Tamko Topics 45/2023

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

OPISKELIJAKUNTA 
1. Edustajistovaalien tulos selviää keskiviikkona, vielä ehdit vaikuttaa! LEIMA TURSASPASSIIN!
2. Hyvinvointiviikko on alkanut! LEIMA TURSASPASSIIN!
3. Kiinostaako hallitustoiminta? Tule Tamkon avoimeen kokoukseen
4. Vielä tämä viikko aikaa hakea vertais- tai degreetuutoriksi LEIMA TURSASPASSIIN!
5. Hangouts väritysilta 13.11. LEIMA TURSASPASSIIN!
6. Kerho- ja ainejärjestöpäivä ensi viikolla LEIMA TURSASPASSIIN!

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ 
7. Vertaistuesta voimaa!
8. Opiskelija, palautteesi on tärkeää!
9. Kaverihaku Parven Instagramissa
10. Äänestä vuoden 2023 TAMKilaista
11. Kaikkien aikojen Joulukonsertti vol 2!

OPISKELIJAKUNTA 

1. Edustajistovaalien tulos selviää keskiviikkona, vielä ehdit vaikuttaa!

Tamkon edustajiston uusi kokoonpano selviää tulevana keskiviikkona 8.11. ja sulla on vielä aikaa käyttää ääntäsi ja vaikuttaa. Äänestämällä olet myös mukana tekemässä mahdollista uutta äänestysennätystä!

Sähköisesti äänestäminen on super helppoa ja kätevää tehdä missä ja milloin vain. Äänestyslinkki löytyy jokaisen äänioikeutetun sähköpostista, tarkista myös roskapostisi.
Jokainen äänestäjä voi noutaa kimaltavan uuden äänestysmerkin edustajistovaaliständeiltä tai Solulta myös äänestyksen päätyttyäkin.

Edustajistovaalien vaalivalvojaisia vietetään Solun saunalla varsinaisen vaalipäivän iltapäivänä keskiviikkona 8.11. klo 15.30 eteenpäin ja kippistetään yhdessä vaaliurakan jälkeen. Tervetuloa!

2. Hyvinvointiviikko on alkanut!

Tamkon ja TREYn Hyvinvointiviikon aloittaa Hyvinvointimessut TAMKin pääkampuksella ma 6.11.2023 klo 10-14. Messuilla on mukana hyvinvointitoimijoita ja järjestöjä, jotka antavat tietoa oman hyvinvoinnin tukemiseksi opiskeluaikana, opiskelun jälkeen ja työelämässä. 

Hyvinvointiviikon aikana myös on luvassa yli 30 hyvinvointiin liittyvää tapahtumaa!

Miltä kuulostaisi:

 • Askartelutuokio
 • Päiväsauna ja pulahdus Näsijärveen
 • Mocktailien teko
 • Maalaaminen
 • Spinning
 • PowerPoint-kilpailu
 • Metsäkävely
 • Jooga
 • Skeittaaminen
 • Kyykkä
 • Päiväunet

Jos edellisistä joku resonoi niin lähde mukaan! Kaikki korkeakouluyhteisön jäsenet ovat tervetulleita Hyvinvointiviikon tapahtumiin.
Hyvinvointiviikon tapahtumien tarkemmat kuvaukset, ajat ja paikat löydät tästä: https://tamko.fi/ajankohtaista/hyvinvointiviikko-2023

3. Kiinnostaako hallitustoiminta? Tule Tamkon avoimeen kokoukseen!

Kiinnostaako hallitustoiminta? Haluatko vaikuttaa, verkostoitua ja olla luomassa opiskelijaelämää ja yhteisöllisyyttä? Tule Tamkon hallituksen avoimeen kokoukseen keskiviikkona 15.11. klo 17 alkaen!

Kokous pidetään TAMKin pääkampuksen E1-06 auditoriossa ja sinne ovat ovat tervetulleita kaikki Tamkon jäsenet, joista jokaisella on myös mahdollisuus hakea Tamkon hallitukseen.

Kokouksen jälkeen sinulla on mahdollisuus kysellä Tamkossa toimimisesta ja eri vastuualueiden tehtävistä nykyiseltä hallitukselta. Toimiaksesi halituksessa sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta järjestötoiminnasta, sillä saat koulutuksen tehtäviisi. Muun hallituksen lisäksi myös työntekijät ovat apuna ja tukena jokapäiväisessä työssäsi.

Vuoden 2024 Tamkon hallitus valitaan edustajiston järjestäytymiskokouksessa 22.11.2023.

Tervetuloa tuleviin kokouksiin!

4. Vielä tämä viikko aikaa hakea vertais- tai degreetuutoriksi!

Tuutorihaut sulkeutuvat tämän viikon sunnuntaina 12.11. eli nyt kannattaa naputella hakemus!

Vertaistuutorointi


Houston, meillä on missio. Etsimme universumin kirkkaita tähtiä, eli tuutoreita! Hakuaika vertais- ja degreetuutorointiin on nyt alkanut! Tuutoroinnista saat opintopisteiden lisäksi uusia kavereita ja mahtavia kokemuksia, ei hullumpi diili! Saat myös tuutoriksi hakemisesta leiman Tursaspassiin. 

Vertaistuutorit perehdyttävät ensimmäisen vuoden opiskelijoita TAMKin toimipaikkojen käytäntöihin ja koulutusalan opintoihin sekä uuteen paikkakuntaan ja paikalliseen opiskelijaelämään. Vertaistuutorit ovat uusien opiskelijoiden tukena koko ensimmäisen lukuvuoden 2024-2025. Kaikki hakijat haastatellaan loppuvuoden aikana ja koulutukset toteutetaan keväällä 2024.  

Haku on auki 12.11.2023 saakka.
Aloita seikkailu ja hae vertaistuutoriksi tästä!
(Jos opiskelet degree-alalla toivomme, että täytät alla olevan degree-tuutorihakemuksen.) 

Degreetuutorointi 

Degreetuutorit toimivat degree-ohjelmien ensimmäisen vuoden opiskelijoiden tuutoreina, aivan kuten vertaistuutorit, tuutorointikieli vain on englanti. Degreetuutorit perehdyttävät TAMKin toimipaikkojen käytäntöihin ja koulutusalan opintoihin sekä uuteen paikkakuntaan ja paikalliseen opiskelijaelämään. Degreetuutorit ovat uusien opiskelijoiden tukena koko ensimmäisen lukuvuoden 2024-2025. Kaikki hakijat haastatellaan loppuvuoden aikana ja koulutukset toteutetaan keväällä 2024.  

Haku on auki 12.11.2023 saakka.
Aloita seikkailu ja hae degreetuutoriksi tästä!

5. Hangouts väritysilta 13.11.

Marraskuun teemana on väritysilta! Saavu siis Solun saunalle 13.11. klo 17 alkaen. Illat pimenevät ja harmaantuvat. Mikä olisi parempaa kuin uusiin ihmisiin tutustuminen ja värittäminen. Paikalle voi myös saapua ihan vain hengailemaan ja nauttimaan saunan lämmöstä. Otathan tällöin omat saunatarvikkeet mukaan! 

Illan aikana on tarjolla värityskuvia, purtavaa ja juotavaa, sekä omat eväät että ovat enemmän kuin sallittuja! 

Hangouts on ilmainen ja alkoholiton tapahtuma! 

Tapahtumasta saa leiman Tursaspassiin.

MITÄ? Väritys Hangouts 
MISSÄ? Solun saunalla 
MILLOIN? 13.11. klo 17 alkaen 

Opiskelijakunta Tamkon kaikki tapahtumat ovat täysin häirintävapaita eikä minkäänlaista häirintää tai syrjintää hyväksytä. Häirintäyhdyshenkilöt tavoitat sähköpostiosoitteesta hairintayhdyshenkilot@tamko.fi.

Mikäli haluat lisätietoa tapahtuman saavutettavuudesta tai esteettömyydestä, ole hyvä ja ota yhteyttä saavutettavuus@tamko.fi 

6. Kerho- ja ainejärjestöpäivä ensi viikolla

Kerho- ja ainejärjestöpäivää vietetään TAMKin pääkampuksella ensi viikolla tiistaina 14.11. klo 10-14!

TAMKissa on poikkeuksellisen upea ja laaja kerho-ja ainejärjestökulttuuri ja nyt sulla on mahdollisuus tulla tutustumaan niihin! Kerho-ja ainejärjestötoimijat esittelevät toimintaansa ständeillä, joilla pääsee kiertämään vapaasti. 

Myös Tamkolla on messuilla oma ständi, jossa voit tulla kysymään avoimesta hallitushausta lisää!

Tervetuloa!

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ 

7. Vertaistuesta voimaa!

Vertaistuki voi ilmetä monilla eri tavoilla riippuen tilanteesta ja tarpeista. Se voi olla epämuodollista, kuten ystävien kesken tapahtuvaa keskustelua ja tukea, tai se voi olla osa organisaatioita tai ryhmiä, jotka tarjoavat rakenteellista vertaistukea tietyn aiheen tai elämäntilanteen ympärillä. Olemme halunneet nostaa tässä esiin erilaisia vertaistuen muotoja, joita on tarjolle erityisesti TAMKin opiskelijoille.

Tuki voidaan jakaa neljän eri teeman ympärille, joista jokainen voi hyödyntää omien tarpeidensa mukaan joko jotain tukimuotoa, tai vaikka niitä kaikkia!

Haluaisinkin rohkaista kaikkia hyödyntämään vertaistukea ja siitä saatuja oivalluksia, oppeja ja yhdessä jaettua hetkiä. Sen lisäksi jokainen meistä voi myös toimia vertaisena omissa verkostoissaan. Antamalla vertaistukea tuemme eheän ja hyvinvoivan yhteisön rakentumista sekä ehkäisemme yksinäisyyttä.

Lue lisää vertaistuen muodoista: https://intra.tuni.fi/content/news/52871

8. Opiskelija, palautteesi on tärkeää

Opiskelija, miten sinulla menee? 

Opiskelijoiden palautekyselyt ovat tänä syksynä avoinna 10.11. saakka. Opintojaksopalautteen lisäksi TAMK kerää tänä syksynä palautetta aloittaneilta opiskelijoilta, toisen ja kolmannen vuoden opiskelijoilta sekä viime keväänä aloittaneilta YAMK-opiskelijoilta. 
 
Saat sähköpostiisi kyselylinkin kuluvalla viikolla osoitteesta studentfeedback.tamk@tuni.fi.
Jos kyselyä ei löydy, niin tarkista myös roskapostikansiosi. 

Palautteesi on tärkeä! Muistathan siis vastata kyselyyn ja osallistua keväällä tutkinto-ohjelmasi palautetilaisuuteen.  

9. Kaverihaku Parven Instagramissa

Haluaisitko löytää uusia kavereita tai tutustua uusiin ihmisiin?  

Jokainen voi tuntea arjen kiireiden keskellä yksinäisyyttä. Yksinäisyys voi näyttäytyä eri tavoin ja jokainen kokee sen omalla tavallaan. Korkeakouluopiskelijoilla voi olla haastavaa löytää uusia kavereita uudessa ympäristössä. Tässä mahdollisuus tutustua uusiin ihmisiin! 

Kaverihaku: Esittele itsesi kommenteissa. Kerro esimerkiksi harrastuksistasi, mistä pidät, lempiasioistasi ja arvoistasi. Kannattaa jättää oma kommentti, niin mahdollisimman moni löytää uusia kavereita. 

Voit vastata itseäsi kiinnostaviin kommentteihin ja voitte sitten sopia tapaamisen esimerkiksi Instagramin yksityisviestillä. Muistakaa pitää huoli turvallisuudesta ja olkaa kivoja toisillenne!

Haku auki toistaiseksi. 
Kaverihaun järjestää TAMK Parvi yhteistyössä TAMKin opiskelijoiden kanssa. 

MITÄ: Kaverihaku 
MISSÄ: Parven Instagramissa @tamkparvi https://www.instagram.com/tamkparvi/  
MILLOIN: Ti 7.11.2023 alkaen 

10. Äänestä TAMKin vuoden henkilöstön jäsentä sekä opettajaa! 

TAMKissa palkitaan vuosittain yhteisölle merkittäviä henkilöitä. Tamkon hallitus tekee henkilökunnan jäsenen sekä opettajan valinnat tulleiden ehdotusten ja lisätietojen perusteella. Vuoden opiskelija -tunnustuksesta ja stipendistä vastaa TAMK. Palkinnot jakaa TAMKin tukisäätiö.

Kuka TAMKin henkilökunnan jäsen on tänä vuonna omasta mielestäsi edistänyt yhteisöllisyyttä, opiskelijaystävällisyyttä ja ollut tukemassa opiskelijoita eteenpäin?

Entä kuka TAMKin opettaja on tänä vuonna ohjannut, auttanut ja sekä omalla toiminnallaan luonut yhteisöllisyyttä luokkatilaan? 

Lähetä oma ehdotuksesi perusteluineen tällä lomakkeella: https://www.lyyti.fi/questions/0d1034cbe7
(henkilökunnan jäsen ja opettaja -ehdotus samalla lomakkeella)

Vastausaika on 26.11.2023 asti.

Tunnustukset jaetaan valmistumisjuhlassa 15. joulukuuta 2023 ja sen jälkeen tieto julkaistaan Intrassa sekä Tamkon nettisivuilla.

Kaikki TAMKilaiset voivat äänestää!

11. Kaikkien aikojen Joulukonsertti vol2!

No nyt se Jusu meni ja varas TAAS koko Tuomiokirkon meille ja tulossa on vieläkin suurempi spektaakkelipläjäys! Melkein satahenkinen kuoro, jäätävä valoarsenaali ja tietenkin kokonainen sinfoniaorkesteri, duh!

Laita haalarit päälle ja tuu mukaan kaikkien aikojen joulukonserttiin Tampereen Tuomiokirkkoon keskiviikkona 29.11.2023 kello 18. Jos johonkin joulukonserttiin tänä vuonna aiot, se on tämä! Ja hei tuu ajoissa paikalle, tää tulee täyttymään!

Esiintymässä TAMK Sinfonia solisteineen sekä useat kuorokokoonpanot yhdessä ja erikseen. Kapellimestarina toimii Markus Yli-Jokipii ja tapahtuman järjestäjänä toimii TAMK Musiikki.

Konserttiin on vapaa pääsy, mutta voit lunastaa ilmaislipun Kide.appista omaksi muistutukseksi tapahtumasta: https://kide.app/events/375dd76d-02ab-4fb0-ba83-d92f97431edf

Tästä illasta alkaa kilikulkuset kilisemään! 

Yhteistyössä: Tampereen tuomiokirkkoseurakunta, MusTa ry, Tampereen ammattikorkeakoulu ja Tamko