TAMKO TOPICS 8/2022

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

OPISKELIJAKUNTA 
1. Solun aukioloajat itsenäisen opiskelun viikolla (vk9)
2. Sähköinen tutkintotodistus puhututtaa
3. Haemme opiskelijaedustajia tutkinto-ohjelmien neuvottelukuntiin

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ 
4. Muista kasvomaski kampuksella!
5. OP: Oman talouden hallinta opiskeluarjessa -webinaari 24.2.!
6.  Tule seuraamaan auditointituloksen ja -raportin julkistamistilaisuutta TÄNÄÄN 21.2.!
7. Osallistu Anturan haalarimerkkikisaan!
8. Tamkon jäsenet etuhinnalla Songs for the New World -musikaaliin!
9. CV- kuvauspäivä maaliskuussa!
10. Talviliikuntaviikko alkaa TÄNÄÄN!
11. Tervetuloa mukaan Parven tomintaan!
12. Vahvistuva nuori vanhemmuus -hankkeen esittelytilaisuus 24.2.
13. Universumin urakysely on avattu – tee uratesti!


OPISKELIJAKUNTA

1. Solun aukioloajat itsenäisen opiskelun viikolla

Tamkon toimisto Solu on auki itsenäisen opiskelun viikollakin (viikko 9) mutta supistetuin palveluajoin:

Ma 28.2. 10-14
Ti 1.3. 10-14
Ke 2.3. 10-14
To 3.3. 10-14
Pe 4.3. SULJETTU

Olet tervetullut kahville, hoitamaan jäsenyysasioita tai lainaamaan liikuntavälineitä ja lautapelejä! Voit myös laittaa viestiä osoitteeseen toimisto@tamko.fi, autetaan myös etänä!

2. Sähköisestä tutkintotodistuksesta

TAMKin siirtyminen sähköisten tutkintotodistuksien jakamiseen on herättänyt keskustelua ja olemme saaneet opiskelijoilta palautetta. Tamko on vienyt palautetta eteenpäin ja olemme olleet yhteydessä TAMKin johtoon. TAMKissa on nyt jatkettu siirtymäaikaa sähköisiin tutkintotodistuksiin ja jatkossakin valmistumisvaiheessa on mahdollisuus saada tutkintotodistus tulostettuna. 

Sähköiseen tutkintotodistukseen siirtyminen liittyy valtakunnalliseen Digivisio2030 -hankkeeseen, jonka tavoitteena on kehittää korkeakoulujen digitalisuutta ja siihen liittyen siirtyminen sähköisiin tutkintotodistuksiin on yksi hankkeen tavoitteista. Sähköisestä tutkintotodistuksesta on myös se hyöty, että se on käytöltään kätevämpi ja sitä on vaikeampi väärentää. Tämä tuleva muutos on valtakunnallinen ja muutamissa korkeakouluissa tämä on jo otettu käyttöön viime vuonna ja tulevaisuudessa muutkin korkeakoulut tulevat siirtymään sähköisiin tutkintotodistuksiin.

Lue Tamkon hallituksen puheenjohtaja Joonas Soukkion ja varapuheenjohtaja Hanna Ojaniemen kirjoitus sähköisistä tutkintotodistuksista Tamkon nettisivuilta: https://tamko.fi/ajankohtaista/sahkoinen-tutkintotodistus-hitti-vai-huti/

3. Haemme opiskelijaedustajia tutkinto-ohjelmien neuvottelukuntiin   

Opiskelijaedustajana pääset vaikuttamaan ja edustamaan opiskelijanäkökulmaa TAMKin tutkinto-ohjelmien neuvottelukunnassa.  

Jokaisella TAMKin koulutuksella on neuvottelukunta, jossa koulutus ja työelämä kohtaavat. Neuvottelukunnissa keskustellaan mm. mahdollisuuksista projekteihin sekä opetuksen suhteesta työelämän tarpeeseen. Tapaamisia järjestetään vuodessa 2-4, joten ajallisesti neuvottelukunta ei työllistä kovin paljon.  
 
Haemme innokkaita ja positiivisia kehittäjiä! Parhaimmillaan työryhmäsuhteilla on jopa työllistytty! Neuvottelukuntien meneillään olevat kaksivuotiset toimikaudet kestävät vuoden 2022 loppuun. Tamko järjestää toimikauden alussa perehdytyksen opiskelijaedustajille. Mikäli kiinnostuit, ilmaise kiinnostuksesi opiskelijaedustajalomakkeen kautta tai kysy lisää sähköpostilla: edunvalvonta(at)tamko.fi  

Haemme opiskelijaedustajia seuraaviin neuvottelukuntiin:  

  • Ammatillisen opettajankoulutuksen neuvottelukunta
  • Bioanalytiikan neuvottelukunta
  • Energy and environmental Engineering-neuvottelukunta
  • Terveydenhoitajakoulutuksen neuvottelukunta
  • SOTE YAMK 

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ 

4. Muista kasvomaski kampuksella!

Lähiopetukseen siirtyessä on hyvä muistuttaa jokaista kasvomaskin käytöstä. Korkeakouluyhteisön sisätiloissa edellytetään kasvomaskin käyttöä.
Maskeja on saatavilla kampusten pääulko-ovien läheisyydestä.

Eikä unohdeta muitakaan hygieniaohjeita, kuten käsien pesua ja turvavälejä. Muistetaan tulla kampukselle vain terveenä!

Jokaisen korkeakouluyhteisön jäsenen vastuullinen toiminta on hyvin tärkeää ja näin saadaan pidettyä kampukset auki ja jokaisen työskentely sujuu turvallisemmin.

5.  OP: Oman talouden hallinta opiskeluarjessa -webinaari

Hei opiskelija! Tilaatko ruokaa usein kotiovelle? Huomaatko harhailevasi nettikaupoissa, kun pitäisi kirjoittaa esseetä? Tuntuuko, että säästäminen ja budjetointi opiskelijana on kerrassaan haasteellista?

Tule mukaan OP Tampereen Finanssikoutsien talouswebinaariin torstaina 24.2. klo 17-18
Webinaarista saat niksejä, miten voit kuluttaa viisaammin, säästää säännöllisesti ja välttyä ylikuluttamiselta.

Pääset mukaan ilmoittautumalla Kide.appin kautta ilmaiseksi:
https://kide.app/events/721d4102-f7df-4793-86fe-24b1c23de448/details

Kuullaan linjoilla!

6.  Tule seuraamaan auditointituloksen ja -raportin julkistamistilaisuutta!

Tervetuloa seuraamaan auditointituloksen ja raportin julkistamistilaisuutta tänään maanantaina 21.2.2022 klo 12.00–13.30 Zoomiin osoitteeseen: https://tuni.zoom.us/j/67227587834?pwd=VHNESWowTElhY2xpejB3NGhpeHFrZz09

Korkeakoulujen laatujärjestelmät auditoidaan kuuden vuoden välein. Kansallisen koulutuksen arviointikeskus Karvin nimittämä auditointiryhmä vieraili TAMKissa 24.–25.11.2021, ja haastatteli korkeakoulun johtoa, henkilöstöä, opiskelijoita ja sidosryhmien edustajia.

Auditointien tavoitteena on tukea korkeakouluja kehittämistyössään ja varmistaa, että suomalaisten korkeakoulujen laatutyö vastaa eurooppalaisia laadunvarmistuksen periaatteita.

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan auditoinnin tuloksesta ja havainnoista!

OHJELMA
12.00 Tilaisuuden avaus Rehtori Tapio Kujala, TAMK
12.10 TAMKin auditointitulosten esittely Auditointiryhmän puheenjohtaja, rehtori Turo Kilpeläinen, LAB-ammattikorkeakoulu
12.40 Kokemuksia auditoinnista ja siihen valmistautumisesta Varapuheenjohtaja Hanna Ojaniemi, Opiskelijakunta Tamko Erikoissuunnittelija Jutta Mäkipelkola, Henkilöstöpalvelut Osaamispäällikkö Timo Salo, Pedagogiset ratkaisut ja kulttuuri -osaamisyksikkö Johtaja Susanna Seitsamo, Sosiaali- ja terveysala -osaamisyksikkö
13.00 Miten tästä eteenpäin? Palvelujohtaja Mikko Naukkarinen, Yhteisöpalvelut Johtaja Carita Prokki, Liiketoiminta ja kansainvälisyys Kehittämispäällikkö Piia Tienhaara, Laadunhallinta ja toiminnanohjaus
13.15 Kysymyksiä ja kommentteja
13.30 Tilaisuus päättyy

Voit esittää kysymyksiä tilaisuuden aikana chatissa tai lähettää niitä etukäteen osoitteeseen: laadunhallinta.tamk@tuni.fi. Juontajana kehittämispäällikkö Piia Tienhaara, Laadunhallinta ja toiminnanohjaus.

Tästä tapahtuman intrauutiseen: https://intra.tuni.fi/content/news/34238
Tästä uutiseen auditoinnin läpäisystä: https://intra.tuni.fi/content/news/34514

7. Osallistu Anturan haalarimerkkikisaan!

Nyt on täydellinen aika herätellä sisäinen taiteilijasi eloon ja kehitellä haalarimerkki (tai merkkejä)! Luo siis malli haalarimerkki-ideastasi ja lähetä se meille. Aihe on vapaa. Oli se sitten pikainen tuherrus paperille tai photarilla luotu mestariteos, kaikki kelpaa, me hoidetaan loput!

Luonnoksista valitaan parhaimmat ja merkkien suunnittelijoille on luvassa tuotepalkintoja. Voittajien kesken arvotaan myös lippu Kaamoksentorjuntaan!
Kilpailu on kaikille Tamkin opiskelijoille avoin. Osallistumisaikaa 15.3. asti.
Lähetä ideasi ja sähköpostisi meille instagram DM:ssä @anturatamk tai spostilla anturatamk@gmail.com

8.Tamkon jäsenet etuhinnalla Songs for a New World-musikaaliin!

Musikaali-ilmiö Songs For A New World tulee suurempana kuin koskaan! Tampereen Hällä-näyttämölle astuu timanttinen rivi musiikkiteatterin opiskelijoita sekä 9-henkinen orkesteri TAMK Musiikin opintosuunnasta. Teos nostaa nerokkaasti esiin teemaa uupumisen oravanpyörästä, johon nuoret joutuvat tänä päivänä jo hyvin varhaisessa iässä.

Musikaali saa ensi-iltansa maanantaina 28.2. ja kaikki esitykset kajahtavat samalla viikolla.

Tamkon jäsenille lippu erikoishintaan 15€!
Alennetun hinnan saat Lippu.fi palvelusta käyttämällä koodia TAMKO ostotapahtuman yhteydessä tai sanomalla ovella Tamko, ja todistamalla jäsenyytesi näyttämällä opiskelijakorttia.

Jason Robert Brown: Songs for a New World – Laulu uudelle maailmalle
Ensi-ilta: maanantaina 28.2.2022 klo 19, Hällä-näyttämö, Tampere
Muut esitykset: ke 2.3. klo 18, to 3.3. klo 18, pe 4.3. klo 18, la 5.3. klo 15 ja 18. Kaikki esitykset esitetään Hällä-näyttämöllä.
Liput: Tamkon jäsenille 15€! Muille 25/18€ (opiskelijat, työttömät, varusmiehet)
Liput voi ostaa ovelta, Lippu.fi myyntikanavista tai bit.ly/tamkmusiikkiliput
Ikäsuositus: 12v.
Kesto: 1,5h ilman väliaikaa
Lisätietoja:  https://sites.tuni.fi/tamkmusiikki/songs/
Katso lisää BTS materiaalia Instagramista @muste_tamk tai Facebookista Musiikkiteatterin Opintosuunta TAMK

9. CV-kuvauspäivä maaliskuussa!

Nyt on loistava mahdollisuus saada CV:seen ammattilaisvalokuvaajan ottama profiilikuva. Tule Parvi-tilaan (B1-24) valokuvaukseen torstaina klo 9:00 ja 15:00 välisenä aikana, niin saat yhden editoidun profiilikuvan omaan käyttöösi. Valokuva lähetetään sähköpostitse valokuvausta seuraavan viikon aikana. 

Mitä? CV-valokuvaus (Petra Vii Photography) 

Milloin? Torstaina 10.3.2022 klo 9:00 ja 15:00 välisenä aikana (huomaathan, että valokuvauspaikalle voi syntyä jonoa, joten suosittelemme tulemaan ajoissa)

Missä? TAMK Pääkampus, Parvi-tila B1-24

Miten valmistaudun? Laita yllesi siisti yläosa. Voit miettiä, millaisena voisit edustaa organisaatiota tai yritystä esimerkiksi heidän verkkosivuillaan.

Tilaisuuden järjestää TAMK Urapalvelut ja Tamko. Löydät tapahtuman JobTeaserin tapahtumakalenterista: https://tamk.jobteaser.com/fi/events/138602-cv-valokuvaus-tamkilla-cv-photoshoot-at-tamk

10. Talviliikuntaviikko alkaa TÄNÄÄN!

Tervetuloa mukaan Tolun, TUrVoKen ja Akateemisen Mahdin järjestämälle Talviliikuntaviikolle!

Katso ensi viikon parhaat aktiviteetit, kerää kaverisi sekä valmistaudu vuoden suurimpaan ja liikunnallisimpaan viikkoon. Viikon ideana on tarjota talvisia matalan kynnyksen liikunta-aktiviteettejä viikon jokaisena päivänä ympäri Tamperetta. Wapun tapaan viikolta on tarkoituksena kerätä eri aktiviteeteista leima talviliikuntapassiin. Viisi leimaa passiin kerättyään on ansainnut kunnian ja maineen lisäksi uniikin haalarimerkin!🏆
Katso viikon ohjelma Facebook-tapahtumasta: https://www.facebook.com/events/822478625264716/?active_tab=discussion
Ja ota seurantaan järjestäjien sosiaalisen median kanavat, jotta pysyt kärryillä mitä tapahtuu!

Mitä: Talviliikuntaviikko
Milloin: 21.–25.2.2022
Missä: Ympäri Tamperetta, katso kalenterista ja somesta.
Miksi: Koska monia eri mahdollisuuksia kokeilla hauskoja talviliikuntalajeja!

11. Tervetuloa mukaan Parven toimintaan!

Parvi on instagramissa! Ota @tamkparvi seurantaan ja pysyt perillä Parven toiminnasta, tapahtumista, kilpailuista ja muusta! Ajantasaisen kalenterin löydät täältä. Huomaa, että avaamalla tapahtuman löydät tarkemman selostuksen toiminnasta!

Esimerkkejä ensi viikon toiminnasta:
Insinöörimatikan vertaistuki: Maanantaina (klo 14–17)
Zoomissa ja luokassa B2-25. Voit tulla tekemään matematiikan kotitehtäviä yksin tai porukalla (voi kysyä vinkkejä, jos ei pääse eteenpäin), piipahtaa kysymässä neuvoa jostain matematiikan tunnilla epäselväksi jääneestä asiasta, kerrata tunnilla olleita asioita tai vaikkapa kysyä mikä laskussasi mättää.

Hybrid Nätsvenska: Maanantaina klo 16.30–17.30
(Parvi ja Zoom). Kaipaatko kertausta ruotsin kanssa? Tule paikan päälle tai linjoille ja saat lisäpontta ruotsin opiskeluun! https://tuni.zoom.us/j/66273292538

Nyytin ryhmächat Tiistaina klo 18–20
Paikka yhteiselle ajatusten ja kokemusten vaihdolle. Chatissa jutellaan erilaisista opiskelijan arkea ja elämää koskettavista aihepiireistä. Tarkemmat tiedot Nyytin sivuilta: Chat – opiskelijan elämää koskettavista aiheista – Nyyti ry.

Lisäksi löytyy esim. Get Stuff Done (maanantaisin klo 10–12 ja torstaisin klo 13–15), CV-klinikka (torstaisin klo 13–15) ja opon, opintokuraattorin ja erityisopettajan walk-in päivystyksiä useampana päivänä viikossa nopeasti ja vaivattomasti.

Muista myös nämä!

Opiskelijan korona-ajan hyvinvointiryhmä: Opiskelija, oletko kyllästynyt Zoomin ääressä istumiseen? Haluaisitko tutustua opiskelijatovereihisi kasvokkain? Tervetuloa mukaan opiskelijan korona-ajan hyvinvointiryhmään! Ryhmän tavoitteena on parantaa opiskelijoiden hyvinvointia sekä lisätä jaksamista ja yhteenkuuluvuuden tunnetta. Ilmoittaudu ryhmään/aktiviteetteihin 27.2. mennessä! Lisätietoa: https://intra.tuni.fi/content/event/34215

Virtaa opiskeluun -pienryhmä: ryhmä starttaa16.3. Onko koulutehtävien aloittaminen vaikeaa? Stressaako, jännittääkö tai harhaileeko keskittyminen? Taustalla voi olla epäoptimaalinen vireystila. Virtaa opiskeluun -pienryhmässä tutustumme kehon vireystilaan helpoilla harjoituksilla. Saat vireystilan tunnistamiseen ja säätelyyn liittyvää tietoa ja työvälineitä, joiden avulla tuet opiskelusi sujumista. Ilmoittaudu 11.3. mennessä! Ilmoittautumislomake. Lisätietoa: https://intra.tuni.fi/content/event/34447

12. Vahvistuva nuori vanhemmuus -hankkeen esittelytilaisuus 24.2.

Tampereen ammattikorkeakoulun Vanuva- Vahvistuva nuori vanhemmuus-hanke järjestää kaikille avoimen esittelytilaisuuden to 24.2.2022 klo 14-15 Zoomissa.

Hankkeen tavoitteena on tukea nuoria vanhempia vanhemmuudessa ja yhteiskuntaan kiinnittymisessä.
Tällä hetkellä haemme kohderyhmään kuuluvia noin 20-vuotiaita ja nuorempia pirkanmaalaisia vanhempia.

Esitysosuus tullaan nauhoittamaan. Erillistä ilmoittautumista ei vaadita. Osallistumislinkki liitteenä olevassa tapahtuman mainoksessa.
Lämpimästi tervetuloa mukaan esittelytilaisuuteen!
Kaipaatko jo nyt hieman lisätietoa? Käy katsomassa hankkeen videoesittely: https://projects.tuni.fi/vanuva/uutiset/vanuva-hankkeen-esittelyvideo-julkaistu/

13. Universumin urakysely on avattu – tee uratesti!

Tee Universumin uratesti löytääksesi uratyyppisi ja tunnistaaksesi työnantajat, jotka sopivat profiiliisihttps://careertest.universumglobal.com/s/22fitamkonetreeplanted

Suorittaessasi Uratestin loppuun saat:

· Erittelyn uraprofiilistasi
· Palkkaodotuksen vertailun vertaisiisi
· Ehdotuksia sinulle sopivista työnantajista
· Ilmaisen CV-tarkastuksen

Näiden lisäksi Uratesti lahjoittaa yhden istutetun puun puolestasi. Jokainen loppuun suoritettu Uratesti yhdessä rekisteröitymisen kanssa Universumin Uratestin alustalle istuttaa puun! Kampanja on voimassa 7.3.2022 asti.