Tamko Topics 22 / 2021

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Julkaiseminen Topicsissa: Tamko Topics lähetetään jäsenille sähköpostitse maanantaisin ja materiaali toimitetaan edellisen viikon keskiviikon aikana Tamkon viestinnän asiantuntijalle osoitteeseen topicsiin(at)tamko.fi.
Tiedotusmateriaali ja uutiset lähetetään suomeksi ja mahdollisuuksien mukaan englanniksi. Pidätämme oikeuden päättää toimitettujen tekstien julkaisemisesta, muokkaamisesta ja/tai lyhentämisestä. Muistathan kuitenkin, että todennäköisimmin tiedotteesi julkaistaan, kun se on jo valmiiksi tiiviissä muodossa ja molemmilla kielillä kohderyhmästä riippuen.

OPISKELIJAKUNTA
1. Tamko palvelee kesällä juhannukseen asti normaalisti etänä
2. Lähde järkkäriksi syksyn Tursajaisiin

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ
3. Saavu kampukselle vain välttämättömistä syistä valintakoeviikkojen aikana (31.5.-9.6.)
4. Hanki lippusi Syysfestiin 2021!
5. Opiskelija! Muista maksaa terveydenhoitomaksusi ajoissa
6. Ilmoittaudu läsnäolevaksi lukuvuodelle 2021-2022 31.7.2021 mennessä
7. Campusravita kesätauolla 10.6.-1.8.
8. Tutustu Tampere Summer Schoolin tarjontaan
9. YTHS palvelee opiskelijoita läpi kesän
10. Opiskelijan Tampereen etutärpit kesälle
11. #Parvi – Auttamisen palvelut ja tukiverkostot opiskelijoille

Opiskelijakunta

1. Tamko palvelee kesällä juhannukseen asti normaalisti etänä

Tamkon toimisto palvelee normaalisti etänä 24.6. asti. Lomailemme heinäkuussa, joten vastailemme tuolloin viesteihin pienellä viiveellä. Voit olla yhteyksissä jäsenpalveluihin liittyvissä asioissa WhatsAppin (+358 44 382 6561) tai toimiston sähköpostin kautta: toimisto@tamko.fi. Heinäkuussa kannattaa ottaa yhteyttä pääsääntöisesti sähköpostilla.

Pyrimme avaamaan toimistomme jälleen elokuussa, mikäli pandemiatilanne sen sallii. Uudet lukuvuositarrat ovat saatavilla 2.8.2021 alkaen, riippumatta siitä onko toimistomme vielä auki. Opiskelijakortin punainen lukuvuositarra on voimassa 30.9.2021 saakka.

Jäsenyyden jatkaminen onnistuu kätevästi nettisivujemme ”Jatka jäsenyyttäsi” -lomakkeen kautta. Lomakkeen kautta suoritettu maksu kirjautuu automaattisesti jäsenrekisteriimme ja sitä kautta mm. Pivoon. Mikäli tarvitset uuden tarran opiskelijakorttiisi kesän aikana, otathan meihin yhteyttä.

Saunavarauksien tilanteesta tiedotamme kesän aikana. Tamkon saunalla tehdään pientä remonttia kesän aikana.

Tämä on kevään viimeinen Tamko Topics. Kattavan uutiskirjeemme saat sähköpostiisi jälleen kesälomien jälkeen elokuussa! Seuraathan tiedotustamme kesällä Facebookissa ja Instagramissa.

2. Lähde järkkäriksi syksyn Tursajaisiin

Tamkon Tursajaiset järjestetään 80. kerran taas syksyllä 8.9. Tapahtumaa varten tarvitsemme vapaaehtoisia järjestyksenvalvojiksi. Palkkioksi saat lipun jatkoille, sekä tapahtuman haalarimerkin. Jos sinulla on JV-kortti sekä olet halukas toimimaan järjestyksenvalvojana Tamkon Tursajaisissa, laita sähköpostia kiinnostuksestasi osoitteeseen tapahtumat@tamko.fi. Ilmoittautumisen ei tarvitse olla vielä sitova vaan voit ilmoittautua alustavasti.

Ainejärjestöt & Opiskelijaelämä

3. Saavu kampukselle vain välttämättömistä syistä valintakoeviikkojen aikana (31.5. – 9.6.)

Tampereen ammattikorkeakoulun pääkampuksella järjestettävään yksivaiheiseen lähikokeeseen osallistuu noin 8000 hakijaa kahdeksan päivän aikana 15 tilaisuudessa maanantaista 31.5. keskiviikkoon 9.6.2021. Vastaavia valintakoetilaisuuksia järjestetään ympäri Suomen usealla paikkakunnalla. Ammattikorkeakoulut ovat sopineet yhdessä kokeen käytännön järjestelyistä. Kaikkialla noudatetaan viranomaisten (OKM, THL, AVI) antamia ohjeita ja suosituksia.

Korkeakouluyhteisön pandemiaryhmä ohjeistaa: Henkilöstöä ja opiskelijoita pyydetään välttämään kampuksilla liikkumista ja pysäköintiä valintakokeiden aikana. Lisätiedot.

4. Hanki lippusi syysfestiin 2021!

Opiskelijan Tampereen ja Särkänniemen SyysFest on täällä taas! Jo kolmatta kertaa järjestettävä opiskelijafestivaali saapuu Särkänniemeen heti lukukauden alussa, 7.9.2021 klo 16-20.

Hanki lippusi tapahtumaan täältä: https://kide.app/events/6e636254-8df6-4342-a870-ac440c9b1c57

SyysFestissä Särkänniemi on varattu illan ajaksi vain lipunostaneille opiskelijoille! Avoinna ovat huvipuiston hurjimmat huvilaitteet sekä ravintoloita, kioskeja ja pelejä. Lisätietoja tapahtumasta tulee pitkin kesää: Tapahtuma Facebookissa.

5. Opiskelija! Muista maksaa terveydenhoitomaksusi ajoissa

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palveluihin oikeutetut ammattikorkeakouluopiskelijat maksavat tammikuusta 2021 alkaen lukukausikohtaisen terveydenhoitomaksun Kelalle. YTHS:n palveluihin oikeutettuja ovat opiskelijat, jotka ovat ilmoittautuneet lukukaudelle läsnä olevaksi ja suorittavat alempaa tai ylempää korkeakoulututkintoa. Et voi saada maksusta vapautusta esimerkiksi siksi, että käytät YTHS:n palvelujen sijaan työterveyshuollon palveluja, tai siksi, että et saa opintotukea.

Terveydenhoitomaksusta täytyy maksaa OmaKelassa oma-aloitteisesti lukukausittain.

Syyslukukauden eräpäivä on 30.9., jos olet siihen mennessä ilmoittautunut läsnä olevaksi. Jos ilmoittaudut syyslukukaudelle 1.10. tai sen jälkeen, eräpäivä on 31.12. Kevätlukukauden eräpäivä on 31.1., jos olet siihen mennessä ilmoittautunut läsnä olevaksi. Jos ilmoittaudut kevätlukukaudelle 1.2. tai sen jälkeen, eräpäivä on 31.7.

6. Ilmoittaudu läsnäolevaksi lukuvuodelle 2021-2022 31.7.2021 mennessä

Säilyttääksesi opiskeluoikeutesi, sinun on lukuvuosittain ilmoittauduttava syys- ja kevätlukukaudelle läsnä- tai poissaolevaksi. Jos sinulle on myönnetty opiskeluoikeusajan jatko, läsnäolotietosi viedään järjestelmään automaattisesti.

Tee ilmoittautuminen seuraavalle lukuvuodelle PAKKI-työpöydällä 1.3. – 31.7. Voit halutessasi muuttaa kevätlukukaudelle tekemäänsä ilmoittautumista 30.11. mennessä ottamalla yhteyttä opintoasiainkoordinaattoriin. Lue lisää Intrasta.

7. Tutustu Tampere Summer Schoolin tarjontaan

Tartu korkeakouluyhteisön kesätarjontaan! Tampere Summer School järjestetään jälleen 2-13.8.2021! Valitse mielenkiintoisten verkkokurssien joukosta juuri sinulle sopivia kesäopintoja. Hae mukaan 7.6.2021 mennessä!

8. Campusravita kesätauolla 10.6.-1.8.

Campusravitan kesän aukioloajat:
8.6. asti MA-PE:
DeliCafe klo 8-14
Aamupala klo 8-9:15
Lounas ja take away klo 10:30-14
Keskiviikkona 9.6. avoinna klo 8-13
Opinnäytetöiden kansia myydään 9.6. asti DeliCafessa.

10.6.-1.8. SULJETTU
Campus shop suljettu 29.5.-15.8.

9. YTHS palvelee opiskelijoita läpi kesän

Tiesithän, että YTHS palvelee opiskelijoita läpi kesän? Myös TAMKin opintokuraattorit ovat tavattavissa koko kesäkuun ajan. Älä epäröi hakea apua! Jos et tiedä kenen puoleen voisit kääntyä, niin muistathan TAMKin Kopparin (koppari.fi/tamk/).

10. Opiskelijan Tampereen etutärpit kesälle

EasyFit
EasyFitillä aloitusmaksu 0€ koodilla OPPI21
Aloita kuntoilu EasyFitillä! EasyFit tarjoaa opiskelijoille aloitusmaksun 0€ (norm. 29,90€)! Tarjous voimassa kampanjakoodilla: OPPI21 31.3.2022 saakka Pirkanmaan alueen EasyFiteissä: EasyFit Koivistonkylä, Kangasala, Nokia, Tampere-keskusta, Ylöjärvi, Ideapark sekä Valkeakoski.

Toyota Tammer-Auto
Kamat kyytiin ja menoksi – mökkiviikonloppuna ja lomareissulla kätevintä on oma auto ja omat aikataulut.

Toyota Tammer-Auto vuokraa opiskelijalle Toyota Aygon viikonlopuksi opiskelijahintaan alkaen 75 € (Aygo). Myös muut mallit saat Tammer-Autosta viikonlopuksi (perjantai-iltapäivästä maanantaiaamuun) tai viikoksi opiskelijakorttia vilauttamalla 25 %:n alennuksella. Tarjous voimassa Voimassa 29.09.2021 asti.

Kotipizza Tampere
Opiskelijat saavat Tampereen keskustan alueen Kotipizzoista 10% alennuksen normaalihintaisista tuotteista (tarjous koskee myös alkoholia!).

Opiskelijaedun tarjoavat Kotipizza Aleksanterinkatu, Kotipizza Amurinportti ja Kotipizza Ratina. Etu on henkilökohtainen ja edun saa esittämällä voimassaolevan opiskelijakortin. Tarjous ei ole voimassa verkkokaupassa. Tarjous voimassa 18.09.2021 asti.

Kauppakeskus Ratina
Kauppakeskus Ratinasta Opiskelijaetuja yli 20 liikkeestä! Löydät edut siirtymällä nettisivulle: https://www.ratina.fi/opiskelijaedut-ratina/

Edut voimassa 20.8.2021 asti.

Tutustu muihin Opiskelijan Tampereen etuihin.

11. #Parvi – Auttamisen palvelut ja tukiverkostot opiskelijoille

Vastatakseen opiskelijoiden hätään Tampereen korkeakouluyhteisö on yhdessä opiskelijajärjestöjen TREYn ja Tamkon kanssa perustanut uuden vertaistuellisen #parvi-yhteisön, jonka tarkoituksena on tuoda monet saatavilla olevat auttamisen palvelut ja tukiverkostot helposti opiskelijoiden löydettäväksi sekä madaltaa kynnystä avun hakemiseen. Parvesta löydät vertaistukea, auttamisen palveluita ja yksilöiden välisiä kohtaamisia. Parvi on olemassa silloin, kun sitä tarvitaan: www.tuni.fi/parvi-tamk

Lue lisää Parvesta.