TAMKO TOPICS 47/2022

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

OPISKELIJAKUNTA 
1. Tervetuloa edustajiston järjestäytymiskokoukseen 22.11. TURSASPASSITAPAHTUMA
2. Hae mukaan Tamkon hallitukseen! 
3. HaalariHangouts TÄNÄÄN! TURSASPASSITAPAHTUMA

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ 
4. Mitä sinun mielestäsi tarkoittaa saavutettavuus TAMKissa – kysy ja kommentoi
5. Study&Stay Pikkujoulut
6. CLINT: PRE Christmas Party 30.11.
7. Ensimmäisen vuoden opiskelija, oletko jo vastannut TerveysStartti-kyselyyn?
8. Harjoittelu- tai kesätyöpaikka kiikarissa ja tarvitset tukea työnhakuun? Varaa aika uraohjaukseen!

OPISKELIJAKUNTA

1. Tervetuloa edustajiston järjestäytymiskokoukseen 22.11.

Tervetuloa edustajiston järjestäytymiskokoukseen 22.11.2022 klo 16.30 TAMKin pääkampukselle E1-06 auditorioon. Kokoukseen ovat tervetulleita kaikki Tamkon jäsenet.

Tässä kokouksessa uusi edustajisto järjestäytyy. Uusi edustajisto valitsee puheenjohtajistot edustajistoon ja hallitukseen sekä päättää vuoden 2023 hallituksen kokoonpanosta. 

Esityslistan löydät Tamkon nettisivuilta
https://tamko.fi/edustajiston-tiedotteet/edustajiston-jarjestaytymiskokous-22-11-2022/

2. Hae mukaan Tamkon hallitukseen!

Kiinnostaako opiskelijoiden hyvinvointi, edunvalvonta, tai tuutorointi? Entäs kansainvälisyys, yhteistyöt, tapahtumat tai viestintä? Jos kiinnostaa, niin tule kehittämään ja vaikuttamaan opiskelijaelämään ja hae Tamkon hallitukseen vuodelle 2023! 

Tamkon hallitus vuodelle 2023 valitaan tiistaina 22.11.2022 uuden edustajiston järjestäytymiskokouksessa klo 16.30 alkaen TAMKin pääkampuksella E1-06 auditoriossa. Tule mukaan kokoukseen ja asetu rohkeasti ehdolle hallitukseen! Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa järjestökokemusta ja kuka tahansa Tamkon jäsen voi asettua ehdolle hallitukseen. Uusi hallitus perehdytetään kunnolla ennen hallituskauden alkua.

Löydät lisätietoja kokouksesta Tamkon nettisivuilta: https://tamko.fi/ajankohtaista/hae-mukaan-tamkon-hallitukseen/

Nähdään tiistaina!

3. HaalariHangouts TÄNÄÄN!

Marraskuun Hangoutsin teema on haalarit! Lähes kaikilta opiskelijoilta löytyy haalarit ja monet aloittaneet opiskelijat ovat jo saaneet ne. Ja nyt on täydellinen tilaisuus laittaa haalarit kerralla kuntoon! Saavu siis Solun saunalle tänään kello 17.00 alkaen! Illan aikana ommellaan merkkejä sekä on mahdollisuus muokata haalareita sopivammaksi esimerkiksi lahkeita lyhentämällä tai resori lisäämällä! Ja jos merkkejä kaipaa lisää niin Tamkon haalarimerkkejä on mahdollista ostaa.

Illan aikana on tarjolla jos jonkinlaista purtavaa ja juotavaa, sekä omat eväät ovat sallittuja! Saunassakin voi käydä rentoutumassa. Otathan tällöin omat saunatarvikkeet mukaan!

Hangouts on ilmainen ja alkoholiton tapahtuma Tamkon jäsenille!

Tapahtumasta saa leiman Tursaspassiin kohtaan ”Osallistu chillouttiin”.

MITÄ? Hangouts
MISSÄ? Solun saunalla, Kuntokatu 3, L-rakennus
MILLOIN? Tänään maanantaina21.11. klo 17 alkaen

Opiskelijakunta Tamkon kaikki tapahtumat ovat täysin häirintävapaita eikä minkäänlaista häirintää tai syrjintää hyväksytä. Häirintäyhdyshenkilöt tavoitat sähköpostiosoitteesta hairintayhdyshenkilot@tamko.fi.

Mikäli haluat lisätietoa tapahtuman saavutettavuudesta tai esteettömyydestä, ole hyvä ja ota yhteyttä saavutettavuus@tamko.fi

AINEJÄRJESTÖT JA OPISKELIJAELÄMÄ

4. Mitä sinun mielestäsi tarkoittaa saavutettavuus TAMKissa – kysy ja kommentoi

Tervetuloa saavutettavuuden teemaviikolle 21.-25.11.!

Miten saavutettavuus näyttäytyy sinulle? Vai näkyykö mitenkään? Entä miten sitä tulisi kehittää? Korkeakouluyhteisön saavutettavuustoimijat ja Teaching and Learning Centre (TLC) yhdessä tarjoavat teemaviikon aikana useita mahdollisuuksia kysyä, kuulla ja keskustella saavutettavuuden eri osa-alueista. Myös TAMKin saavutettavuussuunnitelman luonnos on avoimesti luettavissa ja kommentoitavissa.

Tule jutulle pääkampuksen aulan ständille, Palvelukadun Parvelle tai kommentoi aihetta Padletin kautta: https://padlet.com/piia_tienhaara/mnz3afjg5bg7hndr

Lisätietoja teemaviikosta löydät täältä: https://intra.tuni.fi/content/news/43794

5. Study&Stay Pikkujoulut

Kiinnostaisiko kansainvälisyys ja kulttuuri? Haluaisitko harjoittaa englannin kielen taitoasi tai auttaa kansainvälisiä opiskelijoita vahvistamaan heidän suomen kielen taitojaan, rennossa ympäristössä yhdessä muiden kanssa? Etsitkö uusia tapoja verkostoitua ja luoda kontakteja? Tai haluaisitko tutustua paremmin opiskelukavereihin jouluisten tunnelmien merkeissä? Tule mukaan Study&Stay pikkujouluihin!

Study & Stay -joulutapahtumassa virittäydytään joulufiiliksiin ja tarjolla on puuroa ja glögiä, livemusiikkia, kansainvälistä joulutunnelmaa, yhdessäoloa ja ennen kaikkea rentoa seuraa!  

Tapahtuma järjestetään maanantaina 28.11.2022 klo 17-19TAMKin pääkampuksella (Kuntokatu 3), Puolikuu- salissa (B0-kerros) 

Ilmoittaudu mukaan 25.11.2022 mennessä Kide.appin kautta:
https://kide.app/events/641111b8-e6ba-4ed8-b537-c5eb5187d769
Vain ensimmäiset 120 ilmoittautunutta opiskelijaa pääsee mukaan.

Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoja Ursula Helsky, ursula.helsky@tuni.fi

6. CLINT: PRE Christmas Party 30.11.

Haluaisitko jo päästä koristelemaan pipareita ja juhlimaan joulutunnelmissa aamuun asti? Pikkujoulukausi lähestyy ja haluamme kutsua teidät viettämään pikkujoulubileitä Clintin tyyliin keskiviikkona 30.11. juhlatila Foundationissa. Järjestämme tapahtumassa secret santa -lahjojen jaon. Halutessasi voit siis tuoda paketoidun, n. 5€, arvoisen lahjan mukanasi jolloin saat lahjan myös itsellesi. 

Pikkujoulut alkavat peleillä ja muilla aktiviteeteilla klo 18, ja itse juhlat alkavat klo 21. Jos haluat osallistua Secret santaan, olethan paikalla viimeistään klo 20. Tarjoamme pientä syötävää, mutta otathan omat juomat halutessasi mukaan. 

Liput: https://kide.app/events/00000b74-dff9-4a45-8f2e-28ff3ead63d7

Lisätietoa löydät instagramista @tamkclint

7. Ensimmäisen vuoden opiskelija, oletko jo vastannut TerveysStartti-kyselyyn?

Jos aloitit tänä lukuvuonna ensimmäisen korkeakoulututkintosi suorittamisen, pääset vastaamaan TerveysStartti-kyselyyn Self-verkkopalvelussa. Vastattuasi TerveysStartti-kyselyyn saat välittömän palautteen terveydentilastasi ja mahdollisesti ohjauksen YTHS:n terveydenedistämisen palveluihin. 

Lisätietoja löydät täältä:
Ensimmäisen vuoden opiskelija, oletko jo vastannut TerveysStartti-kyselyyn? – YTHS

8. Harjoittelu- tai kesätyöpaikka kiikarissa ja tarvitset tukea työnhakuun? Varaa aika uraohjaukseen

TAMKin Urapalvelut tarjoavat kaikille TAMKin opiskelijoille ilmaista henkilökohtaista uraohjausta ja tukevat siirtymässä kohti työelämää.

Harjoittelu- ja työpaikan hakemisessa voit saada tukea esimerkiksi:
· Työnhakudokumenttien päivittämiseen (CV, työhakemus, LinkedIn)
· Työpaikkojen etsimiseen ja hakemiseen
· Oman osaamisen markkinointiin ja piilotyönhakuun
· Haastattelussa pärjäämiseen (haastattelusimulaattori) Voit varata henkilökohtaisen uraohjausajan Tamkin JobTeaser -palvelusta ajanvaraus -välilehdellä.

Järjestämme joka torstai Työnhakuklinikan Parvessa (B1-24) klo 13–15. Työnhakuklinikalle voit tulla tekemään itsenäistä työnhakua. Samalla voit pyytää uraohjaajalta vinkkejä omaan työnhakuusi tai työnhakudokumentteihisi liittyen. Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua erikseen. Poikkeusajat voit tarkistaa Parven kalenterista.

Voit myös lähettää meille CV:si kommentoitavaksi osoitteeseen: urapalvelut.tamk@tuni.fi

Urapalveluiden Nelli & Jesse