Tamko Topics 21/2023

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

OPISKELIJAKUNTA 
1. Tamkon kesä

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ 
2. Keskustasta bussiin ja suoraa kansallispuistoon
3. YTHS kesäaikataulut
4. Komisario Koskien vappujuhlat
5. Purkutaidetalon halvempi kesäpassihinta korkeakouluyhteisön jäsenille
6. Ilmoittaudu läsnäolevaksi nyt, ettei siitä tarvitse huolehtia kesällä
7. Huomioita tämän kevään palautetilaisuuksista 
8. Kiinnostaako roller derby? Alkeiskurssi starttaa pian!

OPISKELIJAKUNTA 

1. Tamkon kesä

SOLUN AUKIOLOAJAT KESÄLLÄ
26.5. asti Solu on normaalisti auki

Palvelemme tavallisesti maanantaista torstaihin klo 9-16 ja perjantaisin klo 9-15

29.5.-16.6. Solu palvelee supistetuin aukioloajoin
Palvelemme ma-pe klo 10-14. 

19.6-1.8.  Solu on suljettu
Mikäli tällä aikavälillä herää kiireellisiä kysymyksiä Tamkon suuntaan, ota yhteyttä sähköpostitse toimisto@tamko.fi tai puhelimitse +358 44 382 6561.
Otathan huomioon sen, että kesälomien takia vastauksissa voi olla viivettä.

2.8. Solu on taas auki!
Solu avautuu jälleen kesän jälkeen! Seuraa sosiaalisen median kanaviamme ja nettisivujamme tarkemmista elokuun aukioloajoista.

OPISKELIJAKORTIN LUKUVUOSITARRA
Uusia lukuvuositarroja pääsee noutamaan toimistolta 2.8. alkaen. Nykyinen oranssi tarra 9/2023 vanhenee syyskuun lopussa.

TAMKO TOPICS
Tamko Topics viikkokirje jää pian kesätauolle.
Sillä välin voit seurata kesä-ajan tiedotustamme sosiaalisen median kanavien kautta:
Instagram@opiskelijakuntatamko
FacebookTampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Tamko

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ 

2.  Keskustasta bussiin ja suoraa kansallispuistoon!

Hyppää bussiin ja lähde luontoon vaivattomasti ja kestävästi! 

Outdoor Express vie sinut Tampereen keskustasta bussilla suoraan luontoon ja takaisin. Esimerkiksi autottomalle opiskelijalle mainio tapa päästä tutustumaan kansallispuistoihin!  Palvelu on tarkoitettu niin paikallisille kuin matkailijoille; tavoitteena on tarjota helppo mahdollisuus retkeilyyn kaikille.

Heinä-elokuun 2023 viikonloppuina liikennöivän Outdoor Expressin kohteina ovat Seitsemisen, Helvetinjärven ja Isojärven kansallispuistot. Perillä on muutama tunti aikaa retkeilyyn ja luonnosta nauttimiseen. Reippailun jälkeen voi nauttia puistojen kahvila- ja ravintolapalveluiden tarjonnasta. Halutessasi voit myös pakata teltan mukaan ja palata vasta seuraavan päivän kyydillä takaisin.

Lue lisää ja lähde retkeilemään: https://outdoorexpress.fi/

3. YTHS kesäaikataulut

YTHS palvelee opiskelijoita koko kesän. Kesäkauden palvelutarjonta on mitoitettu kesäajan arvioidulle vähäisemmälle kysynnälle.

YTHS:n digitaaliset asiointi- ja etäpalvelut palvelevat normaalisti, ja esimerkiksi Tampereen palvelupisteet ovat avoinna läpi kesän. Pienemmät palvelupisteet ovat kesäkaudella avoinna porrastetusti ajalla 26.6.–4.8.2023. Tarvittaessa Sinut voidaan ohjata etävastaanotolle tai lähivastaanotolle lähimpään avoinna olevaan palvelupisteeseen.

Hoidontarpeen arviointi ja palveluohjaus
Hoidontarpeen arvioinnin ja palveluohjauksen valtakunnallinen puhelinpalvelu palvelee läpi kesän maanantaista torstaihin klo 8.00–15.00 ja perjantaisin klo 8.00–14.00.

SelfChat on avoinna arkisin

  • yleis- ja mielenterveyden asioissa maanantaista perjantaihin klo 09.00–11.00
  • suunterveyden asioissa maanantaista perjantaihin klo 09.00–11.00.
  • kuulovammaisten palvelulinja on avoinna maanantaista torstaihin 8.00–15.00 ja perjantaisin 8.00–14.00

Lue lisää YTHS sivuilta: https://www.yths.fi/ajankohtaista/2023/kurkkaa-kesan-2023-aukioloaikamme-taalta/

4. Komisario Koskisen vappujuhlat! 

Etsimme Koskinen tv-sarjaan innokkaita avustajia esittämään vappujuhlijoita. Avustajana oleminen on helppoa ja mukavaa puuhaa, eikä vaadi esiintymistaitoja.

Kuvaukset ovat torstaina 1.6. Tampereella alustavasti klo 16:15-19 (kellonajat saattavat vielä elää). Niin haalarilliset kuin haalarittomatkin opiskelijat ovat tervetulleita ja kaikki vappurekvisiitta naamareista serpentiineihin on enemmän kuin suotavaa! 

Mukaan voit hakea tästä: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScz71I6vSYEelv2g2sEg6TqaXXU6Vti3FVuaXOCjUuD2o_HPA/viewform?usp=sf_link

Ilmoittautumisaikaa 23.6. saakka. Hakeminen ei takaa mukaan pääsyä ja mukaan valitut saavat erikseen ilmoituksen valinnasta. 

5. Purkutaidetalon halvempi kesäpassihinta korkeakouluyhteisön jäsenille

Tampereen keskustan ensimmäinen purkutaidetalo Pinni47 avautuu kesäkuussa ja tuo aivan uudenlaisen lisänsä Tampereen taide- ja kulttuurikesään. Tullin alueella osoitteessa Pinninkatu 47 sijaitseva viisikerroksinen rakennus puhkeaa kukkaan hetkeä ennen purkamistaan seiniä ja rajoja rikkovana taidenäyttelynä ja kulttuuritilana. Mukana on 25 pirkanmaalaista taiteilijaa / ryhmää. Mukana Pinni47:n toteutuksessa on myös TAMKin opiskelijoita ja taustalla Tuottajapankki-hankkeesta lähtöisin olevaa verkostoyhteistyötä.

Korkeakouluyhteisön jäsenille yhteistyönä Purkutaidetalo Pinni47:n kesäpassi etuhintaan

Purkutaidetalo Pinni47 tarjoaa Tampereen korkeakouluyhteisölle mahdollisuuden ostaa etukäteen Pinni47:n kesäpassin edulliseen ennakkohintaan. Käyttämällä lippukaupassa kampanjakoodia ”taide47”, saat kesäpassin hintaan 15 € (norm.25€). Kesäpassilla saat sisäänpääsyn jonojen ohi Pinni47:n näyttelyihin ja tapahtumiin koko sen aukioloajaksi. Etuhinta on voimassa toukokuun loppuun saakka.

Lue lisää: https://intra.tuni.fi/content/news/47398

6. Ilmoittaudu läsnäolevaksi nyt, ettei siitä tarvitse huolehtia kesällä

Läsnäoloilmoittautuminen tulevalle lukuvuodelle on tehtävä 31.7.2023 mennessä. Kannattaa siis tehdä läsnäoloilmoittautuminen heti nyt, niin voi ottaa kesän rennosti!

Läsnäoloilmoittautuminen tehdään Pakissa: Opinnot > Läsnäoloilmoittautuminen > Ilmoittaudu

Lue lisää: https://intra.tuni.fi/content/news/46141

7. Huomioita tämän kevään palautetilaisuuksista 

Tänä keväänä järjestettiin jälleen tutkinto-ohjelmissa palautetilaisuudet. Tamko osallistui valtaosaan tilaisuuksista ja niiden pohjalta teimme vielä koosteen huomioista. Tilaisuudet olivat pääosin hyvin valmisteltuja ja niissä oli aktiivista keskustelua. Tilaisuuksissa keskusteltiin mm. opetuksen, ohjauksen ja järjestelmien kehittämisestä, opiskelutilojen tarpeesta sekä ideoitiin uusia kehittämistoimia. 

Kiitos tilaisuuksiin osallistuneille! Opiskelijapalautteet ovat todella tärkeä osa koulutuksen kehittämistä, joten muista antaa palautetta ja osallistua keskusteluun! 

Lue lisää palautetilaisuuksista ja kurkkaa myös Tamkon tekemä koonti täältä: https://intra.tuni.fi/fi/content/news/49691

8. Kiinnostaako roller derby? Alkeiskurssi starttaa pian!

Uusi alku uudelle (jo hieman tutuksi tulleelle) harrastukselle! Kevät 2023 alkeiskurssi on käynnistymässä.

MITÄ: Tampere Roller Derby alkeiskurssi – kevät 2023
MILLOIN: 24.05. – 28.06.
MISSÄ: Kauppi Sports center, kenttä 1
HINTA: 50€

MITÄ ON ROLLER DERBY?
Roller derby on nopeatempoinen täyskontaktilaji, jota pelataan ovaalin muotoisella radalla quad-mallisilla rullaluistimilla. Molemmilla joukkueilla on kerrallaan viisi pelaajaa kentällä, yksi jammeri ja neljä blokkeria.
Lue lisää: https://www.tampererollerderby.com/abouttampererollerderbyfin

TREENI
Treenit alkavat aina lämmittelyllä joko ilman luistimia tai luistinten kanssa. Kun keho on lämmitelty pukeudumme varusteisiimme ja aloitamme perusharjoituksilla.
Harjoitusajat vaihtelevat yhdestä kahteen tuntiin radan saatavuudesta riippuen.
Jokainen saa treenata omaan tahtiinsa, sillä haluamme kaikkien viihtyvän ja ennen kaikkea pitävän hauskaa!

MITÄ TARVITSET MUKAAN:
Lainaamme tarvittaessa kaikki derbyvarusteet (quad-luistimet, suojat ja kypärän). Mukaan tarvitset liikuntaan sopivat vaatteet, vesipullon ja sisäpelikengät alkulämmittelyä varten.

ESTEETTÖMYYS
Kauppi Sports Center on suurimmaksi osaksi esteetön. Rata sijaitsee heti ensimmäisessä kerroksessa. Pääovet on automatisoitu. Matala kynnys aulan ja radan välillä. Esteetön wc sijaitsee hissin vieressä ensimmäisessä kerroksessa. Otathan yhteyttä, jos tarvitset lisätietoja!

Roller derbyssä ei suvaita minkäänlaista rasismia, seksismiä, homo- tai transfobiaa tai kiusaamista.

Tule sellaisena kuin olet! Tervetuloa!