Tamko Topics 47 / 2019

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.
Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students’ Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta
1. Tamkon järjestäytymiskokous 25.11.
2. Tamko & Tampereen OP – sijoitusilta 27.11.
3. Mihin sinä matkustaisit Pivon opiskelijakortilla?
4. Tamkon pikkujoulut 19.12.
5. Portti työelämään 21. – 23.1.2020

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä
6. Sähköisesti allekirjoitetut opintosuoritusotteet ja opiskelutodistukset Pakista
7. Opiskelijoiden palauteviikot – vastaa ja vaikuta koulutukseesi!
8. Tolun vakiovuoro 19.11.
9. Campusravitan asiakastyytyväisyyskysely
10. Sparris-työpajat
11. Urheiluseura Tolu etsii uusia hallituslaisia!
12. Keskusteluryhmä yksinäisyydestä
13. Bubiklubin Bubivisa 21.11.
14. PISTOT feat. Mouhous 21.11.
15. Ilmaisuvaivoja ja Y-kampus: Esiinny enemmän – vaivaannu vähemmän 22.11.
16. Pakolaisavun Kaveriksi -tapahtuma 23.11.
17. Töitä tarjolla! – etsitään päivystäjiä asiakaspalvelutyöhön
18. OP Tampere – Ensiasunnon ostaja

English Summary
19. Tamko’s Christmas Party 19 December
20. Portti työelämään – Gateway to Work-life 21 – 23 January 2020
21. Students’ feedback weeks
22. Tolu’s weekly sports shift 19 November
23. PISTOT feat. Mouhous 21 November
24. Sustainable lunch at Y-kampus 27 November

******************************************************************************************
OPISKELIJAKUNTA
******************************************************************************************

1. Tamkon järjestäytymiskokous 25.11.

Tamkon vuoden 2020 edustajisto järjestäytyy 25.11. kello 17 alkaen pääkampuksen E1-06 auditoriossa. Mikäli olet kiinnostunut hakemaan Tamkon hallitukseen tai seuraamaan muuten vain edustajiston kokousta, tervetuloa mukaan!

Kokouksessa edustajisto valitsee keskuudestaan edustajiston puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Lisäksi kokouksessa valitaan opiskelijakunnalle hallitus sekä keskusvaalilautakunta vuodelle 2020.
Tämän lisäksi valitaan muutama työryhmäedustaja ja TOASin valtuuskuntaan edustajat. Näistä kaikista lisää Tamkon Facebook-tapahtumassa!

Ehdolle Tamkon hallitukseen voi asettua kuka tahansa Tamkon jäsen. Kokoukseen ovat tervetulleita kaikki Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan jäsenet.

2. Tamko & Tampereen OP – sijoitusilta 27.11.

Opiskelija, innostu sijoittamaan! Kiinnostaako sijoittaminen, mutta et tiedä mistä aloittaa – varsinkaan niukemman budjetin opiskelijataloudessa?

Tervetuloa mukaan Sijoitusiltaan, jossa OP Tampereen asiantuntijat käyvät läpi sijoittamisen perusteita selkokielellä. Opit muun muassa, miksi sijoittaminen kannattaa, kenelle osakesijoittaminen sopii ja miten omiin tavoitteisiin sopiva rahasto valitaan. Tapahtuma järjestetään 27.11. kello 16 – 18 Y-kampuksen Backstagella. Sijoitusilta on ilmainen Tamkon jäsenille, ja mukaan mahtuu 60 ensimmäistä ilmottautunutta.  

Ilmoittaudu mukaan 22.11. mennessä (Kide.appissa), tilaisuudessa tarjotaan pientä suolaista välipalaa ja kahvit. Lisätiedot Facebook-tapahtumassa.

3. Mihin sinä matkustaisit Pivon opiskelijakortilla?

Kiinnostaisiko lähteä pakoon Suomen pimeää ja kylmää talvea? Vai oletko sittenkin talvi-ihminen ja kaipaat Levin kirkkaille hangille? Kumpikin on nyt mahdollista, sillä Pivolla on käynnissä kampanja, jossa sinulla on mahdollisuus voittaa 1000 euron matkalahjakortti! (joko Aurinkomatkojen tai Interrail Global Pass-lahjakortti). Kampanjan arvontaan osallistuminen on helppoa: käytät vain Pivon opiskelijakorttia 18.11. – 1.12. välisenä aikana.

Toimi näin:
1. Ota opiskelijakortti käyttöön Pivossa
2. Käytä sitä ahkerasti (vinkki: Slicen edut löytyvät kortilta)
3. Voit voittaa matkan tai jonkin muista mahtavista palkinnoista!

Jaossa on myös 10 pienempää palkintoa: SuperLahjakortti, Yogaian jooga-lahjakortti, Bookbeatin lahjakortti, Finnkinon leffalippupaketti, Kotipizzan lahjakortti ja ärräkahveja. Huom! Muu Pivon käyttäminen, esim. kaverimaksu, ei riitä kampanjaan osallistumiseen.

Lue lisää kampanjasta Pivon verkkosivuilta.

4. Tamkon pikkujoulut 19.12.

Glögit kattiloihin ja kynttilät ikkunoihin – Tamkon Pikkujoulut 2019 juhlitaan aivan joulun kynnyksellä torstaina 19.12. ravintola Bricksissä! Livemusiikista vastaamassa sekä pikkujoulufiilistä mukana nostattamassa ihana Costee!

Liput tulevat myyntiin 4.12. Kideapp.fi (3 €/jäsen, 5€/ei-jäsen). Bricksissä on paikkoja rajallisesti joten lunasta lippusi ajoissa! Haalarimerkit nopeimmille ennakkolippua vastaan tapahtuman ovelta! Saavuitpa sitten pikkumustassa, tonttupuvussa tai haalareissa paikalle, kaikki ovat sallittuja!

5. Portti työelämään 21. – 23.1.2020

Portti työelämään -rekrytointimessut tulevat jälleen! Tapahtuma järjestetään TAMKin pääkampuksella 21. – 23.1.2020 kello 10 – 14. Tule nappaamaan itsellesi työ-, harjoittelu- tai opparipaikka!

Tapahtuma on opiskelijoille ilmainen, ja sen tarkoituksena on luoda matalankynnyksen kohtaamispaikka TAMKin opiskelijoille ja eri organisaatioiden edustajille. Tapahtumapäiviä on jaoteltu eri alojen mukaisesti, mutta kannattaa vilkuilla esillelaittajien tarjontaa kokonaisuudessaan, ja saapua paikalle sinua kiinnostavien yritysten ständipäivinä.

Tarjolla on laaja kattaus eri alojen organisaatioita, ja löydät listauksen niistä Facebook-tapahtumastamme, Portti työelämään -nettisivuilta sekä myöhemmin julkaistavasta messukatalogista. Tsekkaa sinua kiinnostavat yritykset ja nappaa CV:si messiin!

Eikö CV ole vielä reilassa? Ei hätää, voit tulla hiomaan sen kuntoon työnhakua varten TAMKin työelämäpalveluiden CV-pisteellä Campusravitaa vastapäätä olevaan lämpiöön. Paikalla on lisäksi ammattivalokuvaaja, jonka luona voit käydä otattamassa edustavan valokuvan itsestäsi CV:hen. Tule samalla myös tutustumaan TAMKin alumnitoimintaan.

******************************************************************************************
AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ
******************************************************************************************

6. Sähköisesti allekirjoitetut opintosuoritusotteet ja opiskelutodistukset Pakista

Nyt voit tilata sähköisesti allekirjoitetut opintosuoritusotteet ja opiskelutodistukset suoraan Pakista! Allekirjoitusten varmentamiseen käytetään Väestörekisterikeskuksen (VRK) myöntämää varmennetta, joka takaa sähköisen allekirjoituksen aitouden. Sähköisen dokumentin vastaanottaja voi tarkistaa todistuksen aitouden ja muuttumattomuuden vaivattomasti validointipalvelussa.  

Kokeile: Pakki > Tilaukset  

Lue lisätietoja intran tiedotteesta.

7. Opiskelijoiden palauteviikot – vastaa ja vaikuta koulutukseesi!

Nyt on aika antaa palautetta! Marraskuussa vietetään opiskelijoiden palauteviikkoja, jolloin opiskelijat vastaavat vuosittaiseen kyselyyn.

Vastaukset käsitellään ehdottoman luottamuksellisesti, ja tulosten raportointi tapahtuu tilastollisesti siten, ettei yksittäistä vastaajaa voida tunnistaa. Palautetilaisuudet pidetään keväällä, ja niissä käsitellään palautekyselyiden tulokset. Mikäli et ole vielä ehtinyt antaa palautetta, niin voit antaa sen alla olevien linkkien kautta. Uusien opiskelijoiden palaute on tarkoitettu ekavuotisille ja vuosipalaute toista tai myöhempää opiskeluvuotta opiskeleville.

Uuden opiskelijan palaute:
Suomeksi.
Englanniksi.
    
Vuosipalaute:
Suomeksi.
Englanniksi.
    
    
8. Tolun vakiovuoro 19.11.

Tervetuloa Tolun vakiovuorolle tiistaina 19.11. klo 17 – 19 pelaamaan lentopalloa TAMKin liikuntasaliin! TAMKin suosittu urheiluseura Tolu järjestää joka tiistai vakiovuoron vaihtuvine lajeineen urheiluhöntsäilyn ystäville. Et tarvitse mitään urheilutaustaa tullaksesi vakiovuorolle. Pidämme hauskaa urheilun sekä reilun pelin hengessä. Vuorolle ei tarvitse olla maksettuna SportUnin jäsenmaksua (sanot vain asiakaspalvelutiskillä tulevasi Tolun vakiovuorolle), ja kaikki TAMKin opiskelijat ja henkilökunta ovat tervetulleita.  

9. Campusravitan asiakastyytyväisyyskysely

Campusravita toteuttaa asiakastyytyväisyyskyselyn osana liiketalouden opiskelijoiden tutkimus- ja kehittämisprojekti-kurssia. Käy vastaamassa kyselyyn ja vaikuta!

Sähköpostiosoitteidensa syöttäneiden kesken arvotaan 20 euron arvoisia Campusravitan lahjakortteja. Sähköpostiosoitetta ei tulla käyttämään arvonnan lisäksi mihinkään muuhun tarkoitukseen.
Vastauksia käsitellään anonyymisti ja tutkimusraportti tullaan viemään eteenpäin Campusravita Oy:lle. Vastaa kyselyyn tästä linkistä. Paljon kiitoksia vastauksistasi!

10. Sparris-työpajat

Sparris-pajat on tarkoitettu sinulle, joka etsit ratkaisuja erilaisiin oppimisen haasteisiin. Pajat ovat avoimia kaikille TAMKin opiskelijoille, ja niiden vetjinä ovat opiskelun ja hyvinvoinnin asiantuntijat. Valitse itsellesi sopiva aihe tai aiheet. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Pajat järjestetään Floworksin tiloissa, B3-08 (Kuntokatu 3 kello) 16 – 17.30.

Tulevat työpajat:
to 21.11. Vinkit ja apuvälineet kielten opiskeluun
ti 26.11. Lukustrategioita ja vinkkejä kirjoittamiseen
to 28.11. Jännittääkö?
ti 3.12. Jumittaako opinnäytetyö?

Lisätietoja: Merja Hanhimäki, Oppimisen ja hyvinvoinnin tuen päällikkö, TAMK.

11. Urheiluseura Tolu etsii uusia hallituslaisia!

Tampereen orastavat lihakset urheiluseura ry (tuttavammin Tolu ry) etsii uusia hallituslaisia. Tervetuloa Tolun sääntömääräiseen syyskokoukseen 25.11. kello 17 alkaen tilassa A3-27.
Tolun järjestämiin tapahtumiin kuuluvat mm. suosittu vakiovuoro, syyslukukauden käyntiin polkaiseva Tolumppialaiset, keilaillat, säbä- ja biljarditurnaukset, ilmajooga ja monet muut lajikokeilu-excursiot.

Jos järjestö- ja kerhotoiminta kiinnostaa, nyt on oiva mahdollisuus päästä mukaan. Kokemusta ei tarvita, ja toiminta on hyvä valtti CV:ssä. Voit hakea vaikkapa markkinointiin, taloustehtäviin tai ihan vaan rivijäseneksi. Jos et ole varma, niin voit myös tulla vain paikan päälle kuuntelemaan, sillä kaikki TAMKin opiskelijat ovat tervetulleita syyskokoukseen. Kokouksessa käymme läpi myös ensi vuoden toimintasuunnitelman ja talousarvion.

Tolu ry on TAMKin opiskelijoiden ja henkilökunnan oma liikuntakerho joka järjestää matalan kynnyksen liikuntatoimintaa jäsenilleen.

12. Keskusteluryhmä yksinäisyydestä

Koetko ulkopuolisuuden tunnetta? Keskusteluryhmä opiskelijoille ulkopuolisuuden tunteeseen ja yksinäisyyteen liittyen jatkuu vielä 21.11. Keskusteluryhmän teemana on tällä viimeisellä kerralla ”Irti yksinäisyydestä”.

Tapaamiset järjestetään Y-kampuksen Pajassa C1-23 klo 13.30-15.00.  Ryhmään ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Lisätiedot: Hyvinvointiohjaaja Karri Koistinen, karri.koistinen(at)tuni.fi. Tervetuloa mukaan!

13. Bubiklubin Bubivisa 21.11.

Kaijakassa visaillaan tämän syksyn toiseksi viimeistä kertaa Bubiklubin Bubivisan parissa 21.11. kello 19.30 alkaen. Kerää siis messiin 2 – 5 hengen porukka ja tule visailemaan!

Torstai on perinteisesti opiskelijoiden lauantai, joten visasta on oiva mahdollisuus jatkaa eteenpäin opiskelijakarkeloihin. Tällä kertaa iltaa voi jatkaa PISTOT-bileisiin kello 21 alkaen Social Clubille. Lisätietoja Bubivisasta löydät Facebook-tapahtumasta.

14. PISTOT feat. Mouhous 21.11.

Frendei, äänii ja valvomista. Marraskuussa lavalle nousee artisti jonka jälkeen kaikkien leposyke on 300. Vuoden vikat PISTOT on bileet joita et varmasti halua missata! Hanki siis lippusi ja saavu ajoissa 21.11. Social Clubille jotta et jää mistään paitsi. Ovet aukeavat poikkeuksellisesti jo kello 21.00 ja pysyvät auki aina kello 05.00 saakka.

Narikan nopeuttamiseksi kokeillaan tällä kertaa jotain uutta. Kun ostat lippusi kide.appista olemme lisänneet hintaan automaattisesti narikan hinnan. Mikäli ostat lipun ovelta on homman nimi sama, eli maksat narikan heti lipun oston yhteydessä. Näin sinun ei siis tarvite narikassa enää erikseen korttia kaivaa esiin, vilautat vain ovelta saamaasi leimaa. Mikäli omistat bilepassin maksat narikan edelleen samaan vanhaan tapaan. Et siis maksa sen enempää kuin muissakaan bileissä, maksu tapahtuu vain etukäteen. Muista kuitenkin varata 2€ mikäli olet repun tuonut mukanasi.

Liput ennakkoon 6€/ovelta 8€ (narikka sisältyy hintaan) joko Solun tiskiltä, Kuntokatu 3:n ständeiltä 20.11. ja 21.11. tai Kide.appista.

15. Y-kampus ja Ilmaisuvaivoja: Esiinny enemmän – vaivaannu vähemmän 22.11.

Oletko kiinnostunut kehittämään esiintymistaitojasi? Tule mukaan Y-kampuksen ja Ilmaisuvaivoja podcast-kaksikon workshopiin 22.11. klo 15 – 17 TAMKin Y-kampuksen paja-tilaan. Workshop on ilmainen, mutta siihen tulee ilmoittautua täältä.

Ilmaisuvaivoja-podcastin workshopista saat matkaasi sekä tutkimustietoon että kokemukseen perustuvia käytännön apuvälineitä esiintymiseen. Innostavan kaksituntisen aikana keskustellaan etenkin puhe-esiintymistilanteisiin liittyvistä vinkeistä ja haasteista. Workshopissa pääset kokeilemaan esiintymistä turvallisessa ja kannustavassa ilmapiirissä. Saat myös palautetta ja henkilökohtaisia vinkkejä esiintymiseen. Osallistujien toiveet käsiteltävistä aiheista pyritään ottamaan huomioon.

Iltapäivän hostaavat rennon rempseät Zaida Harikko ja Kirsi Lempola Ilmaisuvaivoja-podcastista. Molemmat opiskelevat kolmatta vuotta viestintää Tampereen yliopistossa.

16. Pakolaisavun Kaveriksi -tapahtuma 23.11.

Kaveriksi -toiminnassa maahan muuttaneet naiset ja suomalaiset naiset tutustuvat toisiinsa kahvittelun, liikunnan tai kulttuurielämysten äärellä. Toiminta käynnistyy alkutapahtumalla, jossa tutustutaan, valitaan kohtaamisparit tai ryhmät ja sovitaan 2 – 3 jatkotapaamisesta. Tule mukaan 23.11. kello 16 – 18 tapahtumapaikka on Tampereen keskustassa (tarkka paikka tarkentuu myöhemmin).

Tapaamisten teemat voivat vaihdella kahvittelusta harrastuksiin tai museovierailuihin. Kohtaamiset ovat molemminpuolinen mahdollisuus oppia erilaisesta arjesta ja kulttuurista sekä luoda uusia kontakteja. Kaveriksi toiminnan kautta pääsee harjoittamaan myös kielitaitoa. Tule mukaan yksin, perheen tai yhden ystävän kanssa!

Lisätiedot: tampere.vapaaehtoiset(at)pakolaisapu.fi. Ilmoittaudu mukaan. Tapahtuma myös Facebookissa

17. Töitä tarjolla! – etsitään päivystäjiä asiakaspalvelutyöhön

Plugit Finland Oy on sähköisen liikkumisen innovatiivinen edelläkävijä ja korkean teknologian yritys. Olemme erikoistuneet sähköisten ajoneuvojen älykkäiden latausjärjestelmien kokonaistoimituksiin ja palveluihin. Plugitin tuotevalikoimaan kuuluvat myös älykkäät sovellukset latausjärjestelmien ja vaihtoehtoisten energiaratkaisuiden ohjaamiseen.

Toimimme Suomessa valtakunnallisesti ja toimipisteemme sijaitsevat Tampereella, Espoossa ja Porissa. Haemme nyt Tampereen alueelle päivystäjiä asiakaspalvelutyöhön. Työhön kuuluu ilta-, yö- ja viikonloppupäivystystä. Työ ei ole paikkaan sidottua, joten päivystystyö kulkee kätevästi mukanasi. Annamme työvälineet sekä koulutamme tehtävään.

Sinun ei tarvitse olla sähköalan osaaja, vaan ”Can Do!” -asiakaspalveluasenne ratkaisee! Etsimme joukkoomme innostuneita tekijöitä. Arvostamme motivoitunutta ja työhön tarttuvaa asennetta sekä joustavuutta. Työssäsi tarvitset suomea ja englantia. Rakennamme päivystystiimiä, joten vinkkaa myös kaverille! Tutustu meihin nettisivuillamme.

Lisätietoja antaa CS Manager Marianna Piippola, p. 040 512 7575. Jätä hakemus viimeistään 2.12.2019 osoitteeseen rekry(at)plugit.fi. Hae tehtävään pikaisesti, sillä paikat täytetään sopivien henkilöiden löydyttyä.

18. OP Tampere – Ensiasunnon ostaja

Haaveiletko upouudesta ensimmäisestä omistuskodista? Tervetuloa Osuuspankille tilaisuuteen to 21.11. kello 17–19, jossa saat tärkeitä vinkkejä ensiasunnon ostamiseen. Tilaisuus on suunnattu ensimmäisen oman kodin ostoa harkitseville ja se järjestetään yhteistyössä T2H Pirkanmaa Oy:n kanssa. Erityisesti keskitymme uudiskohteisiin ja niiden rahoittamisen erityispiirteisiin ensiasunnon ostajan näkökulmasta. Ilmoittaudu mukaan.

******************************************************************************************
ENGLISH SUMMARY
******************************************************************************************

19. Tamko’s Christmas Party 19 December

Tamko’s Christmas party 2019 will be held on Thursday, 19th of December in Bricks. Pikkujoulut (little Christmas in Finnish) is an annual non-formal pre-Christmas party.

Get your ticket from Kideapp.fi (3€/member, 5€/non-member). Sale begins 4.12. With pre-sale ticket you will also get a Tamkos little christmas overall patch. Tamko’s little elves will give a Christmas present to one lucky participant who arrives before midnight with a pre-sale ticket! You can trade your pre-ticket for overall patch at Bricks (NB! limited amount of overall patches). There is no dress code so overalls are acceptable!

20. Portti työelämään – Gateway to Work-life 21 – 23 January 2020

Portti työelämään recruiting event comes again! The event is held at TAMK main campus lobby area on 21 – 23 January 2020 at 10am – 2pm. Welcome to fetch a work, trainee or thesis place!

The event is free for TAMK students and aims to create a low-threshold meeting place for students and representatives of different organizations. Event days are themed according to different fields of study but you should keep an eye on all event days and find the organizations which are the most interesting to you.

There’s a wide range of organizations attending to Portti työelämään and you can find the full listing of them from Portti työelämään website, Facebook event and later from the event catalogue.
Check out the most interesting organizations from the listing and bring your CV with you.

In need of a CV prepping? No worries, you can get your CV checked at TAMK working life services’ CV stand in the event. There’s also an opportunity to have your photo taken by a professional photographer in a CV photo booth.

21. Students’ feedback weeks

Now is the time to give feedback! TAMK is having annual students’ feedback weeks in November.

The responses are handled with utmost confidentiality and the results are reported statistically so that an individual respondent can’t be identified. The questionnaire results are presented in the feedback events next Spring. If you haven’t given feedback yet, you can do so via the links below. New student’s feedback link is meant for students who are studying their first year in TAMK and the annual feedback link for students who are studying their second, third or fourth year.

New student’s feedback.
Annual feedback.

 

22. Tolu’s weekly sports shift 19 November

Tolu organizes a 2-hour drop-in sports shift every Tuesday from 5PM – 7PM at TAMK’s sports hall. We’ll play a different sport each week and on next time it’s going to be volleyball!

All TAMK students and staff are welcome to join, and there is no skill requirements. We just want to get you moving. We provide all the gear except for your sports attire and indoor playing shoes. You don’t need a SportUni membership in order to attend, just say to customer service desk that you’re coming to Tolu’s sport shift.

23. PISTOT feat. Mouhous 21 November

On 21st of November you’ll get to enjoy one of the hottest Finnish artist at the moment. The amazing rap trio Mouhous will be getting you exited whether you understand Finnish or not. Come to Social Club early so you won’t miss anything at the last PISTOT party of the year!

Tickets in advance 6€ and from the door 8€ (coat check is included). Tickets available from Tamko’s office Solu, Main Campus stands on 20 and 21 November, Kide.app. Social Club opens at 9pm. and the party doesn’t stop until 5am.  

To make the coat check work quicker we’ve decided to include the price of it to the ticket. So now when you buy your ticket on Kide.app it will cost 6€ but you don’t need to pay for the coat check when you come in, just show them the stamp you’ll get on your wrist. Same goes if you buy your ticket at the door. You’ll pay 8€, 5€ for the ticket and 3€ for the coat check. If you have the party pass you still need to pay the coat check like before. Also if you bring with you a backpack it will coast you 2€ more.

 

24. Sustainable lunch at Y-kampus 27 November

Come and join our first sustainable lunch at Y-kampus TAMK on Wed 27th Nov! Our host, Eva Wissenz, is an impact entrepreneur with a strong experience in sustainability as journalist and field person.

She’ll share her inspirational experiences and thoughts about sustainable lifestyle. Come and join the discussion and a nice veggie snack prepared by the TAMK catering studio (free for registered participants). The event takes place on 27th November at Y-kampus, TAMk main campus. Please register by Monday, 25th November.

 

******************************************************************************************
How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics