YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

Tamko Topics 36 / 2019

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta

1. Tamkon Alkumetri 4.9.

2. Tamkon Tursajaiset 11.9.

3. Tamkon syyskampanja - voita 100€ S-ryhmän lahjakortti!

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä

4. Harjoittelijaksi kampuskehitykseen?

5. Opintolaina ilman toimitusmaksua ja kampuskahvit kaupan päälle!

6. Tolumppialaiset 4.9.

7. SportUnin avoimet ovet 2. - 8.9. - voita liikuntamaksu!

8. Tolun Vakiovuoro 3.9.

9. Pi**uralli 18.9. - ständimyynti 3.9.

10. PISTOT 10v. The Great Gatsby 12.9

11. NamiAppro 10.9.

12. Nuorten turvatalo etsii uusia vapaaehtoisia!

English Summary

13. Alkumetri 4 September

14. Tamko Tursajaiset 11 September

15. Tolu's weekly sports shift 3 September

16. Tolumppialaiset 2019

17. PISTOT 10 years The Great Gatsby 12 September

18. NamiAppro 10 September

******************************************************************************************

OPISKELIJAKUNTA

******************************************************************************************

1. Tamkon Alkumetri 4.9.

Ei syksyn aloitusta ilman Tamkon Alkumetriä! Tämä jo hyvään ikään päässyt klassikkotapahtuma järjestetään tänä vuonna 4.9.2019 Social Clubissa. Tämän vuoden bileiden teemana Cyber Reality Tursaspassin teeman mukaisesti.

Ennakkoliput osoitteesta Kideapp.fi (sis. palvelumaksu), Tamkon toimistolla sekä ständeillä. Tamkon jäsenille hinta 3,00€, muille 5,00€ ja ovelta 5,00€. Ovet avoinna kello 22 alkaen, ennakkolipulla jonon ohitus kello 24.00 asti.

550 ensimmäistä ennakkolipulla sisääntullutta saa tapahtuman haalarimerkin ravintolan ovelta. Ensimmäisen vuoden opiskelijat saavat ovelta myös leiman Tursaspassiinsa. Leimoja ei voi pyytää tapahtuman jälkeen, joten muista napata Tursaspassisi mukaasi Alkumetriin!

Alkumetrin virallisina etkoina toimii hauska ja urheilullinen rastitapahtuma Tolumppialaiset. Nappaa siis kaverit tai uudet tuttavuudet matkaasi ja suuntaa Sorsapuistoon kello 17! Kombolipun Alkumetriin ja Tolumppialaisiin löydät Solulta huokeaan 5€ hintaan.  

 

2. Tamkon Tursajaiset 11.9.

On taas se aika vuodesta, kun Tampere on pullollaan päättömästi vaeltelevia Tursaita. Tursaspaimenet joutuvat töihin, kun nämä vielä hieman eksyksissä olevat opiskelijan alut haalitaan kasaan. On siis aika seitsemänsienkymmenienseitsemänsien (KYLLÄ OIKEESTI) Tamkon Tursajaisten!

Tursajaiset 2019 alkavat perinteisesti pääkampuksen Taivaallisen rauhan aukiolta jättikulkueella kohti Keskustoria klo 12. Ennen tätä on järkevää tankata ruokaa, sillä päivä on pitkä. Tursaiden juhlapäivän kunniaksi, tursasruokkimo Campusravita tarjoaa lounasjuomaksi myös vaihtoehtoisesti olutta tai siideriä. Kun torilla tavataan, Tursaat laitetaan valan alle. Paluuta ei luonnollisesti tämän jälkeen ole. Valan jälkeen Tursaskulkue suuntaa kohti lopullista kohdetta, iloista Tursasmaata. Tursasmaassa heistä koulitaan pois loputkin epäopiskelijan rippeet.

Tapahtumapäivä on pitkä, joten oma juomapullo on suotava ottaa mukaan, mutta ethän tuo lasisia juoma-astioita mukanasi. Tursasmaassa on tarjolla myös ruoka- ja anniskeluasiota, joten käteinen rahe on best.

Jotta bileet ei lopu kesken, jatkoille hamuavat voivat suunnata illalla kohti Venue FL. Jatkolippu kustantaa ennakkoon Tamkon jäsenille 5 €, ei-jäsenille 7 € ja ovelta kaikille 7 €. Lippuja myydään Tamkon Solulla, Kideapp.fi'ssä sekä ständeillä. Lipunmyynnistä tiedotetaan FB-tapahtumassa. Päivätapahtuma on Tursaille ilmainen.

Haalarimerkki vain ennakkolipun ostaneille ja 1000 ensimmäiselle.

Opiskelijakunta Tamkon kaikki tapahtumat ovat täysin häirintävapaita eikä minkäänlaista häirintää tai syrjintää hyväksytä. Myös Tursajaisissa on mukana koulutetut häirintäyhdyshenkilöt ja tavoitat heidät sähköpostiosoitteesta hairintayhdyshenkilot(at)tamko.fi.

Lisätietoja Facebook-tapahtumassa.3. Tamkon syyskampanja - voita 100€ S-ryhmän lahjakortti!

Tamkolla on jälleen käynnissä perinteinen syyskampanja, jonka palkintona on S-ryhmän 100€ lahjakortteja! Palkintoja arvotaan uusien ja kaikkien jäsenten kesken.

Kesäkuussa 2019 tai sen jälkeen sähköisellä jäsenlomakkeella liittyneiden, ja monivuotisen jäsenmaksun maksaneiden, jäsenten kesken arvotaan 3 kpl S-ryhmän sadan euron (100,00€) lahjakortteja. Lisäksi arvomme 2 kpl (100,00€) lahjakortteja kaikkien jäsenten kesken, joiden jäsenyys on voimassa 1.10.2019. Nyt siis kannattaa liittyä Tamkon jäseneksi tai hoitaa jäsenyysasiat kuntoon syksylle!

 

******************************************************************************************

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

******************************************************************************************

4. Harjoittelijaksi kampuskehitykseen?

Korkeakouluyhteisömme kampuskehityksessä on tarjolla mahdollisuuksia harjoitteluun, opinnäytteisiin tai projektiopintoihin. Tampereen korkeakouluyhteisön kampuskehitys luo uudelle yhteisöllemme tarkoituksenmukaisia kampusympäristöjä. Tule mukaan rakentamaan uutta, haemme eri alojen opiskelijoita mukaan tiimiin!

Mitä SINÄ saat?

- Pääset luomaan uutta Tampereen korkeakouluyhteisöä

- Työskentelet mielenkiintoisissa ja monipuolisissa tehtävissä sinulle rakennetun pestin mukaan!

- Mahdollisuuden kehittää osaamistasi ja projektityötaitojasi

- Innostuneen tiimin

- Harjoittelun palkka 1500€/kk

Miten haet?

Haku on ns. jatkuva. Otamme uusia harjoittelijoita tiimiin läpi vuoden. Lähetä lyhyt vapaamuotoinen hakemuksesi satu.hyokki(at)tuni.fi.

 

5. Opintolaina ilman toimitusmaksua ja kampuskahvit kaupan päälle!

Omistaja-asiakkuus Osuuspankissa kannattaa! OP Tampere tarjoaa loppuvuoden aikana omistaja-asiakkaiksi liittyneille opiskelijoille 30 take away -kahvia kampusten opiskelijaravintoloista. Omistaja-asiakkaana nostat myös opintolainan ilman toimitusmaksua, saat alennuksia vakuutuksista, säästät rahastoihin ilman kuluja ja sijoitat osakkeisiin edullisemmin. Samalla pääset myös rahanarvoisten OP-bonusten makuun!

Omistaja-asiakkaaksi liityt verkossa, puhelimitse, pankissa – tai näppärästi meidän ständillä, kun vierailemme syksyn mittaan kampuksilla. Ja muistathan, ständiltämme lähdet aina Kismetin kanssa <3 Tutustu opiskelijan etuihin ja kurkkaa kampuskiertueemme päivät.

Liityitkö 19.8.-31.12.2019 omistaja-asiakkaaksi verkossa tai puhelimessa? Laita meille yksityisviestiä Instagramissa @optampere tai Facebookissa.

Kahvietu on voimassa 31.12.2019 asti, mutta opiskelija voi lunastaa kahveja opiskelijaravintoloista saamillaan lipukkeilla 31.5.2020 asti. Etu koskee normaalikokoista take away -kahvia. Opiskelijakortin tulee olla mukana ja voimassa.6. Tolumppialaiset 4.9.

Tolun perinteikäs urheilurastikisa Tolumppialaiset on taas täällä! Tolumppialaiset on urheilumielinen kilpailu, jossa kisataan 4-6 hengen joukkueissa tehden erinäisiä liikunnallisia rasteja. Kerää siis tutut ja tuntemattomat kasaan, ja lähde liikkumaan! Osallistuminen kustantaa 3€ per henkilö, ja lippuja saa joko FB-tapahtuman Holvi-linkistä tai Solulta.

Tolumppialaiset järjestetään 4.9 eli samana päivänä kuin Tamkon Alkumetri, joten niitä voi myös pitää Alkumetrien liikunnallisena etkoiluna (saatavilla yhteislippu = 5€). Koska kaikki Tolun tapahtumat ovat alkoholittomia, tämä onkin siis oiva mahdollisuus polttaa kalorit pois jo etukäteen. Tolumppialaisista saa parhaiten lisätietoja Tolun Facebookissa ja Instagramissa, mihin myös päivittyvät kaikki Tolun tapahtumat!

Lue lisää Tolumppialaisten FB-tapahtumasta.7. SportUnin avoimet ovet 2. - 8.9. - voita liikuntamaksu!

Tervetuloa tutustumaan SportUnin liikuntapalveluihin avointen ovien viikolla 2. - 8.9., jolloin kaikki SportUnin palvelut ovat maksuttomia ja voit kokeilla eri lajeja.

Avoimet ovet -viikon aikana pidetään myös arvonta, jossa voit voittaa syyskauden liikuntamaksun kussakin liikuntakeskuksessa. Arvontaan voit osallistua vierailemalla keskuksessamme, ja täyttämällä arvontalipukkeen paikan päällä. Voittajaan ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä heti Avoimet ovet -viikon päätyttyä.

Uusi ryhmäliikuntakausi alkaa myös 2. syyskuuta: tarjolla on lähes 100 ryhmäliikuntatuntia kolmessa eri liikuntakeskuksessa. Avointen ovien viikolla luvassa yllätyksiä. Tule mukaan!8. Tolun Vakiovuoro 3.9.

Tolun vakiovuorot urheiluhöntsäilyn ystäville alkavat jälleen pyörimään 3.9. Joka tiistai Tolu järjestää vaihtuvalla lajilla olevan 2 tuntisen vauhtipläjäyksen klo 17-19 TAMKin liikuntasalissa. Et tarvitse mitään urheilutaustaa tullaksesi vakiovuorolle vaan pidämme hauskaa urheilun merkeissä sekä tietysti reilun pelin hengessä. Vuorolle ei tarvitse olla maksettuna SportUnin jäsenmaksua (sano tiskillä henkilökunnalle tulevasi Tolun vakiovuorolle), ja kaikki TAMKin opiskelijat ja henkilökunta ovat tervetulleita. Ensimmäinen syksyn laji on futsal, 3.9 tiistaina klo 17-19. Nähdään siellä!9. Pi**uralli 18.9. - ständimyynti 3.9.

Se tulee taas! Ai mikä? No legendaaristakin legendaarisin Pi**uralli vuosimallia 2019! Tampereen kolme hauskinta yhdistystä TaRe ry, Konekerho ry ja SOPU ry yhdistävät taasen voimansa. Kerää dream teamisi kasaan ja lähde suorittamaan syksyn kuuminta baarikierrosta!

Pi**urallilla kierretään Tampereen keskustan alueella sijaitsevia baareja suorittaen hauskoja rastitehtäviä ja tietenkin janoa sammuttaen! Lippu kustantaa vaivaiset 3€ ja sisältää itse kierroksen, päheän haalarimerkin ja jatkot Doriksessa (ei sis. narikkaa). Pi**urallin lippujen ständimyynti 3.9. klo. 11 - 14 Teiskontien puoleisessa aulassa, niin kauan kuin lippuja riittää. Lippuja saatavilla lisäksi Kide.appissa.

Aloitus tapahtuu keskiviikkona 18.9 Laikunlavalta ja lähdöt ovat 15min välein klo 17-18 välillä, joten ole nopea ja osta liput heti. Liput vaihdetaan rastipasseihin. Passien palautus viimeistään klo 22 Dorikseen.

 

10. PISTOT 10v. The Great Gatsby 12.9.

PISTOT täyttää 10 vuotta! Tervetuloa juhlimaan synttäreitä 12.9. uuteen Social Clubiin. Vuosikymmen on taas vaihtumassa ja sen kunniaksi muistelemme 1920-luvun mahtavia juhlia ja kieltolakia. Synttäreiden teema onkin siis 20-luku, eikä haalareita näissä juhlissa tarvitse. Nyt on siis aika laittaa helmet kaulaan, sulat päähän ja kaivaa puvut kaapeista!

Liput ennakkoon 3€ ja ovelta 5€. Ennakkolippuja löydät Kide.appista, Tamkon toimistolta (Solu), Kuntokatu 3:n ständeiltä 5.9., 11.9. sekä bilepäivänä 12.9. Ovet aukeavat perinteisesti kello 21.30 ja pysyvät auki aina kello 05.00 saakka.

Uuden ravintolan myötä tulee myös yksi uudistus. Jotta kaikkien ilta sujuisi mahdollisimman mukavasti, eikä kukaan joudu jonottamaan ulkona pakollista enempää, pyrimme minimoimaan reppujen määrän narikassa. Tästä johtuen, mikäli haluat repun narikkaan tuoda, varauduthan maksamaan siitä ylimääräiset 2€. Juomat mahtuvat helposti vaikkapa kangaskassiin, joka taas sujahtaa hyvin jatkossa esim. haalareiden taskuihin. Inspiraatiota illan asuun voi käydä hankkimassa uudesta Punanaamiosta, josta bilepassia näyttämällä saat -20% alennuksen.

Lisätietoja löydät Facebook-tapahtumasta.11. NamiAppro 10.9.

NamiAppro tulee jälleen! Tampereen makein opiskelijatapahtuma järjestetään tänä vuonna 11. kerran ja suurempana kuin koskaan. Hanki siis lippusi ja vietä iltapäivä kierrellen Tampereen parhaita kahviloita ja muita herkuttelupaikkoja tiistaina 10.9.2019 kello 13-21. Tämä on mahtava tilaisuus tutustua Tampereen kahvilatarjontaan ja vaikka löytää uusi lempikahvila. Tapahtuma on alkoholiton (mahdollista sokerihumalaa lukuunottamatta).

Tapahtumassa voit saavuttaa NamiKandin, HerkkuDI:n tai MättöTohtorin tittelin. NamiKandin arvonimen ansaitset kiertämällä viisi kahvilaa, HerkkuDI:n kiertämällä yhdeksän, ja arvostetuimman MättöTohtorin kiertämällä kokonaiset 14 kahvilaa. Minkä sinä saavutat tänä vuonna?

Tapahtuma kustantaa 5 euroa ja hintaan sisältyy kartta, haalarimerkit ja jatkot Tampereen Työväen Teatterilla. Lähdöt ovat tänä vuonna Cafe Linkosuo Duo, Cafe Kaisuli Tammelassa ja Ståhlberg Kuninkaankatu. Kaikki reitit on julkaistu NamiAppron nettisivuilla https://www.namiappro.fi/. Pukukoodina toimii haalarit. Nettilipunmyynti aukeaa 28.8. klo 12, jonka jälkeen lippuja myydään TAMKilla 3.9. kello 10 alkaen B0-17a.

Kampuslipunmyynneissä ostorajoitus on 2 lippua/henkilö ja netissä 10 lippua/henkilö. HUOM! Kaikkia lähtöjä on saatavilla vain nettilipunmyynnissä. TAMKin ständillä myydään Hervannan ja Kuninkaankadun lähtöjä.

Tapahtuman järjestää Tampereen yliopiston Bioteekkarikilta Bioner ry. Lisätietoa tapahtumasta osoitteessa www.namiappro.fi sekä NamiAppron Facebook-tapahtumassa.12. Nuorten turvatalo etsii uusia vapaaehtoisia!

Punaisen Ristin Nuorten turvatalo etsii uusia vapaaehtoisia erilaisiin toimintoihin. Vapaaehtoisena voit olla mukana tilapäisessä majoituksessa, verkkoauttamisessa, jalkautuvassa toiminnassa, ryhmän ohjaajana tai yksittäisen nuoren tukikummina. Etenkin majoituksessa ja verkkoauttamisessa suositeltu ikä vapaaehtoiselle on yli 23-vuotta, mutta muissa toiminnoissa vapaaehtoistoiminta on ikärajatonta. Kaikkeen toimintaan vapaaehtoiset saavat koulutusta, perehdytystä ja ammattilaisen riittävän tuen hyvin joustavasti ja mukaan voi tulla ympäri vuoden. Lisätietoja ja kiinnostuksesta voi ilmoittaa osoitteeseen turvatalo.tampere(at)punainenristi.fi tai p. 040 556 6661.

******************************************************************************************

ENGLISH SUMMARY

******************************************************************************************

13. Alkumetri 4 September

Alkumetri is one of the four annual parties organized by the Students' Union Tamko. The event is THE way to start your academic year, so be ready, be fast, and prepare yourself so you won't miss the tickets! Our theme this year is Cyber Reality.

Pre sale tickets available from Tamko's office (Solu) and mobile application Kideapp.fi (with service fee). We'll inform you of the exact sales date in the FB-event! Ticket prices are 3€ for Tamko members, and 5€ for non member students. Doors will open at 10 PM and you can cut the line with the pre sale ticket before midnight! Overall patches (first 550) will be given at the event so be fast to get your own! You also get a mark in your Tursaspassi so remember to take it with you.

Official pre-event for the Alkumetri is Tolumppialaiset: sporty and hilarious non-alcoholic checkpoint competition! The event starts at 5PM and continues until 9PM in Sorsapuisto. Tolumppialaiset is organized by TAMK's sports club Tolu. Ticket options: Alkumetri and Tolumppialaiset combo ticket 5€, single ticket just for Tolumppialaiset 3€.14. Tamko Tursajaiset 11 September

Tursajaiset is an annual initiation rite, where your status as a student in TAMK get's it's rightful measures.

We begin our journey at 12 o'clock as a big parade from Kuntokatu 3 main square (Main Campus) and together we head to Keskustori, where you'll have your rite of passage. From Keskustori the parade heads to the Golden Kingdom of Tursas, where you, recently assigned Tursa's, have the opportunity to participate in a checkpoint competition in teams. (Pick a witty costume theme for your team as there's also going to be a costume competition!)

The daytime event is free for all the new students, but the pre-sale tickets for the after party in Venue FL costs 5€ (7€ for non-members) or 7€ from door. If you happen to bring a "juice" bottle of your own, please make it plastic or aluminum one, Thank you!

All Tamko's events are strictly free of harassment. We have trained contacts also at Tursajaiset, so if you face any kind of harassment during the event, please do contact hairintayhdyshenkilot(at)tamko.fi15. Tolu's weekly sports shift 3 September

Tolu is back from our summer break, and ready to get moving again. Every Tuesday from 5PM - 7PM, we organize a 2-hour drop-in sports shift, where we play a different sport each week. All TAMK students and staff are welcome to join us, and there is no skill requirements. We just want to get you moving. Our first shift is on September 3rd, and we will be playing futsal. We provide all the gear except for your sports attire and indoor playing shoes.16. Tolumppialaiset 2019

Tolumppialaiset (The Tolumpics) is a yearly event in which people get together in teams and compete to win prizes by going to checkpoints and participating in athletic challenges. If you're new to the school and/or the country, this is a fun way to get together and get to know your fellow students. You don't have to be good at sports, you just have to show up and give it a try!

Tickets for the Tolumpics cost 3€ per person, or 5€ if you want to buy a joint ticket that gets you into Tamko's Alkumetri party as well. To be clear, all of Tolu's events are alcohol free, but the Tamko afterparty is unlikely to be. So if you think you'll feel guilty for going to Alkumetri, come join us and pre-burn off some of those calories. Tickets are available through our online store in the Facebook event, or at the student union office.

For more info in our Facebook event.17. PISTOT 10 years The Great Gatsby 12 September

PISTOT welcomes you to our birthday party on Thursday the 12th of September. PISTOT 10 years The Great Gatsby will be held at the new Social Club. Our party will celebrate the amazing parties of the 20's so there is no need for overalls. Dress fancy and according to the theme. See you there!

Pre-sale tickets 3€ and tickets from the door 5€. Pre-sale tickets available from Kide.app, Tamko's office Solu and main campus' stands on September 5th, 11th and 12th.

New season and a new venue brings something new to the party as well. To make all of our time at the party more enjoyable, please leave your bags at home. This will make sure that no one needs to wait in line longer than necessary.  If you do take your bags be prepared to pay 2€ extra to leave them at the coat check. Costume ideas can be found on Punanaamio where you get 20% off from your purchase by showing your PISTOT party pass.

Check out more info from Facebook event. 18. NamiAppro 10 September

NamiAppro is here again! The sweetest student event in Tampere will be held on the 10th of September at 1PM - 9PM, for the eleventh time. Get your tickets and prepare to spend your evening by visiting cafeterias around Tampere and buying something delicious from each of them! It's a great opportunity to get to know the cafeterias in town or for example find a new favourite place. The event is alcohol free, but a sugar high is guaranteed.

The more places you visit, the higher degree you will get: By visiting five places, you will earn a title of Bachelor in Candies, by nine places the title of Master of Sweets and by 14 places you will get a badge of Doctoral in being “stuffed”. Which degree will you get this year?

Tickets cost 5 euros each, and a ticket includes a map, badges and the after event at TTT-theater, which also happens to be the finish line of the event. The starting points this year are Cafe Linkosuo Duo, Cafe Kaisuli in Tammela and Ståhlberg Kuninkaankatu. The routes are published online on NamiAppro's homepages. Online sale starts on the 28th of August at 12 o'clock. Dresscode is overalls. After that tickets will be sold at all campuses as follows:

  • TAMK B0-17a / tue 3.9. / at 10 am

One person can buy two tickets on campus ticket sales and 10 online. Notice that only during the online sale and Hervanta campus sale you can buy all the maps available. During Center campus’ sale you can buy map with Tammela or Kuninkaankatu as a starting point and during TAMK’s sale Hervanta or Kuninkaankatu.

NamiAppro is organized since 2008 by Bioner the guild of bioengineering (Tampere University). You can check more information at https://www.namiappro.fi/en/ and on NamiAppro's Facebook event at https://www.facebook.com/events/384883272163275/.

******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics