Etäopiskelukyselyn mukaan AMK-opiskelijoiden jaksaminen on heikentynyt, toimiin on jo ryhdytty

SAMOK ja ammattikorkeakoulujen opiskelijakunnat toteuttivat huhtikuussa kyselyn opiskelijoille heidän kokemuksistaan pandemia-ajasta. Kyselyn mukaan jopa 60% AMK-opiskelijoista on kokenut jaksamisensa ja mielenterveytensä heikentyneen poikkeusolojen aikana jonkin verran tai erittäin paljon. Monelle yksinäisyys, eristyneisyys ja tilanteen ahdistavuus on jo nyt ollut liikaa. Opiskelijat kaipaavat tukea opintoihin, kuulumisten vaihtoa opintojen ohella mutta myös aiempaa enemmän mielenterveyden tukipalveluita. 

Nämä ja muut poikkeusoloista koituneet ongelmat on tiedostettu myös Tamkon toimesta ja niistä on keskusteltu myös TAMKin johdon kanssa. Olemme opiskelijakuntana mukana jo nyt vaikuttamassa muun muassa Tresilienssi-hankkeen kautta opiskelijoiden hyvinvointiin. Olemme myös mukana #Parvi -hankkeessa, joka kokoaa vertaistuen ja auttamisen palveluita opiskelijoille. Valmistaudumme myös syksyä varten, sillä poikkeusolojen vaikutukset voivat näkyä vielä pitkään opiskelijoiden keskuudessa.  

Lue lisää SAMOKin tiedotteesta aiheesta: https://samok.fi/kannanotot/vuoden-kestanyt-poikkeusaika-on-ollut-liikaa-monelle-opiskelijalle/