Tamko Topics 21 / 2021

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Julkaiseminen Topicsissa: Tamko Topics lähetetään jäsenille sähköpostitse maanantaisin ja materiaali toimitetaan edellisen viikon keskiviikon aikana Tamkon viestinnän asiantuntijalle osoitteeseen topicsiin(at)tamko.fi.
Tiedotusmateriaali ja uutiset lähetetään suomeksi ja mahdollisuuksien mukaan englanniksi. Pidätämme oikeuden päättää toimitettujen tekstien julkaisemisesta, muokkaamisesta ja/tai lyhentämisestä. Muistathan kuitenkin, että todennäköisimmin tiedotteesi julkaistaan, kun se on jo valmiiksi tiiviissä muodossa ja molemmilla kielillä kohderyhmästä riippuen.

OPISKELIJAKUNTA
1. Vastaa Tamkon jäsenpalvelukyselyyn ja osallistu arvontaan!
2. Jäsenrekisterissä käyttökatkos 26.5. klo 6 alkaen
3. Lähde järkkäriksi syksyn Tursajaisiin
4. Tamkon toimisto on kiinni toistaiseksi, palvelemme etänä normaalisti

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ
5. Saavu kampukselle vain välttämättömistä syistä valintakoeviikkojen aikana (31.5.-9.6.)
6. Hanki lippusi Syysfestiin 2021!
7. PIRATE ry:n viinijooga 25.5. klo 18
8. Campusravita kesätauolla 10.6.-1.8.
9. YTHS palvelee opiskelijoita läpi kesän
10. #Parvi – Auttamisen palvelut ja tukiverkostot opiskelijoille

Opiskelijakunta

1. Vastaa Tamkon jäsenpalvelukyselyyn ja osallistu arvontaan!

Miten Tamkon palveluita ja niiden vastaavuutta TAMKin opiskelijoiden tarpeisiin tulisi kehittää? Vastaa Tamkon jäsenpalvelukyselyyn ja osallistu samalla arvontaan ilmaisesta Solun saunan vuokrauksesta (voimassa syksyn 2021)!

Kyselyyn pääset täältä: https://forms.office.com/r/3AaZhn9X8U

Kyselyyn voivat vastata kaikki TAMKin opiskelijat.

2. Jäsenrekisterissä käyttökatkos 26.5. klo 6 alkaen

Jäsenrekisteri siirtyy uudelle palvelimelle 26.05.2021 klo 06:00 alkaen.
Tästä aiheutuu käyttökatkos jäsenrekisterin toimintaan sekä jäsenliittymis- ja jäsenyydenjatkamislomakkeille. Katkosta pyritään tekemään mahdollisimman lyhyt, mutta se voi kestää pisimmillään vuorokauden.

3. Lähde järkkäriksi syksyn Tursajaisiin!

Tamkon Tursajaiset järjestetään 80. kerran 8.9.2021. Tapahtumaa varten tarvitsemme vapaaehtoisia järjestyksenvalvojiksi. Palkkioksi saat lipun jatkoille, sekä tapahtuman haalarimerkin. Jos sinulla on JV-kortti sekä olet halukas toimimaan järjestyksenvalvojana Tamkon Tursajaisissa, laita sähköpostia kiinnostuksestasi osoitteeseen tapahtumat@tamko.fi. Ilmoittautumisen ei tarvitse olla vielä sitova vaan voit ilmoittautua alustavasti.

4. Tamkon toimisto on kiinni toistaiseksi

Tamkon toimisto on toistaiseksi kiinni tämänhetkisen koronavirustilanteen johdosta. HUOM: Ole poikkeusolojen aikana yhteyksissä jäsenpalveluihin liittyvissä asioissa WhatsAppin (+358 44 382 6561) tai toimiston sähköpostin kautta: toimisto@tamko.fi

Yleisesti kiirellisissä asioissa kannattaa soittaa tai olla yhteydessä pikaviestimillä. Tärkeimmissä ja talouteen liittyvissä asioissa paras tapa saada yhteys on sähköposti.

Ainejärjestöt & Opiskelijaelämä

5. Saavu kampukselle vain välttämättömistä syistä valintakoeviikkojen aikana (31.5. – 9.6.)

Tampereen ammattikorkeakoulun pääkampuksella järjestettävään yksivaiheiseen lähikokeeseen osallistuu noin 8000 hakijaa kahdeksan päivän aikana 15 tilaisuudessa maanantaista 31.5. keskiviikkoon 9.6.2021. Vastaavia valintakoetilaisuuksia järjestetään ympäri Suomen usealla paikkakunnalla. Ammattikorkeakoulut ovat sopineet yhdessä kokeen käytännön järjestelyistä. Kaikkialla noudatetaan viranomaisten (OKM, THL, AVI) antamia ohjeita ja suosituksia.

Korkeakouluyhteisön pandemiaryhmä ohjeistaa: Henkilöstöä ja opiskelijoita pyydetään välttämään kampuksilla liikkumista ja pysäköintiä valintakokeiden aikana. Lisätiedot.

6. Hanki lippusi syysfestiin 2021!

Opiskelijan Tampereen ja Särkänniemen SyysFest on täällä taas! Jo kolmatta kertaa järjestettävä opiskelijafestivaali saapuu Särkänniemeen heti lukukauden alussa, 7.9.2021 klo 16-20.

Hanki lippusi tapahtumaan täältä: https://kide.app/events/6e636254-8df6-4342-a870-ac440c9b1c57

SyysFestissä Särkänniemi on varattu illan ajaksi vain lipunostaneille opiskelijoille! Avoinna ovat huvipuiston hurjimmat huvilaitteet sekä ravintoloita, kioskeja ja pelejä. Lisätietoja tapahtumasta tulee pitkin kesää: Tapahtuma Facebookissa.

7. PIRATE ry:n viinijooga 25.5. klo 18

Mikä olisi rentouttavampi aloitus kesälle kuin yhdistelmä viiniä ja joogaa? Kiristääkö haalareista ja onko pää jumissa etäopiskeluista? Meillä on vastaukset näihin kysymyksiin! PIRATE ry järjestää  viinijoogan 25.5. klo 18, jossa pääset testaamaan haalareiden elastisuutta sekä kosteuttamaan kurkkuasi. Luvassa ohjattua joogaa rennoissa merkeissä Zoomin välityksellä. Ilmoittautuminen tapahtumaan on auki tapahtumapäivään saakka. Ilmoittautuneisiin ollaan yhteydessä sähköpostitse lähempänä tapahtumapäivää. Tapahtuma on maksuton.  

Mitä tarvitset osallistuaksesi? Tarvitset itsesi lisäksi haluamiasi virvokkeita, haalarit, viinilasin sekä iloisen ja rennon mielen. Voit osallistua tapahtumaan joko yksin tai porukassa. Pue siis yllesi haalarit ja tule kanssamme viettämään kevään viimeistä opiskelijatapahtumaa ennen kesälaitumille siirtymistä. Ilmoittaudu tästä.

8. Campusravita kesätauolla 10.6.-1.8.

Campusravitan kesän aukioloajat:
8.6. asti MA-PE:
DeliCafe klo 8-14
Aamupala klo 8-9:15
Lounas ja take away klo 10:30-14
Keskiviikkona 9.6. avoinna klo 8-13
Opinnäytetöiden kansia myydään 9.6. asti DeliCafessa.

10.6.-1.8. SULJETTU
Campus shop suljettu 29.5.-15.8.

9. YTHS palvelee opiskelijoita läpi kesän

Tiesithän, että YTHS palvelee opiskelijoita läpi kesän? Myös TAMKin opintokuraattorit ovat tavattavissa koko kesäkuun ajan. Älä epäröi hakea apua! Jos et tiedä kenen puoleen voisit kääntyä, niin muistathan TAMKin Kopparin (koppari.fi/tamk/).

10. #Parvi – Auttamisen palvelut ja tukiverkostot opiskelijoille

Vastatakseen opiskelijoiden hätään Tampereen korkeakouluyhteisö on yhdessä opiskelijajärjestöjen TREYn ja Tamkon kanssa perustanut uuden vertaistuellisen #parvi-yhteisön, jonka tarkoituksena on tuoda monet saatavilla olevat auttamisen palvelut ja tukiverkostot helposti opiskelijoiden löydettäväksi sekä madaltaa kynnystä avun hakemiseen. Parvesta löydät vertaistukea, auttamisen palveluita ja yksilöiden välisiä kohtaamisia. Parvi on olemassa silloin, kun sitä tarvitaan: www.tuni.fi/parvi-tamk

Lue lisää Parvesta.