TAMKO TOPICS 10/2022

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Tamkon viikkotiedote.

OPISKELIJAKUNTA 
1. Tamkon illanvietto TÄNÄÄN!
2. Tervetuloa edustajiston kokoukseen 9.3. TURSASPASSITAPAHTUMA
3. Tamkon juhlavuosi on alkanut!
4.TR3fest 2022 save the date ja bändihaku
5. Haemme opiskelijaedustajia tutkinto-ohjelmien neuvottelukuntiin

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ 
6. Tervetuloa kampukselle -ohjeita TAMKin opiskelijoille kevätkaudella
7. Kevään palautetilaisuudet – keskustellaan ja kehitetään yhdessä!
8. CV- kuvauspäivä torstaina 10.3.
9. SportUnin kuntosalien vuorovaraus poistuu 7.3. alkaen
10. Oletko yksin? Et ole kauan! – Lähde retkeilemään!
11. TOSI-retriitti Tampereen korkeakoulujen opiskelijoille
12. Happo ry:n Talvirieha 7.-11.3.
13. Tule kieliklubiin ja auta muita oppimaan suomea!
14. Tervetuloa Virtapiiriin! Virtaa opiskeluun -pienryhmä starttaa 16.3. 
15. Tee sitä mistä pidät – vietä kesä yrittäjänä!
16. Tutustu Parven tulevan viikon toimintaan!


OPISKELIJAKUNTA

1. Tamkon illanvietto TÄNÄÄN!

Tervetuloa Tamkon vuoden 2022 ensimmäiseen illanviettoon! Mukaan voi kaivaa kaapissa pölyttyneet haalarit ja tulla ompelemaan haalarimerkkejä, niin haalarit on taas kuosissa tapahtumarikasta kevättä varten. Illan aikana pääsee myös pelaamaan lautapelejä, saunomaan tai ihan vain hengailemaan mukavalla porukalla.

Solulla on tarjolla pientä purtavaa, joten tyhjällä mahalla ei tarvitse olla. Koronatilanne täytyy edelleen huomioida, joten tulethan paikalle vain täysin terveenä!

Linkki Facebook-tapahtumaan: https://fb.me/e/4f79U9Exn

MITÄ? Tamkon illanvietto
MISSÄ? Solun saunalla (Tamkon toimiston alakerta)
MILLOIN? 7.3. klo 18 alkaen
MIKSI? Koska tapahtumia voi taas järjestää!

Opiskelijakunta Tamkon kaikki tapahtumat ovat täysin häirintävapaita eikä minkäänlaista häirintää tai syrjintää hyväksytä. Häirintäyhdyshenkilöt tavoitat sähköpostiosoitteesta hairintayhdyshenkilot@tamko.fi.

Mikäli haluat lisätietoa tapahtuman saavutettavuudesta tai esteettömyydestä, ole hyvä ja ota yhteyttä saavutettavuus@tamko.fi


2. Tervetuloa edustajiston kokoukseen 9.3.

Tervetuloa edustajiston kokoukseen keskiviikkona 9.3.2022 klo 18 TAMKin pääkampukselle E1-06 auditorioon. Kokoukseen ovat tervetulleita kaikki Tamkon jäsenet! Kokouksessa käsitellään ajankohtaisia asioita.

Esityslistan löydät Tamkon nettisivuilta:
https://tamko.fi/ajankohtaista/edustajiston-tiedotteet/edustajiston-kokous-9-3-2022/

Kokoukseen pääset ilmoittautumaan kide.appin kautta:
https://kide.app/events/a231e8ff-dc71-40ca-a5fc-0203b9e00995

Kokous on tursaspassitapahtuma, ja osallistuessasi saat leiman tursaspassiisi!
Tervetuloa mukaan!

3. Tamkon juhlavuosi on alkanut!

Tamko täyttää tänä vuonna 110 vuotta!
Juhlavuosi tulee näkymään mm. tempauksina, kurkistuksina historiaan, haalarimerkkinä sekä tietenkin vuosijuhlina.
Juhlavuoteen liittyvät julkaisut tunnistaa upeasta mustakultaisesta teemastamme.

Juhlavuosi pärähtää käyntiin blogisarjalla, jonka ensimmäinen postaus on luettavissa nettisivuiltamme! Blogitekstiin tästä: https://tamko.fi/ajankohtai…/juhlavuosi-tulee-oletko-valmis/

Tervetuloa juhlimaan kanssamme koko vuoden!

4. TR3Fest 2022 save the date ja bändihaku!

Viimeksi alkuvuodesta 2020 järjestetty TR3fest kokoaa yhteen kaikki Tampereen korkeakouluopiskelijat tapahtumarikkaille festareille Pakkahuoneelle 30. maaliskuuta, jos maailman tilanne vain sen vain sallii! Tämä urbaani kaupunkifestari pitää sisällään rentoa meininkiä ja viihdyttävää musiikkia opiskelijabändeiltä sekä illan pääartistilta! Lipunmyynti avataan maaliskuun alussa – stay tuned & save the date!

Facebook -tapahtuman löydät tästä linkistä: https://www.facebook.com/events/1020017545529980?ref=newsfeed

Onko sinulla opiskelijabändi ja haluaisit esiintymään tapahtumaan?
Haemme opiskelijabändejä! Löydät linkin bändihakuun lisätietoineen Tamkon nettisivuilta: https://tamko.fi/…/onko-sinulla-opiskelijabandi-tule…/

5. Haemme opiskelijaedustajia tutkinto-ohjelmien neuvottelukuntiin   

Opiskelijaedustajana pääset vaikuttamaan ja edustamaan opiskelijanäkökulmaa TAMKin tutkinto-ohjelmien neuvottelukunnassa.  

Jokaisella TAMKin koulutuksella on neuvottelukunta, jossa koulutus ja työelämä kohtaavat. Neuvottelukunnissa keskustellaan mm. mahdollisuuksista projekteihin sekä opetuksen suhteesta työelämän tarpeeseen. Tapaamisia järjestetään vuodessa 2-4, joten ajallisesti neuvottelukunta ei työllistä kovin paljon.  
 
Haemme innokkaita ja positiivisia kehittäjiä! Parhaimmillaan työryhmäsuhteilla on jopa työllistytty! Neuvottelukuntien meneillään olevat kaksivuotiset toimikaudet kestävät vuoden 2022 loppuun. Tamko järjestää toimikauden alussa perehdytyksen opiskelijaedustajille. Mikäli kiinnostuit, ilmaise kiinnostuksesi opiskelijaedustajalomakkeen kautta tai kysy lisää sähköpostilla: edunvalvonta(at)tamko.fi  

Haemme opiskelijaedustajia seuraaviin neuvottelukuntiin:  

  • Ammatillisen opettajankoulutuksen neuvottelukunta
  • Bioanalytiikan neuvottelukunta
  • Energy and environmental Engineering-neuvottelukunta
  • SOTE YAMK 

AINEJÄRJESTÖT JA OPISKELIJAELÄMÄ

6. Tervetuloa kampukselle – ohjeita TAMKin opiskelijoille kevätkaudelle

Pandemiatilanne Pirkanmaalla on tasaantumassa, ja pääsemme palaamaan kampuksille talvilomaviikon jälkeen, maanantaina 7. maaliskuuta. Tässä vielä kootusti ohjeet TAMKin opiskelijoille.

Siirrymme TAMKissa lähiopiskeluun ja kampuksille loppukevään ajaksi 7.3.–15.5. Tämä tarkoittaa, että – pandemiatilanne huomioiden – opetus toteutetaan neljännellä periodilla lähiopetuksena mahdollisimman laajasti. Hybridiopetusta tai etäopetusta voidaan käyttää vain, kun sille on pedagogisesti vahvat perusteet. Monimuoto-opiskelijat jatkavat omien opintosuunnitelmiensa mukaisesti. 

Kampukselle voi tulla vain terveenä, ja kampuksella liikuttaessa edellytämme edelleen kasvomaskin käyttöä ja hyvää käsihygieniaa. Näin varmistamme sekä oman että kaikkien muiden opiskelun ja työskentelyn sujumisen turvallisesti. Meillä jokaisella on vastuu siitä, että voimme palata sujuvaan arkeen TAMKissa. Kasvomaskeja on saatavilla kampuksilla pääulko-ovien läheisyydestä kevätlukukauden ajan.

TAMKin pääkampuksella tilat ja palvelut ovat avoinna normaalisti, ja tilavarauksia voi tehdä tavalliseen tapaan. Campusravita palvelee normaalisti, mutta ruuhkien välttämiseksi lounasaikoja porrastetaan. On tärkeää, että lounaslinjastoilla vältämme ruuhkautumista ja ruokaillessakin pidämme huolta turvaetäisyyksistä. Tarkista oma lounasaikasi tästä listasta: https://intra.tuni.fi/content/news/29448

SportUnin kaikki palvelut ovat tarjolla, tarkista ajantasaiset ohjeet SportUnin nettisivuilta: https://sites.tuni.fi/sportuni/

Kiitos kaikille tamkilaisille sinnikkäästä toiminnasta koronapandemian aikana ja tartuntojen torjunnassa. Olemme selvinneet poikkeusaikana erityisjärjestelyillä – jatketaan tästä hyvällä yhteistyöllä kohden uutta normaalia. 

Lisätietoa:
Korkeakouluyhteisön ajankohtaiset linjaukset löytyvät intran koosteuutisesta: https://intra.tuni.fi/content/news/18225
Kysymykset & kommentit: korona@tuni.fi

7. Kevään palautetilaisuudet – keskustellaan ja kehitetään yhdessä!

Opiskelijapalautetta kerättiin viime vuonna kevään ja syksyn palauteviikoilla uuden opiskelijan ja vuosikyselyn muodossa sekä YAMK- ja valmistumisvaiheen kyselyjen kautta. Opiskelijapalautteet sekä yhteenveto palautteista ovat nyt nähtävillä Valvomossa. Kevään aikana tutkinto-ohjelmissa järjestetään opiskelijoiden ja henkilöstön palautetilaisuudet, joissa keskustellaan vuoden 2021 palautteista ja sovitaan mahdollisista kehittämistoimenpiteistä.

Seuraa oman tutkinto-ohjelmasi tiedotusta palautetilaisuuden ajankohdasta, osallistu mukaan ja jaa ideasi koulutuksen kehittämiseksi!

Lue lisää intrasta: https://intra.tuni.fi/content/news/34127
Palautekoonnin löydät täältä: https://valvomo.tamk.fi/palautteet/
Täältä löydät palautetilaisuuksien aikataulut (päivittyvä): https://wiki.tamk.fi/pages/viewpage.action?pageId=195934632

8. CV-kuvauspäivä torstaina 10.3.!

Talvilomaviikon jälkeen kampusten avautuessa pääsemme järjestämään viimein aiemmin siirtyneen valokuvauksen. Torstaina 10.3. on loistava mahdollisuus saada CV:hen tai LinkedIn-profiilikuvaksi ammattilaisvalokuvaajan ottama ja editoima profiilikuva.

Tule TAMKin ruokalan vieressä olevaan lämpiöön valokuvaukseen torstaina kello 9.00 ja 15.00 välisenä aikana, niin saat yhden editoidun profiilikuvan omaan käyttöösi. Valokuva lähetetään sinulle sähköpostitse viikon kuluessa. 

Mitä? CV-valokuvaus (Petra Vii Photography) 
Milloin? Torstaina 10.3.2022 klo 9-00 ja 15.00 välisenä aikana (huomaathan, että valokuvauspaikalle voi syntyä jonoa, joten suosittelemme tulemaan ajoissa)
Missä? TAMK Pääkampus, B0-käytävän lämpiö ruokalan ja Teiskontien infon välissä (HUOM! Paikka vaihtui, tämä on uusi tila)
Miten valmistaudun? Laita yllesi siisti yläosa. Voit miettiä, millaisena voisit edustaa organisaatiota tai yritystä esimerkiksi heidän verkkosivuillaan.

Päivän aikana valokuvauksen vieressä päivystää myös TAMK Urapalvelut, jonka CV-klinikalle voit tulla näyttämään CV-dokumenttiasi ja pyytää vinkit sen paranteluun. Nähdään kampuksella! 

Linkki intraanhttps://intra.tuni.fi/content/news/34817
Tilaisuuden järjestävät TAMK Urapalvelut ja Tamko

9. SportUnin kuntosalien vuorovaraus poistuu 7.3. alkaen! 

SportUnin vuorovaraus kuntosaleille poistuu 7. maaliskuuta alkaen. Koronarajoitukset päättyvät Pirkanmaan alueella helmikuun lopussa, kun aluehallintovirasto luopuu ns. turvavälipykälästä. 7. maaliskuuta alkaen SportUnin kuntosalit ovat vapaasti käytettävissä liikuntakeskusten aukioloaikojen puitteissa. Tilakalenterista pääset näkemään ne ajat, jolloin kuntosali on varattuna muuhun toimintaan: https://sites.tuni.fi/sportuni/liikuntakeskukset/

Aluehallintovirasto muistuttaa, että korona ei ole ohi ja korostaa kansalaisten vastuuta hygieniaohjeiden noudattamisesta. Maltillisesti toimien mahdollistamme yhdessä paluuta kohti normaalia arkea.  

Lue lisää SportUnin sivuilta: https://sites.tuni.fi/sportuni/ajankohtaista/kuntosalien-vuorovaraus-poistuu-7-3-alkaen/

+ Pulkka alle ja mäkeen!
SportUni Kaupin keskuksesta voit lainata pulkan mäenlaskuun muutamaksi päiväksi. Pulkkia on yhteensä 15 kpl ja niitä voi myös lainata esimerkiksi ainejärjestöjen tapahtumiin.

Pulkkia voivat lainata kaikki korkeakouluyhteisön jäsenet, eikä SportUnin liikuntamaksua vaadita.

10. Oletko yksin? Et ole kauan!- Lähde retkeilemään!

JuHaluatko tutustua uusiin ihmisiin? Aloititko opinnot mutta et ole vielä löytänyt omaa paikkaasi ja porukkaasi? Tule mukaan retkeilemään, luomaan kaverisuhteita ja sopimaan yhteisiä lounashetkiä.

Ensimmäiselle ryhmän retkelle lähdetään Parvesta keskiviikkona 16.3. klo 17!
Ei tarvitse ilmoittautua, tule vain paikalle! 

Lisätietoja: Jussi Houttu
jussi.houttu@evl.fi
040 8048403

11. TOSI-retriitti Tampereen korkeakoulujen opiskelijoille

Kiinnostaisiko sinua elvyttää hyvinvointiasi taidelähtöisten menetelmien ja luontoyhteyden avulla? Jos vastasit kyllä, TOSI-retriitti voisi sopia juuri sinulle!

TOSI-retriitti järjestetään Hauhon Lomakeskuksessa 28.3. – 31.3.2022.Kyseessä on siis neljän päivän pituinen leiri, jossa syvennetään suhdetta omaan kehoon, itseen, toisiin ihmisiin, luovuuteen ja luontoon.

TOSI-retriitissä tutustutaan hiljentymiseen sekä taidelähtöisiin ja luontoyhteyttä vahvistaviin menetelmiin erilaisten harjoitusten avulla, joita on mahdollista jatkaa myös itse leirin jälkeen – tai leirillä perustetussa vertaisryhmässä.

Leiri, matkat ja majoitus ruokailuineen on osallistujille ilmainen. Tampereelta järjestetään kuljetus Hauholle ja takaisin. Paikalla on täysihoito ja majoitus 2-4 hlön huoneissa. Erityisruokavaliot huomioidaan ilmoittautumisten yhteydessä, joka aukeaa 7.3. klo 12.
_________________

Kenelle? Tampereella opiskeleville korkeakouluopiskelijoille, jotka haluavat elvyttää omaa hyvinvointiaan taidelähtöisten menetelmien ja luontoyhteyden avulla.

Mitä? Neljän päivän aikana toteutetulla leirillä syvennetään suhdetta omaan kehoon, itseen, toisiin ihmisiin, luovuuteen ja luontoon.

Miten ja missä? Leiri, matkat ja majoitus ruokailuineen on osallistujille ilmainen. Tampereelta järjestetään kuljetus Hauholle ja takaisin. Paikalla on täysihoito ja majoitus 2-4 hlön huoneissa. Erityisruokavaliot huomioidaan ilmoittautumisten yhteydessä.

Mistä saan lisätietoa? Osallistu Tosi-retriitti infoon 8.3. klo 17-18, Zoom-linkki:
https://us02web.zoom.us/j/81515975702?pwd=NEgxeVAzVWZmWEMySFpXN1NPQnZFUT09
Meeting ID: 815 1597 5702 Passcode: 106736
tai laita kysymyksesi sähköpostilla virpi.koskela@tampere.fi

Miten ilmoittautua? Leirillä on 20 osallistujapaikkaa.  Paikat täytetään ilmoittautumisjärjetyksessä. Ilmoitamme leiripaikan saamisesta viimeistään ma 21.3. sähköpostitse.

Linkki ilmoittautumislomakkeeseen https://forms.gle/WonvwhC4xCaquzPw5
Ilmoittautuminen aukeaa 7.3.  ja sulkeutuu 20.3.2022. 

Lisätietoja intrasta: https://intra.tuni.fi/content/news/34865
Tai täältä:https://www.kulttuuripiipoo.fi/content/fi/36/21380/Tosi-retriitti%2028.-31.3.%20%20tamperelaisiille%20korkeakouluopiskelijoille.html

12. Happo ry:n Talvirieha 7.-11.3. 

Happo ry:n perinteinen Talvirieha järjestetään viikolla 10, jolloin on tiedossa virtuaalinen tehtäväkierros, jonka voittajajoukkueen palkinto on 200€ lahjakortti.  

Talvirieha huipentuu perjantaina 11.3. Sorsapuistoon klo 17 alkaen. Ohjelmassa rentoa chillailua ja talviaiheista tekemistä.  

Lisätietoja Hapon Instagramissa https://www.instagram.com/happo_ry

13. Tule kieliklubiin ja auta muita oppimaan Suomea!

Suomen kielen kerhot starttaavat kokoontumiset keskiviikkoisin Parvi-tilassa TAMKin pääkampuksen Palvelukadulla. Tule mukaan rennosti keskustelemaan ja jakamaan kokemuksia, oppimaan suomen tai englannin kieltä puhuen – tule kohtaamaan muita opiskelijoita!

Suomen kielen kerho alkaa keskiviikkona 9.3. klo 16. Paikalle toivotaan siis myös suomalaisia opiskelijoita, jotta ulkomaalaisilla opiskelijoilla on mahdollisuus puhua suomea käytännössä ja tutustua suomalaisiin opiskelijoihin. Apukielenä käytämme englantia. Jos olet onnekas, voit löytää jopa uuden ystävän!

Ilmottaudu tästä linkistä mukaan: https://tamk.jobteaser.com/fi/events  tai saavu paikan päälle!
Lisätietoja sekä ohjelman voit lukea intrauutisesta: https://intra.tuni.fi/content/news/34520

14. Tervetuloa Virtapiiriin! Virtaa opiskeluun -pienryhmä starttaa 16.3. 

Onko koulutehtävien aloittaminen vaikeaa? Stressaako, jännittääkö tai harhaileeko keskittyminen? Taustalla voi olla epäoptimaalinen vireystila. Virtaa opiskeluun -pienryhmässä tutustumme kehon vireystilaan helpoilla harjoituksilla. Saat vireystilan tunnistamiseen ja säätelyyn liittyvää tietoa ja työvälineitä, joiden avulla tuet opiskelusi sujumista. 

Ilmoittautuminen on auki!
Ilmoittaudu 11.3. mennessä https://forms.office.com/r/met6m7qL7b 

Ennakkotaitoja tai -kokemusta ryhmään osallistumiseksi ei tarvita. Ryhmään otetaan maksimissaan 12 opiskelijaa ilmoittautumisjärjestyksessä. 

Aika: Keskiviikkoisin 16.3.- 30.3.2022 klo 14.30–16.00 
Paikka: Kauppi Sport Center 4 krs. liikuntatila (KSC4-09), Kuntokatu 17, 33520 Tampere 

Lue lisää ryhmän toiminnasta intrasta: https://intra.tuni.fi/content/event/34447 

15. Tee sitä mistä pidät – vietä kesä yrittäjänä!

Kesäyrittäjyys on hyvä keino hankkia työkokemusta ja uusia kontakteja, sekä tienata tekemällä työtä, josta pidät. Opituista yrittäjyystaidoista on hyötyä myös myöhemmässä elämässä.

14.3. järjestettävässä Kohtaamisia.livessä puhutaan siitä, mitä kaikkea kesäyrittäjyys voi käytännössä olla, millaisia mahdollisuuksia se voi avata ja millaista tukea kesäyrittäjälle on tarjolla. Lähetyksessä esiteltävä kesäyrittäjyysohjelma on suunnattu 17 – 29 -vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille.

Lähetyksen ohjelma:

  • Kesäyrittäjyys käytännössä / 4h, Nuori yrittäjyys, TAT
  • Kesäyrittäjyysseteli tukena ja kannustimena / 4h, Nuori yrittäjyys, TAT
  • ”Tällainen oli kesäni yrittäjänä” – kolme nuorta kertoo kokemuksistaan

Tallenne jää katsottavaksi myös jälkikäteen.

Kesäyrittäjyyttä tukevat Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut, Nuori yrittäjyys, 4H, TAT, Tredu ja Ensimetri.

Lisätietoja: https://www.tampere.fi/tampereen-kaupunki/ajankohtaista/tapahtumat/1bXBOieDf.html.stx
Linkki liveen: https://www.youtube.com/watch?v=dwxkAnsr-LU

16. Tutustu Parven tulevan viikon toimintaan!

Parvi on Instagramissa! Ota @tamkparvi seurantaan ja pysyt perillä Parven toiminnasta, tapahtumista, kilpailuista ja muusta!

Ajantasaisen kalenterin löydät täältä: https://calendar.google.com/calendar/u/0/embed?src=tamkparvi@gmail.com&ctz=Europe/Helsinki
Huomaa, että avaamalla tapahtuman löydät tarkemman selostuksen toiminnasta!

Parvi on tukenasi!

Esimerkkejä ensi viikon toiminnasta:

Nyytis chatt- Hur mår du?: Nyytis chatt är en plats för gemensamt tanke- och erfarenhetsutbyte. I chatten i gruppform kan en diskutera olika teman som berör studerandes vardag och liv.Tiistaina klo 18–20.

Nyyti Chat- Opinnäytetyö valmiiksi: Torstaina klo 18–20.

Lisäksi löytyy esim. Get Stuff Done (maanantaisin klo 10–12 ja torstaisin klo 13–15), CV-klinikka (torstaisin klo 13–15) ja opon, opintokuraattorin ja erityisopettajan walk-in päivystyksiä useampana päivänä viikossa nopeasti ja vaivattomasti.

Nähdään Parvessa!