Tamko Topics 50 / 2020

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Julkaiseminen Topicsissa: Tamko Topics lähetetään jäsenille sähköpostitse maanantaisin ja materiaali toimitetaan edellisen viikon keskiviikon aikana Tamkon viestinnän asiantuntijalle osoitteeseen topicsiin(at)tamko.fi.
Tiedotusmateriaali ja uutiset lähetetään suomeksi ja mahdollisuuksien mukaan englanniksi. Pidätämme oikeuden päättää toimitettujen tekstien julkaisemisesta, muokkaamisesta ja/tai lyhentämisestä. Muistathan kuitenkin, että todennäköisimmin tiedotteesi julkaistaan, kun se on jo valmiiksi tiiviissä muodossa ja molemmilla kielillä kohderyhmästä riippuen.

OPISKELIJAKUNTA

 1. Tamkon info YTHS-uudistuksesta 9.12. klo 15-16
 2. Portti Työelämään rekrytointitapahtuma 18.1.-21.1.2021
 3. Tamkon toimisto auki sopimuksesta joulukuussa
 4. Lukuvuositarran postitus

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

 1. Puuduttaako etäopiskelu? Apua on tarjolla
 2. TAMK Opiskelijoiden ja henkilökunnan Digivalmius -kysely
 3. Liikunta-alan töitä tarjolla
 4. YTHS2021 Facebook-live 10.12.2020
 5. Osallistu SportUnin etätunneille!
 6. Kehitä liikeideaasi ja tiimiäsi seuraavalle tasolle – Startup Experience Esihautomo alkaa Y-kampuksella 13.1.
 7. Kestävä kehitys x Yhdenvertaisuus -visiointitapahtuma 29.–30.1.2021
 8. SRV:n harjoittelijahaku
 9. Opiskelijan terveyspalvelut koronaan viittaavissa oireissa

Opiskelijakunta

1. Tamkon info YTHS-uudistuksesta 9.12. klo 15-16

Ammattikorkeakouluissa tutkintoon johtavan koulutuksen opiskelijoita koskeva YTHS-uudistus astuu voimaan 1.1.2021 alkaen. Tamko järjestää avoimen infotilaisuuden tulevasta muutoksesta TAMKin opiskelijoille Zoomissa keskiviikkona 9.12.2020 klo 15-16!

Muun muassa näistä puhutaan:
Miten palvelut muuttuvat
Mistä palvelut jatkossa löytyvät
Mitä sinun tulee tietää terveydenhoitomaksusta

Aikaa on varattu myös opiskelijoiden kysymyksille aiheesta, tervetuloa! Tapahtuman Zoom-linkki (Meeting ID: 642 5119 7181): https://bit.ly/2KFcRbP

Tarkista myös yleisiä Tamkolaisten lähettämiä kysymyksiä YTHS-uudistuksesta vastauksien kera täältä: https://bit.ly/2V7ojPz

2. Portti Työelämään rekrytointitapahtuma 18.1.-21.1.2021

Tapahtumapäivien (18.1. – 21.1.2021) aikana opiskelijoilla on mahdollisuus löytää tiensä työelämään esimerkiksi opinnäytetöiden ja harjoittelupaikkojen muodossa.

Tiivistettynä tavat joilla Portti 2021 toimii:
– Osallistuvien yritysten esittelyt ja mahdolliset työ- sekä harkkapaikat Portti 2021 messukatalogissa
– Mahdollisuus varata esimerkiksi 15min aika, jolloin yrityksen edustajaa voi tavata etänä kahden kesken (Teams, Zoom, Google Meet tms.)
– Mahdollisuus osallistua suuremmalle yleisölle pidettyyn seminaarihetkeen, jossa voi saada lisätietoja yrityksestä. Livetilaisuudet toteutetaan Teams Liven kautta.

Lisätietoja:
https://portti.tamk.fi/
Facebook-tapahtuma
Portti Jobteaserissa

3. Tamkon toimisto auki sopimuksesta joulukuussa

Tamkon toimisto on auki joulukuussa vain sopimuksesta.

Toimistomme on kokonaan suljettu seuraavina päivinä:
23.12. – 3.1. sekä 6.1. (loppiainen)
Alkuvuoden 2021 aukioloajoista tiedotetaan myöhemmin.

Lisätiedot ja yhteystiedot.

4. LUKUVUOSITARRAN POSTITUS

Poikkeusaika ja pandemia vaativat poikkeuksellisia tekoja, jotta arki sujuu jouhevammin. Nyt voit ostaa postituksen lukuvuositarrallesi! Postituksen voit ostaa Kide.appin kautta.

Opiskelijakunnan jäsenyys tulee olla maksettu ennakkoon useammaksi vuodeksi TAI olet jatkanut jäsenyyttäsi Tamkon nettisivujen kautta, jotta lukuvuositarrasi postitetaan sinulle. Huomioithan, että jäsenyys tarkistetaan ennen lukuvuositarran lähettämistä. Mikäli olet maksanut jäsenyyden tilisiirtona, lähetäthän kuitin sähköpostitse toimisto@tamko.fi, niin saamme tarrasi postiin.

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

5. Puuduttaako etäopiskelu? Apua on tarjolla

Keväällä tapahtunut yhtäkkinen siirtymä etäopetukseen tarkoitti uuden opettelua meille kaikille. Tämä näkyi väistämättä myös opetuksessa, kun soveltuvia työkaluja ja menetelmiä osin vasta harjoiteltiin. Tilanne kuormitti opiskelijoita. Etäopetuksen jatkuessa myös keväällä teemme TAMKissa hartiavoimin töitä kehittääksemme etäopetuksen laatua. Jos koet etäopiskelun itsellesi haastavaksi, otathan yhteyttä ajoissa matalalla kynnyksellä (linkit vievät intraan):

Oma opettajatuutori
Opinto-ohjaaja
Hyvinvoinnin ohjaaja
Kansainvälisten opiskelijoiden sosiaaliohjaus
Oppilaitospastori
Opiskelijaterveys
Uraohjaus

Voit olla yhteydessä myös Tamkoon matalalla kynnyksellä, sieltä sinut tarvittaessa ohjataan eteenpäin oikealle taholle. Vertaistukea voit saada osallistumalla myös Nyyti ry:n chatteihin.

Lue lisää Intran tiedotteesta.

6. TAMK Opiskelijoiden ja henkilökunnan Digivalmius -kysely

Opiskelija, vastaa opiskelijoiden digitaaliset valmiudet kyselyyn ja auta meitä kehittämään digitaalisten opetus- ja työvälineiden sekä verkko-opetuksen, -opiskelun ja -työn laatua. Vastauksia käytetään (anonyymisti) myös tutkimustarkoituksiin. Vastaa täällä: http://digivalmius.fi

Kysely kestää n. 15 min. Vastausaikaa on 15.12.2020 asti. Kysymyksiin vastaavat tutkijat Antti Syvänen (antti.syvanen@tuni.fi) ja Erkko Sointu (erkko.sointu@uef.fi).

7. Liikunta-alan töitä tarjolla

Haluaisitko ohjata tai valmentaa nuorekkaassa ja kehittyvässä seurassa? Haluaisitko ohjata lapsia, nuoria tai aikuisia harrasteryhmissä tai valmentaa joukkuevoimistelua tai kilpa-aerobicia, joko harrastus- tai totisemmassa kilpailumielessä? Jos vastasit kyllä, olet tervetullut mukaan meidän toimintaan!

Nokian Voimisteluseura hakee nyt vahvistusta ohjaaja- ja valmentajatiimeihin. Meillä voit työskennellä sellaisen tuntimäärän viikossa, joka sopii sinun elämäntilanteeseesi tällä hetkellä. Maksamme palkkion palkkana sopimuksen mukaan. Lisää tietoa seurasta löydät osoitteesta www.nokianvoimisteluseura.fi.

Laita esittely itsestäsi ja ohjaus-/valmennustoiveistasi sähköpostilla: toimisto@nokianvoimisteluseura.fi Kannattaa toimia nopeasti, sillä palkkaamme uusia henkilöitä sitä mukaa kuin sopivia löytyy. Lisätietoja voit kysyä: puheenjohtaja Mira Viitanen, iltaisin soittamalla tai viestillä, 040 748 5282

8. YTHS2021 Facebook-live 10.12.2020

Askarruttaako opiskeluterveydenhuollon muutokset? Mitä jokaisen korkeakouluopiskelijan on hyvä tietää opiskeluterveydenhuollon palveluista ja YTHS:llä asioinnista?

Ota faktat haltuun, tule linjoille Facebook-liveen 10.12.2020 klo 14.00-15.00. YTHS:n yleislääkäri Minna Paavonsalo sekä YTHS2021-projektipäällikkö Tiina Andersén kiteyttävät keskeiset muutokset ja vastaavat kysymyksiisi. Lähetä kysymyksesi ennakkoon!

9. Osallistu Sportunin etätunneille

SportUni järjestää liikuntakeskusten sulun aikana etätunteja livenä yksityisessä Facebook-ryhmässä SportUni Live. Ryhmään voivat liittyä kaikki liikuntamaksun maksaneet. Lue lisää.

10. Kehitä liikeideaasi ja tiimiäsi seuraavalle tasolle – Startup Experience Esihautomo alkaa Y-kampuksella 13.1.

Onko sinulla tiimi ja liikeidea, mutta tarvitset tukea seuraavissa askelissa kohti omaa yritystä ja vahvemaa tiimiä? Startup Experience Esihautomossa kehitetään liikeideaa ja omaa sekä tiimin osaamista tiimivalmentamisen eri menetelmien, sekä erilaisten verkkoluentojen, kirjallisuuden, artikkeleiden ja online-materiaalien avulla. Opintojen sisältö suunnitellaan tiimikohtaisesti sinun tiimisi tarpeiden ja liikeidean pohjalta.

Lue lisää ja ilmoittaudu: https://www.y-kampus.fi/fi/opinnot/startup-experience-esihautomo-2/

11. KESTÄVÄ KEHITYS X YHDENVERTAISUUS -VISIOINTITAPAHTUMA 29.–30.1.2021

Tampereen korkeakouluyhteisö kokoontuu visioimaan konkreettisia askeleita vastuulliseen ja yhdenvertaiseen tulevaisuuteen. Tule mukaan tekemään koulutuksesta, tutkimuksesta ja yhteisön arjesta kestävämpää!

Kutsumme 29.1.–30.1.2021 järjestettävään tapahtumaan opiskelijat, opettajat, tutkijat ja hallinnon henkilöstön toimimaan erilaisten teemojen alle muodostettaviin tiimeihin. Ilmoittaudu mukaan tapahtumasivulla viimeistään 1.12.

12. SRV:n harjoittelijahaku

SRV:n harjoitteluhaku on tarkoitettu rakennusalan amk- ja yliopisto-opiskelijoille. Etsimme harjoittelijoita SRV:lle pääkaupunkiseudun ja Pirkanmaan lisäksi myös Oulun sekä Turun alueyksiköiden työmaille kesäksi 2021. – Nyt on aika toimia! Lue lisää.

13. Opiskelijan terveyspalvelut koronaan viittaavissa oireissa

Hei opiskelija! Jos tunnet hengitystieoireita tai muita koronavirukseen viittaavia oireita tai muusta syystä epäilet tartuntaa, ota yhteyttä opiskeluterveydenhuoltoon puhelimitse. Tullinkulman opiskeluterveydessä (Hammareninkatu 7, 2. ja 4.krs.) opiskelijoita hoitaa kolme vastuutiimiä. Ajanvaraus ja neuvonta auki ma-pe klo 8-12 (tarkista muutokset nettisivuilta).

Tiimi 1: Tekniikka, Metsätalous, Media, Energy and Environmental Engineering, Media and Arts
puhelin 040 806 2454

Tiimi 2: Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala (paitsi sosionomit), Matkailu-, ravitsemis- ja talousala, Nursing
puhelin 040 806 2459

Tiimi 3: Musiikki, Liiketalous, Tietojenkäsittely, Sosiaaliala (sosionomit), International Business, Software engineering
puhelin 040 806 2455

Opiskeluterveydenhuollon ollessa suljettu ota yhteyttä Tampereen kaupungin terveyspalvelujen neuvontaan numeroon 03 5657 0023 (joka päivä klo 7–22). Lisätietoja: www.tampere.fi/opiskeluterveydenhuolto ja www.tampere.fi/koronavirus