Tamko Topics 51 / 2020

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Julkaiseminen Topicsissa: Tamko Topics lähetetään jäsenille sähköpostitse maanantaisin ja materiaali toimitetaan edellisen viikon keskiviikon aikana Tamkon viestinnän asiantuntijalle osoitteeseen topicsiin(at)tamko.fi.
Tiedotusmateriaali ja uutiset lähetetään suomeksi ja mahdollisuuksien mukaan englanniksi. Pidätämme oikeuden päättää toimitettujen tekstien julkaisemisesta, muokkaamisesta ja/tai lyhentämisestä. Muistathan kuitenkin, että todennäköisimmin tiedotteesi julkaistaan, kun se on jo valmiiksi tiiviissä muodossa ja molemmilla kielillä kohderyhmästä riippuen.

OPISKELIJAKUNTA

  1. Tamkon YTHS-info nyt katsottavissa tallenteena
  2. Tamkon toimisto auki sopimuksesta joulukuussa
  3. Portti Työelämään rekrytointitapahtuma 18.1.-21.1.2021

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

  1. Korkeakouluopiskelija, maksa terveydenhoitomaksu Kelalle
  2. Puuduttaako etäopiskelu? Apua on tarjolla
  3. The FAN Night before Christmas -verkostoitumistapahtuma
  4. Tiitus Group hakee itsenäisiä sisällöntuottajia
  5. Liikunta-alan töitä tarjolla
  6. Tutustu hallitusosaamiseen Y-kampuksella – Tulevaisuuden hallitusosaamisen kurssi alkaa tammikuussa 2021
  7. SRV:n harjoittelijahaku on auki

Opiskelijakunta

1. Tamkon YTHS-info nyt katsottavissa tallenteena

Ammattikorkeakouluissa tutkintoon johtavan koulutuksen opiskelijoita koskeva YTHS-uudistus astuu voimaan 1.1.2021 alkaen. Tamko järjesti 9.12. avoimen infotilaisuuden tulevasta muutoksesta, ja tilaisuuden tallenne on nyt katsottavissa jälkikäteen: https://youtu.be/LAg-UI5eORw

Mikä ihmeen YTHS-uudistus? Ota faktat haltuun: https://www.yths.fi/yths/yths-2021/missa-q-siella-a/

Näin maksat YTHS-maksun: https://www.kela.fi/nain-maksat-korkeakouluopiskelijan-terveydenhoitomaksun

2. Tamkon toimisto auki sopimuksesta joulukuussa

Tamkon toimisto on auki joulukuussa vain sopimuksesta.

Toimistomme on kokonaan suljettu seuraavina päivinä:
23.12. – 3.1. sekä 6.1. (loppiainen)
Alkuvuoden 2021 aukioloajoista tiedotetaan myöhemmin.

Lisätiedot ja yhteystiedot.

3. PORTTI TYÖELÄMÄÄN REKRYTOINTITAPAHTUMA 18.1.-21.1.2021

Tapahtumapäivien (18.1. – 21.1.2021) aikana opiskelijoilla on mahdollisuus löytää tiensä työelämään esimerkiksi opinnäytetöiden ja harjoittelupaikkojen muodossa.

Tiivistettynä tavat joilla Portti 2021 toimii:
– Osallistuvien yritysten esittelyt ja mahdolliset työ- sekä harkkapaikat Portti 2021 messukatalogissa
– Mahdollisuus varata esimerkiksi 15min aika, jolloin yrityksen edustajaa voi tavata etänä kahden kesken (Teams, Zoom, Google Meet tms.)
– Mahdollisuus osallistua suuremmalle yleisölle pidettyyn seminaarihetkeen, jossa voi saada lisätietoja yrityksestä. Livetilaisuudet toteutetaan Teams Liven kautta.

Lisätietoja:
https://portti.tamk.fi/
Facebook-tapahtuma
Portti Jobteaserissa

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

4. Korkeakouluopiskelija, maksa terveydenhoitomaksu Kelalle

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palveluihin oikeutetut ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijat maksavat terveydenhoitomaksun Kelalle. Korkeakouluopiskelijat maksavat terveydenhoitomaksun Kelalle ensimmäisen kerran kevätlukukaudelta 2021. Maksun voi maksaa jo nyt.

Maksa terveydenhoitomaksu Kelalle, jos suoritat korkeakoulututkintoa ja olet läsnä oleva kevätlukukaudella 2021. Maksu pitää maksaa viimeistään 31.1.2021 jos olet siihen mennessä ilmoittautunut läsnä olevaksi. Sinulle ei lähetetä laskua, vaan maksu täytyy maksaa oma-aloitteisesti Kelan sähköisessä asiointipalvelussa. Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu on 35,80 euroa lukukaudessa vuonna 2021.

Näin maksat korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun
Usein kysyttyä korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksusta

5. Puuduttaako etäopiskelu? Apua on tarjolla

Keväällä tapahtunut yhtäkkinen siirtymä etäopetukseen tarkoitti uuden opettelua meille kaikille. Tämä näkyi väistämättä myös opetuksessa, kun soveltuvia työkaluja ja menetelmiä osin vasta harjoiteltiin. Tilanne kuormitti opiskelijoita. Etäopetuksen jatkuessa myös keväällä teemme TAMKissa hartiavoimin töitä kehittääksemme etäopetuksen laatua. Jos koet etäopiskelun itsellesi haastavaksi, otathan yhteyttä ajoissa matalalla kynnyksellä (linkit vievät intraan):

Oma opettajatuutori
Opinto-ohjaaja
Hyvinvoinnin ohjaaja
Kansainvälisten opiskelijoiden sosiaaliohjaus
Oppilaitospastori
Opiskelijaterveys
Uraohjaus

Voit olla yhteydessä myös Tamkoon matalalla kynnyksellä, sieltä sinut tarvittaessa ohjataan eteenpäin oikealle taholle. Vertaistukea voit saada osallistumalla myös Nyyti ry:n chatteihin. Lue lisää Intran tiedotteesta.

6. The FAN Night before Christmas -verkostoitumistapahtuma 16.12.

Tervetuloa verkostoitumaan ruoasta ja ruokainnovaatioista kiinnostuneiden opiskelijoiden ja start-up toimijoiden kesken virtuaaliglögin äärelle! Ilmoittautumislomake (ilmoittautuminen päättyy 16.12. klo 13): https://www.lyyti.fi/reg/The_FAN_Night

The FAN Night before Christmas on erinomainen mahdollisuus verkostoitua ja halutessasi saada palautetta omille ideoille tai businessaihioille. Oma businessidea ei ole välttämätön, voit tulla myös kuulolle. Tapahtuman yhteinen ohjelma on englanninkielinen, mutta verkostoituminen ja pitchaus on ehdottomasti sallittua myös suomeksi. Lämpimästi tervetuloa!

7. Tiitus Group hakee itsenäisiä sisällöntuottajia

Tiitus Groupilla on auennut haku, jossa etsitään itsenäisiä sisällöntuottajia tuottamaan opiskelijoiden näköistä sisältöä tulevaa opiskelijoille suunnattua mediatoteutusta varten. Aiheet voivat liittyä opiskeluun, opiskelijan työelämään, opiskelijan arkeen tai vaikka opiskelijan vapaa-aikaan. Artikkeleita kirjoitettaisiin muutama kuukaudessa, jokaisesta kirjoitetusta artikkelista maksetaan korvaus. Kaikki tapahtuu etänä ja opiskelijalle sopivana ajankohtana.

Lisätietoa paikasta löytyy täältä: https://app.tiitus.fi/tiitus/jobs/192800?jobs=192800

Kysymykset: Jukka Sierla, jukka.sierla@tiitus.fi

8. LIIKUNTA-ALAN TÖITÄ TARJOLLA

Haluaisitko ohjata tai valmentaa nuorekkaassa ja kehittyvässä seurassa? Haluaisitko ohjata lapsia, nuoria tai aikuisia harrasteryhmissä tai valmentaa joukkuevoimistelua tai kilpa-aerobicia, joko harrastus- tai totisemmassa kilpailumielessä? Jos vastasit kyllä, olet tervetullut mukaan meidän toimintaan!

Nokian Voimisteluseura hakee nyt vahvistusta ohjaaja- ja valmentajatiimeihin. Meillä voit työskennellä sellaisen tuntimäärän viikossa, joka sopii sinun elämäntilanteeseesi tällä hetkellä. Maksamme palkkion palkkana sopimuksen mukaan. Lisää tietoa seurasta löydät osoitteesta www.nokianvoimisteluseura.fi.

Laita esittely itsestäsi ja ohjaus-/valmennustoiveistasi sähköpostilla: toimisto@nokianvoimisteluseura.fi Kannattaa toimia nopeasti, sillä palkkaamme uusia henkilöitä sitä mukaa kuin sopivia löytyy. Lisätietoja voit kysyä: puheenjohtaja Mira Viitanen, iltaisin soittamalla tai viestillä, 040 748 5282

9. Tutustu hallitusosaamiseen Y-kampuksella – Tulevaisuuden hallitusosaamisen kurssi alkaa tammikuussa 2021

Tulevaisuuden hallitusosaamisen kurssilla pääset tutustumaan eri teemoihin ja aiheisiin hallitustyöskentelyn ympärillä. Teemoja ovat muun muassa hallituksen rooli, hallitus startupissa ja strateginen ennakointi hallitustyöskentelyssä. Sisältöä on myös uudistettu ja uusina aiheina ovat viestintä ja brändäys hallituksen näkökulmasta sekä henkilöstön hyvinvointi ja työnantajakokemus. Kurssi toteutetaan yhteistyössä kokeneiden hallitusosaajien kanssa.

Kurssi starttaa 11.1.2021, lue lisää ja ilmoittaudu mukaan: https://www.y-kampus.fi/fi/opinnot/tulevaisuuden-hallitusosaaminen-3/

10. SRV:n harjoittelijahaku

SRV:n harjoitteluhaku on tarkoitettu rakennusalan amk- ja yliopisto-opiskelijoille. Etsimme harjoittelijoita SRV:lle pääkaupunkiseudun ja Pirkanmaan lisäksi myös Oulun sekä Turun alueyksiköiden työmaille kesäksi 2021. – Nyt on aika toimia! Lue lisää.