Vapaa-ajan toiminta

Opiskelijan arki ei voi pyöriä pelkästään tenttikirjojen ja luentomuistiinpanojen ympärillä. Vapaa-aika, liikunta ja harrastukset ovat tärkeitä jokaiselle. Meille opiskelijakunnassa on tärkeää opiskelijan hyvinvointi myös vapaalla. Tiedotamme jäsenille omien vapaa-ajan tapahtumien lisäksi ulkopuolisten tahojen sekä ylioppilaskunnan tapahtumista sekä liikunta- ja harrastusmahdollisuuksista mahdollisuuksien mukaan.

TAPAHTUMAT

Opiskelijatapahtumat rikastuttavat opiskeluntäyteistä arkea ja Tamko haluaakin järjestää opiskeluiden oheen mahdollisimman monipuolisia kulttuuri-ja vapaa-ajan tapahtumia. Vakiintuneisiin Tamkon järjestämiin tapahtumiin kuuluvat esimerkiksi syyskuussa ja tammikuussa järjestettävät uusien opiskelijoiden Tursajaiset, Portti työelämään -rekrytointitapahtuma, vuoden aloitusbileet eli Alkumetri ja lopetustapahtuma Loppumetri sekä erilaiset teematapahtumat.

Mikäli haluat lisätietoa Tamkon tapahtuman saavutettavuudesta tai esteettömyydestä, ole hyvä ja ota yhteyttä saavutettavuus@tamko.fi.

Otamme mielellämme uusia ideoita vastaan – ota rohkeasti yhteyttä, jos sinulla on idea uuden tapahtuman tiimoilta: tapahtumat@tamko.fi.

Suurin osa tapahtumista on TAMKin ja yliopiston ainejärjestöjen ja kerhojen järjestämiä ja moni tapahtuma on poikkitieteellinen. Poikkitieteellisiin tapahtumiin voivat osallistua kaikki korkeakouluyhteisön opiskelijat. Tapahtumia on laidasta laitaan, alkoholillisia ja holittomia. Opiskelijatapahtumia järjestetään viikoittain, ja helpoimmin niistä löytää tietoa ainejärjestöjen ja kerhojen sosiaalisesta mediasta sekä Kide.appista. Kide.app sovellus on avain opiskelijatapahtumiin, sillä sitä kautta ostetaan suurin osa tapahtumalipuista.

LIIKUNTA

SportUni – Yhteiset liikuntapalvelut Tampereen korkeakouluyhteisölle

TAMKin opiskelijat ja henkilökunta voivat suorittaa SportUni-liikuntamaksun, jonka maksettuaan on mahdollisuus käyttää kaikkia korkeakouluyhteisön kampusten liikuntapalveluita. Liikuntatarjontaan kuuluvat mm. kuntosalit, ryhmäliikuntatunnit, kurssit ja palloiluvuorot. Lisäksi tarjolla on yksilöpalveluita.

SportUni -liikuntamaksu maksetaan oman korkeakoulun käytäntöjen mukaisesti. Liikuntamaksun voi maksaa syys- tai kevätlukukaudeksi tai koko lukuvuodeksi kerrallaan. Uutena on myös kesäkauden maksu! Maksusuorituksen jälkeen saat kulkuoikeudet oman kotikampuksesi liikuntakeskukseen. Toisten kampusten liikuntakeskuksille tulee noutaa itse kulkuoikeudet liikuntakeskusten infosta niiden aukioloaikoina. Ota mukaasi opiskelijakortti, maksutietosi on lisätty maksutilanteessa yhteiseen järjestelmään, joten maksusuoritusta ei ole tarve todentaa erikseen. Näytä kulkukorttia lukijaan, joka kerta liikuntapalveluiden käytön yhteydessä.

Tarkat tiedot maksuista ja tarjonnasta löydät SportUnin nettisivuilta: https://sites.tuni.fi/sportuni/
Voit myös seurata SportUnin sosiaalista mediaa @sportunitampere

URHEILUSEURA TOLU

Tolu, eli Tampereen orastavat lihakset urheiluseura ry on keväällä 2011 perustettu Tampereen ammattikorkeakoulussa toimiva voittoa tavoittelematon liikuntaseura. Tamko toimii yhteistyössä TAMKissa toimivan urheiluseura Tolun kanssa, joka järjestää opiskelijalähtöistä liikuntaa kampuksellamme pitkin vuotta! Tolu järjestää erilaisia tapahtumia sekä pyrkii järjestämään opiskelijahintaisia lajikokeiluja ja liikunta-aktiviteetteja.

Viikottain järjestettävälle vakiovuorolle ovat tervetulleita kaikki Tamkolaiset. Vakiovuorolla pelaillaan vaihtelevia lajeja rennolla meiningillä.
Seuraamalla Tolua Instagramissa tiedät lisää vakiovuoroista!

Voit seurata Tolun tiedotusta heidän somekanaviltaan @urheiluseuratolu

solulta LAINATTAVAT urheiluVÄLINEET

Opiskelijakunnan jäsenet voivat lainata omatoimiseen liikuntaan urheiluvälineitä veloituksetta kuittausta vastaan Tamkon toimistolta aukioloaikojen puitteissa. Välineet ovat lainaajan vastuulla palauttamiseen asti. Laina-aika pidetään lyhyenä, jotta mahdollisimman monella olisi mahdollisuus lainata välineitä. Välineiden palauttaminen tapahtuu seuraavana toimiston aukiolopäivänä, ellei toisin lainauksen yhteydessä sovita.

Esimerkkejä lainattavista liikuntavälineistä:

 • Pingismailoja ja -palloja
 • Tennismailoja ja -palloja
 • Sulkapallomailoja ja sulkapalloja
 • Koripalloja
 • Lentopalloja
 • Jalkapalloja
 • Futsalpalloja
 • Amerikkalainen jalkapallo
 • Rugby-pallo
 • Salibandymailoja ja – palloja, maalivahdin varusteita
 • Frisbee / Ultimatekiekko
 • Potkusuojat (Kick Pads)
 • Pesäpallovälineitä (mailoja/palloja/räpylöitä)
 • Mölkky
 • Luistimia
 • Säkkihanskat

Lisätiedot ja toivomuksia hankittavista välineistä toimisto@tamko.fi.

Tamkon jäsenet voivat halutessaan perustaa uuden lajikerhon, ja hakea opiskelijakunnalta avustusta sen toimintaan. Kysy lisää: Hallituksen hyvinvointivastaava