Tamko Topics 44 / 2019

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.
Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students’ Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta
1. Tamkon avoin kokous 5.11.
2. Kaikki tuutorihaut nyt avoinna!
3. Hyvinvointiviikko 28.10. – 1.11.
4. Äänestä edustajistovaaleissa!
5. Kysely edustajistovaaleista
6. Kopokonferenssi 4.11.
7. Tamkon jäsenetuna 6 viikon Aamulehdet – vielä ehdit hyödyntämään etusi
8. Tamkon jäsenetuna: Fysio & Fitness – hierontaa, fysioterapiaa ja PT-palveluita alennuksella

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä
8. Terveysalan opiskelijoiden kevään 2020 harjoittelupaikkojen varaus Jobiilista
9. Hyvinvointiviikolla SportUnilla avoimet ovet 29.10.
10. Tolun vakiovuoro 29.10.
11. SportUnin liikuntakurssien ilmoittautuminen päättyy 30.10.
12. Pekka Hyysalo TAMKilla ”Mikä saa mut liikkumaan” -hankkeen lopputapahtumassa 30.10.
13. Tolun keilailta 28.10.
14. PISTOT Scary Movies 31.10.
15. Nyytin chat 31.10. Miten mukaan porukoihin?
16. Apurahoja älykkyyteen ja lahjakkuuteen liittyville lopputöille
17. SalesDay – Tekoäly ja myynnin tulevaisuus 1.11.
18. Björkqvistin rahaston stipendit ja apurahat haettavissa
19. Monimuotoisen vapaaehtoistoiminnan perehdytys 2.11.
20. Osallistu Lionbridgen tutkimusprojektiin
21. Haalaribileet – Fiesta de los Muertos 7.11.

English Summary
22. Wellness week 28 October – 1 November
23. Vote in Council elections!
24. Enroll now for international and degree tutoring!
25. Council elections questionnaire
26. Tolu’s weekly sports shift 29 October
27. PISTOT party: Scary Movies 31 October
28. Tolu bowling night 28 October
29. Overall party – Fiesta de los Muertos 7 November

******************************************************************************************
OPISKELIJAKUNTA
******************************************************************************************

1. Tamkon avoin kokous 5.11.

Olisitko kiinnostunut lähtemään mukaan Tamkon toimintaan hallituslaisena? Nyt sinulla on tilaisuus tulla tutustumaan hallituksen toimintaan avoimessa kokouksessa 5.11. klo 16.30 alkaen Solun saunalle! Kokouksen jälkeen on mahdollista jutella sinua kiinnostavasta pestistä nykyisten hallituslaisten kanssa.  

Hallitukseen voivat hakea kaikki TAMKin opiskelijat. Sinun ei tarvitse olla ollut ehdolla edustajistovaaleissa, jotta voisit toimia Tamkon hallituksessa. Uudet hallituksen jäsenet valitaan vastavalitun edustajiston ensimmäisessä (järjestäytymis)kokouksessa 25.11. klo 17 alkaen pääkampuksen E1-06 auditoriossa.

Tamkon hallitukseen valitaan 8 jäsentä, jotka hoitavat kukin omia tehtäväalueitaan, eli sektoreita. Tehtäväalueina on mm. puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, koulutuspoliittinen vastaava (kopo), sosiaalipoliittinen vastaava (sopo), tapahtumavastaava, tuutorointi- ja liikuntavastaava, kansainvälisyysvastaava sekä kerhot- ja alayhdistykset -vastaava. Tehtäviä voidaan myös muokata, riippuen uusien hallitusjäsenten mielenkiinnonkohteista.

2. Kaikki tuutorihaut nyt avoinna!

Oletko pohtinut tuutoriksi hakemista? Mikäli sanoit kyllä, niin meillä on sinulle iloisia uutisia: hakuaika vertais- ja kansainvälisyystuutorointiin on nyt alkanut. Valitse sinulle sopivin tuutorointimuoto ja hae mukaan! Tuutoroinnista saat opintopisteiden lisäksi uusia kavereita ja mahtavia kokemuksia. Lue lisää eri tuutorointimuodoista alta.

Vertaistuutorointi, hakuaika 21.10 – 17.11.2019

Vertaistuutorit huolehtivat, että uusi opiskelija tuntee olonsa kotoisaksi TAMKissa ensimmäisestä päivästä lähtien. Vertaistuutorit perehdyttävät opiskelijoita Tampereen ammattikorkeakoulun toimipaikkojen käytäntöihin ja koulutusalan opintoihin sekä uuteen paikkakuntaan ja paikalliseen opiskelijaelämään.  

Hae mukaan vertaistuutoriksi tästä linkistä.

Kansainvälisyystuutorointi (eli kv-tuutorointi), hakuaika 7.10 – 3.11.2019

Kv-tuutorit pitävät huolta, että vaihto-opiskelijat sopeutuvat TAMKiin, Tampereelle ja Suomeen. Kansainvälisyystuutorointi on oiva tapa saada kavereita ja luoda verkostoja ympäri maailmaa. Eikä englannin kielen taitoakaan kannata jännittää, onhan rallienglannillakin voitettu miljoonia! Saat kv-tuutoroinnista lisäpisteen, mikäli lähdet itse vaihtoon. Voit aivan hyvin toimia myös kv-tuutorina, vaikka olisit tuutoroinut jo aikaisemmin.  

Hae mukaan kv-tuutoriksi tästä linkistä.

3. Hyvinvointiviikko 28.10. – 1.11.

Tervetuloa Tamkon ja TREYn (Tampereen yliopiston ylioppilaskunta) yhteiselle hyvinvointiviikolle loka-marraskuun vaihteessa 28.10.-1.11.! Hyvinvointiviikon aikana maanantaista perjantaihin kaikilla korkeakoulujen kampuksilla on mukavaa ohjelmaa opiskelijoiden hyvinvoinnin tueksi! Vilkaise koko ohjelma Facebook-tapahtumasta.

Hyvinvointiviikon tapahtumia TAMKin kampuksilla:

 • Maanantaina 28.10. klo 9 – 16 Kurpitsajuhla Solun saunalla
 • Maanantaina 28.10. klo 9 – 15 Tarina ry:n Päikkärihuone Mediapoliksella
 • Maanantaina 28.10. Saarioinen maistattaa tuorepuurojaan Campusravitan ravintolassa

 

 • Tiistai 29.10. klo 10 – 15.30 OPxPankkiholvi-ratkaisuhuone Solulla
 • Tiistaina 29.10. klo. 10-14 on yhteiset hyvinvointimessut TAMKin pääkampuksella
 • Tiistaina 29.10. Kaslink maistattaa tuotteitaan Campusravitan ravintolassa

 

 • Keskiviikkona 30.10. klo 17 alkaen SOPU ry saunoo ja ui
 • Keskiviikkona 30.10. klo 10 – 14 Formulatiimin älypeli
 • Keskiviikko 30.10. klo 17 alkaen Tarina ry:n Pallopeli-ilta
 • Keskiviikkona 30.10. Campusravita jakaa 700:lle ensimmäiselle lounaan ostajalle Hartwallin Booster Lemon energiajuoman

 

 • Perjantai 1.11. klo 9 – 15 Tarina ry:n Välipalapäivä Mediapoliksella

 

4. Äänestä edustajistovaaleissa!

Tamkon edustajistovaalien sähköinen äänestys järjestetään 23.10.2019 kello 10.00 alkaen ja päättyen 6.11.2019 kello 15.00. Uurnavaali järjestetään 6.11.2019 kello 9.00 – 15.00. Vaalissa äänioikeutettuja ovat kaikki läsnä oleviksi ilmoittautuneet Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan jäsenet, jotka ovat suorittaneet opiskelijakunnan jäsenmaksun.

Sähköisen äänestyksen tunnukset ja linkki palveluun on lähetetty jäsenten viralliseen TUNI-sähköpostiin ja poikkeustapauksissa jäsenen jäsenrekisteriin ilmoittamaan muuhun sähköpostiosoitteeseen. Vaalin aikana liittyneet jäsenet saavat välittömästi itselleen äänestystunnukset sähköpostiinsa.

Edustajistovaaleissa on ehdolla yhteensä 67 ehdokasta 7 eri listalla: Insinööri, Yhden tähden, SoTen Valitut Palat, Palvelun ammattilaiset, Kokoomus, Soittomediapolista ja Tradenomit. Lisätietoja edustajistovaaleista, vaalilistat sekä ehdokkaat löydät Tamkon nettisivuilta.

Edustajistovaali käydään suhteellisena listavaalina. Äänestäjä äänestää siis ehdokkaan lisäksi myös tämän ehdokaslistaa. Valitun edustajiston kokoonpano määräytyy listojen suosion mukaan. Sähköisesti äänestettyäsi voit käydä hakemassa Solulta upean Vaikuta-haalarimerkin näyttämällä ”olet äänestänyt” -ilmoitusta puhelimestasi. Uurnavaalissa 6.11. äänestävät saavat haalarimerkin vaalipaikalla.

 

5. Kysely edustajistovaaleista

TAMKin liiketalouden opiskelijoiden ryhmä toteuttaa Tamkon kanssa yhteistyössä kyselyn edustajistovaaleista. Kyselyllä pyritään selvittämään opiskelijoiden tietoisuutta edustajiston merkityksestä ja tärkeydestä. Kyselyyn vastaamiseen ei mene kuin pari minuuttia ja kaikkien vastanneiden kesken arvotaan palkinto! Toivottavasti saamme mahdollisimman suuren otannan kyselyyn, jotta tätäkin asiaa pystytään kehittämään ja viemään eteenpäin! Kysely on avoinna 6.11.2019. saakka, ja siihen pääsee helposti klikkaamalla tätä linkkiä.

6. Kopokonferenssi 4.11.

Kopokonffa tulee taas! Tänä syksynä legendaarinen kopokonffa järjestetään ma 4.11. Tampereen yliopiston keskustakampuksella klo 13-17 ja jatkot Solun saunalla klo 18 eteenpäin. Tule kuulemaan puheenvuoroja kasvutarinoista sekä paneelikeskustelua koulutuspolitiikan polttavista puheenaiheista: budjettiriihestä, hallitusohjelmasta sekä miltä korkeakoulujen tulevaisuus näyttää?

Tapahtumassa voi osallistua myös workshoppeihin, joissa on erilaisia aiheita uusien kopojen houkuttelusta koulutusuudistukseen! Varmista paikkasi ja ennakkoilmoittaudu tapahtumaan jo nyt tästä linkistä. Tapahtuman löydät Facebookista nimellä Kopokonffa. Kaikki kiinnostuneet tervetuloa!

7. Tamkon jäsenetuna 6 viikon Aamulehdet – vielä ehdit hyödyntämään etusi

Tamko tarjoaa nyt jäsenetuna Aamulehden kuudeksi viikoksi täysin veloituksetta. Lahjatilaukseen sisältyy Aamulehti digi ja halutessasi myös painettu lehti. Tilaamalla osallistut myös 1 000 euron arvontaan. Lisäksi voit voittaa Finnkinon elokuvalippupaketin, Spotifyn tai Netflixin lahjakortin.

Toimi siis pian ja hyödynnä jäsenetusi! Tilaa lahjalehtesi  sähköpostiisi saapuneesta Tamko Topics -viestistä. Katso tarkemmat ehdot tilaussivustolta. Tilaus on tehtävä viimeistään 3.11.2019.

8. Tamkon jäsenetuna: Fysio & Fitness – hierontaa, fysioterapiaa ja PT-palveluita alennuksella

Fysio & Fitness on jo lähes 20 vuoden ajan tuki- ja liikuntaelinongelmien kuntoutukseen ja hoitoon erikoistunut yritys Tampereen keskustassa. Osaamista löytyy manipulatiivisesta fysioterapiasta, hieronnasta, urheiluhieronnasta, kivun hoidosta sekä personal training- että ravintopuolelta. Meillä on aito halu ja innostus auttaa sinua, mikä näkyy motivaationamme kouluttautua koko ajan lisää. Tavoitteena on aina hoitaa kipu ensisijaisesti pois. On tärkeää että ymmärrät mistä oireet aiheutuvat, ja mitä voit itse tehdä helpottaaksesi niitä, ja estääksesi niiden uusiutumisen. Meidän työmme on löytää ongelma-alueet yhteistyössä kanssasi.

Tarjoamme Tamkon jäsenille seuraavat edut:

Jounille:
Urheiluhieronta
45min. 25e
60min. 30e
5x60min -paketti 140e

PT-palvelut
1x60min 60e
5x60min 249e
10x60min 475e

Katille:
Fysioterapiakäynti 60min. 70e (Manipulatiiviseen fysioterapiaan erikoistunut fysioterapeutti, Maitland)
Fysioterapiakäynti 45min. 60e
Jos sinulla on fysioterapialähete, jokaisesta 45min. ajasta Kela korvaa 6e, tunnin ajasta 8e.

Hinnat voimassa 30.12.2019 asti. Maksuvälineenä käy SMARTUM, EDENRED, E-PASSI, pankki- ja luottokortit sekä käteinen/osamaksu. Opiskelijakortti tarkastetaan käynnin yhteydessä. Katso lisätiedot ja tilaa aika.

******************************************************************************************
AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ
******************************************************************************************

9. Terveysalan opiskelijoiden kevään 2020 harjoittelupaikkojen varaus Jobiilista

Opintojen loppuvaiheen harjoittelupaikkojen varaus alkaa keskiviikkona 30.10. kello 12. Opetuksetonta aikaa varataa klo 11.30 – 16.00 keväällä 2017 ja syksyllä 2017 aloittaneille ryhmille.

Loppuvaiheen opintojen harjoittelulla tarkoitetaan sairaanhoitajakoulutuksessa vaihtoehtoisten ammattiopintojen harjoitteluja ja ensihoitaja, terveydenhoitaja ja kätilökoulutuksessa suuntautumisvaihtoehdon harjoitteluja. Loppuvaiheen opiskelijat eivät voi tässä ajankohdassa varata muita mahdollisesti rästissä olevia keskivaiheen harjoittelupaikkoja. Loppuvaiheen opintojen harjoittelupaikkojen varauksiin etuoikeus päättyy sunnuntaina 3.11. klo 00.00. Tämän jälkeen loppuvaiheen opiskelijoilla ei ole enää etuoikeutta varauksissa.

Maanantaista 4.11. klo 00.00. – tiistaiaamuun 5.11. klo 8.00 kukaan ei varaa paikkoja. Jos varauksia tehdään tuona aikana, ne poistetaan. Huom. kellonajoissa noudatetaan Jobiilin kellonaikoja.
Keskivaiheen opintojen harjoittelupaikkojen varaus alkaa tiistaina 5.11. klo 8.00. Opetuksentonta aikaa pidetään klo 12 saakka. Myös loppuvaiheen opintojen harjoittelupaikkoja voi varata edelleen, mutta etuoikeutta ei enää ole.

10. Hyvinvointiviikolla SportUnilla avoimet ovet 29.10.

Tervetuloa Tamkon ja TREYn yhteiselle hyvinvointiviikolle! Hyvinvointiviikon aikana maanantaista perjantaihin kaikilla korkeakoulujen kampuksilla on ohjelmaa opiskelijoiden hyvinvoinnin tueksi. SportUnin keskuksissa on avoimet ovat tiistaina 29.lokakuuta koko päivän. Silloin pääset sisään maksutta opiskelijakortilla/-todistuksella.

11. Tolun vakiovuoro 29.10.

Tervetuloa Tolun vakiovuorolle tiistaina 29.10. klo 17 – 19 pelaamaan futsalia TAMKin liikuntasaliin! TAMKin suosittu urheiluseura Tolu järjestää joka tiistai vakiovuoron vaihtuvine lajeineen urheiluhöntsäilyn ystäville. Et tarvitse mitään urheilutaustaa tullaksesi vakiovuorolle. Pidämme hauskaa urheilun sekä reilun pelin hengessä. Vuorolle ei tarvitse olla maksettuna SportUnin jäsenmaksua (sanot vain asiakaspalvelutiskillä tulevasi Tolun vakiovuorolle), ja kaikki TAMKin opiskelijat ja henkilökunta ovat tervetulleita.

12. SportUnin liikuntakurssien ilmoittautuminen päättyy 30.10.

Liikuntakurssien syksyn toinen ilmoittautumisjakso on käynnissä 30.10.2019 saakka. Tutustu kurssilistaukseen SportUnin nettisivuilla ja ilmoittaudu mukaan! Alkeiskurssit antavat hienon mahdollisuuden päästä testaamaan jotain uutta lajia, ja mikäli hallitset jo lajin perusteet, voit hakea lisähaasteita jatkokursseilta.

Vinkki: voit järjestää kurssilistauksen rivijärjestystä sarakkeiden otsikoissa olevilla nuolilla. Tällöin löydät esimerkiksi meneillään olevaan ilmoittautumisjaksoon kuuluvat kurssit helposti.
Lisätietoja nettisivuilla tai kysy TAMKin kursseista: lotta.leijo(at)tuni.fi ja Tampereen yliopiston kursseista: anna.karppinen(at)tuni.fi.

13. Pekka Hyysalo TAMKilla ”Mikä saa mut liikkumaan” -hankkeen lopputapahtumassa 30.10.

Innostava ja positiivinen Pekka Hyysalo saapuu puhumaan TAMKille ”Mikä saa mut liikkumaan” -hankkeen lopputapahtumaan torstaina 30.10. klo 12 – 15.30. Pekka Hyysalo puhuu kello 14. Tapahtuma on avoin ja maksuton kaikille TAMKin opiskelijoille, tervetuloa!

14. Tolun keilailta 28.10.

Taas on perinteisten Tolun keilailtojen aika! Paikkana toimii tuttu Space Bowling & Billiards ja ajankohtana maanantai 28.10. klo 18-19. Tulethan paikalle kuitenkin viimeistään 17.50, jotta saadaan pelit käyntiin jo tasalta. Tunnin keilaukselle hintaa kertyy vaivaiset 5 euroa (sis. kenkävuokran). Keilaamaan on tervetulleita kaikki TAMKin opiskelijat! Voit lunastaa paikkasi Tolun Holvi-verkkokaupasta. Lisätietoja Facebook-tapahtumassamme.

15. PISTOT Scary Movies 31.10.

Se on taas se aika vuodesta, kun kummitukset lähtevät bilettämään ja hirviöt laittavat tanssilattian koreaksi. Tule juhlimaan Halloweenia Social Clubille torstaina 31.10. klo 21.30 alkaen pelottavan huikeisiin PISTOT Scary Movies -bileisiin!

Chucky, Pennyvise, Scream tai vanha kunnon Hannibal Lecter saattaa näissä juhlissa tulla vastaan mutta ei hätää, sillä teemaan sopivat juomat saavat nämäkin sankarit hyvälle päälle! Tunnusta siis omaa painajaistasi ja suuntaa bileisiin joita et tule unohtamaan (tai joissain tapauksissa muistamaan). Ennakkolipulla jonon ohi klo 23.00 asti. Bilepassilla ilmaiseksi oman jonon kautta koko illan.

Liput (3€) Solun tiskiltä, Kuntokatu 3:n ständeiltä 23.10 ja 24.10. sekä Kide.appista. Social Clubin ovelta liput 5€. PISTOT järjestää TTO ry, TIRO ry ja PIRATE ry.

16. Nyytin chat 31.10. Miten mukaan porukoihin?

Oletko löytänyt opintojen myötä omanlaista porukkaa tai voiko sellainen löytyä opintojen ulkopuolelta? Nyytin chatissa jutellaan torstaina 31.10. kello 18 – 20 hyvistä ja huonoista kokemuksista yhteisöön mukaan pääsemisestä aikuisiällä.

Chatin löydät Nyytin nettisivujen chat-osiosta, kuten myös syyskauden muiden chattien ajankohdat ja aiheet. Ryhmächatit ovat avoimia kaikille opiskelijoille eikä mukaan tarvitse erikseen ilmoittautua tai rekisteröityä. Keskustelu tapahtuu nimimerkillä. Tervetuloa chattailemaan!

17. Apurahoja älykkyyteen ja lahjakkuuteen liittyville lopputöille

Suomen Mensa ry julistaa jälleen haettavaksi apurahoja korkeakouluopiskelijoiden lopputöille, jotka liittyvät älykkyyden tai lahjakkuuden tutkimiseen. Vuonna 2019 jaetaan enintään kolme 500 euron suuruista apurahaa. Apurahaa voi hakea vuosien 2019 ja 2020 valmistuville tai valmistuneille lopputöille. Apurahan maksamisen ehtona on lupa julkaista lopputyö Suomen Mensa ry:n nettisivuilla ja apuraha maksetaan, kun valmis lopputyö on toimitettu yhdistykselle PDF-muodossa. Myönnetty apuraha raukeaa, jos lopputyö ei valmistu tai sitä ei toimiteta yhdistykselle vuoden 2020 aikana.

Vapaamuotoinen hakemus, tutkimussuunnitelma (max. 2 sivua) ja ohjaajan lausunto toimitetaan viimeistään 20.11.2019 sähköisesti osoitteeseen apuraha(at)mensa.fi. Vuoden 2019 apurahojen hakuaika alkoi 15.10.2019 ja apurahan saajat ilmoitetaan 10.12.2019.

Ohjaaja voi toimittaa lausunnon myös erikseen. Myöhässä saapuneita hakemuksia ei käsitellä. Lisätietoja asiasta antaa hakuajan aikana Suomen Mensa ry:n stipendilautakunnan puheenjohtaja osoitteesta apuraha(at)mensa.fi. Apurahojen saajat ilmoitetaan joulukuun alussa Suomen Mens ry:n verkkosivuilla sekä henkilökohtaisesti apurahojen saajille.

Lisätietoja.

18. SalesDay – Tekoäly ja myynnin tulevaisuus 1.11.

TAMK SalesDay 1.11. klo 8.30 – 15.30 pääkampuksella. SalesDay on kaikille avoin maksuton seminaari pääkampuksella, jossa myynnin huippuammattilaiset ja alan opiskelijat kohtaavat. Tänä syksynä tapahtuma on vahvasti kytköksissä Tampereen korkeakouluyhteisön ROBINS-tutkimushankkeeseen. Ilmoittaudu tapahtumaan täältä viimeistään 29.10.

Päivän aloittaa keynote-puhuja: filosofi, tietokirjailija, VTT Maija-Riitta Ollila. Tämän jälkeen paneelikeskustelussa pohditaan tekoälyn ja robotiikan mahdollisuuksia B2B-myynnissä. Iltapäivällä ääneen pääsevät tekoälyä ja myyntiä toiminnassaan jo yhdistävät yritykset. Lisätietoa tapahtuman kotisivuilta.

Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset MMA toimii ylpeänä Sales Dayn yhteistyökumppanina! MMA tarjoaa jäsenilleen muun muassa palkkatietoa, työsuhdeneuvontaa, työttömyysturvaa, koulutusta, tapahtumia, verkostoja.

Tutustu MMA:n opiskelijoiden Community Spirit -stipendiin ja hae luokkasi valopilkulle stipendia! Valopilkku on muita tsemppaava, iloinen ja muuten vain päivää piristävä persoona. MMA jakaa tänäkin syksynä 18 Community Spirit -stipendiä, jokainen arvoltaan 50 euroa. Tutustu MMA:n opiskelijaetuihin ja hae stipendia tästä 31.10. mennessä. https://opiskelija.mma.fi/community-spirit-opiskelijastipendihaku-2019-auki-nytMyynnin ja markkinoinnin ammattilaiset (MMA) tarjoaa lounaan sadalle ensimmäiselle tapahtumaan ilmoittautuneelle!

19. Björkqvistin rahaston stipendit ja apurahat haettavissa

Kangasalan kaupungin Björkqvistin rahaston stipediä tai apurahaa tulee hakea 22.11.2019 klo 15.00 mennessä. Hakemuksen liitteineen on oltava perillä viimeistään hakuajan päättyessä. Rahaa jaetaan vuonna 2020 yhteensä 60 000 euroa, ja stipendit sekä apurahat jaetaan 5.2.2020 pidettävässä tilaisuudessa.

Rahastosta myönnetään stipendejä ja apurahoja Kangasalan perusopetuksen koulusta tai lukiosta päättötodistuksen saaneille opiskelijoille. Stipendin tai apurahan voi saada ammattikorkeakoulussa, yliopistossa tai muussa korkeakoulussa opiskeluun, tieteelliseen tutkimukseen tai taiteelliseen toimintaan. Apuraha voidaan myöntää myös hakijalle, jonka tieteellinen tai taiteellinen työ edistää Kangasalan henkistä tai aineellista kulttuuria.

Tutkimusapurahoja myönnettäessä jakoperusteina ovat tutkimuksen merkittävyys, työn edistyminen, tutkimussuunnitelman laatu ja suositukset. Palkkauskustannuksiin ja päivärahoihin tutkimusapurahaa ei myönnetä. Opiskelustipendejä ei myönnetä pelkkään perustutkinto-opiskeluun eikä työharjoitteluun. Myöntäminen edellyttää mm. hyvää opintomenestystä.

Hakemuslomakkeen voi tulostaa Kangasalan kaupungin verkkosivuilta.
tai noutaa Kangasalan kaupungin neuvonnasta os. Kunnantie 1. Hakemus vaadittavine liitteineen osoitetaan stipendilautakunnalle ja postitetaan osoitteeseen:
Kangasalan kaupunki
Stipendilautakunta / Kulttuuripalvelut
PL 31
36201 Kangasala

Lisätiedot: Kati Wendelin, 044 486 0447

20. Monimuotoisen vapaaehtoistoiminnan perehdytys 2.11.

Kaipaatko merkityksellistä tekemistä ja ympärillesi kannustavan yhteisön? Haluatko vahvistaa työelämätaitojasi ja tehdä vapaaehtoistyötä, jolla on merkitystä? Monimuotoisen vapaaehtoistoiminnan tarkoituksena on ehkäistä ongelmia ja vahvistaa mielen hyvinvointia merkityksellisten kohtaamisten ja mielekkään tekemisen kautta. Toiminta lähtee vapaaehtoisen omista kiinnostuksen kohteista. Erityistaitoja tai -osaamista ei vaadita. Mielikahvilan vapaaehtoisena voit toimia keikkaluonteisesti tai sitoutua pidemmäksi aikaa. Koulutukseen osallistuminen ei vielä sido sinua mihinkään, voit tulla vain tutustumaan Mielikahvila-hankkeeseen.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 1.11. mennessä (nimi, puhelinnumero, sähköposti ja erityisruokavalio): vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Jussi Huuskonen, jussi.huuskonen(at)mielikahvila.fi.

21. Osallistu Lionbridgen tutkimusprojektiin

Etsimme suomea äidinkielenään puhvia henkilöitä osallistumaan kielten tutkimusprojektiimme. Tehtävät voidaan hoitaakotoa käsin. Tarvitse vain Adroid-laitteen tai minkä tahansa tietokoneen, jolla voit käyttää Google Chromea. Osallistujat näkevät 160 lyhyttä suomenkielistä lausetta, jotka tulee lukea ääneen äänittämisen aikana. Kaikki äänitteet käsitellään nimettöminä eikä henkilökohtaisia tietoja jaeta. Tehtävän kesto on noin 30 minuuttia ja kokonaispalkkio on 16€.

Ilmoittaudu nyt täällä.

Lisätietoja saat ottamalla yhteyttä meihin sähköpostitse: recruitmentWM.tampere(at)lionbridge.com

22. Haalaribileet – Fiesta de los Muertos 7.11.

Torstaina 7.11. matkataan Meksikon kaduille, jossa marraskuun alku on riehakkaan kuolleiden päivän karnevaalin aikaa. Día de los Muertos on Meksikon värikkäin karnevaali, ja synkästä aiheestaan huolimatta nämä juhlat ovat täynnä väriä ja eksoottisia rytmejä! Saavu siis juhlimaan kuolleiden päivää Viihdemaailma Ilonaan torstaina 7.11. kello 21 alkaen. Haalaribileiden tunnelman nostavat kattoon huippuDJ, karaoke sekä live-esiintyjänä MANSESTERI!

Liput Kide.app 3,30€, ovelta 5€. Ennakkolipulla varmistat pääsyn jonon ohi klo 23 saakka. Tervetuloa juhlimaan haalareilla tai ilman!

******************************************************************************************
ENGLISH SUMMARY
******************************************************************************************

23. Wellness week 28 October – 1 November

Welcome to Tamko and TREY’s Wellness week on 28 October – 1 November! Wellness week offers a wide range of well-being events on TAMK and Tampere University campuses’. Check out the events list from Facebook event.

Wellness week events at TAMK campuses:

 • Monday 28 October, Pumpkin Party at Tamko’s office sauna facilities at 9am – 4pm 
 • Monday 28, October Student association Tarina’s Nap Room at Mediapolis campus at 9am – 3pm
 • Monday 28 October, Saarioinen tasting its over night oats in Campusravita restaurant

 

 • Tuesday 29 October, Wellness fair at TAMK main campus
 • Tuesday 29 October, Kaslink give samples of their products in Campusravita restaurant

 

 • Wednesday 30 October, Student association SOPU goes to sauna and swimming at 5pm
 • Wednesday 30 October, Formula team’s puzzle at 10am – 2pm
 • Wednesday 30 October, Student association Tarina’s Football evening at 5pm
 • Wednesday 30 October, Campusravita will offer Hartwall Booster Lemon Energy Drink (for the first 700 who buy a lunch)

 

 • Friday 1 November, Student association Tarina’s snack day at Mediapolis campus

24. Vote in Council elections!

Tamko Council elections’ electronic voting will be carried out 23rd of October, starting at 10am and ending on 6th of November at 3pm. Council elections’ ballot box voting will be carried out on 6th of November at 9am – 3pm. All Tamko members who have paid the membership payment and registered as an attending student for the study year, are eligible to vote in the Council elections.

Voting ID and the link for the electronic voting system will be send to members’ formal TUNI email addresses and in some exceptions to some other email address which the member has informed to Tamko member register. Members who have joined to Tamko during the electronic voting period will receive the voting ID and link right away to their email.

A total of 67 candidates are standing as a candidate in the Council elections on 7 different lists: Insinööri, Yhden tähden, SoTen Valitut Palat, Palvelun ammattilaiset, Kokoomus, Soittomediapolista and Tradenomit. More information about the Council elections, lists and the candidates can be found from Tamko’s website.

Council elections will be held as an proportional representation of a list. The voter thus votes not only the candidate but also the list. The composition of the selected Council depends on the popularity of the lists.

25. Enroll now for international and degree tutoring!

Enrollment for international and degree tutoring is now on! You can enroll for international tutoring by 3 November and for Degree tutoring by 17 November.

International tutors are helping out new exchange students of TAMK. International tutoring is a great way to network and get new friends from around the world. You’ll get an extra point from international tutoring if you’re going to study abroad as an exchange student yourself. International tutor trainings will be held on 20 November and 28 November at 5pm at auditorium G00-10. Coffee and sandwiches will be served in the trainings!

Degree tutors are helping out new degree students of TAMK. They are playing an important part in integrating new students to Tampere and Finland. Degree tutors will gain new friendships and study credits: sounds like a great deal, huh? The training aims to train foreign students to work as degree tutors with their Finnish peer tutor colleagues.

Enroll here for international tutoring.

Enroll here for degree tutoring.

26. Council elections questionnaire

A group of TAMK business students is conducting a questionnaire about Tamko’s Council elections. The aim of the questionnaire is to research students’ level of knowledge about Council elections. It takes about two minutes to answer, so please help out your fellow students! We’re raflling a prize among those who have answered. The questionnaire is open till 6th November and you can answer it by clickin this link. Thank you for your time!

27. Tolu’s weekly sports shift 29 October

Tolu organizes a 2-hour drop-in sports shift every Tuesday from 5PM – 7PM at TAMK’s sports hall. We’ll play a different sport each week and on next time it’s going to be futsal!

All TAMK students and staff are welcome to join, and there is no skill requirements. We just want to get you moving. We provide all the gear except for your sports attire and indoor playing shoes. You don’t need a SportUni membership in order to attend, just say to customer service desk that you’re coming to Tolu’s sport shift.

28. PISTOT party: Scary Movies 31 October

It’s the time of the year again when the ghosts and the monsters come out to play. So come and join them on the 31st of October in Social Club starting at 9.30. At PISTOT Scary Movies you might run into Chuky, Pennyvise or the good old Hannibal Lecter but don’t worry, the drinks at the party will make even these fellows have a jolly time.

Pre-sale tickets are available at Tamko’s office, Kuntokatu 3 stands on 23 – 24 October and Kide.app. Tickets from the door are 5€. PISTOT is organized by TAMK’s student associations TTO ry, TIRO ry and PIRATE ry. More info in Facebook event.

29. Tolu bowling night 28 October

Tolu’s monthly bowling night is here again! The TAMK students sporting association Tolu is organizing their next bowling night on the 28th of October from 18:00 to 19:00 at Space Bowling and billiards. For 5€ (including shoe rental), you can come bowl for one hour, so get your friends together join us for some leisurely fun. Tickets can be purchased at Tolu’s web-store Holvi. Please arrive by 17:50 so that we can start right at 18:00.

30. Overall party – Fiesta de los Muertos 7 November

In November we travel to Mexico, where The Day of the Dead, otherwise known as Día de los Muertos, is celebrated in a joyful and colourful way! Come and join the party on 7th November at 9pm in the most sparkling and glamorous night club of the city, Viihdemaailma Ilona! (Verkatehtaankatu 3).  

Pre-sale tickets available in Kide.app (3,30€), tickets from the door 5€. Pre-sale tickets include passage past the regular queue until 11pm.

******************************************************************************************
How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics