Tamko Topics 49 / 2020

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Julkaiseminen Topicsissa: Tamko Topics lähetetään jäsenille sähköpostitse maanantaisin ja materiaali toimitetaan edellisen viikon keskiviikon aikana Tamkon viestinnän asiantuntijalle osoitteeseen topicsiin(at)tamko.fi.
Tiedotusmateriaali ja uutiset lähetetään suomeksi ja mahdollisuuksien mukaan englanniksi. Pidätämme oikeuden päättää toimitettujen tekstien julkaisemisesta, muokkaamisesta ja/tai lyhentämisestä. Muistathan kuitenkin, että todennäköisimmin tiedotteesi julkaistaan, kun se on jo valmiiksi tiiviissä muodossa ja molemmilla kielillä kohderyhmästä riippuen.

OPISKELIJAKUNTA

 1. Portti Työelämään rekrytointitapahtuma 18.1.-21.1.2021
 2. Tamkon toimisto auki sopimuksesta joulukuussa
 3. Tamkon info YTHS-uudistuksesta 9.12. klo 15-16
 4. Tamkon opiskelijakortit alkavat toimimaan kulkukortteina Kuntokadun kampuksella
 5. Lukuvuositarran postitus
 6. Tamkon jäsen, käytä Pivoa!

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

 1. Puuduttaako etäopiskelu? Apua on tarjolla
 2. Mitä mieltä olet intranetistä? Vastaa kyselyyn!
 3. Kehitä liikeideaasi ja tiimiäsi seuraavalle tasolle – Startup Experience Esihautomo alkaa Y-kampuksella 13.1.
 4. Kestävä kehitys x Yhdenvertaisuus -visiointitapahtuma 29.–30.1.2021
 5. CityShoppari nyt ilmaiseksi loppuvuodeksi Pivon käyttäjille
 6. Finanssikoutsien talouswebinaari: Säästäminen ja sijoittaminen nyt katsottavissa tallenteena
 7. Sparris-pajat ja Kysy Erkalta tuokiot kaikille opiskelijoille
 8. Opiskelijan terveyspalvelut koronaan viittaavissa oireissa

Opiskelijakunta

1. Portti Työelämään rekrytointitapahtuma 18.1.-21.1.2021

Tapahtumapäivien (18.1. – 21.1.2021) aikana opiskelijoilla on mahdollisuus löytää tiensä työelämään esimerkiksi opinnäytetöiden ja harjoittelupaikkojen muodossa.

Tiivistettynä tavat joilla Portti 2021 toimii:
– Osallistuvien yritysten esittelyt ja mahdolliset työ- sekä harkkapaikat Portti 2021 messukatalogissa
– Mahdollisuus varata esimerkiksi 15min aika, jolloin yrityksen edustajaa voi tavata etänä kahden kesken (Teams, Zoom, Google Meet tms.)
– Mahdollisuus osallistua suuremmalle yleisölle pidettyyn seminaarihetkeen, jossa voi saada lisätietoja yrityksestä. Livetilaisuudet toteutetaan Teams Liven kautta.

Lisätietoja:
https://portti.tamk.fi/
Facebook-tapahtuma
Portti Jobteaserissa

2. Tamkon toimisto auki sopimuksesta joulukuussa

Tamkon toimisto on auki joulukuussa vain sopimuksesta.

Toimistomme on kokonaan suljettu seuraavina päivinä:
23.12. – 3.1. sekä 6.1. (loppiainen)
Alkuvuoden 2021 aukioloajoista tiedotetaan myöhemmin.

Lisätiedot ja yhteystiedot.

3. Tamkon info YTHS-uudistuksesta 9.12. klo 15-16

Ammattikorkeakouluissa tutkintoon johtavan koulutuksen opiskelijoita koskeva YTHS-uudistus astuu voimaan 1.1.2021 alkaen. Tamko järjestää avoimen infotilaisuuden tulevasta muutoksesta TAMKin opiskelijoille Zoomissa keskiviikkona 9.12.2020 klo 15-16!

Muun muassa näistä puhutaan:
Miten palvelut muuttuvat
Mistä palvelut jatkossa löytyvät
Mitä sinun tulee tietää terveydenhoitomaksusta

Aikaa on varattu myös opiskelijoiden kysymyksille aiheesta, tervetuloa! Tapahtuman Zoom-linkki (Meeting ID: 642 5119 7181): https://bit.ly/2KFcRbP

Tarkista myös yleisiä Tamkolaisten lähettämiä kysymyksiä YTHS-uudistuksesta vastauksien kera täältä: https://bit.ly/2V7ojPz

4. Tamkon opiskelijakortit alkavat toimimaan kulkukortteina Kuntokadun kampuksella

TAMKin Kuntokadun kampuksella sähkölukot vaihtuvat opiskelijakortilla toimiviksi. Samalla nykyiset kulkukortit poistuvat käytöstä vaihtotyön edetessä. Vaihdoksen on tarkoitus olla valmis kuluvan vuoden loppuun mennessä. Siihen saakka on siis käytössä kahta erilaista kulkukorttia rinnakkain.

Kaikkien elokuussa 2020 tai sen jälkeen aloittaneiden ja sen jälkeen Tamkon opiskelijakortin hankkineiden kulkukortit pitäisi toimia uudenmallisiin kortinlukijoihin ilman erillistä rekisteröintiä.

Kaikkia muita pyydetään käymään Teiskontien puoleisessa infossa rekisteröimässä opiskelijakorttinsa uudenmallisissa lukijoissa toimiviksi (auki arkisin klo 7-21 ja la 8-16). Liikuntamaksun maksaneiden opiskelijakortit on myös viety järjestelmään, eikä siis pitäisi vaatia erillistä rekisteröintiä heidän osaltaan. Lue lisää.

5. Lukuvuositarran postitus

Poikkeusaika ja pandemia vaativat poikkeuksellisia tekoja, jotta arki sujuu jouhevammin. Nyt voit ostaa postituksen lukuvuositarrallesi! Postituksen voit ostaa Kide.appin kautta.

Opiskelijakunnan jäsenyys tulee olla maksettu ennakkoon useammaksi vuodeksi TAI olet jatkanut jäsenyyttäsi Tamkon nettisivujen kautta, jotta lukuvuositarrasi postitetaan sinulle. Huomioithan, että jäsenyys tarkistetaan ennen lukuvuositarran lähettämistä. Mikäli olet maksanut jäsenyyden tilisiirtona, lähetäthän kuitin sähköpostitse toimisto@tamko.fi, niin saamme tarrasi postiin.

6. Tamkon jäsen, käytä pivoa!

Tamkon jäsenenä etuihisi kuuluu mm. Pivo-mobiilisovelluksesta löytyvä opiskelijakortti ja sen kautta valtakunnallisesti Slice-edut.

 1. Lataa Pivo ja ota se käyttöön puhelinnumerollasi, verkkopankkitunnuksillasi ja maksukorttisi tiedoilla.
 2. Valitse Pivon päänäkymästä Opiskelijakortti ja valitse opiskelijajärjestösi.
 3. Luo itsellesi kortti seuraamalla Pivon ohjeita.

Jotta voit ottaa Pivon opiskelijakortin käyttöön, sinun tulee olla opiskelijakuntasi jäsen. Opiskelijakortin kuvan voi vaihtaa puolen vuoden välein. Lisätietoja Pivosta.

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

7. Puuduttaako etäopiskelu? Apua on tarjolla

Keväällä tapahtunut yhtäkkinen siirtymä etäopetukseen tarkoitti uuden opettelua meille kaikille. Tämä näkyi väistämättä myös opetuksessa, kun soveltuvia työkaluja ja menetelmiä osin vasta harjoiteltiin. Tilanne kuormitti opiskelijoita. Etäopetuksen jatkuessa myös keväällä teemme TAMKissa hartiavoimin töitä kehittääksemme etäopetuksen laatua. Jos koet etäopiskelun itsellesi haastavaksi, otathan yhteyttä ajoissa matalalla kynnyksellä (linkit vievät intraan):

Oma opettajatuutori
Opinto-ohjaaja
Hyvinvoinnin ohjaaja
Kansainvälisten opiskelijoiden sosiaaliohjaus
Oppilaitospastori
Opiskelijaterveys
Sparris-pajat ja Kysy Erkalta -tuokiot
Uraohjaus

Voit olla yhteydessä myös Tamkoon matalalla kynnyksellä, sieltä sinut tarvittaessa ohjataan eteenpäin oikealle taholle. Vertaistukea voit saada osallistumalla myös Nyyti ry:n chatteihin.

Lue lisää Intran tiedotteesta.

8. Mitä mieltä olet intranetistä? Vastaa kyselyyn!

Ihana, kamala, ihan hyvä, turha, kehityskelpoinen? Kerro mielipiteesi intranetistä 5.12. mennessä ja vaikuta siihen, miten intranetiä jatkossa kehitetään. Vastaa kyselyyn sähköisellä lomakkeella. Lomake on avoinna 5.12.2020 kello 23:59 saakka.

Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan kolme kestokassia, jotka sisältävät mukin, teetä ja suklaata. Osallistuaksesi arvontaan kerro sähköpostiosoitteesi lomakkeella.

9. Kehitä liikeideaasi ja tiimiäsi seuraavalle tasolle – Startup Experience Esihautomo alkaa Y-kampuksella 13.1.

Onko sinulla tiimi ja liikeidea, mutta tarvitset tukea seuraavissa askelissa kohti omaa yritystä ja vahvemaa tiimiä? Startup Experience Esihautomossa kehitetään liikeideaa ja omaa sekä tiimin osaamista tiimivalmentamisen eri menetelmien, sekä erilaisten verkkoluentojen, kirjallisuuden, artikkeleiden ja online-materiaalien avulla. Opintojen sisältö suunnitellaan tiimikohtaisesti sinun tiimisi tarpeiden ja liikeidean pohjalta.

Lue lisää ja ilmoittaudu: https://www.y-kampus.fi/fi/opinnot/startup-experience-esihautomo-2/

10. Kestävä kehitys x Yhdenvertaisuus -visiointitapahtuma 29.–30.1.2021

Tampereen korkeakouluyhteisö kokoontuu visioimaan konkreettisia askeleita vastuulliseen ja yhdenvertaiseen tulevaisuuteen. Tule mukaan tekemään koulutuksesta, tutkimuksesta ja yhteisön arjesta kestävämpää!

Kutsumme 29.1.–30.1.2021 järjestettävään tapahtumaan opiskelijat, opettajat, tutkijat ja hallinnon henkilöstön toimimaan erilaisten teemojen alle muodostettaviin tiimeihin. Ilmoittaudu mukaan tapahtumasivulla viimeistään 1.12.

11. CITYSHOPPARI NYT ILMAISEKSI LOPPUVUODEKSI PIVON KÄYTTÄJILLE

CityShoppari 2020 on nyt ilmainen Pivon opiskelijakortin käyttäjille koko loppuvuodeksi (norm. 9,90 €)! CityShopparista löydät satoja etuja, joilla syöt ja shoppailet alehintaan ympäri Suomen.

Näin saat CityShopparin käyttöön ilmaiseksi:

 1. Varmista, että sinulla on Pivon uusin versio ja Pivon opiskelijakortti käytössä.
 2. Avaa Pivon päänäkymästä CityShoppari.
 3. Paina Ota käyttöön ja hyväksy vielä tietojesi käyttö.

12. Finanssikoutsien talouswebinaari: Säästäminen ja sijoittaminen nyt katsottavissa tallenteena

Finanssikoutsien 17.11. lähetetty talouswebinaari säästämisestä ja sijoittamisesta on nyt katsottavissa YouTubessa: https://www.youtube.com/watch?v=vSbC8NiUG0w

13. Sparris-pajat ja Kysy Erkalta tuokiot kaikille opiskelijoille

Tule mukaan erityisopettajien vetämiin kohtaamisiin, jossa voidaan keskustella osallistujen toiveiden mukaan mistä vaan, mutta olemme myös kohdentaneet kunkin pajan myös eri teemoille: oppimisen menetelmät, ajanhallinta, lukemisen ja kirjoittamisen taidot ja tekniikat sekä opinnäytetyö. Etäopiskelun haasteet ja niihin ratkaisujen löytäminen noussee tapaamisissa esille. Kaikki tapaamiset ovat etänä,ja mukaan pääset alla olevien zoom-linkkien kautta.

Tapaamiset viikolla 49:

Tiistai 1.12. klo 16.00-17.30 Mirja Kopra, Opinnäytetyössä eteenpäin (Zoom)

14. Opiskelijan terveyspalvelut koronaan viittaavissa oireissa

Hei opiskelija! Jos tunnet hengitystieoireita tai muita koronavirukseen viittaavia oireita tai muusta syystä epäilet tartuntaa, ota yhteyttä opiskeluterveydenhuoltoon puhelimitse. Tullinkulman opiskeluterveydessä (Hammareninkatu 7, 2. ja 4.krs.) opiskelijoita hoitaa kolme vastuutiimiä. Ajanvaraus ja neuvonta auki ma-pe klo 8-12 (tarkista muutokset nettisivuilta).

Tiimi 1: Tekniikka, Metsätalous, Media, Energy and Environmental Engineering, Media and Arts
puhelin 040 806 2454

Tiimi 2: Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala (paitsi sosionomit), Matkailu-, ravitsemis- ja talousala, Nursing
puhelin 040 806 2459

Tiimi 3: Musiikki, Liiketalous, Tietojenkäsittely, Sosiaaliala (sosionomit), International Business, Software engineering
puhelin 040 806 2455

Opiskeluterveydenhuollon ollessa suljettu ota yhteyttä Tampereen kaupungin terveyspalvelujen neuvontaan numeroon 03 5657 0023 (joka päivä klo 7–22). Lisätietoja: www.tampere.fi/opiskeluterveydenhuolto ja www.tampere.fi/koronavirus