Tamko Topics 11/2024

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

OPISKELIJAKUNTA 
1. Haku kansainvälisyystuutoriksi on alkanut! LEIMA TURSASPASSIIN
2. Tervetuloa edustajiston kokoukseen huomenna 12.3.! LEIMA TURSASPASSIIN

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ 
3. Osallistu oman tutkinto-ohjelmasi Palauteporinoihin! LEIMA TURSASPASSIIN
4. Tulevaisuusvallattomuustyöpaja opiskelijoille 19.3.
5. Terveydenhoitomaksun deadline on tämän viikon perjantaina 15.3.
6. TAMKin opiskelijoiden lopputyönäyttely 
7. Ulkoilupäivä Pyynikillä LEIMA TURSASPASSIIN
8. OP Tampereen asiantuntijat tavattavissa TAMKilla 
9. Kaamoksen torjunta 21.3.

OPISKELIJAKUNTA 

1. Haku kansainvälisyystuutoriksi on alkanut!

Tulevaisuus näyttää siltä, että meille on tulossa vaihto-opiskelijoita ja me tarvitsemme heille tiennäyttäjiä, eli kv-tuutoreita!

Mikäli tämä tuntuu sinun ennustukseltasi, liity osaksi Tamkon suurta tuutorijoukkoa ja ole mukana toivottamassa uudet vaihto-opiskelijat tervetulleeksi elokuussa! Kansainväliset tuutorit ovat oikeutettuja 2 opintopisteeseen, ylimääräiseen pisteeseen omassa vaihtohaussaan (sen jälkeen, kun koko opintosuoritus on valmis) ja leimaan Tursaspassissa. Kaiken lisäksi saat upean mahdollisuuden verkostoitua kansainvälisesti ja kehittää taitojasi tuutorina! Kv-tuutori voi olla mistä tahansa opintosuunnasta, vuosikurssista riippumatta. 

Haku auki kv-tuutoriksi on auki 11.3. – 31.3.2024
Täytä hakulomake ja olet askeleen lähempänä seikkailuja kv-tuutoroinnin parissa! 

https://forms.office.com/e/xqP2RU3PWd

2. Tervetuloa edustajiston kokoukseen huomenna 12.3.

Tervetuloa edustajiston kokoukseen huomenna tiistaina 12.3.2024 klo 17:00 TAMKin pääkampukselle E1-06 auditorioon. Kokoukseen ovat tervetulleita kaikki Tamkon jäsenet. Kokouksessa käsitellään ajankohtaisia asioita. Voit kurkata koko esityslistan tästä linkistä: https://tamko.fi/edustajiston-tiedotteet/edustajiston-kokous-12-3-2024/

Tervetuloa kokoukseen!

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ 

3. Osallistu oman tutkinto-ohjelmasi Palauteporinoihin!

Opiskelijapalautteista kehittämistoimiin! 
 
Opiskelijapalautetta kerättiin viime vuonna kevään ja syksyn palauteviikoilla uuden opiskelijan ja vuosikyselyn muodossa sekä YAMK- ja valmistumisvaiheen kyselyjen kautta. Opiskelijapalautteet sekä yhteenveto palautteista ovat nyt nähtävillä Valvomossa.  Kevään aikana tutkinto-ohjelmissa järjestetään opiskelijoiden ja henkilöstön palauteporinat, joissa keskustellaan vuoden 2023 palautteista ja sovitaan mahdollisista kehittämistoimenpiteistä. 
 
Seuraa oman tutkinto-ohjelmasi tiedotusta palauteporinoiden ajankohdasta, osallistu mukaan ja jaa ideasi koulutuksen kehittämiseksi! 
 
Lue lisää intrasta: https://intra.tuni.fi/content/news/53634 
Palautekoonnin löydät klikkaamalla tästä
Tästä klikkaamalla näet palautetilaisuuksien aikataulut (päivittyvä) 

4. Tulevaisuusvallattomuustyöpaja opiskelijoille 19.3.

Nyt on hieno mahdollisuus päästä mukaan pohtimaan TAMKin tulevaisuutta ja osallistumaan siihen valmistautumiseen. Rikotaan kapean tulevaisuusvallan rajoja ja varmistetaan, että kaikkien ääni kuuluu yhteisen tulevaisuuden näkymissä, vallattomasti!

TAMKin johto ja Tamko kutsuvat opiskelijoita Tulevaisuusvallattomuustyöpajaan tiistaina 19.3. klo 14-16 TAMKilla (B4-25). Työpajan tavoitteena on kuulla opiskelijoiden ajatuksia ja rakentaa aidosti yhdessä TAMKin tulevaisuutta. Mukaan mahtuu 50 ilmoittautunutta. Ilmoittauduthan tämän lomakkeen kautta 15.3. mennessä. Tarjolla myös pientä purtavaa.

Tervetuloa mukaan!

5. Terveydenhoitomaksun deadline on tämän viikon perjantaina

Hei opiskelija! Muistathan maksaa terveydenhoitomaksun Kelalle!

Terveydenhoitomaksun maksavat kaikki suomalaiseen korkeakouluun tutkintoa suorittavat opiskelijat, jotka ovat ilmoittautuneet lukukaudelle läsnä olevaksi.

Terveydenhoitomaksun kevätlukukauden eräpäivä on perjantai 15.3. ja sen summa on 36,80 euroa lukukaudessa. Maksu täytyy maksaa sekä kevät- että syyslukukaudelta ja se maksetaan OmaKelassa.

Lue lisää: https://www.kela.fi/nain-maksat-korkeakouluopiskelijan…

6. TAMKin opiskelijoiden lopputyönäyttely 

Tervetuloa taidenäyttelymme avajaisiin torstaina 13.3.2024 klo 17-20!

Tänä vuonna Ambit niminen vuosittainen lopputyönäyttelymme esittelee kuvataiteen perinteisiä rajoja kyseenalaistavia visioita nuorilta taiteilijoilta. Perinteen merkitys ja modernit ongelmat kohtaavat näyttelyssä, joka haastaa katsojan tutkimaan populäärin taiteen eri muotoja akateemisen kuvataiteen kontekstissa, pohtien sen roolia nykymaailmassa. Interaktiivisista mediainstallaatioista öljyvärimaalauksiin, liikkuvaan kuvaan ja tarinallisiin teoksiin, näyttely tuo yhteen monipuolisen kokoelman taidetta, kunnioittaen jokaisen taiteilijan henkilökohtaista luovaa prosessia.

Ambit esittelee töitä 14 nuorelta taiteilijalta Tampereen Ammattikorkeakoulun Media & taide -ohjelman kuvataiteen opintopolusta. Tämän vuoden lopputyönäyttelyyn osallistuvat taiteiljat ovat Daria Crăciun, Robert Eftychiou, Victoria Fofanova, Veera Hanhiniemi, Halla Hannelin, Veera Jokitalo, Gustavo Juber, Saara Kankare, Mikko Louhimaa, Iiris Manner, Pihla Paju, Jan Pitkäsalo, Eevi Siniketo and Silja Tusa. 

Taidenäyttelymme on käynnissä 14.3.- 7.4.2024.

Täältä löydät näyttelymme:
Galleria Himmelblau
Finlaysoninkuja 9
Kerros 3B

7. Ulkoilupäivä Pyynikillä!

Lähde nauttimaan ulkoilusta ja hyvästä seurasta VETO-kerhon ja Mesikerhon yhteiselle ulkoilupäivälle Pyynikin upeisiin maastoihin!

Monien toiveet on kuultu ja päätettiin startata matalakynnyksisellä, mutta mukavalla yhteisellä ulkoilupäivällä. Kulkumme starttaa legendaarisen Pyynikin näkötornin edestä, josta jatkamme alustavasti suunniteltua reittiä, kuitenkin toiveet ja sään huomioiden. Käymme ainakin ihastelemassa maisemia järvelle. Tarkoitus ei ole suorittaa urheilumielessä vaan nautiskellen, joten reitin pituus on täysin sovittavissa. Voit lunastaa itsellesi ilmaislipun tai pientä korvausta vastaan eväslipun, jolla saat mehua, sekä pientä purtavaa. Allergiat tai muut huomioit voi esittää osoitteeseen helena.maijanen@tuni.fi tai Instagramissa @vetokerho

Missä? Pyynikin näköalatorni ja sen lähiympäristö.
Milloin? 27.3. keskiviikkona.
Kenelle? Kaikille opiskelijoille, mutta myös muut tervetulleita!
Mitä mukaan? Hyvät sään mukaiset ulkoiluvarusteet.
https://kide.app/events/f841a0c8-2520-4583-baa2-f9fce34f5bc5

Yksi henkilö lähtee klo 15.15 TAMKilta Kuntokadun puoleisesta aulasta, mikäli tarvitsee opastuksen lähtöpaikalle. Tervetuloa!

8. OP asiantuntijat tavattavissa TAMKilla keskiviikkona!

OP Tampereen asiantuntijat ovat tavattavissa TAMKin päärakennuksen aulassa ke 13.3. klo 10–14! Tuu jutulle sua askarruttavista pankkiasioista, esimerkiksi kahden kortin taktiikasta, opinto- tai asuntolainasta, ASP-tilistä tai vaikkapa vakuutuksista! 

Osallistumalla arvontaan voit voittaa Lippu.fi:n lahjakortin ja saat jälkkäriksi Kismet-suklaapatukan! Hyvässä lykyssä saat meiltä myös upean haalarimerkin!

Tavataan pian kampuksella!

Lue lisää op.fi/tampere/opiskelijalle

9. Kaamoksen torjunta 21.3.

Antura järjestää taas yhden Tampereen LEGENDAARISIMMISTA opiskelijatapahtumista ja haluamme juuri sinut tapahtumaan mukaan! Joten kerää kaverit kasaan, laita kesäistä päälle ja saavu nauttimaan auringon paluusta. 

Kaamoksen torjunta alkaa kerhojen ainutlaatuisella rastikierroksella, missä suorituspaikat sijaitsevat Tampereen keskustan baareissa. 

Kierroksen jälkeen on siirtyminen nauttimaan yksityistilaisuudesta saunaravintola Kuumassa, jossa rantabileet jatkuvat tanssittavan ohjelman saattelemana aina puolille öin asti! (Huhujen mukaan myös sauna on päällä ja avanto auki)

Lippujen hinnat
Anturan jäsen 10€ / Ei jäsen 13€

Tapahtuma on avoin kaikkien alojen opiskelijoille!

Missä: Tampereen keskustan baarit ja saunaravintola Kuuma
Mitä mukaan: Uikkarit, saunakamat ja bilefiilis
Miksi: Kaamoksen pitää loppua

Liput ja lisätiedot: https://kide.app/events/6ad09529-b0e9-43b0-83f3-35d4c587847c

Tapahtuma on täysin häirintävapaa. Paikanpäällä toimivat koulutetut häirintäyhdyshenkilöt.