Tamko Topics 38 / 2019

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.
Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students’ Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta
1. Edustajistovaalit 2019 – Ehdolle asettuminen alkaa keskiviikkona 18.9.
2. Solu pop upit Proakatemialla ja Mediapoliksella
3. Tamkon illanvietto 18.9.
4. Verenluovutus 2.10.
5. Tamkon syyskampanja – voita 100€ S-ryhmän lahjakortti!

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä
6. Aamulehti TAMKissa 16. – 18.9. – pisteellä kävijöille Kismet! (rajoitettu erä)
7. Opiskelija, sukella uuteen intraan!
8. Tolun vakiovuoro 17.9.
9. Sparris-pajat syksyllä 2019
10. SOPU menee metsään 16.9.
11. Mikä saa mut liikkumaan? -hanke
12. Tervetuloa OP Talousiltaan maanantaina 30.9.
13. Snäkkiappro 2.10.
14. Sisämaaristeily 3.10.
15. Nyytin chat: Satuttava some – kiusattuna sosiaalisessa mediassa 19.9.
16. Liikuntamessut 25 – 26.9. ja Tampereen Akateemisen Mahdin Liikuntaviikot 27.9. – 24.10.
17. Taidekeskus Salmelan taidekilpailu 2020
18. Liity AIESEC Tampereen uudeksi jäseneksi!
19. Tule Suomi Got Talent -studioyleisöksi!

English Summary
20. Tamko Council Elections 2019
21. Tamko office pop ups at Mediapolis and Proakatemia
22. Tamko’s evening 18 September
23. Blood donation at TAMK 2 October
24. Tamko’s autumn campaign- win a 100€ S-group gift card!
25. Tolu’s weekly sports shift 17 September
26. Snäkkiappro 2 October
27. Sports fair 25 – 26 September and Tampere Academic Might
28. Join AIESEC Tampere!

******************************************************************************************
OPISKELIJAKUNTA
******************************************************************************************

1. Edustajistovaalit 2019 – Ehdolle asettuminen alkaa keskiviikkona 18.9.

Tampereen ammattikorkeakoulun edustajistovaalit pidetään 23.10. – 6.11.2019. Edustajistoon valitaan 21 jäsentä. Vaalissa äänioikeutettuja ovat kaikki läsnä oleviksi ilmoittautuneet Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan jäsenet, jotka ovat suorittaneet opiskelijakunnan jäsenmaksun. Vaalien sähköinen äänestys alkaa 23.10. ja päättyy 6.11. Uurnavaali pidetään 6.11.

Ehdolle voivat asettua kaikki äänioikeutetut jäsenet. Ehdokkaaksi voit asettua 18.9. – 9.10.2019 välisenä aikana. Asettuaksesi ehdolle, sinun tulee täyttää sähköinen ehdokasilmoitus Tamkon nettisivuilla, tai paperinen Tamkon toimistolla, ja ilmoittautua ehdokaslistalle.  

Edustajistovaali käydään suhteellisena listavaalina. Äänestäjä äänestää siis ehdokkaan lisäksi myös tämän ehdokaslistaa. Valitun edustajiston kokoonpano määräytyy listojen suosion mukaan.
Ehdokaslistoja keräävät mm. ainejärjestöt sekä muut tahot. Mikäli et löydä hyvää listaa, voit perustaa myös oman! Ehdokaslistoja keräävät tahot markkinoivat listojaan omien kanaviensa kautta. Lisätietoja listoista voit kysyä myös Tamkon toimistolta.

Edustajisto, lempinimeltään edari, on kuin eduskunta, joka kokoontuu noin kerran kuussa ja tekee päätökset tärkeimmistä opiskelijakuntaa koskettavista asioista. Edari mm. valitsee Tamkon hallituksen jäsenet ja valvoo hallituksen toimintaa. Se myös päättää Tamkon talousarviosta, tilinpäätöksestä, isoimmista poliittisista linjauksista sekä valitsee opiskelijaedustajat TAMKin monijäsenisiin toimielimiin. Edarissa pääset mukaan Tamkon toimintaan, olit sitten kiinnostunut vaikuttamisesta tai opiskelijakokemuksen parantamisesta.

2. Solu pop upit Proakatemialla ja Mediapoliksella

Tamko järjestää Solu pop upit Mediapoliksella 17.9., 22.10. ja 19.11. sekä Proakatemialla 24.9., 29.10. ja 26.11. Olemme paikalla kello 9 – 13. Tuomme mukanamme opiskelijakorttien tarrat, haalarimerkit ja ajankohtaiset tapahtumaliput. Jos tahdot hakea opiskelijakorttisi pop up -päivystyksestä, niin ilmoitathan meille siitä hyvissä ajoin (vähintään kaksi päivää) etukäteen sähköpostilla: toimisto(at)tamko.fi. Tervetuloa juttelemaan, nauttimaan kahvia ja tietysti löhöilemään Solun sohville!

3. Tamkon illanvietto 18.9.

Tervetuloa Tamkon illanviettoon  tutustumaan uusiin ihmisiin, pelailemaan lautapelejä, ompelemaan haalarimerkkejä tai muuten vain viettämään hauskaa iltaa. Kaikenlaista muutakin tekemistä saa ehdottaa/ tuoda mukanaan. Tarjolla on myös pientä naposteltavaa ja juotavaa. Saat illanvietosta myös leiman tursaspassiin. Huomaathan, että illanvietto on alkoholiton. Tervetuloa Solulle!

4. Verenluovutus 2.10.

SPR Veripalvelun ja Tamkon jo perinteeksi muodostunut lukuvuoden ensimmäinen verenluovutus järjestetään tänä syksynä 2. lokakuuta. Tervetuloa ojentamaan auttava kätesi kello 11 – 15 välillä pääkampuksen B-aulan lämpiöön (Campusravitaa vastapäätä). Tapahtuma on esteetön, sillä paikalle pääsee myös hissiä käyttäen.

Sopivuutesi luovuttajaksi voit testata etukäteen täällä, ja tämänhetkisen veren tarpeen saat tietoosi täältä. Muista ottaa mukaan henkilöllisyystodistus, sillä pelkkä opiskelijakortti ei riitä. Tarvitset lisäksi suomalaisen sosiaaliturvatunnuksen, jotta voit luovuttaa verta (löytyy esim. Kela-kortista). Tapahtumasta saa myös Tursaspassi-leiman!

5. Tamkon syyskampanja – voita 100€ S-ryhmän lahjakortti!

Tamkolla on jälleen käynnissä perinteinen syyskampanja, jonka palkintona on S-ryhmän 100€ lahjakortteja! Palkintoja arvotaan uusien ja kaikkien jäsenten kesken.

Kesäkuussa 2019 tai sen jälkeen sähköisellä jäsenlomakkeella liittyneiden, ja monivuotisen jäsenmaksun maksaneiden, jäsenten kesken arvotaan 3 kpl S-ryhmän sadan euron (100,00€) lahjakortteja. Lisäksi arvomme 2 kpl (100,00€) lahjakortteja kaikkien jäsenten kesken, joiden jäsenyys on voimassa 1.10.2019. Nyt siis kannattaa liittyä Tamkon jäseneksi tai hoitaa jäsenyysasiat kuntoon syksylle!

******************************************************************************************
AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ
******************************************************************************************

6. Aamulehti TAMKissa 16. – 18.9. – pisteellä kävijöille Kismet! (rajoitettu erä)

Tervetuloa Aamulehden pisteelle maanantaina 16.9., tiistaina 17.9. ja keskiviikkona 18.9. klo 9-13. Tarjoamme Aamulehden tilauksen 18-29-vuotiaalle -40% tilaushinnasta! Tilauksen päivien aikana tehneille leffalippu kaupan päälle. Halutessasi saat mukaasi myös päivän lehden. Aamulehden pisteen löydät Campusravitalle johtavien portaiden alapuolelta paikalta (B0-17a).

7. Opiskelija, sukella uuteen intraan!

Löydä linkit kaikkiin tietojärjestelmiin oikopoluista

Intranet on väylä tietojärjestelmiin, joita tarvitset opinnoissasi. Intran oikean yläkulman Oikopolku-valikosta löydät aakkosjärjestyksessä oikopolkuja eli linkkejä käytetyimpiin palveluihin. Valikkoon on nostettu mm. Pakki, Lukkarikone, Tabula ja sähköposti. Yksi hyödyllinen oikopolku listalla on Sähköiset palvelut (IT-järjestelmät), jota kautta löydät täydellisen listan TAMKin tietojärjestelmistä.

Kaikki ohjeet yhdessä paikassa

Opiskelijan opas (ent. Opinto-opas) ja IT-palvelut ovat nyt intranetin käsikirjoja. Löydät ne myös julkisesta verkosta. Opetussuunnitelmat ja opiskelijat ohjeet on koottu Opiskelijan oppaaseen, joka löytyy osoitteesta tuni.fi/opiskelijanopas. Linkki oppaaseen on intran oikopoluissa. Opiskelijan ohjeet löytyvät myös intrasta Käsikirjat-välilehdeltä. Huomioithan, että Opiskelijan oppaassa on omat osiot TAMKin ja yliopiston opiskelijoille. Pakki on käytössä edelleen, löydät sen linkin oikopoluista: pakki.tamk.fi.

Käytä hakutoimintoa

Intranetissä on koko intran kattava sanahakutoiminto. Hakua on kehitetty siten, että myös useamman sanan yhdistelmä antaa relevantteja tuloksia. Voit myös katkaista hakusanan, tähtimerkkiä ei tarvita.
Henkilöhaku kattaa sekä TAMKin että yliopiston henkilöstön. Hakutuloksen kohdennusta voi vaihtaa yläreunan suodattimista (Tampereen yliopisto / TAMK). Opiskelijat eivät ole mukana henkilöhaussa.

Seuraa uutisia ja tapahtumia – ja julkaise niitä itse!

Kaikki korkeakouluyhteisön jäsenet voivat julkaista intrassa uutisia tai tapahtumia. Voit kohdentaa uutisesi tai tapahtumasi tarpeen mukaan TAMKille, yliopistolle, henkilöstölle tai opiskelijoille. Muistathan huomioida molemmat kieliversiot: suomi ja englanti. Paljon toivottu sähköpostikooste intran uutisista lähetetään käyttäjille päivittäin.

8. Tolun vakiovuoro 17.9.

Tervetuloa Tolun vakiovuorolle tiistaina 17.9. klo 17 – 19 pelaamaan koripalloa TAMKin liikuntasaliin! TAMKin suosittu urheiluseura Tolu järjestää joka tiistai vakiovuoron vaihtuvine lajeineen urheiluhöntsäilyn ystäville. Et tarvitse mitään urheilutaustaa tullaksesi vakiovuorolle. Pidämme hauskaa urheilun sekä reilun pelin hengessä. Vuorolle ei tarvitse olla maksettuna SportUnin jäsenmaksua (sanot vain asiakaspalvelutiskillä tulevasi Tolun vakiovuorolle), ja kaikki TAMKin opiskelijat ja henkilökunta ovat tervetulleita.

9. Sparris-pajat syksyllä 2019

Sparris-pajat on tarkoitettu sinulle, joka etsit ratkaisuja erilaisiin oppimisen ja opintojen edistymisen haasteisiin. Pajat ovat avoinna kaikille TAMKin opiskelijoille, ja niiden vetjäinä ovat opiskelun ja hyvinvoinnin asiantuntijat. Valitse itsellesi aihe tai aiheet. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Paikka- ja aika: Floworks, B3-08 (Kuntokatu 3), klo 16 – 17.30

 • to 19.9. Ajankäyttö hallintaan
 • to 26.9. Jumittaako opinnäytetyö?
 • to 3.10. Jännittääkö?
 • ti 8.10. Vinkit ja apuvälineet kielten opiskeluun!
 • ti 22.10. Tehoa oppimiseen
 • to 31.10. Lukustrategioita ja vinkkejä kirjoittamiseen
 • ti 5.11. Jumittaako opinnäytetyö?
 • ti 12.11. Ajankäyttö hallintaan
 • to 21.11. Vinkit ja apuvälineet kielten opiskeluun!
 • ti 26.11. Lukustrategioita ja vinkkejä kirjoittamiseen
 • to 28.11. Jännittääkö?
 • ti 3.12. Jumittaako opinnäytetyö?

Lisätietoja: Merja Hanhimäki, Oppimisen ja hyvinvoinnin tuen päällikkö, TAMK

10. SOPU menee metsään 16.9.

Kaipaatko uusia lenkkimaastoja tai pysähtymistä arjen kiireistä? Meillä on ratkaisu: lähde SOPUn kanssa metsäretkelle maanantaina 16.9. klo 17.30 – 20.30!
 
Liian vaativaa patikointia ei tarvitse pelätä, sillä aikomuksena on kiertää Hervannan Suolijärvi (n. 4km) ja pysähtyä lenkin lopuksi evästämään. Lähdemme liikkeelle noin klo 17:30 Teekkarinkadun bussipysäkiltä (3530), johon kulkevat bussit 3A ja 3B.

Klikkaa siis itsesi osallistujaksi retkelle ja ota mukaan kaverit ja reipasta reissumieltä, SOPU tarjoaa retkieväät!

Lisätietoja Facebook-tapahtumassa.

 

11. Mikä saa mut liikkumaan? -hanke

TAMKissa on käynnissä ”Mikä saa mut liikkumaan hanke”, jonka puitteissa on suunniteltu opiskelijan hyvinvointipolku. Hankkeen tavoitteena on motivoida opiskelijoita liikunnalliseen ja hyvinvointia lisäävän elämäntapaan. Hanke pyrkii muuttamaan arjen toimintatapoja niin että hyvinvointi ja liikunta lisääntyvät korkeakouluyhteisössä.

Mitä mielessä?  (ja mistä apua?)

Liikunnan aloittaminen, kuntoutuspalvelut   (Fysioterapiaklinikka: fysioterapiaklinikka(at)tuni.fi)

Liikuntaneuvonta, lajin löytäminen, kunnon kohottaminen (SportUni: sportuni(at)tuni.fi)

Terveys, mielenterveys, seksuaaliterveys, ravitsemusneuvonta  (Opiskelijaterveydenhuolto: tampere.fi/opiskeluterveysneuvonta)

Harrastustoiminta, yksinäisyys, kiusaamisen ehkäisy, edunvalvonta  (hyvinvointi(at)tamko.fi)
 

12. Tervetuloa OP Talousiltaan maanantaina 30.9.

Vastuullisuus on tekoja, myös sijoittajalle. Mutta pitääkö sijoittajan valita jompikumpi, vastuullisuus tai paremmat tuotot? OP Talousillassa puhuva apulaisprofessori ja tietokirjailija Hanna Silvolan mukaan vastuullisuus voi kasvattaa sijoittajan tuottoja. OP Talousilta pureutuu monin tavoin kestävämpään tulevaisuuteen ja pitkäkestoisen menestyksen rakentamiseen – aina omista sijoitusvalinnoistamme koko finanssialan muutokseen. Tervetuloa OP Talousiltaan maanantaina 30.9. kello 16 alkaen – katso tarkempi ohjelma ja ilmoittaudu mukaan osoitteessa op.fi/tampere. Tilaisuus on maksuton ja sisältää kahvitarjoilun.

 

13. Snäkkiappro 2.10.

Toissa vuoden uusi tulokas Snäkkiappro on täällä taas suurempana kuin koskaan! 2.10. kello 16 alkaen on aika lähteä maistelemaan pieniä opiskelijahintaisia ruoka-annoksia pitkin Tampereen keskustaa. Eli osta lippu, vedä haalarit jalkaan, kerää nälkäinen posse kasaan ja lähde tutustumaan Tampereen ruokatarjontaan SnäkkiAppro-passin johdolla. Jos haalareistasi löytyy jo prepchef-merkki on aika nousta ylemmälle tasolle ja saavuttaa juniorchef-merkki! SnäkkiAppro on myös loistava mahdollisuus uusille opiskelijoille tutustua Tamperelaiseen ravintolakenttään.

Liput (5,50€) tulevat myyntiin kide.app palveluun 17.9. klo 12. Lippuja myös myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana ständiltä (5€). Tätä huikeaa tulokastapahtumaa et todellakaan halua missata!

14. Sisämaaristeily 3.10.

”TUUT TUUT TUUT”, laiva lähtee Sisämaaristeilylle! Kaikki kyytiin!

Ollaan saatu uskomattoman kova tarjous, sillä laiva tulee hakemaan meitä oikeen Tampereen ammattikorkeakoululta 3.10.2019 kello 13.30, ja kuljettaa pitkin Etelä-Suomen laajaa merta. Matkan varrella saatetaan olla olemati kulkematta karikkoisen Vorssan kohdalta tai seireenien laulannasta tunnetun Auran Apsin liepeiltä. Ainoa varma on, että kukaan ei jää terminaaliin. Matkan aikana pääsette myös tutustumaan jo aikaisemmilta bussimatkoilta tuttuihin peleihin ja leikkeihin.

Matkan vaaroista johtuen matkaan saattaa kulua aikaa jopa kahdeksan tuntia, joten varaa sopivasti omaa juotavaa mukaasi vaikka matkalla pysähdymmekin täydentämään varastoja. Matkalla päästään omakustanteisesti syömään meri-illallinen, joten karhua suurempaa ei tarvitse evääkseen ottaa.

Lähtö tapahtuu TAMKilta 3.10. kello 13.30, ja paluu on Tampereelle saman päivän iltana n. klo 21.30. Jatkoina toimivat Haalaribileet (huom. jatkot ei sisälly lipun hintaan). Tiketin hinta on 15€+0,7€ (Kide.app maksu, kaikille sama hinta) ja sellaisen saa ostettua 28.08.2019 kello 12.00 eteenpäin kide.appistä. Tämän huikean risteilyelämyksen teille tarjoaa Paperikerho, SOURCE ja Kolpakko.

15. Nyytin chat: Satuttava some – kiusattuna sosiaalisessa mediassa 19.9.

Torstaina 19.9. kello 18 – 20 Nyytin chatissa pohditaan, mitä tehdä, jos kohtaa kiusaamista sosiaalisessa mediassa? Pohdimme myös, miten kannustavaa ja asiallista some-kulttuuria voisi edistää, ja miten asiasta voisi keskustella opiskeluyhteisöissä.

Chatin löydät sivujemme chat-osiosta, kuten myös syyskauden muiden chattien ajankohdat ja aiheet. Ryhmächatit ovat avoimia kaikille opiskelijoille eikä mukaan tarvitse erikseen ilmoittautua tai rekisteröityä. Keskustelu tapahtuu nimimerkillä.

Tervetuloa chattailemaan!

16. Liikuntamessut 25 – 26.9. ja Tampereen Akateemisen Mahdin Liikuntaviikot 27.9. – 24.10.  

Tänä syksynä on ensimmäistä kertaa tarjolla koko lokakuuksi liikunnallista tekemistä jokaiselle Tampereen korkeakouluopiskelijalle! Me Tampereen yliopiston Mahdin (ent. UtaSport) hallituksessa ollaan tehty kesän ajan töitä, jotta voitaisiin julkistaa nyt ensimmäistä kertaa järjestettävät Liikuntaviikot huikean halvoilla opiskelijahinnoilla! Lajeja on tarjolla kymmenen, joista jokaisessa pääset treenaamaan yhdessä ystävän kanssa.

Facebookista löydät nyt Liikuntaviikkojen tapahtuman, jonne on koottu lajit ja aikataulut listaan, jonka kautta pääset tutustumaan jokaiseen lajiin tarkemmin sen omasta tapahtumasta. Ilmoittautuminen tapahtumiin aukeaa sunnuntaina 15.9. klo 20 Mahdin verkkokaupassa.

Lisäksi nostona: Syyskuun lopussa 25.-26.9. järjestetään kaksipäiväiset Liikuntamessut Hervannan ja keskustan kampuksilla, joissa Mahti ja Turvoke esittelevät omien lajijaostojensa toimintaa. Messuilta voit löytää innostuksen vanhaa tai uutta lajia kohtaan tai vain tulla tekemään kehonkoostumusmittaus 5 euron halpaan hintaan. Tarkemmat infot fb-tapahtumasta.

Urheilullisin terveisin, Mahdin hallitus

 

17. Taidekeskus Salmelan taidekilpailu 2020

Taidekeskus Salmela järjestää viidennen Nuorten taiteilijoiden kuvataidekilpailun 2019-2020. Kuvataidekilpailuun voivat osallistua 1982 syntyneet ja sitä nuoremmat kuvataiteilijat tai kuvataiteilijan ammattiin opiskelevat. Kilpailu on tarkoitettu Suomen kansalaisille tai Suomessa vakituisesti asuville muiden maiden kansalaisille. Kilpailu järjestetään 3–4 vuoden välein ja sen tarkoituksena on tukea uutta suomalaista nykytaidetta.

Tuomaristo valitsee kilpailijoista Näyttelyluokkaan 19 taiteilijaa. Näyttelyluokan taiteilijat ovat iältään 24-37-vuotiaita. Näyttelyluokkaan valitut työt asetetaan esille Taidekeskus Salmelan näyttelyyn, Domanderin näyttelyalueelle kesällä 6.6.-9.8.2020.

Näyttelyluokasta tuomaristo valitsee heinäkuun alussa kuvataidekilpailun voittajakolmikon. Ensimmäiselle sijalle tullut taiteilija palkitaan LähiTapiolan 4000 € nimikkopalkinnolla. Kilpailun voittaja kutsutaan toteuttamaan näyttely Salmelaan 2021. Toiselle sijalle tullut taiteilija palkitaan Mäntyharjun kunnan 2700 € nimikkopalkinnolla ja kolmannelle sijalle tullut Properta Asianajotoimiston 1800 € nimikkopalkinnolla. Lisäksi jaetaan erikoispalkinto taiteilijalle, joka on valittu yleisöäänestyksen perusteella.  Kilpailussa menestyneitä taiteilijoita tullaan kutsumaan Salmelan näyttelyihin tulevina kesinä 2020-2022 ja he saavat työskentelystipendin Salmelan talviateljeetoimintaan. Voittajat julkistetaan Mäntyharjussa heinäkuussa 2020.

Lisätietoja Taidekeskus Salmelan nettisivuilta.
 

18. Liity AIESEC Tampereen uudeksi jäseneksi!

Haluatko kehittää käytännönosaamistasi monikutturisen tiimityön kautta? Pääajatuksenamme on kehittää ihmisistä parempia versioita itsestään, ja sitä kautta vähentää kulttuurien välisiä konflikteja
ja edistää ihmisten keskinäistä ymmärrystä. Tähän tavoitteeseen pyrimme kehittämällä nuorten johtajuusominaisuuksia käytännön projektien kautta.

Jos kiinnostuit, AIESEC on juuri sinua varten! AIESECissa uskomme, että  johtamistaitoja ja itsensä johtamista voidaan kehittää kenessä tahansa. AIESECissa saat mahdollisuuden osallistua kansainvälisiin ja kansallisiin konferensseihin, ulkomaan projekteihimme ja harjoittelupaikkoihimme, joissa saat mahdollisuuden kasvattaa verkostoasi ja tutustua AIESECin yhteistyöyrityksiin. Tunnetuimpia kumppaneitamme globaalistiovat YK, Accenture, Apple, Nokia, PWC, DHL, Electrolux ja Plan International. Katso lisätietoa toiminnastamme täältä.

Sinulla on mahdollisuus hakea tiimijohtajan/projektimanagerin tai tavallisen jäsenen paikkaa mm. markkinoinnista, henkilöstöhallinnosta, myynnistä ja asiakaspalvelusta Sinun ei tarvitse opiskella tiettyä alaa, hakeaksesi positioihin etkä tarvitse aikaisempaa kokemusta. Uteliaisuus ja valmius omien kykyjesi kehittämiseen riittää! Paikallistoimintamme on vapaaehtoista, mutta kokemuksen karttuessa sinulla on mahdollisuus työllistyä AIESECin kansallisiin tai kansainvälisiin tehtäviin. Täytä lomake täällä.

viimeistään 17.9.2019 klo 23.59 ja otamme sinuun yhteyttä!

19. Tule Suomi Got Talent -studioyleisöksi!

Syksy tuo tullessaan värikkään ruskan ja hämärtyvien iltojen lisäksi tv-viihteen uudet tuotantokaudet. Haluamme Fremantle medialta kutsua teidät studioyleisöksi Suomi Got Talent-ohjelmaan!

Got Talent on maailman suurin ja suosituin koko perheen viihdeohjelma, jossa etsitään kykyjä laidasta laitaan. Ohjelman kautta suuren yleisön suosioon ovat nousseet niin laulajat, tanssijat, taikurit kuin sirkustaiteilijatkin.

Suomen Talentissa esityksiä arvioi arvovaltainen tuomaristo, jonka vaikeana tehtävänä on karsia esityksistä parhaimmat tuleviin semifinaaleihin. Tuomaristossa nähdään ennennäkemätön kombo karismaa ja positiivista energiaa, kun pöydän taakse asettuvat upea koreografi ja esiintyjä Jorma Uotinen, häikäisevä laulaja-lauluntekijä Krista Siegfrids, valloittava Duudsoni HP Parviainen sekä valovoimainen koomikko-näyttelijä Ernest Lawson.

Kerää siis kasaan rento ja rempseä ryhmä ja ilmoittautukaa mukaan ohjelman studioyleisöön ja valmistautukaa kokemaan suuria tunteita ja henget salpauttavia esityksiä. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, paikkavarauksen vahvistuttua saat lisäohjeet osallistumiseen. Alaikäraja nauhoituksiin on 12 vuotta.

Ohjelma kuvataan Helsingissä Angelin studiolla Arabiassa. Suosittelemme saapumaan paikalle julkisilla, sillä parkkipaikkoja on lähistöllä rajallisesti. Kuvauksiin tulee varata aikaa noin 4 tuntia. Iltapäiväkuvaukset alkavat klo 14 (paikalla klo 13:30)  ja iltakuvaukset klo 18 (paikalla klo 17:30).

NAUHOITUKSET:

 • KE 25.9.2019 iltapäivä
 • KE 25.9.2019 ilta
 • TO 26.9.2019 iltapäivä
 • TO 26.9.2019 ilta
 • TO 3.10.2019 iltapäivä
 • TO 3.10.2019 ilta
 • PE 4.10.2019 iltapäivä

Ilmoittautumisen voit tehdä sähköpostitse osoitteeseen: Emma.Catani(at)fremantle.com

Kerrothan ilmoittautuessasi seuraavat tiedot:
Yhteyshenkilön nimi, puhelinnumero ja sähköposti
Toivottu nauhoituspäivä ja –ajankohta
Henkilömäärä sekä osallistujien ikäjakauma

******************************************************************************************
ENGLISH SUMMARY
******************************************************************************************

20. Tamko Council Elections 2019

Tampere University of Applied Sciences’ Council Elections are held on 23 October – 6 November 2019. 21 members are elected to the council. All students who have paid Tamko membership payment and registered themselves as an attending (present) to TAMK are eligible to vote in council elections. Electronic voting starts on 23rd of October and ends 6th November. Ballot box voting is held on 6th November.

All who are eligible to vote can also stand as a candidate. (Please notice that all council meetings are held in Finnish). One can stand as a candidate on 18th September – 9th October 2019. In order to become a candidate, you need to fill out an electronic candidate notification via Tamko’s website or a paper form at Tamko’s office. You’ll also need to sign up for a candidate list provided by your student association or some other list provider.  

Council elections are held as a proportional open list voting where a voter is also voting for a candidate’s list. The Council’s assembly is determined by popularity of lists. If you cannot find a suitable list, you can also establish your own!

The Council (edustajisto in Finnish), also known as edari, is like Tamko’s parliament. It holds the highest decision making power and has the final say about matters that concern The Students’ Union of Tampere University of Applied Sciences. The Council also decides for example about Tamko’s budget, financial statements, political guidelines and chooses students to Tamko’s Board and TAMK’s organs. Whether you are interested in influencing or improving students’ study experience, the Council might be your thing.

21. Tamko office pop ups at Mediapolis and Proakatemia

Tamko organizes Tamko office pop ups at Mediapolis on 17 September, 22 October and 19 November and Proakatemia on 24 September, 29 October, 26 November. Pop up is open from 9AM – 1PM.

We’ll bring with us the study year stickers, overall patches and event tickets. If you want that we bring your student card to the pop up, please inform us about the matter well before (at least 2 days before!) via email: office(at)tamko.fi. Welcome to chat, have some coffee or tea and of course to rest on Solu’s sofas!

22. Tamko’s evening 18 September

Welcome to play board games, sew overall patches’ and meet new people! You can bring some games, activities etc. with you. Tamko offers some light snacks and drinks.

You will get a stamp on your Tursaspassi from this event to Overall patches’ sewing evening or Board games evening. Please note that the happening is non-alcoholic. Welcome to the Solu!

23. Blood donation at TAMK 2 October

Once again it’s the time to give up some blood when FRC Blood Service comes to TAMK. On Wednesday, 2 October between 11:00 AM and 3:00 PM, come to the main campus (building B next to the dining area) and reach your helping hand! This event is accessible, so you can get to the place with the elevator.

If you’re unsure about your eligibility to donate, you can take an online test here (choose ”In English” in the top left corner) and the momentarily blood need you can check here. Bring your ID card with you, because a student card isn’t enough. You’ll also need a Finnish social security number so that you can donate!

You can also get a stamp on your Tursaspassi from the event!

24. Tamko’s autumn campaign- win a 100€ S-group gift card!

Tamko has launched its traditional autumn campaign. This year we’re raffling off 5 pcs of 100€ S-group gift cards among Tamko members.

Two gift cards are raffled among new Tamko members who have applied with an electronic application form and paid for multi year membership and the other three gift cards among all members of Tamko whose membership is valid on 1st of October 2019. So now is a great time to become a Tamko member or get your membership payment done for this autumn!

25. Tolu’s weekly sports shift 17 September

Tolu organizes a 2-hour drop-in sports shift every Tuesday from 5PM – 7PM at TAMK’s sports hall. We’ll play a different sport each week and on next time it’s going to be basketball!

All TAMK students and staff are welcome to join, and there is no skill requirements. We just want to get you moving. We provide all the gear except for your sports attire and indoor playing shoes. You don’t need a SportUni membership in order to attend, just say to customer service desk that you’re coming to Tolu’s sport shift.

26. Snäkkiappro 2 October

Snäkkiappro is here again and it´s bigger than ever! It is time to go try small student-priced meals along the center of Tampere. So buy a ticket, pull-up your overalls, get your hungry friends and go to try the foods with SnäkkiAppro Pass. If you already have prep chef badge in your overalls, it is time to rise up to the next level and achieve junior chef badge! SnäkkiAppro is also a great opportunity for new students to get to know the Tampere restaurants.

The tickets (5,50€) will be sold at kide.app, sales start at 17th of September from 12am. Stand sales will be announced at later date. This one event you do not really want to miss!

27. Sports fair 25 – 26 September and Tampere Academic Might

This fall, for the first time ever, there will be sports activities for every Tampere University student in October! We at the board of Mahti have been working hard over the summer to announce the first-ever Sports Week at amazingly low student prices! There are ten sports, each of where you can train together with friends.

On Facebook, you will now find the Sports Weeks event, which has a list of sports and schedules that will give you an overview of each sport from its own event. Registration for events opens on Sunday 15th September. at 8pm in the Mahti online store, on our website akateeminenmahti.fi!

In addition as a lift: At the end of September, 25 – 26.9 a two-day Sports Fair will be held in Hervanta and Atalpa, where Mahti and Turvoke will present their respective sports departments. At the fair, you can find an interest for an old or new sport, or just come and do a body composition test at a bargain price of  5 €. More info in the FB event.

28. Join AIESEC Tampere!

Are you interested about developing your practical skills through multicultural teamwork? Do you think international networking is important? AIESEC is a global youth-led organisation striving to achieve peace and fulfillment of humankind’s potential by activating leadership qualities in young people. We activate leadership qualities by learning from practical experiences in challenging environments.

If you got interested, AIESEC is just the place for you! In AIESEC you get a chance to participate national and international conferences, our projects and internships abroad where you will get an opportunity to wide your network with our global partners. Our partners are for example United Nations, Accenture, Apple, Nokia, PWC, DHL, Electrolux and Plan International. Check for more information from here.

AIESEC Tampere is educating new members to join our local activities! We have positions open for Marketing, Team Leaders/Project managers, Business to Customers and Business to Business sections. You don’t need to be student from these fields, or to have previous experience. It is enough that you have genuine interest to develop your skills!

To become a member, fill the form in here,latest on 17.9.2019 23.59 and we will contact you!   

 

******************************************************************************************
How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics