Tamko Topics 34 / 2021

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Julkaiseminen Topicsissa: Tamko Topics lähetetään jäsenille sähköpostitse maanantaisin ja materiaali toimitetaan edellisen viikon keskiviikon aikana Tamkon viestinnän asiantuntijalle osoitteeseen topicsiin(at)tamko.fi.
Tiedotusmateriaali ja uutiset lähetetään suomeksi ja mahdollisuuksien mukaan englanniksi. Pidätämme oikeuden päättää toimitettujen tekstien julkaisemisesta, muokkaamisesta ja/tai lyhentämisestä. Muistathan kuitenkin, että todennäköisimmin tiedotteesi julkaistaan, kun se on jo valmiiksi tiiviissä muodossa ja molemmilla kielillä kohderyhmästä riippuen.

OPISKELIJAKUNTA
1. Restart the Student life: 6.9.-26.9.
2. Lähde mukaan Vertaiskoutsiksi! Lisähaku auki 23.8.-5.9.2021
3. Hae Tamkon häirintäyhdyshenkilöksi 31.8. mennessä!
4. Ilmainen opiskelijatarran postitus 3. ja 4. vuoden opiskelijoille 30.9 asti
5. Aloittava opiskelija: tietoa Pivon mobiiliopiskelijakortin toiminnasta

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ
6. Opiskelija! Mistä löydät mitäkin tietoa? Lähde liikkeelle intrasta!
7. Avoin tehtävä TAMKissa: Harjoittelija opiskelijarekrytointiin
8. SportUnin ryhmäliikuntakausi starttaa 30.8.
9. Tietoa koronarokotuksista Tampereella
10. Campusravitan aukioloajat

Opiskelijakunta

1. Restart the Student life: 2. vuoden opiskelijoiden startti lukuvuoteen!

Restart the Student life on erityisesti toisen ja sitä vanhempien vuosien opiskelijoille suunnattu startti lukuvuoteen. Kaikki TAMKin opiskelijat voivat silti osallistua tapahtumaan. Opiskelijat voivat kiertää rasteja luokittain tai pienemmissä ryhmissä 6.9.-26.9. Tapahtuma on hieno mahdollisuus tutustua omiin vuosikurssilaisiin ja samalla myös Tampereen opiskelijaelämään, mukana on yli 100 rastia. Lisäksi tarjolla on huimia palkintoja, joten osallistuminen kannattaa. Tapahtumaan pääset mukaan Seppo.io-sovelluksen kautta (linkki julkaistaan myöhemmin). Tapahtuma Facebookissa.

2. Lähde mukaan Vertaiskoutsiksi! Lisähaku auki 23.8.-5.9.2021

Oletko kiinnostunut tuutoroinnista Tamkossa? Haluaisitko kehittää TAMKin henkeä vielä yhteisöllisemmäksi ja tukea kanssaopiskelijoita sekä kerryttää samalla opintopisteitä? Lähde mukaan vertaiskoutsiksi! Ilmoittaudu mukaan tällä lomakkeella 5.9. mennessä.

Vertaiskoutsina voit ohjata ja tukea siirto-opiskelijoita, opintoihin palaavia tai keksiä yhteisöllistä tekemistä sosiaalisia kontakteja kaipaaville opiskelijoille. Voit myös hyödyntää omia kiinnostuksen kohteita tekemistä ja tapaamisia suunnitellessa. Tamko kouluttaa vertaiskoutsit yhteistyössä TAMKin kanssa, joten innostunut ja positiivinen asenne riittää! Vertaiskoutsaus sopii mm. aiemmille tuutoreille tai jos opiskelet sosiaalialaa. Vertaiskoutsauksesta saat myös opintopisteitä.
 
Lisätietoja Tamkon hallituksen tuutorivastaavalta Johannalta (tuutori@tamko.fi) tai Tamkon tuutoroinnin asiantuntijalta Elliltä (elli@tamko.fi).

3. Hae Tamkon häirintäyhdyshenkilöksi 31.8. mennessä!

Tamko hakee uusia häirintäyhdyshenkilöitä! Hakulomake ja lisätietoja.

  • Tamkon häirintäyhdyshenkilönä tuet ja neuvot häirintää kohdanneita luottamuksellisesti (vaitiolovelvollisuussopimus)
  • Saat koulutuksen tehtävään, lisäksi häirintäyhdyshenkilöitä tukee työssään Tamkon sosiaalipoliittinen vastaava sekä Tamkon työntekijä.
  • Kiusaamiseen, syrjivään tai loukkaavaan sekä epätasa-arvoiseen käytökseen suhtaudutaan Tampereen ammattikorkeakoulussa vakavasti ja häirintäyhdyshenkilöt ovat tukena tällaisissa tilanteissa.

4. Ilmainen opiskelijatarran postitus 3. ja 4. vuoden opiskelijoille 30.9 asti

Hei 3. ja 4. vuoden opiskelija, voit tilata uuden opiskelijatarran nyt ilman postikuluja! Tee tilaus kätevästi Kide.appin kautta.

Syyskampanjamme on voimassa 30.9.2021 asti.

5. Aloittava opiskelija: tietoa Pivon mobiiliopiskelijakortin toiminnasta

Hei aloittava opiskelija! Kun olet maksanut opiskelijakunnan jäsenyyden, saat Pivon mobiiliopiskelijakortin ja edut käyttöösi alkaen siitä päivästä, kun opintosi konkreettisesti alkavat (ryhmäsi ensimmäinen lähipäivä kampuksella).

Ainejärjestöt & Opiskelijaelämä

6. Opiskelija! Mistä löydät mitäkin tietoa? Lähde liikkeelle intrasta!

tuni.fi/intra – kaikille yhteinen, jokaiselle oma

Intra on sisäisen viestinnän pääkanava ja väylä kaikkiin sähköisiin palveluihin.  

Löydät intrasta ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia, ohjeita opiskeluun, henkilökunnan yhteystiedot sekä oikopolut muihin järjestelmiin ja palveluihin. Käy intrassa – pysyt ajan tasalla!

7. Avoin tehtävä TAMKissa: Harjoittelija opiskelijarekrytointiin

Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijarekrytointi hakee harjoittelijaa määräaikaiseen työsuhteeseen ajalle 15.9.2021–15.2.2022 tai sopimuksen mukaan. Viiden kuukauden mittainen harjoittelupaikka soveltuu opiskelujensa loppuvaiheessa olevalle TAMKin tai Tampereen yliopiston tutkinto-opiskelijalle. Lue lisää tehtävästä ja lähetä hakemus: https://intra.tuni.fi/content/news/29555

8. SportUnin ryhmäliikuntakausi starttaa 30.8.

SportUnin ryhmäliikunnan syyskausi alkaa maanantaina 30.8. Ryhmäliikuntatunteja järjestetään joka viikonpäivä; sisällä ryhmäliikuntasaleissa, ulkona sekä etänä striimin kautta. Tunteja pidetään kaikissa liikuntakeskuksissamme. Osallistujamääriä on rajattu niin että turvavälit on mahdollista säilyttää. Tutustu tarjontaan.

9. Tietoa koronarokotuksista Tampereella

Ratinan rokotusyksikössä järjestetään rokotuksia tällä hetkellä seuraavasti:

  • Ajanvarauksella ma-pe klo 8-20
  • Ilman ajanvarausta ma-pe klo 8-18 (1. ja aikaistettu 2. rokote)
  • Toinen rokote eli tehosterokote annetaan 8-12 viikon kuluttua ensimmäisen rokotuksen jälkeen
  • Ratinan rokoteyksikkö on kiinni 26.-27.8.2021

Ajankohtaisimmat tiedot Tampereen rokotuksista: www.tampere.fi/koronarokotukset
Oma koronarokotus: miten, miksi ja milloin? (THL.fi)

10. Campusravitan aukioloajat

MA-PE
Deli Cafe klo 8-17
Aamupala klo 8-9.15
Lounas ja take away klo 10.30-16.30
DeliSalaatti 10.30-14.00
Campus Shop 9-14

Lauantaisin suljettu