Tamko Topics 41/2023

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

OPISKELIJAKUNTA 
1. Haku kansainvälisyystuutoriksi on alkanut!

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ 
2. Yhteislähtö Hämeenkadun Approon
3. Mielenterveyspäivä ja ystävällisten tekojen viikko
4. Ilmoittaudu mukaan Kuormitus hallintaan -ryhmään
5. Kuukauden 3 opiskelijaetua
6. Kolpakon vuosijuhlat
7. Trick or Treat PISTOT
8. PISTOT x KOLMIOT bileristeily
9. Nuorten taloustaidot tietoisku TAMKilla

OPISKELIJAKUNTA

1. Haku kansainvälisyystuutoriksi on alkanut!

Me etsitään kirkkaita tähdenlentoja mukaan seikkailuun, voisitko SÄ olla yks niistä?  Tule mukaan vastaanottamaan TAMKiin tammikuussa saapuvia vaihto-opiskelijoita ja hae nyt mukaan kansainvälisyystuutoriksi Tamkon iloiseen ja isoon tuutoriperheeseen!

Kansainvälisyystuutorit ovat vaihto-opiskelijoiden tuki ja turva vaihdon ajan. He pitävät huolta, että vaihto-opiskelijat sopeutuvat TAMKissa opiskeluun ja suomalaiseen opiskelijaelämään. KV-tuutorointi antaa elämyksiä ja kartuttaa kielitaitoa, joka parantuu automaattisesti tuutoroidessa, lisäksi tuutoroinnin päätyttyä voit saada yhden lisäpisteen vaihtohakuun! Haku kansainvälisyystuutoriksi päättyy 29.10., joten hae mukaan heti! 

Opiskelijakunta kouluttaa syksyllä valitut TAMKin kansainvälisyystuutorit. Iltakoulutukset järjestetään 7.11 ja 14.11. Kv-tuutoroinnista saa 2 opintopistettä ja opintojakson suoritettuasi saat lisäpisteen, mikäli olet hakemassa vaihtoon. 

Hae mukaan kv-tuutoriksi tästä:
https://forms.office.com/e/UV7fnmh1k7

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ 

2. Yhteislähtö Hämeekadun Approon

Haluaisitko lähteä fiilistelemään keskustaan yhtä Suomen suurimmista opiskelijatapahtumista, Hämeenkadun Approja, tai suorittamaan jotain tutkintoa, mutta et vielä tiedä kenen kanssa lähtisit?

Tamko ja Parvi järjestävät yhteislähdön Hämeenkadun Approon 12.10. Voit liittyä mukaan kello 16.30 TAMK Parvesta (B1-24), tai n. klo 17 Pella’s Cafeen edustalta Koskikadulta. Siirtyminen keskustaan TAMKilta tapahtuu ratikalla.

Tule siis tutustumaan uusiin ihmisiin poikkitieteellisesti ja nauttimaan tapahtumahuumasta. Parvessa sinua on vastassa ryhmän vetäjä, tuutori, jonka tunnistat sinisestä Tamkon kaulanauhasta. Ryhmän mukaan voi mennä kiertelemään siksi aikaa, kun itsestä tuntuu hyvältä, osallistuminen ei välttämättä vaadi Appro-lippua Ryhmä päättää keskenään, mitä paikkoja he haluavat kiertää.

Klikkaa Kide.appistä itsellesi ilmainen ”lippu”, jotta osaamme suunnilleen arvioida osallistujamäärän yhteislähtöön:
https://kide.app/events/5d41c441-9e74-4b6d-80f4-1e165a73f5a5

3. Mielenterveyspäivä ja ystävällisten tekojen viikko

Tällä viikolla vietetään Mielenterveyspäivää. Pienimmilläkin sanoilla ja teoilla voi olla mitä suurin merkitys – haastamme kaikki mukaan tekemään ystävällisiä tekoja!

Miten osallistut ystävällisyyshaasteeseen?

1.Mene Padlettiin: https://padlet.com/laurasairanen1/tamk-yst-v-llisyyshaaste-friendly-challenge-pbi6535rilnmkoci
2.Valitse teot, jotka haluat ja toteuta ne viikon aikana!
3.Kun olet tehnyt ystävällisen teon, merkitse teko Padletissä tehdyksi tykkäämällä kyseisen laatikon alakulmassa olevaa sydäntä

TAI

Bongaa ystävällisyyspurkki kampukselta, nappaa teko ja toteuta! Purkkeja löytyy sekä pääkampukselta että Mediapolikselta. Padletin avulla voit osallistua mistä vain! 

Pääkampukselta löydät myös kehuseinän, jolle voit kirjoittaa kehuja, terveisiä tai tsemppejä muille! Seuraile myös @tamkparvi somea tällä viikolla!

4. Ilmoittaudu mukaan Kuormitus hallintaan -ryhmään

Onko vaikea keskittyä? Stressaako? Onko motivaatio hukassa?

MITÄ? Kuormitus hallintaan -ryhmä
KENELLE? Erityisesti alle 30-vuotiaille TAMKin opiskelijoille. Riittää, että sinulla on halukkuutta parempaan keskittymiskykyyn tai opiskelumotivaatioon. Tuen saaminen ei edellytä diagnoosia.
MISSÄ? TAMK pääkampus, H2-23

MILLOIN?

  • Ti 24.10. klo 15.30–17
  • Ti 7.11. klo 15.30–17
  • Ti 14.11. klo 15.30–17
  • Ti 21.11. klo 15.30–17
  • Ti 28.11. klo 15.30–17

Ryhmätapaamisten lisäksi sinun on mahdollista saada halutessasi myös yksilöohjausta. Ohjaus pitää sisällään kaksi erinomaista itsetuntemuksen välinettä: stressiprofiilin ja motivaatioprofiilin.

Ilmoittaudu mukaan 18.10.2023 mennessä: parvi.tamk@tuni.fi

Ryhmä on osallistujille maksuton ja sen järjestää TAMK Parvi yhteistyössä TSAU – Tampereen seudun autismiyhdistyksen kanssa. Tervetuloa!
Psst. Ryhmään osallistumisesta saat halutessasi merkinnät myös Parvi-opintojaksolle, 1 op (NN00GB71). Lisätietoja löydät Opinto-oppaasta.

5. Kuukauden 3 opiskelijaetua 

1. JUUNAPPA
Lokakuun ajan saat opiskelijakortilla -20 % normaalihintaisista nahkatakeista.
Jatkuvana etuna -10 % normaalihintaisista tuotteista

2. PRO opiskelijat
Jäsenyydessä on kaksi vaihtoehtoa. Jos haluat liittyä vain opiskelijaliittoon, valitse kultatason jäsenyys. Jäsenyys on maksuton. Mikäli käyt välillä töissä ja haluat kerryttää ansiosidonnaistatyöttömyysturvaa, voit liittyä myös työttömyyskassan jäseneksi. Valitse silloin platinatasonjäsenyys. Kummassakin vaihtoehdossa saat samat edut kuin muutkin Ammattiliitto Pron jäsenet.

3. AMARILLO
Opiskelijakortilla Amarillon tuotteista -15 % (su-to)
*Etu voimassa sunnuntaista torstaihin ja on henkilökohtainen, eikä sitä voi yhdistää muihin tarjouksiin

+ Kuukauden opiskelijaystävällisin yritys – OP Tampere

OP Tampere on asiakkaan talouden elämänkumppani niin pienissä kuin isommissakin asioissa, ja paikalliset asiantuntijamme ovat tukenasi kaikissa elämänvaiheissa – myös korkeakouluopinnoissa. Voit jutella kanssamme monenlaisista pankki- ja vakuutusasioista: vaikkapa kahden kortin hyödyistä, ASP-tilistä tai opintolainasta.

Olemme myös tavattavissa monissa opiskelijatapahtumissa ja lokakuussa asiantuntijamme jalkautuvat jälleen Tampereen korkeakoulukampuksille. TAMKin päärakennuksen aulaan saavumme keskiviikkona 25.10. ! Nähdään kampuksilla!

6. Kolpakon vuosijuhlat

Oluenpanokerhomme kolpakko täyttää 5 vuotta ja sen kunniaksi järjestämmekin kerhon historian ensimmäiset vuosijuhlat.

Juhlat järjestetään 21.10. Messukylän työväentalolla (Messukylänkatu 47, 33700 Tampere). Juhlatilan ovet aukeavat 17:00 ja tilaisuus alkaa klo. 18:00. Iltajuhla kustantaa jäsenille 60 euroa ja ei jäsenille 70 euroa. Pukukoodina iltajuhlassa toimii tumma puku tai cocktail.
Vuosijuhlien loppuessa siirrytään yhteiskuljetuksilla jatkoille paikkaan, joka paljastetaan tilaisuuden lopussa. Vuosijuhlien jälkeisenä päivänä järjestetään perinteinen sillis.

Juhlalipun tarjoiluun kuuluu illallinen juomineen, haalarimerkki, kyyditys jatkopaikalle sekä pääsy seuraavan päivän sillikselle. Juhlapaikassa ei ole omaa baaritiskiä, joten jos tunnet olosi erityisen janoiseksi, esim. taskumatti sekä omat juomat on sallittu ratkaisu.
HUOM! Lipunmyynti kide.app:ssa ja lipunmyynti sekä Illalliskortin tietojen muokkausmahdollisuus loppuu 11.10 klo.16

Lisätietoa tullaan lähettämään osallistujille lähempänä tapahtumaa, mutta jos teillä on kysyttävään niin voitte ottaa yhteyttä sähköpostitse hallitus@kolpakko.fi

Mitä: Kolpakon 5v vuosijuhlat
Missä: Messukylän työväentalolla (Messukylänkatu 47, 33700 Tampere)
Milloin: 21.10. klo. 17 ovet, 18 vuosijuhlat
Miksi: Koska vuosijuhlat
Pukukoodi: tummapuku tai cocktail.
Kide.app: https://kide.app/events/b6c63fae-a404-4d56-8f61-1537e83fe415

7. Trick or treat PISTOT

Halloweenin kauhun ja hauskanpidon aika on taas täällä ja haluamme kutsua sinut mukaan juhlimaan kanssamme! Tule viettämään kauhistuttavan viihdyttävä ilta täynnä pukuloistoa, drinkkejä ja halloween-ilottelua!

Hyppää mukaan Halloweenin maagiseen ja pelottavaan maailmaan! Tämä ilta tulee olemaan täynnä huikeaa halloweenjuhlaa, josta saat muistot moneksi vuodeksi eteenpäin!

Liput tulevat myyntiin Kide.appiin torstaina 12.10. klo 12
https://kide.app/events/8771e64c-5690-4191-9639-64d5eb0535bf

MITÄ: PISTOT Trick or Treat
MILLOIN: Torstaina 19.10. klo 21.00–05.00
MISSÄ: Ravintolamaailma: Koskikeskus Ranta & Poro.
MITEN: Liput ennakkoon 4€/ ovelta 6€. Bilepassilla 0 € (huom! ilmaislippu lunastettava)
Kide.app

PISTOT järjestää TTO ry, TIRO ry ja PIRATE ry
Kaikki PISTOT tapahtumat ovat täysin häirintävapaita eikä minkäänlaista häirintää tai syrjintää hyväksytä. PISTOT bileissä on mukana koulutetut häirintäyhdyshenkilöt Susanna (hairinta.susanna@tiro.fi), Ville (hairinta.ville@ttory.fi) ja Riku (hairinta.riku@piratery.fi), joihin voi tarvittaessa olla yhteydessä.

8. PISTOT X KOLMIOT Bileristeily

Viime vuonna supersuosioon noussut PISTOT X KOLMIOT bilerisse palaa jälleen joulukuussa!
Bussit risteilylle lähtevät 13.12. noin klo 14 ja palaavat takaisin Tampereelle 14.12. noin klo 20. Tampereella hyvää fiilistä jatketaan vielä Kolmioilla klo 21 eteenpäin (liput ostettava erikseen).

MITÄ: PISTOT X KOLMIOT Bileristeily
MILLOIN: 13.-14.12.
HINTA: alkaen 59,5€
LIPUT: Kide.App 10.10. klo 10

9. Nuorten taloustaidot tietoisku TAMKilla

Mitä tehdä jos menot ovat suuremmat kuin tulot? Kuinka budjetoida omaa taloutta ja kuinka säästää rahaa? Tervetuloa kuulemaan reilun tunnin mittainen tietoisku TAMKilla 11.10. klo 15.30 alkaen Auditorio E1-06:ssa!

Nuorten taloustaidot -projektin tavoitteena on ehkäistä nuorten velkakierteitä ja maksuhäiriömerkintöjä sekä niiden seurauksia, lisäämällä tietoisuutta vastuullisesta taloudenpidosta. Infossa kuulet muun muassa kuinka maksuhäiriömerkintä muodostuu ja kuinka ehkäistä velkakierteitä. Kerromme myös vinkkejä säästämiseen ja sijoittamiseen sekä miten veroilmoitusta täytetään.

Tilaisuutta sponsoroi muun muassa Campusravita ja Linkosuo, joten tarjolla juomia ja pientä purtavaa. Tervetuloa! Tilaisuus on ilmainen eikä vaadi ennakkoilmoittautumista.

Lue lisää Nuorten Taloustaidot projektista täältä: Nuorten taloustaidot 2023 – JCI Pirkanmaa