Tamko Topics 43/2023

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

OPISKELIJAKUNTA 
1. Edustajistovaalien äänestys on käynnissä! LEIMA TURSASPASSIIN!
2. Opiskelija, miten sinulla menee?
3. Haku vertais-ja degreetuutoreiksi on auki! LEIMA TURSASPASSIIN!
4. Hae kansainvälisyystuutoriksi! LEIMA TURSASPASSIIN!
5. Hyvinvointiviikko 2023 LEIMA TURSASPASSIIN!

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ 
6. Tolu goes Hell LEIMA TURSASPASSIIN!
7. OP Tampere TAMKin pääkampuksella 25.10.
8. Stressaako? Onko joskus elämänhallinta kadoksissa? Tervetuloa Kamulan vertaisryhmiin!
9. Jaa kokemuksesi Tampereen ammattikorkeakoulun valtauksesta

OPISKELIJAKUNTA 

1. Edustajistovaalien äänestys on käynnissä!

Edustajistovaalien äänestys on käynnissä!

Vuoden 2023 edustajistovaalien äänestys tapahtuu kokonaan sähköisesti eli voit äänestää missä ja milloin vaan! Äänestyslinkki lähetetään jokaiselle äänioikeutetulle sähköpostitse, muistathan tarkistaa roskapostisi.

Vaaleissa on ehdolla 54 upeaa ehdokasta yhteensä kuudelta eri listalta. Pääset tutustumaan ehdokkaisiin, heidän vaaliteemoihinsa ja esittelyihinsä Tamkon nettisivuilta: https://tamko.fi/opiskelijakunta/edustajisto/edustajistovaaliehdokkaat/

Muista käyttää ääntäsi!
Äänestämisestä saat haalarimerkin sekä leiman Tursaspassiin!

2. Opiskelija, miten sinulla menee?

Opiskelija, miten sinulla menee? 

Opiskelijoiden palautekyselyt ovat tänä syksynä avoinna 24.10.-10.11. Opintojaksopalautteen lisäksi TAMK kerää tänä syksynä palautetta aloittaneilta opiskelijoilta, toisen ja kolmannen vuoden opiskelijoilta sekä viime keväänä aloittaneilta YAMK-opiskelijoilta. 
 
Saat sähköpostiisi kyselylinkin kuluvalla viikolla osoitteesta studentfeedback.tamk@tuni.fi. Jos kyselyä ei löydy, niin tarkista myös roskapostikansiosi. 

Palautteesi on tärkeä! Muistathan siis vastata kyselyyn ja osallistua keväällä tutkinto-ohjelmasi palautetilaisuuteen.  

Poikkea myös Sano se ääneen! -päivien palauteständillä pääkampuksella ti 24.10. tai to 26.10. klo 10-14 välillä.

3. Haku vertais-ja degreetuutoreiksi on auki!

Vertaistuutorointi

Houston, meillä on missio. Etsimme universumin kirkkaita tähtiä, eli tuutoreita! Hakuaika vertais- ja degreetuutorointiin on nyt alkanut! Tuutoroinnista saat opintopisteiden lisäksi uusia kavereita ja mahtavia kokemuksia, ei hullumpi diili! Saat myös tuutoriksi hakemisesta leiman Tursaspassiin. 

Vertaistuutorit perehdyttävät ensimmäisen vuoden opiskelijoita TAMKin toimipaikkojen käytäntöihin ja koulutusalan opintoihin sekä uuteen paikkakuntaan ja paikalliseen opiskelijaelämään. Vertaistuutorit ovat uusien opiskelijoiden tukena koko ensimmäisen lukuvuoden 2024-2025. Kaikki hakijat haastatellaan loppuvuoden aikana ja koulutukset toteutetaan keväällä 2024.  

Haku on auki 12.11.2023 saakka.
Aloita seikkailu ja hae vertaistuutoriksi tästä!
(Jos opiskelet degree-alalla toivomme, että täytät alla olevan degree-tuutorihakemuksen.) 

Degreetuutorointi 

Degreetuutorit toimivat degree-ohjelmien ensimmäisen vuoden opiskelijoiden tuutoreina, aivan kuten vertaistuutorit, tuutorointikieli vain on englanti. Degreetuutorit perehdyttävät TAMKin toimipaikkojen käytäntöihin ja koulutusalan opintoihin sekä uuteen paikkakuntaan ja paikalliseen opiskelijaelämään. Degreetuutorit ovat uusien opiskelijoiden tukena koko ensimmäisen lukuvuoden 2024-2025. Kaikki hakijat haastatellaan loppuvuoden aikana ja koulutukset toteutetaan keväällä 2024.  

Haku on auki 12.11.2023 saakka.
Aloita seikkailu ja hae degreetuutoriksi tästä!

4. He kansainvälisyystuutoriksi!

Me etsitään kirkkaita tähdenlentoja mukaan seikkailuun, voisitko SÄ olla yks niistä? 

Tule mukaan vastaanottamaan TAMKiin tammikuussa saapuvia vaihto-opiskelijoita ja hae nyt mukaan kansainvälisyystuutoriksi Tamkon iloiseen ja isoon tuutoriperheeseen!

Kansainvälisyystuutorit ovat vaihto-opiskelijoiden tuki ja turva vaihdon ajan. He pitävät huolta, että vaihto-opiskelijat sopeutuvat TAMKissa opiskeluun ja suomalaiseen opiskelijaelämään. KV-tuutorointi antaa elämyksiä ja kartuttaa kielitaitoa, joka parantuu automaattisesti tuutoroidessa, lisäksi tuutoroinnin päätyttyä voit saada yhden lisäpisteen vaihtohakuun! Haku kansainvälisyystuutoriksi päättyy 29.10., joten hae mukaan heti! 

Opiskelijakunta kouluttaa syksyllä valitut TAMKin kansainvälisyystuutorit. Iltakoulutukset järjestetään 7.11 ja 14.11. Kv-tuutoroinnista saa 2 opintopistettä ja opintojakson suoritettuasi saat lisäpisteen, mikäli olet hakemassa vaihtoon. Saat myös leiman Tursaspassiisi!

Hae mukaan kv-tuutoriksi tästä:
https://forms.office.com/e/UV7fnmh1k7

Heräsikö kiinnostuksesi kansainväliseksi tuutoriksi, mutta jokin jäi vielä askarruttamaan?

Tamko järjestää infotilaisuuden huomenna tiistaina 24.10. klo 15:45- n. 16:30, D1-02 tilassa. Tilaisuudessa kerromme tarkemmin kansainvälisenä tuutorina olemisesta sekä vastaamme teidän kysymyksiinne. Tilaisuus järjestetään englanniksi, sillä se toimii vaihto-oppilaiden kanssa työkielenä.

Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua erikseen, vaan voit tulla vapaasti paikalle!

5. Hyvinvointiviikko 2023

Tamkon ja TREYn Hyvinvointiviikko järjestetään 6.-10.11.2023 ja se kokoaa yhden viikon ajalle yhteensä 25 hyvinvointiin liittyvää tapahtumaa ympäri Tamperetta! Tänä vuonna teemana on “jaksaminen” ja osa tapahtumaviikon ideaa on löytää itselle keinoja jaksamisesta huolehtimiseen. Tutustu Hyvinvointiviikon ohjelmaan Tamkon nettisivuilta, luvassa on mm. suuri PowerPoint-kilpailu, päiväsaunaa, Mocktail-workshoppia ja taikinaterapiaa!

TAMKin pääkampuksella järjestetään Hyvinvointiviikon aloittavat Hyvinvointimessut klo 10-14. Messuilla on paikalla erilaisia hyvinvointiin keskittyneitä toimijoita ja järjestöjä, jotka antavat tietoa oman hyvinvoinnin tukemiseksi opiskeluaikana, opiskelun jälkeen ja työelämässä. Voit tutustua mm. YTHS:n, SportUnin, Nyyti ry:n, Ohjaamon, Kamulan ja monien muiden toimintaan!

Osallistuessasi vähintään yhteen Hyvinvointiviikon tapahtumaan saat Tamkon Solulta kuvaa vastaan myös tapahtuman haalarimerkin. Näitä on jaossa myös hyvinvointimessuilla. Tapahtumasta saat myös leiman Tursaspassiisi!

Tule siis rohkeasti mukaan tapahtumiin ja löydä uusia kavereita kivan tekemisen merkeissä! 

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ 

6. Tolu goes Hell

Tolu Goes Hell eli reippailua Helvetinjärvellä! Tule mukaan nauttimaan kansallispuiston annista kanssamme. Bussikyyti lähtee TAMKin pääkampuksen edustalta Kuntokadun puolelta perjantaina 27.10. klo 9.00, elikkä älä myöhästy!

Lippuja on tarjolla rajoitettu määrä 10€/kpl. Hintaan kuuluu kyyditykset mennen ja takaisin + haalarimerkki 

Pukeuduthan säänmukaisesti.  Maasto voi olla paikoitellen haastavaa ja märkää, minkä takia hyvät kengät on hyvä olla jalassa.

Otathan mukaan riittävästi juotavaa ja syötävää. Omat makkarat mukaan! Paluun jälkeen, jos jää energiaa voi mennä katsomaan vielä valoshown avajaiset.

Nähdään Helvetinportilla! 

TL;DR

Mitä? – Reippailua Helvetinjärven kansallispuistossa
Milloin? – Perjantaina 27.10 klo 09.00
Missä? – Bussi lähtee TAMKin pääkampukselta Kuntokadun puolelta
Hinta? – 10€
Liput: https://kide.app/events/5b1b869b-126d-41f3-b735-432f9f4ca707

Tapahtumasta voit saada leiman Tursaspassiisi kohtaan ”Osallistu Tolun tapahtumaan”

7. OP Tampere TAMKin pääkampuksella 25.10.

Tapaa OP Tampereen asiantuntijat korkeakoulukampuksellasi lokakuussa! 

• ti 24.10. TUNI, Keskustakampus, Linna-rakennuksen aula 
• ke 25.10. TAMK, Päärakennuksen aula 
• to 26.10. TUNI, Hervanta, Kampusareena 2. krs 
• ma 30.10. TUNI, Kauppi, Arvo-rakennuksen aula 

Tuu jutulle sua askarruttavista pankkiasioista, esimerkiksi kahden kortin taktiikasta, opintolainasta, ASP-tilistä tai vaikkapa vakuutuksista! Osallistumalla arvontaan oot mukana herkullisten pizzalahjakorttien arvonnassa ja saat jälkkäriksi suklaata. Hyvässä lykyssä lähdet ständiltämme myös yhtä haalarimerkkiä rikkaampana. 

Tavataan pian kampuksella! 

8. Stressaako? Onko joskus elämänhallinta kadoksissa? Tervetuloa Kamulan vertaisryhmiin!

Tervetuloa osallistumaan maksuttomaan opiskelijoiden vertaisryhmään, jossa saat tukea ja uusia ajatuksia saman asian kokeneilta. Kamulan mielen hyvinvointia vahvistavat pienryhmät alkavat! Syksyn pienryhmien aiheet ovat: stressinhallinta ja elämänhallinta. Ilmoittautuminen on käynnissä nyt: kamula.melvio.app 

Ryhmä tapaa kolme kertaa ja tapaamiskerroilla teemme pieniä toiminnallisia, luovia ja kehollisia harjoituksia, pohdintoja itseksemme, ja käymme pari- ja ryhmäkeskusteluita. Kunnioitamme erilaisia tapoja osallistua ja olla. Jokainen päättää itse mihin osallistuu aktiivisesti ja mitä haluaa jakaa muille.  Ryhmiä järjestetään Kamulassa (Mustanlahdenkatu 18) ja Hervannassa (Korkeakoulunkatu 7, Hervannan kampuksen Navigaattori-tila).  

Ilmoittaudu osoitteessa: kamula.melvio.app (kirjaudu puhelinnumerolla, rekisteröidy ja ilmoittaudu ryhmään). Mukaan mahtuu 10 ensimmäistä. 

  • Iltapalaa ja stressinhallintaa 
    Kamulassa tiistaisin 7.11, 21.11, 5.12 klo 17–19  
  • Aamupalaa ja arjenhallintaa
    Hervannassa perjantaisin 10.11, 17.11, 1.12 klo 10–12  
  • Herkuttelua ja stressinhallintaa 
    Hervannassa perjantaisin 10.11, 17.11, 1.12 klo 13–15  

Ryhmän ohjaajana toimii Kamulan työntekijä Siina. Ryhmät ovat suomenkielisiä. Englanninkieliset ryhmät tulossa Kamulan ohjelmaan alkuvuodesta 2024. 

Kamula on opiskelijoiden maksuton ja päihteetön kohtaamispaikka, pienryhmiä, harrastuksia ja tapahtumia. Kamula toiminnan tavoitteena on vahvistaa mielen hyvinvointia sekä ehkäistä yksinäisyyttä. Tervetuloa mukaan myös muuhun toimintaan. 

Lisätietoa Kamulan toiminnasta: 
www.ahjola.fi/kamula, Instagramista @kamulatampere https://www.instagram.com/kamulatampere/ 

9. Jaa kokemuksesi Tampereen ammattikorkeakoulun valtauksesta

Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijat leikkauksia vastaan keräävät opiskelijoiden ja muiden osallistujien kokemuksia TAMKin valtauksesta. Nimettömiä vastauksia käytetään heidän tulevan toimintansa suunnittelemisessa ja viestinnässä. 

Vastaa kyselyyn täältä: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdAJIx06snxgCbbBHtbWwC0UQwAdiCrqi3PFSIW9VdAMpXhkA/viewform