Hyvinvointiviikko 2023

Tervetuloa Tamkon ja TREYn yhteiselle Hyvinvointiviikolle 6.-10.11.2023! 

Hyvinvointiviikko on Tamkon, TREYn ja järjestöjen yhteistyössä järjestämä koko viikon kestävä tapahtumarupeama. Viikon ohjelmasta löytyy monenlaista hyvinvointiteemaista tapahtumaa, joihin opiskelijat voivat osallistua matalalla kynnyksellä. Kaikki tapahtumat ovat poikkitieteellisiä, eli niihin ovat tervetulleita TAMKin ja yliopiston opiskelijat! Lähde yksin tai kaverin kanssa!

Pidetään tapahtuma hauskana ja häirinnästä vapaana. Jos kuitenkin kohtaat epäsopivaa käytöstä tai häirintää, voit ottaa yhteyttä Tamkon häirintäyhdyshenkilöihin: hairintayhdyshenkilot@tamko.fi

Maanantai 6.11.

Autek-cup

Aika: 6.11. klo. 9-
Paikka: Tamppi-areena, Hervannan kampus
Kieli: Suomi, Englanti
Tapahtuman järjestäjä: Autek

Autek Cup on opiskelijoille tarkoitettu sählyturnaus, joka pelataan kilpa- ja höntsysarjassa. Tapahtuma järjestetään 6.11. klo. 9 alkaen. Pelit pelataan 4 vs 4 -tyyliin ja yhteen joukkueeseen tulee ilmoittaa 4-8 pelaajaa.

Säännöt:
 – Kaksi eri sarjaa: kilpa ja höntsy
 – Pienet maalit
 – Pieni maalialue jonka sisälle kukaan pelaajista ei saa mennä
 – Maaleja EI tarvitse tehdä suoraan syötöstä
 – Maalit tulee tehdä omalta hyökkäyspuoliskolta
 – Lohkopelit 12 min, jatkopelit 12 min, finaalit 2 x 12 min

Ilmoittatuminen kilpasarjaan: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdL6mat369o1Ikql4Q3yDy8JmbiNGWGtfmaC_jka_ioZuifFA/viewform?usp=sf_link
Ilmoittautuminen höntsysarjaan:  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe5D7tXNO-nwcXXVPaTbFIJCi6C4sQErLT5LwCsXUq5Zd0otA/viewform?usp=sf_link

Askartelua arkeen

Aika: 6.11. klo. 9-12
Paikka: TB207 , Tietotalo 2. kerros, Hervannan kampus
Kieli: Suomi, Englanti
Tapahtuman järjestäjä: TietoTeekkarikilta / TiTe

Joskus on hyvä pysähtyä arjessa ja nauttia elämän simppeleimmistä helmistä. Nyt on sen aika. Unohda stressi ja kaikki muutkin vastuullisuudet – ladataan omia akkujamme sormilla näpertämisessä! Luvassa näpertämistä, taidetta ja hamahelmiä. 🙂

Hyvinvointimessut

Aika: 6.11. klo. 10-14
Paikka: TAMKin päärakennuksen aula, kuntokatu 3
Kieli: Suomi, Englanti
Tapahtuman järjestäjä: TREY & Tamko

Tervetuloa TREYn ja Tamkon järjestämille hyvinvointimessuille! Messuilla on paikalla erilaisia hyvinvointiin keskittyneitä toimijoita ja järjestöjä, jotka antavat tietoa oman hyvinvoinnin tukemiseksi opiskeluaikana, opiskelun jälkeen ja työelämässä. Voit tutustua mm. YTHS:n, SportUnin, Nyyti ry:n, Ohjaamon, Kamulan ja monien muiden toimintaan! Messuilla jaetaan TREYn ja Tamkon ständillä myös upeita hyvinvointiviikon haalarimerkkejä sadalle[LK1]  ensimmäiselle messujen osallistujalle! 

Päiväsauna Rauhaniemessä

Aika: 6.11. klo. 11-14
Paikka: Rauhaniemen kansankylpylä, Rauhaniementie 24
Kieli: Suomi, Englanti
Tapahtuman järjestäjä: Tampereen Tradenomiopiskelijat ry

Ota uikkarit ja pyyhe mukaan ja tule rentoutumaan saunaan! Paikan päällä on pukuhuoneent, sekä mahdollisuus pulahtaa uimaan.

Ihmispyramideillä hyvinvoinnin huipulle

Aika: 6.11. klo. 15-16
Paikka: Hervannan kampuksen bommarin tatami, korkeakoulunkatu 5
Kieli: Suomi, Englanti
Tapahtuman järjestäjä: TaTSi, Tampereen akateeminen Trikkaus- ja Sirkuskerho

Tarjolla ryhmäakrobatiaa eli ihmispyramideja. Varusteeksi suositellaan shortseja.

Mocktail Workshop

Aika: 6.11. klo. 16-19
Paikka: TAMK pääkampus Catering tila (kulku Kuntokadun puolelta)
Kieli: Suomi, Englanti
Tapahtuman järjestäjä: PIRATE ry ja TARE ry

Mocktail Workshop tulee taas!
TARE ry ja PIRATE ry järjestävät Mocktail Workshopin 6.11. klo. 16:00-19:00. Workshopin aikana pääset herättämään sisäisen drinkkimestarisi eloon! Tule yksin tai ystävien kanssa kokeilemaan, miten erilaisten mocktailien valmistus luonnistuu! Astu TAMKin Catering Studioon virvokenoviisina ja poistu mehudiskon aatelistona! Tapahtuma kustantaa 3,00€!

Ilmoittautuminen: https://kide.app/events/bf7f8b5e-d86c-4a3f-9114-61c57dafb22b

Viiniä, juusto(naksuja) ja maalausta

Aika: 6.11. klo. 18
Paikka: Hervannan kampus, Kielikeskuksen keittiö, päärakennus
Kieli: Suomi, Englanti
Tapahtuman järjestäjä: Urbanum ry

Kaipaatko väriä harmaaseen marraskuuhun? Niin mekin! Tervetuloa viettämään rentouttavaa iltaa maalauksen merkeissä Urbanumin kanssa 6.11. klo 18 alkaen Hervannan kampuksen kielikeskuksen keittiössä. Maalaustarvikkeet ja juustonaksut löytyvät paikan päältä, mutta halutessasi voit tuoda mukanasi oman viinin ja oikeaa juustoa. Tapatuma on ilmainen, mutta toivomme ilmoittautumista oheisen linkin kautta: https://forms.office.com/e/uWdJ9Gs0km. Ilmoittautuminen on auki 4.11. asti.

SportUnin Avoimet Ovet

Aika: 6.11.  
Paikka: Keskusta, Hervanta ja Kauppi 
Kieli: Suomi, Englanti 
Tapahtuman järjestäjä: SportUni 

Tule tutustumaan maksutta SportUnin palveluihin!

Avoimet ovet -päivillä pääset kokeilemaan kaikkia SportUnin palveluita maksutta (pl. yksilöpalvelut ja kurssit). Voit tulla kuntosaleille, osallistua ryhmäliikuntaan tai tulla pelaamaan eri palloilulajeja kuten sulkapalloa tai avoimille palloiluvuoroille.  Ryhmäliikuntatunneille ja sulkapallovuoroille varataan paikka/kenttä Tuni-tunnuksilla SportUnin tarjontakalenterista. Kun tulet liikkumaan, näytä opiskelija/henkilökuntakortti liikuntakeskuksen vastaanotossa.   

Tiistai 7.11.

Pastorin spinning hengen ahdistukseen    

Aika: 7.11. 9.00-10.00 
Paikka: SportUni Kauppi 
Kieli: Suomi, Englanti 
Tapahtuman järjestäjä: SportUni 

“Tuntuuko siltä että sotket paljon, mutta et liiku mihinkään?” – tällä tunnilla on vertaistukea tarjolla juuri sinulle! Tämä sisäpyöräilytunti kehittää sekä peruskestävyyttä, että tukee henkistä jaksamisesta humoristisella otteella. Tunnilla kohtuukuormitteiset työ- ja palautusjaksot vuorottelevat spinningohjaajan ja oppilaitospastorin osuuksien mukaan. Tunti sopii sekä aloittelijoille että kovakuntoisille polkijoille. Tunnin alusta käytetään n. 5-10 min pyörien siirtoon, asetusten säätöön ja ajatusten vaihtoon, tämän jälkeen poljetaan 40 min. Tunnin jälkeen on mahdollista jäädä juttelemaan oppilaitospastori Jussi Houtun kanssa! Osallistuminen on maksutonta eikä vaadi liikuntamaksua. Ilmoittaudu SportUnin tarjontakalenterista 6.11. klo 7.00 alkaen. 

Ilmoittautuminen: https://sites.tuni.fi/sportuni/loyda-lajisi/ 

Taikinaterapia

Aika: 7.11. klo. 12-15
Paikka: TamArkin kiltahuone, rakennustalo, Hervannan kampus
Kieli: Suomi, Englanti
Tapahtuman järjestäjä: TamArk

Stressaako opiskelu? Taikinan vaivaaminen rentouttaa! Tervetuloa TamArkin taikinaterapiaan herättelemään sisäinen leipuri Hiivasi!

Mitä? Pullan leipomista!
Missä? TamArkin kiltahuoneella
Milloin? 7.11. klo 12-15

Scavenger hunt

Aika: 7.11 klo. 13-15
Paikka: Tamkon toimisto, kuntokatu 3, L-rakennus
Kieli: Suomi, Englanti
Tapahtuman järjestäjä: Tamko

Scavenger hunt! Hae Tamkon toimistolta lista mystisistä asioista joita sinun tulee löytää kampuksen ympäristöstä. Palauta lista todisteineen toimistolla saadaksesi makean yllätyksen.

Rukouspalvelu

Aika: 7.11 klo. 14-18:00
Paikka: Festian kappeli, Hervannan kampus
Kieli: Suomi, Englanti
Tapahtuman järjestäjä:
Tampereen Kristityt Teekkarit

Festian kappelissa on tarjolla luottamuksellista rukous- ja keskustelupalvelua. Kappelille voi tulla kertomaan arjen huolista ja haaveista, keskustelemaan hengellisistä asioista tai vaikka kysymään neuvoja. Halutessasi rukoilemme puolestasi. Tapahtuma on järjestetty yhteistyössä Uuden Verson kanssa.

Rentoutumishetki

Aika: 7.11.2023 klo. 16.15
Paikka: Tamk keskuskampus B4-25
Kieli: Suomi
Tapahtuman järjestäjä: BioKe

Ota hetki itsellesi ja rentoudu koulupäivän jälkeen matalankynnyksen rentoutushetkessä! Ohjattu rentoutuminen ei vaadi osallistujalta muuta, kuin paikalle saapumisen. Rentoutuminen on tärkeä osa jaksamista ja nyt siihen on oiva tilaisuus suoraan koululla. Lämpimästi tervetuloa!

Suuri PowerPoint kilpailu

Aika: 7.11.2023, klo. 18.00->
Paikka: TAMK solu, Kuntokatu 3, L-rakennus, Tampere
Kieli: Suomi, Englanti
Tapahtuman järjestäjä: Kuisti
Ilmoittautuminen: Lipunmyynti alkaa 23.10. Kide appissa https://kide.app/events/5634f649-9a01-4b4e-955b-29251dbff3e7

Tule pitämään PowerPoint esitys mistä aiheesta tahansa. Parhaalle esitykselle on luvassa huikea palkinto! Esitysten lomassa myös sauna. Tapahtumaan on kahta eri lipputyyppiä, joiden hinnat vaihtelevat 2-4€.

Pipareita & pentuliveä Parvessa

Aika: 7.11. klo 12-14
Paikka: TAMK pääkampus, Parvi-tila B1-24
Kieli: Suomi, Englanti
Tapahtuman järjestäjä: TAMK Parvi

Suut ja mieli makiaksi! Tule Parveen nauttimaan glögiä, koristelemaan pipareita ja seuraamaan samalla iki-ihanaa Pentuliven striimiä yhdessä. Tervetuloa piipahtamaan klo 12-14 välillä, kun sinulle sopii!

SportUnin Avoimet Ovet

Aika: 7.11.  
Paikka: Keskusta, Hervanta ja Kauppi 
Kieli: Suomi, Englanti 
Tapahtuman järjestäjä: SportUni 

Tule tutustumaan maksutta SportUnin palveluihin!

Avoimet ovet -päivillä pääset kokeilemaan kaikkia SportUnin palveluita maksutta (pl. yksilöpalvelut ja kurssit). Voit tulla kuntosaleille, osallistua ryhmäliikuntaan tai tulla pelaamaan eri palloilulajeja kuten sulkapalloa tai avoimille palloiluvuoroille.  Ryhmäliikuntatunneille ja sulkapallovuoroille varataan paikka/kenttä Tuni-tunnuksilla SportUnin tarjontakalenterista. Kun tulet liikkumaan, näytä opiskelija/henkilökuntakortti liikuntakeskuksen vastaanotossa.   

Keskiviikko 8.11.

Aamulenkki

Aika:  8.11. klo 7.30
Paikka: Lenkki alkaa etunurtsilta Obeliskilta Hervannan kampuksella.
Kieli: Suomi, Englanti
Tapahtuman järjestäjä: TUrVoKe ry

Hyvinvointiviikon keskiviikko lähtee mukavasti käyntiin aamulenkillä Hervannan kampuksen Obeliskilta klo 7.30! Lenkin pituus on noin kolme kilometriä ja reitillä saa edetä omaa tahtia. Lenkin jälkeen suuntaa Tamppi Areenalle kirjaamaan edustamasi kilta tai ainejärjestö ylös, sillä eniten osallistujia kerännyt järjestö voittaa lenkkeilijöilleen ilmaisen saunaillan YTHS-saunalla! Lenkillä vauhdilla ei ole väliä, vaan tärkeintä on osallistuminen, hauskanpito sekä ennen kaikkea hyvinvointi. Nähdään siis Obeliskilla keskiviikkoaamuna!

Värityspaja

Aika: 8.11.2023 klo. 11-14
Paikka: H1-26, TAMK pääkampus
Kieli: Suomi, Englanti
Tapahtuman järjestäjä: HAPPO ry

Oletko kyllästynyt arjen harmauteen? Meillä on ratkaisu ongelmaan, aikuisten värityskuvat!! Tule kanssamme värittelemään ja samalla tekemään syksystä vähemmän ankea:) Mukaan tarvitset vain itsesi. Lisäksi voit samalla osallistua yhteisen palapelin tekemiseen.

Rentoutta ja Kahveeta

Aika: 8.11. klo. 11:30-13:30
Paikka: Tamk pääkampus, H0-25
Kieli: Suomi, Englanti
Tapahtuman järjestäjä: SOPU ry

SOPU ry:n perinteinen päivystys, jossa kahvin, teen ja haalarimerkkien lisäksi opiskelijoilla on mahdollisuus rentoutua luentojen välissä. Paikalla myös Talentian edustajia.

Jigsaw, Jazz, ja Joulutorttu!

Aika: 8.11 klo. 14-17
Paikka: Kielikeskuksen keittiö, päärakennus, Hervannan kampus
Kieli: Suomi, Englanti
Tapahtuman järjestäjä: TaSciEn

Tarvitsetko taukoa opiskelusta? Tule kielikeskukseen rentouttaviin aktiviteetteihin! Voit muotoilla oman Joulutorttusi, nauttia chill-taustajazzista, ja leivonnaisten paistamisen aikana tarjolla on teetä, kahvia ja palapelejä, jotka karkottavat stressin ja ahdistuksen.

Metsäretki

Aika: ke 8.11. klo. 15
Paikka: Lähtöpaikkana ratikan päätepysäkki Hervantajärvi B
Kieli: Suomi, Englanti
Tapahtuman järjestäjä: Bioner

Nappaa kaveri mukaan ja lähde Bionerin kanssa metsäretkelle Hervantajärven pitkospuille. Reitti on noin 2km pitkä, ja teemme pysähdyksen laavulle, jossa voi paistaa vaahtokarkkeja ja omia eväitä.

Mesikävely

Aika: 8.11. klo. 16
Paikka: Lähtö TAMKin kuntokadun puoleisilta pääovilta
Kieli: Suomi, Englanti
Tapahtuman järjestäjä: Mesikerho

Kävely Kaupin lähiluontoon. Matkalla tehdään rentoutumisharjoitus.

Hengailua Lategamessa

Aika: 8.11 klo. 17-21
Paikka: Bar & cafe Lategame, Kuninkaankatu 19
Kieli: Suomi, Englanti
Tapahtuman järjestäjä: Tamko

Porukalla pelailua Bar & cafe Lategamessa, varattuna on myös kaveri pöytä johon voi istahtaa jos haluaa seuraa. Konsolit, lautapelit ja tanssipelit ovat ilmaisia, PC-peliaika 1€/h

Kaamoksen karkotus -rentoutus Parvessa

Aika: 8.11. klo 12-14
Paikka: TAMK pääkampus, Parvi-tila B1-24
Kieli: Suomi, Englanti
Tapahtuman järjestäjä: TAMK Parvi

Kun vuoden pimeimmät päivät ovat käsillä, tervetuloa karkottamaan kaamos rentoutuen kesken opiskelu- tai työpäivän Parvessa. Tule piipahtamaan klo 12-14 välillä, kun sinulle sopii. Rentoutukset alkaa tasalta ja puolelta ja kestää n. 20 min kerrallaan. Pajaa vetää TAMKin fysioterapeuttiopiskelijat.

Torstai 9.11.

Aamupala

Aika: 9.11 klo. 8.30-9.30
Paikka: Tamkon toimisto, Kuntokatu 3, L-rakennus
Kieli: Suomi, Englanti
Tapahtuman järjestäjä: Tamko

Tule yksin tai yhdessä hakemaan ilmaista kahvia ja aamupalaa torstaina 9.11 klo 8.30 alkaen Tamkon toimisto Solun edestä. Aamupalaa on tarjolla 30 ensimmäiselle hakijalle.

Yinjooga

Aika: 9.11. klo 10
Paikka: Tamppi Areena ryhmäliikuntasali, Hervannan kampus
Kieli: Suomi
Tapahtuman järjestäjä: Yliopistopastori Mervi Ulmanen

Kaikille sopiva kehoa ja mieltä rentouttava hetki. Mukaan lämmintä esim. villasukat ja -neule rentoutushetkeä varten.

Colour-with-the-flow & akustista musiikkia Parvessa

Aika: 9.11. klo 12-14
Paikka: TAMK pääkampus, Parvi-tila B1-24
Kieli: Suomi, Englanti
Tapahtuman järjestäjä: TAMK Parvi

Koe flow-tila Parvessa zen-värityskuvien ja rauhoittavan akustisen musiikin parissa. Tervetuloa piipahtamaan klo 12-14 välillä, kun sinulle sopii! Musiikista vastaa TAMKin musiikinopiskelija Erke Eriksen.

TVIKin lentopalloturnaus

Aika: 9.11. klo. 11-14
Paikka: Tamppi Areena, Hervannan kampus
Kieli: Suomi, Englanti
Tapahtuman järjestäjä: Materiaali-insinöörikilta ry (MIK)

Etukäteisilmoittautuminen: https://forms.gle/1qRdGrb6dgxWZTMP9
Linkin takana on ohjeet ilmoittautumiseen ja se aukeaa 1.11. klo 12.00

MIK järjestää vuosittaisen TVIKin lentopalloturnauksen Tamppi Areenalla, to 9.11. klo 11-14. Kasaa oma joukkueesi ja tule mukaan pelaamaan vaaleanpunaisessa hengessä ja kisaamaan turnauksen voitosta, voittajille huikeita palkintoja luvassa! Ilmoittautuminen tapahtumaan alkaa 1.11. klo 12.00, ole nopea sillä paikkoja on rajattu määrä.

Hyvinvointileffamaraton

Aika: 9.11. klo 12:30 alkaen
Paikka: Hervannan kampus, Kampusareenan auditorio (Kampusareena A223)
Kieli: Suomi, Englanti
Tapahtuman järjestäjä: Elram

Välillä elämä on rankka eikä aina jaksa, vaikka pitäisi jaksaa. Taru kertoo, että eräät hyvinvointia suojelevat seikkailijat ovat jälleen kerran saaneet aikaan hyvinvointitapahtumien Kuninkaan paluun… Mistä tapahtumasta on siis kyse?
 
NO HYVINVOINTILEFFASTA, tule katsomaan porukalla eeppistä elokuvasarjaa Kampusareenan Auditorioon klo 12:30 alkaen!!
 
Tarjolla myös maittavia elokuvaherkkuja TÄYSIN ILMAISEKSI (aika sopiva hinta, eikö?)!!! Voit siis heittäytyä tunnelmaan olemalla vaikkapa Hot Rod Sormusten ritarit ystäviesi kanssa!
 
Tuo siis parhaat toverisi mukanasi ja liity mukaan seikkailuun kohti Keskimaata! Odotamme teitä kaikkia innolla paikalle, sillä ainakin Kaksi tornia elokuvaherkkuja odottaa jo syöjäänsä, sekä seikkailu katsojaansa!

Hiljaisuuden jooga

Aika: 9.11. klo 13
Paikka: Tamppi Areena ryhmäliikuntasali, Hervannan kampus
Kieli: Suomi
Tapahtuman järjestäjä: Yliopistopastori Mervi Ulmanen

Sairaalapappi, joogaopettaja Heli Harjunpään kehittämä kristillisen joogan muoto, jossa yhdistyvät lempeä kehollinen harjoitus, mielen rauhoittuminen ja hengellisyys. Mukaan lämmintä esim. viillasukat ja -neule rentoutushetkeä varten.

Sekavan queer-kiroiluilta

Aika: 9.11. klo. 17–19
Paikka: Kumppanuustalo Artteli, Mustalahdenkatu 22
Kieli: Suomi, Englanti
Tapahtuman järjestäjä: Sekava ry

Ärsyttääkö heteronormatiivisuus? Hajottaako yhteiskunnan epätasa-arvoisuus? Ahdistaako maailman tila? Jos vastasit edes yhteen näistä kysymyksistä kyllä, ei hätää! Sekavan oma kiroiluiltama on oiva tilaisuus päästä purkamaan sisälle kertynyttä mielipahaa turvallisessa ympäristössä pienimuotoisen kiroilun merkeissä. Tämä feministisestä kiroiluillasta inspiraationsa saanut queer-kiroiluilta pidetään torstaina 9.11. klo 17–19 kumppanuustalo Arttelin kokoustilassa. Tarjolla on pientä naposteltavaa sekä kahvia ja teetä.

Kokoustila sijaitsee toisessa kerroksessa. Rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa on sukupuolineutraali inva-wc. Talossa on porrashissi, jolla pyörätuolia käyttävän saa yläkertaan.

Tassuterapia goes metsäkävely

Aika: 9.11. klo. 17.00
Paikka: Lähtö Kaupin vinttikoiraradalta 17.15 ja muuten paikkana Kauppi.
Kieli: Suomi, Englanti
Tapahtuman järjestäjä: Luuppi ry

Hei, tule rakkaan lemmikkisi kanssa yhdessä metsäkävelylle, käymme kävelemässä karvakuonojemme kanssa pienen lenkin Kaupin poluilla. Voit saapua myös ilman lemmikkiä. Tuothan paikalle vain lemmikkejä, joilla on rokotukset kunnossa ja osaavat käyttäytyä muiden lemmikkien ja ihmisten seurassa

Skeittaus lajikokeilu

Aika: To 9.11. klo. 17-20
Paikka: Bommarin skeittiramppi, rakennustalo, Hervannan kampus
Kieli: Suomi, Englanti
Tapahtuman järjestäjä: TTHP

Oletko aina halunnut kokeilla skeittaamista? No nyt on sun tsäänssi! Jos sinulla ei ole omaa lautaa, saat sen meiltä lainaan ja tarjolla on myös opastusta!

Perjantai 10.11.

Kyykkää ja kaakaota

Aika: 10.11. klo. 09:00-15:00
Paikka: Hakametsän hiekkakenttä, Kovajankatu 1
Kieli: Suomi, Englanti
Tapahtuman järjestäjä: TIRO

Mukavaa oleskelu, rentoa kyykän pelaamista ja tietysti lämmintä kaakaota!

Koko viikon ajan jatkuvat tapahtumat

Mepon nukkari

Aika: 6.-10.11.
Paikka: Mediapolis, Ransunraitti 1 33270 Tampere
Kieli: Suomi, Englanti
Tapahtuman järjestäjä: Tarina ry

Mediapoliksen kampuksella on koko viikon ajan avoinna huone, jossa voi rauhoittua esimerkiksi ottamalla päiväunet. Tilan löydät seuraamalla opasteita!