Tamko Topics 19 / 2021

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Julkaiseminen Topicsissa: Tamko Topics lähetetään jäsenille sähköpostitse maanantaisin ja materiaali toimitetaan edellisen viikon keskiviikon aikana Tamkon viestinnän asiantuntijalle osoitteeseen topicsiin(at)tamko.fi.
Tiedotusmateriaali ja uutiset lähetetään suomeksi ja mahdollisuuksien mukaan englanniksi. Pidätämme oikeuden päättää toimitettujen tekstien julkaisemisesta, muokkaamisesta ja/tai lyhentämisestä. Muistathan kuitenkin, että todennäköisimmin tiedotteesi julkaistaan, kun se on jo valmiiksi tiiviissä muodossa ja molemmilla kielillä kohderyhmästä riippuen.

OPISKELIJAKUNTA

 1. Tamkon jäsenpalvelukysely auki
 2. Lähde järkkäriksi syksyn Tursajaisiin!
 3. Edustajiston kokous 18.5.
 4. Tampereen korkeakouluopiskelijoiden kuntavaalipaneeli 20.5.
 5. Nyt poljetaan: Liity Tamkon joukkueeseen kilometrikisassa!
 6. Tamkon toimisto on kiinni toistaiseksi

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

 1. #Parvi – Auttamisen palvelut ja tukiverkostot opiskelijoille
 2. Suunnittele & sisusta sisustussuunnittelijan avulla, ilmoittaudu 12.5 mennessä
 3. Tekemistä opiskelija-arkeen: tutustu TAMKin pienryhmätarjontaan
 4. Lähde mukaan SPR:n kaveritoimintaan, kevään deadline 12.5.
 5. Tutustu kesän opinto- ja opiskelutarjontaan
 6. Tehdään kiusaaminen näkyväksi!

Opiskelijakunta

1. Tamkon jäsenpalvelukysely auki

Miten Tamkon palveluita ja niiden vastaavuutta TAMKin opiskelijoiden tarpeisiin tulisi kehittää? Vastaa Tamkon jäsenpalvelukyselyyn ja osallistu samalla arvontaan ilmaisesta Solun saunan vuokrauksesta (voimassa syksyn 2021)!

Kyselyyn pääset täältä: https://forms.office.com/r/3AaZhn9X8U

Kyselyyn voivat vastata kaikki TAMKin opiskelijat.

2. Lähde järkkäriksi syksyn Tursajaisiin!

Tamkon Tursajaiset järjestetään 80. kerran 8.9.2021. Tapahtumaa varten tarvitsemme vapaaehtoisia järjestyksenvalvojiksi. Palkkioksi saat lipun jatkoille, sekä tapahtuman haalarimerkin. Jos sinulla on JV-kortti sekä olet halukas toimimaan järjestyksenvalvojana Tamkon Tursajaisissa, laita sähköpostia kiinnostuksestasi osoitteeseen tapahtumat@tamko.fi. Ilmoittautumisen ei tarvitse olla vielä sitova vaan voit ilmoittautua alustavasti.

3. Edustajiston kokous 18.5.

Tervetuloa edustajiston kokoukseen 18.5.2021 klo 17 Teamsin välityksellä!

Toivomme kokoukseen etukäteen ilmoittautumista. Alla olevan lomakkeen avulla voit ilmoittautua osallistujaksi kokoukseen, edellyttäen, että olet Tamkon jäsen. Ilmoittautuminen on auki ti 18.5. klo 16.30 asti, jonka jälkeen ilmoittautuneille lähetetään linkki kokoukseen.

Linkki ilmoittautumiseen.

4. Tampereen korkeakouluopiskelijoiden kuntavaalipaneeli 20.5.

Tulisiko korkeakouluyhteisön tietoa ja asiantuntemusta hyödyntää myös Tampereen kaupungin päätöksenteossa? Miten Tampereesta saadaan hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä? Maksavatko opiskelijat jatkossakin vuokriensa kautta parkkipaikoista joita eivät edes käytä?

Tervetuloa Tampereen korkeakouluopiskelijoiden yhteiseen kuntavaalipaneeliin 20.5. klo 17:15-18:45. Etänä järjestettävässä kuntavaalipaneelissa keskustellaan tamperelaisten kuntavaaliehdokkaiden kanssa, miten Tampere jatkaa tietään entistä opiskelijaystävällisempänä kaupunkina!

5. Nyt poljetaan: Liity Tamkon joukkueeseen kilometrikisassa!

Kilometrikisa on Suomen suurin pyöräilykampanja joka poljetaan 1.5.-22.9. Ilmoittautuminen kisaan on ilmaista, ja Tamkon joukkueen kanssa pääset mukaan käyttämällä näitä tietoja:

Joukkueen nimi: Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Tamko
Osallistumiskoodi: Tamko2021

Ilmoittaudu mukaan täältä.

6. Tamkon toimisto on kiinni toistaiseksi

Tamkon toimisto on toistaiseksi kiinni tämänhetkisen koronavirustilanteen johdosta. HUOM: Ole poikkeusolojen aikana yhteyksissä jäsenpalveluihin liittyvissä asioissa WhatsAppin (+358 44 382 6561) tai toimiston sähköpostin kautta: toimisto@tamko.fi

Yleisesti kiirellisissä asioissa kannattaa soittaa tai olla yhteydessä pikaviestimillä. Tärkeimmissä ja talouteen liittyvissä asioissa paras tapa saada yhteys on sähköposti.

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

7. #Parvi – Auttamisen palvelut ja tukiverkostot opiskelijoille

Vastatakseen opiskelijoiden hätään Tampereen korkeakouluyhteisö on yhdessä opiskelijajärjestöjen TREYn ja Tamkon kanssa perustanut uuden vertaistuellisen #parvi-yhteisön, jonka tarkoituksena on tuoda monet saatavilla olevat auttamisen palvelut ja tukiverkostot helposti opiskelijoiden löydettäväksi sekä madaltaa kynnystä avun hakemiseen. Parvesta löydät vertaistukea, auttamisen palveluita ja yksilöiden välisiä kohtaamisia. Parvi on olemassa silloin, kun sitä tarvitaan: www.tuni.fi/parvi-tamk

Lue lisää Parvesta.

8. Suunnittele & sisusta sisustussuunnittelijan avulla, ilmoittaudu 12.5 mennessä

Kaipaatko pientä projektia kesäksi? Tule mukaan suunnittelemaan yhdessä! Tilan päätät itse, kohteena voi olla esimerkiksi parveke, makuuhuone tai vaikkapa etätyöpiste.

Ilmoittaudu viimeistään 12.5. mennessä osoitteeseen laura.heiskanen@tuni.fi, sillä mukaan mahtuu vain yhdeksän nopeinta. Ilmoittautuneille lähetetään varmistus paikasta ja linkki orientaatiokertaan (Teams).

Orientaatio (TEAMS) 14.5. KLO 14–15:30
Tilan suunnittelu (TAMK) 19.5. KLO 15:30–18
Suunnitelman läpikäynti (TAMK) 26.5. KLO 15:30–18

9. Tekemistä opiskelija-arkeen: tutustu TAMKin pienryhmätarjontaan

Tutustu TAMKin pienryhmätoimintaan, mukana muun muassa puistoliikuntaa, opiskelutaitopajoja, stressinhallintaa, ja paljon muuta tekemistä: https://intra.tuni.fi/handbook?page=25005

10. Lähde mukaan SPR:n kaveritoimintaan, kevään deadline 12.5.

Haluaisitko tutustua uuteen ihmiseen korkeakouluyhteisössä? Tule mukaan Kaveritoimintaan!

Kaveritoiminnassa yhdistetään mukaan ilmoittautuneita opiskelijoita sopiviksi kaveripareiksi esimerkiksi kiinnostuksen kohteiden perusteella. Kaveriparit sopivat yhdessä, millä tavoin pitävät yhteyttä, kuinka usein tapaavat ja mitä tekevät. Suunnitelmissa on myös järjestää ryhmämuotoisia tapaamisia kaikille mukana oleville.

Ilmoittaudu mukaan täyttämällä lomake.

SPR:n koordinaattori Kaisa Kuuppo yhdistää kavereiksi ilmoittautuneet pari kolme kertaa vuodessa. Kevään deadline on 12.5.

11. Tutustu kesän opinto- ja opiskelutarjontaan

Tutustu TAMKin, korkeakouluyhteisön ja muiden koulutuksen järjestäjien monipuolisiin opiskelumahdollisuuksiin kesällä 2021.

TAMKin kesäopintotarjonta
CampusOnline: Ammattikorkeakoulujen verkko-opintotarjontaa kesälle
Tampere summer school 2.-13.8.
HUBS
TAMKin urapalvelut
Learning Lab

Tutustu muuhun tarjontaan: https://intra.tuni.fi/content/news/24974

12. Tehdään kiusaaminen näkyväksi!

Onko sinulla kiusaamiskokemuksia? Haluaisitko kertoa niistä?

Julkaisemme kevään aikana Setlementti Tampereen Kiusatut-hankkeen Instagramissa ja Facebookissa lyhyitä tekstejä kiusaamiskokemuksista ja haluaisimme kuulla sinun tarinasi. Jokainen kokemus on yhtä tärkeä, riippumatta siitä koska se on tapahtunut, millaista kiusaaminen on ollut tai kuinka kauan sitä on kestänyt. Keräämme tarinoitanne 9.4.–17.5. välisenä aikana.

Vastaa kyselyyn täällä.