Tamko Topics 18 / 2020

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.
Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students’ Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta
1. Tursaspassin palautusaika muuttunut 30.9.
2. Tytin Teams-tiski 29.4.

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä
3. Kela: Palauta liikaa maksettu opintotuki viimeistään torstaina 30.4.
4. Chat – Kysy etäopiskelusta ja tenteistä
5. Painetun opinnäytteen luovuttaminen TAMK Pääkampuksen kirjastoon koronatilanteessa

6. Tikojen Pelimessut 2020
7. Opiskeluterveydenhuolto tiedottaa
8. Konekerhon EtäWappu 30.4.
9. CampusOnlinessa uusia opintojaksoja kevääksi ja kesäksi
10. TAMKin harjoittelupaja
11. Tammikuussa aloittanut, anna palautetta TAMKille!
12. TAMK avaa avoimen AMKin kesäkurssit maksuttomiksi
13. Kevään palautetilaisuudet jatkuvat!
14. TAMKin vappukisa
15. Nyytin chatit
16. Tartu kesätyö- ja harjoittelumahdollisuuksiin: Econia esittäytyy TAMKin opiskelijoille 28.4. (online)

English Summary
17. Tursaspassi new returning date 30 September
18. Tytti’s member service Teams desk 29 April
19. Ask about distance learning and exams through chat
20. TAMK’s May Day Contest!
21. Feedback sessions are continuing!
22. Seize summer job and internship opportunities: Econia presents for TAMK students April 28th (online)

******************************************************************************************
OPISKELIJAKUNTA
******************************************************************************************

1. Tursaspassin palautusaika muuttunut 30.9.

Hyvät tursaat! Poikkeuksellisista ajoista johtuen Tursaspassin (2019 – 2020) suorittaminen loppuun ja palautus toimistollemme ei onnistu Tursaspassissa ilmoitettuna ajankohtana (30.4.2020). Tästä syystä olemme päättäneet venyttää suoritusaikaa tulevan syyslukukauden alkuun. Passin uusi palautusajankohta on 30.9. kello 16 mennessä Solun jäsenpalvelutiskiltä löytyvään laatikkoon.

Monet Tamkon kevään tapahtumat sekä ainejärjestöjen ja kerhojen tapahtumat ovat siirtymässä tulevalle syksylle. Tiedotamme tulevista Tursaspassitapahtumista elokuussa, kun saamme tietoon tarkempia päivämääriä. Suosittelemme pitämään myös silmällä ainejärjestöjen ja kerhojen omaa tiedotusta tapahtumiin liittyen. Tapahtumien lisäksi passista löytyy parikymmentä erilaista rastia, joita pystyy suorittamaan heti, kun ravintolat ym. paikat jälleen avaavat ovensa.

Rastit ja suorituskuvaukset löydät nettisivuiltamme. Mikäli sinulle herää kysyttävää Tursaspassiin liittyen, otathan rohkeasti yhteyttä: tursaspassi(at)tamko.fi

2. Tytin Teams-tiski 29.4.

Kaipaatko Solulla kahvittelua? Me taas kaivataan teitä, rakkaat opiskelijat! Jos koet vieroitusoireita siitä, ettet ole päässyt pitkään aikaan heittämään meidän jäsenpalveluasiantuntija Tytille kyssäreitä ja uusimpia vitsejä, niin ei hätää! Tytti on Teamsin päässä kuuntelemassa teidän kuulumisia ja kertomassa omia parhaimpia juttujaan. On meinaan taso pysynyt ihan samana, vaikka etänä ollaankin!

Teams-tiski jälleen torstaina 29.4. klo 15-17. Liity Tytin huippuun seuraan tämän linkin kautta!

******************************************************************************************
AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ
******************************************************************************************

3. Kela: Palauta liikaa maksettu opintotuki viimeistään torstaina 30.4.

Jos opiskelijan tulot ylittivät vuositulorajan vuonna 2019, hän voi vapaaehtoisesti palauttaa liikaa maksetut opintorahat ja opintotuen asumislisät. Vuositulorajat ja tuen vapaaehtoinen palauttaminen eivät koske yleistä asumistukea. Opintotuki pitää maksaa takaisin viimeistään torstaina 30.4.2020. Jos liikaa maksettua opintotukea ei palauteta ajoissa, se peritään takaisin 7,5 %:lla korotettuna.

Jos nostat opintotukea vuoden aikana, sinulla on kalenterivuodelle henkilökohtainen vuosituloraja. Vuositulorajasi määräytyy sen perusteella, kuinka monelta kuukaudelta olet nostanut opintotukea kalenterivuoden aikana. Sinun pitää itse huolehtia siitä, etteivät vuositulosi ylitä vuositulorajaasi. Kela huomioi veronalaiset bruttotulosi.

Tarkista vuositulojesi ennakkotiedot Kelan asiointipalvelusta (Opintotuki > Tukikuukaudet > Tulovalvonta > Vuositulot). Lue myös ohjeet! Valitse palautettavaksi kuukaudet, joilta sait vähiten opintorahaa (ja asumislisää).

Lisätietoja vuositulorajoista.

Lisätietoja vapaaehtoisesta palauttamisesta.

4. Chat – Kysy etäopiskelusta ja tenteistä

Opiskelijoille on maanantaista 27.4. alkaen tarjolla apua etäopiskelun ja etätenttien pulmiin chatin kautta ”Usein kysytyt kysymykset etäopiskelusta ja etätenttimisestä” -sivulla. Chat on tarkoitettu kaikille TAMKin ja TAUn opiskelijoille. Voit kysyä chatissa matalalla kynnyksellä opintoneuvojalta etäopiskelun ja etätenttien yleisiä ja teknisiä kysymyksiä.

Opintoneuvoja on linjoilla 27.4. alkaen maanantaista perjantaihin klo 14 – 15. Chat-linkki löytyy Opiskelijan oppaan uudelta käsikirjasivuilta ”Usein kysytyt kysymykset etäopiskelusta ja etätenttimisestä”, jonne kerätään myös lisää kysymyksiä.

Tässä linkit käsikirjasivulle TAMKin  ja TAUn opiskelijoille.

Uusia kysymyksiä sivulle lisättäväksi voi esittää tällä Forms-lomakkeella. Otamme mielellään vastaan uusia kysymyksiä, mutta kaikki eivät välttämättä nouse sivulle luettavaksi. Jos sinulla on akuutti kysymys, johon kaipaat vastausta pian, niin tule rohkeasti kysymään se chatin kautta.

Chat palvelee parhaiten yleisissä kysymyksissä. Kurssikohtaisissa kysymyksissä kannattaa kääntyä kurssin opettajan puoleen, sillä käytännöt ja suoritustavat vaihtelevat kursseittain. Opiskelijan oppaaseen on myös lisätty jo Intranetistä ja IT-palveluiden käsikirjasta tutut ”Käytännön ohjeita opiskelijalle etäopiskeluun” ja ”Etäopiskelun opiskelutaidot” -sivut, joilta löytyy paljon tietoa etäopiskelun helpottamiseksi.

Lähetä meille kysymyksiä ja tule juttelemaan chattiin. Olemme paikalla sinua varten!

5. Painetun opinnäytteen luovuttaminen TAMK Pääkampuksen kirjastoon koronatilanteessa

Koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne vaikuttaa painetun opinnäytteen luovuttamiseen TAMK Pääkampuksen kirjastoon. Kirjasto suosittelee erityisesti tässä tilanteessa TAMKin opiskelijoita tallentamaan työnsä Theseukseen, jonne pääset tästä.

Jos painetun työn luovuttaminen on välttämätöntä, opiskelija voi sopia työnsä kansittamisesta ja toimittamisesta kirjastoon suoraan CampusShopin (kirjakauppa(at)campusravita.fi) kanssa.Vaihtoehtoisesti opiskelija voi toimittaa kansitetun työnsä kirjastoon sitten, kun olosuhteet sen sallivat. Opiskelijan on täytettävä julkaisusopimus ja lähetettävä arkistokappale Funet FileSenderillä, katso lisätiedot tästä linkistä.

6. Tikojen Pelimessut 2020

TAMKin tietojenkäsittelyn tutkinto-ohjelma (Tiko) järjestää tämän kevään Pelimessut etänä. Ensimmäisen vuoden opiskelijat ovat tiimeissä tehneet tammikuusta lähtien mobiilipelejä, joilla kannustetaan korkeakouluopiskelijoita oppimaan ravinteista ja pitämään hauskaa.

Tikojen suunnittelemia pelejä pääsee lataamaan Google Play Storesta 30.4. alkaen ja parhaan pelin yleisöäänestys on käynnissä 30.4. – 3.5. Voittajapeli julkaistaan Pelimessujen webinaarissa 4.5. Webinaarissa keskustellaan mobiilipeleistä; niiden tekemisestä ja pelien aiheena olevasta ravinteiden kierrätyksestä. Ohjelmassa on myös lyhyitä puheenvuoroja pelialan ammattilaisilta sekä opiskelijoilta. Webinaarin lopuksi palkitaan arvosteluraadin, asiakkaan sekä yleisön suosikkipelit. Tervetuloa mukaan seuraamaan webinaaria 4.5. kello 12 – 13.30!

Pelit Google Play linkkeineen, yleisöäänestyksen ohjeet sekä webinaarilinkki löytyvät täältä. Lisätietoa löydät myös Facebookista ja Instagramista (@pelimessut) sekä tiko.blogs.tamk.fi.

Mobiilipelien tilaajana on tänä vuonna Opi ravinteista! (ORAS) -hanke. Hankkeen tavoitteena on tehdä ravinnekierrätystä tunnetuksi.

7. Opiskeluterveydenhuolto tiedottaa

Opiskeluterveydenhuollon palvelut toimivat koronaepidemiankin aikana oppilaitoksilla ja keskitetyssä toimipisteessä niin normaaleina kuin mahdollista. Jos tarvitset vastaanottoaikaa, terveystarkastusaikaa tai keskusteluaikaa, ota yhteyttä oppilaitoksesi/ tiimisi terveydenhoitajaan puhelimitse. Yleisluontoisissa kysymyksissä palvelee chat ma-to klo 8.15 – 14 ja pe klo 8.15 – 13.

Mikäli vastaanotolle tuleminen ei ole mahdollista, vastaanotto voidaan toteuttaa etänä puhelun, Skypen, Teamsin tai WhatsApp-videopuhelun avulla. Lääkärin etävastaanotto on sairausasioissa maksullinen, jos se korvaa vastaanottokäynnin.

Koronaepidemiatilanne rajoituksineen saattaa aiheuttaa ahdistusta, pelkoja, yksinäisyyttä, ulkopuolisuuden tunnetta sekä erilaisia ristiriitoja. Älä jää hankalien ajatusten kanssa yksin, vaan pyydä apua. Soita omaan tiiminumeroosi tai toimipisteeseesi tai lähesty sähköisellä yhteydenottolomakkeella.

Pyydämme ottamaan huomioon seuraavat rajoitukset:
– Vastaanotolle ei saa tulla, jos sinulla on hengitystieoireita, olet tullut ulkomaanmatkalta 2 viikon sisällä tai sinut on määrätty eristykseen/karanteeniin.
– Hoidon tarve arvioidaan aina ensin puhelimessa. Verkkoajanvaraus ei ole toistaiseksi käytössä.
– Aikojen perumiset tulee tehdä hyvissä ajoin puhelimitse.
– Rokotukset toteutetaan kevätkaudella ajanvarauksella.
– Vastaanotolle tultaessa kädet tulee pestä sinne tultaessa ja sieltä lähtiessä. Lisäksi pyydämme pitämään fyysistä etäisyyttä toisiin ihmisiin tiloissamme.

Lisätietoja:

Opiskeluterveydenhuollon ajanvaraus.

Lisää tietoa koronatilanteesta.

Tukea saatavilla myös:
Älä jää yksin.

– Etsivä työ: työntekijät ovat tavoitettavissa puhelimitse, viestitse ja some-kanavien kautta pääasiallisesti ma – pe klo 8 – 18. Lisätietoja löydät täältä. 

8. Konekerhon EtäWappu 30.4.

Ahdistaako nykyinen maailmantilanne ja tarvitsisit pienen irtautumisen pandemiasta? Onko sosiaalisiin suhteisiin syntynyt lovi hallituksen määräyksien johdosta ja haluaisit epätoivoisesti vain nauttia opiskelijaystäviesi seurasta?

Kaikki tietävät, että Wappu on opiskelijan parasta aikaa, mutta muuan ärhäkkä Wuhanin nuha on pistänyt koko maailman sekaisin ja Wapun vietto ympäri maan on peruttu. Mutta ei hätää, sillä Konekerho tarjoaa tähän juhlaan vielä mahdollisuuden – kaikille turvallisesti etänä 30.4. kello 16 alkaen.

Konekerhon Etäwappu järjestetään ilmaisessa videopuheluohjelma Jitsi.orgissa, jonka saa halutessaan ladattua tietokoneelle tai puhelimelle.  Jitsin käyttö ei myöskään vaadi esimerkiksi videoyhteyttä, mutta sen hyödyntäminen on rohkaistavaa juhlatunnelman maksimoimiseksi.

Tähän Wapun juhlistukseen on tervetullut jokainen koulutusalasta ja paikasta riippumatta klo 16 eteenpäin ja illan aikana voi olla (tai voi olla olematta) jonkinlaista aktiviteettia etänä. Pukukoodina toimii kaikki se mitä normaalinakin wappuna – tärkeintä on pukea edes jotain, jos aiot olla muiden nähtävänä. Linkki Jitsiin Konekerhon somen tapahtumassa!

9. CampusOnlinessa uusia opintojaksoja kevääksi ja kesäksi

Jäikö kesätyö- tai harjoittelupaikka koronaviruksen vuoksi saamatta? Kaipaatko lisää opintoja verkossa tai haluatko monipuolistaa osaamistasi? Ammattikorkeakoulut ovat vastanneet nopeasti poikkeustilan vuoksi kasvaneeseen kysyntään ja lisänneet verkko-opintotarjontaa CampusOnlinessa. Eikä tässä vielä kaikki – lisää on tulossa!

Esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan opinnoissa löytyy uusia nonstop-opintoja, joita voit aloittaa vaikka heti. Myös muilta aloilta löytyy jo runsaasti nonstop-tarjontaa. Löydät kaikki nonstop-opintojaksot ruksaamalla hakukriteeriksi ”Non-Stop”.

Kesälle on lisätty lähes 30 uutta opintojaksoa ja lisää on vielä tulossa. Kesän tarjonnasta löydät mm. liiketalouden, yrittäjyyden, matkailun ja kulttuurin uusia opintojaksoja. Myös jo aiemmin lisättyihin opintojaksoihin on lisätty uusia paikkoja, kuten YAMK-opintojaksolle Brand Mash-Up – Transforming Your Business Through Collaboration.

CampusOnlinessa voit valita maksuttomasti opintoja toisesta ammattikorkeakoulusta ja sisällyttää ne omaan tutkintoosi. Tutustu koko tarjontaan: campusonline.fi. HUOM! TAMKin opiskelijat ilmoittautuvat TAMKin omille opintojaksoille Pakin kautta.

10. TAMKin harjoittelupaja

Miltä kesäsi näyttää? Haluaisitko esimerkiksi a) kerryttää monipuolista työkokemusta ja osaamista b) saada opintopisteitä ja/tai c) suorittaa tutkintoon kuuluvan harjoittelun? Hienoa, ilmoittaudu mukaan TAMKin kesän 2020 harjoittelupajaan!

TAMK järjestää kesällä 2020 opiskelijoille harjoittelupajan, johon osallistumalla pääset edistämään opintojasi ja kerrytät samalla arvokasta työkokemusta, verkostoja ja keskeisiä työelämätaitoja, kuten vuorovaikutus- ja tiimityötaitoja. Harjoittelupaja koostuu kahdesta eri toteutuksesta, jotka ajoittuvat peräkkäin. Ilmoittaudu toteutuksiin alla olevien linkkien kautta – ilmoittautuminen on jo auki. Toteutusajankohtana on 11.5. – 31.7. ja opintopisteitä saatavilla 4 – 12 op / toteutus.

1) Y-kampus Kesähaasteet 2020, 6 op, 11.5.-19.6.
Lue lisää ja ilmoittaudu 10.5. mennessä.

2) Learning Lab projektit, 4-6 op, 22.6.-31.7.
Lue lisää ja ilmoittaudu 21.6. mennessä.

Mitä harjoittelupajassa sitten tapahtuu? Lue lisää intran tiedotteesta.

11. Tammikuussa aloittanut, anna palautetta TAMKille!

Hei sinä tammikuussa opintosi aloittanut! Toivottavasti opintosi ovat lähteneet hyvin käyntiin ja TAMK sekä opiskeluryhmäsi ehtivät tulla tutuiksi ennen vallitsevan poikkeustilanteen alkamista! Keräämme kaikilta uusilta opiskelijoilta palautetta orientaatiopäivistä ja opintojen alkamisesta, ja kehitämme vastausten pohjalta toimintaamme. Annathan sinäkin palautetta, jokainen vastaus on meille tärkeä!

Vastaaminen vie aikaa noin 10 minuuttia. Kysely on avoinna 5.5. saakka. Pääset täältä kyselylomakkeeseen.

Vastausten pohjalta TAMKin hallinto koostaa tulokset, jotka julkaistaan raportointipalvelu Valvomossa. Sieltä löydät myös aiempien vuosien tuloksia. Vastaukset käsitellään ehdottoman luottamuksellisesti siten, ettei yksittäinen vastaaja ole tunnistettavissa palautteiden koonneista. Saatu palaute käsitellään tutkinto-ohjelmissa yhteistyössä henkilöstön ja opiskelijoiden kesken sopien samalla palautteen pohjalta tehtävistä toimenpiteistä. Oman tutkinto-ohjelman lisäksi palautteilla on vaikutusta TAMKin yhteisten käytäntöjen kehittämiseen.  

12. TAMK avaa avoimen AMKin kesäkurssit maksuttomiksi

Tampereen ammattikorkeakoulu avaa avoimen AMKin tarjontansa kesän yli kaikille maksuttomaksi. Käytännössä uudet ilmoittautumiset viimeistään 31.8. alkaville avoimen ammattikorkeakoulun kursseille ovat ilmaisia.

Avoimen tarjonnasta löytyy mielenkiintoisia kursseja muun muassa liiketoiminnan, tekniikan ja terveydenhoidon aloilta. Avoimen tarjonnan maksuttomuus koskee vain yksittäisiä kursseja, ei opintokokonaisuuksia tai polkuopintoja. Kurssitarjontaan voit tutustua osoitteessa tuni.fi/avoinamk.

13. Kevään palautetilaisuudet jatkuvat!

Kevään aikana tutkinto-ohjelmissa järjestetään opiskelijoiden ja henkilöstön palautetilaisuudet, joissa keskustellaan vuoden 2019 palautteista ja sovitaan mahdollisista kehittämistoimenpiteistä. Seuraa oman tutkinto-ohjelmasi tiedotusta palautetilaisuuden järjestelyistä ja etäosallistumisesta.

Opiskelijapalautteet sekä yhteenveto palautteista ovat nyt nähtävillä Valvomossa. Lisätietoja ja linkit opiskelijapalautteisiin löytyvät Intrasta ja opiskelijapalautteiden yhteenvedon löydät täältä.

14. TAMKin vappukisa

Olemme viime aikoina pähkäilleet koronan kurimuksessa. Työnteko, opiskelu ja opettaminen muuttuivat yhdessä yössä. Kaikki joutuivat sopeutumaan uuteen tilanteeseen nopeasti. Miten selviydymme työnteosta, opiskelusta ja opetuksesta? Olemme tuottaneet taatusti uusia ratkaisuja jaksamiseen, selviämiseen ja jokapäiväisiin tekemisiimme!

Voisimmeko edelleen sparrata työntekoamme ja opiskeluamme? Mitä uusia mahdollisuuksia löydämme? Miten voisimme helpottaa arkeamme? Voimmeko jopa tuottaa ihan hulvattomia uusia ratkaisuja työntekoomme?

Tavoitteena on siis hullujen ideoiden tuottaminen: Keksikää tiimissä uusia, ennakkoluulottomia ja villejä ratkaisuja arjen, opiskelun ja/tai työnteon helpottamiseksi. Kisa käynnistyy maanantaina 20.4.2020 ja päättyy vappuaattona torstaina 30.4.2020 klo 16.00.

Kilpailussa on kolme sarjaa:

1. Henkilökuntasarja
2. Opiskelijasarja
3. Mix and Match -sarja (opiskelijat, henkilökunta)

Kerätkää ryhmä ja ideoikaa! Älkää tyrmätkö tai naurako toisten ajatuksille, vaan kirjatkaa kaikki ideat muistiin. Voitte laittaa ideoinnin pystyyn erilaisissa ryhmissä ja erilaisilla työkaluilla. Apuna voitte käyttää tätä ”Hullut Ideat” -pohjaa. Huom! Pystyt muokkaamaan liitettä, kun kopioit sen omaan Google Driveen (Tiedosto – Luo kopio. Älä pyydä muokkausoikeutta.)

Lähettäkää vapaamuotoinen selvitys ratkaisustanne hankeviestijat.tamk(at)tuni.fi viimeistään vappuaattona 30.4.2020 klo 16. Halutessanne voitte tehdä ideasta myös lyhyen videopitchauksen.

Jokaisen sarjan paras ja hulvattomin idea palkitaan ravintolan lahjakortilla. Ravintolan saa voittaja päättää. Reunaehtona on, että tuetaan paikallista yritystoimintaa. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan huikean jännittävä vappuyllätys!

Lisätietoa sekä mm. vappukisan säännöt löydät Intrasta.

15. Nyytin chatit

Nyytin chat on paikka yhteiselle ajatusten ja kokemusten vaihdolle. Ryhmämuotoisessa chatissa jutellaan erilaisista opiskelijan arkea ja elämää koskettavista aihepiireistä. Chatissa on mukana aina Nyytin vaparit tai työntekijät. Tervetuloa mukaan juttelemaan rennolla otteella, mukavassa seurassa!

Tulevat chatit:

ti 28.4. klo 15 – 17: Miten käy opintojen, kun korona estää lähiopetuksen?
Mitä jos valmistuminen viivästyy koronanan takia? Joustaako opinnot ja oppilaitos koronan takia? Entä miten käy tukien? Chatissa jutellaan opinnoista, niiden viivästymisen aiheuttamista tunteista ja pohditaan selviytymiskeinoja.

ti 5.5. klo 15 – 17: Vaaditko itseltäsi liikaa?
Oletko liian vaativa ja ankara itseäsi kohtaan? Onko koronakriisi lisännyt vaativuutta opinnoissa, ihmissuhteissa tai arjessa? Chatissa jutellaan siitä, miten vaativuus ja ankaruus näkyy omassa elämässä ja miten vaatimuksia itseään kohtaan voisi vähentää. Tuu mukaan keskustelemaan ja kokeilemaan helppoa itsemyötätuntoharjoitusta yhdessä muiden osallistujien kanssa.

16. Tartu kesätyö- ja harjoittelumahdollisuuksiin: Econia esittäytyy TAMKin opiskelijoille 28.4. (online)

Hei sinä opiskelija, joka etsit vielä kesätöitä tai olet kiinnostunut tutustumaan monipuoliseen työnvälittäjään: nyt pääset osoittamaan kykysi ottaa vastaan haasteita ja tarttua syntyviin työmahdollisuuksiin! TAMK ja Econia pitävät ensi viikon tiistaina 28.4. online-esittelyn Econian Henkilöstöpalveluista sekä heidän monista kesätyö- ja harjoittelumahdollisuuksista mm. kausitöissä. Esittelyssä saat ohjeet siihen, miten Econian avoimia paikkoja voi hakea ja tietoa, mitä muita työllistymismahdollisuuksia Econian kautta voi saada.

Tule siis kuuntelemaan TAMKin ja Econian live-online-tapahtumaa ja kysymään lisää chatin puolella! Online-tapahtuma järjestetään tiistaina 28.4, ensin suomeksi ja sitten englanniksi:

Econian esittely suomeksi: ti 28.4. klo 14:00-15:00
Econian esittely englanniksi: ti 28.4. klo 15:00-16:00 (in English)

Liity online-tapahtumaan linkin kautta (sama linkki esittelyille molemmilla kielillä). Lomake työnhakijaksi ilmoittautumiseen suomeksi. Mikäli et pääse mukaan online-tapahtumaan, ei hätää, tallenne on myöhemmin katsottavissa.

Econia – Talous- ja henkilöstöhallinnon asiantuntija. Econialla on nyt tarjolla monenlaisia erilaisia kesätyöpaikkoja riippuen hakijan omista toiveista, osaamisesta ja asuinpaikkakunnasta. Tarjolla on mm. satokauden pelastamistehtäviä puutarhoilla ja kasvihuoneissa.

Econia Henkilöstöpalvelut tarjoaa vuokratyötä ja vuokratyöntekijöitä, rekrytointipalveluita ja avoimia työpaikkoja. Kauttamme työllistyy vuosittain satoja työntekijöitä eri toimialoille, niin henkilöstövuokrauksen kuin rekrytointien kautta. Toimimme lähes kaikilla aloilla toimistotöistä ja vaativista asiantuntijatehtävistä puutarhoihin ja kasvihuoneisiin, tuotantoon, teollisuuteen ja kaupan alalle.

Aloitimme henkilöstöpalvelujen tarjoamisen jo vuonna 1996. Henkilöstöpalveluyritysten liiton (HPL) jäsenenä pelaamme sääntöjen mukaan ja pidämme työntekijöistämme huolta. Jos sinulla on kysyttävää ennen tapahtumaan, vastaamme parhaamme mukaan sähköpostitse: careerservices.tamk(at)tuni.fi.

******************************************************************************************
ENGLISH SUMMARY
******************************************************************************************

17. Tursaspassi new returning date 30 September

Due to exceptional times, the completion of Tursaspassi passport (2019 – 2020) and returning it back to our office by 30 April will not be possible. Therefore we’ve decided to delay the returning date to the beginning of autumn term. The new return date is 30 September 2020 at 4pm to Tamko’s office member service desk.

Many of our (Tamko) and TAMK’s student associations and clubs’ spring events have been postponed to autumn. We will inform about our own upcoming Tursaspassi events when we’ve more information about the exact dates. We also highly recommend keeping an eye on student associations and clubs’ communication channels about their own upcoming Tursaspassi events. There are also about twenty different kinds of checkpoints and task in the Tursaspassi which can be done right after the restaurants and other places are opening their doors again.

Tursaspassi checkpoints and performance descriptions can be found from our website. If you’ve any questions regarding Tursaspassi, please don’t hesitate to contact us: tursaspassi(at)tamko.fi

18. Tytti’s member service Teams desk 29 April

Do you miss having your coffee break at Solu? Well, we’re missing you, dear students! If you’re having withdrawal from asking questions and joking with our member service specialist Tytti, then we’ve some great news! Tytti is working remotely in Teams and wants to hear all your latest jokes and will tell her own best stuff. Her level has remained the same even when we’re far away from each other.

Tytti’s Teams desk takes place on Thursday, April 29th at 3pm – 5pm. Join Tytti’s company through this link!

19. Ask about distance learning and exams through chat

TAMK will open a chat service for questions regarding distance learning and exams for students of TAMK and TAU starting from Monday, April 27th. In the new ”Frequently asked questions about distance learning and exams” page you can find answers to the most common questions and chat with a study counsellor to ask general and technical questions that you cannot find answers for.

A study counsellor is available to answer questions from Monday to Friday 2 pm – 3 pm starting from Monday 27 April. The link to chat can be found in Student’s Guide’s new handbook page ”Frequently asked questions about distance learning and exams” where we will be adding more questions regularly.

Please follow these links to TAMK ja TAU’s handbooks. You can send more questions to be added to the frequently asked questions page through this Forms questionary. We are happy to recieve your questions but not all of them will be added to the page. If you need a personal answer, please come ask the question during the chat hours mentioned above.

The chat is aimed to help with general questions. Questions regarding specific courses should be addressed to the teacher of the course. Intranet and IT Services’ pages Student: Practical instructions for distance learning and Distance learning study skills have also been added to Student’s Guide and contain important information on the subject. Remember to check them out.

If you have questions, send them to us or come and chat! We are here to help!

 

20. TAMK’s May Day Contest!

The coronavirus situation has lately captured our attention. Working, studying and teaching changed overnight. All had to adapt to the new situation quickly. How do we cope with working, studying and teaching? We have surely created new solutions in order to cope and maintain our wellbeing in the everyday life.

Could we support our working and studying further? What new possibilities do we find? How could we ease our everyday life? Could we create new and mind-blowing solutions to our work? So, the main thing is to create crazy ideas: Come up with new, open-minded and wild solutions in your team to ease our everyday life, studying and working. The contest will open on Monday 20 April 2020 and close on Friday 30 April at 16.00.

The contest has three series:

1. Staff
2. Students
3. Mix and match (students, staff)

Gather a group and come up with ideas. Do not reject or laugh at each others’ ideas but write them down. Any tools are allowed. You can use the enclosed Crazy Ideas example for your help. Note! You will be able to edit the attachment when you copy it to your own Google Drive (Files – Make a Copy. Do not ask for editing rights.)

Please send a free-form account of your idea to hankeviestijat. tamk(at)tuni.fi by 30 April 2020 at 16.00. You can also make a short video pitch on the idea, if you want. The best and most mind-blowing idea of each series is awarded with a restaurant gift card. The winner can decide on the restaurant. The precondition is to support local entrepreneurship. An exciting May Day surprise will be raffled among all participants.

More info and contest rules can be found from intra.

21. Feedback sessions are continuing!

During the spring, the feedback will be discussed in each degree programme in students’ and staff’s joint remote feedback sessions to agree on potential development measures. Follow your own degree programme information about arrangements and remote participation.

More Information can be found from Intra and from the student feedback summary collected by the Education Development Services.

22. Seize summer job and internship opportunities: Econia presents for TAMK students April 28th (online)

Hey student who’s still looking for summer job or is interested in getting to know a versatile employment agent: now’s your chance to show your ability to take on a challenge and grasp work opportunities! Next Tuesday, on April 28th, TAMK and Econia will offer a presentation about Econia’s employment services and summer job and intern