TAMKO TOPICS 14/2022

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Tamkon viikkotiedote.

OPISKELIJAKUNTA 
1. Edustajiston kokous 5.4. LEIMA TURSASPASSIIN!
2. Lähde mukaan vertaiskoutsiksi! LEIMA TURSASPASSIIN!
3. Kv-tuutorihaku jatkuu vielä, hae mukaan! LEIMA TURSASPASSIIN!
4. Tamkon Wappumetri 20.4.! TURSASPASSITAPAHTUMA!
5. Haemme opiskelijaedustajia tutkinto-ohjelmien neuvottelukuntiin

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ 
6. Spring it on -kevättapahtuma 13.4.! TURSASPASSITAPAHTUMA!
7. Wappustartti 14.4.
8. SOURCE ja SYNTAKSI: TITELAN 2022 TURSASPASSITAPAHTUMA!
9. Tällä viikolla vietetään uraviikkoa!
10. League of Legends Suomen opiskelijamestaruus 2022
11. Parven viikon nostot
12. Palautetta Tampereen korkeakouluyhteisön palveluista?

OPISKELIJAKUNTA

1. Edustajiston kokous 5.4.

EDUSTAJISTON KOKOUS 5.4.2022 KLO 17
Tervetuloa edustajiston kokoukseen 5.4.2022 klo 17 TAMKin pääkampukselle E1-06 auditorioon. Kokoukseen ovat tervetulleita kaikki Tamkon jäsenet. Kokouksessa käsitellään ajankohtaisia asioita.

Esityslistan löydät Tamkon nettisivuilta
https://tamko.fi/ajankohtaista/edustajiston-tiedotteet/edustajiston-kokous-9-3-2022/

Kokoukseen pääset ilmoittautumaan kide.appin kautta.
https://kide.app/events/44ab0568-2d22-41fd-9f32-9919848a84d5

2. Lähde mukaan vertaiskoutsiksi!

Oletko kiinnostunut tuutoroinnista Tamkossa? Haluaisitko kehittää TAMKin henkeä vielä yhteisöllisemmäksi? Haluatko lisää opintopisteitä? Tule mukaan vertaiskoutsiksi! Haku on nyt auki!

Vertaiskoutsauksit tarjoaa vertaisohjausta opiskelun missä vaiheessa tahansa. Vertaiskoutsin tarkoituksena on ohjata ja tukea esimerkiksi siirto-opiskelijoita, opintoihin palaavia, opintojen taitekohdassa olevia ja sparrausta kaipaavia opiskelijoita. Vertaiskoutsaus sopii erityisen hyvin sinulle, jos sinulla on aiempaa kokemusta tuutoritoiminnasta Tamkossa tai opiskelet sosiaalialalla. Aiempi kokemus tuutoroinnista ei kuitenkaan ole edellytys vaan innostunut ja positiivinen asenne riittää! 

Tamko kouluttaa kaikki vertaiskoutsit ja sinulla on mahdollisuus myös kehittää tulevaa toimintaa. Ensimmäinen koulutuskerta järjestetään kevään 2022 aikana ja toinen syksyllä ennen koutsauksen alkamista. Itse koutsaaminen tapahtuu syyslukukaudella. Tämän lisäksi koutseilta vaaditaan loppuraportti kahden opintopisteiden saamiseksi. 

Ilmoittaudu mukaan tämän lomakkeen kautta. (https://forms.office.com/r/TVp3sqLQjZ) 
Haku vertaiskoutsiksi on auki 21.3.-10.4.

3. Kv-tuutorihaku jatkuu vielä, hae mukaan!

KV-tuutorihakua on pidennetty, sillä Tamko etsii lisää rohkeita ja innokkaita kansainvälisiä tuutoreita!

Liity osaksi Tamkon reipasta tuutorijoukkoa ja ole mukana toivottamassa uudet vaihto-opiskelijat tervetulleeksi elokuussa! Kansainvälisenä tuutorina olet mukana huolehtimassa, että vaihto-opiskelijamme viihtyvät TAMKilla ja eivät jää yksin huoliensa kanssa. Tuutorina sinunkaan ei tarvitse olla missään vaiheessa yksin, vaan tukenasi on mitä mainioin tuutori- ja asiantuntijaverkosto!

TAMKin kaikki kansainväliset tuutorit ovat Tamkon kouluttamia. Koulutus koostuu kahdesta koulutusillasta, joiden tarkemmat päivämäärät ilmoitetaan myöhemmin. Kansainväliset tuutorit ovat oikeutettuja 2 opintopisteeseen, ylimääräiseen pisteeseen omassa vaihtohaussaan ja tämän lisäksi vielä leimaan Tursaspassissa.

Hakua on jatkettu 10.4.2022 asti! 
Täytä hakulomake ja olet askeleen lähempänä seikkailuja kv-tuutoroinnin parissa!
https://forms.office.com/r/m8KkbYsSb5

4. Tamkon Wappumetri 20.4.!

Voi veljet mikä aika vuodesta! Opiskelijat alkavat valmistautua kesän viettoon, joten mikä olisi parempi tapa tähän valmistautumiseen kuin Tamkon perinteiset lukuvuoden päätösbileet! Nämä juhlat tekevät nyt comebackin, jonka varjoon jää jopa Kimi Räikkösen comeback Formula 1 -sarjaan vuonna 2012. Eli Loppumetri on nyt Wappumetri, koska Wapu ei lobu.

Tapahtuma järjestetään 20.4.2022 Viihdemaailma Ilonassa. Ovet ovat auki 21 – 05. Tapahtuman ennakkoliput tulevat myyntiin 11.4.2022 kello 12.00 @Kide.app. Lipunhinta ennakkoon on 4 € ja ovelta 6 €. Ennakkolipulla pääsee omasta jonosta sisälle kello 24 asti.

Linkki lipunmyyntiin: https://kide.app/events/3b4ae5b1-3f09-4195-b809-df908f90309d

Tapahtuma toimii PakoPutki Vamos a la Playa -tapahtuman virallisina jatkoina.

Opiskelijakunta Tamkon kaikki tapahtumat ovat täysin häirintävapaita eikä minkäänlaista häirintää tai syrjintää hyväksytä. Koulutetut häirintäyhdyshenkilöt tavoitat heidät sähköpostiosoitteesta hairintayhdyshenkilot(at)tamko.fi.

Mikäli haluat lisätietoa tapahtuman saavutettavuudesta tai esteettömyydestä, ole hyvä ja ota yhteyttä saavutettavuus@tamko.fi

Nähdään tapahtumassa!

5. Haemme opiskelijaedustajia tutkinto-ohjelmien neuvottelukuntiin   

Opiskelijaedustajana pääset vaikuttamaan ja edustamaan opiskelijanäkökulmaa TAMKin tutkinto-ohjelmien neuvottelukunnassa.  

Jokaisella TAMKin koulutuksella on neuvottelukunta, jossa koulutus ja työelämä kohtaavat. Neuvottelukunnissa keskustellaan mm. mahdollisuuksista projekteihin sekä opetuksen suhteesta työelämän tarpeeseen. Tapaamisia järjestetään vuodessa 2-4, joten ajallisesti neuvottelukunta ei työllistä kovin paljon.  
 
Haemme innokkaita ja positiivisia kehittäjiä! Parhaimmillaan työryhmäsuhteilla on jopa työllistytty! Neuvottelukuntien meneillään olevat kaksivuotiset toimikaudet kestävät vuoden 2022 loppuun. Tamko järjestää toimikauden alussa perehdytyksen opiskelijaedustajille. Mikäli kiinnostuit, ilmaise kiinnostuksesi opiskelijaedustajalomakkeen kautta tai kysy lisää sähköpostilla: edunvalvonta(at)tamko.fi  

Haemme opiskelijaedustajia seuraaviin neuvottelukuntiin:  

  • Ammatillisen opettajankoulutuksen neuvottelukunta
  • Bioanalytiikan neuvottelukunta
  • Energy and environmental Engineering-neuvottelukunta
  • SOTE YAMK 

AINEJÄRJESTÖT JA OPISKELIJAELÄMÄ

6. Spring it on -kevättapahtuma 13.4.!

TreSilienssi-hanke, Tamko, SportUni ja osa ainejärjestöistä järjestävät yhdessä sidosryhmien kanssa opiskelijoille ja henkilökunnalle tarkoitetun Kevättapahtuman kampuksille paluun ja opiskelijoiden mielenterveyspäivän kunniaksi 13.4. klo 11–16 TAMKin pääkampuksella, tervetuloa!

Tapahtuma järjestetään Tamkin pääkampuksella aulatiloissa sekä Tamkin pääovien puoleisella aukiolla. Tapahtumasta löydät järjestäjien ständejä, ainejärjestöjen ja kerhojen ständejä, proakatemialaisten yritysten tuotteita, sosiaalisen sirkuksen, Setlementin Kiusatut: Preventin, Omavoiman sekä Näsinkulman Klubitalon toimijoita.

Restonomiopiskelijamme tarjoilevat keväisiä mocktaileja, fysioterapiaopiskelijoilta saat kehonkoostumusmittauksen 5 euron hintaan, pääset osallistumaan puristusskabaan tai vaikkapa tasapainorataan.

Oppilaitospastorimme paistaa Tamkon ja Parven kanssa läpi tapahtuman lettuja ja TAMKin livemusiikin tahtiin pääset tanssimaan SportUnin ohjaamana.

Tapahtuman pääesiintyjä Samae Koskinen nähdään klo 14–15!

Tervetuloa mukaan nauttimaan yhteisöllisyydestä, kattavasta ohjelmatarjonnasta sekä keväisestä tunnelmasta yhdessä muiden kanssa!

Mikäli haluat lisätietoa tapahtuman saavutettavuudesta tai esteettömyydestä, ole hyvä ja ota yhteyttä saavutettavuus@tamko.fi

7. WAPPUSTARTTI 14.4.

TTOn, TIROn ja PIRATEn Wappustartti tekee paluun! Saavu Ratinanniemeen 14.4. klo 16 alkaen kiertämään monenlaista aktiviteettia tarjoavia rasteja. Kerättyäsi kahdeksan leimaa voit lunastaa upean Wappustartin haalarimerkin järjestäjien teltalta. Haalarimerkkien lisäksi jaossa on myös palkintoja!

Päivätapahtumaan et tarvitse muuta kuin reippaan mielen, vähän evästä sekä juotavaa, jottei jano ja nälkä pääse yllättämään.

Ratinanniemen aktiviteettien jälkeen onkin hyvä suunnata kohti Ravintolamaailman jatkoja! Voit lunastaa jatkoille 4 € hintaisen lipun kide.app:sta.

Tänä vuonna mukana tapahtumaa mahdollistamassa on myös Tamko!

Jatkojen liput: https://kide.app/events/90ffce06-969a-4fec-9e41-26ce5e892e72
Lisätietoa tapahtumasta: https://www.facebook.com/events/2089967601167053

8. SOURCE ja SYNTAKSI: TITELAN 2022

Se on täällä taas – TITELAN!
Näin parin vuoden tauon jälkeen Tamkin suurin lan-tapahtuma on tulossa jytinällä.
Siispä SOURCE ja SYNTAKSI ovat yhdistäneet voimansa tämän spektaakkelin järjestämiseen. Nappaa kaveriporukkasi lanittamaan Sportunin tiloihin 8.-10.4.

Tapahtuma on avoin kaikkien alojen opiskelijoille!

Liput myynnissä kide.apissa nyt: https://kide.app/events/e2a93f5d-8697-435c-9202-d9989d28ab2e

9. Tällä viikolla vietetään uraviikkoa! 

Kaipaisitko boostia kesätyönhakuun tai oletko valmistumassa? Tällä viikolla on uraviikko, jonka aikana opiskelijoilla on mahdollisuus ilmoittautua moniin erilaisiin urateemaisiin valmennuksiin, työpajoihin ja infoihin.

Löydät Uraviikon kaikki tapahtumat ja ilmoittautumiset JobTeaseristä. JobTeaserin tapahtumakalenterista löytyy myös lisätietoa tapahtumista.

Miltäs kuulostaisi esimeriksi tämä Self-Hack Career Edition -tapahtuma?

Self-Hack-tapahtuma perjantaina 8.4 klo 12–15, jossa painotetaan uransuunnittelun teemoja. Kolmen tunnin työpajassa teet itsenäisiä tehtäviä, joita avataan ryhmäkeskusteluissa. 

Tehtävät liittyvät elämääsi, vahvuuksiisi, motivaatioihisi, sinuun ammattilaisena sekä tulevaan uraasi. Työpajan jälkeen tunnet paremmin itsesi ammattilaisena ja mistä olet kiinnostunut sekä löydät tarkemmat tavoitteet esimerkiksi urasuunnitteluun tai työnhakuun liittyen. Lisäksi, kun tunnet itsesi paremmin, on sinun helpompi löytää mielekkäitä työpaikkoja ja kertoa itsestäsi työnantajille kiinnostavasti. 

Ilmoittaudu mukaan tästä: https://tamk.jobteaser.com/fi/events/141031-uraviikko-self-hack-career-edition-suomeksi
Lue lisää Self-Hackista täältä.  

Työpaja pidetään TAMKin pääkampuksella Parvi-tilassa (Palvelukatu B1-24). Valmistaudu työpajaan ottamalla mukaan vihko/paperia ja kynä tai tietokone tehtävien tekemistä varten. Valmennus pidetään suomeksi. This event is held in Finnish and we encourage also non-native Finnish speakers to participate. 

Valmennukseen ovat tervetulleita kaikki opiskelualasta ja opintojen vaiheesta riippumatta! 

Lisätietoa työpajasta saat lähettämällä viestiä: careerservices.tamk@tuni.fi

10. League of Legends Suomen opiskelijamestaruus 2022 (LoL OSM 2022)

League of Legends Suomen opiskelijamestaruuskilpailut vuosimallia 2022 on täällä!  Opiskelijat ja vastavalmistuneet pääsevät kisaamaan 2000€ palkintopotista!

Karsinnat: 14.5, Online
Finaali: 21.5, live-tapahtuma Espoossa
Ilmoittautuminenhttps://osm.aaltogamers.fi/#sign-up
Lisätiedot: https://osm.aaltogamers.fi/

11. Parven viikon nostot!

Esimerkkejä tämän viikon toiminnasta:

Career Week
International House Tampere
Tiistaina klo 13–14, Parvi.

Sparris
Vinkkejä lukemiseen ja luetun ymmärtämiseen
Tiistaina klo 16–17, Parvi.

Kieliklubi
Career Talks Webinaari
Keskiviikkona klo 16-17.30, Parvi

Webinaari
Tuella ja itsemyötätunnolla takaisin opintoihin
Torstaina klo 8.30–11.45
Lisätietoja tästä: https://www.yths.fi/ajankohtaista/2022/tuella-ja-itsemyotatunnolla-takaisin-opintoihin/

Oppilaitospastori
Pappilan pullakahvit
Torstaina klo 11–13, Parvi.

Uraviikko
Pikavinkit CV:n tekemiseen!
Torstaina klo 12–13, Parvi.

Rentoutuminen ja mindfullness
Torstaina klo 17–18.30, Parvi
Lisätietoja tästä: https://intra.tuni.fi/content/event/34215

Nyyti Chat
Mistä voimia ja vertaisuutta opiskeluarkeen?
Torstaina klo 18–20
Linkki chattiin: https://www.nyyti.fi/tapahtuma/nyytin-chat-klo-18-20-mista-voimia-ja-vertaisuutta-opiskeluarkeen/

Self-Hack- Ura Edition
Perjantaina ko 12–15, Parvi
Lisätietoja täältä: https://tamk.jobteaser.com/fi/events/141031-uraviikko-self-hack-career-edition-suomeksi

Parven kalenteri: https://calendar.google.com/calendar/u/0/embed?src=tamkparvi@gmail.com&ctz=Europe/Helsinki
Parven Instagram: @tamkparvi!
Parven Linktree: Linktr.ee/tamkparvi

12. Palautetta Tampereen korkeakouluyhteisön palveluista?

Mitä mieltä olet koulun AV-laitteistosta tai viestinnästä? Oletko tyytyväinen kirjaston palveluihin? Entä liikuntapalveluihin?

Nyt sinulla on mahdollisuus anonyymisti kertoa, miten Tampereen korkeakouluyhteisön palvelut toimivat. Tervetulleita ovat niin kiitoksesi kuin kehitysehdotuksesi.

Anna palautetta tämän lomakkeen kautta: https://lomake.tamk.fi/lomakkeet/31816/lomake.html
Intrauutiseen tästä: https://intra.tuni.fi/fi/content/news/35615