Tamko Topics 16/2023

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

OPISKELIJAKUNTA 
1. Opiskelijoiden mielenterveyspäivän tapahtuma keskiviikkona!
2. Tamkon tapahtumakalenteri on julkaistu!
3. Vielä ehdit hakea Tamkon häirintäyhdyshenkilöksi
4. Tamkon Loppumetri LEIMA TURSASPASSIIN
5. Tursaspassin palautustsembalot LEIMOJA TURSASPASSIIN
6. Tervetuloa edustajiston kevätkokoukseen LEIMA TURSASPASSIIN
7. Järjestyksenvalvojakoulutus toukokuun alussa
8. Solu sulkeutuu perjantaisin klo 15

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ 
9. Rentoutta mielelle ja keholle -kurssi
10. Pikadeitit 26.4.
11. Mielenterveyden EA 1 kurssi
12. OP Tampere pääkampuksella torstaina
13. Valmistuvien info: asiaa työllistymisestä 20.4.

OPISKELIJAKUNTA 

1. Mielenterveyspäivän tapahtuma pääkampuksella nyt keskiviikkona!


Ensi keskiviikkona joukko eri toimijoita kokoontuu pääkampuksen aulaan opiskelijoiden mielenterveyspäivän kunniaksi. Tapahtuman pääteemana on tänä vuonna kohtuus: jokainen meistä voi kohtuullistaa elämäänsä muuttamalla omaa toimintaa jaksamisensa edistämiseksi.

Tule katsomaan mitä mukavaa ständeiltä löytyy!  

MISSÄ?: TAMKin pääkampuksen Teiskontien puoleinen aula   
MILLOIN?: keskiviikkona 19.4. klo 11-14  
MIKSI?: Koska opiskelijoiden mielenterveys on tärkeää!   

2. Tamkon tapahtumakalenteri on julkaistu!

Tamkon tapahtumakalenterista löydät kootusti opiskelijatapahtumia laidasta laitaan!

Tamko kokoaa TAMKin ainejärjestöjen ja kerhojen sekä muiden sidosryhmien tapahtumia tapahtumakalenteriin. Päivitämme kalenteria viikoittain. 

Löydät kalenterin Tamkon nettisivuilta: https://tamko.fi/opiskelijakunta/vapaa-ajan-toiminta/tapahtumat/ Tällä hetkellä kalenteri pullistelee vapputapahtumia!

Valitse kalenterin reunasta aktiiviseksi kieleksi kategorioista Suomi, niin kalenteri näyttää sinulle kaikki suomenkieliset tapahtumat.

3. Vielä ehdit hakea Tamkon häirintäyhdyshenkilöksi

Haemme uusia häirintäyhdyshenkilöitä opiskelijakunnalle! 

Tamkolla on häirintäyhdyshenkilöitä, jotka tukevat ja neuvovat häirintää kohdanneita luottamuksellisesti ja vaitiolovelvollisuussopimuksen alaisuudessa. Kiusaamiseen, syrjivään tai loukkaavaan sekä epätasa-arvoiseen käytökseen suhtaudutaan Tampereen ammattikorkeakoulussa vakavasti ja häirintäyhdyshenkilöt ovat tukena tällaisissa tilanteissa. 

Häirintäyhdyshenkilöt ovat tavallisia opiskelijoita ja kaikki valitut koulutetaan tehtävään. Kannustamme opiskelijoita kaikenlaisista taustoista hakemaan tehtävään! Toivomme hakijoilta myös englannin kielen osaamista, sillä opiskelijayhteydenottoja saattaa tulla myös englanniksi. Valittuja häirintäyhdyshenkilöitä työssään tukee Tamkon sosiaalipoliittinen vastaava ja Tamkon työntekijä.  

Mikäli kiinnostuit, lähetä hakemus tehtävään tästä linkistä: https://lomake.tamk.fi/lomakkeet/34538/lomake.html sunnuntaihin 23.4.2023 mennessä. Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille. Lue lisää tai tutustu häirintäyhdyshenkilötoimintaan osoitteessa http://tamko.fi/hairintayhdyshenkilot.  

4. Tamkon Loppumetri

Ai että se ois aika kevään kuumimpien bileiden eli Tamkon Loppumetrin! Nyt on aika laulaa, tanssia ja bailata kun Viihdemaailma Ilonan ovet aukeavat torstaina 20.4. klo 21. Ota ystävät ja juhlafiilis mukaan, koska näitä lukuvuoden päätösbileitä ei kannata missata!

Ja illasta ei missään nimessä voi tulla tylsä, kun llonan lavan pääsee valtaamaan Stepa! Tämä Pohjoisen suomiräpin ääneksikin tituleerattu artisti saa kenet vaan hyvälle tuulelle ja pitämään hauskaa.

Jäikö haalarimerkki saamatta Alkumetristä? Ei hätää! Tässä tapahtumassa on merkkiä senkin edestä.

Tapahtuma järjestetään 20.4.2023 Viihdemaailma Ilonassa. Ovet ovat auki 21 – 05.
Ennakkoliput myynnissä Kide.appissa NYT: https://kide.app/events/c5102d3b-c2c4-4799-b354-eb52feccddf9Lipun hinta ennakkoon on 4€ Tamkon jäsenille ja 8€ ei-jäsenille. Ennakkolipulla pääsee omasta jonosta sisälle kello 24 asti. Liput ovelta 10€.

Loppumetri toimii TTOn, TIROn ja PIRATEn järjestämän Wappustartin virallisina jatkoina!
Ole siellä tai ole neliö.

! Opiskelijakunta Tamkon kaikki tapahtumat ovat täysin häirintävapaita eikä minkäänlaista häirintää tai syrjintää hyväksytä. Koulutetut häirintäyhdyshenkilöt tavoitat sähköpostiosoitteesta hairintayhdyshenkilot@tamko.fi.

! Mikäli haluat lisätietoa tapahtuman saavutettavuudesta tai esteettömyydestä, ole hyvä ja ota yhteyttä saavutettavuus@tamko.fi

Tapahtumasta saat myös leiman Tursaspasiisi!

5. Tursaspassin palautustsembalot

On tullut aika palauttaa Tursaspassit ja selvittää kuka ansaitsee Mahtitursaan ja Päällikkötursaan palkinnot tänä vuonna ja ketkä kaikki ovat ansainneet Aktiivitursaan-tittelin.

Tursaspassin palautustsembalot järjestetään ennen jo varsinaista palautuspäivää maanantaina 24.4. Solun pihalla klo 10-14.

Tule piipahtamaan tsembaloissa palauttamassa Tursaspassisi, tarjoilemme myös grillimakkaraa! Tsembaloissa on myös mahdollisuus kerätä passiin viimeisiä leimoja. 

Eniten leimoja keränneet voittavat huippupalkintoja! Jos sulla on passissa 15 leimaa, joista vähintään 5 on tapahtumista, saat haalarimerkin palauttaessasi passin!

Nähdään Solulla!

6. Tervetuloa edustajiston kevätkokoukseen!

Tervetuloa edustajiston sääntömääräiseen kevätkokoukseen keskiviikkona 19.4.2023 klo 16:00 TAMKin pääkampuksella auditoriossa E1-09.

Kokoukseen ovat tervetulleita kaikki Tamkon jäsenet! Kokouksessa käydään läpi ajankohtaisia asioita sekä sääntömääräisiä kohtia.

Kokoukseen osallistumalla saat myös leiman Tursaspasiisi!

Tervetuloa mukaan!

Kokouksen esityslistaan pääset tästä: https://tamko.fi/edustajiston-tiedotteet/tervetuloa-edustajiston-saantomaaraiseen-kevatkokokoukseen-19-4/

7. Järjestyksenvalvojakoulutus toukokuun alussa

Tamko järjestää jäsenilleen järjestyksenvalvojakoulutuksen toukokuun alussa yhteistyössä Total Sec Oy:n kanssa. Tamkon jäsenet voivat suorittaa koulutuksen osallistumismaksun tekemällä yhden työvuoron Total Sec Oy:lle tai hintaan 170€ (norm. 265€).

Koulutuksen kesto on 40h ja se toteutetaan hybridinä seuraavasti:

Pe 5.5. klo 17.00-21.00 ( Teoria, etä )
La 6.5. klo 11.00-18.00 ( Teoria, etä )
Su 7.5. klo 11.00-18.00 ( Teoria, etä )

Pe 12.5. klo 17.00-21.00 ( Teoria, etä )
La 13.5. klo 11.00-18.00 ( Lähiopetus Ea + Palo)
Su 14.5. klo 11.00-18.00 ( Lähiopetus voimankäyttö + koe)

Linkki ilmoittautumiseen alempana.

Kurssin voi maksaa työskentelemällä Huuhkajien Em-karsintaottelu Suomi-Slovenia jalkapallo-ottelussa Pe 16.6.2023. Otteluun on linja-autokuljetus Tampere-Helsinki-Tampere välille.

Tämän lisäksi on mahdollisuus työllistyä järjestyksenvalvoja tehtäviin Tamkon tai Total Sec Oy:n palvelukseen Tampereella ja ympäri Suomea. Tulevia tapahtumia, joihin voi työllistyä Tampereella:

· Blockfest, 18.-19.8.2023
· Hervanta open air, 16.-17.6.2022
· Saarihelvetti, 4.-5.8.2023

Koulutuksen jälkeen koulutettavan pitää hakea hyväksyntää järjestyksenvalvojana toimimiseen poliisilta. Lupahakemus maksaa 55,00 € mikä koulutettavan on maksettava itse, tätä maksua ei voi maksaa Tamko eikä Total Sec Oy.

Ilmoittaudu koulutukseen tästä:
https://forms.gle/q7WWZv7T9Y15b8fL9

Ilmoittautuminen on auki 2.5. asti.
Viimeinen ilmoittautumisen peruuttamispäivä on 2.5.


Muuta

Koulutukseen hakeutuvan tulee olla järjestyksenvalvojan tehtäviin soveltuva, eli rehellinen ja luotettava sekä henkilökohtaisilta ominaisuuksiltaan järjestyksenvalvojan tehtäviin soveltuva. (Ei tuomioita väkivalta-, omaisuus- tai huumausainerikoksista.)

Järjestyksenvalvojakortti on voimassa 5 vuotta sen myöntämisestä.

Kurssi toteutetaan, mikäli ilmoittautuneita tulee vähintään 20.

Ilmoittautumisen sulkeuduttua saat sähköpostiin maksutiedot, jossa on ohjeet kurssin maksua varten, mikäli olet valinnut maksavasi kurssin rahalla. Kaikki ilmoittautuneet saavat ennen kurssin alkua lisätietoja sisältävän sähköpostin.


Tamkon jäsenyys tarkistetaan.

Kurssiin liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä:
Hannu Vappula
hannu.vappula@totalsec.fi

8. Solu sulkeutuu perjantaisin klo 15

Solun uudet muuttuneet aukioloajat ovat voimassa tästä päivästä 17.4.2023 lähtien.
Toimistomme on auki maanantaista torstaihin klo 9-16 ja perjantaisin klo 9-15.

Muutos koskee siis perjantai-iltapäivää, jolloin toimistomme sulkeutuu tuntia aikaisemmin.

Tervetuloa kahville!

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ 

9. Rentoutta mielelle ja keholle -kurssi

Hei opiskelija, tuntuuko kevät kuormittavalta ja kiireiseltä? Tervetuloa hakemaan rentoutta mielelle ja keholle!

Olet tervetullut Wellbeing Labin järjestämälle kurssille “Rentoutta mielelle ja keholle”. Neljän kerran kurssilla tehdään erilaisia rentoutumis- ja kehotietoisuusharjoitteita pienellä ryhmällä ilman kiirettä ja paineita. Saat käytännön työkaluja omaan palautumiseen ja oman kehon kuuntelemiseen.

Kurssin teemoja ovat: mielikuvien avulla rentoutuminen, liikkuvuus ja hengittäminen, vireystilan tunnistaminen ja säätely, progressiivinen rentoutuminen, lempeät venytykset ja maadoittuminen.

Kurssi pidetään TAMKin pääkampuksen tiloissa torstaisin 20.4., 27.4., 4.5. ja 11.5. kello 14.30. Harjoituskerran kesto on 45 minuuttia. Kurssimaksu on 10 euroa, sisältäen kaikki kerrat ja kerroilla käytettävät välineet. Osallistumiseen kuuluu palautteen antaminen toiminnan kehittämisen tueksi. Kurssille mahtuu kymmenen osallistujaa.

Ilmoittaudu oheisen linkin kautta: https://forms.office.com/e/DRbdseePDW

Ystävällisin terveisin Fysioterapeuttiopiskelijat / Wellbeing Lab

10. Pikadeitit 26.4.

Wappuheilaa vailla?
Ei hätää, tule Opiskelijoiden Pikadeitit- tapahtumaan!
Pikadeitti on hauska ja helppo tapa tutustua uusiin ihmisiin!

Milloin? Keskiviikkona 26.4. klo 17-19
Missä? Kulttuuritalo  Telakan yläkerran salissa, Tullikamarin aukio 3.
Mitä maksaa? Tapahtumaan osallistuminen  on ilmaista. Halutessasi voi nauttia pienen iltapalatarjoilun hintaan  5€.

Sitovat ilmoittautumiset oheisen linkin kautta: https://www.mvs.fi/srk/tampere/url/h3LsnkHPMr TAI risto.korhonen@evl.fi p. 050 383 5391

Huom!  Ilmoittautuminen viim. 23.4. mennessä

Tapahtumassa noudatetaan turvallisemman tilan ja yhdenvertaisuuden periaatteita.
Järjestäjinä: YTHS Tampere, Seurakuntien oppilaitostyö     

11. Mielenterveyden EA1 kurssi

Tule oppimaan lisää mielenterveydestä YTHS:n Mielenterveyden Ensiapu 1 -kurssilla!

Mielenterveys on osa kokonaisterveyttämme, josta voi huolehtia kuten muustakin terveydestä. Hyvä mielenterveys lisää hyvinvointiamme ja auttaa meitä selviytymään elämään kuuluvista vaikeuksista. Mielenterveyden Ensiapu 1 -kurssilla pääset pohtimaan omaan hyvinvointiin liittyviä kysymyksiä ja huolehtimaan omasta mielenterveydestäsi. 

 Mielenterveyden ensiapu® 1 -koulutuksessa saat tutkittua tietoa mielenterveydestä ja siihen vaikuttavista tekijöistä ja pääset harjoittelemaan mielenterveystaitoja. Koulutuksessa käsitellään mm. mitä hyvä mielenterveys on, tunnetaitoja ja elämän kriisejä, ihmissuhteita ja vuorovaikutusta sekä elämänhallintaa. Kurssin on osallistujalle maksuton ja osallistujat saavat kurssilta oman työkirjan.

Kouluttajina toimivat YTHS:n psykologit. MTEA1-ryhmä järjestetään seuraavina ajankohtina: 

  • Maanantaina 8.5. klo 16-19   
  • Tiistaina 9.5. klo 16-19 
  • Maanantaina 15.5. klo 16-19 
  • Tiistaina 16.5. klo 16-19

Ryhmän tapaamiset järjestetään TAMKin pääkampuksella Kaupissa. Kurssin suorittaminen edellyttää jokaiseen tapaamiseen osallistumista, joten ilmoittauduthan vain, jos pääset kaikkiin tapaamisiin (painavasta syystä voi korvata yhden kerran korvaavalla tehtävällä). Ilmoittaudu toukokuun ryhmään viimeistään 20.4. Forms-lomakkeen kautta!


Lisää tietoa: https://intra.tuni.fi/content/news/46820

12. OP Tampere pääkampuksella torstaina

Op Tampereen kevään opiskelijakampuskiertue on jälleen täällä!

Tuu jutulle pankki- ja vakuutusasioista TAMKin päärakennuksen aulaan torstaina 20.4. klo 10-14! Osallistumalla arvontaan voit voittaa 100 euron arvoisen lahjakortin Poweriin ja herkutella suussasulavalla Kismetillä! 

Tavataan kampuksella!

13. Valmistuvien info: asiaa työllistymisestä 20.4.

Valmistuminen lähestyy ja työpaikka on vielä haussa?

Tule kuulemaan minkälaista tukea Tampereen kaupungin työllisyyspalvelut tarjoavat valmistuville opiskelijoille. Samalla kuulet Alumneille tarjottavista palveluista ja pääset tapaamaan TAMKin uraohjaajaa ja saamaan tarvittaessa apua työnhakuun.

Torstaina 20.4. klo 13.00–15.00 Parvessa (B1-24)

Aikataulu:

13.00 Tampereen työllisyyspalveluiden tarjoamat palvelut valmistumisen jälkeen (FIN + ENG)
13.40 Alumnien palvelut (FIN + ENG)
14.00–15.00 TAMK Urapalvelut työnhaun tukena / työnhakuklinikka

Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Tervetuloa!