Tamko Topics 20 / 2021

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Julkaiseminen Topicsissa: Tamko Topics lähetetään jäsenille sähköpostitse maanantaisin ja materiaali toimitetaan edellisen viikon keskiviikon aikana Tamkon viestinnän asiantuntijalle osoitteeseen topicsiin(at)tamko.fi.
Tiedotusmateriaali ja uutiset lähetetään suomeksi ja mahdollisuuksien mukaan englanniksi. Pidätämme oikeuden päättää toimitettujen tekstien julkaisemisesta, muokkaamisesta ja/tai lyhentämisestä. Muistathan kuitenkin, että todennäköisimmin tiedotteesi julkaistaan, kun se on jo valmiiksi tiiviissä muodossa ja molemmilla kielillä kohderyhmästä riippuen.

OPISKELIJAKUNTA
1. Vastaa Tamkon jäsenpalvelukyselyyn ja osallistu arvontaan!
2. Lähde järkkäriksi syksyn Tursajaisiin
3. Edustajiston kokous 18.5.
4. Tampereen korkeakouluopiskelijoiden kuntavaalipaneeli 20.5.
5. Tamkon toimisto on kiinni toistaiseksi

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ
6. Syysfestin 2021 lipunmyynti on alkanut!
7. #Parvi – Auttamisen palvelut ja tukiverkostot opiskelijoille
8. Tolu ry:n sääntömääräinen kevätkokous 2021
9. Ulkoryhmäliikunnat starttaavat Hervannan ja keskustan kampuksilla
10. Tekemistä opiskelija-arkeen: tutustu TAMKin pienryhmätarjontaan
11. Tutustu kesän opinto- ja opiskelutarjontaan

Opiskelijakunta

1. Vastaa Tamkon jäsenpalvelukyselyyn ja osallistu arvontaan!

Miten Tamkon palveluita ja niiden vastaavuutta TAMKin opiskelijoiden tarpeisiin tulisi kehittää? Vastaa Tamkon jäsenpalvelukyselyyn ja osallistu samalla arvontaan ilmaisesta Solun saunan vuokrauksesta (voimassa syksyn 2021)!

Kyselyyn pääset täältä: https://forms.office.com/r/3AaZhn9X8U

Kyselyyn voivat vastata kaikki TAMKin opiskelijat.

2. Lähde järkkäriksi syksyn Tursajaisiin!

Tamkon Tursajaiset järjestetään 80. kerran 8.9.2021. Tapahtumaa varten tarvitsemme vapaaehtoisia järjestyksenvalvojiksi. Palkkioksi saat lipun jatkoille, sekä tapahtuman haalarimerkin. Jos sinulla on JV-kortti sekä olet halukas toimimaan järjestyksenvalvojana Tamkon Tursajaisissa, laita sähköpostia kiinnostuksestasi osoitteeseen tapahtumat@tamko.fi. Ilmoittautumisen ei tarvitse olla vielä sitova vaan voit ilmoittautua alustavasti.

3. Edustajiston kokous 18.5.

Tervetuloa edustajiston kokoukseen 18.5.2021 klo 17 Teamsin välityksellä!

Toivomme kokoukseen etukäteen ilmoittautumista. Alla olevan lomakkeen avulla voit ilmoittautua osallistujaksi kokoukseen, edellyttäen, että olet Tamkon jäsen. Ilmoittautuminen on auki ti 18.5. klo 16.30 asti, jonka jälkeen ilmoittautuneille lähetetään linkki kokoukseen.

Linkki ilmoittautumiseen.

4. Tampereen korkeakouluopiskelijoiden kuntavaalipaneeli 20.5.

Tulisiko korkeakouluyhteisön tietoa ja asiantuntemusta hyödyntää myös Tampereen kaupungin päätöksenteossa? Miten Tampereesta saadaan hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä? Maksavatko opiskelijat jatkossakin vuokriensa kautta parkkipaikoista joita eivät edes käytä?

Tervetuloa Tampereen korkeakouluopiskelijoiden yhteiseen kuntavaalipaneeliin 20.5. klo 17:15-18:45. Etänä järjestettävässä kuntavaalipaneelissa keskustellaan tamperelaisten kuntavaaliehdokkaiden kanssa, miten Tampere jatkaa tietään entistä opiskelijaystävällisempänä kaupunkina!

5. Tamkon toimisto on kiinni toistaiseksi

Tamkon toimisto on toistaiseksi kiinni tämänhetkisen koronavirustilanteen johdosta. HUOM: Ole poikkeusolojen aikana yhteyksissä jäsenpalveluihin liittyvissä asioissa WhatsAppin (+358 44 382 6561) tai toimiston sähköpostin kautta: toimisto@tamko.fi

Yleisesti kiirellisissä asioissa kannattaa soittaa tai olla yhteydessä pikaviestimillä. Tärkeimmissä ja talouteen liittyvissä asioissa paras tapa saada yhteys on sähköposti.

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

6. Syysfestin 2021 lipunmyynti on alkanut!

Opiskelijan Tampereen ja Särkänniemen SyysFest on täällä taas! Jo kolmatta kertaa järjestettävä opiskelijafestivaali saapuu Särkänniemeen heti lukukauden alussa, 7.9.2021 klo 16-20.

Hanki lippusi tapahtumaan täältä: https://kide.app/events/6e636254-8df6-4342-a870-ac440c9b1c57

SyysFestissä Särkänniemi on varattu illan ajaksi vain lipunostaneille opiskelijoille! Avoinna ovat huvipuiston hurjimmat huvilaitteet sekä ravintoloita, kioskeja ja pelejä. Lisätietoja tapahtumasta tulee pitkin kesää: Tapahtuma Facebookissa.

7. #Parvi – Auttamisen palvelut ja tukiverkostot opiskelijoille

Vastatakseen opiskelijoiden hätään Tampereen korkeakouluyhteisö on yhdessä opiskelijajärjestöjen TREYn ja Tamkon kanssa perustanut uuden vertaistuellisen #parvi-yhteisön, jonka tarkoituksena on tuoda monet saatavilla olevat auttamisen palvelut ja tukiverkostot helposti opiskelijoiden löydettäväksi sekä madaltaa kynnystä avun hakemiseen. Parvesta löydät vertaistukea, auttamisen palveluita ja yksilöiden välisiä kohtaamisia. Parvi on olemassa silloin, kun sitä tarvitaan: www.tuni.fi/parvi-tamk

Lue lisää Parvesta.

8. Tolu ry:n sääntömääräinen kevätkokous 2021

Tampereen orastavat lihakset urheiluseura – Tolu ry järjestää sääntömääräisen kevätkokouksensa 20.5.2021 klo 17:00. Olosuhteista johtuen kokous järjestetään Teams-etäkokouksena. Kokoukseen voi liittyä seuraavan linkin kautta: https://bit.ly/3b6mv1v

Kaikki TAMKin opiskelijat ovat tervetulleita osallistumaan. Kevätkokouksessa käydään läpi viime vuoden toimintakertomus, ja se onkin hyvä hetki kuulla mitä me Tolu ry:ssä tarkalleen teemme.

9. Ulkoryhmäliikunnat starttaavat Hervannan ja keskustan kampuksilla

SportUni aloittaa ulkoryhmäliikuntatunnit maanantaina 17.5. Hervannan ja keskustan kampuksilla sekä beach volley vuorot keskiviikkona 12.5. Hervannassa. Ulkoryhmäliikuntatuntien kävijämäärää on rajoitettu käytetyn tilan mukaan.

Kaikille ulkoryhmäliikuntatunneille ilmoittaudutaan SportUnin tarjontakalenterin kautta. Ilmoittautuminen avautuu aina joka päivä aamulla klo 6. Peruthan ilmoittautumisen, jos et pääse osallistumaan. Lisätietoja.

10. Tekemistä opiskelija-arkeen: tutustu TAMKin pienryhmätarjontaan

Tutustu TAMKin pienryhmätoimintaan, mukana muun muassa puistoliikuntaa, opiskelutaitopajoja, stressinhallintaa, ja paljon muuta tekemistä: https://intra.tuni.fi/handbook?page=25005

11. Tutustu kesän opinto- ja opiskelutarjontaan

Tutustu TAMKin, korkeakouluyhteisön ja muiden koulutuksen järjestäjien monipuolisiin opiskelumahdollisuuksiin kesällä 2021.

TAMKin kesäopintotarjonta
CampusOnline: Ammattikorkeakoulujen verkko-opintotarjontaa kesälle
Tampere summer school 2.-13.8.
HUBS
TAMKin urapalvelut
Learning Lab

Tutustu muuhun tarjontaan: https://intra.tuni.fi/content/news/24974