Tamko Topics 39 / 2019

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.
Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students’ Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta
1. Edustajistovaaleihin ehdolle asettuminen on alkanut!
2. Solu pop up Proakatemialla 24.9.
3. Tamkon syyskampanja – Muista käydä päivittämässä opiskelijakorttiisi uusi tarra!
4. Verenluovutus 2.10.

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä
5. SportUni: Kaipaako pyöräsi huoltoa?
6. Tolun vakiovuoro 24.9.
7. Musiikin pedagogiopiskelijat kaipaavat oppilaita!
8. TAMKin Tammat
9. Tolun keilailta 30.9.
10. Tiesitkö tämän intrasta? Tätä kaikkea siellä jo on!
11. Sisämaaristeily 3.10.
12. Innovaatiokulttuuri-palkinto 30.9.
13. Ylen lyhytdokumenttisarjaan etsitään tarinoita, kokemuksia ja päähenkilöitä
14. Young Achievers 29.9.
15. Nyyticast: yksinäisyys
16. Liikuntamessut Tampereen yliopistolla 25.9.-26.9.
17. Liity AIESEC Tampereen uudeksi jäseneksi!
18. Liikuntaviikot 27.9.-24.10.

English Summary
19. Council elections – stand as a candidate 18 September – 9 October
20. Tamko’s autumn campaign – Remember to renew your student card sticker!
21. Blood donation at TAMK 2 October
22. Tamko office pop up at Proakatemia 24 September
23. SportUni: Does your bike need some maintenance?
24. Tolu’s weekly sports shift 24 September
25. Did you know all this about the intranet? It is already packed full of features!
26. Tolu bowling night 30 September
27. The reward for innovation culture renewal
28. Sports fair at Tampere University 25 – 26 September
29. Join AIESEC Tampere!
30. Sport weeks 27 September – 24 October

******************************************************************************************
OPISKELIJAKUNTA
******************************************************************************************

1. Edustajistovaaleihin ehdolle asettuminen on alkanut!

Tampereen ammattikorkeakoulun edustajistovaalien ehdolle asettuminen on alkanut 18.9. kello 9.00 ja se päättyy 9.10. klo 12.00. Edustajistoon valitaan 21 jäsentä. Ehdolle voivat asettua kaikki äänioikeutetut jäsenet, eli kaikki läsnä oleviksi ilmoittautuneet Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan jäsenet, jotka ovat suorittaneet opiskelijakunnan jäsenmaksun.

Asettuaksesi ehdolle, sinun tulee täyttää sähköinen ehdokasilmoitus Tamkon nettisivuilla, tai paperinen Tamkon toimistolla, ja ilmoittautua ehdokaslistalle.
Ehdokasilmoittautumiseen pääset täältä. (Huom. Ilmoituksen täyttäminen vaatii ensin kirjautumisen TAMK-tunnuksilla).

Listoja on tällä hetkellä Tamkolle annettu tiedoksi: Insinöörit (insinööriopiskelijoiden lista), SoTen Valitut Palat (eli sosiaali- ja terveysalan yhteinen lista) ja Tradenomit (liiketalouden opiskelijoiden lista).

2. Solu pop up Proakatemialla 24.9.

Tamko järjestää Solu pop upit Mediapoliksella 17.9., 22.10. ja 19.11. sekä Proakatemialla 24.9., 29.10. ja 26.11. Olemme paikalla kello 9 – 13. Tuomme mukanamme opiskelijakorttien tarrat, haalarimerkit ja ajankohtaiset tapahtumaliput. Voit suorittaa myös SportUnin maksun pop up -pisteellämme. Jos tahdot hakea opiskelijakorttisi pop up -päivystyksestä, niin ilmoitathan meille siitä hyvissä ajoin (vähintään kaksi päivää) etukäteen sähköpostilla: toimisto(at)tamko.fi. Tervetuloa juttelemaan, nauttimaan kahvia ja tietysti löhöilemään Solun sohville!

3. Tamkon syyskampanja – Muista käydä päivittämässä opiskelijakorttiisi uusi tarra!

Opiskelijakortin vihreä (a.k.a entinen lukuvuositarra) on voimassa 30.9.2019 saakka. Ellet halua kokea yllätystä lounaslinjalla ensi viikolla, kannattaa tarra käydä vaihtamassa Solulla jo nyt. Tarrasi vaihtamalla osallistut samalla Tamkon syyskampanjaan, jossa arvotaan 5 kpl S-ryhmän 100 euron lahjakorttia! Opiskelijakortilla pystyt hyödyntämään yleisten opiskelijaetujen sekä Tamkon jäsenetujen lisäksi yli 300 Opiskelijan Tampereen neuvottelemaa opiskelijaetua. Nyt kannattaa siis viimeistään hoitaa uusi tarra opiskelijakorttiin, ellet ole sitä jo tehnyt!

4. Verenluovutus 2.10.

SPR Veripalvelun ja Tamkon jo perinteeksi muodostunut lukuvuoden ensimmäinen verenluovutus järjestetään tänä syksynä 2. lokakuuta. Tervetuloa ojentamaan auttava kätesi kello 11 – 15 välillä pääkampuksen B-aulan lämpiöön (Campusravitaa vastapäätä). Tapahtuma on esteetön, sillä paikalle pääsee myös hissiä käyttäen.

Sopivuutesi luovuttajaksi voit testata etukäteen täällä ja tämänhetkisen veren tarpeen täältä. Muista ottaa mukaan henkilöllisyystodistus, sillä pelkkä opiskelijakortti ei riitä. Tarvitset lisäksi suomalaisen sosiaaliturvatunnuksen, jotta voit luovuttaa verta (löytyy esim. Kela-kortista). Tapahtumasta saa myös Tursaspassi-leiman!

******************************************************************************************
AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ
******************************************************************************************

5. SportUni: Kaipaako pyöräsi huoltoa?

Pyörähuolto korkeakoulujen kampuksilla 24. – 26.9.2019

 • Ti 24.9. klo 10 – 16 TAMK (Teiskontienpuoleinen piha-alue)
 • Ke 25.9. klo 10 – 16 Hervanta (Tamppi Areenan pyöräkatos)
 • To 26.9. klo 10 – 16 Keskustakampus (Päätalon pyöräkatos)

Paikalla on kaksi pyörähuoltajaa. Huolto, joka sisältää arvion ja pienet toimenpiteet, on asiakkaalle maksuton. Mahdolliset varaosat asiakas maksaa itse. Huolloin järjestää Tampereen korkeakouluyhteisö.

6. Tolun vakiovuoro 24.9.

Tervetuloa Tolun vakiovuorolle tiistaina 24.9. klo 17 – 19 pelaamaan lentopalloa TAMKin liikuntasaliin! TAMKin suosittu urheiluseura Tolu järjestää joka tiistai vakiovuoron vaihtuvine lajeineen urheiluhöntsäilyn ystäville. Et tarvitse mitään urheilutaustaa tullaksesi vakiovuorolle. Pidämme hauskaa urheilun sekä reilun pelin hengessä. Vuorolle ei tarvitse olla maksettuna SportUnin jäsenmaksua (sanot vain asiakaspalvelutiskillä tulevasi Tolun vakiovuorolle), ja kaikki TAMKin opiskelijat ja henkilökunta ovat tervetulleita.

7. Musiikin pedagogiopiskelijat kaipaavat oppilaita!

TAMK musiikin musiikkipedagogiopiskelijat tarvitsevat oppilaita. Akuutti tarve on seuraaville oppilaille:

 • viulu 6 kpl (yksi vain syksy 2019, muut koko lukuvuoden)
 • kontrabasso 1 kpl (vain syksy 2019)
 • fagotti 1 kpl (koko lukuvuoden)
 • saksofoni 1 kpl (koko lukuvuoden)
 • trumpetti 1 kpl (vain syksy 2019)
 • harmonikka 1 kpl (koko lukuvuoden)
 • käyrätorvi 1 kpl (koko lukuvuoden)

Yksi viulisti ja käyrätorvensoittaja voivat olla vasta-alkajia, muille kaipaamme jo aiempaa soittoharrastusta ko. instrumenteissa. Voit saada osallistumisesta opintopisteitä (jos ne sopivat tutkintoosi) tai voit maksaa osallistumismaksun. Korkeakouluyhteisön opiskelijat saavat maksusta -50% alennuksen. Lisätietoja ja ilmoittautumislomake löytyvät täältä.

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä Soile Helmiseen (soile.helminen(at)tuni.fi). Tervetuloa!

8. TAMKin Tammat

Hei sinä neitonen, joka tykkäät palloilulajeista! Tule meidän kanssa SportUnille pelaamaan rennolla meiningillä sunnuntaisin klo 19-20. Mukaan voi lähteä missä vaiheessa syksyä tahansa.
TAMKin Tammat on tarkoitettu tytöille, naisille, daameille ja muille itsensä sellaiseksi kokeville. Vuorolle tulee olla maksettuna SportUnin jäsenyys. Mukaan ovat tervetulleita kaikki aiempaan lajitaustaan katsomatta!

Jos tulee jotain kysyttävää, laita viestiä osoitteeseen mikaela.salmi(at)tuni.fi.

9. Tolun keilailta 30.9.

Taas on perinteisten Tolun keilailtojen aika! Paikkana toimii tuttu Space Bowling & Billiards ja ajankohtana maanantai 30.9. klo 18-19. Tulethan paikalle kuitenkin viimeistään 17.50, jotta saadaan pelit käyntiin jo tasalta. Tunnin keilaukselle hintaa kertyy vaivaiset 5 euroa (sis. kenkävuokran). Keilaamaan on tervetulleita kaikki TAMKin opiskelijat! Voit lunastaa paikkasi Tolun Holvi-verkkokaupasta. Lisätietoja Facebook-tapahtumastamme.

10. Tiesitkö tämän intrasta? Tätä kaikkea siellä jo on!

Uusi korkeakouluyhteisön yhteinen intranet on ollut käytössä maaliskuusta asti. Liikkeelle lähdettiin välttämättömillä perusominaisuuksilla. Sen jälkeen palveluun on otettu käyttöön lisää ominaisuuksia. Työ jatkuu edelleen, ja uusia toiminnallisuuksia lanseerataan syyskauden aikana.

Löydä linkit kaikkiin tietojärjestelmiin oikopoluista

Intranet on väylä tietojärjestelmiin, joita tarvitset opinnoissasi. Intran oikean yläkulman Oikopolku-valikosta löydät aakkosjärjestyksessä oikopolkuja eli linkkejä käytetyimpiin palveluihin. Valikkoon on nostettu mm. Pakki, Lukkarikone, Tabula ja sähköposti. Yksi hyödyllinen oikopolku listalla on Sähköiset palvelut (IT-järjestelmät), jota kautta löydät täydellisen listan TAMKin tietojärjestelmistä.

Kaikki ohjeet yhdessä paikassa

Opiskelijan opas (ent. Opinto-opas) ja IT-palvelut ovat nyt intranetin käsikirjoja. Löydät ne myös julkisesta verkosta. Opetussuunnitelmat ja opiskelijat ohjeet on koottu Opiskelijan oppaaseen, joka löytyy osoitteesta tuni.fi/opiskelijanopas. Linkki oppaaseen on intran oikopoluissa. Opiskelijan ohjeet löytyvät myös intrasta Käsikirjat-välilehdeltä. Huomioithan, että Opiskelijan oppaassa on omat osiot TAMKin ja yliopiston opiskelijoille. Pakki on käytössä edelleen, löydät sen linkin oikopoluista: pakki.tamk.fi.

Käytä hakutoimintoa

Intranetissä on koko intran kattava sanahakutoiminto. Hakua on kehitetty siten, että myös useamman sanan yhdistelmä antaa relevantteja tuloksia. Voit myös katkaista hakusanan, tähtimerkkiä ei tarvita.
Henkilöhaku kattaa sekä TAMKin että yliopiston henkilöstön. Hakutuloksen kohdennusta voi vaihtaa yläreunan suodattimista (Tampereen yliopisto / TAMK). Opiskelijat eivät ole mukana henkilöhaussa.

Seuraa uutisia ja tapahtumia – ja julkaise niitä itse!

Kaikki korkeakouluyhteisön jäsenet voivat julkaista intrassa uutisia tai tapahtumia. Voit kohdentaa uutisesi tai tapahtumasi tarpeen mukaan TAMKille, yliopistolle, henkilöstölle tai opiskelijoille. Muistathan huomioida molemmat kieliversiot: suomi ja englanti. Paljon toivottu sähköpostikooste intran uutisista lähetetään käyttäjille päivittäin.

 

11. Sisämaaristeily 3.10.

”TUUT TUUT TUUT”, laiva lähtee Sisämaaristeilylle! Kaikki kyytiin!

Ollaan saatu uskomattoman kova tarjous, sillä laiva tulee hakemaan meitä oikeen Tampereen ammattikorkeakoululta 3.10.2019 kello 13.30, ja kuljettaa pitkin Etelä-Suomen laajaa merta. Matkan varrella saatetaan olla olemati kulkematta karikkoisen Vorssan kohdalta tai seireenien laulannasta tunnetun Auran Apsin liepeiltä. Ainoa varma on, että kukaan ei jää terminaaliin. Matkan aikana pääsette myös tutustumaan jo aikaisemmilta bussimatkoilta tuttuihin peleihin ja leikkeihin.

Matkan vaaroista johtuen matkaan saattaa kulua aikaa jopa kahdeksan tuntia, joten varaa sopivasti omaa juotavaa mukaasi vaikka matkalla pysähdymmekin täydentämään varastoja. Matkalla päästään omakustanteisesti syömään meri-illallinen, joten karhua suurempaa ei tarvitse evääkseen ottaa.

Lähtö tapahtuu TAMKilta 3.10. kello 13.30, ja paluu on Tampereelle saman päivän iltana n. klo 21.30. Jatkoina toimivat Haalaribileet (huom. jatkot ei sisälly lipun hintaan). Tiketin hinta on 15€+0,7€ (Kide.app maksu, kaikille sama hinta) ja sellaisen saa ostettua 28.08.2019 kello 12.00 eteenpäin kide.appistä. Tämän huikean risteilyelämyksen teille tarjoaa Paperikerho, SOURCE ja Kolpakko.
 

12. Innovaatiokulttuuri-palkinto 30.9.

KENELLE Tampereen korkeakouluyhteisön innovaatiokulttuuri-palkinto? Korkeakouluyhteisömme uudistaa yhteiskuntaa monin tavoin. Uusi tieto, uudet tavat toimia, keksinnöt ja ideat, jotka muuttavat maailmaa, yksilöt, jotka kriittisellä ajattelullaan haastavat nykytilan – kaikki nämä puskevat mahdollisen rajaa ja kehittävät yhteisöämme ja ympäröivää maailmaa.

Nyt haluamme nostaa esiin näitä innovatiivisia tekoja ja ihmisiä niiden takana! Innovaatiokulttuuri-palkinto on tunnustus henkilölle, ryhmälle, yksittäiselle teolle tai pitkäaikaiselle työlle Tampereen korkeakouluyhteisön innovaatiokulttuurin hyväksi.

Palkinnonsaajia etsitään avoimella haulla, josta viestitään intranetissä sekä tiedekuntien ja opiskelijajärjestöjen omissa kanavissa. Palkinto voidaan myöntää Tampereen yliopistoyhteisön jäsenelle (opiskelija, työntekijä, apurahatutkija) tai yhteisön piirissä toimivalle ryhmälle (esim. tutkimusryhmä, TKI-ryhmä, palveluyksikkö tai opiskelijajärjestö), joka on toiminnallaan edistänyt innovaatiokulttuuria tai luonut merkittävän keksinnön tai innovaation.

Innovaatiot voivat olla sosiaalisia, teknologisia, kaupallistettavia tai kaupallistettuja tai muulla tavalla hyödynnettäviä. Tärkeää on, että ne muuttavat nykyistä tapaa toimia ja pyrkivät tekemään maailmasta paremman paikan.

Ehdota palkinnon saajaa verkkolomakkeella maanantaihin 30.9.2019 kello 12 mennessä. Katso lisätiedot Intranetistä.

 

13. Ylen lyhytdokumenttisarjaan etsitään tarinoita, kokemuksia ja päähenkilöitä

Tuotantoyhtiö franckforsténilla on tekeillä Ylelle lyhytdokumenttisarja, joka tulee käsittelemään seksuaalisuutta ja identiteettiä miesten näkökulmasta. Dokumenttisarjaan etsitään rodullistettua ja /tai yleisesti mieheksi identifioituvaa henkilöä. Tuotantoyhtiön tavoitteena on dokumentillaan tuoda esiin uudenlaista näkökulmaa seksuaalisuuteen ja identiteettiin esimerkiksi syrjinnän tai rasismin näkökulmasta sekä antaa miehille vapaan tilan ottaa kantaa eri teemoihin näkökulmistaan.

Otathan yhteyttä, jos olet 20 – 30 -vuotias mieheksi identifioituva henkilö, joka on valmis jakamaan kokemuksiaan ja ajatuksiaan liittyen omaan seksuaalisuuteensa. Keskustelua käydään näihin kysymyksiin liittyen: Koetko seksuaalista haluttomuutta ja mitkä tekijät siihen vaikuttavat? Koetko seksiin liittyvän paineita, ja jos niin mistä ne voisivat johtua? Seuraavat aiheet ovat myös käsittelyssä: halut, porno, hyperseksuaalisuus, sukupuoli-identiteetti ja stereotypiat.

Tuotantoyhtiön toiveena on kuulla mahdollisimman paljon erilaisia tarinoita ja kokemuksia. Ensisijaisena etsitään henkilöä, joka on valmis puhumaan aiheista avoimesti myös mahdollisesti kameralle.
Lisääthän yhteydenottoosi nimen, iän, paikkakunnan ja puhelinnumerosi. Viestin otsikoksi MO – seksuaalisuus.     

Yhteydenotot ja lisätietoja: office(at)franckforsten.com (sähköpostiin tulleet yhteystiedot säilytetään henkilön antamaa lupaa vastaan).

14. Young Achievers 29.9.

Young Achievers -tapahtumassa nuoret lupaukset kertovat, kuinka he haastoivat normit ja raivasivat omat tiensä menestykseen yrittäjinä. Tervetuloa kuuntelemaan mielenkiintoisia puheenvuoroja 29.9. kello 12 alkaen TAMKin pääkampuksen tilaan D1-04. Tapahtuman jälkeen myös aftework Y-Kampuksen tiloissa TAMKilla!

Puhujina ovat:

 • Tomi Toikka, Catland-peliyrityksen perustaja. Catland tunnetaan VR-peleistään ja erityisesti suositusta ”The Spy Who Shrunk Me:stä”.
 • Saana Tyni, Kotipuhtaaksi-yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja. Kotipuhtaaksi valittiin yhdeksi Euroopan parhaasta kymmenestä työpaikasta vuonna 2018.
 • Valtteri Korkiakoski, Medified Solutionsin perustajajäsen. Medified Solutions kehittää mullistavaa keinoa masennuksen hoitoon ja sijoittui University Startup World Cup -startup-kilpailun finaaleihin Tanskassa.

 

15. Nyyticast: yksinäisyys

Yksinäisyys tekee kipeää. Kivenkovat asiantuntijat Niina Junttila ja Katja Laamanen kertovat Nyytin podcastissa yksinäisyyden eri muodoista, seurauksista ja tavoista millä muuttaa nykyistä tilannetta. Yksinäisyyden ehkäiseminen on jokaisen tehtävä!

Kuuntele podcast Nyytin sivuilta.

 

16. Liikuntamessut Tampereen yliopistolla 25.9. – 26.9.

Tällä viikolla ke 25.- to 26.9. klo 10-15 järjestetään kaksipäiväiset Liikuntamessut Hervannan ja keskustan kampuksilla, joissa Mahti ja Turvoke esittelevät omien lajijaostojensa toimintaa. Messuilta voit löytää innostuksen vanhaa tai uutta lajia kohtaan tai vain tulla tekemään kehonkoostumusmittaus 5 euron halpaan hintaan. Paikanpäälle on myös mahdollista tuoda oma pyörä huollettavaksi ja luvassa arvontoja osallistujien kesken! Tarkemmat infot Liikuntamessujen Facebook-tapahtumasta. Nähdään messuilla!

 

17. Liity AIESEC Tampereen uudeksi jäseneksi!

Haluatko kehittää käytännönosaamistasi monikutturisen tiimityön kautta?

Pääajatuksenamme on kehittää ihmisistä parempia versioita itsestään, ja sitä kautta vähentää kulttuurien välisiä konflikteja ja edistää ihmisten keskinäistä ymmärrystä. Tähän tavoitteeseen pyrimme kehittämällä nuorten johtajuusominaisuuksia käytännön projektien kautta.

Jos kiinnostuit, AIESEC on juuri sinua varten! AIESECissa uskomme, että  johtamistaitoja ja itsensä johtamista voidaan kehittää kenessä tahansa. AIESECissa saat mahdollisuuden osallistua kansainvälisiin ja kansallisiin konferensseihin, ulkomaan projekteihimme ja harjoittelupaikkoihimme, joissa saat mahdollisuuden kasvattaa verkostoasi ja tutustua AIESECin yhteistyöyrityksiin. Tunnetuimpia kumppaneitamme globaalisti ovat YK, Accenture, Apple, Nokia, PWC, DHL, Electrolux ja Plan International. Katso lisätietoa toiminnastamme täältä.

Sinulla on mahdollisuus hakea tiimijohtajan/projektimanagerin tai tavallisen jäsenen paikkaa mm. markkinoinnista, henkilöstöhallinnosta, myynnistä ja asiakaspalvelusta Sinun ei tarvitse opiskella tiettyä alaa, hakeaksesi positioihin etkä tarvitse aikaisempaa kokemusta. Uteliaisuus ja valmius omien kykyjesi kehittämiseen riittää! Paikallistoimintamme on vapaaehtoista, mutta kokemuksen karttuessa sinulla on mahdollisuus työllistyä AIESECin kansallisiin tai kansainvälisiin tehtäviin.

Täytä lomake täällä viimeistään 30.9.2019 klo 23.59 ja otamme sinuun yhteyttä!

18. Liikuntaviikot 27.9.-24.10.

Tänä syksynä on ensimmäistä kertaa tarjolla koko lokakuuksi liikunnallista tekemistä jokaiselle Tampereen korkeakouluopiskelijalle! Me Mahdin hallituksessa ollaan tehty kesän ajan töitä, jotta voitaisiin julkistaa nyt ensimmäistä kertaa järjestettävät Liikuntaviikot huikean halvoilla opiskelijahinnoilla! Lajeja on tarjolla kymmenen, joista jokaisessa pääset treenaamaan yhdessä ystävän kanssa.

Facebookista löydät nyt Liikuntaviikkojen Facebook tapahtuman, jonne on koottu lajit ja aikataulut listaan, jonka kautta pääset tutustumaan jokaiseen lajiin tarkemmin sen omasta tapahtumasta.

Ilmoittautuminen tapahtumiin on auennut Mahdin verkkokaupassa ja olemme järjestämässä lisätunteja loppuunmyydylle kuntonyrkkeilylle ja crossfitille, sekä Megazoneen on vapautumassa 12 lisäpaikkaa! Muista seurata tilannetta lajien omista Facebook-tapahtumista.

******************************************************************************************
ENGLISH SUMMARY
******************************************************************************************

19. Council elections – stand as a candidate 18 September – 9 October

You can now stand as a candidate in Council elections on 18 September (at 9am) – 9 October (noon). 21 members will be elected to the Council. You are eligible to vote and stand as a candidate in Council elections if you’ve paid the Students’ Union membership fee and registered as an attending student in TAMK.

In order to stand as a candidate, you need to fill out a candidate notification on our website or a paper form at Tamko’s office. Also, remember to sign up to an election list. Please note that Council’s working language is Finnish. Tamko has got an info about the following lists: Insinööri (engineering students’ list) and SoTen Valitut Palat (social and health care students’ list).

20. Tamko’s autumn campaign – Remember to renew your student card sticker!

Student card’s green sticker (study year sticker) will be valid until 30 September 2019. If you don’t want to be surprised at a lunch line on next week by not getting the discount from your lunch, we highly recommend to renew the sticker this week. By renewing your sticker, you’ll also automatically take part in Tamko’s autumn campaign where you’ll have an opportunity to win a 100€ S group gift card!

Read more about the autumn campaign here.
 

21. Blood donation at TAMK 2 October

Once again it’s the time to give up some blood when FRC Blood Service comes to TAMK. On Wednesday, 2 October between 11:00 AM and 3:00 PM, come to the main campus (building B next to the dining area) and reach your helping hand! This event is accessible, so you can get to the place with the elevator.

If you’re unsure about your eligibility to donate, you can take an online test here (choose ”In English” in the top left corner) and the momentarily blood need you can check here. Bring your ID card with you, because a student card isn’t enough. You’ll also need a Finnish social security number so that you can donate!

You can also get a stamp on your Tursaspassi from the event!

22. Tamko office pop up at Proakatemia 24 September

Tamko organizes Tamko office pop ups at Mediapolis on 17 September, 22 October and 19 November and Proakatemia on 24 September, 29 October, 26 November. Pop up is open from 9AM – 1PM.

We’ll bring with us the study year stickers, overall patches and event tickets. If you want that we bring your student card to the pop up, please inform us about the matter well before (at least 2 days before!) via email: office(at)tamko.fi. Welcome to chat, have some coffee or tea and of course to rest on Solu’s sofas!

23. SportUni: Does your bike need some maintenance?

Bike maintenance at University campuses 24 – 26 Sep 2019

 • Tue 24 Sep at 10 – 16 TAMK (in the yard area, next to Teiskontie)
 • Wed 25 Sep at 10 – 16 Hervanta (bike shelter at Tamppi Arena)
 • Thu 26 Sep at 10 – 16 City Centre (bike shelter at Main building)

There are two repairpersons maintaining bikes. Maintenance includes evaluation and small maintenance to bike for free. However customers will pay all spare parts needed.

24. Tolu’s weekly sports shift 24 September

Tolu organizes a 2-hour drop-in sports shift every Tuesday from 5PM – 7PM at TAMK’s sports hall. We’ll play a different sport each week and on next time it’s going to be floorball!

All TAMK students and staff are welcome to join, and there is no skill requirements. We just want to get you moving. We provide all the gear except for your sports attire and indoor playing shoes. You don’t need a SportUni membership in order to attend, just say to customer service desk that you’re coming to Tolu’s sport shift.

25. Did you know all this about the intranet? It is already packed full of features!

The new intranet of Tampere Universities was launched in March 2019. Initially the intranet only included some basic functionalities, but since then a host of new features and functionalities have become available. The development of the intranet continues and new functions will be introduced this autumn.

Shortcuts to IT services

The intranet serves as a gateway to all the tools, services and systems we need on a daily basis. Click Shortcuts on the top right corner to find an alphabetical list of links to our most commonly used systems and services. One useful link is the link to our online services (IT systems).

Tip: Click Shortcuts on the top right corner. If you cannot find a link you are looking for from this list, try clicking Online services (IT systems).

Instructions and guidelines collected in the handbooks

All the study-related and other guidelines and instructions are available in the handbooks. The most important handbooks for students are the Student’s Guide and the IT Services, which are also available on the public web: tuni.fi/studentsguide and tuni.fi/it-services.

Use the effective search functions to find what you are looking for

The intranet offers effective search functions. The search has been further developed, so that it will return relevant results also when you are using multiple words as a search term. You can also conduct a search by only typing the beginning of a word as your search term; you do not have to use an asterisk as a wild card symbol.

The people search allows you to find the contact details of all staff at Tampere University and TAMK. Use the filters on top to select the target group of your search (Tampere University/TAMK). The search will not return students’ contact details.

Tip: On the “Narrow your search” tab  you can filter your search results based on the content type and the target group. Use the filters on top to select news, people, events or handbook pages as the content type and specify the target group: staff/student and Tampere University/TAMK.

Tip: Are you having trouble finding what you are looking for? Let us know! Fill out the feedback form or drop us an email at intranet(st)tuni.fi.

26. Tolu bowling night 30 September

Tolu’s monthly bowling night is here again! The TAMK students sporting association Tolu is organizing their next bowling night on the 30th of September from 18:00 to 19:00 at Space Bowling and billiards. For 5€ (including shoe rental), you can come bowl for one hour, so get your friends together join us for some leisurely fun. Tickets can be purchased at Tolu’s web-store Holvi. Please arrive by 17:50 so that we can start right at 18:00.

27. The reward for innovation culture renewal

Who can receive the University of Tampere Innovation Culture Award? Our university community plays a game changing role in renewing the surrounding society. New knowledge, inventions and ideas, novel ways of operating and individuals who challenge the current state – all these push the boundaries of possible and drive the change within our community and in the surrounding world.

Now we want to bring forth the work on and deeds of innovations and the creative minds behind them! The reward for innovation culture renewal is an acknowledgement to an individual or a group, who have contributed for the benefit of our community´s innovation culture through a single deed or long-term work.

The call for proposals is published via intranet and via the student associations´ communications channels. The reward can be granted to an individual member (e.g. student, employee, grant researcher) or a group of our community (e.g. research group, RDI-group, service unit, student association), with significant contributions to our innovation culture development or with proven record of accomplishment with inventions or innovations.

The rewarded innovations can be social or technological, whether commercialized/commercial or capitalized through other means. The most important thing is that they somehow change the current state with the aim of making the world a better place.

Leave your proposal via e-form by 30.9.2019 at 12.00. For more information, check the intranet!

 

28. Sports fair at Tampere University 25 – 26 September

This week on wed 25 – thu 26.9 at 10-15, there will be a two-day Sports Fair held in Hervanta and Atalpa, where Mahti and Turvoke will present their respective sports departments. At the fair, you can find an interest for an old or new sport, or just come and do a body composition test at a bargain price of 5 €. You can also bring your bicycle for repair and there will be draws between the participants!

More info in the Sports Fair Facebook event. See you at the fair!

29. Join AIESEC Tampere!

Are you interested about developing your practical skills through multicultural teamwork? Do you think international networking is important? AIESEC is a global youth-led organisation striving to achieve peace and fulfillment of humankind’s potential by activating leadership qualities in young people. We activate leadership qualities by learning from practical experiences in challenging environments. If you got interested, AIESEC is just the place for you!

In AIESEC you get a chance to participate national and international conferences, our projects and internships abroad where you will get an opportunity to wide your network with our global partners. Our partners are for example United Nations, Accenture, Apple, Nokia, PWC, DHL, Electrolux and Plan International. Check for more information this link.

AIESEC Tampere is educating new members to join our local activities! We have positions open for Marketing, Team Leaders/Project managers, Business to Customers and Business to Business sections. You don’t need to be student from these fields, or to have previous experience. It is enough that you have genuine interest to develop your skills!

To become a member, fill the form in here latest on 30.9.2019 23.59 and we will contact you!   

 

30. Sport weeks 27 September – 24 October

This fall, for the first time ever, there will be sports activities for every Tampere University student in October! We at the board of Mahti have been working hard over the summer to announce the first-ever Sport Weeks at amazingly low student prices! There are ten sports, each of where you can train together with friends.

On Facebook, you will now find the Sport Weeks event, which has a list of sports and schedules that will give you an overview of each sport from its own event. Registration for events has opened in the Mahti online store. We are organising additional lessons in the sold out events Crossfit and Fitness boxing as well as opening 12 more places to Megazone! Follow the sports own Facebook events for updates!
******************************************************************************************
How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko