Sähköinen tutkintotodistus -hitti vai huti?

Tamk on uudistanut käytäntöjään tutkintotodistuksen luovutukseen liittyen. Aiemmin tutkintotodistus oli noudettavissa kampukselta paperisena violettien kansien sisässä, ja tulevaisuudessa Digivisio2030 -hankkeen seurauksena on tarkoitus siirtyä täysin sähköiseen versioon.  
 
Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Tamko kannattaa sitä, että myös tulevina vuosina opiskelijoilla olisi halutessaan mahdollisuus saada violeteissa kansissa tutkintotodistuksensa juhlallisesti kädestä käteen. Perinteikkäästi opiskelija on noutanut tutkintotodistuksensa kampukselta, napannut kuvan muistoksi Tamkin pihalta, ja tämän jälkeen vienyt todistuksensa näytille valmistujaisjuhliinsa. Tästä perinteestä haluamme pitää kiinni. 

Sähköiseen todistukseen ei siirrytä sen takia, että saataisiin muutama hassu paperiarkki vuodessa säästettyä. Tarkoitus on parantaa opiskelijoiden tietoturvaa, ehkäistä todistusten väärentämistä ja helpottaa työnhakua. Työhakemukset lähetetään sähköisesti ja siihen on helppoa sekä turvallista lisätä sähköinen tutkintotodistus. Tampereen ammattikorkeakoulu ei ole sähköistämisen kanssa yksin, vaan useampi ja lopulta kaikki korkeakoulut Suomessa ovat siirtymässä kohti sähköistä tutkintotodistusta. 

Olemme vastaanottaneet paljon palautetta opiskelijoilta tähän asiaan liittyen. Nyt olemmekin tavanneet koulutuksen vararehtoria ja opintopalveluiden päällikköä asian tiimoilta. Asiaa on lähdetty viemään eteenpäin, ja koulun johto on kuunnellut opiskelijoita. Mikäli suurin osa opiskelijoista tämän vuoden aikana ja jälkeenkin vielä haluaa paperisen todistuksen, niin nykyistä käytäntöä on mahdollista jatkaa vaikka maailman loppuun asti. 

Kiitos aktiivisesta palautteen antamisesta, teitä on kuultu ja kuunneltu. 

Kirjoittajana

Tamkon hallituksen puheenjohtaja Joonas Soukkio ja Tamkon hallituksen varapuheenjohtaja Hanna Ojaniemi