TAMKO TOPICS 4/2022

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

OPISKELIJAKUNTA 
1. Portti työelämään on tänä vuonna DigiPortti!
2. Opiskelijakortin 1/2022  tarra vanhenee!
3. Haemme opiskelijaedustajia tutkinto-ohjelmien neuvottelukuntiin

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ 
4. Tolu, TUrVoKe ja Akateeminen Mahti: Talviliikuntaviikko
5. Tule mukaan Parven toimintaan! 
6. Omannäköisestä elämästä hyvinvointia! -ryhmä opiskelijoille  
7. YTHS-maksun eräpäivä viikon päästä! 
8. Korotus opintotuen vuositulorajoihin 
9. Opiskelijan Tampereen kolme etunostoa! 
10. Opinnäytetyökysely pankkipalveluista 


OPISKELIJAKUNTA

1. Portti työelämään on tänä vuonna DigiPortti!

Vallitsevan koronatilanteen takia TAMKin pääkampuksella vuosittain järjestettävä Portti Työelämään -messutapahtuma on vuodelta 2022 peruttu. Loimme sen sijaan uuden toteutuksen tapahtumalle, nimittäin DigiPortin!

DigiPortin tarkoituksena on fyysisen Portti Työelämään tapahtuman tavoin yhdistää yrityksien tarjoamat työpaikat ja harjoittelumahdollisuudet ja eri alojen opiskelijat! Nyt opiskelijat voivat löytää siis työn omalta kotisohvaltaan käsin!

DigiPortti järjestetään 31.1.- 4.2.2022 useilla media-alustoilla kuten Tamkon nettisivuilla, Instagramissa sekä Facebook-sivuilla. Tapahtuma tulee näkymään myös Tamkon jäsenkirjeessä sekä TAMKin intrassa. Mukana DigiPorttia järjestämässä on myös Tamkon ainejärjestöjä sekä kerhoja.

Tapahtumaan osallistuminen on maksutonta ja onnistuu helposti puhelimelta, tabletilta tai koneelta!
Seuraamalla Tamkon somekanavia sekä nettisivuja, pysyt kärryillä siitä, mitä DigiPortissa tapahtuu tammi-helmikuun taitteessa! Me ei malteta odottaa!

2. Opiskelijakortin 1/2022 tarra vanhenee

Opiskelijakortin vihreä 1/2022 tarra vanhenee tammikuun loppuun mennessä. 
Mikäli opintosi jatkuvat edelleen muista uusia jäsenyytesi jatkaaksesi opiskelijaetuja!
Jäsenyyden uusiminen onnistuu Tamkon nettisivuilta tai piipahtamalla toimistolla, ollaan auki ma-pe 9-16!

3. Haemme opiskelijaedustajia tutkinto-ohjelmien neuvottelukuntiin   

Opiskelijaedustajana pääset vaikuttamaan ja edustamaan opiskelijanäkökulmaa TAMKin tutkinto-ohjelmien neuvottelukunnassa.  

Jokaisella TAMKin koulutuksella on neuvottelukunta, jossa koulutus ja työelämä kohtaavat. Neuvottelukunnissa keskustellaan mm. mahdollisuuksista projekteihin sekä opetuksen suhteesta työelämän tarpeeseen. Tapaamisia järjestetään vuodessa 2-4, joten ajallisesti neuvottelukunta ei työllistä kovin paljon.  
 
Haemme innokkaita ja positiivisia kehittäjiä! Parhaimmillaan työryhmäsuhteilla on jopa työllistytty! Neuvottelukuntien meneillään olevat kaksivuotiset toimikaudet kestävät vuoden 2022 loppuun. Tamko järjestää toimikauden alussa perehdytyksen opiskelijaedustajille. Mikäli kiinnostuit, ilmaise kiinnostuksesi opiskelijaedustajalomakkeen kautta tai kysy lisää sähköpostilla: edunvalvonta(at)tamko.fi  

Haemme opiskelijaedustajia seuraaviin neuvottelukuntiin:  

  • Ammatillisen opettajankoulutuksen neuvottelukunta
  • Bioanalytiikan neuvottelukunta
  • Energy and environmental Engineering-neuvottelukunta
  • Konetekniikka
  • SOTE YAMK neuvottelukunta 


AINEJÄRJESTÖT JA OPISKELIJAELÄMÄ

4. Tolu, TUrVoKe ja Akateeminen Mahti: Talviliikuntaviikko 2022

Tolu, TUrVoKe ja Akateeminen Mahti järjestävät yhdessä 21.–25.2. (vko 8) Talviliikuntaviikon koko korkeakouluyhteisölle. Viikon ideana on järjestää talvisia matalankynnyksen liikunta-aktiviteetteja viikon jokaisena päivänä eri puolilla Tamperetta. Uutena tuulahduksena talviliikuntaviikkoon yliopiston järjestöt tuovat mukanaan pienen siivun Wappuperinnettä ja talviliikuntaviikko järjestetään tänä vuonna rastikierroksena! Wapun tapaan tarkoituksena on kerätä joka päivältä merkki talviliikuntapassin. Täydestä passista saa kunniaa sekä mainetta, ja haalarimerkin osoituksena tästä. 

Lisätietoa viikon aikataulusta tulossa myöhemmin! 

Tästä klikkaamalla tapahtumaan Facebookissa.

5. Tule mukaan Parven toimintaan!

Parven löydät TAMK:n pääkampukselta palvelukadulta tilasta B1-24 sekä erilaisina etätoteutuksina verkosta. Parven alta löydät erilaisia tukipalveluja niin hyvinvointiin, opiskeluun kuin yhteisölliseen toimintaankin liittyen. Ajantasaisen kalenterin löydät täältä. Huomaa, että avaamalla tapahtuman löydät tarkemman selostuksen toiminnasta! 

Esimerkkejä tämän viikon toiminnasta:
Hommat haltuun: Maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina Parvi-tila varattu opiskelijoiden omien tehtävien tekemiseen. Tule siis vaikka kirjoittamaan esseetä, tekemään ryhmätyötä tai muuta vastaavaa paikan päälle! 
Get Stuff Done: Pomodoro-tekniikkaa hyödyntäen maanantaina klo 10–12 ja torstaina klo 13–15 Zoomissa fasilitoitu hetki koulutehtävien, kotiaskareiden tai jonkin muun aikataulutettuun tekemiseen. Lisätietoa löydät täältä
Kertausta opiskelijoiden työkaluihin: Keskiviikkona 26.1. klo 17-18.30 hybridinä (Parvi + Zoom) järjestetään kertausta opiskelijoille yleisimpien työkalujen kuten Moodle, Pakki ja Eximia käytöstä. Linkki Zoomiin tässä
Sparris-pajoja: Aiheina mm. ajanhallinta, motivaatio ja aloittamisen hankaluus sekä vinkkejä lukemiseen ja luetun ymmärtämiseen. 

Lisäksi löytyy esim. CV-klinikka, perheellisten opiskelijoiden hyvinvointiryhmä ja insinöörimatikan vertaistuki. Parvessa on myös mahdollista tavata erityisopettaja, opinto-ohjaaja tai opintokuraattori useampana päivänä viikossa nopeasti ja vaivattomasti. 
Nähdään Parvessa!

6. Omannäköisestä elämästä hyvinvointia! -ryhmä opiskelijoille

Haluaisitko vahvistaa itsetuntemustasi tai kirkastaa suuntaasi? Kaipaisitko hengähdyshetkeä arjen keskelle tai uusia voimavaroja pitkän etä- ja hybridityöskentelyjakson tueksi? Toivoisitko löytäväsi uusia vahvuuksia tai haluaisitko kehittää uusia itsesäätelyn taitoja? Näitä kaikkia tutkimme Omannäköinen elämä -ryhmässä keväällä 2022.  Ennakkotaitoja tai -kokemusta ryhmään osallistumiseksi ei tarvita. Uteliaisuus riittää. Mukaan tarvitset muistiinpanovälineet sekä vaatteet, joissa on mukava liikkua ja olla. Ryhmään otetaan maksimissaan 12 opiskelijaa ilmoittautumisjärjestyksessä. 

Aika: Maanantaisin 14.2.- 28.3.2022 klo 15.15.-17.30 (ei hiihtolomalla ma 28.2.)  
Paikka: TAU Virta 005, Draamatila, Åkerlundinkatu 5, 33100 TAMPERE 

Yhteydenotot ja ilmoittautuminen ti 8.2.2022 mennessä TREYn tuutoroinnin asiantuntijalle osoitteeseen: annina.kipponen@trey.fi. Ilmoittautumalla annat luvan tallentaa tietosi valmennuksen järjestämistä ja valmennusviestintää varten. 

Lue lisää ryhmän toiminnasta intrasta: https://intra.tuni.fi/content/news/33670 

7. YTHS-maksun eräpäivä on viikon päästä!

Muistathan maksaa YTHS-maksun maanantaihin 31.1.2022 mennessä!
Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palveluihin oikeutetut ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijat maksavat terveydenhoitomaksun Kelalle. Terveydenhoitomaksu maksetaan oma-aloitteisesti Kelalle, eikä siitä lähetetä laskua. Maksu maksetaan Kelalle lukukausittain (eli 2 kertaa vuodessa, syksyisin ja keväisin) ja sen suuruus vuonna 2022 on 35,80 euroa lukukaudessa.

Kaikkien läsnäolevaksi ilmoittautuneiden tutkinto-opiskelijoiden on maksettava YTHS-maksu ja sen voi maksaa OmaKelassa. Lue lisää kela.fi 

8. Korotus opintotuen vuositulorajoihin 

Opintotuen tulorajat nousevat vuoden 2022 ajaksi 25%. Vuonna 2022 opiskelijan vuosituloraja on 15 630 euroa, jos hän nostaa opintotukea 9 kuukaudelta. Vuosituloraja muodostuu vuonna 2022 niin, että tuloja voi olla 870 euroa jokaista tukikuukautta kohti ja 2 600 euroa jokaista tuetonta kuukautta kohti. Opiskelija voi saada tulot milloin tahansa kalenterivuoden aikana, kunhan ne eivät ylitä vuositulorajaa. 

Korotetut vuositulorajat koskevat vain vuodelle 2022 myönnettyä opintotukea. On mahdollista, että vuositulorajat pienenevät vuodelle 2023.  

Lisätiedot Kelan tiedotteesta. 

9. Opiskelijan Tampereen kolme etunostoa

Tamkon jäsenenä saat käyttöösi Opiskelijan Tampereen edut opiskelijakorttia näyttämällä! Tässä muutama nosto alennuksista:

Palvelualojen ammattiliitto PAM
Teetkö duunia opintojen ohessa tarjoilijana, kaupan kassalla, vartijana tai siivoojana? PAM on sinun ammattiliittosi! Tiesitkö, että Palvelualojen ammattiliitto PAM huolehtii muun muassa työehtosopimuksen noudattamisesta työpaikalla? No nyt tiedät! Tuemme sinua niin työelämässä kuin opintojen aikana tarjoamalla tukea ja tietoa, joten jäseneksi kannattaa liittyä heti klikkaamalla tästä!

Fysioavain
Fysioavaimesta fysioterapia, äitiysfysioterapia, (urheilu)hieronta ja Voice Massage –palvelut.
Opiskelijakortilla -10% alennus kaikista normaalihintaisista palveluista.
Keskusta: Näsilinnankatu 46, 33200 Tampere   
Kauppakeskus Like: Antti Possin kuja 1, 33400 Tampere
Fysioavain.fi 

Resete ja itFixBox 
Resete on puhelimien ja apple -tietokoneiden korjaukseen erikoistunut yritys. itFixBox on rakentanut uuden suomalaisen innovaation etähuoltoon, jossa yhdistyy hyvät puolet it laitteiden huoltoon liittyen: Nopeus, helppous ja turvallisuus. Nyt Resete on itFixBoxin kanssa yhteistyössä laajentanut palvelutarjontaa kaikkiin tietokoneisiin uudella tietokoneiden pikahuoltokaapilla. 

Tämän yhteistyön johdosta opiskelijakortilla -10% kaikista huoltotöistä!
Varaa huolto internetistä tai tule paikan päälle: https://resete.fi/

10. Opinnäytetyökysely pankkipalveluista

Liiketalouden opiskelija Suvi Kujansuu tekee opinnäytetyöhön liittyvää kyselyä. Opinnäytetyön aiheena on 18-27 vuotiaiden pankkipalvelut. Kyselyssä selvitetään, mitkä pankkipalvelut kiinnostavat nuoria sekä minkälaista palvelua nuoret toivovat saavansa pankeilta nykypäivänä. Kyselyyn vastaamiseen menee noin pari minuuttia aikaa ja vastaaminen on täysin anonyymia. 

Tästä pääset vastaamaan kyselyyn: https://forms.gle/oLcrWzx3M3xNo5kE7 

Kysely on auki 24.1.-30.1. Kiitos jo etukäteen kyselyyn vastaamisesta!