TAMKO TOPICS 12/2022

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Tamkon viikkotiedote.

OPISKELIJAKUNTA
1. Vielä ehdit hakea kv-tuutoriksi! LEIMA TURSASPASSIIN!
2. Lähde mukaan vertaiskoutsiksi! LEIMA TURSASPASSIIN!
3. SPR keräyslippaita Tamkon toimistolla
4. Tamkon järjestyksenvalvojakoulutus TURSASPASSITAPAHTUMA!
5. OP webinaari: Kohti oman asunnon ja sijoitusasunnon ostamista 24.3.
6. Tr3fest 2022 on ensi viikolla!
7. Haemme opiskelijaedustajia tutkinto-ohjelmien neuvottelukuntiin

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ 
8. Oletko yksin? Et ole kauan! – Lähde retkeilemään!
9. Anturan Kaamoksen torjunta 5.4.! TURSASPASSITAPAHTUMA!
10. Säilytyslokerot poistuvat käytöstä C-talossa TAMKin Kuntokadun kampuksella
11. Poistumisharjoitus pääkampuksella huomenna tiistaina 22.3.
12. Kevään palautetilaisuudet – keskustellaan ja kehitetään yhdessä!
13. Tampereen kaupunki: Etsinnässä kesätyö?
14. Parven viikon nostot
15. Vastaa SportUnin asiakastyytyväisyyskyselyyn ja osallistu liikuntamaksun arvontaan


OPISKELIJAKUNTA

1. Vielä ehdit hakea kv-tuutoriksi!

Tamko etsii rohkeita ja innokkaita kansainvälisiä tuutoreita!

Liity osaksi Tamkon reipasta tuutorijoukkoa ja ole mukana toivottamassa uudet vaihto-opiskelijat tervetulleeksi elokuussa! Kansainvälisenä tuutorina olet mukana huolehtimassa, että vaihto-opiskelijamme viihtyvät TAMKilla ja eivät jää yksin huoliensa kanssa. Tuutorina sinunkaan ei tarvitse olla missään vaiheessa yksin, vaan tukenasi on mitä mainioin tuutori- ja asiantuntijaverkosto!

TAMKin kaikki kansainväliset tuutorit ovat Tamkon kouluttamia. Koulutus koostuu kahdesta koulutusillasta, joiden tarkemmat päivämäärät ilmoitetaan myöhemmin. Kansainväliset tuutorit ovat oikeutettuja 2 opintopisteeseen, ylimääräiseen pisteeseen omassa vaihtohaussaan ja tämän lisäksi vielä leimaan Tursaspassissa.

Haku auki kv-tuutoriksi on auki 14.3. – 3.4.2022
Täytä hakulomake ja olet askeleen lähempänä seikkailuja kv-tuutoroinnin parissa! https://forms.office.com/r/m8KkbYsSb5 

2. Lähde mukaan vertaiskoutsiksi!

Oletko kiinnostunut tuutoroinnista Tamkossa? Haluaisitko kehittää TAMKin henkeä vielä yhteisöllisemmäksi? Haluatko lisää opintopisteitä? Tule mukaan vertaiskoutsiksi! Haku on nyt auki!

Vertaiskoutsauksit tarjoaa vertaisohjausta opiskelun missä vaiheessa tahansa. Vertaiskoutsin tarkoituksena on ohjata ja tukea esimerkiksi siirto-opiskelijoita, opintoihin palaavia, opintojen taitekohdassa olevia ja sparrausta kaipaavia opiskelijoita. Vertaiskoutsaus sopii erityisen hyvin sinulle, jos sinulla on aiempaa kokemusta tuutoritoiminnasta Tamkossa tai opiskelet sosiaalialalla. Aiempi kokemus tuutoroinnista ei kuitenkaan ole edellytys vaan innostunut ja positiivinen asenne riittää! 

Tamko kouluttaa kaikki vertaiskoutsit ja sinulla on mahdollisuus myös kehittää tulevaa toimintaa. Ensimmäinen koulutuskerta järjestetään kevään 2022 aikana ja toinen syksyllä ennen koutsauksen alkamista. Itse koutsaaminen tapahtuu syyslukukaudella. Tämän lisäksi koutseilta vaaditaan loppuraportti kahden opintopisteiden saamiseksi. 

Ilmoittaudu mukaan tämän lomakkeen kautta. (https://forms.office.com/r/TVp3sqLQjZ) 
Haku vertaiskoutsiksi on auki 21.3.-10.4.

3. SPR keräyslippaita Tamkon toimistolla

Tamkon toimiston tiskiltä löytyy nyt Suomen Punaisen Ristin lipas! Voit lahjoittaa lippaaseen itsellesi sopivan summan käteisellä tai Mobilepayn kautta.

Lisäksi halutessasi voit lähteä vapaaehtoiseksi SPR lipaskerääjäksi! Voit tulla noutamaan lippaan oman aikataulusi mukaan toimiston aukioloaikojen puitteissa ja lähteä keräämään lahjoituksia. Mukaasi saat luonnollisesti keräyslippaan sekä liivin.

4. Tamkon järjestyksenvalvojakoulutus

Tamko järjestää jäsenilleen järjestyksenvalvojakoulutuksen huhtikuun alussa yhteistyössä Total Sec Oy:n kanssa. Tamkon jäsenet voivat suorittaa koulutuksen osallistumismaksun tekemällä yhden 8h työvuoron Total Sec Oy:lle tai hintaan 150€ (norm. 265€).

Koulutuksen kesto on 40h ja se toteutetaan hybridinä seuraavasti:

Pe 1.4. klo 17.00-21.00 ( Teoria, etä )
La 2.4. klo 11.00-18.00 ( Teoria, etä )
Su 3.4. klo 11.00-18.00 ( Teoria, etä )

Pe 8.4. klo 17.00-21.00 ( Teoria, etä )
La 9.4. klo 11.00-18.00 ( Lähiopetus Ea + Palo / TAMKin D1-02 auditoriossa)
Su 10.4. klo 11.00-18.00 ( Lähiopetus voimankäyttö + koe / TAMKin D1-02 auditoriossa)

Koulutuksen jälkeen koulutettavan pitää hakea hyväksyntää järjestyksenvalvojana toimimiseen poliisilta. Lupahakemus maksaa 55,00 € mikä koulutettavan on maksettava itse, tätä maksua ei voi maksaa Tamko eikä Total Sec Oy. 

Kurssi toteutetaan mikäli ilmoittautuneita tulee vähintään 20.

Ilmottautumisen jälkeen saat sähköpostiin maksutiedot, jossa on ohjeet kurssin maksua varten. 

Ilmoittaudu koulutukseen tästä: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd9H7J9x4-GQHbIHHn5B2Z6aklQFL32i-KoLPWn3Qr-o41LQA/viewform
Ilmoittautuminen on auki 25.3. asti ja Tamkon jäsenyys tarkistetaan.

Järjestyksenvalvojakoulutuksen jälkeen on mahdollisuus työllistyä järjestyksenvalvoja tehtäviin Tamkon tai Total Sec Oy:n palvelukseen Tampereella ja ympäri Suomea. 

Osallistumalla koulutukseen saat leiman tursaspassiisi!

Kurssiin liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä:
Hannu Vappula
hannu.vappula@totalsec.fi

Lue tarkemmat tiedot Tamkon nettisivuilta: https://tamko.fi/ajankohtaista/jarjestyksenvalvojakoulutus-tamkon-jasenille/

5. OP Webinaari: Kohti oman asunnon ja sijoitusasunnon ostamista 24.3.

Tamko järjestää yhdessä OP Tampereen kanssa jälleen tutuksi tulleen talouswebinaarin! Tällä kertaa webinaarin teemana on oman asunnon ja sijoitusasunnon ostaminen. Webinaari järjestetään torstaina 24.3.2022 klo 17.00-18.00

Pohditko, miten voisit aloittaa säästämisen ensimmäistä omaa kotia varten jo opiskeluaikana? Onko ASP-tili oiva apu siihen? Entä millaisia askeleita asunnon ostamisprosessi sisältää? Jos olet harkinnut asuntosijoittamisen aloittamista, kuulet Finanssikoutsien webinaarissa myös vinkit, mitä siinä tulee ottaa huomioon ja miten sen voi aloittaa.

Ilmoittaudu mukaan etukäteen https://www.lyyti.fi/reg/talouswebinaaribyfinanssikoutsit2022 ja saat webinaarin linkin suoraan sähköpostiisi.
Vahvistusviestiä osoittamalla saat myös haalarimerkin Tamkon toimisto Solulta! Merkin voi noutaa toimiston aukioloaikoina ma-pe 9-16.

Tervetuloa mukaan!
Lisätietoja: https://www.op.fi/web/op-tampere/tapahtumat/talouswebinaari

6. Tr3fest 2022 on ensi viikolla!

Tr3festiä juhlitaan ensi viikon keskiviikkona! Tr3fest kokoaa Tampereen korkeakouluopiskelijat tapahtumarikkaille festareille Pakkahuoneelle 30. maaliskuuta! Juhlakansaa viihdyttävät opiskelijabändit ja illan pääartisti, jonka julkaisemme myöhemmin! Nappaa lippusi hintaan 8 € Kide.appista! Lippu sisältää festivaalit pakkahuoneella, narikkamaksun sekä viralliset jatkot Tullikamarin Klubin puolella.

Liput: https://kide.app/events/0e6a2d3a-0977-4a12-ba2b-5c286c413715
Facebook -tapahtuman löydät tästä linkistä: https://www.facebook.com/events/1020017545529980?ref=newsfeed

7. Haemme opiskelijaedustajia tutkinto-ohjelmien neuvottelukuntiin   

Opiskelijaedustajana pääset vaikuttamaan ja edustamaan opiskelijanäkökulmaa TAMKin tutkinto-ohjelmien neuvottelukunnassa.  

Jokaisella TAMKin koulutuksella on neuvottelukunta, jossa koulutus ja työelämä kohtaavat. Neuvottelukunnissa keskustellaan mm. mahdollisuuksista projekteihin sekä opetuksen suhteesta työelämän tarpeeseen. Tapaamisia järjestetään vuodessa 2-4, joten ajallisesti neuvottelukunta ei työllistä kovin paljon.  
 
Haemme innokkaita ja positiivisia kehittäjiä! Parhaimmillaan työryhmäsuhteilla on jopa työllistytty! Neuvottelukuntien meneillään olevat kaksivuotiset toimikaudet kestävät vuoden 2022 loppuun. Tamko järjestää toimikauden alussa perehdytyksen opiskelijaedustajille. Mikäli kiinnostuit, ilmaise kiinnostuksesi opiskelijaedustajalomakkeen kautta tai kysy lisää sähköpostilla: edunvalvonta(at)tamko.fi  

Haemme opiskelijaedustajia seuraaviin neuvottelukuntiin:  

  • Ammatillisen opettajankoulutuksen neuvottelukunta
  • Bioanalytiikan neuvottelukunta
  • Energy and environmental Engineering-neuvottelukunta
  • SOTE YAMK 

AINEJÄRJESTÖT JA OPISKELIJAELÄMÄ

8. Oletko yksin? Et ole kauan!- Lähde retkeilemään!

Tämän viikon keskiviikkona on taas mahdollisuus tutustua uusiin ihmisiin nuotion äärellä! Jos aloitit opinnot mutta et ole vielä löytänyt omaa paikkaasi ja porukkaasi, niin tää on sulle! Tule mukaan retkeilemään, luomaan kaverisuhteita ja sopimaan yhteisiä lounashetkiä.

Makkaranpaistoretkelle lähdetään Parvesta ylihuomenna keskiviikkona 23.3. klo 17!
Ei tarvitse ilmoittautua, tule vain paikalle! 

Lisätietoja: Jussi Houttu
jussi.houttu@evl.fi
040 8048403

9. Anturan Kaamoksen torjunta 5.4.!

Passi käteen ja uimahousut jalkaan, koska Kaamoksen Torjunta on täällä taas! Tämä aurinkomatka kutsuu kaikki mukaan pitkän talven ja puuduttavan etäopiskelun jälkeen. On aika päihittää kaamosmasennus ja vaihtaa tilalle kesäfiilis!

Matkamme alkaa 5.4. kello 16.00, kun Hene Oy:n bussikuljetukset lähtevät Hakametsän jäähallilta kuljettaen meidät turvallisesti kohti illan kohdetta! Takaisin Tampereelle saavumme noin klo 22.00, jolloin karkelot jatkuvat Heidi’s Bier Barin karaokelavalla!

Ota ystäväsi mukaan ja muodostakaa noin 4 hengen joukkue, jonka kanssa voitte kerätä leimoja passiinne illan aikana. Yli 6 leimaa keränneiden joukkueiden kesken arvotaan palkinto! Loppuillasta meitä viihdyttää livebändi Kolme Tähteä! Vedä päällesi haalarit, kesäpaita ja aurinkolasit ja pakkaa reppuun pyyhe, uikkarit sekä omaa juotavaa, mikäli jano yllättää. (Muista ottaa huomioon myös Suomen sää).

Kyseessä on tursaspassitapahtuma, eli tursas ota ihmeessä passi mukaan!

MITÄ!? Kaamoksen Torjunta
MISSÄ?! Bussimatkan päässä paikassa X
MILLOIN!? 5.4.2022 klo 16.00
HINTA: 13,50 €/jäsen, 17,50 €/ei-jäsen

Lipunmyynti alkaa HUOMENNA Kide.appissa klo 12.00: https://kide.app/events/f5f95995-fead-43cf-aca2-e574799d4abd

Kaikki Anturan tapahtumat on häirintävapaita. Jos kohtaat häirintää voit olla yhteydessä Anturan häirintäyhdyshenkilöihin sähköpostitse riku.p.pitkanen@tuni.fianni.huhdanpaa@tuni.fikaisa.maksimainen@tuni.fi tai Tamkon häirintäyhdyshenkilöihin sähköpostitse hairintayhdyshenkilöt@tamko.fi.

Jos tapahtumasta on kysyttävää voit ottaa yhteyttä Anturan somekanavilla @AnturaTamk tai antura@tamko.fi

10. Säilytyslokerot poistuvat käytöstä C-talossa TAMKin Kuntokadun kampuksella

Jos sinulla on C-rakennuksen käytävällä lokero varattuna omalla riippulukolla, tyhjennäthän säilytyslokerosi 28.3.2022 mennessä. Määräajan jälkeen riippulukot rikotaan ja kaapin sisältö otetaan talteen. Tyhjennäthän oman kaappisi sisällön pian!
https://intra.tuni.fi/content/news/34960

11. Poistumisharjoitus pääkampuksella huomenna tiistaina 22.3.

Harjoitus koskee TAMKin pääkampuksella rakennuksia A, E ja F. Harjoitus alkaa noin klo 13.30.

Palokellojen soiminen edellyttää poistumista vain A-, E- ja F-rakennusten tiloista.

Exam-tilojen oviin tulee erilliset tiedotteet, jotta tuolla hetkellä mahdollisesti tenttivät tietävät, ettei poistuminen koske näitä tiloja.

Harjoituksen toteuttamisesta vastaavat TAMKin ensihoidon opiskelijat, osana opintojaan, lehtorinsa Pasi Vehniäisen johdolla. Tulevina vuosina harjoituksesta tulee käytäntö keväisin näihin aikoihin, jolloin ajan myötä pääsemme käymään läpi koko TAMKin, ja saamme raportoitua tietoa mahdollisista kehittämiskohteista.

https://intra.tuni.fi/content/news/35379

12. Kevään palautetilaisuudet – keskustellaan ja kehitetään yhdessä!

Opiskelijapalautetta kerättiin viime vuonna kevään ja syksyn palauteviikoilla uuden opiskelijan ja vuosikyselyn muodossa sekä YAMK- ja valmistumisvaiheen kyselyjen kautta. Opiskelijapalautteet sekä yhteenveto palautteista ovat nyt nähtävillä Valvomossa. Kevään aikana tutkinto-ohjelmissa järjestetään opiskelijoiden ja henkilöstön palautetilaisuudet, joissa keskustellaan vuoden 2021 palautteista ja sovitaan mahdollisista kehittämistoimenpiteistä.

Seuraa oman tutkinto-ohjelmasi tiedotusta palautetilaisuuden ajankohdasta, osallistu mukaan ja jaa ideasi koulutuksen kehittämiseksi!

Lue lisää intrasta: https://intra.tuni.fi/content/news/34127
Palautekoonnin löydät täältä: https://valvomo.tamk.fi/palautteet/
Täältä löydät palautetilaisuuksien aikataulut (päivittyvä): https://wiki.tamk.fi/pages/viewpage.action?pageId=195934632

13. Tampereen kaupunki: Etsinnässä kesätyö?

Etsitkö kesätöitä? Oletko kiinnostunut saamaan kokemusta ja tienaamaan omaa rahaa sen lomassa?
Kesäduuni22-kampanja yhdistää 17–30-vuotiaat tamperelaiset kesätyönhakijat ja alueen työnantajat. Tarjolla on lukuisia erilaisia tehtäviä eri toimialoilta ja vaatimustasoilta. Kesätöiden hakeminen on
helppoa – tee oma profiili Tiitus-järjestelmään ja työnhaku voi alkaa. Hae kymmeniä työpaikkoja vain yhdellä hakemuksella. Luo työnhakijaprofiilisi jo tänään!

Tsekkaa avoimet työpaikat: https://app.tiitus.fi/kesaduuni/search/jobs
Lue lisää kampanjasta: https://www.tampere.fi/kesaduuni.html

Kesäduuni22-kampanjassa mukana ovat Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut, Ohjaamo Tampere ja Pirkanmaan TE-palvelut.

14. Parven viikon nostot!

Kevättapahtuma 13.4.!
Kaikille yhteisessä keväisessä tapahtumassa opiskelijoiden mielenterveyspäivän kunniaksi 13.4. klo 11-16 TAMKin aukiolla on luvassa musiikkia, pelejä, lettuja, ständejä ja paljon muuta mukavaa! Tarkempi ohjelma julkaistaan myöhemmin. Ohjelmaa suunnittelee TreSilienssi-hanke yhteistyössä SportUnin, Tamkon, ainejärjestöjen ja sidosryhmien kanssa.

Huolikahvila perjantaisin
Myllertääkö maailmantilanne mielessäsi?
Voit tulla jakamaan huolesi Parven huolikahvilassa kahvi- tai teekupposen äärellä.
– perjantaina 25.3. klo 13–15
– perjantaina 1.4. klo 13–15.

Opiskelijan korona-ajan hyvinvointiryhmä
Parvessa torstaisin 17-18.30. Ensi kerralla unelmakartan tekoa. Tule mukaan! Ilmoittaudu: anna.kauppi@tuni.fi

15. Vastaa SportUnin asiakastyytyväisyyskyselyyn ja osallistu liikuntamaksun arvontaan

Vastaa nyt kevään 2022 asiakastyytyväisyyskyselyyn ja voita kevään 2022 liikuntamaksu tai maksuton kurssiosallistuminen syksylle 2022. Osallistu arvontaan kyselyn lopussa jättämällä yhteystietosi. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti. 

Asiakastyytyväisyyskyselyn avulla kehitämme SportUnin palveluita entistä paremmiksi. Kysely on auki 16.- 27.3.2022. Vastaamaan pääset täältä: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=r0Rp-nzM2EyRVMARMnmJEIA2hogH3vxKkMFuEsg8RyFUREVYMk5HSUNFRDk5RTk4WUZFTkFGOVFZOS4u

Käsittelemme vastauksia tutkimuseettisin periaattein ja kokonaisuutena, eivätkä yksittäiset vastaajat ole tunnistettavissa aineistosta. 

Kiitos vastauksistasi jo etukäteen!