Tamko Topics 32 / 2021

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Julkaiseminen Topicsissa: Tamko Topics lähetetään jäsenille sähköpostitse maanantaisin ja materiaali toimitetaan edellisen viikon keskiviikon aikana Tamkon viestinnän asiantuntijalle osoitteeseen topicsiin(at)tamko.fi.
Tiedotusmateriaali ja uutiset lähetetään suomeksi ja mahdollisuuksien mukaan englanniksi. Pidätämme oikeuden päättää toimitettujen tekstien julkaisemisesta, muokkaamisesta ja/tai lyhentämisestä. Muistathan kuitenkin, että todennäköisimmin tiedotteesi julkaistaan, kun se on jo valmiiksi tiiviissä muodossa ja molemmilla kielillä kohderyhmästä riippuen.

OPISKELIJAKUNTA
1. Tamkon toimiston jäsenpalvelu auki 11.8. alkaen, jonotus tiskille ulkotiloissa
2. Aloittava opiskelija: tietoa Pivon mobiiliopiskelijakortin toiminnasta
3. Jatkava opiskelija: vanha lukuvuositarra voimassa 30.9.2021 asti
4. Haemme uusia häirintäyhdyshenkilöitä opiskelijakunnalle!

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ
5. Opiskelija! Mistä löydät mitäkin tietoa? Lähde liikkeelle intrasta!
6. Kirjautuminen TUNI-palveluihin edellyttää nyt kaksivaiheista tunnistusta
7. Syyslukukauden ensimmäiset Demola-projektit käynnistyvät online-opintoina!
8. Kuntokatu 3:n kierrätyspisteellä haettavissa toimistotarvikkeita
9. Nyyti ry:n syksyn chatit opiskelijoille
10. Tervetuloa YTHS:n palveluihin uusi opiskelija!

OPISKELIJAKUNTA

1. Tamkon toimiston jäsenpalvelu auki 11.8. alkaen, jonotus tiskille ulkotiloissa

Tamkon toimiston jäsenpalvelu on auki 11.8. alkaen klo 10. Palvelut ovat auki arkisin klo 10-14. Jonotus jäsenpalvelutiskille tapahtuu toistaiseksi ulkona, jotta sisätiloihin ei synny tungosta. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan syksyn aikana. Seuraamme koronatilanteen kehittymistä ja Pirkanmaan AVIn linjauksia. Hyvä muistaa kun saavut asioimaan Solulle:

  • Odota omaa palveluvuoroasi ulkona, näin vältämme jonojen muodostumisen sisätiloissa.
  • Saavu paikalle vain terveenä, käytä maskia ja vältä ylimääräistä oleskelua.
  • Suosittelemme Pivon mobiiliopiskelijakortin käyttöä mahdollisuuksien mukaan.
  • Suosittelemme myös, että yksi ihminen noutaisi useammalle jäsenelle uuden lukuvuositarran. Voit siis noutaa halutessasi kaverisi tarran, kun otat hänen opiskelijakorttinsa mukaan.
  • Mahdolliset maksut suoritetaan maksukortilla.
  • Saat myös tilattua uuden lukuvuositarran postitettuna.
  • Tamkon toimiston kahvitarjoilu ja sohvat palaavat käyttöön kun koronavirustilanne helpottaa.

Lisätietoja:
toimisto@tamko.fi
+358 44 382 6561

Koronapandemian ajan tiedotusta kannattaa seurata aktiivisesti TAMKin intrasta.

2. Aloittava opiskelija: tietoa Pivon mobiiliopiskelijakortin toiminnasta

Hei aloittava opiskelija! Kun olet maksanut opiskelijakunnan jäsenyyden, saat Pivon mobiiliopiskelijakortin ja edut käyttöösi alkaen siitä päivästä, kun opintosi konkreettisesti alkavat (ryhmäsi ensimmäinen lähipäivä kampuksella).

3. Jatkava opiskelija: vanha lukuvuositarra voimassa 30.9.2021 asti

Vanhan lukuvuositarran (09/2021, punainen) voimassaoloaika päättyy 30.9.2021. Ehdit siis uusia lukuvuositarrasi vielä syyskuun aikana, näin vältämme etenkin elokuussa isojen jonojen syntymistä Tamkon toimistolle.

Voit myös hankkia lukuvuositarran postitettuna.
Lisätiedot jäsenyyden jatkamisesta ja hinnoista.

Tamkon jäsen voi käyttää ilmaiseksi myös PIVO-mobiilisovelluksesta löytyvää opiskelijakorttia käyttäessään opiskelija-alennuksia.

Kysymyksiä opiskelijakorttiasioista? Täältä saat apua: toimisto(at)tamko.fi

4. Haemme uusia häirintäyhdyshenkilöitä opiskelijakunnalle!

Tamkolla on nimettynä mies- ja naisoletetut häirintäyhdyshenkilöt, jotka ovat TAMKin opiskelijoita. Nämä häirintäyhdyshenkilöt tukevat ja neuvovat häirintää kohdanneita luottamuksellisesti ja vaitiolovelvollisuussopimuksen alaisuudessa. Kiusaamiseen, syrjivään tai loukkaavaan sekä epätasa-arvoiseen käytökseen suhtaudutaan Tampereen ammattikorkeakoulussa vakavasti ja häirintäyhdyshenkilöt ovat tukena tällaisissa tilanteissa.
 
Tehtävään valitut opiskelijat koulutetaan tehtävään, joten haemme empaattisia, kuuntelevaisia ja luotettavia opiskelijoita eri tutkinto-ohjelmista. Valittuja häirintäyhdyshenkilöitä työssään tukee Tamkon sosiaalipoliittinen vastaava ja Tamkon työntekijä.  

Kiinnostuitko? Täytä hakulomake tehtävään tiistaihin 31.8.2021 mennessä! Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille. Lue lisää tai tutustu häirintäyhdyshenkilötoimintaan täällä.

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

5. Opiskelija! Mistä löydät mitäkin tietoa? Lähde liikkeelle intrasta!

Intra kokoaa yhteen opiskeluun liittyvät ohjeet, uutiset, tapahtumat, linkit opinnoissa tarvittaviin järjestelmiin, henkilöstön yhteystiedot sekä yksiköiden esittelysivut. Intra löytyy osoitteesta tuni.fi/intra. Muistathan myös, että Intra on opiskelijoiden ja henkilöstön tietolähde. Sen sijaan julkinen verkkosivusto tuni.fi palvelee vain ulkoisia kohderyhmiä. Lue lisää.

6. Kirjautuminen TUNI-palveluihin edellyttää nyt kaksivaiheista tunnistusta

Hei opiskelija! Muistutukseksi vielä että kaksivaiheinen eli vahva tunnistus on nyt käytössä kaikissa korkeakouluyhteisön sähköisissä palveluissa. Nyt sähköisiin palveluihin kirjaudutaan TUNI-sähköpostiosoitteella. Lisätietoja vahvasta tunnistuksesta löydät täältä.

Kysyttävää tai ongelmatilanteita? IT Helpdesk auttaa:
puh. 0294 520 500
it-helpdesk@tuni.fi
helpdesk.tuni.fi
status.tuni.fi

7. Syyslukukauden ensimmäiset Demola-projektit käynnistyvät online-opintoina!

Kiinnostaako tulevaisuuden tarkastelu ja merkitykselliset, haastavat teemat? Tartu haasteeseen ja hae mukaan Demolan tulevaisuusprojektiin!

Syyskausi avataan mm. vähemmistöjen oikeuksiin, ilmastokriisiin, mielenterveyteen ja talouteen liittyvillä projekteilla. Tarkastele lisätietoja esimerkiksi näistä projekteista: ’Next #MeToo’, ’Wealthy Problems’ sekä ’Overton Window in 2050’ ja jätä hakemuksesi täällä.

Syksyn ensimmäisten projektien aikataulu: 3.9. – 29.10. (Hae 22.8. mennessä). Lisätietoja voit kysellä myös sähköpostitse: ida@demola.net

8. Kuntokatu 3:n kierrätyspisteellä haettavissa toimistotarvikkeita

Kuntokatu 3:n kierrätyspisteellä (B3 ja C3:n välissä) on noudettavissa ylimääräisiä toimistotarvikkeita. Vielä ehit hakea omasi ja laittaa tavarat kiertoon!

9. Nyyti ry:n syksyn chatit opiskelijoille

Nyytin syksy on taas täynnä vertaistoimintaa kaikille opiskelijoille verkossa! Chatit pyörivät tiistaisin ja torstaisin klo 18-20, joihin osallistuminen on maksutonta sekä anonyymia. Chatteihin ei myöskään tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Järjestämme syksyllä myös vertaistuellista kurssitoimintaa verkossa, johon ilmoittautumisesta lisätietoja luvassa myöhemmin. Tutustu syksyn chatteihin.

Uusille opiskelijoille suunnattu chat: Uudet opinnot alkamassa ja perhosia vatsassa, torstaina 12.8. klo 18-20.

10. Tervetuloa YTHS:n palveluihin uusi opiskelija!

Tervetuloa korkeakouluopintojen pariin ja käyttämään opiskeluterveydenhuollon palveluita YTHS:ssä. Opintojesi aikana saat meiltä tukea hyvinvointiisi ja terveyteesi liittyvissä asioissa. Huolehdimme myös opiskeluyhteisöjen hyvinvoinnista. Tälle sivulle on näppärästi koottu lista hyödyllistä tietoa palveluista ja YTHS:lla asioinnista.