Juhlavuosi tulee oletko valmis?

Mitä yhteistä on Idmanin kavallusjutun paljastumisella, Armi Ratian syntymällä ja Tamkon perustamisella? Ne kaikki tapahtuivat vuonna 1912. Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Tamko täyttää tänä vuonna siis huikeat 110 vuotta ja juhlahumu tulee näkymään jokaiselle Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijalle.

Tamkon historia on todella värikäs ja vaiherikas, se alkaa, kun Tampereen teknillinen opisto eli Teku perustettiin samalle paikalle, jossa Tampereen ammattikorkeakoulu nykyään seisoo. Tamko ei ole aina ollut Tamko, vaan sillä on ollut useita nimiä kuten Pako ja TTO. Ajatus ja ydin on aina kuitenkin ollut sama, opiskelijoiden puolesta taisteleminen ja hyvinvoinnin tukeminen. Tamkolla on tarkoitus.

Ilman Tamkoa opiskelijoiden asema Tampereen ammattikorkeakoulussa ei olisi näin hyvä. Tamko on se porukka, joka hoitaa opiskelijoiden ongelmia, liittyivät ne sitten opiskeluun, tuutorointiin tai yleisesti ottaen vain opiskelijaelämään. Ilman Tamkoa ei olisi Solua, johon voi tulla juomaan kahvia ja vetämään henkeä arjen pyörityksessä. Ilman Tamkoa ei olisi myöskään yhteisöllisyyttä ja rikasta opiskelijakulttuuria. Me tarjoamme alayhdistyksillemme alustan kasvaa, vaikuttaa ja tehdä opiskelijoiden elämästä parempaa. Tamkolla on tarkoitus.

Mutta mitä tänä vuonna on siis luvassa? Luvassa on erilaisia tapahtumia, tempauksia ja mahdollisesti myös haalarimerkkiä. Juhlavuotena pidetään totta kai myös vuosijuhlat! Tamkon 110-vuotisvuosijuhlat järjestetään lokakuussa Tampereella ja niiden järjestäminen innostaa sekä jännittä samaan aikaan ainakin itseäni.

Juhlavuosi on myös paljon enemmän kuin pelkästään tapahtumia. Me tulemme nostamaan esiin Tamkon alumneita ja heidän tarinoitaan sekä terveisiään vuosien takaa. Tämän lisäksi nostamme esiin edunvalvonnallisia voittoja, joita olemme vuosikymmenten aikana saavuttanut. Juhlavuoden ajan käytämme myös juhlavuoden ilmettä ja logoa. Juhlavuosi tulee näkymään myös Tampereen ammattikorkeakoulun pääkampuksella ja mediapoliksella.

Hallituksen puheenjohtajana toimiminen näin merkittävänä juhlavuotena on suuri kunnia. Puheenjohtajana haluan, että jokainen opiskelija tietää, että nyt on meneillään jotain historiallista ja merkityksellistä.

Kirjoittaja on Tamkon hallituksen puheenjohtaja Joonas Soukkio