Tamko Topics 36/2023

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

OPISKELIJAKUNTA 
1. Opiskelijakortin tarra vanhenee syyskuun lopussa
2. Edustajistovaalit 2023!
3. Tamkon Tursajaiset keskiviikkona! TURSASPASSITAPAHTUMA
4. Lautapeli-Hangouts tänään! TURSASPASSITAPAHTUMA
5. Tamko etsii siivoojaa!

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ 
6. SyysFest huomenna tiistaina! TURSASPASSITAPAHTUMA
7. Tolumppialaiset 11.9. LEIMA TURSASPASSIIN
8. Muista maksaa terveydenhoitomaksu 30.9.!
9. Muista TAMKin Kehitä ja kiitä! -kanava

OPISKELIJAKUNTA 

1. Opiskelijakortin tarra vanhenee syyskuun lopussa


Nykyinen oranssi lukuvuositarra 9/2023 vanhenee syyskuun lopussa.
Voit ostaa lisää jäsenyyttä suoraa toimistollamme hakiessasi uutta tarraa toimistolta tai suoraa nettisivuiltamme 
Jos jäsenmaksusi on voimassa, Tamkon mobiiliopiskelijakortti toimii Tuudossa automaattisesti myös fyysisen tarran vanhennuttuakin

SOLU POP UPIT:
Järjestämme Solu-pop up pisteitä sekä pääkampuksella että Mediapoliksella.
Voit noutaa pop upilta uuden lukuvuositarran, kysyä neuvoa tai hakea leiman Tursaspassiisi. 

TAMK pääkampus Palvelukäytävän pop-up tila:
tiistai 26.9. klo 10-14

Mediapolis, Oranssi aula:
tiistai 12.9. klo 10-14

LUKUVUOSITARROJEN JA OPISKELIJAKORTTIEN POSTITUS:

Postitamme lukuvuositarroja ja opiskelijakortteja Kide.appin kautta 2€ hintaan ainoastaan Tampereen ulkopuolella asuville.
Kortin postitus: https://kide.app/products/0e9dd6ba-021a-4557-92dd-af3f4acdfea9
Tarran postitus: https://kide.app/products/8987538d-0810-487e-8455-843b8a43ff73

KYSYTTÄVÄÄ?
toimisto@tamko.fi
+358 443 826 561

2. Edustajistovaalit 2023!

”It’s crazy, it’s edarivaalit!”
Tamkon edustajistovaalit on todellakin täällä! Kurkkaa alta lyhyesti mistä on kyse!

MIKÄ EDUSTAJISTO?
Edustajistossa on 21 opiskelijaa käyttämässä Tamkon ylintä päätösvaltaa. Edustajistossa pääset yhdessä muiden opiskelijoiden kanssa vaikuttamaan Tamkon toimintaan, opiskelijoiden asioihin sekä perehtymään kokoustamiseen ja päätöksentekoon. Kaikki päätökset tehdään yhdessä, eli yksin ei tarvitse toimia!

MITKÄ EDUSTAJISTOVAALT?
Tamkon jäsenet äänestävät syksyisin edustajistovaaleissa edustajistoon 21 jäsentä. Edustajistovaalit toteutetaan listavaalina, jossa esimerkiksi saman koulutuksen tai teeman omaavat ehdokkaat ovat samalla ehdokaslistalla.

MITEN ÄÄNESTÄÄ?
Äänestys järjestetään sähköisesti 18.10.- 8.11.2023 ja äänestys tapahtuu kätevästi tuni-sähköpostiin tulevan äänestyslinkin kautta.

SÄ EHDOLLE?
Jokainen Tamkon jäsen, joka on läsnäoleva opiskelija TAMKissa voi asettua ehdolle! Jos haluat saada lisää kavereita, olla vaikuttamassa ja päättämässä opiskelijoiden asioista ja saada uusia kokemuksia, niin asetu ehdolle! Uudet edarilaiset perehdytetään hyvin, eli ei tarvitse tietää etukäteen!

Ehdolle asettautuminen alkaa huomenna tiistaina 5.9. ja on auki 3.10. saakka!

Lue tarkemmat ohjeet Tamkon nettisivuilta ja asetu ehdolle!

3. Tamkon Tursajaiset keskiviikkona 6.9.!

Tamkon järjestämät perinteiset Tursajaiset tulevat taas! Tapahtuma on ilmainen ja tarkoitettu uusille opiskelijoille.

On taas se aika vuodesta, kun Tampere on täynnä uusia TAMKin opiskelijoita, eli Tursaita. Tursaspaimenien, eli tuutorien, on aika lähteä töihin ja paimentaa Tursaat opiskelijaelämään. Tämän syksyn Tursajaiset ovat lajissaan 82. Tamkon Tursajaiset, eli kyseessä on hyvin perinteikäs tapahtuma!

Tursajaiset 2023 järjestetään keskiviikkona 6.9. ja päivätapahtuma on kaikille Tursaille ilmainen. Tapahtuma alkaa kello 12.00, jolloin ryhmät kokoontuvat TAMKin pääkampukselle Teiskontien ovien puoleiselle aukiolle, josta lähdetään kulkueena kohti Keskustoria. Keskustorilla Tursaat vannovat Tursasvalan, jonka jälkeen kulkue jatkaa matkaansa kohti Tursasmaata. 

Tursasmaassa ryhmät kiertelevät eri alayhdistysten rasteja ja suorittavat erilaisia tehtäviä ryhmänä. Rastikierroksella oman ryhmän kanssa pääsee ryhmäytymään, viettämään aikaa ja tutustumaan paremmin. Parhaat pisteet saanut sekä parhaiten pukeutunut ryhmä palkitaan tapahtuman jälkeen.

JATKOT
Tursajaisten päivätapahtuma loppuu kello 19:00 ja illalla on mahdollisuus osallistua maksulliseen jatkotapahtumaan Viihdemaailma Ilonassa. Ovet Ilonassa aukeavat kello 21:00. Ennakkolippu jatkoille kustantaa 5€ Tamkon jäsenille ja ei-jäsenille 8€. Liput ovelta 10€. Liput tulevat myyntiin kide.appiin tiistaina 29.8. klo 14. Ennakkolippu ei sisällä narikkamaksua ja jäsenyydet tarkastetaan ovella.
Lisätietoja jatkoista.

Uudet opiskelijat, lämpimästi tervetuloa hyväntuuliseen yhteiseen lukukauden aloitustapahtumaan!


Opiskelijakunta Tamkon kaikki tapahtumat ovat täysin häirintävapaita eikä minkäänlaista häirintää tai syrjintää hyväksytä. Myös Tursajaisissa on mukana koulutetut häirintäyhdyshenkilöt ja tavoitat heidät sähköpostiosoitteesta hairintayhdyshenkilot@tamko.fi.

Mikäli haluat lisätietoa tapahtuman saavutettavuudesta tai esteettömyydestä, ole hyvä ja ota yhteyttä saavutettavuus@tamko.fi

4. Lautapeli Hangouts tänään!

Hangoutsit ovat täällä taas! Syyskuun teemana on lautapelit, saavu siis Solun saunalle 4.9 klo 17 alkaen. Tule kokeilemaan uusia pelejä, päihittämään uudet/vanhat kaverit Kimblessä ja testaamaan ystävyyden rajoja Monopolissa! Paikalle voi myös saapua ihan vain oleskelemaan ja seurailemaan muiden pelailua. 

Illan aikana on tarjolla jos jonkinlaista purtavaa ja juotavaa, sekä omat eväät ovat sallittuja! Saunassakin voi käydä rentoutumassa. Otathan tällöin omat saunatarvikkeet mukaan! 

Hangouts on ilmainen ja alkoholiton tapahtuma! 

Tapahtumasta saa leiman Tursaspassiin kohtaan ”Osallistu Hangoutsiin”

MITÄ? Hangouts 
MISSÄ? Tamkon toimisto Solun alakerran saunatilassa, Kuntokatu 3 L-rakennus
MILLOIN? 4.9 klo 17 alkaen 

Opiskelijakunta Tamkon kaikki tapahtumat ovat täysin häirintävapaita eikä minkäänlaista häirintää tai syrjintää hyväksytä. Häirintäyhdyshenkilöt tavoitat sähköpostiosoitteesta hairintayhdyshenkilot@tamko.fi. 

Mikäli haluat lisätietoa tapahtuman saavutettavuudesta tai esteettömyydestä, ole hyvä ja ota yhteyttä saavutettavuus@tamko.fi 

5. Tamko etsii siivoojaa!

Tamko etsii siivoojaa hoitamaan opiskelijakunnan sauna- ja kokoustilan siivouksia. Siivoukset tehdään pääasiassa lauantai- ja  sunnuntaipäivisin eli työ sopii erittäin hyvin opiskelijalle! Työt jaetaan tasaisesti kahden työntekijän kesken, eli töitä ei ole joka viikonloppu.

Palkkaus 32,48€ / kerta perustuu kertakäyntiin. Käynnin kesto on n.1h. Mikäli siivouksessa menee todella kauan, niin tällöin on mahdollisuus lisäkorvaukseen.

Toimita vapaamuotoinen hakemuksesi osoitteeseen toiminnanjohtaja@tamko.fi perjantaihin 29.9.2023 mennessä. Paikka täytetään heti sopivan tekijän löydyttyä. Lisätietoja antaa toiminnanjohtaja Henna Kaarivaara, +358 44 382 6560

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ 

6. SyysFest huomenna tiistaina 5.9.!

Opiskelijan Tampereen ja Särkänniemen SyysFest on täällä taas!

Jo viidettä kertaa järjestettävä opiskelijafestivaali saapuu Särkänniemeen! SyysFestissä Särkänniemi on varattu illan ajaksi vain lipunostaneille opiskelijoille! Syysfest on syksyn vauhdikkain tapahtuma, joka kerää opiskelijat yhteen Särkänniemeen juhlimaan syksyn ensimmäistä isoa tapahtumaa!

Milloin: Tiistaina 5.9.2023 klo 16−21
Missä: Särkänniemi, Tampere
Hinta: 15 € (+ palvelumaksu 0,50 €)
LIPUT: https://kide.app/events/d4140165-e543-4004-b463-625b45a76cb9

7. Tolumppialaiset 11.9.

Jälleen on Tolun Tolumppialaisten vuoro! Kerää voittajajengisi kasaan ja lähde kilpailemaan erilaisten lajien parissa. Voittajalle tietenkin mainetta ja kunniaa sekä jokaiselle osallistujalle haalarimerkki! 

TL; DR
Mitä?: Tolumppailaiset
Milloin?: 11.9. klo 17>
Missä?: Liisanpuistossa
Mistä liput?: https://kide.app/events/2f823e0a-0930-4a75-a40e-5956e83b85ee

8. Muista maksaa terveydenhoitomaksu viimeistään 30.9.!

Muistathan maksaa YTHS-maksun viimeistään 30.9.!

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palveluihin oikeutetut ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijat maksavat terveydenhoitomaksun Kelalle. Terveydenhoitomaksu maksetaan oma-aloitteisesti Kelalle, eikä siitä lähetetä laskua. Maksu maksetaan Kelalle lukukausittain (eli 2 kertaa vuodessa, syksyisin ja keväisin) ja sen suuruus vuonna 2023 on 36,80 euroa lukukaudessa.

Kaikkien läsnäolevaksi ilmoittautuneiden tutkinto-opiskelijoiden on maksettava YTHS-maksu ja sen voi maksaa OmaKelassa. Lue lisää kela.fi 

9. Muista TAMKin Kehitä ja kiitä! -kanava

Onko jokin jäänyt askarruttamaan, haluatko antaa palautetta tai kiitosta TAMKin toiminnoille tai onko mielessäsi kenties konkreettinen kehitysidea?

Jaa ajatuksesi Kehitä ja kiitä! -kanavalla ja vaikuta TAMKin toiminnan kehittämiseen.

Lisätiedot löydät täältä: https://intra.tuni.fi/content/news/51505