Tamko Topics 42/2023

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

OPISKELIJAKUNTA 
1. Solun aukioloajat tällä viikolla (viikko 42)
2. Edustajistovaalien äänestys alkaa keskiviikkona!
3. Haku kansainvälisyystuutoriksi on alkanut!

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ 
4. MiehenTila vertaisryhmät
5. Tekemistä itsenäisen opiskelun viikolle Kamulassa
6. Trick or Treat PISTOT
7. PISTOT x KOLMIOT bileristeily

OPISKELIJAKUNTA

1. Solun aukioloajat tällä viikolla (viikko 42)

Itsenäisen opiskelun viikolla (viikko 42) Tamkon toimisto Solu palvelee supistetuin aukioloajoin.

Aukioloajat:
ma-to: klo 10-14
pe: suljettu

Tervetuloa vaihtamaan uusi lukuvuositarra opiskelijakorttiisi, ostamaan haalarimerkkejä, lainaamaan liikuntavälineitä tai juomaan kuppi kahvia!

2. Edustajistovaalien äänestys alkaa keskiviikkona!

Edustajistovaalien äänestys alkaa ylihuomenna keskiviikkona 18.10.!

Vuoden 2023 edustajistovaalien äänestys tapahtuu kokonaan sähköisesti eli voit äänestää missä ja milloin vaan! Äänestyslinkki lähetetään jokaiselle äänioikeutetulle sähköpostitse, muistathan tarkistaa roskapostisi!

Vaaleissa on ehdolla 54 upeaa ehdokasta yhteensä kuudelta eri listalta. Pääset tutustumaan ehdokkaisiin, heidän vaaliteemoihinsa ja esittelyihinsä Tamkon nettisivuilta: https://tamko.fi/opiskelijakunta/edustajisto/edustajistovaaliehdokkaat/

Muista käyttää ääntäsi!

3. He kansainvälisyystuutoriksi!

Me etsitään kirkkaita tähdenlentoja mukaan seikkailuun, voisitko SÄ olla yks niistä? 

Tule mukaan vastaanottamaan TAMKiin tammikuussa saapuvia vaihto-opiskelijoita ja hae nyt mukaan kansainvälisyystuutoriksi Tamkon iloiseen ja isoon tuutoriperheeseen!

Kansainvälisyystuutorit ovat vaihto-opiskelijoiden tuki ja turva vaihdon ajan. He pitävät huolta, että vaihto-opiskelijat sopeutuvat TAMKissa opiskeluun ja suomalaiseen opiskelijaelämään. KV-tuutorointi antaa elämyksiä ja kartuttaa kielitaitoa, joka parantuu automaattisesti tuutoroidessa, lisäksi tuutoroinnin päätyttyä voit saada yhden lisäpisteen vaihtohakuun! Haku kansainvälisyystuutoriksi päättyy 29.10., joten hae mukaan heti! 

Opiskelijakunta kouluttaa syksyllä valitut TAMKin kansainvälisyystuutorit. Iltakoulutukset järjestetään 7.11 ja 14.11. Kv-tuutoroinnista saa 2 opintopistettä ja opintojakson suoritettuasi saat lisäpisteen, mikäli olet hakemassa vaihtoon. 

Hae mukaan kv-tuutoriksi tästä:
https://forms.office.com/e/UV7fnmh1k7

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ 

4. MiehenTila vertaisryhmät

MiehenTila on korkeakouluissa opiskelevien nuorten miesten (18–29 v) mielenterveyden ja hyvinvoinnin tukemiseen keskittyvä hanke. Hanke tarjoaa mahdollisuuden miesten väliseen matalan kynnyksen vertaistukeen, yksilöohjaukseen sekä omaehtoiseen työskentelyyn. Toimintaan voi osallistua maksutta, mistä päin Suomea tahansa.

Yksilöohjaus on tarkoitettu sinulle, joka vielä pohdit MiehenTila-vertaisryhmätoimintaan osallistumista ja sen soveltumista tarpeisiisi. Yksilöohjauksen tarkoituksena on käydä läpi elämäntilannettasi, tunteitasi ja ajatuksiasi sekä löytää keinoja niistä puhumiseen. Ohjauskertoja pidetään tarpeen mukaan 1–3 kpl, jonka jälkeen ohjattavan on mahdollista jatkaa ryhmätoiminnan parissa.

MiehenTila-vertaisryhmät on tarkoitettu korkeakouluissa opiskeleville 18–29-vuotiaille miehille, jotka ovat halukkaita jakamaan kokemuksia jaksamisesta sekä vahvistamaan omaa mielenhyvinvointiaan. Olet tervetullut ryhmään omana itsenäsi elämäntilanteesta riippumatta. Ryhmään osallistuminen ei edellytä diagnoosia, lähetettä, traumaa tai kriisiä – halu keskustella riittää.

Ilmoittautuminen ryhmiin on avoinna. Ilmoittautumaan pääset täältä! 
Vertaisryhmät: https://q.surveypal.com/MiehenTila-vertaisryhmiin-ilmottautuminen-syksy-2023
Yksilöohjaushttps://q.surveypal.com/Yksiloohjauksen-ilmoittautumislomake/0 
Lisätietoa molemmista osoitteesta www.miehentila.fi

5. Tekemistä itsenäisen opiskelun viikolle Kamulassa!

Kamula on opiskelijoiden kohtaamispaikka Tampereen Amurissa!  Ja Kamulassa on pienryhmiä, harrastuksia ja tapahtumia sekä vapaa-ajan hengausta. Kamula toiminnan tavoitteena on vahvistaa mielen hyvinvointia sekä ehkäistä yksinäisyyttä.

Itsenäisen opiskelun viikolla ja sen jälkeenkin Kamulassa on luvassa kivaa ohjelmaa! Osallistuminen on ilmaista ja voit tulla ja olla itsellesi mieluisen ajan. Kamulassa on lupa vaan olla.

Lue lisää: https://www.ahjola.fi/kamula/
Seuraa Kamulaa Instagramissa: @kamulatampere

6. Trick or treat PISTOT

Halloweenin kauhun ja hauskanpidon aika on taas täällä ja haluamme kutsua sinut mukaan juhlimaan kanssamme! Tule viettämään kauhistuttavan viihdyttävä ilta täynnä pukuloistoa, drinkkejä ja halloween-ilottelua!

Hyppää mukaan Halloweenin maagiseen ja pelottavaan maailmaan! Tämä ilta tulee olemaan täynnä huikeaa halloweenjuhlaa, josta saat muistot moneksi vuodeksi eteenpäin!

Liput tulevat myyntiin Kide.appiin torstaina 12.10. klo 12
https://kide.app/events/8771e64c-5690-4191-9639-64d5eb0535bf

MITÄ: PISTOT Trick or Treat
MILLOIN: Torstaina 19.10. klo 21.00–05.00
MISSÄ: Ravintolamaailma: Koskikeskus Ranta & Poro.
MITEN: Liput ennakkoon 4€/ ovelta 6€. Bilepassilla 0 € (huom! ilmaislippu lunastettava)
Kide.app

PISTOT järjestää TTO ry, TIRO ry ja PIRATE ry
Kaikki PISTOT tapahtumat ovat täysin häirintävapaita eikä minkäänlaista häirintää tai syrjintää hyväksytä. PISTOT bileissä on mukana koulutetut häirintäyhdyshenkilöt Susanna (hairinta.susanna@tiro.fi), Ville (hairinta.ville@ttory.fi) ja Riku (hairinta.riku@piratery.fi), joihin voi tarvittaessa olla yhteydessä.

7. PISTOT X KOLMIOT bileristeily

Viime vuonna supersuosioon noussut PISTOT X KOLMIOT bilerisse palaa jälleen joulukuussa!

Bussit risteilylle lähtevät 13.12. noin klo 14 ja palaavat takaisin Tampereelle 14.12. noin klo 20. Tampereella hyvää fiilistä jatketaan vielä Kolmioilla klo 21 eteenpäin (liput ostettava erikseen).

Lipputyyppejä on kolmenlaisia:
1) Voit ostaa ystäviesi kanssa neljän hengen E-luokan hytin, jolloin vain yksi teistä ostaa hytin ja täyttää muidenkin hyttiläisten tiedot oston yhteydessä. (166 €)
2) Voit ostaa ystäviesi kanssa neljän hengen B-luokan hytin, jolloin vain yksi teistä ostaa hytin ja täyttää muidenkin hyttiläisten tiedot oston yhteydessä. (172 €)
3) Voit ostaa lipun yksinäsi B-luokan hyttiin, jolloin loput 3 ovat uusia tuttuja hytissäsi! Tällöin saat kuitenkin halutessasi esittää hyttikaveritoivomuksia, joita yritämme toteuttaa parhaamme mukaan. (44 €)

Lisäksi Tallink edellyttää, että ennakkoon täytyy ostaa vähintään yksi ruoka/matkustaja:
– Buffet illallinen 13.12. (42 €)
– Buffet aamiainen 14.12. (18 €)
Ateriakupongit ovat voimassa koko risteilyn ajan laivan ruokaravintoloissa ja niitä voi käyttää vain ruoan ja ruokajuomien maksamiseen.

Mikäli myyt lippusi:
Lipputyypit on mahdollista lähettää Kide.Appissa, ja matkustajatietoja on mahdollista muokata 30.10. klo 20.00 saakka. Tämän jälkeen tiedot lähetetään laivayhtiöön.

Tarkemmat ohjeet ja aikataulut tullaan lähettämään lähempänä tapahtumaa lipunostajan sähköpostiin. Kysymykset sähköpostitse osoitteeseen pistottre@gmail.com.

MITÄ? – PISTOT x KOLMIOT Bileristeily
MILLOIN? – 13.-14.12.2023
HINTA? – Alkaen 59,50 €
LIPUT? – https://kide.app/events/04e7160c-fda6-42b4-8be2-d8f9b7f7417f