TAMKO TOPICS 17/2022

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

OPISKELIJAKUNTA 
1. Tursaspassin palautustsembalot tiistaina 26.4.! TURSASPASSITAPAHTUMA!
2. Tervetuloa edustajiston sääntömääräiseen kevätkokoukseen 27.4.!  TURSASPASSITAPAHTUMA!
3. Verenluovutus pääkampuksella 28.4. TURSASPASSITAPAHTUMA!

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ 
4. SportUnin uusi kesähinta ja avoimet ovet!
5. Parven viikon nostot
6. OP Tampereen neuvontapiste pääkampuksella 27.4.
7. Tervetuloa kokeilemaan roller derbyä TÄNÄÄN!
8. Nonverbaali- ja verbaali viestintä hyvinvoinnin ja onnistuneen vuorovaikutuksen lähteenä! -ryhmä opiskelijoille
9. Tule mukaan pesäpalloturnaukseen 5.5.


OPISKELIJAKUNTA

1. Tursaspassin palautustsembalot huomenna tiistaina!

Vuonna 2021 aloittaneet Tursaat, tervetuloa Tursaspassin palautustilaisuuteen! Teille jaetut Tursaspassit lunastetaan nyt takaisin, jotta voitte voittaa hienoja palkintoja! Sinun ei ole tarvinnut kerätä kaikkia rasteja, vaan passin palauttaneiden kesken arvotaan pääpalkintojen lisäksi muitakin palkintoja! (Tsekkaa Tursaspassistasi lisää!)

Milloin? – Tiistaina 26.4. Klo 12-18.
Missä? – Tamkon Solun edessä
Miksi? – Jotta voit voittaa palkintoja!

Palautustilaisuudessa voit suorittaa viimeisiä rasteja, tai lunastaa passiisi viimeisiä leimoja tehdyistä rasteista.
Jos et pääse palautustapahtumaan, niin ei hätää – passit voi palauttaa 30.4. mennessä Solulle.

Voit tulla paikalle myös hengailemaan, ostamaan haalarimerkkejä, kuuntelemaan musiikkia ja hakemaan ilmaisia tikkareita! 🍭 Ja ulkoilmatsembaloihin kuuluu mikäs muukaan kuin grillimakkara!

Tervetuloa!

2. Tervetuloa edustajiston sääntömääräiseen kevätkokoukseen 27.4.!

Tervetuloa edustajiston sääntömääräiseen kevätkokoukseen 27.4.2022 klo 12.00-14.00 TAMKin pääkampuksella luokassa H4-26.
Kokoukseen ovat tervetulleita kaikki Tamkon jäsenet.

Kokouksessa käsiteltävät sääntömääräiset kohdat:
1. Korkeakouluneuvoston ja tutkintolautakunnan kuulumiset
2. Toimintakertomus toimikaudelta 2021
3. Tilinpäätös ja tilintarkastuskertomus tilikaudelta 2021
4. Vastuuvapauden myöntäminen hallitukselle ja muille tilivelvollisille tilikaudelta 2021
5. Tampereen ammattikorkeakoulun osakeyhtiön hallituksen opiskelijajäsenen valinta kaudelle 2022–2023
6. TCR-Palvelut Oy ja laina

Tervetuloa mukaan!

3. Verenluovutus pääkampuksella torstaina!

Sinä voit pelastaa hengen – ihan tässä lähellä!
Verenluovutus on helppo tapa auttaa ja vie aikaakin vain noin tunnin. Pieni vaiva luovuttajalle on iso apu potilaalle.
 
Tule mukaan pelastamaan henkiä! Tamko ja SPR järjestävät verenluovutustilaisuuden
TAMKin pääkampuksen lämpiössä torstaina 28.4. klo 10-15

Voit varata ajan luovutukseen ja tehdä terveyskyselyn etukäteen osoitteessa veripalvelu.fi

Joka arkipäivä Suomessa tarvitaan noin 800 verenluovuttajaa. Verta tarvitsevat muun muassa leikkaus- ja syöpäpotilaat, onnettomuuksien uhrit ja vauvat. Kaikkien veriryhmien verta tarvitaan, koska potilaitakin on kaikista veriryhmistä. Ajankohtaisen veritilanteen voit aina tarkistaa nettisivuiltamme veritilannebarometrista. Toistaiseksi ei ole keksitty tekoverta, joka korvaisi luovutetun veren.
 
Voinko minä luovuttaa?
 
Suurin osa suomalaisista voi luovuttaa verta. Yleisimmin käytetyt lääkkeet kuten verenpaine-, kolesteroli- ja lievät masennuslääkkeet eivät yleensä estä verenluovutusta. Verenluovuttajan tulee olla terve, 18–70-vuotias ja painaa vähintään 50 kiloa. Uuden luovuttajan tulee olla alle 60-vuotias. 66 vuotta täyttänyt henkilö voi luovuttaa verta, jos edellisestä verenluovutuksesta on alle kaksi vuotta.
 
Voit tarkistaa sopivuutesi verenluovuttajaksi etukäteen netissä (www.sovinkoluovuttajaksi.fi)

Verenluovutuksesta saat leiman tursaspassiisi!


AINEJÄRJESTÖT JA OPISKELIJAELÄMÄ

4. SportUnin uusi kesähinta ja avoimet ovet!

Sportunilla uusi kesäkauden maksu!

Nyt voit hankkia itsellesi SportUnille liikkumisoikeuden myös pelkästään kesäksi. Kesäkausi on 1.5.-31.7.2022. SportUnin kesähinta on opiskelijoille 39 euroa ja henkilökunnalle 49 euroa. Kesämaksun voit suorittaa vain SportUnin liikuntakeskusten asiakaspalveluissa. Kesämaksut ovat myynnissä 25.4. alkaen, sillä viikko 17 on SportUnin avoimien ovien viikko.

SportUnilla avoimet ovet 25.-29. huhtikuuta

Tervetuloa tutustumaan SportUnin liikuntapalveluihin avointen ovien viikolla 25.-29. huhtikuuta 2022.
Avointen ovien viikolla kaikki SportUnin palvelut ovat maksuttomia (pl. yksilöpalvelut ja kurssit) ja voit kokeilla eri lajeja. Ryhmäliikuntatunneille ja sulkapallovuoroille ilmoittaudutaan Tuni-tunnuksilla SportUnin tarjontakalenterista. Kun tulet liikkumaan, näytä opiskelija/henkilökuntakortti liikuntakeskuksen vastaanotossa.

Tervetuloa!

Lue lisää: https://sites.tuni.fi/sportuni/

5. Kurkkaa Parveen!

Esimerkkejä tämän viikon toiminnasta:

Sparris
Keskittymisen tukeminen
Tiistaina klo 15–16.30, Parvi

Sparris
Opinnäytetyöpaja
Torstaina klo 15–16, Zoom

Nyyti chat
Vapu ei lopu raitistellenkaan
Torstaina klo 18–20 https://www.nyyti.fi/tapahtuma/nyytin-chat-klo-18-20-vapu-ei-lopu-raitistellenkaan/

Muista myös Get Stuff Done (maanantaisin klo 10–12, tiistaisin klo 14–16, keskiviikkoisin klo 14–16 ja torstaisin klo 13–15), CV-klinikka (torstaisin klo 13–15) ja opon, opintokuraattorin ja erityisopettajan walk-in pävystykset Parvessa useampana päivänä viikossa nopeasti ja vaivattomasti.

Parven kalenteri: https://calendar.google.com/calendar/u/0/embed?src=tamkparvi@gmail.com&ctz=Europe/Helsinki
Parven Instagram: @tamkparvi!
Parven Linktree: Linktr.ee/tamkparvi

6. OP Tampereen neuvontapiste pääkampuksella keskiviikkona! 

Hei opiskelija! Askarruttaako pankki- ja vakuutusasiat? Opiskelijan luottokortti, opintolaina tai asiakkuus suomalaisessa, osuustoiminnallisessa pankissa?

Tule jututtamaan OP Tampereen asiantuntijoita helposti kampuksellesi:
Ke 27.4. klo 10-14 Tampereen ammattikorkeakoulun päärakennuksen aula

Paikan päällä voit osallistua myös herkulliseen arvontaan ja saada suussa sulavan välipalan! Jos päädyt varaamaan Teams-neuvottelun kanssamme ja saamme sinusta asiakkaamme, pääset myös leffaan yhdessä ystäväsi kanssa!

7x. Tervetuloa kokeilemaan roller derbyä TÄNÄÄN!

Tampere Roller Derby ja Tampere Rollin’ Bros järjestävät jälleen suositun kokeilukerran, jossa pääset kokeilemaan rullaluistelua derby-luistimilla ja tutustumaan seuroihimme! Ei ennakkoilmoittautumista, tule vain paikalle ma 25.4. klo 20 Kauppi Sports Centeriin.

Kokeilukerta alkaa alkuinfolla ja lämmittelyllä, jonka jälkeen pääset kokeilemaan luistelua. Et tarvitse aiempaa luistelukokemusta tai omia varusteita. Ota mukaan vain sopivat vaatteet, vesipullo ja halutessasi sisäpelikengät.

Kokeilukerta ei sido mihinkään, mutta jos huomaat avoimien treenien jälkeen tarvitsevasi elämääsi lisää roller derbyä, voit ilmoittautua kevään alkeiskurssille! Tarkemmat tiedot julkaistaan pian Tampere Roller Derbyn nettisivuilla, stay tuned! Tuleville toimitsijoille, jotka osallistuvat alkeiskurssille ilman luistimia, kurssi on ilmainen.

Mitä on roller derby?
Roller derby on nopeatempoinen täyskontaktilaji, jota pelataan ovaalin muotoisella radalla quad-mallisilla rullaluistimilla. Molemmilla joukkueilla on kerrallaan viisi pelaajaa kentällä, yksi jammeri ja neljä blokkeria. Molemmat jammerit keräävät joukkueelle pisteitä luistelemalla rataa ympäri ja ohittamalla vastapuolen blokkereita. Blokkerit ovat puolustajahyökkääjiä, joiden tehtävänä on estää vastustajan jammeria ohittamasta ja auttaa samalla oma jammeri vastajoukkueen blokkereiden ohi. Pelissä on seitsemän tuomaria ja 9-12 toimitsijaa.

Seuroissamme ei suvaita minkäänlaista rasismia, seksismiä, homo- tai transfobiaa tai kiusaamista. Tule sellaisena kuin olet! Nähdään pian!

MISSÄ: Kauppi Sports Center, Kuntokatu 17, Tampere
MILLOIN: ma 25.4. klo 20.00
MITÄ MAKSAA: Ei mitään!

Lisätietoja: Tampere Roller Derby ry Tapahtuma Facebookissa

8. Nonverbaali- ja verbaali viestintä hyvinoinnin ja onnistuneen vuorovaikutuksen lähteenä! -ryhmä opiskelijoille

Aika: Ti 10.5. klo 15.15-17.30 ja Ti 17.5. klo 15.15-17.30

Paikka: TAU Virta 005 Draamatila (20)

Haluaisitko vahvistaa itsetuntemustasi vuorovaikutuksen saralla? Kaipaisitko hengähdyshetkeä arjen keskelle tai uusia voimavaroja pitkän etätyöskentelyjakson jälkeen? Toivoisitko löytäväsi uusia vahvuuksia tai haluaisitko kehittää itsesäätelyn taitoja? Näitä kaikkia tutkimme kahden kerran minivalmennuksessa.

TREYn tuutoroinnin asiantuntija järjestää osana omiin ekspressiivisen taideterapian ohjaaja -opintoihinsa liittyvänä työharjoitteluna vuorovaikutusvalmennuksen Tampereen yliopiston ja TAMKin opiskelijoille. Ryhmässä tutkitaan omaan hyvinvointiin, opiskeluun, työelämään ja voimavaroihin yhteydessä olevia vuorovaikutustaitoja turvallisessa ja sallivassa ilmapiirissä ilman arvostelua ja tulkintaa. Ryhmän tavoitteena on vahvistaa turvallisuuden tunnetta olla oma itsensä, yhteyttä omaan kehoon ja keinoja tasapainottaa kehoa ja mieltä. Työskentelyä ohjaavat opiskelijalle ajankohtaiset ja tärkeät teemat. Ryhmässä erilaisuus nähdään rikkautena ja mahdollisuutena oppia itsestä ja toisista. Ryhmä sopii monenlaisille opiskelijoille, joita kiinnostaa tutkia omaa elämää, voimavaroja ja hyvinvointia luovien menetelmien avulla. Harjoitukset voivat auttaa tunnistamaan uusia näkökulmia, lisätä itsetuntemusta ja voimavaroja. Keskiössä on oman kokemuksen tutkiminen ja omasta kokemuksesta oppiminen.

Minkäänlaisia ennakkotaitoja tai -kokemusta ryhmään osallistumiseksi ei tarvita. Uteliaisuus riittää. Mukaan tarvitset muistiinpanovälineet sekä vaatteet, joissa on mukava liikkua ja olla.

Ryhmään otetaan maksimissaan 12 opiskelijaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Ryhmä toteutetaan kaksikielisesti (fi ja en), mikäli opiskelijoita ilmoittautuu molemmista kieliryhmistä. Vastaan mielelläni valmennusta koskeviin kysymyksiin.

Yhteydenotot ja ilmoittautuminen su 8.5.2022 mennessä osoitteeseen: annina.kipponen@trey.fi.

Ilmoittautumalla annat luvan tallentaa tietosi valmennuksen järjestämistä ja viestintää varten.

9. Tule mukaan pesäpalloturnaukseen 5.5.

Kasaa joukkue ja lähde mukaan rentoon SportUnin pesäpalloturnaukseen. Mukaan peleihin otetaan maksimissaan kahdeksan joukkuetta (9-12 hlö/joukkue), joten kerätkää joukkue kasaan pikaisesti. Pelit toteutetaan voittaja jatkoon -menetelmällä ja pelit pelataan leikkimielisesti eli mukaan voi lähteä kaikentasoiset pelaajat. Mukaan tarvitset vain iloista mieltä ja joukkuehenkeä!

Riittää, kun yksi henkilö joukkueesta ilmoittautuu. Tapahtumaan ei vaadita SportUnin jäsenyyttä.

Milloin: 5.5.2022 klo 12-17 välisenä aikana. Tarkempi aikataulu selviää ilmoittautumisen päätyttyä.

Missä: Kaupin vesitornin kenttä, Kaupinkatu 2, 33500 Tampere. (Kaupinkatu 2 ei ole tarkka katuosoite kentälle vaan lähimpänä sitä oleva katuosoite). Helpoiten kentälle löytää, kun seuraa UKK-instituutin opasteita. Kun käännytään Koljontieltä kohti UKK-instituuttia ja edetään pieni mäki ylös, n. 100 m, on kenttä tien vasemmalla puolella.

Ilmoittautumaan pääset kurssisivustolta!