Tamko Topics 2 / 2019

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.
Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students’ Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta
1. Opiskelijakortin syksyn tarra vanhenee 31.1.
2. Talvitursajaiset 17.1.
3. Portti työelämään 21. – 23.1.2020

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä
4. SportUnin avoimet ovet 7. – 12.1.
5. VR:n säästölipusta -30 %:n pysyvä alennus opiskelijoille
6. Pakoputki 2020 23.1.
7. Bubiklubin pikkujoulut 2020 11.1.
8. SportUnin kevätkausi
9. Innovaatiohaasteet 3 op, aloitus 29.1.  (suomi & englanti)
10. Nyytin kevään chatit 2020

English Summary
11. Student card’s autumn sticker will be valid ’till 31 January
12. Portti työelämään – Gateway to Work-life 21 – 23 January 2020
13. SportUni open house 7 – 12 January
14. Innovation challenges 3 cr – open the door to curiosity on Jan 29th!​
15. SportUni’s spring

******************************************************************************************
OPISKELIJAKUNTA
******************************************************************************************

1. Opiskelijakortin syksyn tarra vanhenee 31.1.

Onko opiskelijakortissasi syyskauden keltainen tarra (1/2020)? Se vanhene 31.1.2020 mennessä, joten muistathan tulla vaihtamaan sen ajoissa! Opiskelijakortin violetti (lukuvuosi) tarra vanhenee 30.9.2020. Voit suorittaa jäsenmaksun ja päivittää jäsentietojasi joko nettisivujemme ”Jäsenyyden jatkaminen” -lomakkeen kautta tai toimistollamme toimiston aukioloaikoina.  

Tamkon toimisto Solu palvelee jälleen normaalein aukioloajoin maanantaista perjantaihin kello 9 – 16. Tervetuloa!

2. Talvitursajaiset 17.1.

Nyt sinullakin on mahdollisuus päästä Tursaaksi Tamkon KOLMANSISSA Talvitursajaisissa! Tursajaiset on kymmeniä vuosia vanha perinne, jossa uudet opiskelijat kastetaan. Talvitursajaisissa toivotamme tervetulleeksi kevätlukukaudella aloittaneet opiskelijat.

Talvitursajaiset päräytetään käyntiin perjantaina 17.1.2020 klo 17.00 Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan toimiston Solun edestä. Tapahtuma-alueella uudet opiskelijat kiertävät joukkueittain erilaisia tehtävärasteja ja illan päätteeksi sekä parhaiten suoriutunut joukkue että parhaat asut omaava joukkue palkitaan ruhtinaallisesti!

Tapahtuman aikana on mahdollisuus käydä lämmittelemässä Solun alakerrassa. Tapahtuman jälkeen on myös sauna mahdollisuus, joten omat pyyhkeet ja pesuvälineet kannattaa myös pakata mukaan! Solulta siirtyminen kohti ravintola Bricksiä (Hämeenkatu 18) ja hurjia jatkoja klo 22! Ennakkolipulla pääset näppärästi jonojen ohi ennen klo 24! Ennakkolippu toimii sisäänpääsylippunasi ja se vaihdetaan ovella rannekkeeseen, jolla nautit jatkoista opiskelijahinnoin. HUOM! Jatkoille EI pääse opiskelijahaalareilla! Itse päivätapahtuma on maksuton. Ennakkoliput (myynnin aloittaminen ilmoitetaan Facebook-tapahtumassa) Kide.app sekä Tamkon Solun tiskiltä. Tamkon jäsenille hintaan 3€ ja muille 5€ (ovelta 6€).

3. Portti työelämään 21. – 23.1.2020

Portti työelämään -rekrytointimessut tulevat jälleen! Tapahtuma järjestetään TAMKin pääkampuksella 21. – 23.1.2020 kello 10 – 14. Paikalla on yli 80 organisaatiota: Tule nappaamaan itsellesi työ-, harjoittelu- tai opparipaikka!

Tapahtuma on opiskelijoille ilmainen, ja sen tarkoituksena on luoda matalankynnyksen kohtaamispaikka TAMKin opiskelijoille ja eri organisaatioiden edustajille. Tapahtumapäiviä on jaoteltu eri alojen mukaisesti, mutta kannattaa vilkuilla esillelaittajien tarjontaa kokonaisuudessaan, ja saapua paikalle sinua kiinnostavien yritysten ständipäivinä.

Löydät listauksen esittelijöistä Facebook-tapahtumasta, Portti työelämään -nettisivuilta sekä joulukuussa julkaistavasta messukatalogista. Tsekkaa sinua kiinnostavat yritykset ja nappaa CV:si messiin!

Eikö CV ole vielä reilassa? Ei hätää, voit tulla hiomaan sen kuntoon työnhakua varten TAMKin työelämäpalveluiden CV-pisteelle Campusravitaa vastapäätä olevaan lämpiöön. Mikäli haluat, että CV:si tarkastetaan etukäteen, lähetä se TAMKin työelämäpalveluille 6.1. – 17.1.2020 välisenä aikana careerservices.tamk(at)tuni.fi, ja viestin aiheeksi ”Portti CV”.

Paikalla on lisäksi ammattivalokuvaaja, jonka luona voit käydä otattamassa edustavan valokuvan itsestäsi CV:hen. Tule samalla tutustumaan TAMKin alumnitoimintaan.

******************************************************************************************
AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ
******************************************************************************************

4. SportUnin avoimet ovet 7. – 12.1.

Tervetuloa SportUnin avoimiin oviin ensimmäisellä täyden tarjonnan viikolla alkaen tiistaista 7.1. aina sunnuntaihin 12.1.2020 asti. Palveluiden käyttö on koko viikon ajan ilmaista ja avointa koko Tampereen korkeakouluyhteisön jäsenistölle, eli opiskelijoille sekä henkilökunnalle. Todistathan oikeutesi opiskelija- tai henkilöstökortilla asiakaspalvelupisteellä.

5. VR:n säästölipusta -30 %:n pysyvä alennus opiskelijoille

Maanantaista 30. joulukuuta lähtien opiskelijat saavat jo valmiiksi edullisen säästölipun entistäkin halvemmalla. Säästölipun voimaan astuva alennus on opiskelijoille ja vapaa-ajan matkoja tekeville varus- ja siviilipalvelushenkilöille -30%, eli sama kuin peruslipusta. Uusi, edullisempi hinnoittelu koskee kaikkia 30.12. lähtien ostettuja säästölippuja. Tähän asti VR:n edullinen säästölippu on ollut saman hintainen kaikille eikä siitä ole saanut alennuksia.

Säästölippuja on tarjolla rajattu määrä kaikkiin junavuoroihin. Ruuhka-aikojen ulkopuolisille junavuoroille säästölippuja on kuitenkin saatavilla enemmän. Nyt voimaan tulevat säästölippujen alennusprosentit ovat samat kuin peruslipuissa ja alennus on voimassa sekä istuma- että makuupaikoille.

Säästöliput ovat VR:n peruslipputuotteista edullisimpia ja niitä on saatavilla rajoitetusti eri vuoroille – mitä aiemmin lipun ostaa, sitä varmemmin säästölipun voi saada. Niiden loppuessa myyntiin tulevat perusliput, joista opiskelijat sekä varus- ja siviilipalvelushenkilöt luonnollisesti saavat edelleen alennuksen.
 
Esimerkki lipun hintojen muutoksesta:

Opiskelijat ja varus- ja siviilipalvelushenkilöiden vapaa-ajan liput (-30 %)

  • Helsinki–Tampere peruslippu: alkaen 18 €
  • Säästölipun normaalihinta: 8,90 €
  • Säästölippu alennuksella: 6,20 €

Lisätietoja VR:n sivuilta.
    

6. Pakoputki 2020 23.1.

Siis ihQuuu kuuliks sä jo et PAKOPUTKI 2020 tulee taas 23.1 entistäkin mageempana ja isompana!! Tän vuoden teemana on Pakoputki – Back to teens ja liput tulevat myyntiin 9.1 klo 12 Kide.app kautta.
Ai ex sä tiiä mikä tää on? No daa, tää on se vuoden kohokohta millon sä voit ottaa sun bestikset mukaan ja lähteä bilettää bussin kyydis ympäri Tamperetta. Matkalla pysähdellään sit juomaan drinksui ja virallisina jatkoina toimii PISTOT.

Lisätiedot Facebook-tapahtumassa.

 

7. Bubiklubin pikkujoulut 2020 11.1.

Joko taas on jotain? No kyllä on, nimittäin Bubiklubin perinteistäkin perinteisemmät pikkujoulut. Jo legendaksi muodostuneet tipattoman tammikuun katkaisevat kaatajaiset ovat jälleen kerran tulossa tuomaan piristystä talvisiin iltoihimme lauantaina 11.1. kello 14 – 23.30. Teemaa näihin kekkereihin valitessamme halusimme kokeilla jotain aivan ennenkuulumatonta, nimittäin pikkujoulujen teemana toimii PIKKUJOULUT, eli pue tonttulakki päähän ja tule heittämään joulukuusesi ranka roskiin kanssamme.

Paikalle on saapumassa tietenkin myös joulupukki, joten mikäli haluat pukin säkkejä  muiden kilttien opiskelijoiden kanssa päästä tyhjentämään, varaa mukaasi noin 5€ arvoisen lahjan. Mukaan tarvitset vähintään yhden vaatteen, suihkusandaalit, pyyhkeen, märkäpuvun ja karvalakin.

Lisätietoja Facebook-tapahtumassa.

    
8. SportUnin kevätkausi

Kevään liikuntakurssien ilmoittautuminen alkaa 7.1. kello 9. Tarjolla on 30 erilaista liikuntakurssia. Kursseissa on SportUnin liikuntamaksun lisäksi erillisenä osallistumismaksu. Tutustu tarjontaan nettisivuilla, ja varaa paikkasi: Suosituimmat kurssit täyttyvät nopeasti!  

Kevään ryhmäliikuntakausi alkaa 7.1. ja jatkuu vappuun asti. Tarjontaa on hieman päivitetty, vaikka suurimmaksi osaksi aikataulu on sama kuin syksyllä. Ryhmäliikuntatunneille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, mutta osalle tunneista rajoitetusta välineistöstä johtuen tulee noutaa osallistumispoletti vastaanotosta ennen tuntia. Varmistathan poletin palauttamisen ohjaajalle ennen tunnin alkua.  

SportUnin kevätkauden liikuntamaksu on opiskelijoille 49€ ja henkilökunnalle 55€. Tamkon jäsenet suorittavat maksun Tamkon toimistolle (Kuntokatu 3, L-rakennus). Mikäli olet maksanut liikuntamaksun syksyllä suoraan koko lukuvuodeksi, on liikuntapalveluiden käyttöoikeus voimassa 31.7.2020 asti (tai kunnes valmistut tai työsuhteesi päättyy) ja voit jatkaa palveluiden käyttöä uuden vuoden jälkeen normaalisti. Liikuntamaksun voi suorittaa erikseen myös pelkästään kevätkaudelle, jolloin oikeus on voimassa samoin heinäkuun loppuun asti.

9. Innovaatiohaasteet 3 op, aloitus 29.1.  (suomi & englanti)

Ota haltuun tulevaisuuden työtaidot ja valitse sinua kiinnostava keissi: Miten nuoriso saadaan osallistumaan asuinalueensa kehittämiseen, miten edetään kohti ekologisesti hyvinvoivaa yhteiskuntaa – vai onko sinulla kenties oma idea jatkokehiteltäväksi? ​Monialaiset tiimit, 4 viikkoa, 3 opintopistettä – hae mukaan nyt!

10. Nyytin kevään chatit 2020

Nyytin chat on paikka yhteiselle ajatusten ja kokemusten vaihdolle. Ryhmämuotoisessa chatissa jutellaan erilaisista opiskelijan arkea ja elämää koskettavista aihepiireistä. Chatteja järjestetään torstaisin klo 18 – 20.00. Tervetuloa mukaan juttelemaan rennolla otteella, mukavassa seurassa!

16.1. Juttelua kevään opinnoista
23.1. Time management and procrastination
30.1. Prestationsångest i studierna
6.2.  Itsemurha lähipiirissä
13.2. Kun opiskelu ei motivoi
27.2. Mistä motivaatio muutokseen?
12.3. Jaksaminen ja uupumus
26.3. Jag är helt slut – utmattning i studierna
2.4.  Miten lisätä myötätuntoa omassa opiskeluympäristössä?
16.4. Ystävyyden vaikeudet
23.4. Hyvän ystävyyden salat
7.5.  Effects of racism on mental health
14.5. Gemenskap och utanförskap
4.6.  Työelämään siirtyminen – ihana vai kamala muutos?
11.6. Miten palautua kesätyön aikana?

Chatin ja lisätietoja löydät Nyytin nettisivuilta.
 

******************************************************************************************
ENGLISH SUMMARY
******************************************************************************************

11. Student card’s autumn sticker will be valid ’till 31 January

Do you’ve a yellow sticker on your student card? It’s also known as autumn sticker and it will be valid ’till 31 January 2020, please make sure that you renew it in time! The violet sticker (also known as study year sticker) will be valid ’till 30 September 2020.

You can renew your sticker at our office. We’re open from Monday to Friday at 9am – 4pm.

12. Portti työelämään – Gateway to Work-life 21 – 23 January 2020

Portti työelämään recruiting event comes again! The event is held at TAMK main campus lobby area on 21 – 23 January 2020 at 10am – 2pm. Welcome to fetch a work, trainee or thesis place!

The event is free for TAMK students and aims to create a low-threshold meeting place for students and representatives of different organizations. Event days are themed according to different fields of study but you should keep an eye on all event days and find the organizations which are the most interesting to you.

There’s a wide range of organizations attending to Portti työelämään and you can find the full listing of them from Portti työelämään website, Facebook event and later from the event catalogue.
Check out the most interesting organizations from the listing and bring your CV with you.

In need of a CV prepping? No worries, you can get your CV checked at TAMK working life services’ CV stand in the event. There’s also an opportunity to have your photo taken by a professional photographer in a CV photo booth.

13. SportUni open house 7 – 12 January

SportUni will have open house 7 to 12 January, 2020. The use of the services is free and open for all the students and staff members of the university community. Please, prove your right with either a student or staff card at the customer service desk when entering the premises.

14. Innovation challenges 3 cr – open the door to curiosity on Jan 29th!​

Do you want to master the working skills of the future? Pick a case that interests you the most: how to get teenagers engaged in developing their neighborhoods, how to move towards an ecologically prosperous society – or do you have your own idea that needs further developing? Multidisciplinary teams, 4 weeks, 3 study points – enroll now!

15. SportUni’s spring

Enrollment for the sport courses begins 7 January at 9am. There are 30 different sport courses to choose from. In addition to the SportUni fee having to be paid, there is a separate course enrollment fee per each course. See the course selection online and be ready to enroll: the most popular courses will be full very fast.

Group exercise classes will begin 7 January and continue until the end of April. The selection is slightly updated but it is mostly the same from that from the autumn period. There is no need to enroll separately for the group exercise classes but some of the classes allow only a limited number of customers for which a token is needed to participate for the class. You can get the token before the class from the customer service. Please, make sure you will return the token to the instructor before the class begins.

SportUni’s sports fee for spring is 49 euros for students. Tamko members can pay the fee at Tamko’s office (Kuntokatu 3, L building). In case you have paid the sports fee already for the entire year, your rights to use the sports services is valid until 31 July (or until you graduate or your employment contract ends) and you are able to continue using the services in January normally. You can also pay the sports fee separately for only the spring term, which will give you the right to use the services also until 31 July.

******************************************************************************************
How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics