Tamko Topics 11/2023

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

OPISKELIJAKUNTA 
1. Tervetuloa eduskuntavaalipaneeliin tänään maanantaina!
2. Tamko etsii innokkaita kansainvälisiä tuutoreita! LEIMA TURSASPASSIIN
3. Eikö Pivon mobiiliopiskelijakortti toimi? Se löytyy nykyään Tuudosta!

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ 
4. Kevään palautetilaisuudet – keskustellaan ja kehitetään yhdessä!
5. Kaljankaato 23.3.
6. Miehen Tila -tukea tarjolla
7. Tampere Anti-Rasicm Race 21.3.
8. TIRO: Imppulakin yhteistilaus alkaa – sovitukset 15.3. ja 20.3.
9. CLINT: Nooan Arkki -risteily!

OPISKELIJAKUNTA

1. Tervetuloa eduskuntavaalipaneeliin tänään maanantaina!

Tule mukaan seuraamaan Pirkanmaan eduskuntavaalien ehdokkaiden paneelia! Paneeliin osallistuu eduskunnan kahdeksasta suurimmasta puolueesta ehdokkaita, joille kiinnostuksen kohteita ovat muun muassa nuorten ja opiskelijoiden asiat.

Paneelin teemoina ovat
⁃ riittävät hyvinvoinnin palvelut
⁃ yhteisöllisyys ja suorituskeskeisyyden keventäminen
⁃ saavutettava ja laadukas koulutus
⁃ kansainvälinen osaaminen

Paneeli järjestetään tänään maanantaina 13.3. kello 16.15-18, tila A3-27.

Tervetuloa mukaan kuuntelemaan Pirkanmaan nuoria vaikuttajia!

Tapahtumasta voit saada myös leiman Tamkon Tursaspassiin!

—-

Alla olevasta linkistä pääset Facebook-tapahtumaan, johon on koottu Tampereen korkeakouluopiskelijoiden eduskuntavaalitapahtumia. Olet lämpimästi tervetullut osallistumaan kaikkiin tapahtumiin!

Tampereen korkeakouluopiskelijoiden eduskuntavaalitapahtumat

2. Tamko etsii innokkaita kansainvälisiä tuutoreita!

Liity osaksi Tamkon suurta tuutorijoukkoa ja ole mukana toivottamassa uudet vaihto-opiskelijat tervetulleeksi elokuussa! Kansainvälisenä tuutorina olet mukana huolehtimassa, että vaihto-opiskelijamme viihtyvät TAMKilla ja eivätkä jää yksin huoliensa kanssa. Tuutorina sinunkaan ei tarvitse olla missään vaiheessa yksin, vaan tukenasi on mitä mainioin tuutori- ja asiantuntijaverkosto!

TAMKin kaikki kansainväliset tuutorit ovat Tamkon kouluttamia. Koulutus koostuu kahdesta koulutusillasta huhtikuussa, joiden tarkemmat päivämäärät ilmoitetaan myöhemmin. Kansainväliset tuutorit ovat oikeutettuja 2 opintopisteeseen, ylimääräiseen pisteeseen omassa vaihtohaussaan (sen jälkeen, kun koko opintosuoritus on valmis) ja tämän lisäksi vielä leimaan Tursaspassissa.

Haku auki kv-tuutoriksi on auki 13.3. – 2.4.2023

Täytä hakulomake ja olet askeleen lähempänä seikkailuja kv-tuutoroinnin parissa!
Lomakkeeseen tästä: https://forms.office.com/e/Jc45A9snws

3. Eikö Pivon mobiiliopiskelijakortti toimi? Se löytyy nykyään Tuudosta!

Eikö Pivon mobiiliopiskelijakortti toimi? Ei sen pitäisikään toimia, sillä Tamkon mobiiliopiskelijakortti löytyy nykyään vain Tuudosta!

Tuudo on ilmainen sovellus, joka on tehty helpottamaan opiskelijoiden arkea. Tuudosta löytyy Tamkon opiskelijakortin ja opiskelija-alennusten lisäksi mm. lukujärjestykset, opintosuoritukset, tilavaraukset, ruokalistat, kurssi-ilmoittautumiset ja kalenterisi, aika näppärää!

Opiskelijakortin löydät Tuudosta sivuvalikosta nimesi vieressä olevan lompakko-ikonin takaa.

Kurkkaa ohjeet Tuudon käyttöönotosta Tamkon nettisivuilta: https://tamko.fi/ajankohtaista/tamkon-mobiiliopiskelijakortti-loytyy-nyt-tuudosta/
Ohjeet myös Tamkon Instagramin kohokohdissa videomuodossa Tuudo- palluran alla!

Yhteistyö Pivon kanssa on loppunut ja näin opiskelijakorttia ei tästä sovelluksesta enää löydy.

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

4. Kevään palautetilaisuudet – keskustellaan ja kehitetään yhdessä!

Opiskelijapalautetta kerättiin viime vuonna kevään ja syksyn palauteviikoilla uuden opiskelijan ja vuosikyselyn muodossa sekä YAMK- ja valmistumisvaiheen kyselyjen kautta. Opiskelijapalautteet sekä yhteenveto palautteista ovat nyt nähtävillä Valvomossa. Kevään aikana tutkinto-ohjelmissa järjestetään opiskelijoiden ja henkilöstön palautetilaisuudet, joissa keskustellaan vuoden 2022 palautteista ja sovitaan mahdollisista kehittämistoimenpiteistä.

Seuraa oman tutkinto-ohjelmasi tiedotusta palautetilaisuuden ajankohdasta, osallistu mukaan ja jaa ideasi koulutuksen kehittämiseksi!

Lue lisää intrasta: https://intra.tuni.fi/content/news/45574
Palautekoonnin löydät täältä: Opiskelijapalautteiden koonti 2022 final.pdf
Täältä löydät palautetilaisuuksien aikataulut (päivittyvä sivu): https://wiki.tamk.fi/pages/viewpage.action?pageId=195934632

5. Kaljankaato 23.3.

Alkaako tölkki-ölkki tulemaan jo korvista ulos? Kelpaisiko tähän väliin iso tuopponen? Ei hätää, sillä BOSA ja KOLPAKKO ovat löytäneet vaivaasi ratkaisun. Legendaarinen Kaljankaato palaa jälleen 23.3. Herätä siis opiskelijatoverisi talviuniltaan, vetäkää haalarit niskaan ja suunnatkaa tälle huurteisen täytteiselle baarikierrokselle Tampereen sydämeen!

Tapahtumassa pääset kiertämään ravintoloita  haluamassasi järjestyksessä Tampereen keskustassa ja sen läheisyydessä.  Jokaisesta ravintolasta voi saada yhden leiman. Kierroksen voi suorittaa nauttimalla muitakin virvokkeita kuin kaljaa, myös alkoholittomasti!

Kerättyäsi 7 leimaa saat haalarimerkin suorituksestasi! Jos olet osallistunut jo viime vuonna kaljankaatoon, tänä vuonna sinua odottaa uusi haalarimerkki! Tämän toisen vuoden merkin saa näyttämällä haalareista ensimmäisen vuoden merkin!

Lähtöjä on neljä: klo 16, 16:30, 17 ja 17:30. Lähtöajankohta valitaan lipunoston yhteydessä. Tänä vuonna lipun voi vaihtaa suorituspassiin jo tapahtumaa edeltävänä päivänä keskustakampukselta klo 16-19. Tapahtumapäivänä lipunvaihto on Tammelantorilla klo 16-17:30!

Vedä siis haalarit jalkaan, ota kaverit mukaan ja suuntaa kaljankaatoon 23.3.!
Lipunmyynti on nyt auki! https://kide.app/events/36f85339-f673-4af5-865c-e9828047de78

tl:dr
MITÄ: Kaljankaato by BOSA x Kolpakko
MILLOIN: 23.3.
MIKSI: Koska bisset läikkyy toistamiseen
LIPUT: 5e Kide.appista

6. Miehen Tila -tukea tarjolla

MiehenTila on korkeakouluissa opiskelevien nuorten miesten (18–29 v) mielenterveyden ja hyvinvoinnin tukemiseen keskittyvä hanke. Hanke tarjoaa mahdollisuuden miesten väliseen matalan kynnyksen vertaistukeen, yksilöohjaukseen sekä omaehtoiseen työskentelyyn. Toimintaan voi osallistua maksutta, mistä päin Suomea tahansa.

Yksilöohjaus on tarkoitettu sinulle, joka vielä pohdit MiehenTila-vertaisryhmätoimintaan osallistumista ja sen soveltumista tarpeisiisi. Yksilöohjauksen tarkoituksena on käydä läpi elämäntilannettasi, tunteitasi ja ajatuksiasi sekä löytää keinoja niistä puhumiseen. Ohjauskertoja pidetään tarpeen mukaan 1–3 kpl, jonka jälkeen ohjattavan on mahdollista jatkaa ryhmätoiminnan parissa.

MiehenTila-vertaisryhmät on tarkoitettu korkeakouluissa opiskeleville 18–29-vuotiaille miehille, jotka ovat halukkaita jakamaan kokemuksia jaksamisesta sekä vahvistamaan omaa mielenhyvinvointiaan. Olet tervetullut ryhmään omana itsenäsi elämäntilanteesta riippumatta. Ryhmään osallistuminen ei edellytä diagnoosia, lähetettä, traumaa tai kriisiä – halu keskustella riittää.

Ilmoittautuminen ryhmiin on avoinna. Ilmoittautumaan pääset alla olevista linkeistä: 

Vertaisryhmät: https://q.surveypal.com/Uusi-MiehenTila-vertaisryhmiin-ilmottautuminen/0

Yksilöohjaushttps://q.surveypal.com/Yksiloohjauksen-ilmoittautumislomake/0 

Lisätietoa molemmista osoitteesta www.miehentila.fi

7. Tampere Anti-Racism Race 21.3.!

Tule mukaan Tampereen Anti-Racism Raceen ja nauti kaupunkisuunnistuksesta tärkeällä teemalla!

Kokoa joukkue, valitse nimi ja ilmoittaudu Raceen netissä! Voit voittaa lounaan Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikosen kanssa tai lippuja jääkiekon MM-kisoihin!

Milloin: 21.3., aloitukset kello 12.30-13.30
Missä: Tampereen keskustassa
Ilmoita joukkueesi mukaan tästä

Tapahtuma on Tampereen kaupungin Kansainvälisen osaamisen palvelujen organisoima ja se on osa kansallista rasismin vastaista viikkoa.

Lue lisää Tampereen tapahtumista ja toimista rasismin vastaisella viikolla: https://internationalhousetampere.fi/fi/rasisminvastainen-viikko/

8. TIRO: Imppulakin yhteistilaus alkaa – sovitukset 15.3. ja 20.3.

Hei insinöörialan opiskelija! Kohta on aika pukea insinöörilakkisi ja antaa tupsun heilua! Tuo liila samettipintainen päähine, joka kulkee tunnetummin immpulakkina. Mikäpä sen parempaa kuin opiskelijatapahtumissa etenkin tulevana vappuna, on vetää lakki päähän ja näyttää muille hallitsevan tekniikan.

No kenelle moinen on tarkoitettu? Imppulakki on tarkoitettu kaikille tekniikkaa opiskeleville ja jo valmistuneille.
Mistäs moisen saa? TIRO on aloittanut lakkien yhteistilauksen, joka toimitetaan maaliskuun loppuun mennessä toimittajalle

Mutta vielä ennen kuin kerkeät tilaamaan lakkisi, niin tuuthan testaamaan mikä koko somistaa päätäsi parhaiten.TIRO järjestää ständin 15. & 20.3., jossa pääset sovittamaan lakkia.
Kumminkin jos tiedät jo pääsi koon, niin täs on sulle linkkiä: https://kide.app/products/0d95e435-0b4b-4b30-ab38-54a1244c6ce4

9. CLINT: Nooan Arkki -risteily

CLINT ja Viking Line ylpeänä esittää: Nooan arkki -risteily!

Valmistaudu villeimpään risteilyyn sillä jumala on hukuttanut kaiken tulvien alle ja kaiva esille kissan korvasi, lepakon siipesi tai mikä tahansa muu eläimesi ja tule kanssamme juhlimaan niin kuin huomenna olisi maailmanloppu!

Mikä on Nooan arkki -risteily?

· Tule pukeutuneena eläimeksi ja ihailemaan muidenkin makeita asuja
· Iso kansainvälinen opiskelijaristeily kaikille TAMKin kansainvälisille ja kansainvälismielisille opiskelijoille!
· Opi ja koe suomalaiset opiskelijakulttuurin sitsit hieman erilaisella twistillä: englanninkielisillä lauluilla ja buffetilla!
· Mene ja koe päivä Tukholmassa (kunhan vain selviät edellisestä yöstä)
· Salainen lahja saavuttuasi risteilylle
· Yllätysaktiviteetteja läpi yön
· Täydennä juomavarastosi selviytyäksesi Suomen julmalta lopputalvelta
· Tapaa muita vaihto-opiskelijoita, kansainvälisiä ja kansainvälismielisiä opiskelijoita ja juhli yön yli!
· Edestakainen kuljetus Helsingin ja TAMKin pääkampuksen välillä sisältyy lippuun

Liput ja lisäinfo Kide.appista: https://kide.app/events/62b14529-8845-4b5d-8296-906553e36e83

Ota ongelmissa yhteyttä clint@tamko.fi