Proakatemia on 24 September, 29 October, 26 November.  

Tamko järjestää Solu pop upit Mediapoliksella 17.9., 22.10. ja 19.11. sekä Proakatemialla 24.9., 29.10. ja 26.11. Olemme paikalla kello 9 – 13. Tuomme mukanamme opiskelijakorttien tarrat, haalarimerkit ja ajankohtaiset tapahtumaliput. Jos tahdot hakea opiskelijakorttisi pop up -päivystyksestä, niin ilmoitathan meille siitä hyvissä ajoin (vähintään kaksi päivää) etukäteen sähköpostilla: toimisto(at)tamko.fi. Tervetuloa juttelemaan, nauttimaan kahvia ja tietysti löhöilemään Solun sohville!

19. Vaccinations of the students in the health care sector

A student participating in practical work training in the work activity units of social services and health care must be protected against measles and chickenpox either by vaccination or through past infection, and those who attend infants should be protected against pertussis (Whooping Cough) by vaccination. Moreover, annual influenza vaccinations are required. (Infectious Diseases Act 1227/2016 48§) The required vaccinations are free of charge for students in social and health care.

Furthermore, students who are exposed to hepatitis B infection during their work training will receive the vaccine free of charge. All the above-mentioned vaccines can be obtained at the Student Health Care at the vaccination times indicated below.

Place and times for vaccinations

The place for vaccinations is Tullinkulma Student Health Care, Hammareninkatu 7, 4th floor.

No appointments are necessary. The nurses call the recipients from the lobby area in order of their arrival. Further instructions can be found in the lobby area.

Autumn 2019 times for vaccinations:

 • Tuesday 20.8 at 12pm – 3pm
 • Tuesday 24.9 at 12pm – 3pm
 • Tuesday 29.10 at 12pm – 3pm
 • Tuesday 10.12 at 12pm – 3pm

The vaccinations will be continued again in spring 2020, when it will be possible to complement the vaccination programmes not completed in the autumn. At the same time, vaccinations for the newcomers will commence. The times for these vaccinations will be notified towards the end of the autumn term.

20. Logging in to electronic services

TAMK and Tampere University constitute a new Tampere Universities community (TUNI). You have two user accounts for using electronic services:

– TAMK user account i.e. TAMK account
– Tampere Universities user account i.e. TUNI account.

User account appear mostly the same and have same password.

Logging to most common services

 • PAKKI – login with TAMK account
 • PEPPI –  login with TAMK account
 • Tabula (Moodle) –  login with TAMK account
 • Email – login with TUNI email address
 • Intranet – login with TUNI account
 • Exam – login with TAMK account

Please find a list of logging in to different services on the intranet, IT-instructions. More information about logging in to electronic services on the IT-instructions page. More information: it-helpdesk(at)tuni.fi

21. PIRATE’s Savirieha 28.8. Wednesday 5pm

It’s time to welcome our new nursing students! Gather your new school friends, dress up and join us to have fun and get to know each other!

In Savirieha we have various different tasks and games, where you have to gather as many points as possible. the team that has gathered most points, will win. Winning team will get a price!

The place is TAMK Kuntokatu 4 and outside the school area if the weather is good. We are offering some snacks and drinks. Event is nonalcoholic. WELCOME!

22. TIRO ry’s overall sale at Solu 25 – 27 August

Did you get accepted to study engineering as a degree student at TAMK, one of the finest schools in Finland? Fantastic, then this message concerns especially you!

Have you wondered about the strange creatures, who have chosen to wear overalls of all things possible, wandering around Tampere? You have met the rare and exquisite species known as a student (Discipulus sapiens).

When on it’s way to a student gathering or a party the student puts on it’s overalls so it can evade the judgementful looks from people while crawling on all fours through the tramline worksites on Hämeenkatu. Afterall, a student is meant to relax sometimes during tiring studies. Going to student gatherings and parties the student also acquires patches that can be sewn to the overalls as badges of honor.

Engineering Students of Tampere TIRO sells these invisibility cloaks, more commonly known as student overalls, on the ground floor of Solu (L-building of the Kauppi campus) from 25th to the 27th of August from 10 am – 2 pm each day. When you join the Union of Professional Engineers in Finland you can get the overalls for a discounted price of 30 €. Joining is not mandatory, but the membership has added benefits such as insurances, advisement on employment and much more. Non-members can buy the overalls for the price fo 50 €.

More information about the overalls, their uses and other benefits can be gotten from your very own tutors.

23. Pi**uralli 18 September

Pi**uralli is here again! Assemble team of 4 and go racing from Laikunlava to Tampere’s exciting nightlife 18.9. Act fast, because there’s only limited amount of tickets!
More info coming up later to Facebook.

24. CampusOnline.fi – Study wherever best suits you!

Missing some credits? Are you in a hurry to graduate? Interested in courses that are currently not available in your own university of applied science? CampusOnline.fi offers you the selection of online courses by more than twenty Finnish universities of applied sciences.

The course selection for autumn 2019 will be released on 12 August. The enrolment period opens on 26 August at 8am. NB! The enrolment period may vary between different courses. Check the course description for more detailed information on the enrolment date. Be ready as the most popular courses fill up quickly.

With CampusOnline, you can select courses from another university of applied sciences free of charge and include these studies in your degree. CampusOnline.fi makes it possible for you to study courses 100% online: simply enrol on courses provided by different universities of applied sciences and complete courses conveniently regardless of time and place – wherever best suits you.

The courses are free of charge for degree students (Bachelor’s degree/Master’s degree) and exchange students at universities of applied sciences and for path students at Open UAS. Other Open UAS students pay a fee determined by the university of applied science that offers the course in question.

Read more at campusonline.fi

25. This fall in Demola: YIT, M-Files, Tampere Regional Solid Waste Management and more. Apply now!

New semester being right around the corner, you have an opportunity to study in a totally new way. Demola has published new innovation challenges – join us to work with companies and gain study credits!

What the heck is Demola? At Demola, university students and professionals from leading companies work together in multidisciplinary groups to solve future challenges in eight weeks. We are looking for students from all study fields, as we have had students from media & arts to engineers and from social sciences students to business students. It is possible to apply to our innovation challenges locally here in Tampere or globally in all Demola locations. And as an icing of the cake, it’s all part of your degree program.

Why to apply?
– Meaningful working life experience and valuable addition to your CV
– The most concrete way to show personal skills and know-how during studies  
– Contacts with international companies – many students have been hired by the company after participating in a Demola project
– 5 to 10 credit points

Which companies are joining us? We have published a bunch of exciting challenges for the fall with partner companies such as YIT, M-Files and Tampere Regional Solid Waste Management. The last day to apply is Sep 7 and the course starts in Sep 16.

Change the direction of your studies and apply now here.

 

26. Theatre Ääriraja is recruiting new members!

Teatteri Ääriraja is recruiting people who are intrested in making theatre, whether on stage or behind the scenes, no experience needed! Our first practice is at D1-04 on wednesday 4.9. at 18.00! All are welcome! You can also find us on Facebook and instagram @teatteriaariraja

Yhteydenotot/contact us: teatterikerhoaariraja(at)gmail.com

******************************************************************************************
How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics