Tamko Topics 33 / 2021

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Julkaiseminen Topicsissa: Tamko Topics lähetetään jäsenille sähköpostitse maanantaisin ja materiaali toimitetaan edellisen viikon keskiviikon aikana Tamkon viestinnän asiantuntijalle osoitteeseen topicsiin(at)tamko.fi.
Tiedotusmateriaali ja uutiset lähetetään suomeksi ja mahdollisuuksien mukaan englanniksi. Pidätämme oikeuden päättää toimitettujen tekstien julkaisemisesta, muokkaamisesta ja/tai lyhentämisestä. Muistathan kuitenkin, että todennäköisimmin tiedotteesi julkaistaan, kun se on jo valmiiksi tiiviissä muodossa ja molemmilla kielillä kohderyhmästä riippuen.

OPISKELIJAKUNTA

 1. Tamkon toimiston jäsenpalvelu auki arkisin klo 10-14, jonotus toistaiseksi ulkona
 2. Aloittava opiskelija: tietoa Pivon mobiiliopiskelijakortin toiminnasta
 3. Jatkava opiskelija: vanha lukuvuositarra voimassa 30.9.2021 asti
 4. Haemme uusia häirintäyhdyshenkilöitä opiskelijakunnalle!

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

 1. Syyslukukauden ensimmäiset Demola-projektit käynnistyvät online-opintoina!
 2. Nyyti ry:n syksyn chatit opiskelijoille
 3. Luonnonvara-alan AMK-opiskelija, osallistu videokilpailuun ja voita 3 000€!
 4. Restart-ohjelma digipelaamisen hallintaan
 5. Tervetuloa YTHS:n palveluihin uusi opiskelija!

Opiskelijakunta

1. Tamkon toimiston jäsenpalvelu auki arkisin klo 10-14, jonotus toistaiseksi ulkona

Tamkon toimiston jäsenpalvelu on auki arkisin klo 10-14. Jonotus jäsenpalvelutiskille tapahtuu toistaiseksi ulkona (sään salliessa), jotta sisätiloihin ei synny tungosta. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan syksyn aikana. Seuraamme koronatilanteen kehittymistä ja Pirkanmaan AVIn linjauksia. Hyvä muistaa kun saavut asioimaan Solulle:

 • Odota omaa palveluvuoroasi ulkona, näin vältämme jonojen muodostumisen sisätiloissa.
 • Saavu paikalle vain terveenä, käytä maskia ja vältä ylimääräistä oleskelua.
 • Suosittelemme Pivon mobiiliopiskelijakortin käyttöä mahdollisuuksien mukaan.
 • Suosittelemme myös, että yksi ihminen noutaisi useammalle jäsenelle uuden lukuvuositarran. Voit siis noutaa halutessasi kaverisi tarran, kun otat hänen opiskelijakorttinsa mukaan.
 • Mahdolliset maksut suoritetaan maksukortilla.
 • Saat myös tilattua uuden lukuvuositarran postitettuna.
 • Tamkon toimiston kahvitarjoilu ja sohvat palaavat käyttöön kun koronavirustilanne helpottaa.

Lisätietoja:
toimisto@tamko.fi
+358 44 382 6561

Koronapandemian ajan tiedotusta kannattaa seurata aktiivisesti TAMKin intrasta.

2. Aloittava opiskelija: tietoa Pivon mobiiliopiskelijakortin toiminnasta

Hei aloittava opiskelija! Kun olet maksanut opiskelijakunnan jäsenyyden, saat Pivon mobiiliopiskelijakortin ja edut käyttöösi alkaen siitä päivästä, kun opintosi konkreettisesti alkavat (ryhmäsi ensimmäinen lähipäivä kampuksella).

3. Jatkava opiskelija: vanha lukuvuositarra voimassa 30.9.2021 asti

Vanhan lukuvuositarran (09/2021, punainen) voimassaoloaika päättyy 30.9.2021. Ehdit siis uusia lukuvuositarrasi vielä syyskuun aikana, näin vältämme etenkin elokuussa isojen jonojen syntymistä Tamkon toimistolle.

Voit myös hankkia lukuvuositarran postitettuna.
Lisätiedot jäsenyyden jatkamisesta ja hinnoista.

Tamkon jäsen voi käyttää ilmaiseksi myös PIVO-mobiilisovelluksesta löytyvää opiskelijakorttia käyttäessään opiskelija-alennuksia.

Kysymyksiä opiskelijakorttiasioista? Täältä saat apua: toimisto(at)tamko.fi

4. Haemme uusia häirintäyhdyshenkilöitä opiskelijakunnalle!

Tamkolla on nimettynä mies- ja naisoletetut häirintäyhdyshenkilöt, jotka ovat TAMKin opiskelijoita. Nämä häirintäyhdyshenkilöt tukevat ja neuvovat häirintää kohdanneita luottamuksellisesti ja vaitiolovelvollisuussopimuksen alaisuudessa. Kiusaamiseen, syrjivään tai loukkaavaan sekä epätasa-arvoiseen käytökseen suhtaudutaan Tampereen ammattikorkeakoulussa vakavasti ja häirintäyhdyshenkilöt ovat tukena tällaisissa tilanteissa.
 
Tehtävään valitut opiskelijat koulutetaan tehtävään, joten haemme empaattisia, kuuntelevaisia ja luotettavia opiskelijoita eri tutkinto-ohjelmista. Valittuja häirintäyhdyshenkilöitä työssään tukee Tamkon sosiaalipoliittinen vastaava ja Tamkon työntekijä.  

Kiinnostuitko? Täytä hakulomake tehtävään tiistaihin 31.8.2021 mennessä! Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille. Lue lisää tai tutustu häirintäyhdyshenkilötoimintaan täällä.

Ainejärjestöt & opiskelijaelämä

5. Syyslukukauden ensimmäiset Demola-projektit käynnistyvät online-opintoina!

Kiinnostaako tulevaisuuden tarkastelu ja merkitykselliset, haastavat teemat? Tartu haasteeseen ja hae mukaan Demolan tulevaisuusprojektiin!

Syyskausi avataan mm. vähemmistöjen oikeuksiin, ilmastokriisiin, mielenterveyteen ja talouteen liittyvillä projekteilla. Tarkastele lisätietoja esimerkiksi näistä projekteista: ’Next #MeToo’, ’Wealthy Problems’ sekä ’Overton Window in 2050’ ja jätä hakemuksesi täällä.

Syksyn ensimmäisten projektien aikataulu: 3.9. – 29.10. (Hae 22.8. mennessä). Lisätietoja voit kysellä myös sähköpostitse: ida@demola.net

6. Nyyti ry:n syksyn chatit opiskelijoille

Nyytin syksy on taas täynnä vertaistoimintaa kaikille opiskelijoille verkossa! Chatit pyörivät tiistaisin ja torstaisin klo 18-20, joihin osallistuminen on maksutonta sekä anonyymia. Chatteihin ei myöskään tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Järjestämme syksyllä myös vertaistuellista kurssitoimintaa verkossa, johon ilmoittautumisesta lisätietoja luvassa myöhemmin. Tutustu syksyn chatteihin.

7. Luonnonvara-alan AMK-opiskelija, osallistu videokilpailuun ja voita 3 000€!

Miten parantaisit maatalouden työturvallisuutta? Osallistu Melan Fiksut farmivideot -kilpailuun ja voita 3 000€. Ilmoittautuminen on auki 16.8 – 31.10.2021. Lue lisää ja osallistu kisaan: mela.fi/fiksutfarmivideot

8. Restart-ohjelma digipelaamisen hallintaan

Restart-ohjelma auttaa, kun digipelaamisesta on tullut ongelma. Ehkä pelaaminen pyörii jatkuvasti ajatuksissa, tai arjen asioiden hoitamiselle ja ihmissuhteille ei jää aikaa. Maksuton ohjelma parantaa pelaamisen hallintaa ja siihen voi osallistua mistä päin Suomea tahansa. Täysi-ikäisille suunnattu ohjelma sopii tietokone-, konsoli- ja mobiilipelaajille ja siihen voi osallistua nimettömänä. Lue lisää tai hae ohjelmaan: www.peluuri.fi/restart

9. Tervetuloa YTHS:n palveluihin uusi opiskelija!

Tervetuloa korkeakouluopintojen pariin ja käyttämään opiskeluterveydenhuollon palveluita YTHS:ssä. Opintojesi aikana saat meiltä tukea hyvinvointiisi ja terveyteesi liittyvissä asioissa. Huolehdimme myös opiskeluyhteisöjen hyvinvoinnista. Tälle sivulle on näppärästi koottu lista hyödyllistä tietoa palveluista ja YTHS:lla asioinnista.