TAMKON MOBIILIOPISKELIJAKORTTI LÖYTYY NYT TUUDOSTA

Aikaisemmin käytössä ollut Pivo-sovelluksen mobiiliopiskelijakortti poistuu käytöstä tammikuun 2023 lopussa, eli lataa Tuudo nyt ja ota Tamkon opiskelijakortti käyttöön siellä!

Mikäli olet maksanut Tamkon jäsenmaksun ja olet läsnäoleva opiskelija TAMKissa, voit aktivoida Tamkon mobiiliopiskelijakortin fyysisen opiskelijakorttisi rinnalle. Mobiiliopiskelijakortilla saat kaikki samat edut kuin fyysiselläkin kortilla.

Tuudo on ilmainen sovellus, joka on tehty helpottamaan opiskelijoiden arkea. Tuudosta löytyy Tamkon opiskelijakortin ja opiskelija-alennusten lisäksi mm. lukujärjestykset, opintosuoritukset, tilavaraukset, ruokalistat, kurssi-ilmoittautumiset ja kalenterisi, aika näppärää!

Voit ladata Tuudon ilmaiseksi mobiililaitteellesi sovelluskaupasta.

Näin otat tamkon mobiiliopiskelijakortin käyttöön tuudossa

1. Tuudo tulee ladata omalle mobiililaitteelle sovelluskaupasta. Mobiililaite voi olla älypuhelin tai tabletti, kuten esimerkiksi iPad. Laitteen käyttöliittymä voi olla Android, iOS tai HarmonyOS. Tuudoa ei ole saatavilla tietokoneelle. Tuudon lataaminen ja käyttäminen on aina opiskelijoille ilmaista.

2. Kun Tuudo on asennettu, sovelluksen avattuaan käyttäjä näkee oppilaitoslistauksen. Joko sitä selaamalla tai haku-toimintoa käyttämällä käyttäjä etsii Tampereen ammattikorkeakoulun ja valitsee sen.

3. Tuudo vaatii aina aluksi sisäänkirjautumisen. Tuudoon pääsee kirjautumaan sisään käyttäjän henkilökohtaisilla korkeakoulutunnuksilla. Jos kirjautuminen ei onnistu, käyttäjä voi kokeilla kirjautua korkeakoulun muihin palveluihin. Jos hän pääsee niihin, mutta ei Tuudoon, kannattaa ottaa yhteyttä Tuudoon asiakaspalveluun info@tuudo.fi. Jatkossa käyttäjän ei tarvitse kirjautua sisään vaan Tuudo muistaa käyttäjän.

4. Sisäänkirjautumisen jälkeen Tuudon etusivu ja valikko avautuvat. Tamkon opiskelijakortti löytyy valikon oikeasta yläreunasta korttilompakkoikonin takaa.

5. Ikonia klikkaamalla opiskelija pääsee opiskelijakorttinäkymään. Opiskelijakortti näkyy vain, jos opiskelija on Tamkon jäsen ja jos hänellä on tutkinto-oikeus Tampereen ammattikorkeakoulussa. Opiskelijan tulee myös olla läsnä oleva lukukaudella. Kannattaa huomioida, että valmistuminen kesken lukukauden poistaa kortin käytöstä, sillä opinto-oikeus on tällöin loppunut.

6. Opiskelijakorttiin tulee ladata kortin käyttäjästä tunnistettava ja hyvälaatuinen kuva, jossa näkyvät käyttäjän kasvot. Korttiin ei kannata ladata vitsillä väärää kuvaa, sillä kuvan voi vaihtaa vain kerran lukuvuodessa. Jos käyttäjä lataa väärän kuvan, sitä ei voi vaihtaa itse vaan käyttäjän tulee ottaa yhteys Tuudon asiakaspalveluun info@tuudo.fi. Ilman tunnistettavaa kuvaa käyttäjästä korttia ei voi hyödyntää esimerkiksi Kelan tukeman lounaan ostamisessa tai VR:n palveluissa.

7. Kuvan lataamisen jälkeen kortti on valmis käytettäväksi. Korttiin ilmestyvät automaattisesti käyttäjän tiedot, kuten nimi ja koulutusala. Opiskelijakortissa näkyy myös aina, kuinka pitkään se on voimassa. Tyypillisesti kortti on voimassa koko lukukauden ajan, jos opiskelija on Tamkon jäsen, läsnä olevaksi ilmoittautunut tutkinto-opiskelija. Lukukauden lopussa kortti lakkaa olemasta voimassa, ellei Tamkon jäsenyyttä uusita seuraavalle lukukaudelle.

Usein kysytyt kysymykset tuudosta

Kuka voi käyttää Tamkon opiskelijakorttia?

Olet oikeutettu korttiin, jos sinulla on alemman tai ylemmän korkeakoulututkinnon opinto-oikeus ja olet maksanut Tamkon jäsenmaksun. Läsnäolo lukukaudella vaaditaan.

Avoimen tai myytävän koulutuksen opiskelijat eivät saa Tamkon opiskelijakorttia Tuudoon käyttöönsä. Tällä hetkellä Tamkon vihreää jäsenkorttia ei ole saatavilla mobiilissa muodossa.

Miksi opiskelijakortti ei näy, vaikka sen pitäisi?

Opiskelijakortti voi joskus hetkellisesti lakata toimimasta, jos Tuudon yhteys korkeakoulun järjestelmään / jäsenrekisteriin on jostain syystä katkennut. Ongelmat korjaantuvat useimmiten nopeasti. Opiskelijan tulee olla ilmoittautunut läsnä olevaksi lukukaudelle ja sekä Tamkon jäsen, jotta kortti näkyy. Jos kortti ei toimi, vaikka sen pitäisi, voit ottaa yhteyttä Tuudon asiakaspalveluun lähettämällä viestin joko info@tuudo.fi -osoitteeseen tai suoraan Tuudon Ota yhteyttä -osion kautta.

Miten lisään kuvan opiskelijakorttiin?

Kun otat ensimmäisen kerran Tamkon opiskelijakortin käyttöösi, sovellus ohjeistaa kuvan lisäämisessä. Muista valita itsestäsi tunnistettava, hyvälaatuinen kuva, jotta olet oikeutettu sinulle kuuluviin etuihin. Ilman tunnistettavaa kuvaa et voi käyttää korttia.

Voiko kuvan vaihtaa?

Kuvan voi vaihtaa itse vain kerran lukukauden aikana. Tästä syystä on myös tärkeää, että lisäät kortin käyttöönottovaiheessa itsestäsi hyvän, tunnistettavan kuvan sovellukseen.

Mitä teen, jos lisäsin väärän kuvan korttiin?

Vahinkoja sattuu. Jos latasit väärän kuvan opiskelijakorttiin, voit olla yhteydessä Tuudon asiakaspalveluun info@tuudo.fi tai suoraan Tuudon Ota yhteyttä -osion kautta.

Ostin Tamkon jäsenyyden. Milloin korttini näkyy Tuudossa?

Tuudo saa tiedon jäsenyydestäsi jäsenrekisterin kautta. Kun tietosi on lisätty jäsenrekisteriin, kuluu muutama päivä, että tieto päivittyy Tuudoon ja kortti alkaa näkyä.

Kortin voimassaoloaika on päättymässä. Miten päivitän kortin Tuudoon?

Tuudo saa ajantasaiset jäsentiedot aina Tamkon jäsenrekisteristä. Riittää siis, että hoidat jäsenyytesi uusimisen Tamkon kanssa tuttuun tapaan, ja Tuudo saa siitä tiedon.

Vaikuttaako valmistuminen opiskelijakorttiin?

Kyllä. Kelan, VR:n ja Matkahuollon kriteerien mukaan opiskelijakortti lakkaa toimimasta heti, kun opinto-oikeus päättyy, vaikka Tamkon jäsenyys olisi maksettu koko vuodelle. Opinto-oikeus päättyy mm. valmistumispäivänä. Samat säännöt pätevät myös perinteisiin fyysisiin kortteihin.

Tuudon opiskelijakortti on Kelan virallisesti hyväksymä: https://www.kela.fi/ateriatuki