TAMKO TOPICS 6/2022

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

OPISKELIJAKUNTA 
1. Ystävänpäivätapahtuma 14.2.!
2. Tervetuloa edustajiston kokoukseen 8.2.
3. Haemme opiskelijaedustajia tutkinto-ohjelmien neuvottelukuntiin
4. Kiitos osallistumisesta DigiPorttiin!

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ 
5. SportUnin ryhmäliikunta ja joukkuelajit avautuvat
6. Lähde mukaan kansainväliseen ystävätoimintaan!
7. YTHS: Infoa koskien TerveysStartti kyselyä
8. Kurkistuskurssit 2022
9. Kurkkaa uudistuneeseen intraan!


1. Ystävänpäivätapahtuma 14.2.

TAMK Parvi järjestää yhteistyössä Tamkon ja SportUnin kanssa ystävänpäivän kunniaksi ulkoilutapahtuman maanantaina 14.2. kello 12–16 Näsijärven rannassa (Naistenlahti, Kekkosenkatu 8–10, maamerkkeinä toimivat Pursiseura ja Satamatoimisto). 

Voit saapua oman aikataulun mukaisesti tai klo 12.15 ja 13.15 lähtevillä yhteislähdöillä halukkaille pääkampukselta, Parven edustalta (B1-24). 

Luvassa on aktiviteetteja, makkaraa, musiikkia ja mahdollisuus vaihtaa kuulumisia TAMKin rehtorin ja johtoryhmän edustajien kanssa.

Lue lisää mm. saapumisesta tapahtumaan intrauutisesta: https://intra.tuni.fi/content/news/34118
Tapahtuman löydät myös Kide.appista: https://kide.app/events/6dfa51cf-e8df-40cd-861a-e3580eec7462

Nappaa siis halutessasi luistimet matkaan, ja tule nauttimaan ystävänpäivätunnelmasta yhdessä muiden kanssa Näsijärvelle!

2. Tervetuloa edustajiston kokoukseen tiistaina 8.2.

Tervetuloa edustajiston vuoden 2022 ensimmäiseen kokoukseen 8.2.2022 klo 16.00.
Vallitsevasta koronatilanteesta johtuen kokous järjestetään Teams-kokouksena. Kokoukseen ovat tervetulleita kaikki Tamkon jäsenet. Kokouksessa käsitellään ajankohtaisia asioita ja esityslistan löydät täältä.

Kokoukseen pääset ilmoittautumaan kide.appin kautta:
https://kide.app/events/efed7bda-fa3b-4c1d-aca2-2ef609eaac8d

3. Haemme opiskelijaedustajia tutkinto-ohjelmien neuvottelukuntiin   

Opiskelijaedustajana pääset vaikuttamaan ja edustamaan opiskelijanäkökulmaa TAMKin tutkinto-ohjelmien neuvottelukunnassa.  

Jokaisella TAMKin koulutuksella on neuvottelukunta, jossa koulutus ja työelämä kohtaavat. Neuvottelukunnissa keskustellaan mm. mahdollisuuksista projekteihin sekä opetuksen suhteesta työelämän tarpeeseen. Tapaamisia järjestetään vuodessa 2-4, joten ajallisesti neuvottelukunta ei työllistä kovin paljon.  
 
Haemme innokkaita ja positiivisia kehittäjiä! Parhaimmillaan työryhmäsuhteilla on jopa työllistytty! Neuvottelukuntien meneillään olevat kaksivuotiset toimikaudet kestävät vuoden 2022 loppuun. Tamko järjestää toimikauden alussa perehdytyksen opiskelijaedustajille. Mikäli kiinnostuit, ilmaise kiinnostuksesi opiskelijaedustajalomakkeen kautta tai kysy lisää sähköpostilla: edunvalvonta(at)tamko.fi  

Haemme opiskelijaedustajia seuraaviin neuvottelukuntiin:  

  • Ammatillisen opettajankoulutuksen neuvottelukunta
  • Bioanalytiikan neuvottelukunta
  • Energy and environmental Engineering-neuvottelukunta
  • SOTE YAMK 

4. Kiitos osallistumisesta DigiPorttiin!

Lämmin kiitos kaikille DigiPorttiin osallistuneille! Viime viikolla Tamkon järjestämässä DigiPortissa esiteltiin 40 eri yritystä työllisyysmahdollisuuksineen. Lisäksi virtuaalitapahtumassa tarjottiin viikon aikana erilaisia vinkkejä työnhakuun liittyen, kerrottiin alumnitarinoita sekä tuotettiin interaktiivista sisältöä. Toivomme, että DigiPortista oli apua työnhaussa ja että kesätyön tai harkkapaikan suhteen onnistaisi!

Ensi vuoden Portti Työelämään rekrytointitapahtuma järjestetään 23.-26.1.2023 toivottavasti perinteisenä livetapahtumana!

5. SportUnin ryhmäliikunta ja joukkuelajit avattu

SportUni on avannut 5. helmikuuta alkaen liikuntapalveluitaan. Kevään ryhmäliikuntatunnit alkavat pyöriä kaikissa liikuntakeskuksissa. Samoin palloilun sekä muun ryhmätoiminnan avoimet ja vakiovuorot starttaavat suunnitellusti. Kaikissa SportUnin tiloissa edelleen rajoitetaan kävijämääriä, jotta turvavälien säilyttäminen on mahdollista.

Kaikki joukkuelajien vakiovuorot sekä palloilun avoimet vuorot alkavat SportUnin keskuksissa lauantaista alkaen. Myös saunat lämpiävät Kaupin ja keskustan liikuntakeskuksissa.

Lue lisää SportUnin sivuilta tästä linkistä: https://sites.tuni.fi/sportuni/ajankohtaista/sportunin-ryhmaliikunta-ja-joukkuelajit-avautuvat-5-helmikuuta-treenataan-turvallisesti/

SportUnin kevään toinen kurssi-ilmoittautuminen alkaa 9.2.2022 klo 9.00! 
SportUnin liikuntakurssit ovat avoimia kaikille Tampereen korkeakoulujen opiskelijoille sekä henkilökunnalle, jotka ovat maksaneet SportUnin liikuntamaksun. Kurssi-ilmoittautuminen alkaa ensimmäisenä ilmoittautumispäivänä kello 9.00 ja kursseille on rajoitettu määrä paikkoja.

Tsekkaa kurssitarjonta osoitteesta: https://sites.tuni.fi/sportuni/loyda-lajisi/kurssit/

6. Lähde mukaan kansainväliseen ystävätoimintaan!

• Haluatko oppia uusista kielistä ja kulttuureista ja tutustua ihmisiin eri maista?
• Haluatko opettaa tai oppia suomen kieltä, kulttuuria ja tapoja? 
• Haluatko saada kansainvälisen ystävän?
• Haluatko kansainvälistyä Suomessa ja rikastuttaa elämääsi monikulttuurisilla aktiviteeteilla?

Jos vastasit kyllä näihin kysymyksiin, ystävätoimintaan kannattaa lähteä mukaan! Tampereen ammattikorkeakoulu käynnistää jälleen ystävätoiminnan ja voit hakea toimintaan helmikuun loppuun asti. Ensimmäinen yhteinen tapaaminen pidetään 16.3. klo 18 TAMKin pääkampuksella.

Ystävätoiminta on malli, jossa paikalliset ihmiset ja perheet sekä TAMKin kansainväliset opiskelijat voivat tutustua toisiinsa. Ulkomaalaiset opiskelijat tuntevat Tampereen ja Suomen enemmän kodikseen, kun he pääsevät tutustumaan suomalaiseen elämäntapaan ja suomalaisiin ihmisiin.

Voit osallistua ystävätoimintaan, jos olet joko pirkanmaalainen yksilö tai perhe tai TAMKin kansainvälinen opiskelija. Tärkein kriteeri osallistumiselle on avomielisyys ja halu tutustua toisista kulttuureista tuleviin ihmisiin.

Voit ilmoittautua ystävätoimintaan mukaan 28.2.2022 mennessä tämän lomakkeen kautta: https://lomake.tamk.fi/lomakkeet/27959/lomake.html
Pääset intrauutiseen tästä: https://intra.tuni.fi/content/news/33931
Ystävätoiminnasta lisää tästä: https://www.tuni.fi/fi/tule-opiskelemaan/opiskelijana-tampereella/ystavatoiminta
Kuva: Laura Vanzo, Visit Tampere

7. YTHS: Lisätietoa koskien TerveysStartti kyselyä

Viime syksynä opinnot aloittaneet opiskelijat ovat saaneet äskettäin ensimmäisen vuoden opiskelijoille suunnatun TerveysStartti -terveyskyselyn.

Jos vastausten perusteella on tarvetta palveluille, opiskelija voidaan ohjata YTHS:n tarjoamiin terveyden edistämisen palveluihin tai hänelle voidaan varata aika.

Valitettavasti YTHS:n tilanne on nyt ruuhkainen. Siksi pyydämme opiskelijoita odottamaan rauhassa kyselyn vastausten käsittelyä. Ei siis ole tarpeen soittaa YTHS:lle esimerkiksi vastaanottoajan saamiseksi TerveysStarttiin liittyen. Kiitos ymmärryksestä.

8. Kurkistuskurssit 2022

Näiden kahden TAMKin tutkinto-opiskelijoille avoimien kurkistuskurssien kautta opiskelija saa työkaluja opiskelutaitojen sekä urasuunnittelun taitojen hahmottamiseen ja kehittämiseen. Kurssit ovat avoinna toukokuuhun 2022 ja niille voi ilmoittautua omien aikataulujen mukaan Pakin kautta sekä suorittaa joustavasti omaan tahtiin. 

Opiskelutaidot 2 op (NN00FU48-3001)
Kurssi koostuu kahdesta osiosta, jotka ovat:
1) Opiskelu ammattikorkeakoulussa ja opiskelutaidot
2) Itsensä johtaminen ja tasapainoinen opiskeluelämä
Tällä opintojaksolla käsiteltävät teemat ja tehtävät auttavat sinua hahmottamaan, millainen olet oppijana ja miten voit organisoida opintojasi oma jaksamisesi ja elämäntilanteesi huomioon ottaen.
Lisätietoja ja ilmoittautuminen: https://www.tuni.fi/fi/tule-opiskelemaan/opiskelutaidot-non-stop-ilmoittautuminen

Uravalmennus 2 op (NN00FU49-3001)
Uravalmennus-verkkokurssilla pääset vahvistamaan itsetuntemustasi omasta osaamisestasi. Osaamisen sanoittaminen tuo selkeyttä esimerkiksi työhakutilanteisiin, ja toimii urasuunnittelun perustana. Lisäksi sinulla on tilaisuus pohtia huomisen työelämää ja tulevaisuuden osaamistarpeita sekä tapoja, joilla voit rakentaa omaa joustavaa osaamisidentiteettiä. Kurssi tukee sinua suunnittelemaan uraasi tietoisemmin.
Lisätietoja: https://www.tuni.fi/fi/tule-opiskelemaan/uravalmennus-non-stop-ilmoittautuminen

9. Kurkkaa uudistuneeseen intraan!

Intra on uudistunut!
Intranet on saanut uuden käyttöliittymän, rakenteen ja ilmeen. Muutoksia on tehty myös käyttäjiltä, eli teiltäkin saatujen palautteiden perusteella! Intrasta löydät virallisen ja luotettavimman tiedon opinnoista, ajankohtaisista asioista sekä käytänteistä. 

Vinkki! Heti etusivulta löytyy uutisten lisäksi tapahtumat-osio, jota kannattaa seurata kiinnostavien tapahtumien varalta!

Tästä linkistä pääset selaamaan uutta intraa: https://intra.tuni.fi/
Intrauutiseen tästä: https://intra.tuni.fi/content/news/33911  < tässä uutisessa on myös linkki palautelomakkeeseen jonka kautta voit jättää mielipiteitä uudesta intrasta!